Słowo-"Spacer" Portale* - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 26 ]

1 Ostatnio edytowany przez LiVero (2017-09-02 01:34:15)

Temat: Słowo-"Spacer" Portale*

Witam smile może zacznę od początku smile

Od pewnego czasu doskwiera mi samotność... Gdzieś znów się pogubiłem w życiu... trudna sytuacja w domu , brak wsparcia zrozumienia wśród najbliższych i gdzieś uciekłem w stronę internetu... By móc poznać kogoś może jakaś transfuzja krwi od obcej nowo poznanej osoby dostarczy mi świeżej krwi...
Uciekłem na portale randkowe i niezbyt rozumiem dzisiejszych kobiet .. nic a nic...  pisze się ok z początku zgaduje w luźny i humorystyczny sposób  by nie wyjść na nudziarza i zrzędę co do życia.. z czasem otwieram się kobiety również to czynią nie zawsze ale zdarza się , pisze się naprawdę przyjemnie lecz gdy chce bliżej poznać kobietę i pisze czy może wyjdziemy na *SPACER* Kobieta nagle obiera inny kurs nie odp, nie czyta wiadomości ucieka ... nie rozumiem co złego jest w spacerze ? do niczego nie zobowiązuje... nie uważam również że jestem znów brzydki że trzeba mi maskę na twarz założyć , (przeciętny facet...) zresztą wygląd akurat tu nie ma chyba znaczenia bo ani przygody, ani nie mam parcia na związki. Zaznaczam to ponieważ nie otrząsnąłem się po ostatnim.... i tez stawiam sprawę jasno na starcie , i kobiety to rozumieją tak przynajmniej piszą... , wiec czemu gdy chce przenieś na real, naprawdę gdy się miło spędza czas na korespondencji kobiety uciekają .. ? rozumiem 1,2 przykłady ale już nie sposób zliczyć na palcach rąk , przykro się robi nie ukrywam gdy tak traktują osobę wiedząc jaką sie ma sytuacje, nagle robią się szorstkie...

Co złego(niemoralnego) jest w spacerze ? bo nie rozumiem tego ? 
Nic z tego nie rozumiem...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Słowo-"Spacer" Portale*

Spaceruja to dzidki na emeryturze. Ty jak czlowiek zapraszaj na kawe.

3 Ostatnio edytowany przez LiVero (2017-09-02 01:51:29)

Iceni napisał/a:

Spaceruja to dzidki na emeryturze. Ty jak czlowiek zapraszaj na kawe.

To ja chyba z średniowiecza bo zawsze uważałem i uważam, nie ważne gdzie czy to kawa/piwo/spacer tylko z kim się na to się wybiera.

4

może boją się, że się nachodzą wink

nic złego nie ma w spacerze, ale kurde, brzmi jak z innej epoki umawianie się na spacer. I tak trochę oszczędnie. Kawa rzeczywiście lepsza smile

5

Nie wazne czy to kawa czy spacer. Ale wazne jak to brzmi i jakie robi pierwsze wrazenie.

6

adiaphora napisał/a:

może boją się, że się nachodzą wink

nic złego nie ma w spacerze, ale kurde, brzmi jak z innej epoki umawianie się na spacer. I tak trochę oszczędnie. Kawa rzeczywiście lepsza smile

Może coś w tej oszczędności faktycznie może być, teraz sam o tym pomyślałem smile lecz jeśli dochodziło dawniej gdy poznawałem proponowałem na spotkaniu jakąś kawiarnie/pub na kawe/piwo by się wybrało smile skąpy myślę ze nie jestem mimo wszystko,  ale dawniej jak się umawiałem z kimś to niektóre kobiety same proponowały słowo klucz = "spacer"

7

Dawniej to znaczy kiedy?

8

Iceni napisał/a:

Dawniej to znaczy kiedy?

