Wyobrażenie na temat pierwszego razu a rzeczywistość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Wyobrażenie na temat pierwszego razu a rzeczywistość

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

Temat: Wyobrażenie na temat pierwszego razu a rzeczywistość

Mam 19, za 1,5 miesiąca 20 lat, pierwszy raz mam przed sobą, nie spotkałam jeszcze swojego księcia.
Wiadomo, jak chyba każdy wyobrażam sobie, jak może wyglądać pierwszy raz.
A czym się różnił wasz prawdziwy pierwszy raz od wyobrażenia o nim?
To faktycznie boli? A raczej spytam- jakie to uczycie: jakieś rozciąganie, rozpieranie......no nie wiem....jakie to uczucie, kiedy chłopak "wchodzi" w dziewczynę? Czy to faktycznie przyjemne szczególnie podczas 1 razu?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wyobrażenie na temat pierwszego razu a rzeczywistość

Wiedziałam, że mój pierwszy raz będzie szybki i bolesny. Tak właśnie było, mimo calego romantyzmu i czaru chwili. I dzięki Bogu. Ale drugi był już cudowny.

Ja mam zdanie, że z pierwszym razem nie ma się co pieścić, jest błona, którą trzeba przerwać, jest to tkanka więc boleć musi, cudów nie ma. Jednak to ból do przeżycia jak najbardziej.

3

Nie straciłam błony przy penetracji, w związku z czym może moje wspomnienia są niemiarodajne ale:
Trochę bolało samo " rozciąganie " ale generalnie nie pamiętam katuszy nie z tej ziemii, bardziej dyskomfort i wszystko do przeżycia jak najbardziej, później się nawet całkiem przyjemnie zrobiło wink
100% lepiej niż się spodziewałam z opowieści że boli, że niemiło, że raczej szybko i wstydliwie etc.

4

Nie miałam właściwie konkretnych oczekiwań. Najpierw ból, w moim przypadku piekielnie silny, ale bardzo krótki, a potem... Niewiele w sumie tongue Ot, tarcie. Finalnie pierwszy raz skończył się na kilku razach i nie dał mi za wiele radochy. W sumie nie wiem, czy ma sens pytać innych i się wciąż nastawiać - z tych koleżanek, z którymi o tym gadałam, to każda miała inaczej. Jedna tak zestresowana i obolała, że błonę poszła po dłuuugim czasie od pierwszej próby, innej poszło bez bólu, ale też nijako, jedna z kolei miała bardzo przyjemny pierwszy raz. Wiadomo, nastawienie jest ważne i chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć, że najlepsze jest pozytywne oraz na luzie, ale do tego dochodzi budowa anatomiczna kobiety, budowa faceta i to, na ile umiejętnie z tego skorzysta, a nawet jakieś przypadkowe warunki.

5

Dzięki dziewczyny
Planuję już ślub i dzieci z narzeczonym, ale pierwszy raz dopiero po ślubie i trochę się obawiam

6

A może jakieś opowieści ze strony facetów...jak oni przeżyli swój pierwszy raz?
ps. szkoda , że ja nigdy nie doświadczę jakto jest z dziewicą

7

arrar441 napisał/a:

Dzięki dziewczyny
Planuję już ślub i dzieci z narzeczonym, ale pierwszy raz dopiero po ślubie i trochę się obawiam

Ryzykantka z Ciebie albo niepoprawna optymistka.

8

adiaphora napisał/a:
arrar441 napisał/a:

Dzięki dziewczyny

Hazardzistka smile

9

arrar441 napisał/a:

Mam 19, za 1,5 miesiąca 20 lat, pierwszy raz mam przed sobą, nie spotkałam jeszcze swojego księcia.

Jeśli nie spotkałaś jeszcze swojego ksiącia, to dlaczego z narzeczonym planujesz ślub i dzieci?

10

wilczysko napisał/a:
adiaphora napisał/a:
arrar441 napisał/a:

Dzięki dziewczyny

Hazardzistka smile

Albo bez wyobraźni. Ale w tym wieku to jeszcze sie marzy o księciu i wierzy tylko w szczęśliwe zakończenia.

11

W pierwszym swoim poście wyznajesz, że swoją pierwszą miłość poznałaś, gdy miałaś 20 lat. Teraz masz 19... Planujesz dopiero ślub i swój pierwszy raz po ślubie, ale nie przeszkodziło Ci to w założeniu wątku, w którym stwierdzasz, że planujesz z mężem dziecko, ale boisz się cesarki... Tak poza tym w domu wszyscy zdrowi?  smile

12

Klio napisał/a:

W pierwszym swoim poście wyznajesz, że swoją pierwszą miłość poznałaś, gdy miałaś 20 lat. Teraz masz 19... Planujesz dopiero ślub i swój pierwszy raz po ślubie, ale nie przeszkodziło Ci to w założeniu wątku, w którym stwierdzasz, że planujesz z mężem dziecko, ale boisz się cesarki... Tak poza tym w domu wszyscy zdrowi?  smile

Daj dziewczynie spokój. Pierwszy post, gdy nie miała jeszcze księcia, napisała o 19:23. Natomiast o 23:05 napisała, że ma już narzeczonego i planują ślub i dzieci. Kto wie co się wydarzyło przez te niespełna 4 godziny big_smile

13

Salvador85 napisał/a:

A może jakieś opowieści ze strony facetów...jak oni przeżyli swój pierwszy raz?
ps. szkoda , że ja nigdy nie doświadczę jakto jest z dziewicą

A to p.s. to taka "subtelna" aluzja na wypadek, jakby się jakaś chętna dziewica jednak znalazła? :]

14 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-06-07 18:43:54)

zmartwiony86 napisał/a:
Klio napisał/a:

Daj dziewczynie spokój. Pierwszy post, gdy nie miała jeszcze księcia, napisała o 19:23. Natomiast o 23:05 napisała, że ma już narzeczonego i planują ślub i dzieci. Kto wie co się wydarzyło przez te niespełna 4 godziny big_smile

ale o mężu pisała przedwczoraj...

15

Trollom dziękujemy, nie dokarmiamy.

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Wyobrażenie na temat pierwszego razu a rzeczywistość

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024