Po czym się poznaje że kobieta jest przychylna? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Po czym się poznaje że kobieta jest przychylna?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

Temat: Po czym się poznaje że kobieta jest przychylna?

Sytuacja następująca: jest koleżanka z pracy. Siedzimy obok siebie dzień w dzień po 8 godzin, łokieć w łokieć przez półtora roku. Dogadujemy się. Powiedzieć że dobrze się dogadujemy to mało powiedziane. Spędzamy razem sporo czasu, chodzimy na fajeczka, do piekarni po bułeczki. Są rozmowy, śmiejemy się do rozpuku z byle czego, potrafimy się "skomunikować" spojrzeniem, gestem, jednym słowem. Czujemy się w swoim towarzystwie swobodnie. No bajka po prostu. Nigdy nie przekracza to jednak żadnych granic. Nie spotykamy się poza firmą, nie komunikujemy się w żaden sposób i w żadnej formie poza kontaktem w pracy. Nikt nigdy niczego nie sugeruje, nie ma żadnych podtekstów. Jedyny dotyk fizyczny jest przypadkowy przy podawaniu czegoś z ręki do ręki i tyle.
Nastaje dzień, kiedy podejmuję decyzję o zmianie pracy.
Mniej więcej tydzień przed ostatecznym moim odejściem zaczynam dostrzegać coś. Tak mi się wydaje. Inaczej patrzy, uważniej. Kiedy pada w rozmowie że ostatnie moje dni odnoszę wrażenie że szklą Jej się oczy. Ostatniego dnia tak samo. Pokazuje mi coś w telefonie, przysuwa się bardzo, prawie się stykamy. Obcina mnie gdy myśli że nie widzę smile Po odejściu jeszcze przez pewien czas mamy kontakt. Inicjowany przeze mnie ale podtrzymywany mniej lub bardziej również przez Nią.
Tak jakby była skłonna utrzymywać ten kontakt mimo że nie pracujemy już razem.
Potem kontakt się urywa. Z przyczyn różnorakich. Oboje jesteśmy w związkach i po prostu stało się to niestosowne.

W sumie to nie wiem czego oczekuję od Was pisząc ten post smile Proszę o luźne przemyślenia

Czy może być tak że kobieta kompletnie niezainteresowana wysyła takie sygnały, nieintencjonalnie? Czy może być tak że niczego nie wysyła a ja mam omamy?

Pytam bo teraz sytuacja uległa zmianie, mój związek się zakończył a Jej nie jest jakiś szczególnie poważny (brak ślubu, dzieci, nie mieszkają razem, ot przyjaciel).

Gdybym miał coś z kimś teraz wystrugać to chciałbym z Nią.

Jak po pewnym czasie nie kontaktowania się odnowić znajomość? Ona nie wie że się rozstałem. Praktycznie nie mamy wspólnych znajomych.

Dziękuję za uwagę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Po czym się poznaje że kobieta jest przychylna?

Nie przekraczała granic, aby nie rozkręcać romansu. Jak Ci na niej zależy, to Ty daj znaki zainteresowania. Nie zwalaj wszystkiego na kobietę. Ona musi wiedzieć, ona musi mieć wybór, wolność w wyborze.

Kobieta miła od kobiety która jest Tobą zainteresowana różni się tym, że ta druga... ... no właśnie... jest Tobą zainteresowana, twoją osobą, personalnie, konkretnie, nawet jeśli jest to taki mikro-sygnał -- liczy się czy wycelowane w Ciebie.

3

Dlaczego nie zaprosisz ją na kawę czy cos takiego? W czasie rozmowy będziesz miał okazję powiedzieć, że nie jesteś już w związku. Możesz też od razu powiedzieć że jesteś nią zainteresowany, co stoi na przeszkodzie? Jeśli ona nie będzie, to uniesiesz to czy nie?

Gary, dziękuję. Mądre słowa i budujące.

Swanen napisał/a:

Dlaczego nie zaprosisz ją na kawę czy cos takiego? W czasie rozmowy będziesz miał okazję powiedzieć, że nie jesteś już w związku. Możesz też od razu powiedzieć że jesteś nią zainteresowany, co stoi na przeszkodzie? Jeśli ona nie będzie, to uniesiesz to czy nie?

