Witam kochani, chciałabym prosić o pomoc w znalezieniu pomysłu lub podaniu namiarów. Czym można handlować przez Internet, a dokładniej czy znacie jakieś hurtownie czy dystrybutorów gdzie są dobre ceny towarów które można sprzedawać w Internecie. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
W biznesie liczy się własny pomysł. Nikt ci go nie poda na tacy.
Niestety, ale to prawda. Dobrych kilka lat zajęło mi szukanie dobrego towaru, który sprzedaję obecnie poprzez internet i mogę jedynie powiedzieć, że wymaga to ogromnego nakładu pracy, zaangażowania, czasu. Jeżdżenie po hurtowniach, mnóstwo telefonów, przejrzanych ofert, rozmów z ludźmi z branży, obserwacja rynku. Kilka razy nieudane zakupy od krętaczy. Kilka razy byłam bliska odpuszczenia i wreszcie to czego szukałam okazało się, że jest w zasięgu 30km )
Polecam fora biznesowe. Nie polecam kupowania w ciemno, za okazyjnie niskie ceny- ZAWSZE zanim kupisz towar sprawdź OSOBIŚCIE sprzedającego.
Tak jak napisała Gabriela. Nikt pomysłu nie poda Ci na tacy. Ale spróbuj szukać czegoś co Cię interesuje. Może to obejmować Twoje hobby albo coś czym się już zajmowałać i w branży, którą znasz.
Jeśli chodzi o rodzaj towaru jakim warto handlować to polecam przeglądać różnego rodzaju raporty, obserować trendy i prześledzić bestsellery na Allegro, Etsy czy Aliexpress.
Wszystkiego jest w bród więc trudno doradzić.Może coś czym Ty się interesujesz to połączysz przyjemne z pożytecznym
Może coś dla dzieci, matki zawsze kupią dla swoich pociech rózne rzeczy, no albo eko-żywność i rózne produkty z działki :dla zdrowia".