Problemy z chłopakiem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Problemy z chłopakiem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez xxmadziaaqx (2016-11-14 00:48:33)

Temat: Problemy z chłopakiem

Witam,  wiem że jestem młodą osobą (mam 18 lat)  i możecie nie traktować mnie poważnie ale mam problem z moim chłopakiem.  Parą jesteśmy zaledwie niecałe pół roku. Widzimy się raz w tygodniu bo mieszkamy kawałek od siebie. Jest rok starszy ode mnie.  Dosyć często się klocimy co moim zdaniem spowodowane jest tym że nie widzimy się zbyt często a kontakt telefoniczny czy nawet przez internet mamy średni bo on całymi wieczorami do 3 w nocy gra i zajęty jest tym i kolegami. Ostatnio chciał zerwać po imprezie na której byliśmy bo stwierdził że go olewałam i chamsko się do niego zwracałam.  Faktycznie było tak ale to dlatego że mnie wkurzył a byłam też zmęczona.  Wkurzył mnie np tym że nie zapytał się nawet mnie o której wracamy tylko kumpli z którymi byliśmy,  za wstęp płaciłam sama, za picie dla siebie i dla mnie wziął ode mnie pieniądze a jak jego kolega mi je oddał to się zaczął z nim kłócić i w końcu sam wziął te pieniądze, poza tym jego koledzy którzy tam byli traktowali mnie jak powietrze nawet się przedstawić nie umieli a ja tam nikogo nie znałam więc zajęłam się sobą i to był powód do rozstania jednak zmienił zdanie,  nie raz było tak że mówił że nie widzi sensu tego związku, przeszkadza mu wiele rzeczy które robię i podjęłam się rezygnacji z nich,  on miał ograniczyć granie żeby mieć chociaż chwilę na pogadanie czy cokolwiek to nie potrafił. Nie żebym była materialistką ale nie mieści mi się w głowie to żebym ja musiała jeszcze stawiać na imprezie chłopakowi,  żebym musiała płacić za niego w kinie bo tak też było stwierdził że potem mi odda za swój bilet i nie oddał,  raz w pierwszym miesiącu związku dostałam od niego dwie róże, i jak wyszłam ze szpitala to jak przyjechał to przywiózł mi małą pluszową żabę, nie raz słyszałam że możemy gdzieś jechać jak dam mu na paliwo, rozumiem nir ma stałej pracy ale ja też a jakoś potrafię mu kupowac prezenty itp, był w pracy w Niemczech i przywiózł mi dwie butelki mojego ulubionego picia a ja przywiozłam bardzo drogi prezent jak byłam tylko w wakacje na tydzień u rodzin,  moi rodzice go zabrali w góry za wszystko płacili on nawet głupiego piwa chociażby sobie kupić nie umiał zaczyna to być troszkę męczące. Pewnie będzie mnóstwo negatywnych opinii na mój temat ale może znajdzie się ktoś kto jednak pomoże.

Dodam jeszcze że zdarzyło się już ze powiedział że nigdy nie będzie kochał tak jak wcześniejszą,  że z tamtą było lepiej, że jego uczucia do mnie się zmieniły jak zaczal zauważać wady, raz od niego usłyszałam że ładnie wyglądam w ciągu całej znajomości za to powiedział że można się mnie przestraszyć jak mam mokre włosy

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problemy z chłopakiem

Pytanie brzmi, z jakiego powodu z nim jesteś?

Chyba nie trzeba mówić, że facet jest dużym dzieckiem. Będąc z nim będziesz miała bardzo ciężko. Nie oczekuj od ludzi, że powiedzą tobie jak odmienić twój związek na lepsze, bo nie dostaniesz satysfakcjonującej odpowiedzi. Olej gościa. Przestań sie do niego odzywać. Urwij wszelki kontakt. Zobaczysz jak zareaguje i będziesz miała jakieś podłoże do tego co następnie zrobić. Nie będę pisał, żebyś go rzuciła, bo to twoje życie. Jak chcesz się męczyć to tkwij w tym nadal, ale pamiętaj, że duże dzieci bardzo późno dorastaja. Jesteście krótko ze sobą, ale wyobrażasz sobie życie z takim człowiekiem przez następne 5, 10 lat? Z człowiekiem, który powiedział tobie prosto w twarz, że cię nie pokocha tak jak kochał poprzednią, i który wyraźnie cię nie szanuje?

Odpowiedz sobie na te pytania i zastanów się jak zmienić swój tok myślenia, a nie twojego chłopaka. I pamiętaj, że szacunek do siebie samego w zwiazku to jedna z podstaw.

3

Po co Ty w ogóle z nim jesteś? Żebyś mogła pochwalić się koleżankom, że masz chłopaka?

4

Tu nie ma czym się chwalić.. Na początku było inaczej.. A jeżeli zerwe z nim to wszyscy dookoła będą gadać że mam co tydzień innego chociaż wcale tak nie jest..

