Zazdrosna partnerka, brak zaufania i zerwanie. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zazdrosna partnerka, brak zaufania i zerwanie.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

1

Temat: Zazdrosna partnerka, brak zaufania i zerwanie.

Może zacznę od tego, że dziewczyna zerwała ze mną po roku związku. Powód? Była zazdrosna o koleżanki z pracy, ogólnie o koleżanki - mam ich sporo. Czasem w weekendy wychodziłem z jakąś na piwko gdy mojej nie było, czasem na kawę z jedną czy drugą z pracy, na imprezę(moja studiuje w weekendy). Kobiety ogólnie przepadają za mną no a ja lubię kobiece towarzystwo.

Mówiłem jej o tym, że to tylko koleżanki ale nie rozumiała i wymuszała na mnie bym z nimi nie utrzymywał. Ja mając czyste sumienie powiedziałem, że niczego nie będę zmieniał. Dochodziło do coraz większych kłótni aż w końcu zerwała. Mija miesiąc, chcę jakoś to wyjaśnić, ale nie chce słuchać, bo powiedziała, że mi nie ufa i ja już się nie zmienię, bo mam to we krwi i nie mogę wytrzymać bez babskiego towarzystwa.

Zależy mi nadal na niej, ale nie wiem jak tutaj znaleźć konsensus.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zazdrosna partnerka, brak zaufania i zerwanie.

troll ? Jeśli nie troll to nie dziwię się dziewczynie.

3

Dostałeś odpowiedź od dziewczyny.To była jej decyzja i wybór.Ty również wybrałeś towarzystwo koleżanek.I moim zdaniem dobrze się stało ze nikogo nie oszukujecie.Jesteście wolni i możecie robić to na co macie ochotę.

4

Musiałeś mieć dużo wolnego czasu na te kawki, piwka i balangi z koleżankami.
Nie dziwię się Twojej dziewczynie, że nie chciała być jedną z wielu, widocznie nie lubi tłoku.
To nie jest zdrowy układ, ale Ty tego nie rozumiesz.
Krótko mówiąc, nie pasujecie do siebie. Może powinieneś znaleźć dziewczynę podobną do siebie tzn. z tylko męskim towarzystwem, poświęcającą tyle czasu na spotkania we dwoje z kolegą, czy kolegami, co Ty ze swoimi koleżankami, a to, co zostanie, mielibyście dla siebie.

5 Ostatnio edytowany przez Leonard (2016-11-18 23:21:39)

Rozbiłbym całe zagadnienie na dwie kwestie.

1. Wy
2. Wasz związek

1. Ty lubisz kobiece towarzystwo. Ona chorobliwie boi się, że będziesz zarywał do koleżanek. I jak to połączyć?

Najprościej, rozmową. Siadasz, rozmawiasz, że one nic dla Ciebie nie znaczą, okazujesz swojej dziewczynie maksimum zrozumienia i uczucia, bo ona czuła się po prostu niedowartościowana. Jeżeli faktycznie co tydzień spotykałeś się z inną, no to trochę kiepsko, może nie powinieneś po prostu żyć w związku, bo Ci nie służy. Co do Twojej byłej dziewczyny - Owszem, była trochę za bardzo zazdrosna, ale zrozum jej punkt widzenia - Jesteście w związku a ta się spotyka co tydzień z innym facetem. Według mnie wina jest po obu stronach i po prostu tego nie dogadaliście. Tu płynnie przechodzimy do punktu drugiego:

2. Wasz związek. Coś, co razem tworzycie. A w związku trzeba rozmawiać i to dużo, żeby obie strony się dobrze rozumiały, bo zdecydowana większość związków rozpada się przez brak komunikacji. Więc rozmowa i dojście do kompromisu. Ty nie spotykasz się co tydzień z inną(albo po prostu dobrze wyjaśniasz, że spotykasz się po koleżeńsku) a ona jest mniej zazdrosna, co też musisz jej pokazać(według mnie najlepiej, kiedy pokażesz jej ile dla Ciebie znaczy. Słowami i gestami).

To tak na przyszłość. Co do Twojej byłej - Pogadaj z nią trochę jak z koleżanką, jak będziecie się dobrze dogadywać to się spotkajcie. I próbuj wszystko od nowa, skoro Ci zależy. Miesiąc czasu to nie jest dużo, jeszcze da się to naprawić wink

6 Ostatnio edytowany przez Skywalk (2016-11-19 14:33:16)

Przestań jej nadskakiwać, zajmij się sobą, koleżankami i zdziwisz się jak szybko wróci pod byle pretekstem.  Nie znałem takiego przypadku że kobieta odeszła bo facet ma branie no chyba że jest krętaczem, kłamcą. Najczęściej taki facet stanowi meeega wyzwanie i kobieta zrobi wiele żeby go usidlić/zmienić/oswoić. Wiele kobiet to bardzo napędza i nie odpuszczają tak łatwo, mit badboya nie wziął się z sufitu tylko własnie z kobiecej potrzeby gonienia króliczka.
To zerwanie to próba wykastrowania Ciebie, manipulacja której celem jest żebyś odpuścił swój dotychczasowy tryb życia.
Nie bierz na poważnie tego zerwania, to tylko manipulacja.
Nie przejmuj się nią, ona jeszcze nie raz będzie chciała wrócić .

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zazdrosna partnerka, brak zaufania i zerwanie.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024