Facet... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

1 Ostatnio edytowany przez Yomii (2017-08-10 10:57:24)

Temat: Facet...

Witam po długiej przerwie.
Muszę się Was poradzić.

Poznałam faceta w kwietniu tego roku. Spotkaliśmy się 2 razy. Dzieli Nas, hmm ponad 100 km.
Facet jest nieśmiały, całkiem inaczej się zachowuje realnie, a inaczej gdy piszemy ze sobą. Jakby nosił dwie maski.
Niby pokazuje mi że jemu na mnie zależy.. ale gdyby zależało, to by zaproponował jakieś kolejne spotkanie, wyszedł z jakąś inicjatywą a tu kompletne zero. Za każdym razem dużo mówi, a mało robi. Nie chce być zabawką, bo w życiu dość dużo przeszłam. Nie wiem kompletnie jak z nim rozmawiać, czy w ogóle ma sens jakakolwiek rozmowa z tym facetem? Nie chce pisać od a do z, całej Naszej relacji bo zajęło by mi cały dzień. Ogólnie co mogę zrobić, aby chłopakowi zaczęło bardziej zależeć i w końcu zaproponował sam coś od Siebie?

Pozdrawiam.

p.s nie potrzebuje tutaj krytyki, tylko porady. Więc jak masz zamiar krytykować, to wcale się nie wpisuj.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Facet...

MOŻE ze 2 razy? Rozumiem, że można napisać "może z 9 razy" ale w obliczeniach do 2 nie można się chyba pomylić?
Ciężko mi sobie wyobrazić, że opis tej relacji zająłby Ci cały dzień;)
nie ważne,
Jak pokazuje, że mu zależy? Przez te całe 2 (?) spotkania?
Po pierwsze-Tak, facet zainteresowany wykazuje inicjatywę.
Po drugie- Facetów należy oceniać po czynach, a nie słowach, więc to, że dużo mówi kompletnie nic nie znaczy.

3

Mam wrażenie, że facet nie mówi Ci wszystkiego. Być może ma małe doświadczenie z kobietami, przez co nie do końca potrafi się zachować na spotkaniu. Porozmawiaj z nim przez telefon i powiedz o swoich obawach.

4

rinho91 napisał/a:

Mam wrażenie, że facet nie mówi Ci wszystkiego. Być może ma małe doświadczenie z kobietami, przez co nie do końca potrafi się zachować na spotkaniu. Porozmawiaj z nim przez telefon i powiedz o swoich obawach.

Dziękuję za pomoc smile

5

yomii daj znać jak poszło, mam praktycznie identyczny problem. ;P
Ciekawa jestem czy rozmowa telefoniczna coś dała.

6

Ja bym mu dał do zrozumienia, że jesteś "na TAK", tylko niech się ciapa ogarnie i nie straci Cię.

Np.

"Wiesz... ostatnie nasze spotkanie było bardzo przyjemne, dobrze się czuję w twoim towarzystwie, więc jak będziesz miał czas i ochotę na kolejne spotkania, to koniecznie daj znać..."

Jak widzisz to nie jest pytanie "czy się spotkamy", aby nie musiał dawać negatywnej odpowiedzi. To jest stwierdzenie -- "chcę się spotkać, jak Ty też chcesz to działaj".

7

Myszeczka23 napisał/a:

yomii daj znać jak poszło, mam praktycznie identyczny problem. ;P
Ciekawa jestem czy rozmowa telefoniczna coś dała.

Jasne. Napisze do Ciebie smile

8

Gary napisał/a:

Ja bym mu dał do zrozumienia, że jesteś "na TAK", tylko niech się ciapa ogarnie i nie straci Cię.

Np.

"Wiesz... ostatnie nasze spotkanie było bardzo przyjemne, dobrze się czuję w twoim towarzystwie, więc jak będziesz miał czas i ochotę na kolejne spotkania, to koniecznie daj znać..."

Jak widzisz to nie jest pytanie "czy się spotkamy", aby nie musiał dawać negatywnej odpowiedzi. To jest stwierdzenie -- "chcę się spotkać, jak Ty też chcesz to działaj".

Hahaha.. Idealnie napisane.. I bardzo dziękuję smile Na przyszłość będę właśnie tak stawiała sprawę smile

9

Możesz tutaj, a możesz na maila, jak wolisz. wink

10

A może mu to na spokojnie wyjaśnisz? Czasami faceci potrzebują drobnego "popchnięcia" do działania. Mój też na początku był trochę gapa... (ale teraz wszystko w normie big_smile)

11

kasiapa napisał/a:

A może mu to na spokojnie wyjaśnisz? Czasami faceci potrzebują drobnego "popchnięcia" do działania. Mój też na początku był trochę gapa... (ale teraz wszystko w normie big_smile)

Już próbowałam. I wszystko było ok, zrozumiał. Tylko gdy przychodziło co do czego, nagle zapomina o całej rozmowie.
No cóż, spróbuje dzisiaj porozmawiać i wyjaśnić po raz enty na spokojnie, jak nie zrozumie to sobie odpuszczę.

