kiedy zamieszkać razem? i kto powinien z tym wyjść? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » kiedy zamieszkać razem? i kto powinien z tym wyjść?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 107 ]

1 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-09-29 18:08:56)

Temat: kiedy zamieszkać razem? i kto powinien z tym wyjść?

hej... mam taki dylemat.... ja w ogóle nie wiem czy mój facet będzie chciał ze mną zamieszkać.... no nigdy na ten temat nie rozmawialiśmy ...bo myślę,że to on powinien wyjść z tą inicjatywą...

Pomieszkuje u niego w weekendy...no ale niestety ma taką prace,ze tylko jest w domu na weekend, wiec to bez sensu...zebym mieszkała w pustym mieszkaniu..
ale tak chciałabym wybadać grunt..bo się zabiera za zrobienie garderoby.... i zapytałam się czy wezmie mnie pod uwagę ją robiąc ..opowiedział,że wezmie no i tyle.

Jestemy połtora roku ze sobą .Kochamy się. Codziennie mi o tym pisze, ( nie chcemy slubu ) ale ja jestem zawsze boiwoda smile i nie wiem nawet jak zacząć rozmowę na ten temat... zeby wybadać grunt
wiem,że to wychodzi samo...gdyby był na miejscu pewnie wyglądało by to inaczej ale pewnie z rok będzie tylko na weekendy...

ale chyba w koncu ludzie mieszkają potem razem?? ile można tak spotykać się , i jeżdzić do siebie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kiedy zamieszkać razem? i kto powinien z tym wyjść?

Chyba musisz go delikatnie podpytać czy by chciał z Tobą mieszkać i jakby to było razem być na co dzień .Jeżeli będziesz nalegać, naciskać mówić wprost to możesz mieć potem problemy z egzekwowaniem jakiś obowiązków bo Ci powie "przecież tego chciałaś to sprzątaj". Nie wspomniałaś też jak Cię traktuje czy jesteś dochodzącą dziewczyną do towarzystwa tylko na noc czy spędzacie dużo czasu razem?bo może mu wygodnie że jest jak jest.

3 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-09-29 18:18:01)

wiec nasz związek wyglądał tak,że po pół roku musiał wyjechać do pracy i widywaliśmy się normalnie.Zakochani w sobie... Zostawiałam wiadomo u niego wśrodku tygodnia też i na weekendy. Dobrze mnie trkatuje. Jeżdzimy na wakacje. On za wszystko większość płaci. Co to znaczy dochodzącą dziewczyną? Po prostu jak on wraca wieczorem w piątek to w soboty juz jestem u niego albo on po mnie jedzie i spędzamy ze sobą czas zeby nadrobić cały tydzien. Jedziemy coś zjeść lub ja coś zrobię. Przytulamy sie w wieczór albo oglądamy film  Wychodzimy razem do znajomych, itd. No tylko właśnie nie wiem czy on myśli o tym,żebym u niego kiedyś zamieszkała...i czy by chciał

półtora roku...i ja np zaczynam o tym myślec...brakuje mi go wiadomo..jest tamdla kasy... remontuje mieszkanie powoli...ale i ja powoli chciałabym wiedzieć..bo przecież kiedyś wroci i bedzie w tygodniu....i nie wiem czy mogłabym się o to zapytac przez smsa? wink

owszem jest wygodny...bo slubu i dzieci np nie chce taki typ ale mi tez zbytnio na tym nie zalezy

4

doradzi ktoś cos?

5

Na twoim miejscu podczas rozmowy przez telefon wspomnialabym miedzy jednym a drugim tematem, że gdy będziesz u niego w najbliższy weekend, chciałabyś pogadac o wspólnym zamieszkaniu. Gdy już u niego będziesz, wtedy zapytaj co sądzi o tym pomyśle, jak to widzi. Zastanówcie się jak się podzielicie miejscem w mieszkaniu i obowiazkami. Trzymam kciuki, żeby wam się udało smile

6

tylko nie wiem kiedy będziemy rozmawiać przez tel...bo zazwyczaj wysyłamy sobie smsy.

Jakoś nie mam odwagi wyjść pierwsza z inicjatywą.... no na weekendy jest tylko w domu... ( wiec moze troche bez sensu) wiec może to za wcześnie na rozmowy tego typu.... jeny no tak sie boje co on na to.... skoro zapewnia mnie o miłości i jest ok ...

jakbyście to sformułowali w smsie? czysto rzeczowo i na temat .na zywo nie wiem czy bede miec odwagę...:D hehhe
poomóżcie

7

A może metoda na chomikowanie? jeżeli boisz się tej rozmowy. Po prostu przy każdej wizycie przywozisz ze sobą coraz więcej rzecz, najpierw szczoteczka do zębów, potem perfumy, bielizna i ani się spostrzeże jak już będziesz wprowadzona smile

8

To straszne, że nie potraficie że sobą rozmawiać.

