Jakie jest Wasze zdanie? Powrót, czy klęska? Ciekawy opinii. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jakie jest Wasze zdanie? Powrót, czy klęska? Ciekawy opinii.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez JerryC (2018-01-18 02:30:32)

Temat: Jakie jest Wasze zdanie? Powrót, czy klęska? Ciekawy opinii.

Witam,

Spotykałem się przez okres dwóch lat z pewną kobietą. Sytuacja rozwijała się wspaniale, układało nam się dobrze, mieliśmy wiele wspólnych planów, które realizowaliśmy, albo przynajmniej staraliśmy się. Cóż, niestety w październiku moja (a raczej już nie moja) partnerka stwierdziła, że ma dosyć związku. Przyjąłem to w dość emocjonalny sposób(sam się sobie zdziwiłem, bo nie był to mój pierwszy związek, aczkolwiek bardzo na mnie wpłynął- pod wieloma względami pozytywnie), po czym starałem się ją odzyskać, jak widać na marne, bo inaczej bym tutaj nie pisał, wiadomo smile). Nie ukrywam, przeżyłem te rozstanie dość mocno, uczucie co prawda nie wygasło, ale pogodziłem się wstępnie z myślą, że tej osoby nie ma już w moim życiu. Nie ukrywam też, że po rozstaniu trochę nabroiłem, szykowałem od sierpnia pierścionek zaręczynowy, bo dobrze wiem, że (jeszcze wtedy oboje) tego chcieliśmy, planowałem klasycznie to zrobić w Jej urodziny... Zacznę może od początku:

Po rozstaniu, robiłem wszystko (można by rzec w desperacki sposób) aby jakoś to naprawić, ale nie zadziałało. Kryzys w związku się zdarza, mieliśmy już dwa poważne za sobą co prawda, w tym jeden, który bardzo mocno wspólnie przeżyliśmy(spodziewaliśmy się dziecka- ot tak w skrócie, oczywiscie bardzo tego chcieliśmy i to nas jeszcze mocniej połączyło podczas wspomnianego wcześniej kryzysu). Ten jednak dotyczył wspólnego mieszkania, mieszkam w innym mieście, niż moja rodzina, ale mieszkanie jest własnością moich rodziców, ja i moja była partnerka jesteśmy w podobnym wieku. (21-ona, 22 ja). Szanując zdanie i podejście do pewnych spraw swoich rodziców zapytałem się ich, czy wyrażają zgodę na wspólne mieszkanie, ich głos rozsądku przemówił, że źle by się z tym czuli 'na sumieniu'. Całkowicie ich rozumiem, ale tutaj popełniłem pierwszy błąd. Zanim zapytałem ich o zdanie, najpierw zaproponowałem to partnerce. Trochę się oboje nakręciliśmy, ale ja byłem w stanie przyjąć to do swojej świadomości zdanie swoich rodzicieli.  Od tego momentu zaczęły się problemy...  Oczywiście jakieś typowe kłótnie, obrażanie się, fochy itd. Wiadomo, kobiety mają swoje humory, a mężczyźni swoją cierpliwość(chociaż ja mam ponoć niesamowicie wielką ,nie wiem, nie mi oceniać).