12

Yomii napisał/a:
kasiapa napisał/a:

Już próbowałam. I wszystko było ok, zrozumiał. Tylko gdy przychodziło co do czego, nagle zapomina o całej rozmowie.
No cóż, spróbuje dzisiaj porozmawiać i wyjaśnić po raz enty na spokojnie, jak nie zrozumie to sobie odpuszczę.

No i bardzo dobrze, widocznie taki byłby cały czas... Można dać "psztyczka" na rozpęd, ale całe życie kogoś tak ciągnąć też nie można. Powodzenia!:)

13

Gary napisał/a:

Np.

Gary - uwielbiam twoje komentarze... smile Serio, sa b praktyczne i sensowne, a przy tym takie zabawne...  (Swoja droga dziekuje ci już z tego miejsca za porade która niedawno mi dales, w sprawie mojej relacji ff - wzielam ja sobie do serca i... chyba będzie dobrze - bo już mam kolejnych potencjalnych 2 kandydatow na kolegow, przyjaciol, facetow..??? tongue - ale tej relacji poki co sobie jeszcze nie odpuszczam, haha wink

14

No to cóż Pastika... dziękuję i pozdrawiam Cię serdecznie i życzę szczęścia w życiu. Krzywdzenie siebie, czyli pozwalanie, aby inni na nas pasożytowali, jest podwójnym złem -- po pierwsze pozwalamy na rozwój pasożyta a po drugie krzywdzimy siebie. To podwójne zło. Dlatego trzeba dbać o swoje szczęście, ale tak, aby nie krzywdzić innych. Taka droga jest trudna do obczajenia, ale jak się długo myśli, to czasem wybiera się dobre rozwiązania. Niewykluczone, że moje komentarze wynikają z błędów które zrobiłem... smile

15

Dziękuję jeszcze raz za każdą odpowiedź, radę. Były bardzo pomocne. Lecz facet, hmm  a raczej "ciapa" ( dobrze ujęte słowo) nic, kompletnie nic nie wziął do Siebie.. jakbym rozmawiała ze ścianą smile Może i coś nim drgnęło, ale na dłuższą metę to nie ma sensu.. Dlatego olewam tego gościa..

Pozdrawiam.

16

Współczuję, to tak jak u mnie, he he. Pewnie się za jakiś czas obudzi, jak już będziesz szczęśliwa z innym.

17

Daj znać jak wyszło smile

18

Yomii, bo facet po prostu miał Cię od początku w nosie, ale postanowiłaś wybrać komentarze bardziej pod siebie i swój scenariusz czyli "on chce ale jest gapa, ciapa" itp.

Wybacz ale jak facetowi zależy to choćby był największą pi*dą świata to i tak wykaże zainteresowanie kobietą, która mu się podoba.
Pogódź się z tym że mu nie odpowiadasz, a nie dorabiaj historii tam gdzie jej nie ma i nie zwalaj winy na jego nieogarnięcie.

19

[treść oobraźliwa, poniżej poziomu forum - usunięte przez moderację]

20

Myszeczka23 napisał/a:

Współczuję, to tak jak u mnie, he he. Pewnie się za jakiś czas obudzi, jak już będziesz szczęśliwa z innym.

Dokładnie, kochana.. dokładnie smile

21

sosenek napisał/a:

Yomii, bo facet po prostu miał Cię od początku w nosie, ale postanowiłaś wybrać komentarze bardziej pod siebie i swój scenariusz czyli "on chce ale jest gapa, ciapa" itp.

Wybacz ale jak facetowi zależy to choćby był największą pi*dą świata to i tak wykaże zainteresowanie kobietą, która mu się podoba.
Pogódź się z tym że mu nie odpowiadasz, a nie dorabiaj historii tam gdzie jej nie ma i nie zwalaj winy na jego nieogarnięcie.

Tak się składa księżniczko, że nic nie wiesz a gadasz kocopoły.. Zajmij się może tak swoim życiem, bo widać że hahahahaahahah nie potrafisz rad dawać innym osobom.
Hm nie pozdrawiam takich osób.

22

Dla osób zainteresowanych, rozmawialiśmy całą noc. Rozmowa była oparta na szczerości, także dziękuję tutaj dobrym duszyczkom o poradę smile Big ♥ dla Was ! Od rozmowy jest wręcz idealnie, chłopak na prawdę się stara i daje z Siebie tyle ile może. Jest na prawdę super. Także @Myszeczka23, spróbuj i Ty!

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024