Przecież wystarczy przygotować jakieś jedzonko i jak się zrobi miło,  zapytać: kochanie, może zamieszkalismy razem, co Ty na to?

9 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-09-30 09:47:40)

nohehhe mam już tam szczoteczkę do zębów, kosmetyki...parę ciuchów i mnóstwo piżam hehhh przywiozę więcej ciuchów big_smile

no jakoś tak się nie składało do romzów na ten temat...na jedzenie głownie chodzimy do knajp bo on w ogóle nie lubi jak się gotuje w mieszkaniu niego...po prostu
czasem coś tam zrobiłam, ale częściej wychodzimy do knajp lub przywozimy pizze lub ja coś przywożę do jedzenia z domu. Dwa dni wtygodniu to jest nie wiele.

On taki jest trochę skryty w sobie i nie zbyt wylewny. Czy przez sms nie wypada o coś takiego spytac?

10 Ostatnio edytowany przez adiafora (2016-09-30 09:55:28)

mila29 napisał/a:

nohehhe mam już tam szczoteczkę do zębów, kosmetyki...parę ciuchów i mnóstwo piżam hehhh przywiozę więcej ciuchów big_smile

no jakoś tak się nie składało do romzów na ten temat...na jedzenie głownie chodzimy do knajp bo on w ogóle nie lubi jak się gotuje w mieszkaniu niego...po prostu
czasem coś tam zrobiłam, ale częściej wychodzimy do knajp lub przywozimy pizze lub ja coś przywożę do jedzenia z domu. Dwa dni wtygodniu to jest nie wiele.

On taki jest trochę skryty w sobie i nie zbyt wylewny. Czy przez sms nie wypada o coś takiego spytac?

nie wypada! O powaznych rzeczach sie rozmawia a nie pisze smsy. Co to za pomysly w ogole?

11

adiaphora napisał/a:
mila29 napisał/a:

Czy przez sms nie wypada o coś takiego spytac?

nie wypada! O powaznych rzeczach sie rozmawia a nie pisze smsy. Co to za pomysly w ogole?

Adiaphora - nie obraź się, ale musisz być bardzo sędziwą osobą ;-) młodzi to nawet jak siedzą przy romantycznej kolacji to... z komórą w ręku. Czekam na ten moment, gdy nawet w łóżku ludzie będą porozumiewać się przez skype, sms, czy inne wirtualne nośniki.

Mila29 - po co ci to? jeśli krępuje cię pytanie o twoją relację z facetem, to pomyśl, jak nie komfortowo będziesz się czuła 24h/dobę z nim, w jego mieszkaniu.

12

Averyl napisał/a:
adiaphora napisał/a:
mila29 napisał/a:

Czy przez sms nie wypada o coś takiego spytac?

Adiaphora - nie obraź się, ale musisz być bardzo sędziwą osobą ;-) młodzi to nawet jak siedzą przy romantycznej kolacji to... z komórą w ręku. Czekam na ten moment, gdy nawet w łóżku ludzie będą porozumiewać się przez skype, sms, czy inne wirtualne nośniki.

Mila29 - po co ci to? jeśli krępuje cię pytanie o twoją relację z facetem, to pomyśl, jak nie komfortowo będziesz się czuła 24h/dobę z nim, w jego mieszkaniu.

tak, jestem zdecydowanie za stara na te dzisiejsze standardy. Dlatego zrzędze i marudze wink

13

nie no komfortowo się czuje....tylko to jest dość powazny temat.... macie racje głupio tak przez sms pytać.. co mysli, zebymy kiedyś razem zamieszkali? i czy w ogóle o tym mysli...

14

Przypomniałam mi się historia małżeństwa rodziców moje koleżanki. Po 3 miesiącach chodzenia, jej matka wprost zapytała się, czy coś z tego będzie poważnego, czy nie, bo ona ma 25 lat i nie ma czasu na takie spotykanie... no i poskutkowało, potem sformalizowali swój związek i spłodzili kolejne pokolenie i żyją do dziś ze sobą.

15 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-10-03 16:45:55)

wiec byłam uniego w sobotę i w niedzielę...robił garderobę....pomagałam mu...spytałam się wieczorem mimochodem czy przewiduje jakąś półkę dla mnie a on ,że tak mogę sobie wybrać.Wieczorem spytałam czy mogę jedną stronę a on ,że tak . No ale o mieszkaniu razem nie odważyłam się zapytam. W sobotę było miło zrobiłam obiad on coś tam w mieszkaniu konczył. Rozmawialiśmy tak o mojej siostrze która zamieszkała w chłopakiem po 3 miesiacach i on na to stweirdził,że to za wcześnie no ja też tak uznałam,że za wcześnie ....i tak już miałam się spytać o nas i oczywiście stchórzyłam. Mowił coś o tym,że musi być czas,żeby jeszcze się odkrywać.  Dzisiaj jeszcze obydwoje mamy wolne..popołudniu ma mi dać znać, zebym do niego przyjechała bo coś tam robi i go nie ma w domu narazie,,Ehhh tak to by przecież powiedział przyjedz... ja bym mogła zaczekać u niego... No ale chyba jeszcze o tym nie myslał...

