Krew z nosa - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Krew z nosa

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Krew z nosa

Witam dziewczyny
U mojego chłopaka wczoraj się zaczą krwotok z nosa, dzisiaj powtuzylo się drugi raz i to w sumie nie słabo(
Miał złamany nos, ale wczeszniej nie było nic takiego jak krwotoki.
Używa kropli do nosa jakisz od laryngologa
Od dziecka ma mało czerwonych krwinek czy coś takiego.
Czy ktoś wie coś?
Dziękuje i pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Krew z nosa

Ja bym się zainteresowała tymi kroplami do nosa. Czy to są jakieś krople nawilżające śluzówkę, zmniejszające krwawienie? Czy to są krople na katar? Jak te drugie, to w tym może być problem - takie krople wysuszają, osłabiają śluzówkę i naczynka i krwotok gotowy. Radzę odstawić i szukać alternatywnych leków.

A jeśli krwotoki będą nawracać, to doraźnie radzę jechać na ostry dyżur laryngologiczny do szpitala, to mu chemicznie wypalą naczynka i problem powinien ustać. Brzmi to strasznie, ale straszne wcale nie jest. Przechodziłam - zero bólu i po zabiegu już krwotoków nie miewam. Ale sam zabieg nie wystarcza. Wypadałby pójść do lekarza rodzinnego i zrobić ogólne badania, bo takie krwawienie to może być objaw jakichś nieprawidłowości, np. niedoborób pewnych składników w diecie.

3

A co to za krople? jak badania krwi? Moze hematolog mógłby pomóc?

4

Przez kilka lat miałem podobne problemy.
Diagnozy twojego chłopaka nie postawię, ale opiszę swój przypadek, może znajdziesz analogie.

Typowy przebieg był taki. Katar, na katar krople do nosa. Wszystkie takie specyfiki osłabiają śluzówkę, w efekcie czego łatwo pękają naczynka. Do tego dokłada się osłabienie chorobą (przecież katar jest tylko jednym z jej objawów). Człowiek przeziębia się zwykle wtedy gdy jest zimniej, noce są dłuższe, mniej wartościowych warzyw w sklepach. W efekcie coś co nigdy nie zdarzało mi się latem, było nagminne w okresie listopad, grudzień-kwiecień.
U mnie sprawę załatwiło odstawienie wszelkich "donosowych" środków na katar (stosuję tylko te doustne), spożycie dużych ilości naturalnych witamin (ja piję smoothie z mieszanki różnych gatunków owoców) i dbanie o odpoczynek.
A w trakcie krwotoku nie pozwalam krwi spływać. Zaciskam nos tak wysoko jak się da tamując krwawienie i nie pozwalając na powstanie dużych skrzepów. Trzymam tak ok pięciu minut (choć jak trzeba bo nadal krew leci, to tak długo jak trzeba), a po zatrzymaniu krwotoku wydmuchuję nos usuwając świeżo powstałe skrzepy. Od kilku lat nie muszę tego praktykować, ale problem dotyczył mnie kilkadziesiąt lat.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Krew z nosa

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024