Mamy drugiego golaaa!!!
3,901 2016-10-08 21:27:35
3,902 2016-10-08 21:51:04
Maggie przestań się w końcu tak stroić i choć już na imprezę
![]()
Jestem!
Wróciłam właśnie do domu. Tak, musiałam zrzucić ciepły sweter i wskoczyć w swoje zwykłe, codzienne ubranie. ![]()
Piotrze, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!

PS W odpowiedzi na Twoje pytanie - nie mam pieca na podajnik.
Zwykły, na miał. Jednak daję już z nim radę. ![]()
3,903 2016-10-08 21:57:01
Haha 4ta bramka tez nasza
3,904 2016-10-08 22:07:05
Skoro Mag już jest to wznieśmy toast za solenizanta

i pokażmy naszą niespodziankę

3,905 2016-10-08 22:09:38
Zdrowie Piotra Introwertyka!
Lily, ta impreza urodzinowa to prawdziwa uczta - dla podniebienia i oka! ![]()
3,906 2016-10-08 22:24:05
Dziękuję Maggie
Ciekawe czy i chłopakom się spodoba. Po meczu pewnie wpadną na małe co nieco.
3,907 2016-10-08 22:34:20
Ehh dziewczyny kiedy ja mialem seks ~ a zeby jeszcze z kobietą ?? : D No to chociaz poogladam waszą niespodzianke
i dziekuje raz jeszcze. Wasze zdrowie !
3,908 2016-10-08 22:35:58
Właśnie dyskutujemy, żona mówi, że zaczęłaby od suszi, a ja wolę kwiatuszki ![]()
3,909 2016-10-08 22:46:09 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-10-08 22:49:33)
Miło mi powitać Panią Tygrysicę i Snejka na imprezie.
Bardzo proszę się częstować. Jak wszystko zjemy Piotr będzie mógł zniknąć z piękną nieznajomą - to gwóźdź programu.
Napoje dla Państwa

3,910 2016-10-08 22:57:45
Ehh dziewczyny kiedy ja mialem seks ~ a zeby jeszcze z kobietą ?? : D No to chociaz poogladam waszą niespodzianke
Piotrze najlepsze dopiero przed Tobą. Możesz osiągnąć wszystko o czym pomarzysz. Jeśli będziesz wytrwały.
i dziekuje raz jeszcze. Wasze zdrowie !
Cała przyjemność po naszej stronie Piotrze. ![]()
3,911 2016-10-08 23:09:20
I na dobranoc kolorowych snów Panowie
PS
Mysti, ja tak mam tzn. sny tak piękne, że nie chcę się budzić i nie tylko takie.
3,912 2016-10-08 23:29:43
Zawsze dotrzymuję obietnic.
Zgodnie z zapowiedzą zrealizowałam swój "sobotni plan ukulturalniania się". Widziałam dziś „Julietę” Pedro Almodovara. Mnie się film podobał, polecam, daję 7 lub nawet 8 / 10 punktów.
Nie jestem aż taką znawczynią filmów Almodovara jak AiR (nie widziałam wszystkich), a recenzję filmu ostatnio pisałam prawie dwie dekady temu – chyba na próbnej maturze. ![]()
Jednak podzielę się z Wami moimi wrażeniami. Po pierwsze, filmy Almodovara należy oglądać w kinach studyjnych. Ich odbiór jest zupełnie inny niż w laptopie czy telewizorze. Chodzi o tzw. klimat. ![]()
Po drugie, moim zdaniem film ma ciekawą fabułę, opartą na trzech opowiadaniach noblistki Alice Munro (to sobie sprawdziłam przed seansem). Ja się wciągnęłam w tę opowieść o zaginionej córce i życiu jej matki przed i po tym zdarzeniu. Pojawił się oczywiście mój ulubiony motyw „trójkąta” – nie mogę iść na film, żeby nie było jakiegoś romansu.
Film trzyma w napięciu, a historię poznajemy w tzw. retrospekcjach.
Główną bohaterkę grają dwie aktorki – młodą Julietę prześliczna Adriana Ugarte, dojrzałą Emma Suárez. Obie wypadły w filmie bardzo dobrze. Nie mogę nie wspomnieć Rossy de Palma w roli gospodyni Marian.