16

mądre głowy....doświadczone.... jak to było z wami ?? i kto wyszedł z tym pierwszy???

jak tu sie odwazyc , zeby wiedziec na czym sie stoi ...

17

My zdecydowaliśmy się zamieszkać po 1,5 miesiąca znajomości, w sobotę się przeprowadzam do niego, rozmawialiśmy o nas i tak naturalnie to wyszlo i wyprowadzam 500km od swojego domu. Jak chce się być razem, chce się stworzyć razem coś powaznego to trzeba umieć ze sobą rozmawiać to podstawa a czego Ty się boisz?

18 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-10-04 21:40:39)

nie wiem... własiwie...ze powie, np ze to za wczesnie.... sytuacja wygląda tak,ze on w domu jest tylko na weekend... no i ja te weekendy niecałe spędzam u niego...jakbym mieszkała..to by bylo inaczej...czekałabym juz na niego w domu....

mowil mi,ze on woli zwiazki na luzaku bez slubu dzieci... ( taki typ) ja na to sie godze...ale chciałabym kiedys zamieszkac z facetem...

my jestesmy półtora roku... narazie mam swoją stronę w garderobie...hahah ale tak moze byc wiecznie...

19 Ostatnio edytowany przez Biała_Frezja (2016-10-04 21:53:32)

Nie możesz się bać jego odpowiedzi... musisz wiedzieć konkretnie na czym stoisz, jeśli kochacie się to i będziecie potrafili porozmawiać normalnie ( bez żadnych obaw) i ułożycie sobie normalnie życie.  Nie bój się,  jesteś z nim i masz prawo wiedzieć czy on mysli o Tobie powaznie. Jeśli wasze wizje tego związku się rozmijaja to niestety...

20 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-10-04 22:07:20)

gdyby był na miejscu zapytałabym się..... no juz rozmawialaismy o parach które mieszkaja razem... jego znajomi ..no po pięciu latach...ale oni znają sie dobrze tak stwierdził.... dla niego 3 miesiace to zbyt szybko to wiem... my jestesmy połtora roku.... mi sie wydaje, tez ze za szybko tez nie...bo mozna jeszcze sie odkrywac....no ale jak sie jest juz tyle ze soba...

zapytam w ten weekend czy mysli o mnie powaznie..i czy widzi i myslał,zeby kiedys razem zamieszkać....

pewnie i tak powie,ze skoro jest tylko na weekend ze to troche bez sensu...

ale zapytam.... bede wiedziec na czym stoje.... miedzy nami jest ok kochamy sie..

ale chyba kiedys facet potem chce mieszkac ze swoja kobieta?

bo ile mozna jezdzic do siebie?

21

Kiedyś w końcu może i zechce zamieszkać tylko pytanie kiedy Ciebie w końcu to zmeczy... Miałam meza, pracował w Niemczech jak się poznaliśmy,  do domu wracał na co drugi weekend ale zamieszkalismy razem ( jeśli tak wogole można to nazwac... ) tylko mnie to w końcu zmeczylo, nie chcialam namiastki rodziny... nie mowie ze z wami może być podobnie bo ludzie są różni i nie wszyscy chcą tego samego ale weź pod uwagę również i to ze pewnego dnia się obudzisz a twoje życie i twój związek będzie tylko taka namiastka i będziesz musiała sobie odpowiedzieć czy to ci wystarczy

22

Mila, moim zdaniem Ty się boisz rozstania z nim. Boisz się tego, że spytasz o wspólne mieszkanie a on powie, że to za szybko. Zauważy, że Ci na tym zależy i związek zacznie się sypać. Boisz się, że za chwilę zostaniesz sama i nie będziesz miała takich dylematów. W Twoim mężczyźnie widzisz poczucie bezpieczeństwa,  jakie może Ci zapewnić. A to wcale nie jest tak. Wy wręcz musicie nauczyć się rozmawiać, bo za chwilę wyjdą wam różne sytuacje, cięższe i lżejsze, poważne i mniej i musicie mieć pewność, że możecie na sobie polegać i tworzycie jedną drużynę. A nie bać się cokolwiek powiedzieć :-)

23

Zgadzam się z Autre

24 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-10-04 23:35:56)

dlaczego miałabym sie z nim rozstawac??? przeszlismy juz gorsze i lepsze chwile... było zle...ale kazdy sie dociera
czuje,ze mnie kocha i zalezy mi na nim wiec czemu ma chciec sie ze mna rozstac jak zapytam sie co o tym mysli...

przeciez jak jest dobrze..to nic nie musi sie sypac....

półtora roku to chyba dosc czasu.... nie wiem moze on chce jeszcze zaczekac... nie boje sie rozstaania ale boje sie,ze on narazie nie chce...

