Dziewczyny ile przytyłyście w ciąży? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Dziewczyny ile przytyłyście w ciąży?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 56 ]

Temat: Dziewczyny ile przytyłyście w ciąży?

Proszę napiszcie ile każda z was przytyła w ciąży.Bo piszą, że normą jest 12-14 kg a ja już przytyłam 2 kg- a to dopiero 11 tydzień. Nie objadam się ale mniej się ruszam przez wzgląd na zagrożoną ciąże.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyny ile przytyłyście w ciąży?

Ja 18. Tyle tez schudlam w ciagu 2 tygodni po porodzie.

3

Wedle karty ciąży - 4.5kg

4

jak na razie  11kg(30 tydz, )ale na początku nie tylam prawie wcale.ledwo  kilogram na miesiąc tak do 24tyg.
W pierwszej ciązy przytyłam 19 kg a urodziła w 31 tak więc pewnie przytyła bym jeszcze z 4 kg lub więcej do końca

5

Ariano nie przejmuj się tak wagą bo nie wszystko przebiega książkowo u każdej kobietki ja w pierwszej ciązy przytyłam bardzo dużo bo z 55 do 90 ale nabrałam bardzo dużo wody  zatrucie ciążowe itp i własnie jakby była nagły wzrost wagi to powinno byc niepokojące bo być może woda sie zbierać w organizmie,w drugiej  ciąży z  61 do 81 kg w 35 tyg ciazy i w ciągu niecałych dwóch tyg waga spadła do 67.8

6

ariana25 napisał/a:

Proszę napiszcie ile każda z was przytyła w ciąży.Bo piszą, że normą jest 12-14 kg a ja już przytyłam 2 kg- a to dopiero 11 tydzień. Nie objadam się ale mniej się ruszam przez wzgląd na zagrożoną ciąże.

Ja jestem w 11 tc i już z 6 kg przytyłam jestem wielorybem sad

7

ariana, ja jestem w 21tc i póki co mam jakies 2.5kg na plusie. Pamiętaj jednak, że każda z nas ma inny organizm i nie ma co też się porównywać do innych, bo to już kwestia indywidualna. Możesz tyć szybciej do któregoś tygodnia, a potem waga stanie w miejscu i potem znów przytyjesz. U mnie na razie mało tych kg, ale coś czuje, że od przyszłego miesiąca będę tyła o wiele szybciej.

8

w sumie do 36 tc przytyłam 12 kg po porodzie zrzuciłam 18.. wink big_smile

9 Ostatnio edytowany przez Villemoo (2013-07-16 21:27:36)

Na początku ciąży schudłam 10 kg. Potem przytyłam 12kg. Czyli nie wiem jak liczyć ale ostatecznie wychodzi 2kg xD a mój syn ważył 3,4kg jak się urodził.

Schudłam tak ponieważ baaaardzo mnie wymiotowało big_smile więc bylam chudsza niż kiedykolwiek.

Po porodzie spadło 5kg a do 2 tygodni kolejne 5kg i juz jest ok.

10

Ja znalazłam taki artykuł:
To zależy od wagi wyjściowej. Przyrost masy ciała w pojedynczej ciąży wynosi średnio 12?13 kg, ale nie u wszystkich kobiet powinno być dokładnie tyle. Punktem odniesienia będzie dla ciebie tzw. rekomendowany przybór wagi podczas ciąży. Najpierw jednak określ BMI, czyli wskaźnik masy ciała. Podziel swoją wagę (w kilogramach) przez wzrost (w metrach) podniesiony do kwadratu.
Jeśli zgodnie z BMI masz niedowagę (wynik poniżej 18,5), w ciąży powinnaś przytyć 14?20 kg.
Gdy twój ciężar mieści się w normie (wynik 18,5?24,9), do końca ciąży możesz przybrać na wadze 12?18 kg.
Jeżeli masz nadwagę (wynik 25?29,9), ideałem będzie wzrost wagi o 7?11 kg.
Zaś u kobiet otyłych (wynik powyżej 30) waga może się zwiększyć maksymalnie o 7 kg.