Tydzień po rozstaniu, pobiegłem oczywiście z kwiatami, Jej ulubionym jedzonkiem i 'desperackim' pierścionkiem zaręczynowym, domyślacie się co się wydarzyło. Oczywiście odpowiedzi nie usłyszałem żadnej, a pierścionek został mi zwrócony ' na siłę '.
Następnie próbowałem różnych rzeczy, to wysłanie listu, który daje Jej do zrozumienia, że wszystko zamknięte i nieodzywanie się przez dłuższy czas, potem nastąpiły Jej urodziny i wtedy się odezwałem, w międzyczasie dostawałem informację, że nikt koło niej się nie kręci, że rzekomo tęskni za mną itp. W trakcie rozmowy telefonicznej podczas urodzin zaproponowałem wspólne wyjście na kawę. Przystała na to bez oporu, okazało się jednak po kilku dniach, że chciała zabrać ze sobą naszą wspólną znajomą. Spędziliśmy ten czas we trójkę(my i ta przyzwoitka smile ), całkiem przyjemnie, ale po spotkaniu, nie pamiętam już w sumie kto zaczął ten temat, ale oczywiście dotyczył tego co dalej. Ona planuje wyjechać dość daleko, a  związane jest to ze studiami, czasy wyjazdy jest na jeden semestr, o czym dobrze wiedzialem od kiedy zaczęła studiować i byliśmy umówieni, że 2 razy na pewno przylecę (mam dobrą pracę, taki wyjazd nie jest dla mnie problemem). Zaczęła się tym wymawiać tym wyjazdem i wgl. Jakoś temat się rozszedł (jak nasz związek hehe), ale nie ukrywam, że tydzień po tym spotkaniu, coś mnie drgnęło i pojechałem do niej. Powiedziałem (oczywiście spokojnym tonem, ale konkretnym), że zrobiła ze mnie głupka, ze zachowuje się tak jakby nie wiedziała czego chce (cóż, jej trochę lekceważące zachowanie wobec tego wszystkiego było dosyć denerwujące, ale czytajcie dalej drogie Panie). Przy okazji wtedy trochę mnie poniosło i powiedziałem największą głupotę, wobec której do tej pory się zastanawiam dlaczego to powiedziałem (to było bez sensu), oznajmiłem Jej, że dobrze wie, że jej wyjazd zależy w dużej mierze ode mnie. (dobra, stało się, powiedziałem). Padły gorzkie słowa, ale prawdziwe, zawsze byłem szczery wobec Niej, a Ona wobec mnie z resztą też... (no ale nie po rozstaniu, wiadomka wink) ). Po tym wszystkim co powiedziałem... wyrzuciła mnie z mieszkania ( dlaczego mnie to nie dziwi?). Mocno ją to poruszyło, bardzo mocno, mnie z resztą też, bo nie chciałem, aby cierpiała, ale też nie byłbym sobą (i Ona to dobrze wie) gdybym Jej tego nie powiedział. Po tym czasie zablokowała mnie momentalnie wszędzie, numer telefonu, facebooki i inne duperele ( nie jestem co prawda fanem mediów społecznościowych, no ale zablokowała mnie i hejka). Przy okazji, jej przyjaciółka, nasza wspólna dobra znajoma trochę namieszała korzystając z okazji mówiąc Jej wiele dziwnych rzeczy na mój temat ( szczerze nie spodziewałem się tego po tej osobie, bo znamy się dość długo i zawsze ceniliśmy wobec siebie wspólną lojalność, no ale wiadomo, to też była jej przyjaciółka wink) ). Jej rodzina po tym wszystkim zabroniła się Jej ze mną kontaktować, ale od czasu... uwaga dalej.

