Podawanie numeru telefonu nowym znajomym z portali - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Podawanie numeru telefonu nowym znajomym z portali

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Podawanie numeru telefonu nowym znajomym z portali

Cześć,

To, co napiszę nie jest może problemem, ale czuję się dość niepewnie, jeśli chodzi o podawanie mojego numeru telefonu nowo poznanym przez internet osobom, np. na portalach randkowych. Chciałabym, żebyście napisali, jak Wy postępujecie, co jest teraz normą, bo ostatni raz byłam na portalach randkowych wieki temu.
Moje obawy wynikają z tego, że:
1. pochodzę z takiego pokolenia i pamiętam czasy, kiedy nie każdy miał komórkę, często jedynym aparatem telefonicznym był stacjonarny w domu, więc mimo mojego obecnego przyzwyczajenia do korzystania z komórki, nie jestem do niej przywiązana na śmierć i życie. Lubię dzwonić, pisać SMS, przeglądać internet, ale nie czuję niepokoju, gdy nie mam jej przy sobie.
2. Toksyczny związek, po którym mój eks próbował do mnie dotrzeć na wszelkie sposoby, również przez telefon, co spowodowało, że pozbyłam się starego numeru komórkowego i musiałam od nowa powiadamiać wszystkich o tej zmianie, zmieniać dane w banku, urzędach,pracy, itd.
3. Mój obecny numer jest na abonament i lubię go wink, więc nie pozbędę się go tak łatwo.
4. Nie jestem fanką przedłużających się korespondencji e-mail/chat/SMS i uważam, że najlepiej w miarę sprawnie poznać się w realu, więc sama komórka daje mi tylko ten plus, że słyszę głos drugiej osoby.

Wiem też, że jeśli trafi mi się świr, to mogę zablokować mu numer. I stąd pytanie, czy to jest normalne, że już w pierwszej, drugiej wiadomości osoba prosi Was o numer telefonu? Podajecie go, ot tak, bo to jest teraz zwyczajne, czy dopiero np. przed umówionym spotkaniem, żeby się móc znaleźć na mieście?
Być może wygląda to tak, jakbym robiła z igły widły i tworzyła doktorat na ten temat, ale chcę zaczerpnąć Waszych rad i opinii, bo już zupełnie wyszłam z wprawy " w tych sprawach" wink

Z góry dzięki za pomocne komentarze.
B.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Podawanie numeru telefonu nowym znajomym z portali

kreatywność, kreatywność smile

- telefon na dwie karty sim
- numer na kartę tylko do kontaktu z osobami z portali

i już, po problemie

3

spotkałam się kiedyś z facetem, który miał dodatkowy numer dla ludzi z portali.
Patrząc na to, co wyrabiał jak powiedziałam, że nie jestem zainteresowana, zostałam gorącą zwolenniczką tej metody big_smile kartę zawsze można wywalić i kontakt z głowy.

4

Ja podawałam przed spotkaniem. Raz podałam wcześniej, to potem człowiek mi zawracał głowę ciągłym "dzień dobry", "co słychać", "jak dzionek", ''jak popołudnie", "jak wieczorek" big_smile Nie mam ochoty być w ciągłym kontakcie z kimś, kogo jeszcze nie znam. Zdarzało się, że ktoś prosił o numer bardzo szybko i najczęściej ci nigdy go nie dostawali, a i żadnego spotkania nigdy nie było, bo przez to (i inne informacje towarzyszące) wydawali mi się zbyt nachalni/zdesperowani. Pozostałym zwykle mówiłam, że numerem podzielę się dopiero przed spotkaniem i prosiłam, żeby wykorzystać go w celach praktycznych, czyli potwierdzenia spotkania czy ewentualnego odwołania wink Nie zdarzyło mi się trafić na jakiegoś świra, który by mnie zmusił do wymiany numeru. A raz spotkałam się z panem, który przed spotkaniem mi numeru nie dał, pomimo że zasugerowałam, że warto by było się wymienić wink

5

Rerka napisał/a:

Ja podawałam przed spotkaniem. Raz podałam wcześniej, to potem człowiek mi zawracał głowę ciągłym "dzień dobry", "co słychać", "jak dzionek", ''jak popołudnie", "jak wieczorek" big_smile Nie mam ochoty być w ciągłym kontakcie z kimś, kogo jeszcze nie znam. Zdarzało się, że ktoś prosił o numer bardzo szybko i najczęściej ci nigdy go nie dostawali, a i żadnego spotkania nigdy nie było, bo przez to (i inne informacje towarzyszące) wydawali mi się zbyt nachalni/zdesperowani. Pozostałym zwykle mówiłam, że numerem podzielę się dopiero przed spotkaniem i prosiłam, żeby wykorzystać go w celach praktycznych, czyli potwierdzenia spotkania czy ewentualnego odwołania wink Nie zdarzyło mi się trafić na jakiegoś świra, który by mnie zmusił do wymiany numeru. A raz spotkałam się z panem, który przed spotkaniem mi numeru nie dał, pomimo że zasugerowałam, że warto by było się wymienić wink

Hej,
dzięki Wam wszystkim - zdaje się, że faktycznie dokupię sobie "luźny" SIM na tego typu kontakty wink
Rerka Miałam identycznie - dawałam komuś numer, to potem miałam dzień w dzień po kilka tego typu sweet-smsków roll A świr mi się zdarzył jeden, możliwe, że był tylko bardzo zdesperowany, ale ja się takich boję jak ognia ;>

Pozdrawiam!
B.

