Jak to jest z pierwszą miłością po kilku latach rozstania - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak to jest z pierwszą miłością po kilku latach rozstania

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Jak to jest z pierwszą miłością po kilku latach rozstania

Witam Wszystkich

Od jakiegoś czasu zastanawiam się czy to normalne że nadal czuję jakiś sentyment do mojej pierwszej miłości choc minęło już 3.5 roku od rozstania. Od tego czasu sporo się u mnie zmieniło. Po rozstaniu nie mogłem sobie poradzić po miesiącu zamiast chodzić zdolowany postanowiłem umawiać się na randki byle by zapomnieć. Na jednej z nich spotkałem niesamowita kobietę z którą obecnie jestem od kilku miesięcy po ślubie. I tu czegoś nie rozumiem bo kocham swoją żonę nie wyobrażam sobie życia bez niej ale czasami brakuje mi tej "pierwszej" Wiem że gdybym miał wybór między żona a pierwsza miłością wybralbym zdecydowanie żonę ale jednak jakiś sentyment do kobiety która znalazła miejsce w moim sercu jako pierwsza nadal czuję jakiś sentyment mimo że nie utrzymujemy kontaktu. Pytanie do was też tak macie czy może wasza pierwsza miłość jest wam dziś kompletnie obojętna?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak to jest z pierwszą miłością po kilku latach rozstania

Ja też tak mam. Choć trochę się przewinęło facetów, ze tak się wyrażę; ) i wiem że ten pierwszy to nie był żaden cud, a wręcz odwrotnie, to nawet po 5 latach od kiedy się z nim poznałem czasem myślę co słychać u niego . Nie mamy obecnie kontaktu, a bardzo przezywalam to rozstanie. Choc z perspektywy czasu lepiej nie mogło się stać i cieszę się ze nie jestem z nim to jednak sentyment pozostał.

3

ja nie mam zadnych sentymentow ani uczuc typu "miłość" do zadnych byłych. do pierwszej miłości tez nie. problem mialam jedynie z psychopata i przez dlugi czas nie mogłam zamknąć tego rozdzialu. natomiast wczesniejsze zwiazki przeplakalam, a potem te rozdziały zamknelam.

wydaje mi sie, ze bez zamkniecia poprzednich zwiazkow ciezko jest wejsc w kolejny zwiazek - zdrowy.

4

Jakis sentyment mysle, ze moze byc, ale nie powinno to byc ciagle myslenie o bylej itp. Skoro i tak wiesz, ze zawsze wybralbys swoja zone to dobrze. Ja mam inaczej, ale to kwestia indywidualna, kiedys cierpialam po 1 chlopaku,  ale jak juz zamknelam rozdzial to jest mi obojetny. To jest juz dla mnie odlegle. No ale na wszystko trzeba czasu, ja juz z nim nie jestem 8 lat, bo rozstalismy sie jak mialam 17 lat. Taki niedojrzaly jeszcze zwiazek wtedy. No ale wiadomo po rozstaniu najpierw byl bol i inne emocje, a potem nawet jak juz nie bylo tak silnego bolu, to zlosc, jakies emocje jak go mijalam na ulicy (zostawil mnie dla innej, dlatego sie rozstalismy). Z czasem jednak przyszlo calkowite pogodzenie sie z tym i juz nie mam do niego emocji, nawet jak zobacze go przypadkiem. To byl zupelnie etap zyciowy i wiem, ze nawet gdybym nie byla z obecnym facetem, to bylego bym nie chciala. Czegos innego szukalam jako nastolatka. Teraz moge sie z tego posmiac :-D

5

Mi, po rozstaniu z pierwsza miloscia, wydawalo sie, ze nigdy nie zapomne i juz zawsze bede go kochac. Potrzebowalam dwoch lat zeby sie pozbierac.
Dzisiaj to on do mnie wydzwania i chyba nie moze zapomniec smile a ja ignoruje go zupelnie. Nie dlatego, ze mam mu cos za zle. Po prostu jest dla mnie jak powietrze i nie mam potrzeby kontaktu z nim wink

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak to jest z pierwszą miłością po kilku latach rozstania

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024