Co na porost włosów? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Co na porost włosów?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

Temat: Co na porost włosów?

Cztery lata temu po odstawieniu tabl. anty. (tak sądzę) strasznie wypadały mi włosy koleżanka doradziła mi tabletki Viviscal-podziałały do tego maska  Wax-także super włosy już tak bardzo nie wypadają,ale nie odrastają! Dodam iż obecnie biorę skrzypowitę i nadal stosuję maskę Wax włosy rosną mi baaardzo szybko ale na długość a objętość żadna;( Szukam preparatu na zagęszczenie czupryny i proszę o polecenie konkretnego produktu;kilka dni temu natrafiłam w internecie na produkt Vichy dercos (ampułki a aplikatorem) stosował ktoś?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co na porost włosów?

Tylko przeszczep włosów smile Nie ma magicznego preparatu jak cebulki wypadły.

3

spytaj dobrego dermatologa

4

Ja stosowałam sobie na skalp głowy olej indyjski swati z bombaybazaar.pl - tak się zainspirowałam, bo te hinduski zawsze takie mocne piękne włosy mają!
Tylko moje włosy rzadkie z natury są. I ten olejek dodał im grubości, gładkości i trochę bardziej zauważalne zrobiły się tzw babyhair przy czole i na skroniach. I ładnie pachniał <3
Kiedyś jeszcze używałam 2 tygodniowej kuracji na włosy z Oriflame big_smile I też widziałam różnice - bo akurat wtedy schodziłam z blondu do naturalnego koloru i miałam bardzo słabe włosy,a  po kuracji trochę lepsze.
Tylko to nie są preparaty lecznicze, a suplementy i pielęgnacja - nie wiem jak zadziałają na włosy, które wypadły po z powodu leków. Ale nie są drogie, więc zawsze warto spróbować smile

Creativity is intelligence having fun.

5

besia.ferenc napisał/a:

Ja stosowałam sobie na skalp głowy olej indyjski swati z bombaybazaar.pl - tak się zainspirowałam, bo te hinduski zawsze takie mocne piękne włosy mają!
Tylko moje włosy rzadkie z natury są. I ten olejek dodał im grubości, gładkości i trochę bardziej zauważalne zrobiły się tzw babyhair przy czole i na skroniach. I ładnie pachniał <3
Kiedyś jeszcze używałam 2 tygodniowej kuracji na włosy z Oriflame big_smile I też widziałam różnice - bo akurat wtedy schodziłam z blondu do naturalnego koloru i miałam bardzo słabe włosy,a  po kuracji trochę lepsze.
Tylko to nie są preparaty lecznicze, a suplementy i pielęgnacja - nie wiem jak zadziałają na włosy, które wypadły po z powodu leków. Ale nie są drogie, więc zawsze warto spróbować smile

6

A propos hindusek to ja ostatnio stosuję metodę iście indyjską, bo używam do wlosów ghee (masła klarowanego ) big_smile

Ale za wczesnie by mowic o skutkach...

7

Mi się zrobiły duże odrosty po piciu siemienia lnianego codziennie, do tego placenta i miałam pełno małych włosków chociaż przestałam teraz używać bo boje się że jest ona odpowiedzialna za przesuszenie mojej skóry głowy.

8 Ostatnio edytowany przez rampapa (2017-05-17 14:55:28)

Witamina C + wcieranie kolagenu - przyspieszy porost włosów.

Rene Furterer ma preparaty wstrzymujące wypadanie włosów.

Jednak nic nie odbuduje cebulek, które już wypadły.

9

Nie miałam aż takiego problemu, ale mi na zagęszczenie bardzo pomogła wcierka z bursztynem Jantar. Wcierałam na noc przez 2-3 tygodnie i od razu było widać wysyp baby-hair. Poza tym reszta włosów rosła szybciej.

10

Olej z wiesiołka w kapsułkach, najlepiej nasz polski Gal + ampułki z aminexilem do wcierania w skalp.

11

a co z tymi kosmetykami jazz czy jak one się tam nazywają? ostatnio wszyscy o nich mówią ale jakoś nie jestem przekonana czy takie coś może faktycznie działąć na porost włosów podobno tego się nie da wywołac kosmetykami

12

słyszałam, że herbatki ze skrzypu są pomocne

13

Jak włosy w ogóle nie rosną, to może być poważniejszy problem i najlepiej zgłosić się do lekarza. Zauważasz zmainy skórne w miescu utraty włosów, stan zapalny, krosty? Jeśli tak, to może być łysienie bliznowaciejące i trzeba jak najszybciej zaczynać leczenie. Włosów raczej niestety już się nie odzyska (chyba że przeszczepem), ale proces można zatrzymać. Sporo przystępnych informacji na temat różnych rodzajów łysienia znajdziesz na stronie "Zbyt piękni by łysieć".

Stop trying to control everything and just let go.