6

Numer telefonu podaję dopiero jeśli po pierwszym spotkaniu jestem zainteresowana kontynuowaniem znajomości. Jeśli na portalu dobrze się rozmawia, proponuję wymianę fb i przechodzimy na messenger - to wystarczy przed spotkaniem. Pytanie o numer telefonu/fb na dzień dobry jest nachalne i świadczy o braku wyobraźni.

_v_ napisał/a:

kreatywność, kreatywność smile

- telefon na dwie karty sim
- numer na kartę tylko do kontaktu z osobami z portali

i już, po problemie

Zgadzam się.

Mi się nigdy nie zdarzyło podawać mojego numeru choć kiedyś to nie było problemu kiedy się chciało to sie zmianialo numer telefonu. I to było wieki temu smile
Teraz mam numer na abonament wiec nie ma takiej szansy żebym go podawała za dużo zachodu spacerowania do salonu operatora.

Kiedyś miałam taką sytuację gdzieś z 4 lata temu. Szukałam pracy napisałam ogłoszenie w gazecie i wyobraźcie sobie ze może na 10 telefonów miałam z 2 rozmowy o normalnej pracy a reszta to jakiś sponsoring. Szok.
Choć mówiłam dobitnie ze mnie to nie interesuje i dawali mi spokój.

8

Myślę, że tak jak piszą dziewczyny lepiej kupić też numer na kartę i jego podawać. Jeżeli podasz na abonament i trafisz na kogoś chorego psychicznie, to będzie ciężej Ci sobie z tym poradzić, nie będziesz mogła wyrzucić tego numeru i będzie więcej stresu. Ja akurat używam numerów na kartę i takie podawałam, na abonament bym nie podawała. Podawałam przy umawianiu się, nie widzę sensu w pierwszej wiadomości.

truskaweczka19 napisał/a:

Myślę, że tak jak piszą dziewczyny lepiej kupić też numer na kartę i jego podawać. Jeżeli podasz na abonament i trafisz na kogoś chorego psychicznie, to będzie ciężej Ci sobie z tym poradzić, nie będziesz mogła wyrzucić tego numeru i będzie więcej stresu. Ja akurat używam numerów na kartę i takie podawałam, na abonament bym nie podawała. Podawałam przy umawianiu się, nie widzę sensu w pierwszej wiadomości.

Zgadzam się.
Przy abonamencie jest trochę zachodu trzeba iść do operatora zablokować numer w razie "w".
Wiec lepiej mieć numer na kartę bez żadnych zobowiązań.

10

Lepiej nigdy nie podawac prawdziwego numeru, przed zapoznaniu sie 'w realu'. Jedna z moich kolezanek miala wiele nieprzyjemnosci przez mocno naciskajacego sie chlopaka, potrafil wydzwaniac w nocy, czasami grozic jej albo sobie samobojstwem. Sprawa toczyla sie do tego stopnia, ze ostatecznie znalazla sie na policji. Takze jak juz bylo wspomniane najlepsza opcja to 2 oddzielne tel albo dual sim. Ostroznosci nigdy nie za wiele wink

11 Ostatnio edytowany przez web (2018-01-31 00:58:11)

unikaj podawania numeru jak ognia!!!
jesli juz to tylko i wylacznie pre-paid i to taki ktory nie jest powiazany z zadnymi kontami', haslami, taki ktory mozesz w kazdej chwili wyrzucic do smieci - najlepeij z telefonem za 30zl... podobno latwo trafic na swirow lecz nie tylko oni sa powaznym zagrozeniem
dla przykladu: podajesz numer komus, ktos wysyla Ci wiadomosc typu "patrz jakie dziwne zdjecie", otwierasz i juzktos moze przejac Twoje konta bankowe, hasla, loginy itp idac po nitce do klebka pozniej sie okaze ze na Cb zalozono firme X i nerwy oraz czas jaki stracisz przez wyjasnianie sytuacji nie sa tego wate, a to tylko jedna z niewielu opcji, jesli ktos prosi o nr nie ufaj, badz rozsadna
wybacz skladnie, straszna mam klawiature

12

Odradzam.Nie warto ryzykować.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Podawanie numeru telefonu nowym znajomym z portali

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024