Na naszym wątku muszę oczywiście wspomnieć, iż w filmie jest kilka namiętnych scen. ![]()
Polecam generalnie kino hiszpańskie. W zeszłym roku pojawiły się genialne „Dzikie historie” traktujące o motywie zemsty, widziałam też na YouTubie „Sekret jej oczu”, bardzo dobry jest też film „Stare grzechy mają długie cienie” – kryminał.
Dobranoc. ![]()
3,913 2016-10-08 23:38:29
To co? Już po imprezie?
To ja pozbieram szkło i puste talerze, i...
Dobranoc.
3,914 2016-10-08 23:43:10
To co? Już po imprezie?
A widzisz, Marianna nastawiała alkoholu i się towarzystwo jakoś tak szybko dziś wykruszyło. Nie rozumiem, co się dziś stało.
Przecież zawsze balujemy do rana.
To ja pozbieram szkło i puste talerze, i...
Jesteś kochany.
![]()
3,915 2016-10-08 23:54:01
Piotrze ode mnie też przyjmij choć bardzo dziś późne ale szczere życzenia spełnienia twych najskrytszych marzeń ![]()
Ja jeszcze dochodzę po trzydniowy szkoleniu i imprezowaniu ![]()
Mag ja częściej piszę tu z telefonu niewygodnie jak cholera ale co zrobić czas spędzony z Wami mi to w zupełności wynagradza ![]()
3,916 2016-10-09 00:02:57
Czy ja ciągle musze schodzić ostatnia z parkietu i kłaść Wszystkich spac?
Dobranoc ![]()
3,917 2016-10-09 00:27:44
Ha ha, a ja dzis na zakupach. Męskie więc trzy sweterko-wdzianka na zapas. Spokój do wiosny...
3,918 2016-10-09 00:55:11
Jesteś kochany.
![]()
Taaaak, tak mi mów. ![]()
3,919 2016-10-09 01:00:42
Czy ja ciągle musze schodzić ostatnia z parkietu i kłaść Wszystkich spac?
Dobranoc
O przepraszam, sam trafię do łóżka, jeszcze nie wiem do czyjego ale na pewno trafię.
Ps.
Ja też piszę na telefonie, da się
, nawet obrazki i youtuby da się.
Dobrej nocy. ![]()
3,920 2016-10-09 07:19:50 Ostatnio edytowany przez Piotr Introwertyk (2016-10-09 07:21:37)
Dzien dobry. Jajecznica sie smazy. Pobudka !
[img]jajecznica[/img] ![]()
Ze mnie slaby zawodnik ~sylwester czy urodziny ja ide spac bo mnie zaczyna impreza meczyc ale reszta moze bawic sie dalej ~mi to nie przeszkadza . Chyba tylko pare razy wytrzymalem dluzej np. na slubie. Dzieki Kaja za zyczenia choc ciezko bedzie. Jakies nieprzystajace do społeczeństwa mam oczekiwania wobec partnerki. Moj typ urodowy to raczej chudzielec i konia z rzedem temu kto taka panią wyszuka w moim wieku.
Tez sie mecze komorka i od biedy daje rade chyba ze mi klawiatura znika ![]()
3,921 2016-10-09 09:18:14
Dobra już dobra wstaję
Mag dziękuję za profesjonalną recenzję, te pozostałe tytuły również mnie zaciekawiły.
Ja na zakupy dzisiaj się wybieram.
3,922 2016-10-09 10:01:14
Witam przy porannej kawie ![]()
Troszkę się pospało
co prawda dałam radę przez dwie noce z rzędu spać po 3-4 h ale jak widać organizm musi sobie teraz odbić ![]()
Piotr grunt to dobra partnerka ![]()
Ja mam zdolność rozkręcenia każdej zabawy tanecznej
może się przekwalifikować hm... ![]()
Z racji tematu konferencji towarzystwo było raczej w wieku naszych rodziców ale musze przyznać że bawili się super ![]()
Niektórzy panowie tak wywijali na parkiecie że bałam się że zaraz trzeba będzie karetkę wzywać jak się jeden albo drugi za serce złapie ![]()
A co do pan to niektóra młoda by im figury i wdzięku mogla pozazdrościć ![]()
Piotr a co znaczy chuda w twoim wieku? Anorektyczki lubisz?
