Kiedy waga jest przeszkodą... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kiedy waga jest przeszkodą...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

1

Temat: Kiedy waga jest przeszkodą...

Dzień  dobry  moje miłe Panie.
Jestem od paru miesiecy w zwiazku z mężczyzną  starszym od siebie. Mam 20 lat - on po 30.  Zaznaczam ,  iż mój chlopak wiedział co bral. Jestem kobietka lekko puszysta. Kiedyś  udalo mi sie schudnąć  30 kg ,  niestety przeszłam  trudny  czas i okolo 15 kg znów mi sie przytyło. Cała historie swej walki odpowiedziałam  na pierwszych randkach z T.  Wydawalo mi sie,  że  akceptuje sytuację.  Jestem  świadoma  swej wagi i dla zdrowia staram sie tracić  zbędne  kg. T bardzo mnie wspierał i do dzis wspiera, ale  wydaje  mi  się, że  czasem  brzydzi sie mną.  Stosunek niestety  byl tylko pare razy na początku  związku, teraz sex zanikl, T uswiadomil mnie, ze nie potrafi sie kochac z kobieta puszysta, takze opowiedział sytuację  swego byłego  związku  gdzie dziewczyna  byla bardzo  chudziutka i nie potrafi sie przyzwyczaic do  wiekszych kształtów.  Więc  oznajmil, ze czeka  do czasu aż  pozbęde sie tych dodatkowych  kilogramów.  Co mnie najbardziej  boli w tej sytuacji ? Kobetki same wiecie jak to jest z odchudzaniem, z samozaparciem nie mam problemu, ale mam czasem  wrażenie ,że   T sprawia mi przykrość.  Czasem  nadchodzą  go chwile zwatpienia i  chciałby  bym byla szczuplejsza  o 10 kg w miesiąc, bardzo  pilnuje  mego ciala i obserwuje  każdą fałdke. Krepujace jest jednak to, że pokazywał  mi  zdjęcia  swojej byłej  i jej chudosci  i to na randce ! Bardzo  zabolało mnie to... Przed mną  trudna walka bo mam do zrzucenia jeszcze  troszkę, ale zadaje  sobie jedno  pytanie, a może  kilka ?
1. Co będzie  jak przytyje kiedyś  w  ciąży?
2. Co jeśli  wrócę  do swej wagi ,  a dla niego  będę  dalej gruba ?
3. A jeśli  będzie  już po wszystkim  czy  nie będzie  doszukiwał się  mankamentów mego ciała  ?

Kobietki  co zrobiłybyście w tej sytuacji ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kiedy waga jest przeszkodą...

Jak to co - zasunęłabym mu kopa w doopę na pożegnanie.

Facet nie czuje nic do Ciebie, nie podobasz mu się, traktuje Cię jak przedmiot.

3

Na tekst o byłej aż.oczy ze zdziwienia otworzyłam...
Podejrzewam że nawet jak 20 kg schudniesz to i tak będziesz dla niego za "gruba"
Myślę że związek z tym panem da Ci tylko tyle że stracisz poczucie wartości.
Ratuj siebie i daj sobie z nim spokój

4

Schudnąć zawsze warto dla zdrowia.

Ale ten facet to porażka, zdjęcia byłej dla porównania? super...

5

ja bym zmienila faceta smile

6

rita21 napisał/a:

(...) Kobietki  co zrobiłybyście w tej sytuacji ?

Pożegnałabym pana szybko i stanowczo.
Masz nadwagę, on - pogardę do innych; wolę to pierwsze.