25

Ale boisz się jego odpowiedzi, czemu? Czego tak naprawdę się boisz?

26 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-10-04 23:40:10)

ze powie, ze to za wczesnie....bo on pracuje za granica, i to nie ma sensu narazie jak jest w weekendy i mieszkanie tak czy siak jest puste...wiec w piatek wraca odpoczywa i widzimy sie w sob i nd caly czas tam jestem. tego....

ze musi wrocic...a to pewnie w z rok potrwa i narazie nie ma zrobionej góry jest tylko kuchnio sypialnia itd.

wiec to wygląda tak jakbym do połowy pomieszkiwała....ale to nie to samo. Bo bym wiadomo byla juz w piatek.

27

To nie jest powód by się bac

28 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-10-04 23:48:40)

Myslisz,ze bez względu na wszystko to odpowiednia pora bycia razem by się o to zapytac?

pprzeciez to chyba facet powinien.... pierwszy

tak boje sie schrzanic..... jak zapytam... hmm ze moze jak jest teraz to jest okej

nawet nie wiem jak to ubrac w słowa.... juz w ten weekend o mały włos i bym sie zapytała big_smile

trzymajcie kciuki moze kiedys sie odwaze

29

Mila,ile masz lat?

30 Ostatnio edytowany przez Biała_Frezja (2016-10-04 23:49:21)

Mila to twoje zycie... nie bój się spytać,  przecież jesteście razem, napisałaś ze się kochacie wiec takich obaw być nie powinno...  ze może jest dobrze tak jak jest? Przeczytaj to co napisałaś. .. pomysl o tym jak ty chcesz by ten związek funkcjonował... Nawet jeśli powie Ci ze nie chce nic zmienić to będziesz szczesliwa?  Odpowiedz sobie na to pytanie, tylko szczerze

31

30 lat

32

Masz 30 lat i nie potrafisz z nim normalnie porozmawiać??

33 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-10-04 23:59:42)

no jak powie,ze nie....to wiadomo bede bardzo nie szczęsliwa.... przed wakacjami były zgrzyty ale wiadomo...jak to jest w związkach na odległosc...

jak wyjechałam na miesiac...i wrocilam no nie wiem tak jakby bardziej mnie kochał... tak się czułam... ciekawa jestem co mi powie... przecież go nie ma.... jakby to miało wyglądać.... wiem,ze czasem lubi pobyc sobie sam...dlatego rzadko widujemy sie w piatki bo chce isc spac i dopiero w sobote

ja sie tylko zastanawiam czy to nie za wczesnie 1 rok i parę miesięcy.... moze trzeba sie jeszcze bardziej poznac o to mi chodzi...

wiadomo jak sie juz mieszka ze sobą to jest juz zupełnie inaczej niz spotykanie sie czy pomieszkiwanie...

z reszta raz kozie smierc.....

zapytam.... ale dopiero pewnie w sobote a korci mnie zeby to zrobic przez smsa ale głupio tak wink

z resztą ja go znam...i na bank mi powie,ze póki go nie ma w tygodniu to sie mija z celem.

34 Ostatnio edytowany przez Biała_Frezja (2016-10-05 00:05:49)

Mila i jesteś w stanie zaakceptowac fakt ze twój facet ( nie moge go nazwać partnerem...) nie będzie chciał z Tobą zamieszkać i ze nadal będziecie tkwić w takim "zwiazku" ? Najpierw z nim porozmawiaj, szczerze powiedz czego chcesz, wysłuchaj go i jeśli będziecie chcieli czegoś innego to wtedy odpowiedz sobie na to pytanie, czy będziesz chciała takiego życia,  bądź szczera sama z sobą. Dopiero jak zamieszkacie ze sobą to lepiej się poznacie. Nikt Ci nie odpowie na to czy to za szybko czy nie bo to zalezy od was samych czy będziecie na to gotowi czy nie. My jesteśmy po 1,5 miesiąca gotowi by się przekonać czy dobrze nam ze sobą będzie,  takie pomieszkiwanie to nie to samo, wtedy zaczyna sie normalne zycie

35 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-10-05 00:08:57)

jego znajoma pytała się czy chciałby ze mna zamieszkac i czy jest ze mna szczelsiwy i czy mnie kocha...

odpowiedział jej: ja nie myslałem nad tym. przeciez mnie nie ma i tak cąły tydzien. tak kocham ją i jestem z nia szczelsiwy.

wiec... nie myslałm o tym

i badz tu mądry....

dzieki za rady....lepiej zebym wczesniej wiedziała czy on chce w ogole ze mna kiedykolwiek zamieszkac....