Nie no aż taki stary to nie jestem heh jakieś 3/4 lata temu, same kobiety proponowały mi spacer , gdy nie wychodziłem z inicjatywą

9 Ostatnio edytowany przez Iceni (2017-09-02 02:12:20)

A w jakim wieku byly wtedy te kobiety? Bo na przyklad ja w wieku lat 20+ w zyciu z zadnym facetem na kawie nie bylam, to sie zaczelo gdzies tak powyzej 25. Wczesniej to sie na piwo chodzilo. A na spacer to jal na piwo nie bylo tongue ewentualnie mogla byc jeszcze cola.

No a teraz jakby mnie facet na cole zaprosil to chyba by to byl hit dekady  lol

Tak .ze wiesz... bierz pod uwage kogo na cel bierzesz

Btw... czy jestes moze jedynakiem i byles poznym dzieckiem? Znaczy takim gdzie matka miala powyzej 30?

Tak pytam dla wlasnych obserwacji...

10

Iceni napisał/a:

A w jakim wieku byly wtedy te kobiety? Bo na przyklad ja w wieku lat 20+ w zyciu z zadnym facetem na kawie nie bylam, to sie zaczelo gdzies tak powyzej 25. Wczesniej to sie na piwo chodzilo. A na spacer to jal na piwo nie bylo tongue ewentualnie mogla byc jeszcze cola.

No a teraz jakby mnie facet na cole zaprosil to chyba by to byl hit dekady  lol

Tak .ze wiesz... bierz pod uwage kogo na cel bierzesz

Ale to chyba wiek nie ma nic wspólnego co kto pije? ja mam 28 a kawy nie cierpię tongue
Ostatnio słyszałem jak znajomy chciał zaprosić kobietę i sama zaproponowała mu właśnie ta cole co została wspomniana, poważnie smile i ma 35lat
Więc wiek chyba nie ma tu znaczenia co kto pije tongue
Bo mi się zdarza nawet Kubusia wypić hehe w towarzystwie tongue

To nie jest tak wcale łatwo trafić co kto za czym kto przepada tongue jak się nie wybada wcześniej ;/
Ale właśnie moim zdaniem jak osoba jest zainteresowana to nawet jeśli nie lubi czegoś do picia to powie że nie pije ale zaproponuje inny napój by spędzić czas, tak mi sie wydaje bo sam tak mam smile

Ale co do tej kawy czy napoi, zmienię nastawienie i wrzucę z swojej głowy spacer , i zobaczę jakie będą efekty smile

11 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-09-02 02:25:23)

no jak one proponowały to ok, ale Ty, jako zapraszający, raczej nie powinieneś z takim tekstem wychodzić. Pospacerować to sobie zawsze możecie, choćby odprowadzając ją na przystanek wink A ten spacer to niby gdzie? Tak ulicą, oglądajac wystawy sklepowe czy park jakiś? Babeczka będzie chciała  się odpicować, załozy obcas, zrobi fryz a tu może będzie musiała popylać dziurawym chodnikiem a wiatr bedzie tarmosił jej misterną fryzurę lub lawirowac między rozwrzeszczaną dzieciarnią na rowerkach i deskorolkach popylającej po parkowych alejkach czy uważać na psie miny, których w parkach bez liku wink
Także ten... spacerki, choć szalenie romantyczne, zostaw jak znajomość przejdzie w bardziej zaawansowaną fazę wink

12

Zupelnie nie czaisz, facet.

Nie chodzi o to co kto pije, tylko jak to brzmi. I tak, wiek ma znaczenie jak jestes odbierany.

