Porzucenie masturbacji a sposoby na zaspokojenie popedu. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Porzucenie masturbacji a sposoby na zaspokojenie popedu.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez Nightdreamer959 (2017-11-01 18:42:24)

Temat: Porzucenie masturbacji a sposoby na zaspokojenie popedu.

Witajcie

Mam 23 lata i mam rowniez dziewczyne od ponad 3 lat z ktora nie uprawiamy seksu z roznych to powodow. Oboje nie mielismy jeszcze partnerow seksualnych. Oczywiscie od czasu do czasu sa pieszczoty okazujemy sobie uczucia w inne sposoby ale mam teraz do was pytanie. Otoz od wielu lat zaspokajalem sie sam jeszcze zanim mialem dziewczyne a takze w czasie zwiazku. Robilem to w roznych odstepach czasu bylo to czasami codziennie czasami co 3-4 dni ale ostatni sie naczytalem o zlych tego skutkach i postanowilem to mocno ograniczyc. I teraz mam tak ze nie robie tego czesciej niz raz w tygodniu ostatnio 9 dni temu przedtem mialem tez 7 dni przerwy. Ale mam do was pytanie jak inaczej radzic sobie z napieciem ? Czasami juz po tych 7-8 dniach to strasznie juz jestem napiety. I tez zauwazylem ze po tym czasie strasznie skrocil mi sie czas potrzebny do dojscia do wytrysku. Mianowicie wczesniej potrzebowalem ok 10 minut samodzielnie ale ostatnio po tych 7 dniach nie minelo kilka ruchow i moze z minuta niecala.. Niepokoi mnie to cczy w przyszlosci nie bede mial innych problemow z przedwczesnym wytryskiem. Jak temu zaradzić już na przyszłość. Dziękuję za odpowiedzi. Czy powinienem w takiej sytuacji całkowicie odrzucić samo zaspakajanie?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Averyl (2017-11-01 19:13:07)

Odp: Porzucenie masturbacji a sposoby na zaspokojenie popedu.
Nightdreamer959 napisał/a:

ostatni sie naczytalem o zlych tego skutkach i postanowilem to mocno ograniczyc.

... a jakie złe skutki? robią się odciski na palcach?

ja słyszałam o złych skutkach niezaspokajania swoich potrzeb seksualnych... widocznie czytam literaturę z zupełnie różnych źródełek.. tffu bibliotek.

No właśnie doczytałem się że od tego też może dojść do nabytego przedwczesnego wytrysku. I do złych przyzwyczajeń a także do tego że na tyle się można przyzwyczaić do samo zaspokajania że później w łóżku nie będzie się odczuwać takiej przyjemności.

4

bzdury

oczywiscie sa przypadki uzaleznien od masturbacji, ale tak jak nie wszyscy pijacy alkohol sie uzalezniaja, tak i nie wszyscy masturbujacy sie uzalezniaja sie.

wiem,bo masturbowalam sie 8 lat wink
nie mialam potem jakiegos wielkiego problemu zeby wrocic do seksu

No właśnie a ja nie wiem czy to na związek ale ostatnio miałem problem podczas pieszczot przez 50 minut skończyć ,wcześniej to nie miało miejsca ale ostatnio 3 razy pod rząd tak mialem w sensie że czułem że już prawie ale byłem tak napięty że wszystko na nic.. I dlatego się zastanawiam czy to nie jest już problem.

6

Nie kombinuj i rób tak abyś się dobrze czuł. Masz ochotę sobie zrobić dobrze, to rób.

Rozumiem, że  dziewczyną petting, seks oralny, nagość itd -- wszystko w porządku, prawda? Tylko nie ma penetracji?

Bo jak napisałeś, że seksu nie uprawiacie, to było najbardziej niepokojące...

Gary dokładnie tak jak piszesz nie ma penetracji ale z resztą ok.

No gdyby nie ten problem ostatnio z spięciem takim że miałem problem z wytryskiem to bym tak nie myślał a to mnie zaniepokoiło i dlatego się zwróciłem z pytaniem czy to może mieć jakiś zwiazek. Dziękuję za odpowiedzi

8

_v_ napisał/a:

bzdury

oczywiscie sa przypadki uzaleznien od masturbacji, ale tak jak nie wszyscy pijacy alkohol sie uzalezniaja, tak i nie wszyscy masturbujacy sie uzalezniaja sie.

wiem,bo masturbowalam sie 8 lat wink
nie mialam potem jakiegos wielkiego problemu zeby wrocic do seksu

To, że Ty nie miałaś nie oznacza, że ktoś inny nie ma problemów później z powrotem do włóż/poruszaj/be happy. Cipka to nie własna grabia co daje inne odczucia wink

Autorze, czemu jesteś z dziewczyną z którą nie masz "klasycznego" seksu przez 3 lata?