Gdyby to było takie proste zaprosić na kawę i powiedzieć to forum byłoby w dużej mierze zbędne bo sporo tematów dotyczy takich rozterek  smile Gdyby mi powiedziała że nie jest zainteresowana i coś mi się przywidziało  i mam spadać na bambus - uniosę to. Chcę żeby była szczęśliwa, jak nie ze mną to trudno.
Problem w tym że nie bardzo sobie wyobrażam żeby swoje uczucia tak wywalić kawa na ławę.

Spotkałem się z teorią że kobiety nie lubią takiego stawiania pod ścianą. Że lepiej najpierw pospotykać się niezobowiązująco, zainteresować sobą i spróbować wypatrzeć bardziej wyraźne symptomy zainteresowania. I wtedy nacierać. A nie na dzieńdobry "A bo ja mam uczucia i co Ty na to"

Z drugiej strony mam wrażenie że zabieram się jak pies do jeża smile

Najprościej to byłoby nie narzucać sobie presji i działać swobodnie bez spiny. Tylko że jak człowiek wyobraża sobie że to jest ta idealna i jedyna, to świadomość że jedno nieostrożne zdanie może wszystko wywalić do kibla - niejako presja tworzy się sama.

No i jeszcze zagrożenie wpadnięcia we "friend zone" smile

Skoro mamy się kochać i rozmnażać to po co natura tak to komplikuje. Nie widzę w tym sensu ewolucyjnego.

5

No dobrze, to zapraszasz na kawę. Przy pogawędce jakoś tam przemycisz, że twój związek się skończył. Jak nie dasz rady pierwszym razem to następnym tę prawdę jej objawisz. Potem proponujesz następne spotkanie, nie wiem kawa, kino, mecz jak lubi, sam wiesz lepiej. I tak po trochu. Przecież nie każę ci od razu się oświadczać.

Swanen napisał/a:

Przecież nie każę ci od razu się oświadczać.

Uff kamień z serca smile

A tak poważnie, dzięki za wkład. To co piszesz ma sens i przemyślę to.

7

Dobrze zrozumiałam, że Ona jest zajęta?

8 Ostatnio edytowany przez summerka88 (2017-11-05 20:25:54)

Nasunęły mi się pewne wątpliwości.
Pierwsza związana z tym, że nawiązałeś w pracy znajomość, która wygląda na serdeczną i ciepłą, ale jednak dość powierzchowną i zamykającą się w godzinach pracy. Po odejściu z pracy nie widzisz potrzeby utrzymywania relacji z byłą współpracowniczką i przypominasz sobie o niej dopiero wówczas, gdy zostajesz singlem. Wygląda na to, że traktujesz ją trochę jak opcję i kogoś z braku laku. Ja nie chciałabym być kołem zapasowym sad
Druga sprawa dotyczy tego, że bardzo zastanawiające jest to, że na podstawie gestów, przypadkowego dotyku, dostrzeżonych przez ciebie ukradkowych spojrzeń koleżanki zbudowałeś sobie w głowie obraz tego, że ona "leci na ciebie" Może tak jest, ale być może mylnie zinterpretowałeś czystą sympatię i spojrzenia wyrażające żal, że fajny kumpel odchodzi z firmy i nie wiadomo kto pojawi się na jego miejscu. Tym bardziej, że - jak wspomniałeś - ona jest w związku. Wychodzi na to, że wystarczy być miłą i okazać jakieś zainteresowanie tobą, żebyś ty stał się zainteresowany. Chociaż tak naprawdę niezbyt wiele wiesz o tej dziewczynie, jaka jest w życiu, poza pracą, to piszesz o chęci bycia z nią, kochaniu się i rozmnażaniu. Dla mnie to nieco dziwne. No ale ja to ja.

Żeby było bardziej konstruktywnie, to mogę ci doradzić, żebyś nawiązał relację z koleżanką, ale tak niezobowiązująco. Ten pomysł z kawą jest w porządku. Dzwonisz i mówisz, że chciałbyś odnowić z nią kontakt, że ci jej brakuje i chętnie spotkałbyś się NIEZOBOWIĄZUJĄCO żeby pogadać. Sam zobaczysz jak zareaguje. Jeśli entuzjastycznie, to jest szansa. Daj jej, ale przede wszystkim SOBIE czas na poznanie się nawzajem.