Podczas powrotu z pracy, jakiś czas po tym, spotkała mnie niemiła niespodzianka w postaci incydentu, po którym na krótki czas znalazłem się w szpitalu z powodu poniesionych ran. Cóż, moja szlachetność i chęć pomocy słabszym nie zawsze wychodzi tak jakbym tego chciał. Znalazłem się na kilka godzin w szpitalu w celu obdukcji. W międzyczasie kontaktowałem się ze swoimi znajomymi nic im nie mówiąc o calym zdarzeniu, w tym po pewnym czasie skontaktowała się ze mną hehe zgadnijcie... Nasza wspólna koleżanka, która słyszała przez telefon, że nie jestem u siebie, a na domiar tego usłyszała wyjeżdżającą karetkę ze szpitala, od razu panika, jak to kobiety, co ja robie, gdzie jestem itp itd. wiadomka wink) W końcu jej powiedziałem co się stało i zanim doszedłem do domu miałem od swojej byłem kilkanaście nieodebranych połączeń (zapomniałem włączyć po pracy dzwonek, cóż, jakoś tak wyszło).
Gdy wyjąłem telefon zauważyłem, że zostały poruszone niebo i ziemia, dosłownie... Cała rodzina, Ona, Nasza znajoma, tyle nieodebranych to jeszcze nigdy nie miałem, nawet w urodziny tyle telefonów nie otrzymywałem. (Przepraszam za moje pośrednie komentarze, ale lubię wplatywać małe dygresje).
Po tym dlugim czasie skontaktowaliśmy się ze sobą, sytuacja wytłumaczona, oczywiście po wcześniejszych 'gorzkich  słowach' usłyszałem, że nie wie, czy może mi w cokolwiek wierzyć (oczywiście zostały wplątane słowa naszej znajomej + wyszło, że raz jakoś tak, miałem zapisane logi na swoim komputerze do Jej portalu spolecznosciowego, przyznam się, to było świństwo i nie powinienem był tam wchodzić, ale spoko, już usunąłem Jej loginy, hasła itp. ... no podkusiło trochę wtedy wink) ).  Po tej całej sytuacji, stwierdziłem, że sam się odezwę za jakiś czas i chciałem się spotkać oddać Jej rzeczy... Wcześniej po tych 'gorzkich słowach' miale uczucie, że nie załatwiłem tego w pewien sposób z klasą, więc chciałem się jakoś zreflektować. (tak nadmienię, że podczas kazdej rozmowy, gdy dochodziło oczywiscie na temat ' o nas' wspominałem Jej, że uczucia, które do Niej żywie wciąż są prawdziwe i takie same i wcale nie wygasły...) Postanowiłem do Jej rzeczy dorzucić w miłym geście czekoladę ( bo która kobieta nie lubi czekolady?) oraz książkę, która wiem, że przydałaby Jej się bardzo, ale to bardzo na studiach, ot taki miły gest z mojej strony. Podczas tego spotkania, wyjaśnilismy sobie (chyba), że nie chcemy utrzymywać jakoś kontaktu ( bo atmosfera, która była wprowadzana nie była jakaś znakomita. Zatem po co?). Dwa dni później, pukanko do drzwi, patrze przez wizjer, a to Ona i Jej koleżanka ze szkoły (swoją drogą, ta koleżanka bardzo mnie nie lubi, nie wiem czemu, ale to jest ten typ psiapsi, które wszystko wiedzą najlepiej i doradzają jakby znały całe życie). Otworzyłem lekko drzwi mówiąc, że jakoś się umawialiśmy, zero kontaktu. Ona na to, że nie może przyjąć tej książki i oddaje, wciska dosłownie wepchnęła ją przez drzwi, a koleżanka pociągnęła ją za rękaw mówiąc 'chodź idziemy od tego idioty' (ja rozumiem, że palant, dupek, niegodziwiec, czy co tam jeszcze, ale idiotą raczej nikt mnie nie nazwał, także takie nowe doświadczonko). Ja jak to ja zaraz po tym chciałem podejść do windy, ale drogę zatamowała mi jej koleżanka rzucając się na mnie z rękami i wulgaryzmami, których sam bym nie powiedział (chyba świeżo paznokcie zrobiła, bo trochę podrapała po twarzy, ale cóż... wyszło jak wyszło, dla mnie sytuaacja poniżej zera, aby się tak zachowywać, prawda?)

