Czy powiedzieć znajomej o romansie jej męża? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Czy powiedzieć znajomej o romansie jej męża?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Czy powiedzieć znajomej o romansie jej męża?

Cześć!

Jestem Ania i jestem tutaj nowa. Mam wielki problem natury hmm moralnej. Nie chcę rozmawiać o tym ze znajomymi, żeby nie rozsiewać niepotrzebnych plotek a potrzebuję bardzo porady, więc liczę na Was, jako że anonimowo jest latwiej.
Pracuję w przychodni prywatnej w rejestracji. Bardzo zżyłam się z panią doktor, która jest kardiologiem i pomagała mi przejść operację, była bardzo opiekuńcza i dzięki niej tak naprawdę żyję. Problem polega na tym, że jej mąż jest ginekologiem również w naszej przychodni i on ma romans z pacjentką. Ta pacjentka prowadziła u niego ciążę i on odbierał jej poród (wtedy przychodziła ze swoim mężem). Po porodzie pojawia się i niego co miesiąc (niby na wypisanie recepty, ale on ją bada, tylko płaci jak za wypisywanie recepty czyli mniej). Widziałam jak kilka razy po niego przyjechała pod przychodnię i się calowali, słyszałam też jak on z nią często rozmawia przez telefon. Pomijając kwestie etyki, jest mi bardzo przykro z powodu jego żony. Koleżanki z recepcji też się domyślają, co jest grane...
Nie wiem, co mam zrobić. Jego żona jest bardzo zapracowana, oprócz przychodni pracuje w dwóch szpitalach. Ona tyle dla mnie zrobiła... Czy ja powinnam jej powiedzieć o tym, co wiem?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy powiedzieć znajomej o romansie jej męża?

Nie wiem, czy to Ci pomoże, ale ja personalnie wolałbym się dowiedzieć, niż żyć dłużej w takim stanie nieświadomości tego, co się dzieje. Z innej strony, nie wiem, czy wystarczyłyby zwykłe słowa, bym w to uwierzył, zależnie od tego, jak by wyglądały moje relacje z osobą informującą i z partnerką. Z jeszcze innej strony, gdyby ktoś mi bliski wiedział, ale trzymał to w tajemnicy, nie byłbym zbyt zadowolony z tego faktu. Zdrada nie jest łatwa do przełknięcia i pod wpływem emocji pewnie nie byłoby łatwo przełknąć, że ktoś nie wiedział, czy mi powiedzieć, czy nie.

Będąc w Twojej sytuacji, no dużo by zależało od tego, kim dokładnie jest dla mnie ta osoba. W sensie w przypadku przyjaciela łatwiej określić, czy wolałby wiedzieć, czy nie, w przypadku znajomego... Moim zdaniem dużo trudniej. W przypadku przyjaciela pewnie znalazłbym jakiś sposób na to, by poznać jego opinię, np. podczas luźnej rozmowy o podobnym przypadku kogoś innego.
Powodzenia, bo nie czeka Cię łatwe zadanie.

3

Cieżko cokolwiek doradzić. Z jednej strony wtrącisz się w prywatne sprawy,z drugiej bedziesz nielojalna. Moze poki co pozostan dyskretna, predzej czy poziej wyjdzie to na jaw. Mozesz tez anonimowy donos jej wysłac lub zostawic (zdjecie). A co ona z tym zrobi to juz ich sprawa.

4

Faktycznie problem moralny. Ja osobiście skłaniałabym się nad powiedzeniem jej, ale w jaki sposób? To zbyt trudne, by powiedzieć w oczy. Zbyt ryzykowne, bo to tylko znajoma i nie znamy jej relacji z mężem. Moze wcale nie uwierzyć, bo jest zaślepiona, a wszystko skupi się na Tobie. Może wie, ale udaje, że nie wie, bo łączą ich kredyty czy inne zawiłe pętelki. Może jej mąż zwolni Cie za to z pracy.
Raczej podtrzymam to co napisała Natalia, żeby anonimowo jakoś dostarczyć dowód. Tylko musisz go najpierw zdobyć. To nie łatwe i ryzykowne. Trochę jak zabawa w detektywa wink .
Co potem pani doktor zrobi z tym dowodem... to już nie Twoja broszka. Na to wpływu nie będziesz miała.

5

Bardzo Wam wszystkim dziękuję. Przyznam, że raz już byłam zdecydowana jej powiedzieć, ale stchórzyłam...
Myślałam też, żeby porozmawiać z jej mężem, że na przykład ludzie o nim plotkują, ale nie zmieni to faktu, że on ją oszukuje. Najwyżej będzie to robił bardziej dyskretnie.
Naprawdę jest mi strasznie przykro. Nie rozumiem, jak można robić takie ohydne rzeczy i to bezwstydnie, z kobietą, która ma dzieci sad

6

Nie mow. Ona Ci nie uwierzy. Nawet, jesli Ci uwierzy, to zapamieta Cie, jako poslannika wiadomosci, ktora zrujnowala jej zycie. Podpadniesz mezowi. Stracisz prace.

7

Jesteś pewna, że mają romans?
Może to jest jakaś jego kuzynka, bliska znajoma, wspólniczka w interesach?
Ich bliskie i częste kontakty mogą wydawać się podejrzane ale nie muszą być romansem.
I skąd wiesz, że to z nią on rozmawia przez telefon? Może rozmawiać z kimś innym.

8

Kleoma napisał/a:

Jesteś pewna, że mają romans?
Może to jest jakaś jego kuzynka, bliska znajoma, wspólniczka w interesach?
Ich bliskie i częste kontakty mogą wydawać się podejrzane ale nie muszą być romansem.
I skąd wiesz, że to z nią on rozmawia przez telefon? Może rozmawiać z kimś innym.

Ona ma dosyć rzadkie imię i kilka razy się zwracał do rozmówcy właśnie tym imieniem, być może to zbieg okoliczności, bo ma wiele pacjentek. Ale zbiegiem okoliczności nie jest, że widziałam jak się całują pod przychodnią i to nie był raczej pocałunek kuzynki, niestety. Dziewczyny też już plotkują, bo widzą co jest grane, więc to nie jest mój wymysł...

9 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2017-09-18 22:51:12)

To nie jest problem natury moralnej, ale wścibianie nosa w nie swoje sprawy. Najlepiej jest zająć się pracą, za która dostaje się wynagrodzenie niż patrzeć na ręce lekarzowi. Domyślam się, że jako recepcjonistka nie asystujesz przy wizycie lekarskiej, więc nie jesteś w stanie stwierdzić, czy lekarz bada czy też nie bada swojej pacjentki, a także tego co innego mogą robić w gabinecie, nie daj Boże, o zgrozo!  Zresztą co Ci do tego jak przebiega ta wizyta. Lekarz musi jednak być nad wyraz atrakcyjny, skoro jego zachowanie wzbudza aż takie emocje. Musi też być wyjątkowo głupi i nieostrożny żeby całować sie z pacjętką na oczach presonelu. No chyba, że ten personel go podgląda i śledzi co i z kim robi. Ja proponuję zająć się własnym życiem, i nie układać życia innym, zwłaszcza go nie rujnować.

10

W zyciu nie mow. To nie jest twoja sprawa, a mozesz latwo zrujnowac tej kobiecie zycie. Czasem niewiedza to istne blogoslawienstwo.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Czy powiedzieć znajomej o romansie jej męża?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024