Rozstanie i poczucie skrzywdzenia . - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rozstanie i poczucie skrzywdzenia .

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez Magdalenaa25 (2017-12-18 13:32:14)

Temat: Rozstanie i poczucie skrzywdzenia .

Witam Serdecznie .

Kilka tygodni temu zakończyłam swój  obecny związek ,byliśmy ze sobą  zaledwie kilka miesięcy więc można rzec że nie była to jakaś bardzo zaawansowana znajomość .To była decyzja mojego byłego partnera ,z mojej strony było jakieś uczucie i zaangażowanie więc trochę się podłamałam zakończeniem tej relacji  ale tak to w życiu  już bywa nikogo nie można zmusić do miłość. Podczas naszej ostatniej rozmowy padło wiele ostrych  i przykrych słów z jego strony ,był dla mnie bardzo okrutny ..powiedział że już go nie obchodzę  ,ze jestem żałosna , w ogóle nie przejął się moimi uczuciami potem dodał mi że zachowuje się jak cham bo chce mnie od Siebie obrzydzić bo tak jest mu łatwiej ? Naprawdę brak miłość dla niektórych oznacza deptanie po kimś?

Minął prawie miesiąc a ja wciąż do przeżywam ,potrzebuje otuchy .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozstanie i poczucie skrzywdzenia .

up

3

Magdalenaa25 napisał/a:

potem dodał mi że zachowuje się jak cham bo chce mnie od Siebie obrzydzić bo tak jest mu łatwiej ? Naprawdę brak miłość dla niektórych oznacza deptanie po kimś?

???
Nawet nie wiem jak to skomentować. Jakiś niedojrzały burak za przeproszeniem. Może bał się, że będziesz za nim chodzić i go zadręczać powrotem, więc wolał być chamski wobec ciebie? Tak czy siak, nie rozumiem, ale daj sobie z nim spokój. Ludzi poznaje się po tym jak kończą, a nie jak zaczynają.

4 Ostatnio edytowany przez Magdalenaa25 (2017-12-18 15:35:36)

witchmoth napisał/a:
Magdalenaa25 napisał/a:

potem dodał mi że zachowuje się jak cham bo chce mnie od Siebie obrzydzić bo tak jest mu łatwiej ? Naprawdę brak miłość dla niektórych oznacza deptanie po kimś?

???
Nawet nie wiem jak to skomentować. Jakiś niedojrzały burak za przeproszeniem. Może bał się, że będziesz za nim chodzić i go zadręczać powrotem, więc wolał być chamski wobec ciebie? Tak czy siak, nie rozumiem, ale daj sobie z nim spokój. Ludzi poznaje się po tym jak kończą, a nie jak zaczynają.

Możliwe że tak było ale ja nigdy nie chciałam niczego robić wbrew jego uczuciom, mimo że było to dla mnie trudne nie chciałam go do niczego zmuszać  Przykre to dla mnie że tak mnie ocenił  ,najgorsze że nawet nie potrafię być na niego zła ,najchętniej usprawiedliwiłabym całe te jego zachowanie .

5 Ostatnio edytowany przez Martin10 (2017-12-18 16:22:23)

W zwiazku, ze pochodzisz z patologicznej rodziny, mam obawy, ze mozesz nieswiadomie pchac sie w strone patologicznych mezczyzn. Takie zjawisko niestety sie dzieje, nie wiem jak to wytlumaczyc
Mialem kolezanke, ktorej ojciec bardzo lubil wypic i sie awanturowac w domu. Ona sama studiowala resocjalizacje i w naszym miescie zadawala sie z patologia, mlodymi alkoholikami, kryminalistami, i nie po to zeby ic z patologii wyciagnac, ale chodzila z nimi na piwo, i twierdzila "ze to wartosciowi ludzie". Wlosa na glowie stawaly z kim sie ona zadawala, oto taki co zgwalcil i zabil dziewczyne, tacy co uciekali od placenia na wlasne dzieci, rozni zlodzieje i drobni dilerzy narkotykowi, tacy z bili wlasne zony.

Chlopak widac mial dosc zwiazku i sobie wykombinowal jak to zakonczyc. Moze mial kogos innego?
Nie zalamuj sie tym, to boi, odechciewa sie kontaktow z ludzmi ale nie zalamuj sie. Moze on sie nie nadawal do zwiazku i zycie z nim na dluzszy czas by okazalo sie porazka.

Kiedys mi sie spodobala pewna dziewczyna, poznalismy sie dosc nagle i przez miesiac bylo naprawde fajnie. Po miesiacu pokazala swoje "demoniczne oblicze" jaka jest wredna, zla wewnetrznie, poszlo o drobiazg. Ciezko to odchorowalem, ale dobrze ze nie jestesmy razem. Za jakis czas wyszla za maz i meza zaczela zdradzac juz po miesiacu od slubu. Wtedy zaczelem sie cieszyc ze nie jestem z nia.

