Zakochany w przyjaciółce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zakochany w przyjaciółce

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Zakochany w przyjaciółce

W lutym poznałem dziewczynę przez facebooka. Spodobała się mi. Nie była klasycznie piękna, lecz zachwyciła mnie jej łagodna uroda.

Napisałem do niej i tego samego dnia wymienialiśmy przez kilka godzin wiadomości.

Pisało się z nią lekko.

Spotkaliśmy się po 1,5 tygodniu.

Spodobaliśmy się sobie, to było widoczne i jeszcze tego wieczora pocałowaliśmy się.

Później poszliśmy na spacer gdzie ponownie się całowaliśmy.

Na 3 spotkaniu poszliśmy do mnie. Wiadomo na czym się skończyło.

Kolejne spotkanie tak samo.

Później zaczęło mi odbijać. Myślałem, że flirtuje z innymi na facebooku. Zacząłem być niesympatyczny i wmawiałem jej, że kręci z innymi.

To spowodowało, że przestała chcieć się ze mną spotykać.

Później okazało się, że rzeczywiście z nikim nie pisała.

Nie chciała mieć więcej niż wspólnego ze mną. Powiedziała, że fajnie się ze mną rozmawiało, jednak nic nie czuła i nie da mi więcej szansy.

Powiedziałem, że ok i żeby została moją koleżanką.

Pisaliśmy ze sobą godzinami. Odpowiada mi jej poczucie humoru, styl.

Tylko, że ona nie widzi we mnie materiału na kogoś więcej.

Pisze mi, że szuka chłopaka, ale nikt nie zwraca na nią uwagi w realu. Przez internet mało kto jej daje lajki na aplikacjach. Mówi, że marzy o związku, że nikt jej nie chce, a przecież wprost jej mówię, że jest piękna jaka jest i ma niesamowite wnętrze.

A ona nie rozumie że mogłaby mi dać szansę.

W jaki sposób otworzyć oczy, że możemy znowu się spotykać.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zakochany w przyjaciółce

Może najlepiej otworzyć jej oczy mówiąc jej to wszystko wprost?

3 Ostatnio edytowany przez Kraft (2017-04-02 19:50:25)

Lipa.

4

Planuję spotkać się z nią i powiedzieć komplement, a potem komplement o innej dziewczynie, żeby rozpalić emocje a później powiem, jest coś co chcę tobie powiedzieć, ale lepiej będzie jeśli napiszę to na telefonie i wyślę jej:

Chcę się z Tobą spotykać. Nie jako kolega, nie jako chłopak, nie jako kochanek. Chcę po prostu spędzać z Tobą czas i odkrywać Twoje wnętrze. Lubię Cię. Podobasz się mi.
Masz łagodną urodę, pyzate policzki, falowane włosy, przyciągający słuch głos i jesteś piękna. Uwielbiam patrzeć jak się uśmiechasz. Nie chcę zbyt szybko iść z Tobą do łóżka. Nie chcę tego. Pragnę tylko spędzać z Tobą czas i poznawać Ciebie lepiej.

5

Pastamer napisał/a:

Jak to nie rozumie? Raczej nie jest niepełnosprytna. Rozumie doskonale. Po prostu nie daje Ci tej szansy. Wyjaśniła czemu.

Pastamer napisał/a:

Planuję spotkać się z nią i powiedzieć komplement, a potem komplement o innej dziewczynie, żeby rozpalić emocje

https://media.giphy.com/media/uJp3vdtHgDvCE/giphy.gif

Jeżeli to zadziała tak jak to sobie wyobrażasz to ona jednak z tych niepełnosprytnych...

Pastamer napisał/a:

a później powiem, jest coś co chcę tobie powiedzieć, ale lepiej będzie jeśli napiszę to na telefonie i wyślę jej:

Chcę się z Tobą spotykać. Nie jako kolega, nie jako chłopak, nie jako kochanek. Chcę po prostu spędzać z Tobą czas i odkrywać Twoje wnętrze. Lubię Cię. Podobasz się mi.
Masz łagodną urodę, pyzate policzki, falowane włosy, przyciągający słuch głos i jesteś piękna. Uwielbiam patrzeć jak się uśmiechasz. Nie chcę zbyt szybko iść z Tobą do łóżka. Nie chcę tego. Pragnę tylko spędzać z Tobą czas i poznawać Ciebie lepiej.

Jak to nie chcesz iść z nią szybko do łóżka? Już byliście big_smile
A tak ogólnie to nic nowego nie wnosisz, bo ona wie, że jesteś na nią napalony. Ona Cię nie chce i Twoje łzawe wyznania raczej niczego nie zmienią.

6

Pastamer napisał/a:

Planuję spotkać się z nią i powiedzieć komplement, a potem komplement o innej dziewczynie, żeby rozpalić emocje a później powiem, jest coś co chcę tobie powiedzieć, ale lepiej będzie jeśli napiszę to na telefonie i wyślę jej:

To jako kto chcesz się z nią spotykać? I po kiedy grzyba ten komplement o innej lasce? No i cały ten tekst który chcesz jej powiedzieć...to brzmi tak tandetnie. Przepraszam,ale takie jest moje zdanie.

7

Najpierw komplement o niej - żeby poczuła się lepiej i widziała, że się mi podoba. Potem o innej, aby ją wkurzyć, kobiety są emocjonalne i nie będzie wiedziała jakie mam intencje.

