Hej mam od wielu lat pewien problem z moją anatomią o którym chyba nikomu nie mówiłam. Nawet mój lekarz ginekolog dziwnie reaguje jak mnie tam na dole widzi. Mianowicie mam strasznie duże wargi sromowe i strasznie się tego wstydzę. Nie mam męża, miałam chłopaka ale on chyba też nie był ty zachwycony. Właściwie od zawsze miałam taką budowę, ale teraz myślę że to nie jest do końca normalne, bo czasem sprawia mi aż ból (obtarcia, krew). Czy wiecie może czy można to w jakiś sposób zmienić? Bo to strasznie wstydliwe dla mnie, a chciałabym w końcu nawiązać normalną damsko- męską relację.
Słyszałam o przypadku takim jak Ty masz. Kobieta zrobiła operację plastyczną, jednak mimo wszystko do tego nie zachęcam... Najważniejsze to pokochać siebie, a znajdzie się taki facet co też pokocha Cie taką jaką jesteś i tego Ci życzę : )
A co do problemu z otarciami itp to proponuję porozmawiać o tym z lekarzem ginekologiem i niech coś zaradzi. Swoją drogą dziwi mnie te "fachowe" spojrzenie Twojego lekarza, jako lekarz nic nie powinno go zadziwić, albo to poprostu Ty widzisz to inaczej...
Nie wiem, może to ja jestem przewrażliwiona. Ale lekarz dziwnie zareagował, co nie była dla mnie przyjemne. Już nawet nie chodzi mi o wymyślanie i względy estetyczne, tylko czysto zdrowotne, to jest mało komfortowe gdy ma się je tak duże. Chociaż zwyczajnie się ich wstydzę i mam wrażenie, że odstają nawet w stroju kąpielowym. Naprawdę chętnie bym to jakoś zmieniła, poprawiła, ulepszyła. Właściwie to sama nie wiem co można z tym zrobić.
4 2017-06-02 08:06:35 Ostatnio edytowany przez vilkolakis (2017-06-02 08:07:52)
Dla bardzo wielu facetów duże wargi sromowe są podniecające. Ale jeśli odczuwasz z tego powodu dyskomfort i ból to musisz się zdecydować na labioplastykę. To nic wstydliwego. Mnóstwo kobiet decyduje się na taki zabieg i jest później szczęśliwych.
W popularnych programach medycznych np. na TVN Style był ten temat często poruszany.
5 2017-06-02 13:37:00 Ostatnio edytowany przez Poniedzialkowa (2017-06-02 13:38:21)
Hej Kasiu, mam ten sam "problem". Można zrobić operację pozybawając się warg, kosztuje około 5000 zł. Mnie jednak one aż tak nie przeszkadzają. Moim byłym partnerom również.
Nigdy nikt nie uciekł z krzykiem z łóżka
Nie martw się, a jeśli przeszkadzają w codziennym funkcjonowaniu, zdecyduj się na operację.
Powiadasz Wilczysko, że spore wargi sromowe mogą być podniecające? Hm... możliwe
Labioplastyka to jest chyba moje jedyne wyjście w tej sytuacji. I to nie tak że ja przesadzam, ale naprawdę czuję z tego powodu dyskomfort w codziennym życiu i muszę w końcu się z tym uporać ( no bo ile można biadolić na swój los!). Ale na samą myśl stres trochę jest. Koszty kosztami, ale możecie kogoś polecić ? Jestem z okolic Częstochowy i jak znacie jakiegoś specjalistę, to będę wdzięczna za sugestię.
7 2017-06-06 22:56:24 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-06-11 22:29:47)
Droga Kasiu jeżeli jesteś z okolic Częstochowy to sprawdź klinikę [spam]. Przyjmuje tam Pani Doktor [spam] która ma bardzo dobre opinie. Moja przyjaciółka jest własnie zapisana do niej na zabieg. Mówiła mi, że na konsultacjach bardzo miła kobieta i wszystko wyjasnia od a do z. Tak, ze nawet moja koleżanka, laik w wielu sprawach, była wstanie wyjaśnić mi jaki zabieg, jak, co, gdzie itp. Także może tam się udaj. Na pewno coś Ci doradzą.
W dużych klinikach ceny są jak z kosmosu, szukaj raczej w mniejszych, sporo ginekologow ma w ofercie takie zabiegi. Zamiast 5 tysięcy, zaplacisz tysiąc do półtora. Ja placilam jeszcze mniej za zabieg córki a jestem z wielkiej metropolii, gdzie ceny są wyższe. Podejrzewam, ze Częstochowa jest znacznie tańsza. Zabieg trwa krótko i przeprowadza się go w miejscowym znieczuleniu. Naprawdę nie ma sensu się męczyć w imie nie wiadomo czegp jeśli można pozbyć się problemu.