Ja jestem w 33tc i przytyłam już 17kg dodam że całe życie miałam niedowagę więc myślę że do tych 20kg dobiję a po porodzie na pewno od razu 10kg ubędzie a resztę pokaże czas.

11

Dostaję depresji jak Was czytam.... Ja przed zajściem w ciążę schudłam w 3 miesiące 18 kg. Jak dowiedziałam się o ciąży to wystraszyłam się, że dziecko będzie chore, w trakcie diety miałam mało witamin, włosy wychodziły mi garściami, paznokcie się łamały a skórę miałam suchą jak pieprz. Dieta w ciągu jednego dnia poszła w odstawkę.... Kilogramy wróciły z nawiązką w ciągu 4 miesięcy. Niby się nie objadałam, ale po takiej przerwie wprowadzając do diety owoce, warzywa , pieczywo i makarony dopadło mnie zwykłe jojo ;/ Do tego musiałam leżeć przez większość czasu i miałam straszną chcicę na banany. Zjadałam po 2kg dziennie a jak wiadomo banany nie są najlżejszym owocem....
Suma: początek ciąży 75kg, dzień porodu 107kg(!!!!), wyjście ze szpitala (99kg).

12

A jak z waszymi rozstępami ? Słyszałam już ,że gdy mają się pojawić to widać je od razu jak brzuszek rośnie i bardzo swędzi big_smile

13

To więc znowu ja się wypowiem smile Pomimo tego że tak dużo przytyłam, brzuch miałam taki, że sąsiadki mi prorokowały bliźniaki, do 35 tygodnia nie miałam żadnego. Już się cieszyłam, że mnie to ominie. I wtedy własnie w ciągu tyg tak mnie "wysypało" że bikini to już nigdy nie założę hmm nawet mój lekarz był w szoku, że w tak krótkim czasie takie cuda mi się porobiły (wizyty miałam co dwa tyg, więc na jednej wizycie miałam brzuch jasny i gładki, a dwa tygodnie później cały czerwony).

14

dk997 A czy używałaś w czasie ciąży jakiś oliwek balsamów ? ja jestem w 8tc wiadomo , że rozstępy to naturalne sprawa. Ale chyba dręczą każdą kobietę.

15

No z tego widać, że każda kobieta inna. Dzięki, że odpowiedziałyście.
Małgosia1989 dzięki za pocieszenie.
Marwię się bo nie wiem czy w wieku 32 lat będzie mina tak łatwo zrzucić te dodatkowe kilogramy.
Martyna777 - hahaha rozbawiłaś mnie. Nie jesteś wielorybem tylko w ciąży wink
Selene1 - jestem w szoku, że tak mało przytyłaś!
W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg - ale gdy wychodziłam byłam lżejsza już o 12kg. a do pół roku schudłam jeszcze 10-12 przez karmienie. Rozstępy miałam delikatne tylko na wew. stronach ud. Smaruję się codziennie. Niweą. Podobno jednak jak mają być to będą i tak bez względu na to czym i jak często się smarujemy.

16

ariana, w sumie to na początku ciązy schudłam ok 4kg i do 16tc waga ani drgnęła więc jakby nie patrzeć jestem jeszcze na minusie z kg ale nie licze tego chudnięcia smile Dopiero potem zaczeło mi przybywać kg, choć do tej pory mało kto by powiedział, że jestem w ciązy tongue bardziej to wygląda na sadełko niż brzuch ciązowy.
Co do rozstępów, to od 13tc smaruje się balsamami i póki co nie mam ani jednego i oby tak zostało. Jakby się jednak miały pojawić, to zainwestuje w Tołpę, bo ponoc dobrze na nie działa.