3,923 2016-10-09 10:06:31
No to j ja idę sobie zrobić jajecznicę ale koniecznie na szyneczce ![]()
3,924 2016-10-09 10:26:26
No to j ja idę sobie zrobić jajecznicę ale koniecznie na szyneczce
Zrób i dla mnie
Dorzuć jeszcze pieczarki, cebulkę i koniecznie tymianek. ![]()
3,925 2016-10-09 10:29:46
kaja77 napisał/a:No to j ja idę sobie zrobić jajecznicę ale koniecznie na szyneczce
Zrób i dla mnie
Dorzuć jeszcze pieczarki, cebulkę i koniecznie tymianek.
Ooooo w końcu zjem śniadanie z FACETEM ![]()
dla Ciebie wszystko nawet tymianek w własnego ogródka ![]()
3,926 2016-10-09 10:36:18
Śniadania we dwoje to świetna sprawa, szczególnie gdy są kontynuacją wspolnej kolacji i tego co pomiędzy... ![]()
3,927 2016-10-09 10:36:21
Moi Kochani, witam po imprezie ![]()
Mag, a ja pisałem próbną maturę z polskiego o bohaterach epoki romantyzmu.
Lilko ![]()
Te rymy poświęcam pamięci brata mojego Pradziadka.
Poezja i malarstwo
Malarz do ręki pędzel wziął
Dzieło tworzyć zaczął
Nakłada na płótno kolory
Nie jest z siebie
Zadowolony
Powstają obrazu kontury
Studnia, dom
Jakieś szkoły mury
W oknie stoi dziewczyna
W piersiach artysty
Słychać westchnienie:
"Muzo zza szyby
Przynieś mi natchnienie"
Na skrzydłach
Do niego przyleciała
Wenę przywołała
Obraz gotowy
Barwy żywe,
Jakże prawdziwe
Pociągnięcia śmiałe
Technicznie doskonałe
Tak muza pomogła
Dobrego sercem
Twórcę wspomogła.
3,928 2016-10-09 10:36:59
Piotrze ja też mam problem z odbiorem mężczyzn
mężczyźni w moim wieku wyglądają dla mnie za staro
choć odpowiadają mi w postrzeganiu świata jako rówieśnicy za to młodsi podobają mi się fizycznie lecz są za dziecinni i co ja mam zrobic ![]()
3,929 2016-10-09 10:44:23
Dziewczyny poradźcie mi coś ![]()
Potrzebuję jakiś butów na jesień coś pomiędzy pantofelkami a oficerkami żeby pasowało do dress codu biurowego a było wygodne i seksowne
ale by dotrzeć rano do pracy z siatą zdrowego zarcia i z powrotem do domu z siatami zakupów ![]()
3,930 2016-10-09 10:45:44
Ha, ha z tą staroscia. Jakiś dzień na jajecznicę, bo ja dziś robiłem z 15 jaj.
3,931 2016-10-09 10:51:25
Witajcie ![]()
Dziś się wyspałam, bo wczoraj trochę zabalowałam na rockowym koncercie ![]()
Widzę, że Wy moi drodzy również poimprezowaliście ![]()
Piotr i ode mnie WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !
3,932 2016-10-09 10:57:42
Nie jestem aż taką znawczynią filmów Almodovara jak AiR (nie widziałam wszystkich)
Mag, ja nie jestem żadną znawczynią jego filmów, one po prostu bardzo do mnie przemawiają, a że oglądałam chyba prawie każdy, który wyszedł na ekrany kin to oznacza, że jestem tylko fanką. Większość bardzo mi się podobała, bo są bardzo emocjonalne...
A takiej ładnej recenzji jak Ty chyba bym nie napisała ![]()
O rany zaraz się okaże, że jestem znawczynią od olejów, filmów itd. ![]()
3,933 2016-10-09 11:07:04
Dzień dobry, ![]()
Ja już po śniadaniu, kawie i ... dziś bardzo na luzie. ![]()

AiR, to jest właśnie czasem problem z pisaniem na forach - odbiór.