Leśny_owoc napisał/a:

Ma partnera, nie mieszkają razem, nie mają dzieci, wspólnych przedsięwzięć, zobowiązań. Luźna sprawa.

10

znajdz sobie jakąś wolną, brak dzieci i wspólnego mieszkania nie jest wyznacznikiem braku uczuć. daj im spokój i nie mieszaj.

summerka88 napisał/a:

Nasunęły mi się pewne wątpliwości.
Pierwsza związana z tym, że nawiązałeś w pracy znajomość, która wygląda na serdeczną i ciepłą, ale jednak dość powierzchowną i zamykającą się w godzinach pracy. Po odejściu z pracy nie widzisz potrzeby utrzymywania relacji z byłą współpracowniczką i przypominasz sobie o niej dopiero wówczas, gdy zostajesz singlem. Wygląda na to, że traktujesz ją trochę jak opcję i kogoś z braku laku. Ja nie chciałabym być kołem zapasowym sad

Relacja była powierzchowna to fakt. Określiłbym jako pogłębione koleżeństwo będące na granicy flirtu.
Stwierdzenie że nie widzę potrzeby utrzymywania kontaktu nie oddaje faktycznego stanu rzeczy. Kontakt zaczął być niestosowny. Właśnie ze względu na jego podszyty "czymś więcej" charakter (z mojej strony) i tylko pozorną niewinność (w mojej subiektywnej ocenie). Z tego względu kontakt został ucięty. To nie była decyzja łatwa.

summerka88 napisał/a:

Druga sprawa dotyczy tego, że bardzo zastanawiające jest to, że na podstawie gestów, przypadkowego dotyku, dostrzeżonych przez ciebie ukradkowych spojrzeń koleżanki zbudowałeś sobie w głowie obraz tego, że ona "leci na ciebie" Może tak jest, ale być może mylnie zinterpretowałeś czystą sympatię i spojrzenia wyrażające żal, że fajny kumpel odchodzi z firmy i nie wiadomo kto pojawi się na jego miejscu. Tym bardziej, że - jak wspomniałeś - ona jest w związku. Wychodzi na to, że wystarczy być miłą i okazać jakieś zainteresowanie tobą, żebyś ty stał się zainteresowany.

I to jest właśnie istota problemu. Czy po prostu była miła, czy wysyłała sygnały potencjalnego zainteresowania (nawet niezamierzone)

summerka88 napisał/a:

Chociaż tak naprawdę niezbyt wiele wiesz o tej dziewczynie, jaka jest w życiu, poza pracą, to piszesz o chęci bycia z nią, kochaniu się i rozmnażaniu. Dla mnie to nieco dziwne. No ale ja to ja.

Uwaga o rozmnażaniu była ogólna smile nie, nie mam planów prokreacyjnych z tą kobietą. Uważam że biorąc pod uwagę to jak świetnie się dogadujemy szkoda stracić potencjalną szansę na poznanie się bardziej i zobaczenie co będzie dalej. Tyle że nie umiem określić czy Ona myśli podobnie.

summerka88 napisał/a:

Żeby było bardziej konstruktywnie, to mogę ci doradzić, żebyś nawiązał relację z koleżanką, ale tak niezobowiązująco. Ten pomysł z kawą jest w porządku. Dzwonisz i mówisz, że chciałbyś odnowić z nią kontakt, że ci jej brakuje i chętnie spotkałbyś się NIEZOBOWIĄZUJĄCO żeby pogadać. Sam zobaczysz jak zareaguje. Jeśli entuzjastycznie, to jest szansa. Daj jej, ale przede wszystkim SOBIE czas na poznanie się nawzajem.

Ten plan jest OK

12 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2017-11-05 21:13:49)

zwyczajny_forumowicz napisał/a:
Leśny_owoc napisał/a:

Ma partnera, nie mieszkają razem, nie mają dzieci, wspólnych przedsięwzięć, zobowiązań. Luźna sprawa.

Chyba nie Tobie oceniać czy luźna, czy nie. Być może to jest coś poważnego, a Ty niepotrzebnie chcesz mieszać. Pozwólmy tej kobiecie zdecydować - jeśli Jej nie odpowiada to skończy związek. Generalnie wydaje mi się, że Ty nie wiesz co jest wyznacznikiem dobrego związku i jesteś takim psem na emocje. Tak gdzie je czujesz tam bezmyślnie gnasz. Masz jakieś problemy emocjonalne?