Po tym czasie nastąpiły Święta Bożego Narodzenia, ja wysłałem dosyć obfite życzenia z prośbą, aby na nie nie odpisywała. Życzenia były mocno szczere, ale dające też do myślenia. Od tamtej pory, zero kontaktu, aż do... zeszłej niedzielki. Za plecami usłyszałem znajomy głos, odwracam się, patrzę i któż to mógł być? No wiadomo, zgadłyście smile) Najdłuższe 10 sekund w życiu, kazdy zesztywniał i nie mógł nic powiedzieć, oczywiście wszystko było w okolicy Jej miejsca zamieszkania, a to, że mieszkamy od siebie jakiś kilometr to cóż... Jedna dzielnica i 2 osiedla obok, mogło się zdarzyć.  Ona nagle zmieniła kierunek drogi i koniec z naszego widzenia, ale wracając z pracy dość późno, bo w okolicach godziny 2 wieczorem przejeżdżając przy jej bloku widziałem zapalone światło, wiec coś mnie podkusiło aby zadzwonić, porozmawialiśmy, oczywiście 21903209 kłotni na temat zachowania jej kolezanki. (Cóż, jakby nie chciała przyjąć tej książki to mogłaby ją chociaż wyrzucić, sprzedać, może sytuacja by tak nie wyszła, ale dzięki temu jednemu wejściu na fejsa zrozumiałem jedną rzecz, psiapsia z uczelni od dłuższego czasu nagadywała mnie na fejsiku bardzo brzydkie rzeczy, które były ofc nieprawdą, bo ja do swoich win się przyznaje zawsze, moze pokora to nie jest moje drugie imię, ale sumienie mam czyste, cenię sobie lojalność, juz wspominałem). Dowiedziałem się, że przy ostatnim spotkaniu nazwijmy je ' spotkanie zamurowanych' poplakała sie i wgl.

Nie ukrywam, wiem, że pare rzeczy, ktore powiedziałem mogły ją zaboleć, przeprosiłem, ale wiem też jak wygladało jej zachowanie po rozstaniu i Ona zobaczyła to sama (bo być może jej to uświadomiłem) i sama przyznała, że po tej urodzinowej kolacji miała nadzieje, że może nabierzemy ponownie kontaktu i się zejdziemy i że nie powinna się tak arogancko zachowywać. (no wow, brawo). Ale oczywiście jest wspomniane, że dużo słów zostało powiedzianych itd.

Powiem wprost, starałem się jakoś zapomnieć o tej sytacji, ale ten związek był dla mnie i jest zbyt poważny. Chciałbym na nowo odbudować tą relację, powoli, z biegiem czasu, nawet spróbować. Wiem wiem, zaraz coś ktoś wspomni, że nie jestesmy sobie warci, ze taki los i wgl. Podchodzę do tego zdroworozsądkowo, bo nie jestem nastawiony tylko na ten happy end. Myślę logicznie (kobiety myślą ponoć emocjonalnie i to chyba prawda, bo zaden logiczny argument nie trafiał do Niej po rozstaniu). Nie wiem, czy się z kimś spotyka, Ona do końca nie wie co u mnie. Wydaje mi się, że warto byłoby odezwać się za jakiś czas, zbadać sytuację, niedługo wyjeżdża co prawda, ale kiedyś już mieszkaliśmy na odległosć, 3-4 miesiace to nie jest problem. Co proponujecie? Swoją drogą mozecie sobie darować jakieś teksty typu 'idź na terapię' czy 'weź pan to zostaw daleko za sobą, to już przeszłość". Powiem tak, nie wiem, czy są jakiekolwiek szanse, ale wydaje mi się, że warto coś zadziałać w tym kierunku, a zainspirowało mnie to, że wszystkie znajome pary schodzą sie po kolei, nawet po roku od rozstania. Oczywiście nie to, że idę za tłumem, ale jakoś tak mnie tchnęło. wink)

Ps. tak, ta osoba jest warta tego.

Pozdrawiam Was cieplutko. Wydaję mi się, że obszernie opisałem temat.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jakie jest Wasze zdanie? Powrót, czy klęska? Ciekawy opinii.

