Witam Was drogie Panie, przychodzę z problemem... Jak wspomniałam w temacie stosuję leki antykoncepcyjne Vibin. Skończyłam kilka dni temu pierwsze opakowanie, i nie wystąpiło krwawienie, ani żadne objawy poprzedzające okres. Jednakże w dni w których miało wystąpic krwawienie zaczęłam odczuwać tak jakby " krew " zalegała we mnie . Teraz nie wiem czy zaprzestać ich brania bo boje się ze mogł powstac jakis skrzep. Na dodatek to uczucie nie ustąpiło do teraz.
Teoretycznie powinnaś dostać okres odstawienny po tych 21 dniach z pigułką zawierającą hormon. Ja bym skonsultowała się z lekarzem, różnie reagują kobiety na vibin, choć zwykle akurat dobrze.
Teoretycznie powinnaś dostać okres odstawienny po tych 21 dniach z pigułką zawierającą hormon. Ja bym skonsultowała się z lekarzem, różnie reagują kobiety na vibin, choć zwykle akurat dobrze.
To mam zaprzestać brać tabletki czy nie?
Powinnaś brać normalnie, zgodnie ze schematem brania, a w międzyczasie porozmawiać ze swoim lekarzem o tym, że niepokoi Cię zachowanie organizmu przy wprowadzaniu vibinu.