Trzy kataklizmy w ciągu tygodnia - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Trzy kataklizmy w ciągu tygodnia

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Trzy kataklizmy w ciągu tygodnia

Nie wiem jak macie wy, ale wieści ze świata w tym tygodniu przerastają mnie. Harvey - Teksas zalany, dziś patrząc na twittera widać jak setki osób nadal potrzebują pomocy, uratowania z domów, z dachów... Ale pomoc nadchodzi, w Ameryce pełna mobilizacja, organizacje charytatywne nie nadążają.
W tym samym czasie tonie Makurdi w Nigerii i Mombaj. Jedna trzecia Bangladeszu pod wodą.

Nie jestem zwolenniczką teorii spiskowych, ale wszystko zaczyna mieć sens. Czy kryzys klimatyczny nie ma nic wspólnego z ekonomią? Oczywiście, że ma.

I zaczynam się zastanawiać, czy powinnam się przekwalifikować na robotnika fizycznego, bo jak to wszystko runie za klika(naście) lat to na nic mi moje papierki; będą potrzebne konkretne zdolności, a nie słówka po angielsku czy terapia...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Trzy kataklizmy w ciągu tygodnia

moze za dużo internetu?

włącz sobie serwis dobrewiadomości - polepszy Ci się smile

3

Może i tak. Ale mam wrażenie, że żyjemy w złudnym poczuciu bezpieczeństwa. Oraz że mam szczęście, że w tym momencie stać mnie na wszystko, co mi jest potrzebne do życia, więc w sumie żyję w luksusie.

4

Monoceros napisał/a:

(...) Ale mam wrażenie, że żyjemy w złudnym poczuciu bezpieczeństwa. Oraz że mam szczęście, że w tym momencie stać mnie na wszystko, co mi jest potrzebne do życia, więc w sumie żyję w luksusie.

Bo żyjemy w złudnym poczuciu bezpieczeństwa. Dziś jest tak, a jutro cały świat może runąć. Spójrzmy choćby na tych wszystkich rodaków z Pomorza, którzy w ciągu chwili niejednokrotnie stracili dorobek całego swojego życia. I niby, jeśli posiada się pieniądze lub otrzyma solidne wsparcie, dom można odbudować, ale dla mnie trauma związana z tym, że straciłam kawałek siebie - dziś wydaje się nie do udźwignięcia. Kiedy z moim mężem kilka dni temu na ten temat rozmawiałam, to on tego nie rozumiał, twierdząc, że jemu wystarczyłoby porządne odszkodowanie, a dla mnie dom to zdecydowanie coś więcej niż mury i sprzęty.

Monoceros napisał/a:

I zaczynam się zastanawiać, czy powinnam się przekwalifikować na robotnika fizycznego, bo jak to wszystko runie za klika(naście) lat to na nic mi moje papierki; będą potrzebne konkretne zdolności, a nie słówka po angielsku czy terapia...

To ja akurat obok papierków mam też dobry i zawsze potrzebny fach w ręku. Zresztą zawsze sobie tę świadomość ceniłam.

5

Monoceros napisał/a:

Ale mam wrażenie, że żyjemy w złudnym poczuciu bezpieczeństwa.

Jak się zastanowić ile warunków musiało być spełnionych, żeby ludzkość zaistniała. To powinno nas nie być.
Dlatego, nie rozumiem skąd to poczucie bezpieczeństwa.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Trzy kataklizmy w ciągu tygodnia

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024