Leśny_owoc napisał/a:

Chyba nie Tobie oceniać czy luźna, czy nie. Być może to jest coś poważnego, a Ty niepotrzebnie chcesz mieszać.

Niestety jest też i taka możliwość, chociaż mam wrażenie że faktycznie tak nie jest.
A czy chcę mieszać...nie powiedziałbym że wiem co robić, po to jest ten wątek. Chcę poznać opinie mądrzejszych. Czyli rozumiem stoisz na stanowisku że nie pchać się między wódke a zakąskę. Mimo że jest szansa że wysyłała sygnały potencjalnego zainteresowania.

Leśny_owoc napisał/a:

Pozwólmy tej kobiecie zdecydować - jeśli Jej nie odpowiada to skończy związek. Generalnie wydaje mi się, że Ty nie wiesz co jest wyznacznikiem dobrego związku i jesteś takim psem na emocje. Tak gdzie je czujesz tam bezmyślnie gnasz. Masz jakieś problemy emocjonalne?

Nic mi nie wiadomo żebym miał aczkolwiek ponoć nie ma ludzi zdrowych są tylko źle zbadani. Może mam a nikt mi nie powiedział smile
A co złego jest w gnaniu w kierunku emocji które nam odpowiadają? Jeżeli jest kobieta, z którą mam dobrą "chemię", podoba mi się, jestem zainteresowany Nią - to czy analizowanie różnych wariantów które zakładają na przykład odnowienie relacji i przejście do ofensywy świadczy o mnie źle?

14

czy analizowanie różnych wariantów które zakładają na przykład odnowienie relacji i przejście do ofensywy świadczy o mnie źle?

Jeśli kogoś ma to oczywiście, że tak - możesz niepotrzebnie namieszać, a nie wiadomo czy związek z Tobą będzie miał przyszłość, bo na takiego stałego partnera się nie rysujesz. Wiesz wydaje mi się, że pod względem relacji jesteś bardo egoistyczny. Dopóki byłeś w związku i do tego nadal z Nią pracowałeś to zero ruchów, co dopiero gdy zakończyłeś związek myślisz o odnowieniu relacji nawet jeśli oznaczałoby to niepotrzebne grzebanie w Jej życiu. Dlatego spytałam się o te problemy emocjonalne. Na takiego się rysujesz - w tej sferze jesteś jak dziecko, czyli bezrefleksyjny i jednostronny.

Co więcej uważam, że co dopiero teraz postrzegasz Waszą koleżeńską relację jako "coś więcej". Chciałbyś, aby tak było. Moim zdaniem Jej końcowe zachowanie mogło być związane niekoniecznie z pociągiem do Ciebie, a zwykłą przykrością wynikającą ze straty dobrego kumpla z pracy.
Tak ogólnie czy Ty byś chciał, aby ktoś Ci mącił w związku?

15

Lesny_owoc moim zdaniem zbyt surowo oceniasz autora. Dlaczego wnioskujesz, ze zwyczajny_forumowicz nie jest w stanie zbudowac stalego zwiazku, bo sie rozstal z dziewczyna? Ogolnie zauwazylam ze na forum panuje przeswiadczenie, ze jak jestes w zwiazku to juz masz w nim zostac do konca zycia bo jak zmienisz zdanie albo poznasz kogos nowego i sie zakochasz to bedziesz sie smazyc w piekle. Nie mowie tutaj o sytuacji, gdy jest maz/zona + dzieci, bo to zupelnie inna sprawa. Ludzie sa w zwiazkach, czasem sie rozstaja, czasem zostaja ze soba do nca zycia... takie jest zycie. Nie jest czarno biale niestety... a moze stety.

Moja rada jest taka - odezwij sie do niej, zapros na kawe, pogadajcie. Jezeli jest w zwiazku i jest szczesliwa, to nie namieszasz. Zreszta na pewno sie usuniesz jezeli tak bedzie i nie bedziesz jej do niczego zmuszal. Kazdy ma wolna wole. Ja tez jestem w zwiazku i nie oznacza to , ze nie moge sie spotkac z kolega, tak? Nie popadajmy w paranoje.