A potem wyślę jej smsa smile

8

Przecież ona już Ci powiedziała, że nie chce z Tobą być ani niczego więcej poza koleżeństwem. Powiedziała też, dlaczego - jesteś zbyt zaborczy.
Powódź się z tym i nie rób sobie większej wiochy.

9

Pastamer napisał/a:

Najpierw komplement o niej - żeby poczuła się lepiej i widziała, że się mi podoba. Potem o innej, aby ją wkurzyć, kobiety są emocjonalne i nie będzie wiedziała jakie mam intencje.

https://media.giphy.com/media/10JhviFuU2gWD6/giphy.gif

Nazwijmy ten plan: Unternehmen Barbarossa lol Na pewno się powiedzie zgodnie z Twoimi założeniami lol

10

W takim razie poproszę o inną metodę?

11 Ostatnio edytowany przez Klio (2017-04-02 20:16:58)

Inna metoda jest taka, żebyś sobie wiochy nie robił i nie pchał się most, którego już nie ma bo spalony...
Nie wyżebrzesz uczucia, a jedynie się poniżysz w jej oczach.

12

Pastamer napisał/a:

W takim razie poproszę o inną metodę?

A proszę bardzo: zapomnij o niej, a następnym razem nie świruj z zazdrości.

13 Ostatnio edytowany przez CatLady (2017-04-02 20:32:58)

Pastamer napisał/a:

Później zaczęło mi odbijać. Myślałem, że flirtuje z innymi na facebooku. Zacząłem być niesympatyczny i wmawiałem jej, że kręci z innymi.

To spowodowało, że przestała chcieć się ze mną spotykać.

Później okazało się, że rzeczywiście z nikim nie pisała.

Nie chciała mieć więcej niż wspólnego ze mną.

W jaki sposób otworzyć oczy, że możemy znowu się spotykać.

Dobrze dziewczyna zrobiła.
Co to znaczy "okazało się, ze z nikim nie pisała"? Sprawdziłeś jej FB, prawda? Bo na słowo nie chciałeś wierzyć? Możecie znowu się spotykać... Bo co, przeszpiegowałeś jej wiadomości i teraz jej wierzysz? Aż do następnego razu?

Ona rozumie, że mogłaby dać Ci szansę - mogłaby, ale nie chce.

I ma rację. Znowu byłbyś zazdrosny i nie chciałbyś jej wierzyć, musiałbyś  wszystko sprawdzać. Po co jej taki kłopot?

Z takimi zazdrośnikami trzeba kończyć jak najszybciej.

Pastamer napisał/a:

Masz łagodną urodę, pyzate policzki, falowane włosy, przyciągający słuch głos i jesteś piękna

A to ona nie ma lustra, że chcesz jej w smsie opisywać, jak wygląda?? big_smile

Kiepski z Ciebie manipulator. Ciesz się, że chociaż we friendzone wylądowałeś, bo powinna w ogóle Cię kopnąć w De.

14 Ostatnio edytowany przez Klio (2017-04-02 20:43:42)

CatLady napisał/a:
Pastamer napisał/a:

Masz łagodną urodę, pyzate policzki, falowane włosy, przyciągający słuch głos i jesteś piękna

A to ona nie ma lustra, że chcesz jej w smsie opisywać, jak wygląda?? big_smile

Pastamer napisał/a:

Chcę się z Tobą spotykać. Nie jako kolega, nie jako chłopak, nie jako kochanek.

Jak dla mnie lepszy jest ten fragment big_smile
Chce się z nią spotykać jako tak właściwie... nikt. big_smile Czyli nie chce zmienić swojej obecnej sytuacji ani na jotę lol

15 Ostatnio edytowany przez lukas25 (2017-04-02 21:15:43)

Sytuacja jest trudna, dlatego, że po jej zachowaniu ewidentnie widać, że wylądowałeś w friendzone!

Chyba trzeba nieco ograniczyć kontakt. Nie możesz być na każde jej zawołanie, musisz się też trochę zdystansować i coś w sobie zmienić. Jest Twoją przyjaciółką, więc wiesz co ją pociąga w mężczyznach, staraj się jakoś te cechy nabyć. Na dobre Ci to wyjdzie.

Poza tym, nie dziwię się jej, że zrezygnowała z budowania z Tobą głębszej relacji. W końcu, zachowałeś się dość dziecinnie, więc musisz się liczyć z tym, że ciężko będzie, aby spojrzała na Ciebie w inny sposób:P

PS: ten komplement o innej dziewczynie... nie wiem, czy mówiłeś to na poważnie, ale jeśli tak, to musisz się wiele nauczyć, Pewnie to próba pokazania niedostępności, ale to trzeba zrobuć bardziej subtelnie tongue

16

Jeżeli po kilku spotkaniach zacząłeś wariować sprawdzając ją czy pisze z kimś innym to czego oczekujesz ? Nikt nie lubi być z wariatem. Udusiłeś w dziewczynie uczucie ktore byc może zaczęło w niej kiełkować.

Staraj się być sobą , dać drugiej osobie przestrzeń i nie bądź zaborczy bo nikt tego nie lubi a będzie dobrze wink

Jej zdania nie zmienisz , musisz sie z tym pogodzić i uszanować jej decyzje

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zakochany w przyjaciółce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024