17

Ja mam 31 tc i 14 kg na plusie, dodatkowo mnóstwo rozstępów na boczkach i udach.

Selene niestety nie na każdego działa Tołpa sad

18

Jezzu, dziewczyny mnie tak przeraza wizja ciazy ze nie wiem jak Was czytam to mi ciarki przechodza, nie wyobrazam sobie przytyc 20kg no i te rozstepy, chyba dobrze robie ze nie chce miec dzieci bo po prostu jak o tym mysle i czytam co kobiety w ciazy/mlode matki pisza nt. swojego ciala to mi sie odechciewa. nie, nie jestem jakas pusta laska, raczej wygladam jak szara mysz ale po prostu wiem ze pomimo 26 lat nie dojrzalam do bycia matka i podziwiam Was ze sie tak posiwcacie dla dzieci (wy tego nie odbieracie pewnie jako posiwiecenie ale pisze ze swojej perspaktywy). obawiam sie ze nigdy nie dorosne do posiadania dzieci i troche mnie to martwi bo chyba powinnam miec jakies opiekuncze uczucia a zdecydowanie wole pieski kotki a nawet szczurki od dzieci....

19

Tegan hahaha. No cóż nie każda musi przecież chcieć dzieci? kto powiedział, że musi je mieć.
i nie mam pojęcia co to Tołpa. Sprawdzę . Ja smarowałam się niveą, vichi , olejkami i uważam, że i tak najlepszy jest nivea wink

20

Jestem w 40 tc i przytyłam niecałe 10 kg. Poszło wszystko w brzuch. Póki co zero rozstępów i oby tak zostało wink

21

Tegan, ja w czasie całej ciąży przytyłam zaledwie 8, może 9 kilogramów, po niej nie zostało mi absolutnie nic. W skórę wcierałam przeróżne mazidła, więc nie miałam też ani jednego rozstępu, niemniej predyspozycje do ich powstawania częściowo uzależnione są od genów i tego, jak silne są włókna kolagenowe. W każdym razie to nie jest tak, że ciąża musi kończyć się nadprogramowymi kilogramami i skórą pooraną paskudnymi kreseczkami. Oczywiście im organizm młodszy, tym łatwiej nad nim zapanować wink.

22

Ja mam duze rozstepy po ciazy - na brzuchu. Jednak zauwazylam, ze bledna i zaczynaja przybierac kolor skory.
Jakos wcale sie nimi nie przejmuje. Bardziej martwi mnie sam brzuch - flak sad

23

Tegan ja podobnie, ale obawiam się, że gdy znajdę tego właściwego mężczyznę może mi się zachcieć ?! big_smile jeśli Twój przyszły mąż nie ma nic przeciwko to nie ma się czym martwić. nie każda kobieta pragnie i chce mieć potomstwo. a i z czasem może się odmienić.

Zielony_Domek napisał/a:

Wedle karty ciąży - 4.5kg

ale malutko. no chyba że jesteś osobą pulchniejszą to wtedy to raczej normalne..?

24

ogien moj narzeczony to ma tak jak ja a wrecz nie cierpi dzieci, wiec w sumie spoko, mam spirale wiec raczej nie wopadniemy, ale nigdy nie ma 100%, czytalam ostatnio ksiazke "Macierzynsto Non-fiction" i po tym sie tylko utwierdzilam w swoim przekonaniu, gorsze jest to ze czuje na siebie naciski ze strony rodziny i dzieciatych znajomych a ja po prostu tego nie chce...

25 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2013-07-17 20:53:27)

Tegan napisał/a:

ogien moj narzeczony to ma tak jak ja a wrecz nie cierpi dzieci, wiec w sumie spoko, mam spirale wiec raczej nie wopadniemy, ale nigdy nie ma 100%, czytalam ostatnio ksiazke "Macierzynsto Non-fiction" i po tym sie tylko utwierdzilam w swoim przekonaniu, gorsze jest to ze czuje na siebie naciski ze strony rodziny i dzieciatych znajomych a ja po prostu tego nie chce...

