Axotret, Izotek, Trądzik - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Axotret, Izotek, Trądzik

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: Axotret, Izotek, Trądzik

Jest dużo tematów związanych z tym lekiem, pomyślałem (tak, pomyślałem, nie jestem kobietą), że założę swój w którym opiszę od A do Z całą kurację Izotekiem.

Z trądzikiem męczę się już ponad 10 lat, aktualnie mam problem tylko z plecami, na twarzy mam spokój od paru lat. Niestety przez plecy nie pamiętam kiedy byłem na plaży, mam nadzieję, że to się zmieni.

Jestem na drugim dniu brania Axotret, więc dopiero zaczynam, moja dawka to 60mg. Przy tak silnej chemii pomyślałem, że warto bardziej zadbać o wątrobę naturalnymi środkami jak zioła czy zwyczajny sok z buraka. Ogólnie nie jestem przekonany do brania leków, staram się ich mocno unikać, ale w tym przypadku nie widzę już innej drogi i Izotek to chyba ostatnia szansa.

Chętnie poczytam rady,uwagi i cokolwiek innego big_smile
Z bliznami poradzę sobie w zupełnie inny sposób, po prostu zakryję je tatuażem po zakończeniu leczenia.

Niestety nie mogę dodawać zdjęć.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Axotret, Izotek, Trądzik

Wiesz, trądzik może mieć wiele przyczyn - między innymi to jest to, co np. zjadasz - im większe śmieci w siebie wrzucasz, tym pogarszasz go.
No ale główną przyczyną, tą mnij materialną jest nienawiść, brak miłości do siebie - wiem, brzmi abstrakcyjnie ale prawdziwie wink. Mój trądzik się nasilił, kiedy miałam myśli samobójcze i ogólnie źle się prowadziłam, brak higieny myśli..
No i jeszcze stres, ukryta przyczyna wieeeelu chorób? Mi pomaga olejek z drzewa herbacianego, też mi koleżanka polecała olej z dziegcia.
Po za tym, zrezygnowałam z wszelkiej chemii, jem zdrowo, twarz(bo tu miałam problem) myję wodą i potem smaruję olejkiem sferę ''zaatakowaną'' hehe.
No i co jeszcze ? Peeling pomaga, różnie z nimi bywa - jedni piszą, że trzba mocny, drugi delikatny - ja w swoim przypadku używam delikatnego, z płatków owsianych i glinki zielonej, ale skoro plecy to może przydałby się nieco mocniejszy np. z cukru/soli z oliwą, miodem i czymś antybakteryjnym?
Oprócz tego, zobacz co nosisz - bo to w końcu plecki! Może podrażniasz skórę jakimś materiałem(bluzką), może to uczulenie, może się tam podrapujesz?
Pozdrawiam smile

3

Mój mąż jest p serii Izoteku. Musisz pamietać o bardzo dobrym nawilżaniu bo śluzówki cierpią bardzo, szminka ochronna w każdej kieszonce. Innych skutków ubocznych nie miał. A potem z bliznanmi poradziła sobie kosmetolog w SPAM. Robiła mu zabiegi dermapen i ostrzykiwanie osoczem. Kosztowało go to duzo nerwów ale teraz już jest super. Stan taki utrzymuje się już ponad rok. Powodzenia.

4 Ostatnio edytowany przez arert (2018-07-30 18:52:17)

Trochę czasu minęło, kuracja zakończona sukcesem. Trądziku nie ma, ale pozostały blizny i przebarwienia z którymi w tej chwili nie wiem co zrobić.

https://s22.postimg.cc/nyyel4jb5/IMG_20180730_174635.jpg

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Axotret, Izotek, Trądzik

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024