W dużych klinikach ceny są jak z kosmosu, szukaj raczej w mniejszych, sporo ginekologow ma w ofercie takie zabiegi. Zamiast 5 tysięcy, zaplacisz tysiąc do półtora. Ja placilam jeszcze mniej za zabieg córki a jestem z wielkiej metropolii, gdzie ceny są wyższe. Podejrzewam, ze Częstochowa jest znacznie tańsza. Zabieg trwa krótko i przeprowadza się go w miejscowym znieczuleniu. Naprawdę nie ma sensu się męczyć w imie nie wiadomo czegp jeśli można pozbyć się problemu.
Kasiu,
rozumiem Twój problem doskonale
Adiaphora dała Ci dobrą radę. Rozpoznawałam kiedyś temat, ale nie zdecydowałam się na zabieg. Jeśli zdecydujesz się - zrób dobre rozpoznanie w sieci. Sprawdź opinie o lekarzu, przeszukaj fora, postaraj się skontaktować z dziewczynami, które taki zabieg przeszły i wysłuchaj ich uwag o lekarzu czy ośrodku, który takie zabiegi robi.
10 2017-06-07 20:05:40 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-06-11 22:30:25)
Wiecie co, byłam dziś na wizycie właśnie w tej klinice [spam], którą madziaczekaza polecała. Pani doktor bardzo miła i zrobiła na mnie dobre wrażenie. Rozwiała moje wszelkie obawy związane z tym zabiegiem. Także w przyszłym tygodniu jestem umówiona na zabieg i mam nadzieję, że mój problem minie. A cena szczerze mówiąc nie jest jakaś wygórowana, jak ma to pomóc w mojej dolegliwości to i tak zapłaciłam bym każdą cenę. Trzymacie za mnie kciuki dziewczyny.
Hej mam od wielu lat pewien problem z moją anatomią o którym chyba nikomu nie mówiłam. Nawet mój lekarz ginekolog dziwnie reaguje jak mnie tam na dole widzi. Mianowicie mam strasznie duże wargi sromowe i strasznie się tego wstydzę. Nie mam męża, miałam chłopaka ale on chyba też nie był ty zachwycony. Właściwie od zawsze miałam taką budowę, ale teraz myślę że to nie jest do końca normalne, bo czasem sprawia mi aż ból (obtarcia, krew). Czy wiecie może czy można to w jakiś sposób zmienić? Bo to strasznie wstydliwe dla mnie, a chciałabym w końcu nawiązać normalną damsko- męską relację.
Nie mam pojęcia jak to wygląda, ale podejrzewam, że ani lekarz ani twój były na to źle nie patrzą/patrzeli, to bardziej twoja podświadomość. Mi się nigdy nie podobał mój nos, a ludzie zawsze twierdzili, że jest normalny.
Ginekologia estetyczna rozwija się coraz bardziej, w Polsce jest coraz bardziej popularna, możesz popytać swojego lekarza lub zgłosić się do takiej kliniki a oni na pewno coś pomogą. Tu nie chodzi tylko o wygląd a o komfort, sama przyznajesz, że sprawia ci to czasem ból- tak nie powinno być.
Nie jestem pewna co do tego, ale może NFZ będzie pokrywało taki zabieg? No bo to nie jest dla widzimisie a to już jest problem, takimi otarciami można się różnych infekcji skóry nabawić, szczególnie jeśli są regularne.
Wiecie co, byłam dziś na wizycie właśnie w tej klinice [spam], którą madziaczekaza polecała. Pani doktor bardzo miła i zrobiła na mnie dobre wrażenie. Rozwiała moje wszelkie obawy związane z tym zabiegiem. Także w przyszłym tygodniu jestem umówiona na zabieg i mam nadzieję, że mój problem minie. A cena szczerze mówiąc nie jest jakaś wygórowana, jak ma to pomóc w mojej dolegliwości to i tak zapłaciłam bym każdą cenę. Trzymacie za mnie kciuki dziewczyny.
Brawo ! Nie ma się co martwić. Będzie dobrze
dosyć drogie sa takie zabiegi
Ginekologia estetyczna cały czas się rozwija. Owszem, możesz z własnego widzimisie zrobić operację, ale jeśli już sama przyznajesz, że nieraz przyprawia cię to o ból, obtarcia to słyszałam nawet, że można dostać dofinansowanie, więc warto się tym tematem zainteresować