Jezeli okaze sie, ze jest wolna zapros ja na kolejne spotaknie, ale bez cisnienia. Jesli sie zgodzi tzn, ze Ciebie lubi, moze nawet jest zainteresowana. Dowiesz sie na pewno :-)

Tylko spokojnie. Nie wyobrazaj sobie za duzo od razu, zebys potem nie cierpial. Rozegraj to delikatnie.

Gary, dziękuję. Mądre słowa i budujące.

Swanen napisał/a:

Gdyby to było takie proste zaprosić na kawę i powiedzieć to forum byłoby w dużej mierze zbędne bo sporo tematów dotyczy takich rozterek  smile Gdyby mi powiedziała że nie jest zainteresowana i coś mi się przywidziało  i mam spadać na bambus - uniosę to. Chcę żeby była szczęśliwa, jak nie ze mną to trudno.
Problem w tym że nie bardzo sobie wyobrażam żeby swoje uczucia tak wywalić kawa na ławę.

Spotkałem się z teorią że kobiety nie lubią takiego stawiania pod ścianą. Że lepiej najpierw pospotykać się niezobowiązująco, zainteresować sobą i spróbować wypatrzeć bardziej wyraźne symptomy zainteresowania. I wtedy nacierać. A nie na dzieńdobry "A bo ja mam uczucia i co Ty na to"

Z drugiej strony mam wrażenie że zabieram się jak pies do jeża smile

Najprościej to byłoby nie narzucać sobie presji i działać swobodnie bez spiny. Tylko że jak człowiek wyobraża sobie że to jest ta idealna i jedyna, to świadomość że jedno nieostrożne zdanie może wszystko wywalić do kibla - niejako presja tworzy się sama.

No i jeszcze zagrożenie wpadnięcia we "friend zone" smile

Skoro mamy się kochać i rozmnażać to po co natura tak to komplikuje. Nie widzę w tym sensu ewolucyjnego.

Przepraszam, ale co jest trudnego w zaproszeniu kogoś na kawę? Przecież tak zapraszają się nie tylko potencjalne pary, ale i znajomi, przyjaciółki, kumple. Widać w Twoim zachowaniu ogromny brak inicjatywy. Jeżeli jesteś zainteresowany na poważnie, to po prostu przenieś tą znajomość poza pracę. Jeżeli nie zechce, to przynajmniej nie będziesz żałował, że nie spróbowałeś i nie będziesz sobie zadawał pytań "co by było gdyby?".
Do odważnych świat należy.

17

Margarynko przeczytaj jeszcze raz Jego posty smile. Ja Go nie skreślam tylko próbuję zrozumieć jego podejście do pewnych spraw - niech szuka, ale nie zauważyłaś czegoś ciekawego? Jak obydwoje byli zajęci, to On nie robił żadnych ruchów chociaż jak Sam przyznał patrzył na Nią już pod jakimś "romantycznym" kątem. Gdy stał się wolny to dyskredytuje Jej obecnego partnera i chce próbować odbić partnerkę. Uważasz, że to jest w porządku?
Gdyby chciał z tą konkretną kobietą odnowić znajomość, ale konkretnie chodzi o związek. Do tego to ma ścisły związek z niestety Jego charakterem, a głównie z jakimiś brakami emocjonalnymi, że jeśli chodzi o zaspokojenie własnych emocjonalnych potrzeb to świat (w tym jakieś zasady moralne) przestają mieć takie znaczenie. To tak jak z osobą uzależnioną - nie ważne skąd, ważne że jest kasa na...
Dla mnie same próby grzebania w czyimś związku niezbyt dobrze świadczą o człowieku. Chyba że ktoś z ręką na sercu przyzna, że to nie jest zasada krowy Kalego. Nie będzie miał za złe, że ktoś będzie robił to samo w stosunku do jego przyszłych związków.
Właśnie najpierw ludzie przesuwają granice, a później płaczą z powodu odczuwania zaniżonej moralności w społeczeństwie wink. Czasami niektórych nie rozumiem.