Tegan, wytlumacz bliskim, ze nie kazda kobieta rodzi sie by zostac matka i tyle.
Wystarczy poczytac o Madzi z Sosnowca.

Druga sprawa jest taka, ze byc moze w tej chwili nie chcesz dziecka, ale za pare lat pomyslisz inaczej.
Albo wpadniecie, za pozno sie o tym dowiesz i trzeba bedzie poniesc konsekwencje.

Bycie matka wcale nie wyglada tak strasznie jak jest to opisywane, racja, porod boli i ogolnie dojscie do siebie po nim nie nalezy do najprzyjemniejszych czynnosci, ale... patrzenie na dziecko, ktore sie smieje, je, spi daje naprawde duzego kopa. Ja bylam nastawiona dosc sceptycznie, uwazalam, ze bede fatalna matka i na pewno sobie nie poradze, a teraz... czuje sie spelniona jako matka, ale tez i jako kobieta. Dac zycie - cudowna sprawa. Dodam, ze moj syn byl planowany - spore watpliwosci dopadly mnie, gdy bylam w ciazy.

Jednak jestem zdania, ze nikogo nie nalezy zmuszac ani naklaniac do zalozenia rodziny. Na kazdego kiedys przyjedzie czas... albo i nie.

26

ja przytyłam 10kg a do terminu porodu 3tyg wiec zobaczymy ile jeszcze przybędzie:)

27

W pierwszej ciąży przytyłam 10kg a jak wróciłam ze szpitala to miałam o 15kg mniej. Teraz jestem jeszcze miesiąc do terminu i mam 12kg. U mnie kg wyciągało karmienie synka, więc sądzę że tym razem pewnie będzie tak samo wink

28

18 kg... ale prawie wszystkie zgubiłam do miesiaca po porodzie.

29

U mnie 34 tydzień i 12 kg do przodu, więc chyba jest w porządku, ale tak jak pisałyście - każda z nas jest inna. W innym stopniu gromadzi się też w nas woda. Ważne jest unikanie słonych potraw i dosalania posiłków, zwłaszcza pod koniec ciąży, to ogranicza gromadzenie wody i pomaga uniknąć obrzęków.

30

Ja przytyłam równo 16kg i w ciągu 11 dni od porodu już straciłam 11kg. Jeden dzień, jeden kilogram wink
Rozstępów na brzuchu i udach na szczeście brak - na cyckach mam kilka jaśniutkich. Jak ustabilizuje mi się karmienie piersią i będę mniej więcej wiedzieć o której karmię albo jeśli zdecyduje się na mleko modyfikowane to zamierzam wrócić do smarowania Tołpą i Pharmacerisem.

31

Mi pewnie już nie skoczy, to się dopiszę wink
Rodze na dniach, a od początku ciąży przyszło 9kg.

Niestety przed rozstępami nie uchroniło mnie nic. Ale z tego co wiem, to też kwestia genetyczna i jak ktoś ma mieć, to choćby żarł te preparaty, to i tak będzie mieć...

32

Za dwa tygodnie rodze smile Przytylam 19 kilo i P. doktor kazala mi isc na diete, bo mi cisnienie ze 110/60 skoczylo na 120/70 smile Takze wesolo smile
Dieta na miesiac przed terminem smile Mam tylko nadzieje, ze to zrzuce smile

33

Jestem w 36 tyg ciazy i jak narazie utylam 13 kilogramow , rozstepow nie mam duzo sie balsamuje :-) Dla mnie to bez znaczenia calkowitego ile mi przybywa kilogramow , najwazniejsze jest zeby urodzic duze i zdrowe dzieciatko ,a kilogramami po ciazy zajme sie z Mezem:-)Jak mi to mowi Maz ,w ciazy wygladam najpiekniej:-):-) a przed ciaza mialam lekka nadwage, bylam okraglejszych ksztaltow.