36 Ostatnio edytowany przez Biała_Frezja (2016-10-05 00:10:03)

Nie wiem, dla mnie to trochę dziwne i mało poważne... jeśli się kogoś kocha, jest się z tą osobą szczęśliwym to chce się z tą osobą byc w pelnym znaczeniu tego slowa i przede wszystkim się mysli;)

37 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-10-05 00:14:14)

jestem gotowa nawet wysłac mu smsa z takim zapytaniem... tak jestem ciekawa co mysli....

wiem,ze to sprawa nie na smsy ale tak wygląda niestety nasz kontakt w tygodniu...:(

Dzieki \biała frezja.... powiem mu tak jesli bedzie odmiennego zdania

ale rózni są ludzie.... dla niego wprowadzenie siostry do faceta po 3 miesiacach to bylo za szybko....  bo trzeba sie jeszcze odkryc

jedni potrzebuja wiecej czasu , drudzy mniej

38

Poważnych spraw nie załatwia się przez sms-a... normalnie usiądzie w sobotę i porozmawiajcie szczerze... nie masz 15 lat by w ten sposób cokolwiek załatwiać...

39

tylko jak to ubrac w słowa??

słuchaj myslales kiedys o tym by zamieszkac razem?

40

w sumie co ma byc to bedzie....zapytam smile dzieki!

41

Wiem ze byłaś w wątku założonym przez Olinkę, przeczytaj sobie na spokojnie jak inni widzą miłość, nie, nie myśl żebym sugerowała ze się nie kochacie ale przeczytaj i zastanów się nad treścią tych postow, bardzo pięknie opisał milość Gary

42

kazdy inaczej ją wyraża i postrzega...ale ważne,ze się to czuje.

43

To prawda i nie ma jednej recepty na związek,  ważne by chcieć tego samego i do tego samego dążyć

44

bardzo sie kochamy czujemy to...ale wiem ze to taki typ co potrzebuje troche luzu....narazie robimy garderobę zobaczymy co z tego wyjdzie big_smile

moze wezmie sie za remont góry czyli sypialni wink

45

Oby wszystko ułożyło się dobrze:) daj znać jak przebiegła rozmowa:)

46

A jak ci powie że nie?
a jeśli nigdy nie ma zamiaru zamieszkać z żadną kobieta bo mu tak dobrze?
Powiedział ci że nie chce z tobą rodziny, prawda?

47 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-10-05 16:30:55)

my nie chcemy miec dzieci... jestesmy za mlodzi na to... smile w sumie ja prawie juz u niego mieszkam...tzn pomieszkuje... nie ma takiej opcji zeby nie chciał

kocha mnie to musi chciec

co to za pytanie? jeśli nie ze chce?? jak się zapytam to Ci napisze co wtedy.....

hah a skąd ja mam wiedziec co wtedy...... nie sądze....mysle,ze jak wroci do kraju coś bedziemy probować.... bez powodu nie remontuje mieszkania i nie mam uniego szafy

48 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-10-05 17:35:24)

w sumie jak ja mu tak pomagam, wybioeram nową posciel, sprzątam... pomagam w remoncie to.. i to jest jego mieszkanie to czy wypada mnie pierwszej zapytac czy rozwaza wspolne zamieszkanie ze mna? bo ja czekam i chcialabym zeby zrobil to pierwszy

nie chce wyjsc na desperatke jakas.... to facet wychodzi przeciez z tym pierwszy

Ale mnie byłoby szkoda tej "magii" randkowania - przygotowywania się na Jego przyjście, starania się o miłe spędzanie czasu. Ten czas już nigdy nie wróci, dlatego ja poczekałabym jeszcze z pół roku......

49

mila29 napisał/a:

w sumie jak ja mu tak pomagam, wybioeram nową posciel, sprzątam... pomagam w remoncie to.. i to jest jego mieszkanie to czy wypada mnie pierwszej zapytac czy rozwaza wspolne zamieszkanie ze mna? bo ja czekam i chcialabym zeby zrobil to pierwszy

Dlaczego on ma to zrobic pierwszy?

mila29 napisał/a:

nie chce wyjsc na desperatke jakas.... to facet wychodzi przeciez z tym pierwszy

Kto tak twierdzi?

mila29 napisał/a:

Ale mnie byłoby szkoda tej "magii" randkowania - przygotowywania się na Jego przyjście, starania się o miłe spędzanie czasu. Ten czas już nigdy nie wróci, dlatego ja poczekałabym jeszcze z pół roku......

Nie da sie zjesc ciasteczka i mniec ciasteczka. Zreszta mieszkajac razem tez mozna a nawet nalezy sie o czas i siebie starac.

