gagatka0075 napisał/a:I_see_beyond napisał/a:Mamidełko, ale na tym polega dyskusja!
Porównuje się, używa się metafor, analogii ... Jedne są bardziej lub mniej trafione, szokujące czy barwne ... Ale tak się rozmawia*, tak funkcjonuje język! Nie wszystko MUSI Ci się podobać, nie wszystko musisz rozumieć.
Jesteś na FORUM DYSKUSYJNYM*. 
Taaaa...a ja mam wrażenie, że w rynsztoku, takie tu pada słownictwo.
Gagatko0075, ponieważ akurat zacytowałaś moją wypowiedź dotyczącą forum dyskusyjnego wypowiem się jeszcze raz w temacie. Nie uważam, że dyskusja, która się tutaj odbywa to rynsztok. Osobiście użyłam słowa "dziwka", która według słownika języka polskiego ma dokładnie taką definicję: kobieta prowadząca się niemoralnie. A za taką JA uważam kobietę, która sypia z żonatym mężczyzną.
Czy takie działanie jest moralne?...
Wypowiedziałaś się szczerze na tym wątku na pytanie zadane przez jedną z dziewczyn, czy zdradziłaś. Szczerze odpowiedziałaś: TAK. Rozumiem zatem Twoje emocjonalne podejście wobec tego słowa.
Ja akurat tak myślę o kobietach prowadzących się niemoralnie - jako o dzi***ch. Dlatego używam tego sformułowania.
W dyskusjach na temat kochanek będę tego słowa używać. W odniesieniu do moich wypowiedzi już wyjaśniłam znaczenie tego słowa. Będę w razie czego urażone kochanki odsyłać do tego posta. I aspekt semantyczny tego słowa uważam za zamknięty.
To słowo ma oczywiście wydźwięk negatywny, bo "dziwka" według tegoż samego słownika na pierwszym miejscu wyjaśnia iż "dzi**a" to "prostytutka". I rozumiem oburzenie kochanek kiedy to lub inne sformułowanie pada. Ech, te emocje.
Zdradzone żony się oburzają, kochanki się oburzają ... Ale chwila, chwila, są i tacy, którzy nie mają emocji w tym temacie.
gagatka0075 napisał/a:bardzo się nie podoba opinia niektórych osób.
I OK. Prawo do wypowiadania swojego zdania mają wszyscy. To publiczne forum. I na tym polega jego istota, że ludzie nie muszą się zgadzać z innymi opiniami.
gagatka0075 napisał/a: I w bardzo pozbawiony klasy sposób to wyrażają.
O, to ciekawe.
Dla mnie Twoje sformułowanie na przykład to rynsztokowe słownictwo:
gagatka0075 napisał/a:...srał je pies.
Skrzywiłam się, jak to przeczytałam.
To między innymi miałaś na myśli pisząc "w bardzo pozbawiony klasy sposób"?...
gagatka0075 napisał/a: Takie cyrki odchodziły już w niejednym, zamkniętym w końcu przez moderację, temacie. I bohaterki nawet te same 
Naprawdę?
A które to? 
A tak poza tym - pozdrawiam i do zobaczenia na kolejnym wątku!