5

Kiedyś się nauczysz, że najzdrowsze jest "olanie" zdania ludzi, którzy są podli i zawistni.
Ja dp nauczyłam się tego kolo trzydziestki wink
Ty w imię steku kłamstw, które ludzie wymyślą-sponsorujesz (i Twoi rodzice też) takiego"chrupka" jakim jest Twój chłopczyk.
Wyslij go do byłej, którą tak bardzo kocha.
Niech pożyczy w imię tej wielkiej miłości od niej pieniądze-i odda Tobie.
Ps.A czemu nie jest już z byłą? Może jej już nie było stać na niego? wink

6

Skoro wystarcza Tobie to jak było i cenisz sobie bardziej zdanie innych ludzi niż szacunek do samej siebie, to tkwij w tym związku. Gość wyraźnie Cie nie szanuje i chyba Tobie to pasuje, skoro z nim jeszcze jesteś. Nigdy już nie będzie jak na początku, tak bywa w związkach. Czepiłaś się go jak rzep i nie chcesz puścić. Pomyśl co byś powiedziała swojej siostrze/przyjaciółce, jeśli byłaby w takiej samej sytuacji jak ty. Nadal nie odpowiedziałaś na moje pierwsze pytanie. Z jakiego powodu z nim jesteś? Jeśli powodem jest to o czym napisałaś w poście wyżej, to szkoda na to wszystko czasu. Dowiedz się wtedy najpierw na czym polega normalny związek.

7

Nie to nie jest powodem.  Tak jak pisałam zaczęłam ten związek bo był inny  zakochałam się w nim ale im dłużej jesteśmy ze sobą tym bardziej się zmienia z niektórymi rzeczami na gorsze z innymi na lepsze ale zdecydowanie więcej jest tych gorszych,  kocham go ale mam wątpliwości i zastanawiam się nad zerwaniem ale jak popatrzę na poprzednie znajomości z których szybko rezygnowalam to myślę czy może też nie za szybko się poddaje znowu i czy może jakoś da się ogarnąć to dlatego też piszę tutaj.

8

Rozumiem że nikt nic już

9

xxmadziaaqx napisał/a:

Rozumiem że nikt nic już

ale tu już napraw∂e nie ma nic do dodania...kreślisz obraz "związku", w którym facet totalnie się Tobą nie interesuje i jeszcze traktuje jak źródło finansowania... mamy podpowiedzieć Ci magiczne zaklęcie, które zmieni go w super zaangażowanego, kochającego księcia z bajki??? trudno zgadnąć co CIę z nim trzyma oprócz poczucia, że jak się rozstaniecie to ludzie będą gadać, ale jeśli nie ma nic więcej to zastanów się czy nie szkoda Ci czasu i młodości...

10

Ale co tu więcej pisać?  Usiądź na spokojnie i zastanów się logicznie. Skoro już po pół roku dzieją się takie rzeczy to co będzie później? 
Później będzie albo jeszcze gorzej albo w ogóle nie będzie żadnego później bo Cię w końcu rzuci   na poważnie.

11

Coz dodac ,moze jedynie rade ,zebys nie przejmowala sie tym "bo co o mnie ludzie  itd....."  Zmieniaj rzeczy na ktore masz wplyw , ludzi nie zmienisz ,zawsze beda myslec i mowic co chca, nie masz na to najmniejszego wplywu ! Zreszta po co Ci to , co Cie to obchodzi ? Wazne jest to ,jak Ty widzisz swoj zwiazek i czy tak naprawde on Ci odpowiada , czy jestes spokojna ,radosna ,czy czy czujesz sie bezpieczna ,odpowiedz sobie na te pytanie i dzialaj !

12

Jesteś młoda. Kończyłaś wcześniejsze znajomości szybko, bo coś ci w tych chłopakach nie pasowało. Twoje święte prawo do tego. Jak w nim ci nie pasuje, to co opisałaś, to też możesz zakończyć tą relację. To nie znajomi ani koleżanki będą żyć z twoim facetem na co dzień, tylko ty, więc się presją grupy nie przejmuj. Niech sobie gadają. Masz 18 lat, za parę lat możesz mieć zupełnie inne grono znajomych, a z tymi nie mieć już kontaktu. Rób w życiu tak, żeby tobie było dobrze smile Nie raniąc nikogo oczywiście i nie wykorzystując, w zgodzie z własnym kodeksem moralnym. Osobiście ja bym na twoim miejscu takiego pasożyta pogoniła. Zmarnowałam kilka lat na użeranie się właśnie z kimś takim, co kochał mnie bardzo, a najbardziej jak go utrzymywałam i mógł ode mnie wyciągać pieniądze. Cudnie mówił, tym mnie przy sobie trzymał i seks był super. Ale nigdy mi nie powiedział, że mnie nie pokocha tak jak byłą, to by nigdy u mnie nie przeszło!! Olej dziada, nie musisz mieć zaraz po nim następnego chłopaka, możesz trochę pobyć sama, świat się nie zawali od tego. Popatrzysz z dystansem na swoje życie i wypracujesz sobie pogląd na to, jaki powinien być mężczyzna, z którym mogłabyś stworzyć normalny związek, oparty na wzajemnym szacunku i miłości.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Problemy z chłopakiem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024