W jakim kierunku to się rozwija :) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » W jakim kierunku to się rozwija :)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 15 ]

1

Temat: W jakim kierunku to się rozwija :)

Witam,
Na początku chciałbym was wszystkich pozdrowić smile ale do sedna...
Od pewnego czasu spotykam się z dziewczyną poznaną przez portal randkowy ( od 2 m-cy ). Mamy podobne zainteresowania, plany i system wartości, codziennie rozmawiamy nawet po kilka godzin, przedstawiła mnie nawet swojej przyjaciółce. Kiedy próbowałem dać jej do zrozumienia że mi na niej zależy, powiedziała że na razie woli żebyśmy zostali "przyjaciółmi", że się jeszcze dobrze nie znamy itp. smutas.gif Nie pozostało mi nic innego jak się trochę zdystansować. Ostatnio zaprosiła mnie niespodziewanie do siebie na film. Większość filmu przegadaliśmy, trochę się pozwierzaliśmy smile W drodze powrotnej do domu jeszcze trochę gadaliśmy ( przez tel ) i nawiązując do tematu rozmowy, napisała mi że mi nie wybaczy tego że cyt.: "nie poznaliśmy się 4 lata temu" i "że ktoś ją wtedy skrzywdził".
I teraz pytanie - czy to zmierza do głębokiego "friendzona" czy do czegoś poważniejszego ? nie ukrywam że chciałbym czegoś więcej ale nie chcę być nachalny ani oczekiwać od niej już jakiejś deklaracji. Nie chcę też zakochać się i potem...
A, mamy po 26 lat smile

Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: W jakim kierunku to się rozwija :)

Póki co, dobrze to wygląda, aczkolwiek te wspominki o skrzywdzeniu....Buuuu....To jak taka skrzywdzona, to niech sobie daruje znajomości jakiekolwiek, skoro się nie czuje na to gotowa.
Co do friendzone, to chyba czujesz sam, czy iskrzy między wami czy nie. Tak obiektywnie.

3

Pytanie tylko czy mogę być obiektywny jak mi zaczyna na niej zależeć big_smile

4

tery26 napisał/a:

Pytanie tylko czy mogę być obiektywny jak mi zaczyna na niej zależeć big_smile

Nie nie możeś być obiektywny. Pewnie wtedy  straciła dziewictwo. Tak  przypuszczam.

5

Zarówno te teksty o przyjaźni jak i skrzywdzeniu jakieś krzywe są. W przeciągu tych dwóch miesięcy był jakiś kontakt cielesny, w sensie jakiś dotyk, przytulenie, całus itp? Jak wyglądały reakcje jeśli tak?

6

Chłopie...

Nie chcę zbyt agresywnie polecieć, a chcę Ci szczerze poradzić i robię to po raz pierwszy w życiu. Masz jaja? Jak masz to powinieneś wiedzieć czego chcesz... Dorosły facet powinien mieć jakiś cel i jakieś priorytety którymi się zajmuje, pojawia się jakaś dziewczyna i Ci się podoba - super, spotykasz się na jedną krótką randkę i spędzacie czas przez parę godzin - oceniasz po spotkaniu jak się z nią czujesz, jak jest świetnie - to świetnie! Umawiasz się raz jeszcze tym razem z założeniami - że chcesz ją pocałować albo przynajmniej, że chcesz randkę poprowadzić w kontekście nie tylko przyjacielskim, ale też seksualnym. To od początku załatwia sprawę Waszych spotkań - i nikt nie mówi tu o jakimś nacisku na kobietę, kwestia doświadczenia i kwestia wyczucia, ale jak się rozumiecie dobrze po pierwszym spotkaniu to będzie to bardziej naturalne aby budować napięcie (przynajmniej powinno). Nie zmienia to faktu, że to Ty prowadzisz i to Ty masz stworzyć zabarwienie erotyczne aby nie myślała o Tobie jak o koledze.

I nie dajesz jej do zrozumienia, że Ci na niej zależy na poziomie logicznego komunikatu, tylko tak jak napisałem wyżej, np. na drugiej randce poprzez silne przyciśnięcie do ściany w momencie największego napięcia i pocałowania jej.

Twoje wypisywanie o sygnałach jakiś gówniarskich, że pokazała Cię koleżance są trochę niedojrzałe, a dla mnie zabawne.
Podsumowując - tak wpadłeś w friendzone.

