Problem ze słabymi i kruchymi paznokciami - jaka odzywka? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Problem ze słabymi i kruchymi paznokciami - jaka odzywka?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Problem ze słabymi i kruchymi paznokciami - jaka odzywka?

Czesc Kobietki
Wlasciwie to urodzilam sie ze slabymi paznokciami, odkad pamietam zawsze takie mialam. W zasadzie jak robilam hybrydy na naturalnej plytce zdecydowanie mi podrosly, ale po paru miesiacach stosowania paznokcie musza odpoczac. Po zdjeciu hybryd z dlugich paznokci KOMPLETNIE NIC NIE ZOSTALO, polowa z nich po 1dniu ulamala sie lub polamamla, bo wiadomo nie plytka nie miala wsparcia ze strony hybrydy.
Dlugo wczesniej przed hybrydami stosowalam serie odzywek eveline, po ktorych paznokcie mi pieknie rosly i byly mocniejsze, ale waidomo ze one posiadaja formaldehyd, co na dluzsza mete nie sprawdza sie.
Znacie jakies odzywki bez tego dziadostwa, ktore przedewszystkim: WZAMACINIAJA LUB UTWARDZAJA SLABA PLYTKE ORAZ PO KTORYCH PAZNOKCIE NIE LAMIA SIE A RZECZYWISCIE ROSNA.
Dodam ze stosowalam:
-regenerum do paznokci ten olejek, ale zupelni mi nic nie pomogl, tylko wymazlam sie caly wieczor i spalam z tym dziadostwem na paznokciach do rana i 0 efektow
Oraz inne odzywki ktore nic nie zadzialaly, nawet nie wzmocnily slabej plytki:
-sally hansen nailgrowth miracle
-jakas jeszcze z deli tylko nie pamietam nazwy
-odzywke z maybelline

Znalazlam na internecie: PEGGY-SAGE-EKSPRESOWA-ODZYWKA-DO-PAZNOKCI ktos o niej slyszal?

Prosze o wypowiedzi czy ktoras z was  miala taki problem i czy jest odzywka bez tego skladnika ktora dziala czy jednak nie mam sie co ludzic i tylko zarabista chemia na moje paznokcie zadziala?
Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :
Odp: Problem ze słabymi i kruchymi paznokciami - jaka odzywka?

Tez mam problem z paznokciami. Tez po hybrydzie nic z nich nie zostalo, dowalilam je calkiem tipsami.
Odzywki Ci nie polece mimo, ze tak wlasciwie tylko takiej opd chcesz. Ale! Sama odzywka nie wystarczy, ja zmienilam teraz sposob odzywiania. Codziennie owoce, warzywa, nabial, bardzo bardzo malo tlustych potraw i jak na razie wychodzi mi to na plusy.
A probowalas  odzywke z regenerum w formie lakieru? Bo z tego co wiem maja ten olejek i  lakier.

Stosowalam rozne preaparaty na paznokcie, witaminy, krzem, wapn itp. a moje paznokcie jak byly ta sa nadal obojetne na takie specyfiki.
Diete mam normalna, nie za tlusta i niza chuda, bardzo duzo jem sera bialego, mleka i ogolnie nabialu codziennie - od zawsze lubilam nabial.
O tej odzywce nie slyszalam, musze spr co to za wynalazek.
Plytka paznokcia jest tkanka martwa, a jak to bywa z tkankami martwymi nie da sie z nich wykrzesac cos wiecej, po prostu sa jakie sa, i dlatego obawiam sie ze zadne preparaty nie pomoga, jedynie chemiczna hybryda lub zel, to jest jedyny MECZANICZNY sposob na utwardzenie plytki, natura jest za slaba dla mojej martwej tkanki

4

Niezle odzywki mają w eveline. Wydaje mi się, ze mi pomogło wlasnie to, ale nie jestem pewna bo brałam tez cynk i może za sprawą tego cynku tak się wzmocniły.

5

Na słabe paznokcie polecam Silicę - niedrogo za duże opakowanie - stan paznokci znacznie lepszy po miesiącu regularnego łykania. Eveline bym nie stosowała - za dużo ma chemii i po zaprzestaniu jej stosowania paznokcie często zaczynają być w dużo gorszym stanie.

6 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-04-16 21:31:07)

ja regularnie zażywam suplement ze skrzypem polnym , i odzywkę z SPAM, rewelacyjna jest

7

eemanuelkaa napisał/a:

ja regularnie zażywam suplement ze skrzypem polnym , i odzywkę z  SPAM rewelacyjna jest

Niech żyje reklama! smile

8

Ja po hybrydzie staram sie obcinac paznokcie na bardzo krotko i co odrosną to je obcinam "aż do zdrowych" i 3 razy w tygodniu smaruje mikstura:
oliwa z oliwek, sok z cytryny, witamina A+E na grubo nakładam to na dłonie zwijam w folie aluminiowa i w rękawice i tak sobie siedzę smile dłonie są mega po tym a paznokcie odżywione

9

ja ostatnio na łamliwe paznokcie dostałam produkt, który tak naprawdę ma być na włosy, ale działa też dobrze na paznokcie. Produkt nazywa się hair formula cheers. Jest dość drogi, ale skuteczny, paznokcie nie są już tak łamliwe, są bardziej świecące, płytka jest twardsza a przy tym też włosy skorzystały bardzo solidnie, bo wypada mi ich dużo mniej.

10

fabiolka napisał/a:

Ja po hybrydzie staram sie obcinac paznokcie na bardzo krotko i co odrosną to je obcinam "aż do zdrowych" i 3 razy w tygodniu smaruje mikstura:
oliwa z oliwek, sok z cytryny, witamina A+E na grubo nakładam to na dłonie zwijam w folie aluminiowa i w rękawice i tak sobie siedzę smile dłonie są mega po tym a paznokcie odżywione

Aż do zdrowych?
To po hybrydzie zdrowe nie są?:P ja tam nie widzę różnicy po ściągnięciu hybrydy.

Dla wzmocnienia maluję tylko bazą i topem czasami. Ładnie wyglądają, nie ma odrostu i się wzmacniają.

11

Ja po tisach też miałam koszmarne paznokcie. Kosmetyczka doradziła mi żeby zamiast odżywki stosować utwardzacz,póki nie odrosną do zdrowych. Wibo Iron Hard się sprawdził,kosztuje grosze a utwardza płytkę.

12

podobno mikstura z 2 łyżek oliwy z migdałów i 2 łyżek oliwy z oliwek jest genialna. Próbowałyście może? Dajcie znać wink

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Problem ze słabymi i kruchymi paznokciami - jaka odzywka?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024