Chcę mieć dziecko - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chcę mieć dziecko

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Chcę mieć dziecko

Chcę mieć dziecko z partnerem a on nie.Ma już jedno dziecko z związku małżeńskiego i nie może się widywać z nim wcale ,czy przesto jest tak nastawiony do dzieci.Ja osobiście mu tego nie mówiłam ze chce mieć z nim dziecko.Wogulę nie wiem jak mu otym powiedzieć.Może mi ktoś doradzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Chcę mieć dziecko

Nie da się zmusić kogoś do posiadania dziecka.

3 Ostatnio edytowany przez jakról (2018-01-02 14:49:04)

Zastanów się, czy to dobry pomysł mieć dziecko z kimś, z kim wstydzisz się o tym poromawiać...

Inna sprawa. Czemu on nie może widywać się z dzieckiem?

4

jakról napisał/a:

Zastanów się, czy to dobry pomysł mieć dziecko z kimś, z kim wstydzisz się o tym poromawiać...

Nie może dlatego ze ona ma taki kaprys robi to po złości ze mu sie ułożyło a jej nie ,jest poprostu zazdrosna tak myślę. Nie wiem czy sie wstydze czy  po prostu boję się jego reakcji .

5

Nie można zabronić ojcu widywania się z dzieckiem bo ma się "taki kaprys",od tego są sądy rodzinne...
Jeśli nie umiesz z nim porozmawiać nawet na ten temat to odpuść sobie dziecko póki co.

6

opolanka1982 napisał/a:

Nie można zabronić ojcu widywania się z dzieckiem bo ma się "taki kaprys",od tego są sądy rodzinne...
Jeśli nie umiesz z nim porozmawiać nawet na ten temat to odpuść sobie dziecko póki co.

Ale ja mu to mówię ze od tego jest sąd i ma zrobic sprawę o widzenie sie z dzieckiem.

7

dolores55 napisał/a:
opolanka1982 napisał/a:

Ale ja mu to mówię ze od tego jest sąd i ma zrobic sprawę o widzenie sie z dzieckiem.

Czyli gdyby ta historia była prawdziwa, to oznaczałoby to, że dziecko z poprzedniego małżeństwa mu zwisa i powiewa, bo osobie której zależałoby nie trzeba byłoby tłumaczyć tak podstawowych spraw. Uważam więc „wogulę”, że to nie „przesto”, że nie może się widywać z dzieckiem (bo mógłby) nie chciałby kolejnego dziecka.

8

dolores55 napisał/a:
jakról napisał/a:

Nie może dlatego ze ona ma taki kaprys robi to po złości ze mu sie ułożyło a jej nie ,jest poprostu zazdrosna tak myślę. Nie wiem czy sie wstydze czy  po prostu boję się jego reakcji .

Boisz się prawdy... to co podkreśliłam to całe podsumowanie Waszego związku. Zero rozmowy, same domysły co kto i jak myśli. Stawiam, że nie znasz Jego prawdziwej natury, a wszystko co o Nim mówisz to zlepek samych przypuszczeń... bo tak się wydaje.
Napiszesz nam powód rozstania? Pokazał Ci papiery rozwodowe? Płaci alimenty? Dlaczego dużo Ci gada, a tak naprawdę mało co robi na rzecz walki o widzenia (o ile musi walczyć, a nie siebie "rozgrzesza" = kłamie przed Tobą, abyś się wreszcie odczepiła)?

Tutaj podpisuję się pod zdaniem Klio:

Klio napisał/a:

Czyli gdyby ta historia była prawdziwa, to oznaczałoby to, że dziecko z poprzedniego małżeństwa mu zwisa i powiewa, bo osobie której zależałoby nie trzeba byłoby tłumaczyć tak podstawowych spraw. Uważam więc „wogulę”, że to nie „przesto”, że nie może się widywać z dzieckiem (bo mógłby) nie chciałby kolejnego dziecka.

Mu to dziecko powiewa, bo nie chce się nim zajmować. Tak się zachowuje:miał problemy w związku, zrobił dziecko, znalazł sobie inną i ma spokój. Nie jestem w stanie pojąć jak kochający rodzic może z rękawa wyciągnąć tak słabe wymówki. Chyba żyjesz w jakiejś dziwnej bańce o wyobrażeniach na Jego temat.

9

Klio napisał/a:
dolores55 napisał/a:
opolanka1982 napisał/a:

Tylko on niechce dzieci  a ja tak

10

dolores55 napisał/a:
Klio napisał/a:
dolores55 napisał/a:

Tylko on niechce dzieci  a ja tak

A na dziecku mu bardzo zależy

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Chcę mieć dziecko

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024