Ok, ale po tej zjebce za Twoje niemęskie postępowanie porady które możesz teraz wykorzystać:
1. Na przyszłość jak Ci się podoba jakaś dziewczyna i nawet nie śni Ci się myślenie o koleżeńskiej relacji to od początku TY masz wiedzieć czego chcesz i tworzysz zabarwienie seksualne w relacji.
2. Jeśli chodzi o tą dziewczynę, bo o to się tu rozbija, proponuję następująco:
- zdystansuj się, przestań się godzić na zapraszanie na friendzonowe posiadówki jak jej przyjaciółka, rozmawiaj dużo bardziej zdecydowanie z nią
- chcesz się umówić? zadzwoń: podaj datę, godzinę, miejsce i spotkajcie się.
- spotkanie zaaranżuj wcześniej na fajną randkę. Wymyśl coś - zabierz ją w jakieś ekstra miejsce w Waszym mieście, przygotuj ten dzień jakoś ciekawie
- w trakcie randki flirtuj z nią
- w dogodnym momencie pocałuj ją (a nie próbuj pocałować)

Jeśli nie doprowadzisz do seksualnego napięcia w ciągu najbliższych spotkań z nią to musisz trochę popracować nad sobą.
To co napisałem jest tylko na podstawie Twojej krótkiej wiadomości, więc za jakieś nieścisłości przepraszam.
Pozdrawiam Cię.

7

hmm... raczej relacje czysto koleżeńskie. O tym że, "na razie woli żebyśmy zostali przyjaciółmi" powiedziała mi po jakimś miesiącu znajomości. Wtedy pomyślałem że może faktycznie się zapędziłem i trochę odpuściłem. Często sama do mnie pisze. Powiem szczerze że nie wiem o co jej dokładnie chodzi sad Z jednej strony wydaję się że może będzie z tego coś więcej niż przyjaźń a z drugiej boję się że się wciągnę i usłyszę: "chcesz poznać mojego chłopaka" - czyli typowy friendzone big_smile Nie wiem co robić, może daję sygnały których JA nie umiem odczytać i zbieram się jak nie powiem kto big_smile
Typ dziewczyny raczej spokojny, introwertyk tongue

8

redcats napisał/a:

Chłopie...

Nie chcę zbyt agresywnie polecieć, a chcę Ci szczerze poradzić i robię to po raz pierwszy w życiu. Masz jaja? Jak masz to powinieneś wiedzieć czego chcesz... Dorosły facet powinien mieć jakiś cel i jakieś priorytety którymi się zajmuje, pojawia się jakaś dziewczyna i Ci się podoba - super, spotykasz się na jedną krótką randkę i spędzacie czas przez parę godzin - oceniasz po spotkaniu jak się z nią czujesz, jak jest świetnie - to świetnie! Umawiasz się raz jeszcze tym razem z założeniami - że chcesz ją pocałować albo przynajmniej, że chcesz randkę poprowadzić w kontekście nie tylko przyjacielskim, ale też seksualnym. To od początku załatwia sprawę Waszych spotkań - i nikt nie mówi tu o jakimś nacisku na kobietę, kwestia doświadczenia i kwestia wyczucia, ale jak się rozumiecie dobrze po pierwszym spotkaniu to będzie to bardziej naturalne aby budować napięcie (przynajmniej powinno). Nie zmienia to faktu, że to Ty prowadzisz i to Ty masz stworzyć zabarwienie erotyczne aby nie myślała o Tobie jak o koledze.

I nie dajesz jej do zrozumienia, że Ci na niej zależy na poziomie logicznego komunikatu, tylko tak jak napisałem wyżej, np. na drugiej randce poprzez silne przyciśnięcie do ściany w momencie największego napięcia i pocałowania jej.

Twoje wypisywanie o sygnałach jakiś gówniarskich, że pokazała Cię koleżance są trochę niedojrzałe, a dla mnie zabawne.
Podsumowując - tak wpadłeś w friendzone.

Ok, ale po tej zjebce za Twoje niemęskie postępowanie porady które możesz teraz wykorzystać:
1. Na przyszłość jak Ci się podoba jakaś dziewczyna i nawet nie śni Ci się myślenie o koleżeńskiej relacji to od początku TY masz wiedzieć czego chcesz i tworzysz zabarwienie seksualne w relacji.
2. Jeśli chodzi o tą dziewczynę, bo o to się tu rozbija, proponuję następująco:
- zdystansuj się, przestań się godzić na zapraszanie na friendzonowe posiadówki jak jej przyjaciółka, rozmawiaj dużo bardziej zdecydowanie z nią
- chcesz się umówić? zadzwoń: podaj datę, godzinę, miejsce i spotkajcie się.
- spotkanie zaaranżuj wcześniej na fajną randkę. Wymyśl coś - zabierz ją w jakieś ekstra miejsce w Waszym mieście, przygotuj ten dzień jakoś ciekawie
- w trakcie randki flirtuj z nią
- w dogodnym momencie pocałuj ją (a nie próbuj pocałować)

Jeśli nie doprowadzisz do seksualnego napięcia w ciągu najbliższych spotkań z nią to musisz trochę popracować nad sobą.
To co napisałem jest tylko na podstawie Twojej krótkiej wiadomości, więc za jakieś nieścisłości przepraszam.
Pozdrawiam Cię.

