Nie rozumiem zachowania dziewczyny - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Nie rozumiem zachowania dziewczyny

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: Nie rozumiem zachowania dziewczyny

Poznałem dziewczynę.  Nie wyszło, bo ja się za szybko podpalilem i doszlo do tego, ze ona musi sobie wszystko ułożyć w głowie i dać znać jak to zrobi. Wiadomo co to oznacza, więc dałem sobie spokój.

Po kilku dniach sms od niej z pytaniem co u mnie słychać. Podziekowalem za zainteresowanie i z grzeczności również ją o to zapytałem. Odpowiedziała i koniec rozmowy.

Znow kilka dni cisza I wczoraj ni stąd ni zowąd w nocy pisze, ze bawi sie na mieście ze znajomymi. Odpisałem,  że sobie cos tam oglądam. Życzyłem dobrej zabawy i dobrej nocy.

Szczerze mówiąc,  to nie rozumiem tej dziewczyny.  Po co to ten wczorajszy sms?  Myślała,  że wpadnę (wie, że teraz mieszkam w ścisłym centrum), że wzbudzi we mnie zazdrość,  czy chciała pokazać coś zgoła innego?

Pytam, bo chciałbym zrozumieć,  a nie potrafię.  Miała myśleć to niech myśli, a jeśli już podjęła decyzję to po co mi o sobie przypomina?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nie rozumiem zachowania dziewczyny
Voxel napisał/a:

Poznałem dziewczynę.  Nie wyszło, bo ja się za szybko podpalilem i doszlo do tego, ze ona musi sobie wszystko ułożyć w głowie i dać znać jak to zrobi.

Opisz dokładniej o co w tym chodziło, bo to chyba geneza całej sytuacji. Choć w sumie "układanie w głowie" itp. historie to zwykły kosz, więc odpowiadając na pytanie po co się odzywa - może się nudziła, może lubi Twoją atencję, może chce Cię wrzucić do friendzone, a może wręcz przeciwnie wink Napisz co doprowadziło do obecnej sytuacji.

3

mrbart napisał/a:
Voxel napisał/a:

Poznałem dziewczynę.  Nie wyszło, bo ja się za szybko podpalilem i doszlo do tego, ze ona musi sobie wszystko ułożyć w głowie i dać znać jak to zrobi.

Opisz dokładniej o co w tym chodziło, bo to chyba geneza całej sytuacji. Choć w sumie "układanie w głowie" itp. historie to zwykły kosz, więc odpowiadając na pytanie po co się odzywa - może się nudziła, może lubi Twoją atencję, może chce Cię wrzucić do friendzone, a może wręcz przeciwnie wink Napisz co doprowadziło do obecnej sytuacji.

Na początku jak się poznaliśmy to ona była ta stroną która była bardziej zainteresowana.  Sprawy potoczyły się szybko.  Spędziliśmy dwa całe weekendy razem. Ja polknalem haczyki się zabujalem,  co poskutkowalo szeregiem elementarnych błędów.  Za bardzo się starałem,  miałem pretensje do niej, że nie potrafi się co do mnie określić itd. Najgorzej jak się da jednym słowem. Bardzo istotne jest to, że jakiś czas temu zakończyła dlugq relacje i ma mętlik w w głowie z tego powodu. Po jakims czasie jako, ze mialem tego dość i nie chcialem zeby sie przeze mnie meczyla to zaproponowałem zakończenie tego wszystkiego i dwa dni później się spotkaliśmy,  żeby to ładnie i oficjaknie zakończyć.  Pech chciał, że właśnie wtedy zrobiła cos co pokazało,  że jej zależy i ja juz nie byłem tak skóry do zerwania.  Pogadalismy. I następnego dnia z rana napisała mi, że nie może tak dalej, że jednak to koniec.

Reszta w pierwszym poście.

4 Ostatnio edytowany przez Voxel (2016-11-14 00:43:14)

Po prostu się zastanawiam.  Pisać do niej coś,  czy nadal czekać na kontakt z jej strony.

Tylko, że te smsy nie mają żadnego sensu,  albo ja ich nie rozumiem.

5

Nie czekać, nie pisać, wywalić z głowy. Ona nie jest Tobą zainteresowana, ciągle jeszcze ma w głowie tego, z którym się rozstała. Jednocześnie przegląda się w Twoich oczach, Twoje zainteresowanie nią jest dla niej dowodem, że jest atrakcyjną kobietą. Dlatego co jakiś czas pisze do Ciebie żeby sprawdzić, czy dalej o niej myślisz. Gdy odpisujesz, pokazujesz, że dalej masz ją w głowie i ona w tym momencie ucina kontakt, bo już jest "zaspokojona". Po paru dniach, gdy złapie doła odzywa się znowu, Ty znowu podnosisz jej poczucie atrakcyjności, a ona po raz kolejny urywa rozmowę, bo nie obchodzi ją co u Ciebie. Olej ją, niech znajdzie innego frajera wink