W sumie to były kilka razy na ten temat rozmowy. Jesteśmy razem bo jest uczucie a czekamy na odpowiedni moment i też nie chce nic robić wbrew niej to oczywiste smile

Sam to już teraz uważam że to nie jest najważniejsze smile  kwesta tylko tego że zaniepokoiło mnie to czy przez swoje czyny nie będę miał kiedyś problemów. I dlatego temat.

10

I co z tych rozmów wynikło?

I ile ona ma lat? Bo albo nie doczytałem albo mi to umknęło.

Napiszę Ci tak: wiesz, że rezygnujesz z czegoś w młodości co jest naturalną potrzebą "ludzką" (chciałem napisać zwierzęcą ale na kota w rui mi nie wyglądasz tongue ) w myśl jakiejś wyższej ideologii?

11

To takie sztuczne troche tongue
bo skoro jesteście przy sobie nago, macie petting, jakoś tam się zaspokajacie to właściwie już jest seks, więc po co czekać z penetracją? Seks to seks.

Autorze, za dużo myślisz, za dużo się spinasz i to Cię blokuje. Jasne, że trzeba się przyzwyczaić, że zamiast swojej ręki masz co innego, że masz obok siebie kobietę. Ale jak kobieta jest wyrozumiała, to nie będzie na Tobie wywierać presji.

12

Że to nie czas że nie jest gotowa i rozuniem. Może raz mnie zbyt poniosło i zażartowałem z niej że tak się tego trzyma że aż strach to wynikla kłótnia z tego ale nie o to chodzi żeby kogoś do czegoś zmuszać.

W sumie i tak ochota na to nie jest już tak wielka jak na początku więc jest ok smile  a lat mamy po 23 skończone.

Wszystko jest skomplikowane i teraz chyba sam wole do tego nie dążyć wiele stoi na przeszkodzie ja jeszcze studiuje ona ledwo co skończyła studia dlatego to nie najlepszy czas na takie sprawy bo gdyby zaliczyć wpadkę to nie byłoby kolorowo że względu na kasę itp. No dlatego do tego to lepiej się nie spieszyc.

13

to jak już ona będzie gotowa, to ty będziesz mówił jej, że jesteś urobiony i boli cię głowa

14

Ja może jestem dziwna, ale jak nie byłam gotowa na seks, to nie chciałam, żeby ktoś wbijał mi z rękami w majtki. Jak byłam gotowa na petting, to i na klasyczny też.

Weź z nią pogadaj. Normalnie, przy herbacie, na luzie, zapytaj czemu tam, czy może boi się wpadki, boi się bólu, potrzebuje więcej czułości, cokolwiek.

15

Hm życie na tyle idzie do przodu że wydaje mi się że stereotyp że facetowi się zawsze chce to jakoś wyssany z palca jest mam takie dni a czasami tygodnie że nie mam na nic ochoty. I możliwe że tak będzie że nie będę miał też na to ochoty tym bardziej że sytuacja jest jaka jest i nie na wszystko w życiu można sobie pozwolic.

16

Z całym szacunkiem, ale ta sytuacja jest patologiczna i żadne tłumaczenia tego nie zmienią.

Jak można być gotowym na seks oralny, peeting, ale już na penetrację nie? To nie jest niegotowość, tylko strach przed ciążą.

Wszystko jest skomplikowane i teraz chyba sam wole do tego nie dążyć wiele stoi na przeszkodzie ja jeszcze studiuje ona ledwo co skończyła studia dlatego to nie najlepszy czas na takie sprawy bo gdyby zaliczyć wpadkę to nie byłoby kolorowo że względu na kasę itp. No dlatego do tego to lepiej się nie spieszyc.

Miliony ludzi na świecie kocha się w liceum/na studiach i żadnych przeszkód nie widzą. Marnujecie najlepszy czas w młodości na idiotyczne czekanie Bóg wie na co.

Zaprawdę, powiadam ci - za jakiś czas wrócisz tu z nowymi łóżkowymi problemami. A mieć je będziecie na pewno mając takie podejście do sprawy.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Porzucenie masturbacji a sposoby na zaspokojenie popedu.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024