7 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-03-17 11:01:20)

Nie rozumiem takich akcji.  Jest tyle ludzi na swiecie ze chyba mozna dobrac sie wg preferencji zamiast potem truc d*upe w stylu - schudnij, bo nie lubie grubych, przefarbuj sie, bo nie lubie rudych, chodz w 10 cm szpilkach, bo nie lubie niskich itd.. Itp...  Na pewno Cie lubi, ale ewidentnie mu się nie podobasz. Bywa.   I nie chodzi tylko o wagę. Podejrzewm, ze jakbys schudla to miałby problem z czym innym, przeszkadzało by mu co innego w Twoim wyglądzie. Bo  albo jest chemia od poczatku i ktoś nas pociąga albo nie ma i  zadne metamorfozy tego nie zmienia.  Bycie z takim facetem uwazam za strate czasu. Bedzie probowal wpasowac Cie w swoje ramy, myśląc, ze to cos zmieni w jego podejsciu do Ciebie. Bo pewnie sam do końca sobie nie uświadamia tego, ze to droga donikąd. Jest tylu mężczyzn na świecie, którzy nie będą liczyć Ci fałdek na brzuchu ani czekać, aż się dla nich zmienisz, bo dla nich jesteś atrakcyjna i apetyczna taka, jak teraz.  To, ze napatoczyl Ci się teraz  taki gość, nie znaczy, ze musisz się godzić na niego na zasadzie z braku laku... Poczekaj na takiego, który nie będzie mógł odkleic rak od Ciebie, tak mu się będziesz podobać.  Przy obecnym spadnie Ci tylko samoocena, którą trudno będzie Ci potem odbudować.

8

rita21 napisał/a:

Dzień  dobry  moje miłe Panie.
Jestem od paru miesiecy w zwiazku z mężczyzną  starszym od siebie. Mam 20 lat - on po 30.  Zaznaczam ,  iż mój chlopak wiedział co bral. Jestem kobietka lekko puszysta. Kiedyś  udalo mi sie schudnąć  30 kg ,  niestety przeszłam  trudny  czas i okolo 15 kg znów mi sie przytyło. Cała historie swej walki odpowiedziałam  na pierwszych randkach z T.  Wydawalo mi sie,  że  akceptuje sytuację.  Jestem  świadoma  swej wagi i dla zdrowia staram sie tracić  zbędne  kg. T bardzo mnie wspierał i do dzis wspiera, ale  wydaje  mi  się, że  czasem  brzydzi sie mną.  Stosunek niestety  byl tylko pare razy na początku  związku, teraz sex zanikl, T uswiadomil mnie, ze nie potrafi sie kochac z kobieta puszysta, takze opowiedział sytuację  swego byłego  związku  gdzie dziewczyna  byla bardzo  chudziutka i nie potrafi sie przyzwyczaic do  wiekszych kształtów.  Więc  oznajmil, ze czeka  do czasu aż  pozbęde sie tych dodatkowych  kilogramów.  Co mnie najbardziej  boli w tej sytuacji ? Kobetki same wiecie jak to jest z odchudzaniem, z samozaparciem nie mam problemu, ale mam czasem  wrażenie ,że   T sprawia mi przykrość.  Czasem  nadchodzą  go chwile zwatpienia i  chciałby  bym byla szczuplejsza  o 10 kg w miesiąc, bardzo  pilnuje  mego ciala i obserwuje  każdą fałdke. Krepujace jest jednak to, że pokazywał  mi  zdjęcia  swojej byłej  i jej chudosci  i to na randce ! Bardzo  zabolało mnie to... Przed mną  trudna walka bo mam do zrzucenia jeszcze  troszkę, ale zadaje  sobie jedno  pytanie, a może  kilka ?
1. Co będzie  jak przytyje kiedyś  w  ciąży?
2. Co jeśli  wrócę  do swej wagi ,  a dla niego  będę  dalej gruba ?
3. A jeśli  będzie  już po wszystkim  czy  nie będzie  doszukiwał się  mankamentów mego ciała  ?

Ja bym się nie zastanawiała, co będzie kiedyś jak przytyję w ciąży, bo po pokazaniu mi zdjęć byłej w okolicznościach jakich jest randka, i uświadomieniu mi w ten sposób, że nie czuje do mnie chemii, pierwsza bym zerwała.

9

Ja bym się zastanowiła po co kilkanaście lat starszy facet wiąże się z 20-latką, która mu się nie podoba? Na ogół utarło się, że starsi faceci szukają sobie młodych do seksu, co tu nie ma miejsca więc po co?