13

co za dyskusja big_smile
Zgadzam się z Paniami, zaproszenie na kawe 25+ brzmi lepiej niż spacer
Chociaż jak ja z kimś długo gadam (via fb) i widzę że nie jest psycholem to często proponuję jakiś małe wycieczki, biorę np. psa i idziemy na długi spacer albo wycieczka rowerowa, czasem autem w jakieś górki czy skałki na kilka godzin.
Ale kawa zawsze na plus big_smile

14

hahaha, mi kiedys pan zaproponował spacer, na pierwsze spotkanie. niby nic złego, w parku, ale-

- byla polowa stycznia i ponad minus 20 na dworze oraz zacinający , zimny wiatr  , malo ciekawe...
- podczas pierwszego spotkania sie rozmawia, rozmawianie na mroznym wietrze skonczyloby się paskudna infekcja gardła ( pracuję głosem, taka wycieczka oznaczalaby minimum 2 tygodnie przerwy w pracy , wyobrażacie sobie na mrozie gadac przez godzine albo dwie?
pan więc został spuszczony na drzewo, po swoim tekscie, że jestem taka delikatna mimoza...
no jestem

15

LiVero napisał/a:

Od pewnego czasu doskwiera mi samotność... Gdzieś znów się pogubiłem w życiu... trudna sytuacja w domu , brak wsparcia zrozumienia wśród najbliższych i gdzieś uciekłem w stronę internetu... By móc poznać kogoś może jakaś transfuzja krwi od obcej nowo poznanej osoby dostarczy mi świeżej krwi...
Uciekłem na portale randkowe i niezbyt rozumiem dzisiejszych kobiet .. nic a nic...  pisze się ok z początku zgaduje w luźny i humorystyczny sposób  by nie wyjść na nudziarza i zrzędę co do życia.. z czasem otwieram się kobiety również to czynią nie zawsze ale zdarza się , pisze się naprawdę przyjemnie lecz gdy chce bliżej poznać kobietę i pisze czy może wyjdziemy na *SPACER* Kobieta nagle obiera inny kurs nie odp, nie czyta wiadomości ucieka ... nie rozumiem co złego jest w spacerze ? do niczego nie zobowiązuje... nie uważam również że jestem znów brzydki że trzeba mi maskę na twarz założyć , (przeciętny facet...) zresztą wygląd akurat tu nie ma chyba znaczenia bo ani przygody, ani nie mam parcia na związki. Zaznaczam to ponieważ nie otrząsnąłem się po ostatnim.... i tez stawiam sprawę jasno na starcie , i kobiety to rozumieją tak przynajmniej piszą... , wiec czemu gdy chce przenieś na real, naprawdę gdy się miło spędza czas na korespondencji kobiety uciekają .. ? rozumiem 1,2 przykłady ale już nie sposób zliczyć na palcach rąk , przykro się robi nie ukrywam gdy tak traktują osobę wiedząc jaką sie ma sytuacje, nagle robią się szorstkie...

bo mają ochotę TYLKO porozmawiać, a do tego nie potrzebują spotkań

16

mallwusia napisał/a:
LiVero napisał/a:

bo mają ochotę TYLKO porozmawiać, a do tego nie potrzebują spotkań

Spotkań może i potrzebują, ale spacer? Ja też nie umawiam się na spacer z nieznajomymi. Może być kawa w publicznym miejscu, czemu nie?
Można odbić piłeczkę, że spacer też może być w publicznym miejscu, gdzie jest dużo ludzi. No, ok, ale jaki jest sens wtedy tego spaceru? Nie lepiej spokojnie siąść przy kawie i porozmawiać?

Pomijając właściwości zdrowotne pietruszki, można stwierdzić, że jest ona po prostu smaczna.

17 Ostatnio edytowany przez mallwusia (2017-09-24 11:55:38)

Ale po co miałyby się spotykać z kimś, kto nie jest w tym momencie zainteresowany związkiem, bo się nie wyleczył z poprzedniego?
Takie spotkanie wymaga już zaangażowania (zarezerwować czas, wyszykować się tak, by zrobić dobre wrażenie wizualnie). A popisać sobie można w wolnej chwili, siedząc w domowym dresie w ulubionym fotelu, poświęcając jedynie trochę wolnego czasu.