Ja ci powiem jak to u mnie bylo. Moj A znal mnie juz ponad rok jak szukal sobie mieszkania na wynajem. Szukal, szukal, az w koncu wyszukal.
I ten durny idiota wink szukal sobie kumpla do spolki, zeby sie rachunkami podzielic! Niczym porabany kretyn, przyszedl do mnie i sie pyta o rade! Ja mu na to: "ty sie mnie pytasz czy zamieszkanie z kumplem to dobry pomysl? A ja to niby co?" Chlop zdurnial....sorry ale inaczej tego ujac nie moge. smile Wiec mu wprost wtedy wypalilam ze myslalam, ze skoro juz jestesmy razem ponad rok, to bysmy zamieszkali razem ale skoro on chce kumpla wprowadzac, to ja sie zmywam, bo czasu tracic nie lubie i nie zamierzam. Mowe mu odjelo. Wywalilam mu wtedy, ze wspolne zamieszkanie jest czyms naturalnym na pewnym etapie i nie ma sie co dookola drzewa ganiac ale ja zmuszac nikogo nie bede. Jednakze bede wsciekla jesli sie okaze, ze do tej pory on sobie mnie traktowal jako zyciowa przygrywke a nie powazna partnerke skoro nie chce ze mna mieszkac. Zeby sprawe pogorszyc on sie wtedy mnie laskawie zapytal czy moze zechcialabym z nim zamieszkac? Z mojego punktu widzenia rownie dobrze moglby sobie obciac jajka tepym nozem. Za laske podziekuje.

Jak mi juz cisnienie opadlo na ta bardzo kuriozalna glupote, to go posadzilam i sie pytam, czemu mu pomysl wspolnego zamieszkania do glowy nie przyszedl? A on mi na to ze, owszem, przyszedl mu do glowy, ale stan jego finansow na chwile obecna nie pozwala mu zapewnic mi zycia na takim poziomie, na jaki zasluguje. Kopara mi opadla. Pytam sie co dokladnie ma na mysli. Mowil ze rachunki powinien pokrywac mezczyzna bo umowa na mieszkanie miala byc na niego i to by byla jego odpowiedzialnosc a na chwile obecna nie bardzo go na to stac, a glupio by bylo, zeby kobieta placila...Tak wiec w jak najlepszych intencjach zrobil mi mala krzywde.
Delikatnie podziekowalam mu za troske i zapewnilam, ze nie mam nic przeciwko dzieleniu rachunkow na pol bo od jakiegos juz czasu kobiety poszly do pracy... smile

Moral:
1. Nie czekac, masz 30 lat. To juz nie przedszkole, to zycie i wspolne mieszkanie na tym etapie jest nierozlaczna czescia.
2. Zapytac osobiscie i wprost. Krotkimi zdaniami. Faceci gubia sie w rozwiazlych epistolach.
3. Nie stosowac chwytow, metod, sugestii, chomikowania. Nie jestescie dziecmi, jestescie dorosli.
4. Nie pytac o racjonalnosc tej decyzji (ze on pracuje od pon do pt i mieszkanie stoi puste wiec po co...) pytac sie o checi.
5. Nie ma nic zlego w zadaniu tego pytania przez kobiete. Tez jestesmy ludzmi i wiemy czego chcemy.

To tak z mojego doswiadczenia i punktu widzenia smile

50

Jaguar dzieki za rady....trochę nabrałam odwagi....co ma byc to bedzie... trzeba miec jaja. Teraz w sobotę wieczorem tradycyjnie wieczorem pijemy piwko i oglądamy filmy.... zapytam się....postaram sie jasno  rzeczowo...co sadzi na temat wspolnego mieszkania i czy by chciał...bez wzgledu na to, czy jest tylko w wekendy .

51

"Kochanie mieszkanie wyglada super, czy sądzisz ze moglibyśmy w nim razem zamieszkać?" Krótko, uprzejmie i na temat. Tak bym radziła to ubrać w słowa

52 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-10-06 12:29:31)

to jest jego mieszkanie...wiec zapytam tak...czy myslales o tym aby razem zamieszkac ze mną???kiedyś.???

przynajmniej będę wiedzieć na czym stoje.... półtora roku to dużo...w sumie nie wyobrażam sobie zycia bez niego... nie wiem jak to bedzie hmm

nie wiem wogóle co on na to....ehhhh

53

Nie dodawaj tego "kiedys" bo to kiedyś może znaczyć w bardzo dalekiej przyszłości wiec zbyt dużo możesz się nie dowiedziec

54

Masz 3 wyjścia:
- czekać aż samo się stanie
- czekać aż on zaproponuje
- samej zaproponować
Zależy czego tak naprawdę chcesz i czego oczekujesz.
Mieszkanie razem często obala pewne mity na temat idealności partnera. Żebyś potem nie była zawiedziona.

Musisz z nim porozmawiać, jeśli sprawę chcesz przyspieszyć. Ale nie przez telefon, a jak będzie w domu.