6

Martin10 napisał/a:

W zwiazku, ze pochodzisz z patologicznej rodziny, mam obawy, ze mozesz nieswiadomie pchac sie w strone patologicznych mezczyzn. Takie zjawisko niestety sie dzieje, nie wiem jak to wytlumaczyc
Mialem kolezanke, ktorej ojciec bardzo lubil wypic i sie awanturowac w domu. Ona sama studiowala resocjalizacje i w naszym miescie zadawala sie z patologia, mlodymi alkoholikami, kryminalistami, i nie po to zeby ic z patologii wyciagnac, ale chodzila z nimi na piwo, i twierdzila "ze to wartosciowi ludzie". Wlosa na glowie stawaly z kim sie ona zadawala, oto taki co zgwalcil i zabil dziewczyne, tacy co uciekali od placenia na wlasne dzieci, rozni zlodzieje i drobni dilerzy narkotykowi, tacy z bili wlasne zony.

Chlopak widac mial dosc zwiazku i sobie wykombinowal jak to zakonczyc. Moze mial kogos innego?
Nie zalamuj sie tym, to boi, odechciewa sie kontaktow z ludzmi ale nie zalamuj sie. Moze on sie nie nadawal do zwiazku i zycie z nim na dluzszy czas by okazalo sie porazka.

Kiedys mi sie spodobala pewna dziewczyna, poznalismy sie dosc nagle i przez miesiac bylo naprawde fajnie. Po miesiacu pokazala swoje "demoniczne oblicze" jaka jest wredna, zla wewnetrznie, poszlo o drobiazg. Ciezko to odchorowalem, ale dobrze ze nie jestesmy razem. Za jakis czas wyszla za maz i meza zaczela zdradzac juz po miesiacu od slubu. Wtedy zaczelem sie cieszyc ze nie jestem z nia.

Nie wiem czy poznał kogoś innego czy nie  ale to nawet nie chodzi o to bo wiem że każdy ma  prawo zawsze to zakończenia relacji dla której nie widzi dalszej  przyszłość .Ale czemu w taki sposób?
Dlaczego tak  bezwzględnie i z takimi słowami ? dlaczego krzywdząc mnie z czystego wyrachowania ? już nie wspominając o tym że mógłby spojrzeć troszkę szerzej niż czubek własnego nosa  ..
a może ja oczekiwałam za dużo w końcu mówił mi że mnie nie kocha i nie pokocha.

7

Dlatego ze ludzie niestety tacy sa i lubia zagarniac jedynie do siebie a nie licza sie z potrzebami innych. Takich ludzi jest obecnie z 90%. Tyle ze tacy co tak postepuja nie nadaja sie do zwiazkow.
Nie zaluj go, bo i tak by zranil kiedys w przyszlosc

8

Martin10 napisał/a:

Dlatego ze ludzie niestety tacy sa i lubia zagarniac jedynie do siebie a nie licza sie z potrzebami innych. Takich ludzi jest obecnie z 90%. Tyle ze tacy co tak postepuja nie nadaja sie do zwiazkow.
Nie zaluj go, bo i tak by zranil kiedys w przyszlosc

Pewnie masz racje .Dla mnie jest to nieodgarnięcia bo nigdy tak nikogo nie potraktowałam .Pamiętam że napisałam mu jak się czuje ze względu na jego zachowanie ,to nawet mi nie odpisał .

9

To jest nie do ogarniecia co siedzi w innym ludzkim mozgu
Ranienie innych ludzi jesli chodzi o uczucia

Jestes na starcie zycia jesli chodzi o ludzkie uczucia i w pracy a co dopiero o uczucia osobiste. Jak jeden czlowiek potrafi ekploatowac drugiego.
a wynika to z glupoty jaka gdzies siedzi w ludzkim umysle

Nie zaluj tego chlopaka mimo ze to boli, nie poszanawal Ciebie, nie poszanuje innej i sam sobie zycia nie ulozy.

10

Magdalenaa25 napisał/a:

Ale czemu w taki sposób?
Dlaczego tak  bezwzględnie i z takimi słowami ? dlaczego krzywdząc mnie z czystego wyrachowania ? już nie wspominając o tym że mógłby spojrzeć troszkę szerzej niż czubek własnego nosa  ..

Do czego Ci na to odpowiedź?

11

Miłycham napisał/a:
Magdalenaa25 napisał/a:

Ale czemu w taki sposób?

Do czego Ci na to odpowiedź?

Żeby jakoś to pojąc i zrozumieć ,poukładać sobie to w głowie ,żeby było mi łatwiej .

12

Gość ma Ciebie w dupie, a Ty piszesz o jakimś egoizmie z jego strony. Poważnie? Jedyne co musisz zrozumieć to że nie chce z Tobą być i tyle.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rozstanie i poczucie skrzywdzenia .

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024