Leśny owocu, dziękuję za cenne uwagi. Długo się zastanawiałem nad tym co napisałaś. Patrząc na sprawę w taki sposób jak Ty to robisz rzeczywiście wychodzę na egoistę zdeterminowanego do zaspokajania swoich potrzeb emocjonalnych za wszelką cenę. Nigdy na to w ten sposób nie patrzyłem. Nie brałem pod uwagę wpływu jaki mogę mieć na Jej obecny związek, może dlatego że tak naprawdę niewele o nim wiem poza ogólnikami które już tu podałem.
W jednym się mylisz, nie mam problemu ze stałym związkiem. Ten który się ostatnio zakończył miał 12 lat a jego rozpad był poprzedzony wieloma próbami zrozumienia problemu, pracy nad sobą i naprawy tego co było do naprawy. Ale to inny temat więc nie rozwijam.

W tej chwili jedyne wyjście jakie widzę to takie jakie podała większość z osób które zabrały głos: zaproponować spotkanie LUŹNE I KOLEŻEŃSKIE, nie wspominać o swoich uczuciach i rozterkach, pogadać o niczym, powspominać itd celem sprawdzenia czy jestem w stanie wybadać czy to co mi się wydawało że widzę to faktycznie jest, czy tylko mi się wydawało. Jeżeli mi się wydawało a swój aktualny związek traktuje poważnie - znikam i nie mieszam.

UPDATE smile

Spotkaliśmy się na imprezie, zaczęliśmy rozmawiać, opowiedziała mi o swoim związku (jest z gościem wyłącznie dlatego że nie umie z nim zerwać, facet jest trudny i męczący, nie chce z nim być i stara się zebrać siłę aby go odstawić, aktualnie widują się raz na dwa tygodnie... nie rozwijam bo to inny wątek).
Rozmawialiśmy aż wszyscy poszli i zostaliśmy sami smile
Potem było całowanie a potem wylądowaliśmy u mnie. Wyjaśniliśmy sobie jakie mamy uczucia względem siebie, najpierw słowem a potem czynem smile Temat jest do zamknięcia smile

20 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2017-12-02 18:08:42)

UPDATE smile

Spotkaliśmy się na imprezie, zaczęliśmy rozmawiać, opowiedziała mi o swoim związku (jest z gościem wyłącznie dlatego że nie umie z nim zerwać, facet jest trudny i męczący, nie chce z nim być i stara się zebrać siłę aby go odstawić, aktualnie widują się raz na dwa tygodnie... nie rozwijam bo to inny wątek).
Rozmawialiśmy aż wszyscy poszli i zostaliśmy sami smile
Potem było całowanie a potem wylądowaliśmy u mnie. Wyjaśniliśmy sobie jakie mamy uczucia względem siebie, najpierw słowem a potem czynem smile Temat jest do zamknięcia smile

Czyli niczego się nie nauczyłeś... ah jednak ludzie się nigdy nie zmieniają wink. Ale przynajmniej dobrze, że trafiłeś na kobietę o podobnym podejściu do sprawy. Tylko żebyś w przyszłości nie zajął miejsca Jej obecnego partnera i nie szukała sobie kolejnego na imprezach. Ciekawe czy podobnie będzie opisywała sytuację z Tobą... czas pokarze  wink.
Tak czy inaczej powodzenia.

Leśny owocu, spłyciłaś temat - możliwe że niechcący, w pierwszym poście wyjaśniłem że znamy się długo i dość dobrze więc nie "znalazła mnie na imprezie".
Po prostu na wczorajszej imprezie nabrało rozpędu (wiadomo alkohol, luźna atmosfera) coś co dojrzewało od miesięcy.
I tak, gdyby okazało się po czasie że traktuję Ją i związek z Nią tak samo jak obecny "partner" to powinna zrobić to samo wobec mnie.

22 Ostatnio edytowany przez misiando (2017-12-03 08:09:31)

Coś mi sie kolego wydaje, ze sie mocno zadurzyłeś. Usprawiedliwiasz ją (poprzez słowa, ze nie umie zerwać ze swoim facetem; gdybyś sie tak zachowywał jak on, to też powinna zerwać), gdy ona stosuje wymówki i sweet talk (ze nie umie z nim zerwać, ze trudny i męczący, ze widują sie co dwa tygodnie). Martwy nieformalny związek bez dzieci i wspólnego M rozpina sie w minutę.