55

Ja ci coś po męsku doradzę. Jesteś już dojrzałą kobietą. Tak myślę bo to nie ma się 18 lat aby bać się rozmawiać jak dorośli na poważne tematy. Po takim czasie to każdy normalny człowiek będzie chciał wiedzieć na czym stoi albo jaką przyszłość będzie miał ten związek. Należy rozmawiać na wszystkie wątpliwości jakie masz a także dotyczące Twojej przyszłości i o Waszym związku. Tym bardziej,że takich tematów nie podejmuje Twój partner albo z jakichś powodów się ociąga. Musi jasno zadeklarować się jak on widzi ten Wasz związek. Półtora roku ze sobą to troszkę tego czasu jest. Owszem może nie jesteście non stop razem ale zadaj sobie następujące pytania. Jak będzie wyglądało Wasze życie kiedy jego nie ma przez tydzień ?. Ile taki stan będzie trwał ? Czy zawsze tak będzie pracował ? Czy może w Polsce znajdzie stabilną pracę ? Nawet jak w końcu zamieszkasz to przez pięć dni będziesz sama. To nie jest tak,że może w środku tygodnia przyjechać jak na zawołanie. Z doświadczenia wiem,że to jest problem wielu Rodzin gdzie mąż albo żona muszą wyjeżdżać za chlebem zagranice. Naprawdę. Ale takie są ciężkie czasy.

Aha a Ty mieszkasz w tej samej miejscowości co Twój partner ? Bo jeśli tak to po takim czasie ja nie widzę powodów abyś u niego nie zamieszkała kiedy jego nie ma.

Moja partnerka wprowadziła się do mieszkania po roku znajomości. Też był związek na odległość ale ja mogłem w każdej chwili przyjechać po pracy mimo,że pracowałem w innej miejscowości niż mieszkałem. Teraz codziennie się widujemy ale zanim to się stało trwało tak 3 lata. Trzeba było nie lada siły aby to przetrwać.

Dlatego radzę Tobie abyś nie dręczyła się niepotrzebnie. Normalnie rozmawiaj z nim na wszystkie tematy a także te trudne. Bo skoro jesteście w jakimś związku to chyba do czegoś to zobowiązuje ?

56

Jeszcze go nie zapytałaś? Przecież rozmowa to podstawa...

57 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-10-06 20:02:59)

nie zapytałam się ponieważ. załozyłam ten wątek w środku tygodnia....a widujemy się tylko  w soboty i niedziele, rzadziej w piatek  czasem zostaje do poniedziałku gdy on ma wolne lub ja. Chciałam to zrobić na zywo, porozmawiac no a nie tak przez smsy bo chce widziec jego reakcje . wiec musze zaczekac do tej soboty.

ludzie wy nie wiecie nawet jakiego ja mam stresa.... on od zawsze mi mowil,ze ma podejscie do zycia na luzie..to znaczy ze nie chce slubu ani dzieci...no ja na to przystałam bo sie zakochałam i sama tez nie chce bo uwazam ze slub do szczescia nie jest potrzebny , dzieci tez dla mnie to duzo za wczesnie, kosmos.
Czy w ogóle bedzie chciał...wiem,że kiedys tam jak był w długim związku przede mną mieszkał z inna w wynajętym mieszkaniu. Czyli mieszkał juz z kobieta. Mieszkamy od siebie 20 km. wiec niedaleko.

mówi,że wróci...ze to tylko tak mialo byc na rok a juz jest tam od lutego... znalismy sie pół roku normalnie i potem nastały dla niego ciezkie czasy i musiał wyjechac. Nie chce na stałe pracowac za granica, wiem mowił mi to... wiec wroci moze za rok ale na pewnie 5 lat tam nie bedzie siedział

58 Ostatnio edytowany przez Peter_35 (2016-10-06 20:40:23)

No masz stresa bo kumulujesz w sobie te wątpliwości zamiast normalnie rozmawiać. Nie bać się odpowiedzi bo rozmawiając poznaje się w ten sposób drugiego człowieka. Wtedy będziesz wiedziała jakie ma poglądy na życie i czy poważnie traktuje ten związek itd. No i co z tego,że odpowiedzi mogą być nie po Twojej myśli ? Lepiej wiedzieć od razu niż się biczować myślami przez cały czas. Mając taką wiedzę łatwiej ci będzie podejmować decyzje. A teraz się stresujesz.

Powiadasz, że ma podejście do życia na luzie ? To pojęcie względne. Mając ślub i dzieci tez można żyć na luzie. Ale życie na luzie a branie odpowiedzialności to dwie różne sprawy. Życie na kocią łapę to życie tak naprawdę bez zobowiązań. A instytucji ślubu pewnie nie rozumiecie. Ale każdy rozumie to inaczej.

Teraz martwisz się czy będziecie razem mieszkać czy nie a co będzie kiedy padnie decyzja o dziecku, o założeniu rodziny ? To też bardzo poważne sprawy. Po prostu porozmawiaj i nie bój się.