6

jeneste92 napisał/a:

Nie czekać, nie pisać, wywalić z głowy. Ona nie jest Tobą zainteresowana, ciągle jeszcze ma w głowie tego, z którym się rozstała. Jednocześnie przegląda się w Twoich oczach, Twoje zainteresowanie nią jest dla niej dowodem, że jest atrakcyjną kobietą. Dlatego co jakiś czas pisze do Ciebie żeby sprawdzić, czy dalej o niej myślisz. Gdy odpisujesz, pokazujesz, że dalej masz ją w głowie i ona w tym momencie ucina kontakt, bo już jest "zaspokojona". Po paru dniach, gdy złapie doła odzywa się znowu, Ty znowu podnosisz jej poczucie atrakcyjności, a ona po raz kolejny urywa rozmowę, bo nie obchodzi ją co u Ciebie. Olej ją, niech znajdzie innego frajera wink

Szkoda, ale co zrobic... Chyba sie łudzę, że w tym wypadku może być inaczej.  Trzy dychy na karku, kilka związków za soba i nie spodziewał się człowiek,  że przyjdzie mu się znów zauroczyc jak dzieciak.

7

Mogles wpasc ma te impreze i adorowac jej kolezanke.
Wtedy szybko podjelaby decyzje co do Twojej osoby.
Ale...Dawno temu ona sie rozstala ? Kto kogo zostawil ?

8 Ostatnio edytowany przez Voxel (2016-11-15 09:45:15)

verdad napisał/a:

Mogles wpasc ma te impreze i adorowac jej kolezanke.
Wtedy szybko podjelaby decyzje co do Twojej osoby.
Ale...Dawno temu ona sie rozstala ? Kto kogo zostawil ?

Wybacz, ale chyba żartujesz. Tej nocy miało miejsce historyczne wydarzenie sportowe i za nic bym go nie przegapil. A na pewno nie dla dziewczyny, która mnie zostawiła i nie wie czego chce.

O gierkach typu podrywanie innej w celu wzbudzenia zazdrości, to nawet nie wspomnę, bo to żałosne.

Ona skończyła poprzednią relacje jakieś 2-3 miesiące temu.

9 Ostatnio edytowany przez Igrek (2016-11-15 23:11:46)

Voxel napisał/a:

Szczerze mówiąc,  to nie rozumiem tej dziewczyny.  Po co to ten wczorajszy sms?  Myślała,  że wpadnę (wie, że teraz mieszkam w ścisłym centrum), że wzbudzi we mnie zazdrość,  czy chciała pokazać coś zgoła innego?

A co tu rozumieć? Po prostu badała grunt, chciała sprawdzić czy przylecisz na tą imprezę. Bardzo dobrze się zachowałeś a teraz już nie zawracaj sobie nią głowy.

verdad, szanujący się facet nie bawi się w takie typowo kobiece gierki.

10

Ile trwal jej zwiazek z bylym? Moze potraktowala Cie tylko jak plaster po rozstaniu, a w gloeie dalej ma bylego.

11

Igrek napisał/a:
Voxel napisał/a:

A co tu rozumieć? Po prostu badała grunt, chciała sprawdzić czy przylecisz na tą imprezę. Bardzo dobrze się zachowałeś a teraz już nie zawracaj sobie nią głowy.

verdad, szanujący się facet nie bawi się w takie typowo kobiece gierki.

No właśnie tego nie rozumiem,  że badała grunt. Po co? Jakbym przyszedł to by świadczyło o tym, że jestem zainteresowany, ale to by niczego nie zmieniło.  Nie stwierdziła by nagle,  że jednak chce ze mną być. Nie różu jem takich zachowań.

12 Ostatnio edytowany przez Igrek (2016-11-16 12:17:38)

Po prostu sprawdzała czy Ci na niej zależy. Tylko i wyłącznie.

I masz rację, że gdybyś tam poleciał to by niczego nie zmieniło. Swoim pojawieniem się na tej imprezie połechtałbyś jej ego. Utwierdził w przekonaniu, że ten którego olała nadal jest nią zainteresowany.

Brawo dla Ciebie za takie podejście. Nigdy nie słuchaj rad, że o kobietę, która Cię olała trzeba walczyć do skutku. To jest poniżanie się, a kobiety takimi facetami gardzą. Nie powiedzą Ci o tym, ale tak myślą smile

13

Igrek napisał/a:

Masz rację, że gdybyś tam poleciał to by niczego nie zmieniło.

Heh wiem, że jestem jak zdarta płyta,  ale tu znowu się nasuwa pytanie co jej to da czy mi zależy czy nie? smile

Do tego cały czas zmierzam,  że nie ma tu krztyny logiki,  a ja jestem "zerojedynkowy" i mam jakąś potrzebę zrozumienia tego typu zachowań

14

Voxel napisał/a:
Igrek napisał/a:

Masz rację, że gdybyś tam poleciał to by niczego nie zmieniło.

