Dziwna znajomość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Dziwna znajomość

Witajcie!
Mam problem z pewną dziewczyną, jest ona w związku od lat 5, był jej pierwszym facetem - na początku naszej znajomości, mówiła, że w sumie jest super chłopakiem, tylko mało ma dla niej czasu, co lepiej - mieszkają razem od dwóch lat - ona ma gorszą sytuację finansową - on pracuje w branży finansowej, jest bardzo zarobiony, ona się uczy i praktycznie jest na jego utrzymaniu, mieszkanie jest jego - własnościowe

W miarę rozwijania się naszej znajomości, poczułem w pewnym momencie, że zafascynowała się mną, widziałem to w jej oczach. Spotykaliśmy się na zasadzie - kolega/koleżanka - on raczej nic o tym nie wiedział. Widziałem ten błysk, to bardzo atrakcyjna dziewczyna, wydaje się sympatyczna.. w miarę rozwijania się naszej znajomości przez 4/5 tygodni ona zmieniła do niego nastawienie, zaczęła mi na niego narzekać, że w sumie im się związek sypie.. wtedy już widziałem co się święci, najgorsze jest to,że ona mi się bardzo podoba - fizycznie i intelektualnie, aczkolwiek wyczuwam u niej syndrom małpy, puści się  gałęzi, dopiero wtedy, gdy złapie drugą..
w miarę upływu czasu dostałem już propozycję wspólnego wieczoru, ona się kryje. ewidentny romans. mam bardzo mieszane uczucia, bo wolałbym, żeby zakończyła najpierw jedno - potem drugie. oczywiście rozmawiałem z nią na ten temat. powiedziała, że generalnie chce z nim zakończyć związek, ale dopiero wtedy, gdy będzie zabezpieczona następnym..

cała sytuacja mnie trochę przeraża, bo wiem,że za jakiś czas mnie może potraktować w podobny sposób, co robić? dodam,że pracuję, mieszkanie wynajmuję, obawiam się,że trafiłem na wymagającą kobietę, która jest przyzwyczajona do określonego standardu życia, którego nie jestem pewny - czy podołam.

cała ta sytuacja śmierdzi.. dodam,że nie dawno całowaliśmy się.. po czym ona wróciła do niego..
co robić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziwna znajomość

Nad czym Ty sie zastanawiasz? Absolutnie nie wchodź w ten układ! Ona chce mieć dwie pieczenie na jednym ogniu, szanuj się chłopie! Boisz się, że nie zapewnisz jej odpowiedniego bytu i standardu życia?? A co Ty jesteś jej sponsorem??? Skoro ona ma słabą sytuacja finansową to powinna zaciśnąć pasa i iść do pracy, a nie szukać sponsorów. Masz rację ona jest bardzo inteligentna, ale jak wyrachowana!!!

3

tomekkowalski-1992 napisał/a:

Witajcie!
Mam problem z pewną dziewczyną, jest ona w związku od lat 5, był jej pierwszym facetem - na początku naszej znajomości, mówiła, że w sumie jest super chłopakiem, tylko mało ma dla niej czasu, co lepiej - mieszkają razem od dwóch lat - ona ma gorszą sytuację finansową - on pracuje w branży finansowej, jest bardzo zarobiony, ona się uczy i praktycznie jest na jego utrzymaniu, mieszkanie jest jego - własnościowe

W miarę rozwijania się naszej znajomości, poczułem w pewnym momencie, że zafascynowała się mną, widziałem to w jej oczach. Spotykaliśmy się na zasadzie - kolega/koleżanka - on raczej nic o tym nie wiedział. Widziałem ten błysk, to bardzo atrakcyjna dziewczyna, wydaje się sympatyczna.. w miarę rozwijania się naszej znajomości przez 4/5 tygodni ona zmieniła do niego nastawienie, zaczęła mi na niego narzekać, że w sumie im się związek sypie.. wtedy już widziałem co się święci, najgorsze jest to,że ona mi się bardzo podoba - fizycznie i intelektualnie, aczkolwiek wyczuwam u niej syndrom małpy, puści się  gałęzi, dopiero wtedy, gdy złapie drugą..
w miarę upływu czasu dostałem już propozycję wspólnego wieczoru, ona się kryje. ewidentny romans. mam bardzo mieszane uczucia, bo wolałbym, żeby zakończyła najpierw jedno - potem drugie. oczywiście rozmawiałem z nią na ten temat. powiedziała, że generalnie chce z nim zakończyć związek, ale dopiero wtedy, gdy będzie zabezpieczona następnym..

cała sytuacja mnie trochę przeraża, bo wiem,że za jakiś czas mnie może potraktować w podobny sposób, co robić? dodam,że pracuję, mieszkanie wynajmuję, obawiam się,że trafiłem na wymagającą kobietę, która jest przyzwyczajona do określonego standardu życia, którego nie jestem pewny - czy podołam.

cała ta sytuacja śmierdzi.. dodam,że nie dawno całowaliśmy się.. po czym ona wróciła do niego..
co robić?

Dziwny to Ty jesteś. Niby wszystko widzisz, a ślepy jesteś...
Jak to co robić? Zastanów się co byś poradził przyjacielowi, a może się nieco rozjaśni...

4

Sam czujesz, że coś jest nie tak. W sumie nasze rady nie są Ci potrzebne smile .
Jeśli chcesz potwierdzenia, to owszem - zachowanie dziewczyny nie jest w porządku i bardzo możliwe, że w przyszłości tak postąpi w stosunku do Ciebie. A nawet jeśli nie, to czy będziesz w stanie zaufać jej w 100%?

5

masajka napisał/a:

czy będziesz w stanie zaufać jej w 100%?

Odwieczny problem związków opartych na zdradzie big_smile

6

Nad czym Ty sie zastanawiasz? Absolutnie nie wchodź w ten układ! Ona chce mieć dwie pieczenie na jednym ogniu, szanuj się chłopie! Boisz się, że nie zapewnisz jej odpowiedniego bytu i standardu życia?? A co Ty jesteś jej sponsorem??? Skoro ona ma słabą sytuacja finansową to powinna zacisnąć pasa i iść do pracy, a nie szukać sponsorów. Masz rację ona jest bardzo inteligentna, ale jak wyrachowana!!! Jak jej się znudzisz, zrobi dokładnie to samo co z nim

7

Ja nie widzę niczego dziwnego w tej znajomości, typowe walenie w rogi.

8

powiedziała, że generalnie chce z nim zakończyć związek, ale dopiero wtedy, gdy będzie zabezpieczona następnym..

Bezczelna.

9

Miłycham napisał/a:

powiedziała, że generalnie chce z nim zakończyć związek, ale dopiero wtedy, gdy będzie zabezpieczona następnym..

Bezczelna.

Raczej szczera.

10

Szczera utrzymanka :X

11

Jak bylam mlodsza to tez tak robilam, po prostu balam sie zostac sama. Jesli jest dojrzala to jest szansa ze z Toba nie zrobi podobnie. Ale ja bym sie nie wpakowala na Twoim miejscu w takie cos.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024