59 Ostatnio edytowany przez mila29 (2016-10-06 21:43:04)

ojjj dziękuje wam za te wszystkie rady....no w sumie mogłabym zaczekac jeszcze...ale co ma byc to bedzie zapytam co mi szkodzi, wczesniej bede wiedziec na czym tak naprawde stoje

no tak bo bez slubu i dzieci...bo tak mu pewnie wygodnie smile w sumie mi tez...ale sie kochamy! i to jest najważniejsze. ludzie którzy maja slub tez sie rozstaja... trzeba miec po prostu godnosc i fason by odejsc bez kłotni

60

mila29 napisał/a:

to jest jego mieszkanie...wiec zapytam tak...czy myslales o tym aby razem zamieszkac ze mną???kiedyś.???

przynajmniej będę wiedzieć na czym stoje.... półtora roku to dużo...w sumie nie wyobrażam sobie zycia bez niego... nie wiem jak to bedzie hmm

nie wiem wogóle co on na to....ehhhh

W mom przypadku tez mieszkanie miala byc na faceta wiec nadal to zaden argument.

61

spytam w sobote czy myslał, o tym zeby zamieszkac razem i co sadzi na ten teamt i czy by chciał  i dam wam znać jak przebiegła rozmowa. Juz nie ma co wałkowac tematu.

62

mila29 napisał/a:

ludzie którzy maja slub tez sie rozstaja... trzeba miec po prostu godnosc i fason by odejsc bez kłotni

Oj z tym to temat rzeka. Po co w ogóle jakikolwiek związek skoro i tak się rozstajemy ;-)

63

nie sądziłam,że sprawa przyjmnie taki obrót,że facet ze mną zerwie.......sms zdnia na dzien

64

facet zerwał zdnia na dzien smsem po półtora roku
Jestem w totalnym szoku. Byliśmy razem tyle czasu półtora roku.Było wszystko super. Przynajmniej mi się tak wydawało. Ja mam 30 lat on 31. Niedawno miałam 30 stkę i dostałam w prezencie pierscionek. nie zareczynowy tylko jako prezent. Planowaliśmy urlop...wlutym.
Wszystko było dobrze. Byliśmy normalną parą. Po roku wyjechał zagranicę i niestety widywanie w weekendy ale mówił,ze mnie kocha i ,że damy radę. Miałam jedyny problem bopisała do niego ex ale naprawdę jako znajoma (ma swoje zycie, meza dziecko)  ja była o nią mega zazdrosna i napisałam z jego numeru zeby wiecej nie pisała i nie dzwonila, wkurzyłam się jak to zazdrosna. Jemu to się nie spodobało bo następnego dnia nie odezwał się tak normalnie tylko sms" trzepałaś mi tel" wysyłałaś sms do marty....aja,że tak ...i ze przepraszam nie wiem co miodbiło. wiem ,ze nikogo nie miał , spedzalismy razem weekendy. Powiedział mi,że to koniec tak nagle i ,że chyba nie pausjemy do siebie, Tak z dnia na dzien a dzien wcześniej jeszcze pisał, mówił , ze kocha mnie. Nie rozumiem jak tak nagle po tkaim czasie zerwał kontakt... to było w pon napisał mi na moje zapytania.... to juz koniec przykro mi. nie da rady. Nie wypali przez moje wyjazdy.mowił,że potrzebuje luzu. i ze sie nie nadaje do związków.
jestem w szoku jak z dnia na dzien moze juz mnie nie kochac. i nieobchodzić jak bylismy w ciagłym kontakcie, Smsy na dobranoc na dzien dobry, ze mnie kocha a tu nagle mu odbiło bo mu zajrzałam do tel w którym nic nie było. tak o jeszcze byłam po piwie. Prosiłam go zeby to przemyslał,żegokocham. czy naprawdę chce toniszczyc, przeciez było dobrze nam ze sobą, nie wiem co mam robic... wpiątek mam yniby pogadac bo wtedy bedzie w domu. nie rozumiem skoro w niedziele bylo super a nagle jeden dzien i on zrywa ze mna?? moze byc zły na mnie za to co zrobiłam dlatego tak napisał?
Mozna tak o kims zapomniec w jeden dzien? przestac tesknic kochac? nie bedzie juz wspolnych niedziel , sobót...miłych sms.... przez głupi wybryk.....
on ze chce do mnie wrocić??? nie wiem czy po takim czyms jak nie odzywa się wogóle do mnie...przestał.....

wiem,że się płaszczyłam przed nim...wysyłałam mu duzo sms bez odpowiedzi...dlaczego...i jak może,żeby dał nam szansę bez odzewu...jedynie pogadamy w piątek. Nie darady to juz koniec. Mogł tak ze złości napisać do mnie?? przecież ja go kocham....i wydawało mi się,że on mnie też....

jak można być takim człowiekiem...nie interesować się kobietą przez tydzien...nie zapytać co uniej... tylko pogadamy w piątek i cisza....
nie znałam człowieka?? okazuje się?
pomóżcie...mi...jestem w rozsypce...

65

pomoże mi ktoś co robić................

Posty [ 1 do 65 z 107 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » kiedy zamieszkać razem? i kto powinien z tym wyjść?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024