Sorki, nie widziałem tego posta

9

tery26 napisał/a:

Witam,
Na początku chciałbym was wszystkich pozdrowić smile ale do sedna...
Od pewnego czasu spotykam się z dziewczyną poznaną przez portal randkowy ( od 2 m-cy ). Mamy podobne zainteresowania, plany i system wartości, codziennie rozmawiamy nawet po kilka godzin, przedstawiła mnie nawet swojej przyjaciółce. Kiedy próbowałem dać jej do zrozumienia że mi na niej zależy, powiedziała że na razie woli żebyśmy zostali "przyjaciółmi", że się jeszcze dobrze nie znamy itp. smutas.gif Nie pozostało mi nic innego jak się trochę zdystansować. Ostatnio zaprosiła mnie niespodziewanie do siebie na film. Większość filmu przegadaliśmy, trochę się pozwierzaliśmy smile W drodze powrotnej do domu jeszcze trochę gadaliśmy ( przez tel ) i nawiązując do tematu rozmowy, napisała mi że mi nie wybaczy tego że cyt.: "nie poznaliśmy się 4 lata temu" i "że ktoś ją wtedy skrzywdził".
I teraz pytanie - czy to zmierza do głębokiego "friendzona" czy do czegoś poważniejszego ? nie ukrywam że chciałbym czegoś więcej ale nie chcę być nachalny ani oczekiwać od niej już jakiejś deklaracji. Nie chcę też zakochać się i potem...
A, mamy po 26 lat smile

Pozdrawiam

Witaj - a nie mogłeś dziewczyny o to wprost zapytać?  bo niby dlaczego miałaby akurat Tobie nie wybaczyć, że...cyt.:nie poznaliśmy się 4 lata temu  zachowanie tej dziewczyny było jakieś dziwne i niby ma te 26 lat. Niestety ale musisz z nią o tym porozmawiać,o co Ciebie obwinia??? Teraz się poznaliście i to jej powinno wystarczać, chyba że coś innego jest na rzeczy,że pod tym stwierdzeniem kryje się zupełnie coś innego,ale nie dowiesz się jeśli z nią nie porozmawiasz... smile

10

Troszku bezpłciowo podszedłeś do tej znajomości i bezpłciowa wyszła. Bez gwałtownych ruchów, ale idź mniej więcej w kierunku tego o czym pisał Redcast.

11

Drogi Kolego - nie dopisałem jeszcze jednej ważnej rzeczy.

Jak masz cel w życiu i priorytety to jak taka dziewczyna się pojawia na której Ci zależy, doprowadzasz do intymnej sytuacji i ona nie daje Ci się pocałować raz, drugi... jak masz niskie poczucie własnej wartości to nawet za trzecim podejściem nadal ona nie chce Cię pocałować to wracasz do swojej rzeczywistości i celu na którym się skupiasz w życiu, dziękujesz jej za miło spędzony czas i dajesz do zrozumienia, że nie interesuje Cię relacja koleżenska jak wyraźnie jej pokazałeś i żegnacie się.

12

Klio napisał/a:

Troszku bezpłciowo podszedłeś do tej znajomości i bezpłciowa wyszła. Bez gwałtownych ruchów, ale idź mniej więcej w kierunku tego o czym pisał Redcast.

Troszku, tylko ona zaznaczyła że jeżeli chodzi o seks - to na razie nie. Jest raczej z tych spokojnych i pytanie czy taką zagrywką jej nie wystraszę tongue
Nie wiem czy to dobrze ująłem

13

Jaki seks? Przecież pisałam bez gwałtownych ruchów... Co nie oznacza, że masz spać z rękami na kołdrze i przybijać jej piątkę na powitanie. Jeżeli nie chcesz byc kolegą to nim nie bądź i nie zachowuj się jak kolega.

14

Klio napisał/a:

Jaki seks? Przecież pisałam bez gwałtownych ruchów... Co nie oznacza, że masz spać z rękami na kołdrze i przybijać jej piątkę na powitanie. Jeżeli nie chcesz byc kolegą to nim nie bądź i nie zachowuj się jak kolega.

Nie o to mi chodziło. Nie będę jej próbował zaciągnąć do łóżka. Chciałem tylko przedstawić jaka jest sytuacja

15

inicjuj kontakt, nie mów o uczuciach, i nie bądź na każde zawołanie

Posty [ 15 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » W jakim kierunku to się rozwija :)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024