Heh wiem, że jestem jak zdarta płyta,  ale tu znowu się nasuwa pytanie co jej to da czy mi zależy czy nie? smile

Do tego cały czas zmierzam,  że nie ma tu krztyny logiki,  a ja jestem "zerojedynkowy" i mam jakąś potrzebę zrozumienia tego typu zachowań

Doczytaj to co dopisałem w poście powyżej.

Znowu masz rację - tutaj nie ma krzty logiki, ale takie właśnie są kobiety smile

PS. Z góry zaznaczam, że nie jestem jakimś frustratem, który uwziął się na kobiety. Nic z tych rzeczy smile

Jak facet nauczy się pewnych reguł, tego jak postępować z kobietami to będą obie strony zadowolone.

15

dajcie Panowie spokój z tymi internetowymi mądrościami smile kobiety są przede wszystkim ludźmi, a nie przybyszami z innej galaktyki. Podejść lepiej do każdej indywidualnie, a nie jechać z jakiegoś szablanu używając translatora "z kobiecego na męski". W rozmaite podchodzy bawią się ludzie niezależnie od płci, a bawiących się płcią przeciwną jest pełno po obu "stronach". Zamiast wymyślać "postawę na kobiety" lepiej zająć się sobą i przyjąć postawę szacunku dla siebie, bo tego na ogół brakuje wink

16

WaltonSimons napisał/a:

Zamiast wymyślać "postawę na kobiety" lepiej zająć się sobą i przyjąć postawę szacunku dla siebie, bo tego na ogół brakuje wink

Masz rację i o tym pisałem. Najpierw zacząć pracować nad sobą a efekty w przyszłości przyjdą same.

Postawy na kobiety nie trzeba wymyślać. Jeśli ktoś ciągle leci tym samym schematem, popełnia błędy to nie pójdzie do przodu. A trochę związków mam za sobą także wiem o czym mówię.

Nie oceniam zachowań kobiet.

17

WaltonSimons napisał/a:

dajcie Panowie spokój z tymi internetowymi mądrościami smile kobiety są przede wszystkim ludźmi, a nie przybyszami z innej galaktyki. Podejść lepiej do każdej indywidualnie, a nie jechać z jakiegoś szablanu używając translatora "z kobiecego na męski". W rozmaite podchodzy bawią się ludzie niezależnie od płci, a bawiących się płcią przeciwną jest pełno po obu "stronach". Zamiast wymyślać "postawę na kobiety" lepiej zająć się sobą i przyjąć postawę szacunku dla siebie, bo tego na ogół brakuje wink

Ok można podejść indywidualnie,  jednak jakieś tam uniwersalne zasady są.  Nigdy nie słyszałem o przypadku,  gdzie dziewczyna potrzebuje czasu do namysłu i rzeczywiście wróciła do gościa którego zostawiła.  To się nie zdarza wink

A co do szacunku to masz oczywiście racje.  Dlatego w sobotę zająłem się sobą,  bo to było dla mnie najważniejsze.

Igrek dzięki za odpowiedzi  smile

18

Voxel napisał/a:

jednak jakieś tam uniwersalne zasady są.  Nigdy nie słyszałem o przypadku,  gdzie dziewczyna potrzebuje czasu do namysłu i rzeczywiście wróciła do gościa którego zostawiła.  To się nie zdarza wink

Mężczyznom też nie wink Odstawienie z "czasem do namysłu" to z reguły "małe rozstanie" - ale to dla całego naszego gatunku działa, bez podziału na płeć wink

19

Voxel napisał/a:

To sie nie zdarza wink

Oczywiście że sie zdarza.

Tu nie ma żadnych mądrości i co do rozumienia, zrobiła z Ciebie plasterek, a że relacje skończyła jakieś 2-3 miesiące temu to zapewne emocje jej opadają i zaczyna tęsknić za ex, a Ciebie trzyma jako koło ratunkowe gdyby ewentualnie dostała od niego kopa w tyłek.

20

Jeszcze jedna rzecz o której nie napisałem.  Otóż pracujemy razem i to nie dość,  że na jednym piętrze,  to nasze pokoje niemal sąsiadują ze sobą.

Szczerze mówiąc,  to wkurza mnie jej zachowanie, bo jak np . siedzimy sobie z kumplami z teamu w kuchni to potrafi się dosiaść, albo cos tam zagadać jak się spotkamy na korytarzu. Czyli po niej całą tą sytuacja spłyneła i widać,  że na bank nic nie przemyślała - choć tego akurat się spodziewałem.

Pytanie co zrobić w takiej sytuacji,  bo mnie strasznie to wkurza i aż korci mnie, żeby jej napisać coś na fb. Nie chce mi się z nią gadać,  ani nawet na nią patrzeć.

21 Ostatnio edytowany przez Voxel (2016-12-05 08:32:46)

.

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Nie rozumiem zachowania dziewczyny

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024