Co z tym zrobić - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Co z tym zrobić

Poznaliśmy się kiedyś jako nastolatkowie. Zakochałem się w niej wtedy bardzo ale jak to w życiu bywa.
Wtedy jakoś nie wyszło.Chyba byliśmy na to za młodzi.
Spotkałem ja teraz po wielu latach. I jestem nią szczerze oczarowany. Ponownie zakochany.
Ja rozwodnik od .....wielu lat.Ona żyje w separacji z mężem którego jak twierdzi nie kocha i do którego napewno juz nigdy nie wróci.
Mają kilku letnią córkę.
Nasz tajemny "związek" trwa już kolejny miesiąc. Spotykamy się i jest nam ze sobą bardzo dobrze. Kochamy się teraz dojrzałym uczuciem.
Planujemy od jakiegoś czasu wspólna przyszłość.Zmieniamy wystrój mieszkania w którym razem zamieszkamy itp.

Kiedy natomiast proszę aby założyła sprawę rozwodową, ona zasłania się córką. Że ta nie jest jeszcze gotowa na takie zmiany !!!
Ja nie widzę natomiast tu problemu. Przecież ew. sprawa odbędzie się dopiero za min. pół roku. Więc córka będzie miała czas się do tego przyzwyczaić chyba ? Boję się po prostu, że jej ex. w końcu nas złapie na tych spotkaniach , porobi zdjęcia i ona będzie mieć wtedy pozamiatane.
Rozwód zamiast z jego będzie wtedy z jej winy. Może stracić prawo do dziecka i płacić alimenty też na niego.Tak usłyszałem.
On to podobno straszny obibok.

I tu proszę o pomoc, radę.
Co ona ma zrobić ?
Mam nadal spokojnie czekać, czy rozmawiać z nią o tym ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co z tym zrobić

Dla niej widzę trzy wyjścia:
1 wraca do męża
2 rozwodzi się
3 wszystko pozostawia tak, jak jest.
Potencjalnymi konsekwencjami czy też orzekaniem o winie powinna była się martwić wcześniej. A córka to nie karta przetargowa... Dziecko i tak widzi, co dzieje się między rodzicami, jeśli naprawdę coś nie tak się dzieje.

Dla Ciebie też dwa wyjścia:
1 odchodzisz
2 czekasz dalej, aż pani podejmie jakieś działania w kierunku jednego z teoretycznych rozwiązań.
Przykro mi, ale odnoszę wrażenie, że jej  jest tak wygodnie, a córka to wymówka. Na razie jesteś tylko, ukrywanym przed współmałżonkiem, kochankiem- sorry, właśnie tak to dla mnie wygląda.
Zawsze możesz zapytać, kiedy- zdaniem Twojej pani- córka byłaby gotowa na tak poważne zmiany.

3

Dopóki ona siię nie rozwiedzie, usuń się w cień. Nie naciskaj na nią, nie wywieraj presji. Niech poukłada swoje sprawy rodzinne tak, jak chce.
Jeśli ją naprawdę kochasz, wytrzymasz. Jesteś jej to winien.

4 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2018-01-18 11:39:50)

Rozumiem, że Ona nie mieszka z mężem? Tylko wyprowadziła się z córką i Ty tam bywasz?
Jesli tak, to dla córki nie będzie to aż taki szok. Prawdopodobnie Twoja ukochana po prostu nie chce stać się kolejny raz Żoną- bo to pewnie następny krok do którego dążysz, skoro chcesz rozwodu. Bo wtedy znajdzie się znowu w sytuacji której była- teraz jest właściwie wolna, a Ty naciskasz już teraz na rozwód..Do czego Ci on potrzebny tak naprawdę- chcesz się oświadczyć? Czy chcesz by mąż zniknął z jej życia na zawsze?- to się nie stanie- mają córkę.
Nie wiem co masz robić, winien jej nic nie jesteś, ale naciskając wydaje mi się, że akurat osiągniesz odwrotny skutek..
Usuwanie się w cień, oddalanie to albo sygnał, że Ci nie zależy, albo wywieranie presji- i to i to niedobre.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024