Czasem mi się też trafi niezbyt fortunne sformułowanie "aż taką", szczególnie kiedy piszę szybko lub późnym wieczorem i jestem zmęczona. Dla mnie jesteś spoko, fajną i równą dziewczyną. Pamiętaj o tym.
A ja tam lubię znawców - jestem w końcu na forum eksperckim. ![]()
Zastanawiam się - ja jestem ekspertem od czego...? Temat zdrad mam obstukany, to na pewno. ![]()
Ściskam Cię, AiR. ![]()
3,934 2016-10-09 11:22:51
Ściskam Cię, AiR.
Ja też :*
3,935 2016-10-09 11:43:13
Ze mnie slaby zawodnik (...)mnie zaczyna impreza meczyc
Nie jesteś słaby zawodnik, Piotr. Jesteś ... introwertyk.
To jedna z cech. Spotkania w dużej grupie ludzi introwertykom "odbierają energię".
Jakies nieprzystajace do społeczeństwa mam oczekiwania wobec partnerki. Moj typ urodowy to ...
Każdy ma jakiś "typ urodowy", mogę się mylić, ale mężczyźni-wzrokowcy to już zdecydowanie zwracają na urodę uwagę przy pierwszym spotkaniu. ![]()
Natomiast życie czasem zaskakuje, z jakim "typem urodowym" możemy się związać i być szczęśliwymi. Moja "maturalna miłość" miał swój typ urody - długowłosa brunetka o ciemnych oczach. Zarówno ja, jego "wielka miłość", jak i obecna żona, z którą tworzy udany związek, jesteśmy totalnym zaprzeczeniem tego typu urody - niebieskookie blondynki.
Tak więc, nie wiesz jeszcze, Piotrze, co Cię w życiu czeka. Moja rada - nie skupiaj się tylko na tym swoim typie, a rozglądaj się szerzej dookoła.
Kaja, no faktycznie, jest to dylemat.
W chwili obecnej nie mam gotowego rozwiązania.
Wielbicielu, nie jestem zaskoczona Twoim wyborem tematu maturalnego!
Ja pisałam maturę z Młodej Polski. To był mój "konik" wtedy. Wspaniale trafiłam w temat. I tak się rozpisałam ... ![]()
Lilijo, napisz nam, co udało Ci się kupić. Ja wczoraj pojechałam do kina, ale oczywiście nie udało się nie zrobić nieplanowanych zakupów. Jestem mimo wszystko z siebie bardzo dumna, bo kusiła i torebka, i fajna spódnica i bardzo droga biżuteria... Ale się powstrzymałam. Zaszaleję w drugiej połowie miesiąca. ![]()
Muszę sobie kupić taką torbę:

PS Chris, jajecznica z tymiankiem powiadasz? Robię jajecznicę z różnymi dodatkami, ale tego jeszcze nie próbowałam. Zaufam Ci w kwestii smaku.
AiR, miałam wczoraj robić powidła śliwkowe według Twojego przepisu, ale kiedy przyjechałam do domu wieczorem okazało się, że nie mam ani grama cukru. Przekładam zatem robienie powideł na zwykły dzień roboczy, muszę zaplanować czas.
12 godzin + 5. Nie mogę się doczekać efektu końcowego. Tak jak pisałam, moje umiejętności cukiernicze są żadne, ale robię dobre rogaliki drożdżowe z powidłami właśnie.
3,936 2016-10-09 11:51:56
AiR, miałam wczoraj robić powidła śliwkowe według Twojego przepisu, ale kiedy przyjechałam do domu wieczorem okazało się, że nie mam ani grama cukru. Przekładam zatem robienie powideł na zwykły dzień roboczy, muszę zaplanować czas.
12 godzin + 5. Nie mogę się doczekać efektu końcowego. Tak jak pisałam, moje umiejętności cukiernicze są żadne, ale robię dobre rogaliki drożdżowe z powidłami właśnie.
Na pewno Ci wyjdą
Powodzenia.