Pytasz, co myślimy, ale nie chcesz słyszeć: zostaw. Nie wiem, czy siebie warci; czy ona warta wszelkich starań. I co to za akcje z koleżankami? Trochę dziecinada, ale cóż- moje zdanie.
Pozostaje mi życzyć powodzenia. Masz w sumie rację, czasem trzeba walczyć, aby później nie żałować i aby mieć pewność, że zrobiło się już wszystko.
A do zapomnienie potrzeba czasu, braku kontaktu, zajęcia się sobą, hobby, przyjaciółmi i zaprzestania rozpamiętywania- ot, drobna konkluzja. Nie tylko Ty lubujesz  się w dygresjach wink

3

Zrobiłeś już chyba naprawdę wszystko, żeby dać jej do zrozumienia, że chciałbyś powrotu.
Efektem jest tylko wzrastająca wrogość z jej strony.
Jeśli posuniesz się jeszcze do jakichś dodatkowych działań, to uważam, że przekroczysz granicę pomiędzy staraniem się, a nękaniem.
A to już wywołuje zupełnie inne emocje i reakcje.

Jakkolwiek by nie było ciężko - czasem trzeba odpuścić.

4

Po co tutaj piszesz, skoro jednego rodzaju opinii nie chcesz?
Zachowałeś się kilka razy niefajnie. Ja się jej nie dziwię, że Cię nie chce.

Zostaw. Przyjdzie czas na lepszą dla Ciebie.

5

Drogie Panie, zacznę po kolei:

evalougo - Zgadzam się, dziecinada straszna. Sobą się zajmuje, mam na to akurat bardzo dużo czasu, z którego korzystam smile , póki co od tygodnia nie mamy kontaktu, żadnego.
IsaBella77 - wrogość z Jej strony(z tego co udało mi się przeczytać gdzieś tam wink ) to głównie obrabianie mojego tyłka przez Jej koleżanki, nie ukrywam, że dostrzegłem ich duży wpływ, który pozwala im na manipulację ( a szkoda bardzo, swoją drogą, bardzo wspaniałe te koleżanki wink )
Tą granicę nękania, a staraniem się znam i dość dobrze ją rozumiem, staram się być w tym jak najbardziej delikatny. Nie chcę, aby czuła się w jakikolwiek sposób niekomfortowo.  Nie chcę wplatać w to emocji, które mogłyby w jakiś sposób zaszkodzić.

LadyLoka - Tak, zachowałem się niefajnie, to prawda, przyznaje się do tego. Coś schrzaniłem w pewnym momencie, ale chciałbym to też w pewien sposób zrekompensować smile

Powiem w skrócie: Chciałbym podejść do tego delikatnie, na moment oderwać się od kontaktu i ponownie go nabrać. Nie ukrywam, czasu jest mało, bo wkrótce wyjeżdża dość daleko(jak wyzej wspominałem nie na długo, ale jednak wink ), ale chciałbym tylko spróbować, zmienić w jej głowie obraz mnie na takiego, którego pokochała wink) Nie nastawiam się też specjalnie, że to się moze skończyć happy endem, ale warto spróbować, jestem tego pewien.

Pozdrawiam,

6

JerryC napisał/a:

IsaBella77 - wrogość z Jej strony(z tego co udało mi się przeczytać gdzieś tam wink ) to głównie obrabianie mojego tyłka przez Jej koleżanki, nie ukrywam, że dostrzegłem ich duży wpływ, który pozwala im na manipulację ( a szkoda bardzo, swoją drogą, bardzo wspaniałe te koleżanki wink )
Tą granicę nękania, a staraniem się znam i dość dobrze ją rozumiem, staram się być w tym jak najbardziej delikatny. Nie chcę, aby czuła się w jakikolwiek sposób niekomfortowo.  Nie chcę wplatać w to emocji, które mogłyby w jakiś sposób zaszkodzić

Dla mnie wyrzucanie Ciebie z mieszkania - o którym pisałeś, kłótnie, niechęć, oddawanie Ci prezentów które jej wręczałeś / wysyłałeś - to bardzo wyraźne sygnały na narastanie wrogości z jej strony.
Jest dużą dziewczynką i nie musisz usprawiedliwiać jej jak sześciolatki, że to koleżanki ją namówiły, czy przekonały żeby się z Tobą więcej nie bawiła.
Jeśli pytasz mnie o zdanie, to ona już czuje się bardzo niekomfortowo, co z resztą Ci wprost pokazuje. Jeśli będziesz dalej tak postępował, to będzie tylko gorzej, staniecie się wreszcie wrogami.

