łatka pierwszorandkowca - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » łatka pierwszorandkowca

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1

Temat: łatka pierwszorandkowca

Cześć smile

Jak w temacie. Już nie rozumiem co jest ze mną nie tak. Powinnam mieć szczęście w kartach bo w miłości nie mam w ogóle. Chciałabym mieć w końcu mężczyznę, który zostanie w moim życiu na stałe. Nie jestem bierna i dlatego umawiam się na randki, ale niestety pierwsza zazwyczaj jest ostatnią. Czasami coś napiszą na drugi dzień, ale już nie proponują kolejnego spotkania i kontakt się urywa. Najgorzej, że randki są przeważnie udane, czasami ciężko aż się rozstać. Ostatnio miałam wrażenie, że to ten, moja bratnia dusza. Rozmawiało nam się dobrze, okazało się, że wiele nas łączy, wspólne zainteresowania, wartości itp. Od momentu spotkania minął już tydzień, a on się nie odzywa.  Zaczyna mi być smutno i chyba za nim tęsknie.  Ciężko mi powiedzieć dlaczego on nie daje znaku życia. Zawsze są dwa wyjścia. Albo nie jest zainteresowany, albo jest bardzo nieśmiały. Pierwsze bym odrzuciła, bo raczej spodobałam mu się bo mnie pocałował. Może wysłałam mu jakieś sygnały niezainteresowania? może sama powinnam się odezwać jeszcze ? Wiem, że to głupie, bo jak można skoro się nie zna człowieka, ale on bardzo mnie ujął swoją osobą, a ja tak łatwo jak w tym przypadku się nie angażuję. Raczej też nie chodzi o pracę i brak czasu z tym związany.  Co mogło pójść nie tak, skąd może być ta cisza ? Jestem trochę skryta i nieśmiała, więc boję sie trudnych tematów. Może powinnam mu wtedy powiedzieć że coś do niego poczułam? Męczę się z myślą, że jak czegoś nie zrobię to tamtym razem mogłam go ostatni raz spotkać, a tego bym nie chciała. Jak pociągnąć dalej tą znajomość ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: łatka pierwszorandkowca

Hm, ale ty się odzywasz po randce i wtedy oni nic, czy czekasz na nich?

3

Nie widzę nic złego w tym, żebyś Ty odezwała się do niego, a nawet zaproponowała spotkanie. Z rozmowy wywniskujesz, czy jest zainteresowany, czy próbuje się wykręcić.

4 Ostatnio edytowany przez basic (2017-12-10 18:28:19)

Napisał mi wiadomość po naszym spotkaniu i na moją odpowiedź nie zareagował.

Jestem nieśmiała i wstydzę się proponować pierwsza sad

Jak do niego napisać żeby nie wyszło głupio i żałośnie? może jakoś sposobem ? big_smile Nie jestem najlepsza w kontaktach damsko- męskich i wolę uniknąć sytuacji takiej, w której on pomyśli, że traktuję go jako jedynie kolegę

5 Ostatnio edytowany przez Rerka (2017-12-10 21:04:42)

Też tak miałam, że ktoś mi się spodobał na randce, napisaliśmy coś do siebie chwilę po, a potem kompletna cisza, i głupia się zastanawiałam cały tydzień: napisać, czy nie napisać? Potem zaczęłam myśleć, że on też nie pisze, więc pewnie mu się nie podobam i odpuściłam. A dopiero potem przemyślałam wszystko i zdałam sobie sprawę, że mogłam wysłać sygnały niezainteresowania, np. pod koniec chyba chciał mnie przytulić/pocałować, a ja mu podałam rękę jak jakiemuś kontrahentowi big_smile
A pytasz, co mogło pójść nie tak. Tego i tak się nie dopatrzymy, no chyba, że poznajesz ich przez internet, to wtedy dochodzą specyficzne cechy tego rodzaju znajomości.

6

Nie chcę też czekać do świąt, żeby mieć tą okazję na napisanie do niego sad

Rerka napisał/a:

głupia się zastanawiałam cały tydzień: napisać, czy nie napisać?

Napisałaś?

Faceci wtedy to odbierają jako sygnał zainteresowania ze strony kobiety czy głównie nie są zainteresowani kiedy to kobieta staje w roli dominatora i przejmuje inicjatywę pisząc pierwsza ?

To było tylko jedno spotkanie i nie chce żeby odebrał mnie jako naprzykrzającą się osobę, ale chcę dać sobie i nam szanse big_smile więc i tak źle i tak niedobrze co bym nie zrobiła sad

7

basic napisał/a:

Napisałaś?(

Nie napisałam i oczywiście żałowałam. Tak sobie wmawiałam, że przecież mówił, że gdzieś tam wyjeżdża, więc niby głupio się naprzykrzać, kiedy on taki zajęty.
Przynajmniej nauczyło mnie to na przyszłość i od tej pory, po randkach, wysyłałam jakiegoś smsa na odnieśmielenie wink Nic z zapraszaniem, żadne tam sztywne podziękowania, po prostu jakieś nawiązanie rozmowy do żartów, które padły w czasie spotkania na żywo. Na żarcik łatwo odpisać i pociągnąć temat dalej (o ile komuś zależy).

8

skąd bierzesz facetów z którymi się spotykasz na te randki?z neta?
jeśli na pierwszej randce z neta dajesz im do zrozumienia, że szukasz chłopaka to może ich to odstrasza bo to znaczy, że obojętnie jaki byle był. że potrzebujesz kogoś obsadzić w roli chłopaka. a to tak nie działa, najpierw trzeba kogoś poznać żeby ocenić czy go się chce. masz w ogóle jakieś wymagania? oczekiwania? preferencje?
może wyczuwają desperacje. masz jakieś zainteresowania? pasje?

9

basic napisał/a:

Męczę się z myślą, że jak czegoś nie zrobię to tamtym razem mogłam go ostatni raz spotkać, a tego bym nie chciała. Jak pociągnąć dalej tą znajomość ?

Więc nie męcz się, tylko napisz do niego.
Opisz to co czujesz, że fajnie było na spotkaniu i czy ma ochotę to powtórzyć.
Proste pytanie i prosta odpowiedź. Jeśli tak, to się umawiacie na spotkanie, jeśli będzie kombinował i kręcił, to wiesz że nic z tego nie będzie.
Amen.

10

sosenek napisał/a:

eśli na pierwszej randce z neta dajesz im do zrozumienia, że szukasz chłopaka to może ich to odstrasza [...]
może wyczuwają desperacje. masz jakieś zainteresowania? pasje?

Nie poznałam go przez internet, ale jak pisaliśmy to jasno mu zakomunikowałam, że nie jestem zainteresowana "przygodą" tylko szukam czegoś poważnego.

Mam bardzo wiele zainteresowań, aż sie zastanawiam, czy faceci nie są przez nie przytłaczani, ponieważ łącze bardzo dobre studia z super pracą, wolontariatami, tańcem w szkole itp.

Jeżeli podoba Ci się jakiś facet to co za problem do niego napisać? Nie zgrywaj niedostępnej i ważnej królewny tylko po prostu napisz. Taki brak informacji może oznaczać dla nich, że nie jesteś zainteresowana.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » łatka pierwszorandkowca

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024