Czy wyznać mu miłość ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy wyznać mu miłość ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Czy wyznać mu miłość ?

Mój problem wydaje się błahy i dziecinny, ale prawdą jest że bardzo cierpię i trudno mi spojrzeć na sytuacje z szerszej perspektywy.

Od początku: Zakochałam się w moim korepetytorze (on 24 lata, ja 19 lat). Kilka dni temu zakończyłam korki u niego przygotowujące do matury. Miałam z nim świetny kontakt, czasami pół zajęć przegadaliśmy nie patrząc na zegarek. Było dla mnie szokiem jak bardzo podobne mamy poglądy, a także to, że ja jako osoba która nie umie skrócić na początku znajomości dystansu, z nim od pierwszego spotkania mogłam gadać jak z przyjacielem. Oczywiście mam świadomość, że w moich oczach jako tej zakochanej patrze przez różowe okulary, ale szczerze wierzyłam, że na końcu naszych zajęć coś z tego będzie. I najbardziej boli mnie to, że nie zauroczyłam się w jego wyglądzie (adonisem nie jest ;P) a w osobowości i w głowie mam głupią myśl że jak przez 19 lat nie spotkałam faceta z którym mam taki dobry kontakt jak z nim, to już drugiego takiego nie będzie.
I tu pojawia się pytanie : Odpuścić i próbować zapomnieć czy poprosić go kiedyś o spotkanie i mówiąc mu że niczego nie oczekuje wyznać że bardzo mi się podoba?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy wyznać mu miłość ?

A on przynajmniej wolny?

3

Wolny, gdyby nie byłabym pewna dałabym sobie spokój ;P

4

wadera178 napisał/a:

No to jak taki super och i ach, to w czym problem?

5

voxpopuli napisał/a:
wadera178 napisał/a:

No to jak taki super och i ach, to w czym problem?

Nie wiem czy z punktu widzenia faceta nie wyglądałoby to na akt desperacji albo jakiś dziecinny żart. No i nie jestem śmiała w takich deklaracjach.
Choć z drugiej strony na co dzień nie mam z nim kontaktu, wspólnych znajomych i nawet jak wyszłabym na idiotkę a on powiedziałby wprost ''nie'' z dużym prawdopodobieństwem już nigdy go nie zobaczę xP

6

miłosci mu nie wyznawaj, ale po maturach napisz do niego że jeśli miałby ochotę to w ramach rewanżu za dobre przygotowanie do matury zapraszasz na kawę/drina
zostawiasz mu lekko otwartą furtkę ale nie rzucasz się przy tym na niego big_smile - jeśli będzie zainteresowany pociągnie temat

7

wadera178 napisał/a:

Nie wiem czy z punktu widzenia faceta nie wyglądałoby to na akt desperacji albo jakiś dziecinny żart. No i nie jestem śmiała w takich deklaracjach.
Choć z drugiej strony na co dzień nie mam z nim kontaktu, wspólnych znajomych i nawet jak wyszłabym na idiotkę a on powiedziałby wprost ''nie'' z dużym prawdopodobieństwem już nigdy go nie zobaczę xP

No jasne, że tak od razu nie mozna. smile Zaproś go na kawkę, albo na lody. Chłop glupi nie jest przecież się kapnie do czego zmierzasz i sama bedziesz widziała jak się zachowa. A tak przy okazji powodzenia przede wszystkim na maturze. big_smile

8

Blackwhite napisał/a:

miłosci mu nie wyznawaj, ale po maturach napisz do niego że jeśli miałby ochotę to w ramach rewanżu za dobre przygotowanie do matury zapraszasz na kawę/drina
zostawiasz mu lekko otwartą furtkę ale nie rzucasz się przy tym na niego big_smile - jeśli będzie zainteresowany pociągnie temat

Popieram.

9

No jasne, że tak od razu nie mozna. smile Zaproś go na kawkę, albo na lody. Chłop glupi nie jest przecież się kapnie do czego zmierzasz i sama bedziesz widziała jak się zachowa. A tak przy okazji powodzenia przede wszystkim na maturze. big_smile

Dziękuje za dobrą rade ;* i aby nie zapeszyć odnośnie matury nie-dziękuje ;D

10

Popieram przedpiśców. Miłości nie wyznawać, za to zaprosić w ramach podziękowania na kawę/piwo/spacer, w zależności od budżetu i upodobań. Jeśli jest zainteresowany, to się zaprosić da. Byłbym jednakowoż ostrożny w temacie "on się zorientuje". Może się nie zorientować, to tylko facet smile

On the contrary, nie zwlekaj, nie czekaj, tylko działaj. Dzisiaj jest wolny, jutro może być zajęty. Kuj żelazo, póki gorące.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czy wyznać mu miłość ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024