Obawiam sie, ze nie patrzysz na te relację świadomie. Czy nie myślisz aby życzeniowo?

Misiando, masz rację. Przed nami jest oczywiście rozmowa na temat Jej dotychczasowego związku, naszej relacji i tego jak to wszystko razem się zazębia. Na szczęście oboje jesteśmy 35+ i nie jesteśmy w gorącej wodzie kąpani także jest szansa że na spokojnie się to poukłada.
I owszem zadurzyłem się po uszy, ale nie do tego stopnia żeby godzić się na jakiś niezdrowy trójkąt. Tym niemniej nie wymagam aby po jednym wspólnym wieczorze pierwsze co robiła rano to leciała do swojego aktualnego partnera i mówiła mu cześć.
Jesteśmy umówieni na poniedziałek, porozmawiamy co i jak dalej.

24 Ostatnio edytowany przez anderstud (2017-12-03 14:15:13)

Żeby się nie skończyło na "to nie powinno się wydarzyć" jak przetrzeźwieje i standardowym "możemy zostać przyjaciółmi" smile
Jedną z dobrych stron bycia dorosłym jest to, że można samodzielnie dokonywać wyborów i samemu stanowić o własnym życiu,
więc jeśli 35 letnia laska sadzi głodne kawałki, że nie potrafi wyjść z luźnej relacji z jakimś młotkiem, który jest trudny, męczący, taki i sraki,
to możesz być pewien, że jesteś ściemniany na maksa zwykłymi banialukami, które w ogólnym rozrachunku nic kompletnie nie znaczą.
Gdyby chciała zerwać, to by zerwała, toż to proste jak sikanie jest. Najwidoczniej z jakiegoś powodu nie chce, nawet dla ciebie, hmm...
Resztę dopowiedz sobie sam.

25

margaryna napisał/a:

Lesny_owoc moim zdaniem zbyt surowo oceniasz autora. Dlaczego wnioskujesz, ze zwyczajny_forumowicz nie jest w stanie zbudowac stalego zwiazku, bo sie rozstal z dziewczyna? Ogolnie zauwazylam ze na forum panuje przeswiadczenie, ze jak jestes w zwiazku to juz masz w nim zostac do konca zycia bo jak zmienisz zdanie albo poznasz kogos nowego i sie zakochasz to bedziesz sie smazyc w piekle. Nie mowie tutaj o sytuacji, gdy jest maz/zona + dzieci, bo to zupelnie inna sprawa. Ludzie sa w zwiazkach, czasem sie rozstaja, czasem zostaja ze soba do nca zycia... takie jest zycie. Nie jest czarno biale niestety... a moze stety.

Moja rada jest taka - odezwij sie do niej, zapros na kawe, pogadajcie. Jezeli jest w zwiazku i jest szczesliwa, to nie namieszasz. Zreszta na pewno sie usuniesz jezeli tak bedzie i nie bedziesz jej do niczego zmuszal. Kazdy ma wolna wole. Ja tez jestem w zwiazku i nie oznacza to , ze nie moge sie spotkac z kolega, tak? Nie popadajmy w paranoje.

Jezeli okaze sie, ze jest wolna zapros ja na kolejne spotaknie, ale bez cisnienia. Jesli sie zgodzi tzn, ze Ciebie lubi, moze nawet jest zainteresowana. Dowiesz sie na pewno :-)

Tylko spokojnie. Nie wyobrazaj sobie za duzo od razu, zebys potem nie cierpial. Rozegraj to delikatnie.

W 100% sie z Toba zgodze z tym spotkaniem przy kawie.Na spokojnie w cztery oczy tylko TY i Ona.Wspolna decyzja co do przyszlosci.Jezeli uznacie ze idziecie w to razem to zycze powodzenia a jak ona uzna ze sie wacha albo ze nie to powiedz jej ze juz nie chcesz czekac i zyc nadziejami ktorych nie widzisz.Nie mecz sie czekajac na cos co moze nie wypalic i szkoda czasu i zycia bo latka leca.

anderstud napisał/a:

Żeby się nie skończyło na "to nie powinno się wydarzyć" jak przetrzeźwieje i standardowym "możemy zostać przyjaciółmi" smile
Jedną z dobrych stron bycia dorosłym jest to, że można samodzielnie dokonywać wyborów i samemu stanowić o własnym życiu,
więc jeśli 35 letnia laska sadzi głodne kawałki, że nie potrafi wyjść z luźnej relacji z jakimś młotkiem, który jest trudny, męczący, taki i sraki,
to możesz być pewien, że jesteś ściemniany na maksa zwykłymi banialukami, które w ogólnym rozrachunku nic kompletnie nie znaczą.
Gdyby chciała zerwać, to by zerwała, toż to proste jak sikanie jest. Najwidoczniej z jakiegoś powodu nie chce, nawet dla ciebie, hmm...
Resztę dopowiedz sobie sam.