Jeżeli ona oddaje Ci rzeczy, które jej darowujesz, jeżeli ona nie chce z Tobą rozmawiać, jeżeli ona nie podejmuje prób kontaktu - a tak właśnie się dzieje, jak wynika z Twojego wpisu, to uwierz, że jest to właśnie to nie, które naprawdę oznacza NIE.

7

Wydaje mi się, że gdyby serio mówiła 'nie' to nie odbierałaby telefonów, ani nie opowiadała w miedzyczasie co u niej. To tak swoją drogą.

Chcesz mieć choć cień szansy na odzyskanie swojej lubej? To daj jej teraz spokój. Już pokazałeś w dobitny sposób, że Ci na niej zależy. Daj jej zatęsknić, na spokojnie przemyśleć. I nie pospieszaj. Nie twierdzę, żebyś czekał z utęsknieniem, po prostu zajmij się swoim życiem. Nie odzywaj się przez SMS/FB itd., jeśli zobaczysz ją na osiedlu - nie podchodź (lub powiedz zwykłe "cześć" mijając ją). To Tobie i jej dobrze zrobi.

9

Jerry, ja bym tutaj sobie zadała pytanie, czy warto.
I wiem, odpowiesz mi, że warto, bo kochasz, bo kochała, bo tyle czasu razem, bo tyle szczęśliwych chwil.
Ale gdyby szczęśliwych było więcej, to nikt by nie odszedł.
Prawda jest taka, że po rozstaniu chce się wrócić. Bo są emocje, a jak się myśli na czysto, to jednak wie się, że to nie to. I ja podejrzewam, że nią właśnie to kieruje. Pobudzasz emocje tym, że jesteś, ale na zimno i bez tych emocji ona wcale nie chce z Tobą być.
Dlatego ja ciągle powtarzam, że pierwszą rzeczą, którą się robi po rozstaniu jest odcięcie się całkowite od drugiej osoby po to, żeby takie emocje mogły opaść i żeby człowiek mógł przemyśleć wszystko na chłodno.

Moim zdaniem, skoro ona stwierdziła, że ma dosyć i z Tobą zerwała, to trzeba to przyjąć na klatę i się odciąć. Mówiąc wprost, zostaw swoją energię na szukanie następnej, a nie kolejne rozpaczliwe próby przywrócenia związku, który już umarł.

10

Cóż, wyjeżdża do Azji już w czwartek i wraca w lipcu.  Duża przerwa, spore odcięcie czasu mogłoby coś spowodować w dobrym kierunku. Czas pokaże, a dla mnie bedzie to okres, aby zająć się swoimi sprawami i normalnie od tego odetchnąć. Niespodzianek nie bede Jej robić na zasadzie, ze przyjadę sobie na urlop w miejsce, w którym będzie siedzieć, zobaczymy, jak cos sie odmieni to sie odezwie sama, ale po takim czasie któż wie co się może wydarzyć. wink

11

Czy Ty masz jakąś manię?
Bo przeciętny człowiek wykorzystałby ten czas na odcięcie się i ruszenie do przodu ze swoim życiem. Ona nie chce z Tobą być. A Ty chcesz czekać do lipca i zastanawiać się, co z tego będzie? Pięć razy zdążyłbyś przeboleć cały okres rozstania, którego ciągle nie dopuszczasz do siebie. A to, że przyjechałbyś na urlop tam, gdzie ona by siedziała, to nie niespodzianka. To stalking. Prześladowanie. Ty ją normalnie prześladujesz. Rób tak dalej smile wylądujesz z zakazem zbliżania się. Dalej będziesz twierdził wtedy, że jej się jeszcze odmieni?

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jakie jest Wasze zdanie? Powrót, czy klęska? Ciekawy opinii.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024