34

Ja jestem w 14 tc i przytyłam 2,5 kg.
Moja mama za to w pierwszej ciąży przytyła 25 kg a w kolejnej 30. Wodę zbierała:/

35

Za tydzien mam termin porodu. ..brzuszek dosc maly ale od poczatku ciazy do dzis przytylam ok 17kg:\

36

Ja przy pierwszej ciąży przytyłam 10 kg,teraz jestem w 16 tygodniu ciąży i waga wzrosła zaledwie 2 kg.

37

jestem w 19 tc i waga 6 kg na plusie, mam nadzieje ze nie przytyje strasznie duzo

38

Cynicznahipo napisał/a:

Ja 18. Tyle tez schudlam w ciagu 2 tygodni po porodzie.

Ja też tak chcę!

39

Szczesciara19 napisał/a:

dk997 A czy używałaś w czasie ciąży jakiś oliwek balsamów ? ja jestem w 8tc wiadomo , że rozstępy to naturalne sprawa. Ale chyba dręczą każdą kobietę.

Ja używam na razie tylko nivea - balsam do suchej skóry - 29 tydzień - jeszcze trochę przede mną - ale na razie NIC się nie pojawiło.

40

jestem w 24 tyg ciąży i przytyłam już 9 kg:)

41

hej, ja przy 1 ciąży 17kg, zrzucałam to prawie rok czasu, ale to przez moje zaniedbanie. tERAZ jestem w 22 tyg. ciąży 6kg na plusie

42

Ciekawe czy to szybko zrzucimy

43

Martyna777 napisał/a:
ariana25 napisał/a:

Ja jestem w 11 tc i już z 6 kg przytyłam jestem wielorybem sad

Martyna a lekarz nie komentuje takiego szybkiego przybierania na wadze?

Mi leci dopiero 16 tydzień, waga nie drgnęła, ciągle tyle samo co przed ciążą smile

44

a to może ma jakiś związek czy chłopak czy dziewczynka. Bo ta ciąża jest zupełnie inna. Teraz jestem w ciąży z chłopakiem. Mam starzejące się łożysko, niedoczynność tarczycy, krwaienia miałam przez 12 tygodni.a z Olinką - córką - bawiłam się jeszcze na balu miesiąc przed porodem a i tak urodziłam 2 tyg. po terminie. Teraz nie mogę nic i już przytyłam 12 kg. Choć z drugiej strony... z Olą przytyłam 20 i po 3 miesiącach kilogramy same znikły.

45

Hmm..
Ja w ciąży czułam się świetnie, znacznie lepiej niż "nie w ciąży", byłam mega aktywna,codziennie kilkukilometrowe spacery itp. Do 7 miesiąca przytyłam 10 kg, cóż.. potem się w sumie zdziwiłam bo w dniu porodu +18 kg big_smile
I sama nie wiem skąd się to wzięło.
Jestem po porodzie 5 tygodni, nie wiem ile ważę, ale czuje się dobrze w tej wadze, spokojnie sobie już taka mogę zostać.

Aa właśnie mi się przypomniało jak w szpitalu, 2 dni po porodzie, jedna babeczka zapytała na kiedy mam termin big_smile

46

hej.... ja jestem w 33 tyg i przybrałam 13kg. A waga początkowa moja to 52-53kg.