Wiem jak to wygląda, masz absolutną rację w tym co piszesz ale ja jestem zadurzony i wiem lepiej smile
Zobaczymy co się urodzi, jutro się widzimy, bez alko, po dwóch dniach bez kontaktu (poza sms).
Na wszelki wypadek sprzątam chatę na połysk smile
A przez sms dowiedziałem się że "to był wyjątkowy wieczór" "kiedy i jak to się stało" "nie pamiętam kiedy ostatnio nie mogłam na niczym się skupić" oraz to najlepsze "myślałam że jesteś materiałem na przyjaciela a tu dupa smile"
Chyba tragedii nie ma.

27

UPDATE smile
(jest z gościem wyłącznie dlatego że nie umie z nim zerwać, facet jest trudny i męczący, nie chce z nim być i stara się zebrać siłę aby go odstawić, aktualnie widują się raz na dwa tygodnie... nie rozwijam bo to inny wątek).

Hmm... Kobieta 35+ nawija makaron na uszy, sprzedaje tanie wymówki, a mężczyzna 35+ słucha tego jak bajki o żelaznym wilku big_smile Najwyraźniej idealnie potrafiła wstrzelić się w Twoje oczekiwania co do tego co chcesz usłyszeć, a resztę filmu dokręciłeś sobie sam. Nie dziwiłoby mnie to, gdybyście mieli 20 lat mniej, ale w takim przypadku... Oj, będzie z tego fakap, ale widzę że jej nieuczciwość w stosunku do partnera Cię naprawdę kręci (póki jesteś jakimś tam beneficjentem tej nieuczciwości). Prędzej czy później i Ty zajmiesz jego miejsce, gdy tylko Twoja manipulująca pani da Ci angaż do tej roli.

28

Jeszcze brakuje klasycznego "ona nie jest taka" w roli wisienki na torcie wink

29

Nie jesteście Panowie tu przypadkiem zbyt okrutni dla autora? Chyba zbyt mocno wink
Może i faktycznie niezby dobrze to wygląda, No dobrze wygląda fatalnie, jak kobieta 35+ nie potrafi układać relacji w swoim życiu i meczy się i zapewne partnera w związku. Ale z drugiej strony, związek nie został sformalizowany, nie ma w nim dzieci, to dajmy szansę selekcji naturalnej i niech „wygra” lepszy. Najwyraźniej autorowi nie przeszkadza bycie częścią związku na zakładkę i partnerka, która nie potrafi rozwiązywać jak dorosła swoich spraw, a i z lojalnością nie jest jej po drodze. Cóż, jego życie - jego wybór

30

zwyczajny_forumowicz no i jak tam sprawy sie maja? Rozmawialiscie?

31 Ostatnio edytowany przez zwyczajny_forumowicz (2017-12-27 14:24:54)

Tak, rozmawialiśmy.
Jej związek został zakończony oficjalnie w połowie grudnia. Aktualnie jesteśmy parą w pełnym rozumieniu tego sformułowania. Wspólne Święta smile
Jak czytam swój pierwszy post, te rozkiminy lubi czy nie lubi to pękam ze śmiechu smile
Pierwsza odpowiedź Garego - w punkt. Nie rozkręcała niczego celowo, byłem zajęty i koniec a romansem jakimś na boku nie była zainteresowana, ja też bym nie był. Widziała coś we mnie od dłuższego czasu, starała się nie okazywać ale jednak wszystkiego ukryć się nie da stąd mój wątek czy to co widzę to naprawdę widzę czy mi się zdaje.
Dzisiaj wszystko jasne jak słońce smile
Pozdrowionka

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Po czym się poznaje że kobieta jest przychylna?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024