Jeżeli masz bardzo słodkie śliwki to dodaj mniej cukru i o jednym Ci nie napisałam. Jeżeli nie lubisz skórki, bo po usmażeniu masa nie jest taka jednolita, to można wszystko na koniec jeszcze zblendować. Ja tego nie zrobiłam a moje dziewczyny narzekają, że jakieś tak skórki są w powidłach
Ale to Mag oczywiście według Twojego uznania
Piszę to, bo jak już przełożysz do słoiczków to dupa blada... ![]()
3,937 2016-10-09 11:57:25
Dzięki, AiR! Ja, podobnie jak Twoje Dziewczyny, wolę taką wersję smooth.
Będę pamiętać o tych skórkach.
3,938 2016-10-09 12:29:53 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2016-10-09 12:33:26)
Snake z 15 jaj o rany ja kiedyś dla 3 osób robiłam z 10 a teraz z 1 jak z dodatkami albo z 2 jak bez ![]()
Mag ja też lubię jajecznicę mogłabym jajka jeść codziennie z kurkami pieczarkami pomidorami boczkiem ito ale ziół tak jak Chris jeszcze nie dodawała ale jutro taka sobie zrobię ![]()
Mag jeśli chodzi o mężczyzn to ja jeszcze jestem zablokowana
ale może to i dobrze bo mam teraz czas wyłącznie dla siebie
są chwile rzadkie ale są kiedy taki stan rzeczy nawet mi się podoba ![]()
Air ja kocham Almodovara i Woody'ego
też na każdy kolejny ich film czekam z utęsknieniem
ale nigdy sama w kinie nie byłam wiec teraz jest czas najwyższy tego doznać ![]()
Mag twoja umiejętność recenzowania jest niesamowita ![]()
Ja tez muszę koniecznie wg tego przepisu zrobić te powidła ale ja odradzam ich zblendowanie bo tracą wtedy urok właśnie powideł ![]()
3,939 2016-10-09 12:30:58
Jak ktoś ma ochotę na ciepłą szarlotkę to właśnie kroję ![]()
3,940 2016-10-09 12:40:47
Snake z 15 jaj o rany ja kiedyś dla 3 osób robiłam z 10 a teraz z 1 jak z dodatkami albo z 2 jak bez
No wiesz, jako chłop, to biorę dla siebie 5, a resztę dzielę na 3 ![]()
3,941 2016-10-09 13:01:36
Snake to Twoja Tygrysica z Tygrysiątkami też niezły apetyt mają ![]()
3,942 2016-10-09 15:39:30
Dzisiaj zaprosiłem na obiad dwie młode, bardzo atrakcyjne kobiety więc musiałem trochę postać przy garach. Jeszcze tylko jakiś deser muszę ogarnąć. Smażone banany w miodzie i soku z cytryny + lody?
Jakby co, to tak z przyzwyczajenia robię wszystko dla czterech osób więc, jak ktoś głodny, to zapraszam. ![]()
3,943 2016-10-09 15:43:02 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-10-09 15:54:41)
Jak ktoś ma ochotę na ciepłą szarlotkę to właśnie kroję
Mam właśnie chwilkę i piję sobie poobiednią kawę. Tak, poproszę kawałek tej szarlotki, która tak pięknie pachnie.
A ponieważ jesteśmy w net-kafejce, to możemy sobie pogadać. ![]()
Mag jeśli chodzi o mężczyzn to ja jeszcze jestem zablokowana
ale może to i dobrze bo mam teraz czas wyłącznie dla siebie
są chwile rzadkie ale są kiedy taki stan rzeczy nawet mi się podoba
Kaja, ja uważam, że to normalne, iż przez jakiś czas jest się zablokowanym na płeć przeciwną. Czytam o tym na forum i ... doskonale pamiętam, co powiedziałam mojemu mężowi, kiedy wreszcie się przyznał do romansu - "że największą krzywdę, jaką mi wyrządził, to jest utrata zaufania do mężczyzn."
Wiedziałam, że sobie z tym bólem emocjonalnym poradzę, znam siebie, ale wiem też, że największym problemem jest zaufanie komuś na nowo. W obawie przed "powtórką z rozrywki". I to zaufanie osobie, która jest niewinna, która nas nie zdradziła, ale w którą ten nasz brak zaufania spowodowany przez kogoś innego może uderzyć rykoszetem.
