Strach...przed seksem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Strach...przed seksem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Strach...przed seksem

Jestem z chłopakiem w związku już 3 lata . Ja mam 22 on 25 lat.
Mój problem polega na tym że w zeszłym roku mieliśmy wpadkę podczas seksu.Prezerwatywa została wewnątrz mnie oczywiście szybko poszliśmy po tabletkę "po".
Od tego czasu nie potrafię się przełamać żeby znowu tak jak dawniej się z nim kochać. Cały czas powtarza mi że przecież prezerwatywa jest bezpieczna ale ja się panicznie boję zablokowałam się od tamtego czasu . Nie wiem co mam zrobić . On tak bardzo potrzebuje tego w końcu jest facetem ale nie potrafię .
Czy powinnam po prostu dać mu spokój żeby znalazł sobie kogoś z kim to będzie mógł robić .

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Strach...przed seksem

A nie myślałaś o tabletkach?

Ostatecznie możesz się zaopatrzyć w awaryjną tabletke po i nawet jezeli zdarzy sie kolejna wpadka to ją po prostu zastosujesz.

Dla mnie to brzmi jak wymowka przed seksem, a nie realny powod.

3

Czytam sobie teraz Starowicza "O kobiecie" i tylu różnych przyczynach blokad seksualnych nawet nie umiałbym sobie wyobrazić, nie śpieszyłbym sie wiec z diagnozą.

Kondom jest faktycznie slabym rozwiązaniem, bo może sie zsunac, peknac, poza tym redukuje chłopakom radość z seksu. Jednakowoż zamiast gumy można stosować pigułki, plastry itp. Wówczas niepewność nie obciaza psychiki.

Jak to mówi mój ze nie lubi opakowań. Od 7 miesięcy biorę tabletki i czerpiemy z seksu 2 radość. A co do blokadu musisz zaufać i swojemu ciału i partnerowi. Poczucie bezpieczeństwa przedewszystkim ;#

5

W sumie się nie dziwię, że masz teraz pietra, ale przecież prezerwatywa to nie jest jedyna dostępna metoda antykoncepcji. Idź do ginekologa i poproś, by pomógł Ci wybrać coś, co będzie dla Ciebie odpowiednie i komfortowe - opcji masz naprawdę sporo.

A jeśli powód blokady jest jednak głębszy niż sam lęk przed zawodnością antykoncepcji, to przede wszystkim szczerze się zastanów, co Cię blokuje.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Strach...przed seksem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024