14

Po pierwsze zdrowa dieta
Po drugie ewentualne wspomagacze czyli np. suplement z biotyną
Po trzecie- wcierka Jantar też jest całkiem dobra jeśli o to chodzi

15

na pewno dieta bogata w owoce,ryby, cynk i selen a do tego jakieś witaminki. Dla mnie najlepsze są żelki na włos, ale to kwestia własnego gustu smile

[tu był nieregulaminowy link - usunięte przez moderację]

16 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-01-16 22:01:35)

Ja ze swojej strony mogę tylko spam polecać. Mi taka kuracja bardzo pomogła. Ogólnie sama metoda jest prosta, nie trzeba kupować miliona preparatów odżywek i jeszcze innych cudownych środków, wystarczy szampon i serum, tyle. Dobrze się wmasowuję w skórę głowy, nie podrażnia, już po pierwszych tygodniach widać że włos się robi gęstszy.

17

U mnie najlepiej działa wcierka z kozeradki, picie drożdzy i olejowanie olejem musztardowym smile

Staram się wybierać naturalne kosmetyki, a na porost włosów wcierałam w skalp wcierkę kaminomoto, to azjatycki wynalazek ale skuteczny. Jak skończyłam jej używać nie zauważyłam skutków ubocznych w postaci ponownego wypadania włosów więc kurację oceniam jako udaną

19

Ja jestem z drużyny kozieradki smile

Ziółka, ziółka najlepsze smile Kozieradka, indyjskie zioła, których nazwy trudno spamiętać, wcierki z czarnej rzepy, łopianu, pokrzywy, skrzypu.

21

Skrzyp, pokrzywa, dobra wcierka - moim zdaniem naturalnie też się da, tylko trzeba być bardzo systematycznym

22

Czy ktoś próbował jamajski olejek rycynowy wykorzystać do olejowania skalpu i czy ma takie same właściwości na porost jak w przypadku brwi i rzęs?

23

wcierka Jantaru, zawsze i wszędzie.

24 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-07-02 11:29:33)

Spróbuj ampułek spam u mnie się sprawdziły smile

25 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2019-07-02 20:58:47)

Jeżeli większość cebulek jest w fazie spoczynku to działanie od zewnątrz na skórę głowy nic nie pomoże, raczej tylko wizyta u dobrego trychologa i jakiś plan leczenia zabiegami, zazwyczaj mezoterapia i karboksyterapia. Radzę tylko uważać przy szukaniu trychologa, nie każdy kto się tak reklamuje jest lekarzem medycyny! Usługi ala trycholog można oferować po byle kursie.
Są metody zagęszczania włosów takie jak SPAM, materiał do złudzenia przypomina ludzkie włosy, efekty są na kilka lat albo i więcej, ale jeżeli nie wiesz jakie jest położe problemu to jeszcze nie ten etap. Serio, idź z tym do lekarza.

26

Jest kilka domowych sposobów na wypadanie włosów. Moja mama piła drożdże... dla mnie to obrzydliwe big_smile Osobiście stosowałam maseczki z siemienia lnianego - wystarczy 1/4 szklanki nasion namoczyć na noc, a następnie zastosować

27

Sok z pokrzywy. 100%, niczym nie rozcieńczony. Paskudne błotko, bardzo skuteczne. Wypróbowane.

28

SonyXperia napisał/a:

Sok z pokrzywy. 100%, niczym nie rozcieńczony. Paskudne błotko, bardzo skuteczne. Wypróbowane.

Stosujesz to na skórę?

29 Ostatnio edytowany przez SonyXperia (2019-07-24 17:41:51)

niepodobna napisał/a:
SonyXperia napisał/a:

Stosujesz to na skórę?

Piję.

30

z tymi drożdżami mi się podoba wink ale jak to niedobory to może zestaw witamin (np. merz spezial dragees) pomoże

Na nadmierne wypadanie włosów jak i na przyśpieszenie ich wzrostu polecam moja kochana maskę Henna Wax Pilomax. To mój nr 1.

ines 32 napisał/a:

Cztery lata temu po odstawieniu tabl. anty. (tak sądzę) strasznie wypadały mi włosy koleżanka doradziła mi tabletki Viviscal-podziałały do tego maska  Wax-także super włosy już tak bardzo nie wypadają,ale nie odrastają! Dodam iż obecnie biorę skrzypowitę i nadal stosuję maskę Wax włosy rosną mi baaardzo szybko ale na długość a objętość żadna;( Szukam preparatu na zagęszczenie czupryny i proszę o polecenie konkretnego produktu;kilka dni temu natrafiłam w internecie na produkt Vichy dercos (ampułki a aplikatorem) stosował ktoś?

32

Niektóre produkty mogą zawierać składniki aktywne, takie jak witaminy, minerały, zioła czy aminokwasy, które są ważne dla zdrowia włosów. Jednakże, przed podjęciem decyzji o zażyciu jakichkolwiek tabletek lub suplementów, zalecam skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą w celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji na temat składników oraz efektów ubocznych.

Zastanowiłabym się na pewno nad ziołami:
https://loremvit.pl/ziola-na-porost-wlosow/

Jest to bezpieczny sposób na poprawę porostu włosów. Na stronie jest opisane, jakie zioła mogą wpłynąć na taki wzrost pozytywnie.

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Co na porost włosów?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2021