47

moja ostateczna waga byla na +25kg jestem po porodzie prawie 3 miesiace i do wagi wyjsciowej zostalo mi 8 kg. Biore leki na tarczyce i dziecko urodzilam z waga 4270:)

48

tapdancing napisał/a:

Aa właśnie mi się przypomniało jak w szpitalu, 2 dni po porodzie, jedna babeczka zapytała na kiedy mam termin big_smile

hahah śmiesznie big_smile jaka była jej reakcja jak powiedziałaś że jesteś już po?

asia549 rodziłaś naturalnie? Ja sie tak strasznie boję że moje dziecko będzie takie duże też i że nie dam rady urodzić hmm

u mnie póki co leci 18 tydzień a waga dwa kg na minusie hmm przez ostatnie dwa tygodnie tak spadła a jem niby normalnie hmm

49

Moja waga przy pierwszym dziecku +10kg, teraz jestem w 30tc i waga wzrosła o 7kg smile

50

pretty_woman napisał/a:
tapdancing napisał/a:

hahah śmiesznie big_smile jaka była jej reakcja jak powiedziałaś że jesteś już po?

asia549 rodziłaś naturalnie? Ja sie tak strasznie boję że moje dziecko będzie takie duże też i że nie dam rady urodzić hmm

u mnie póki co leci 18 tydzień a waga dwa kg na minusie hmm przez ostatnie dwa tygodnie tak spadła a jem niby normalnie hmm

hahahahahah

no ja przytyłam do teraz a jest 31 tydzień - 16 kg!!!!!! matko! a przede mną jeszcze 9 tygodni! JEZU!!!

A jak byłam u masażysty to powiedział do mnie -  o niech Pani wypluje tą gumę do żucia wink

hahahaha
tylko, że ja nie miałam, żadnej gumy, takie policzki mam papuśne -

74kg wink

51

Ja przytyłam 25 kg do porodu szłam z wagą 86 kg! Jestem dwa miesiące po porodzie zostało jeszcze 10 kg na plusie. Nie liczę już że to zginie. Na szczęście jestem wysoka 176 więc jakoś to się rozchodzi.

52

Adriana straszne, 16 kg. Ja jestem w 31 tc i jakoś przytyłam już 24 kg i nie pamiętam jak smakują słodycze i co mam powiedzieć?!

53

Martyna777 napisał/a:

Adriana straszne, 16 kg. Ja jestem w 31 tc i jakoś przytyłam już 24 kg i nie pamiętam jak smakują słodycze i co mam powiedzieć?!

O kurcze Martyno to na serio dużo big_smile Pewnie dlatego, że z natury jesteś szczupła ?

Ja jestem w 28 i mam 8 kg do przodu . I nikt jeszcze na pierwszy rzut oka nie poznaje, że jestem w ciąży. No ale bardzo szczupła też nie byłam .
Wrócisz szybko do swojej wagi big_smile

54

Szczesciara19 napisał/a:
Martyna777 napisał/a:

O kurcze Martyno to na serio dużo big_smile Pewnie dlatego, że z natury jesteś szczupła ?

Ja raczej też szczupła nie byłam, bo zawsze mogłam ważyć te 5 kg mniej, ale ciężko przy moich chorobach to zrzucić było, więc liczę się już z tym że po ciąży zamiast zgrabna będę mogła mówić o sobie otyła

55

Szczesciara19 napisał/a:
Martyna777 napisał/a:

Ja jestem w 28 i mam 8 kg do przodu . I nikt jeszcze na pierwszy rzut oka nie poznaje, że jestem w ciąży. No ale bardzo szczupła też nie byłam .
Wrócisz szybko do swojej wagi big_smile

Niekoniecznie szczupłe dziewczyny dużo tyją, ja byłam szczupła, jestem w 18 tyg i jestem z wagą na minusie. Myślę że każda z nas tyje inaczej i nie jest to zależne tylko od tego ile jemy. Ja objadam się jak świnka czasami ale takie mam geny, nikt u mnie nie tyje szybko, wszyscy są szczupli. Wg mnie dużo do powiedzenia mają tutaj skłonności do tycia spowodowane genami czy choćby jak pisze Martyna chorobami hmm
myślę, że ważne żeby dziecko było zdrowe a jak ktoś bardzo chce to po ciąży dieta i odpowiednie regularne ćwiczenia moga zdziałać cuda smile

Posty [ 56 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Dziewczyny ile przytyłyście w ciąży?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024