Zdradziłam mojego byłego? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zdradziłam mojego byłego?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1 Ostatnio edytowany przez Ginger witch (2017-12-10 13:50:25)

Temat: Zdradziłam mojego byłego?

Słuchajcie Kobietki, mam straszny problem.
3 miesiące temu zostawił mnie facet, byliśmy razem 5 lat. Ja go dalej mocno kocham i wierzę w nasz powrót do siebie. Czuję, że on też mnie kocha, mimo że jesteśmy "przyjaciółmi". Nie potrafi mi powiedzieć, że mnie nie kocha, widujemy się normalnie, rozmawiamy ze sobą, trochę się przytulamy, dokuczamy sobie (łaskotki), ja go trochę po brzuchu glaszcze. Nie powiedział mi wprost, że do siebie wrócimy lub nie.
Wczoraj byłam na imprezie, trochę wypilam i poznałam pewnego faceta. Przegadalismy całą impreze, potem poszliśmy potańczyć. Pocałował mnie, a ja nie protestowałam. Kilka razy się calowalismy, trochę potrzymalismy się za ręce, ale potem ja się odsunelam. Czuję się jakbym zdradziła tego "mojego". Mam straszne wyrzuty sumienia, czuje że powinnam mu o tym powiedzieć, ale boję się, że to przekreśli jakąkolwiek szansę na nasz powrót do siebie. No bo jak to zabrzmi "kocham Cie, ale calowalam się z innym"?

Co Wy o tym myślicie? Zbyt dużo znajomych to widzialo żeby przemilczec temat. Czuję się jakbym go zdradziła. Proszę pomóżcie mi pozbierać myśli. Lepiej żeby dowiedział się ode mnie, niż od znajomych. Jak powinna wyglądać taka rozmowa? Powiedzieć wprost, że kogoś poznałam czy może spróbować wybadac zdanie "tego mojego", bo niby nie jesteśmy razem, niby mogę kogoś innego poznać, ale czuję że ta sytuacja nie powinna mieć miejsca.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdradziłam mojego byłego?

Cokolwiek zrobisz i tak jest juz pozamiatane skoro nie jestescie juz razem a to ze mu o tym powiesz niczego nie zmieni wrecz go od Ciebie odsunie.

3

Ginger witch napisał/a:

Słuchajcie Kobietki, mam straszny problem.
3 miesiące temu zostawił mnie facet, byliśmy razem 5 lat. Ja go dalej mocno kocham i wierzę w nasz powrót do siebie. Czuję, że on też mnie kocha, mimo że jesteśmy "przyjaciółmi". Nie potrafi mi powiedzieć, że mnie nie kocha, widujemy się normalnie, rozmawiamy ze sobą, trochę się przytulamy, dokuczamy sobie (łaskotki), ja go trochę po brzuchu glaszcze. Nie powiedział mi wprost, że do siebie wrócimy lub nie.
Wczoraj byłam na imprezie, trochę wypilam i poznałam pewnego faceta. Przegadalismy całą impreze, potem poszliśmy potańczyć. Pocałował mnie, a ja nie protestowałam. Kilka razy się calowalismy, trochę potrzymalismy się za ręce, ale potem ja się odsunelam. Czuję się jakbym zdradziła tego "mojego". Mam straszne wyrzuty sumienia, czuje że powinnam mu o tym powiedzieć, ale boję się, że to przekreśli jakąkolwiek szansę na nasz powrót do siebie. No bo jak to zabrzmi "kocham Cie, ale calowalam się z innym"?

Co Wy o tym myślicie? Zbyt dużo znajomych to widzialo żeby przemilczec temat. Czuję się jakbym go zdradziła. Proszę pomóżcie mi pozbierać myśli. Lepiej żeby dowiedział się ode mnie, niż od znajomych. Jak powinna wyglądać taka rozmowa? Powiedzieć wprost, że kogoś poznałam czy może spróbować wybadac zdanie "tego mojego", bo niby nie jesteśmy razem, niby mogę kogoś innego poznać, ale czuję że ta sytuacja nie powinna mieć miejsca.

Czyli zostawił Cię, obecnie trzyma na wszelki wypadek wink a Ty go "zdradziłaś" całując się z kimś innym i teraz masz dylemat, bo co też pomyśli sobie facet, który już Cię zostawił. Jesteś chodzącą definicją podnóżka...

4

Szary80 napisał/a:

Cokolwiek zrobisz i tak jest juz pozamiatane skoro nie jestescie juz razem a to ze mu o tym powiesz niczego nie zmieni wrecz go od Ciebie odsunie.

Uważasz, że powinnam przemilczec ten temat? Ja czuję, że my do siebie wrócimy, wiem że on tego chce, ale się boi. Jeśli mu to powiem to nie wiem. Przecież w teorii nie zrobiłam nic złego...

5

Nie da się zdradzić byłego - z definicji. JEśli w momencie "zdrady" facet jest były, to to nie jest zdrada. Jesteś wolną kobietą, możesz robić, co chcesz.

Reszte powiedziała Klio - przemyśl to.

6

Ginger witch napisał/a:
Szary80 napisał/a:

Uważasz, że powinnam przemilczec ten temat? Ja czuję, że my do siebie wrócimy, wiem że on tego chce, ale się boi. Jeśli mu to powiem to nie wiem. Przecież w teorii nie zrobiłam nic złego...

Powodzenia Ci zycze.

7

Czyli zostawił Cię, obecnie trzyma na wszelki wypadek wink a Ty go "zdradziłaś" całując się z kimś innym i teraz masz dylemat, bo co też pomyśli sobie facet, który już Cię zostawił. Jesteś chodzącą definicją podnóżka...

Nie mów tak

8

Wy nie potraficie powiedzieć sobie żegnaj.

9

Szary80 napisał/a:
Ginger witch napisał/a:
Szary80 napisał/a:

Powodzenia Ci zycze.

?

10

balin napisał/a:

Może nie chcemy?

11

Ginger witch napisał/a:
balin napisał/a:

Może nie chcemy?

Obydwa zdania napisz w 1 os. l. poj. i będzie bliżej prawdy...

12

Klio napisał/a:
Ginger witch napisał/a:
balin napisał/a:

Może nie chcemy?

Ale to jest nie ważne. Ja go znam, wiem jaki jest, wiem dlaczego się rozstalismy i wiem, że ten związek nie jest skreślony. Wiem, że on też chce żebyśmy byli razem

13

Ginger witch napisał/a:
Klio napisał/a:
Ginger witch napisał/a:

Może nie chcemy?

Ale to jest nie ważne. Ja go znam, wiem jaki jest, wiem dlaczego się rozstalismy i wiem, że ten związek nie jest skreślony. Wiem, że on też chce żebyśmy byli razem

No to gratuluję i szczęścia na dalszej drodze życia życzę. smile

14

Z tego co pisałaś w swoim poprzednim wątku, wcale nie wynika, że on chce, żebyście byli razem.
Wręcz przeciwnie:

Ginger witch napisał/a:

Przy rozstaniu powiedział mi, że jestem dla niego bardzo ważna i nie wyobraża sobie życia beze mnie, ale możemy się przyjaźnić. Że przekreślił nasz związek, ale nie znajomość ze mną.

15

Na forum obowiązuje zasada "1 związek = 1 wątek". Kontynuuj historię w temacie, który stworzyłaś jako pierwszy. Zapoznaj się, proszę, z regulaminem forum, ponieważ łamiesz go już kolejny raz. Pozdrawiam, Cslady

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zdradziłam mojego byłego?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024