Czy on jest ze mną szczery? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy on jest ze mną szczery?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1 Ostatnio edytowany przez anu123 (2017-10-06 21:22:36)

Temat: Czy on jest ze mną szczery?

Witajcie smile
Wpis będzie trochę długi, ale chcę wam naświetlić o co mi chodzi i opisać naszą hmm... relację.

Pod koniec czerwca poznałam w necie fajnego chłopaka. Jest 2 lata starszy ode mnie (ja:24, on: 26). Od początku przypadliśmy sobie do gustu, patrzył ma mnie jak na bustwo, widziałam i czułam, że się starał, spotykalismy się a to na rowery, a to na spacery, rolki, seriale, kino itp. Generalnie mimo licznych obowiązków widywaliśmy się 2 razy w tygodniu. Byliśmy na 2 wspólnych wyjazdach, oba udane pomimo kilku stresujących sytuacji, które mam wrażenie jeszcze bardziej nas zbliżyły. Był dla mnie bardzo czuły, pisał i dzwonił codziennie. W łóżku jest nam razem bardzo dobrze. Niestety około 4 tygodni temu sielanka się skończyła. On zmieniał akurat mieszkanie (wyprowadzał się do kawalerki), ale od tamtego czasu coś się zmieniło. Nie jest już taki czuły, zdystansował się, nie patrzy już tak na mnie, pisze, ale rzadziej, czasami zadzwoni, (żeby nie było kontakt jest obustronny, ja też dzwonię, piszę itd.). Po jego przeprowadzce przez 2 tygodnie tylko ja proponowałam spotkania. Po czym on zaczął rozmowę na temat nas. Jak ja to widzę i czego oczekuję. Bo on nie jest się w stanie teraz zaangażować, boi się, bo ostatnia dziewczyna go zraniła. Może za jakiś czas. Ja też nie chciałam rezygnować z tej relacji, uwielbiam spędzać z nim czas, zaczęłam myśleć o nas jak o parze. Z tym, że przez te 2 tygodnie niewiele się zmieniło. Jest jeszcze bardziej wycofany i "oziębły".  Kilka dni temu zaczął pisać do mnie jego kolega - niby spotkanie, ale generalnie z podtekstem, oczywiście się nie zgodziłam. X stwierdził, że to nie był jego pomysł, tylko kumpel spytał czy może a on się zgodził.... Aaaa i stwierdził, że on od początku z jego strony nie było zaangażowania (moim zdaniem było), że nie czuł fajerwerków.Ja też nie jestem w pełni zaangażowana. Ale chiałam kontynuwać tą znajomość, żeby się spotykać, spędzać razem miło czas. Z racji, że pracuje w marketingu i często spotykają się ze znajomymi z pracy, ma możliwość mnie zaprosić, ale chyba nie chce... A przecież nie będę się narzucać
Nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Czy widzicie jakąś szanse na to żeby on się jednak zaangażował? Czy po prostu mnie mami, mówi słodkie słówka żeby było mu dalej "dobrze"? I czy on mnie w ogóle szanuje?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy on jest ze mną szczery?

'zaczęłam myśleć o nas jak o parze' vs. 'Ja też nie jestem w pełni zaangażowana'. -pewna niekonsekwencja;)
autorko on jest z tobą szczery:"Bo on nie jest się w stanie teraz zaangażować", " Aaaa i stwierdził, że on od początku z jego strony nie było zaangażowania (moim zdaniem było), że nie czuł fajerwerków, motyli w brzuchu. "
Zwykle na tym forum kobiety narzekają, ze facet znika, przestaje się odzywać zamiast dać im do zrozumienia, że nie jest nimi zainteresowany.
Tobie facet wyraźnie dał do zrozumienia, że nie jest tobą zainteresowany.
Pora o nim zapomnieć i szukać dalej, umówi się z tym kolegą wink

3

Dzięki za odpowiedź wink chyba masz rację.

4

anu123, tak, on jest szczery...do bólu. Moim zdaniem, jeśli do tej pory nie było fajerwerków, tzn, że już ich nie bedzie, chyba, że przeistoczyłabyś się w inna osobę.
Facet zaczyna się rakiem wycofywać, bo widzi, że Tobie zależy, ale niestety, nie jesteś strzałem w dziesiątkę.
Uważam też, że propozycja spotkania za strony jego kolegi była jednak, wcześniej zaplanowaną próbą Twojej lojalności.
Dość paskudne zagranie i prymitywne.
Na Twoim miejscu wycofałabym się z tej realcji i nie czekałabym z nadzieją i pełna napięcia, czy jemu sie odmieni.
Chyba, że pasuje Ci relacja koleżeńska i spotkania z nim dla zabicia czasu z braku laku.

josz napisał/a:

Uważam też, że propozycja spotkania za strony jego kolegi była jednak, wcześniej zaplanowaną próbą Twojej lojalności.

Może nie to. Próbą skierowania uwagi na kogoś innego, żeby uniknąć ewentualnych pretensji.

6

josz napisał/a:

anu123, tak, on jest szczery...do bólu. Moim zdaniem, jeśli do tej pory nie było fajerwerków, tzn, że już ich nie bedzie, chyba, że przeistoczyłabyś się w inna osobę.

Zgadzam się z powyższym.

Jak nie ma fajerwerków, to nie ma, nie zmusisz go. I kolegę też sobie odpuść, bo to wygląda jakby sobie zabaweczkę przekazywali z rąk do rąk.

7

Tez tak mysle ze chlopak chce dac sobie spokoj ale nie wie jak ci to konkretnie powiedziec.Lepiej dla Ciebie bedzie jak dasz sobie z nim spokoj bo nie warto.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy on jest ze mną szczery?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024