10

Dla mnie to jakieś wybitne dziwactwo - oboje wiecie, że mu nie odpowiadasz fizycznie. I oboje w ten związek brniecie. Po co? Dwójka desperatów?

11

Kobieto, szanuj się. Masz bardzo słuszne obawy. Co będzie, jak schudniesz te 15 kilo, ale potem znów przytyjesz kilogram? Będzie czekał z seksem aż schudniesz ten kilogram? Albo dwa? Będzie cię ważył i sprawdzał, czy dzisiaj zasługujesz na bliskość fizyczną, czy nie?

12 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2017-03-18 14:34:02)

Mysle, ze przez nadwage czujesz sie gorsza (no i to niepotrzebnie), myslisz, ze on taki cudowny, ze z Toba jest. Jednak to nieprawda i Ty mozesz schudnac, ale zawsze powinnas byc szanowana, jezeli on Cie nie szanuje, bo masz nadwage to zle to swiadczy o nim i nie ma wobec tego usprawiedliwienia. Jak mu sie nie podobasz, to nie powinien zajmowac Ci czasu, bo nie ma gwarancji, ze po schudnieciu bedziesz mu sie podobac. Pokazywanie zdjecia bylej na randce jest okropne, tak robia toksyczni ludzie i przy nim tylko calkowicie zepsujesz sobie samoocene. On nie ma do Ciebie szacunku i nie stworzysz z nim dobrego zwiazku opartego na milosci, bliskosci. Od takich ludzi sie ucieka, najlepiej bedzie jak z nim zerwiesz.

13

Traktuje Cię przedmiotowo.
Wiej.

14 Ostatnio edytowany przez Leśny_owoc (2017-03-19 02:29:32)

rita21 napisał/a:

Rito zadałaś bardzo dobre pytania i śmiem wątpić, że znasz już na nie odpowiedzi. Samotność będzie o wiele lepszym wyjściem, niż bycie w związku który ciebie rani. Zachował się strasznie dwulicowo i na odchodne zapytałabym się dlaczego ciebie wybrał jeśli twój wygląd tak mu nie odpowiadał. Nawet się nie zastanawiaj. On wpędzi ciebie w kompleksy (skąd wiesz, czy po zrzuceniu 30 kg nie zażyczy sobie czegoś innego?), a być może wypracujesz jakieś chore podejście do związku co będzie rzutowało na późniejsze relacje.

15

Kochana schudniesz, a on wtedy powie Ci że.masz odstajace uszy. Zmienisz uszy to każe Ci się przefarbowac na czarno. Jeżeli nie zdazylas się zakochac- uciekaj póki możesz. Jeżeli czujesz że go kochasz, pogadaj z nim. Powiedz mu to.wszystko jasno i wyraźnie. Postaw granice. Jeżeli się zmieni, wybacz. Jeżeli nie, odejdź. Mężczyzna powinien ciągnąć Cię w górę, sprawiać ze czujesz się jeszcze piękniejsza. Chcesz całe zycie słyszeć ze coś jest źle aż zgubisz samą siebie? Buziaki i głową do góry. Jesteś piękna i wyjątkowa :*

16

O gustach się nie dyskutuje, znam wielu facetów, którzy kochają kobiety kształtne lub jak to się zwie - puszyste. Ale to nie tu leży problem, bo gdy się kocha, to ciała nigdy dość i nie ma to znaczenia...dlatego nie wiem nad czym się zastanawiasz.

17

Motylek, bez przesady, milosc nie moze byc usprawiedliwieniem ani wymowka. Dobierać się w pary należy jak najbardziej wg preferencji,  ale potem dbać o siebie, starac sie byc atrakcyjnym i pociagajacym dla partnera.  A nie, ze on bierze sobie za zone szczupla, ksztaltna kobiete a po 10 latach ma wieloryba a ona wychodzi za maz za przystojnego, wysportowanego faceta a po 10 latach ma w domu leniwego operatora pilota do tv, ktoremu brzuszysko zwisa do wacka. Kochać się, może kochają, ale pożądanie to przeminęło z wiatrem...

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Kiedy waga jest przeszkodą...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024