18

'' Co złego(niemoralnego) jest w spacerze ? bo nie rozumiem tego ? 
Nic z tego nie rozumiem...  ' '
w tych wszystkich pożalsięboże poradnikach dla podrywaczy , piszą,  żeby zaprosic laskę( no bo nie kobietę)  na spacer, bo to NIC NIE KOSZTUJE, a zmyć sie łatwiej. Wychodzisz na skapca, ktorego nawet nie stać na kawę nie tylko dla kobiety, ale i dla siebie ( zeby nie było, ja za swoja kawę zapłacę, ale nowo poznawanemu panu kawy fundować nie zamierzam)

19

Nie ma niczego złego w spacerze. Chociaż faktycznie to dziwnie brzmi. Może po prostu zaproponuj najpierw spotkanie? Tzn, dokładnie używając tego słowa. Ale to fakt, dzisiaj ludzie wolą pisać, niż się spotykać. To głupie, bo wtedy budują nierzeczywiste uczucia. Ale tak chyba niektórym jest łatwiej. Wolą romantycznego uczucia w internecie, niż szybko je zweryfikować na żywo, jednym słowem: boją się rozczarowania. Mam nadzieję, że troszkę pomogłam. wink
Pozdrawiam. wink

Widzi się tylko sercem, najważniejsze jest niewidoczne dla oczu.

20

Spróbuj teraz z tym zapraszaniem na kawę, w sumie co Ci szkodzi, a nóż to zaskoczy smile

21

Ale czekaj, czy dobrze rozumiem? Wybrałeś portale randkowe, tam szukasz czego? Towarzystwa na spacer? Czy dziewczyny? Czy kogoś, z kim możesz uprawiać seks? Bo jak sam piszesz, związków nie szukasz. Może to jest właśnie ten problem, że od razu im mówisz, że nie szukasz związku? A dziewczyny na takich portalach raczej czegoś takiego szukają, przynajmniej na tych normalnych portalach. A Ty im piszesz, że nie chcesz związku, tylko spacerować. Ja też raczej niezbyt pewnie podeszłabym do takiej znajomości. Może u mnie było trochę inaczej, bo na mydwoje szukałam poważnej znajomości i jednak portal matrymonialny to trochę co innego niż randkowy, ale i tak wydaje mi się, że dajesz trochę dziwne komunikaty. Zgadzam się z Tobą na pewno w tej kwestii, że bez sensu utrzymywać znajomość jedynie w internecie, że trzeba znajomość przenosić do reala, ale może dziewczyny rezygnują z tego spotkania, ponieważ i tak wiedzą, że nie mogą liczyć u Ciebie na nic więcej, jak tylko luźną znajomość przez internet, bez żadnych zobowiązań, takie trochę przyjemne zabicie czasu? Nie krytykuję, ale zastanów się nad tym może...?

22

Wątek z początku września, czyli coraz gorsza pogoda na spacery wink Wydaje mi się jednak, że to nie one są problemem, ale inne kwestie, które przeważają na to, że panie nie chcą się spotykać z autorem i to nie ważne czy na kawę czy na spacer. Może to być właśnie to jego podejście, o którym wspomniał, czyli informowanie kobiet, o tym, że ani silnie nie dąży do związku ani do przygody. Tymczasem ludzie na tych portalach właśnie do tego dążą, chociaż oczywiście zwykle się do tego nie przyznają, bo to desperacko brzmi.

23

W mojej opini, jako uzytkowniczki portali randkowych, mężczyzni proponujacy SPACER na pierwsza randkę wpisuja się w najgorsza kategorie faceta, ktora należy omijać zdecydowanie szerokim łukiem. I Tak moze byc to:
1) gołodupiec - facet bez grosza przy duszy  tudziez skapiec ( w sumie nie wiem co gorsze), albo
2) ruchacz, ktoremu zalezy tylko na zamoczeniu, bez wykazania sie jakimkolwiek zaangazowaniem.
3)potencjalny gwałciciel, szczegolnie gdy randke proponuje wieczorowa pora albo w ustronnym miejscu.

Nigdy w zyciu Nie umowilabym sie na pierwsza randkę z nieznajomym mężczyzna na spacer! Ze względow  bezpieczenstwa, zawsze wybieram miejsca publiczne -zwykle kawiarnie, cukiernie. Pub tez nie robi dobrego wrazenia.

24

Pomyśl sobie tak. Na portalu dziewczyna pisze pewnie z wieloma chłopakami. Jedni proponują kino, inni kawę itd. Jeden zaproponował jej, że jedzie zobaczyć zachód słońca nad morzem i czy nie zabrała by się z nim.
A ty wyskakujesz ze spacerem... Tak jakbyś pieska na spacerek chciał wyprowadzić.

25 Ostatnio edytowany przez anderstud (2019-04-26 12:53:17)

Sorbona napisał/a:

W mojej opini, jako uzytkowniczki portali randkowych, mężczyzni proponujacy SPACER na pierwsza randkę wpisuja się w najgorsza kategorie faceta, ktora należy omijać zdecydowanie szerokim łukiem. I Tak moze byc to:
1) gołodupiec - facet bez grosza przy duszy  tudziez skapiec ( w sumie nie wiem co gorsze), albo
2) ruchacz, ktoremu zalezy tylko na zamoczeniu, bez wykazania sie jakimkolwiek zaangazowaniem.
3)potencjalny gwałciciel, szczegolnie gdy randke proponuje wieczorowa pora albo w ustronnym miejscu.

Nigdy w zyciu Nie umowilabym sie na pierwsza randkę z nieznajomym mężczyzna na spacer! Ze względow  bezpieczenstwa, zawsze wybieram miejsca publiczne -zwykle kawiarnie, cukiernie. Pub tez nie robi dobrego wrazenia.

Najgorsze randki, choć trwały zwykle niedługo i nigdy więcej się nie spotkaliśmy, to pamiętam dobrze, bo łączyło je wszystkie jedno,
a mianowicie zaproszenie do kawiarni lub restauracji. Kiedy w końcu to zrozumiałem, całkowicie zmieniłem taktykę i teraz zapraszam na SPACER.
Zawsze taka randka jest dużo ciekawsza niż siedzenie w lokalu, a wskaźnik skuteczności już dawno nie mieści się w skali.
Od SPACERU po plaży zaczęło się między innymi moje małżeństwo, od SPACERU po parku zaczęło się moje narzeczeństwo,
od SPACERU zaczęło się dużo fajnych znajomości, które co prawda kończyły się już różnie, ale swój początek miały na SPACERZE,
a takie nasiadówki przy kawie, ciastku, obiedzie czy kolacji, to chyba sobie nie przypominam, żeby kiedykolwiek wyszły poza pierwsze spotkanie.
Zazwyczaj jest drętwo i nudno, bo bardzo szybko kończą się tematy do rozmowy, zwłaszcza gdy znajomość jest przenoszona z internetu,
gdzie jak wiadomo, najpierw jakiś czas trzeba ze sobą popisać i naturalnie się wystrzelać z ciekawych historii do opowiadania potem na randce.
Zresztą nie dalej jak wczoraj miałem pogawędkę na ten temat z dziewczyną poznaną na portalu i też ustalaliśmy właśnie co będziemy robić
na naszej pierwszej randce. Ja od razu zastrzegłem, że na pewno z nią nie pójdę do żadnej knajpy, a ona niemal równocześnie napisała,
żeby tylko nie do lokalu. I to mi się podoba, od razu wiem, że będzie fajnie. Morza szum, ptaków śpiew, pusta plaża, na na na na smile

Nie udzielam rad. Oferuję sarkastyczne uwagi.

26

Ja uważam, że to kwestia tego "zaznaczenia", że nie szukasz na poważnie, bo jeszcze się nie otrząsnąłeś.
Żadna z nas nie chce być plasterkiem albo psychoterapeutą dla zabicia Twojego czasu po rozstaniu.
Wylecz się z eks i dopiero zawracaj głowę innym.

Posty [ 26 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021