I to między innymi dlatego te związki "zawierane" zbyt wcześnie po rozstaniach nie wypalają. Nie można budować niczego stabilnego, jeśli nie ma zaufania tak naprawdę, a jest gdzieś pod skórą strach. Na początku pewnie są fajerwerki, bo ktoś się pojawił, przerwał moją samotność, jest to zapewne często osoba tak odmienna od naszego poprzedniego partnera, że jesteśmy wręcz zachłyśnięci jego / jej wspaniałością. Kiedy te związki się kończą, często się z nich wychodzi podobno jeszcze bardziej poobijanym niż za pierwszym razem...
Pisałam Wam już tutaj, że w byciu "singlem" nie ma nic złego. Żyjemy w czasach, gdzie bombarduje się nas obrazami szczęśliwych, pięknych par i rodzin. Można się zdołować, szczególnie w okresie bożonarodzeniowym i walentynkowym.
Jednak dla mnie każdy jest wartościowy sam w sobie i koniecznie trzeba zmienić myślenie, że o mojej wartości stanowi to, czy "kogoś mam".
Czytam tu historie kobiet i mężczyzn opisujących, jak wygląda ich małżeństwo / związek. Jest nawet specjalny dział: TRUDNA MIŁOŚĆ. I przypominam sobie ten czas przed przyznaniem się do zdrady mojego męża. Różowo nie było - ja też doświadczyłam mechanizmu racjonalizacji zachowania przez męża(=atakowania mnie), gdy próbował sam przed sobą USPRAWIEDLIWIĆ to co robił. Wszystko było ze mną nie tak.
Przecież ... zasłużyłam na to.
I teraz ODPOCZYWAM. I błogosławię ten stan - tę ciszę, ten SPOKÓJ, tę swobodę.
Kaja, rozumiem, że byłaś PRZYZWYCZAJONA do domu, w którym ktoś jest. Ja też. Ale mam dobrą wiadomość - człowiek to takie stworzenie, które adaptuje się do nowych warunków, prędzej czy później. Pamiętam panikę, gdy musiałam przespać pierwszą noc sama w wielkim, pustym domu. Nawet pisałam już o tym na którymś wątku. Teraz już się przyzwyczaiłam do tego. Powiem więcej - musiałabym włożyć sporo wysiłku w to, aby się znów przyzwyczaić do stałej obecności drugiej osoby.
Pamiętajcie, moi drodzy wątkowi "single" - lepsze życie w pojedynkę dobrej jakości , niż to co było niedawno we dwoje.
Kaja, nie daj się naciskom z zewnątrz na to, że "powinnaś kogoś mieć". To są Twoje prywatne sprawy i kropka. Ja o takich zaczynam rozmowę SAMA. Warto się tego nauczyć.
ale nigdy sama w kinie nie byłam wiec teraz jest czas najwyższy tego doznać
To wcale nie jest przygnębiające uczucie, wierz mi. ![]()
3,944 2016-10-09 15:45:31 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-10-09 15:45:43)
Dzisiaj zaprosiłem na obiad dwie młode, bardzo atrakcyjne kobiety więc musiałem trochę postać przy garach. Jeszcze tylko jakiś deser muszę ogarnąć. Smażone banany w miodzie i soku z cytryny + lody?
Jakby co, to tak z przyzwyczajenia robię wszystko dla czterech osób więc, jak ktoś głodny, to zapraszam.
Proszę, proszę ... jak Chris spędza niedzielne popołudnie.
I czaruje nas tutaj talentem kulinarnym. ![]()
To ja poproszę, jestem akurat w kafejce, jak mają się takie pyszności zmarnować, to ... chętnie skorzystam z zaproszenia. ![]()
3,945 2016-10-09 16:45:48 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-10-09 16:47:30)
Witam przy popołudniowej kawie i szarlotce
Kupiłam krótkie zamszowe kozaczki, a mąż eleganckie buty na zimę. Dodatkowo jeszcze zasłony do salonu.
Byliśmy w wietnamskiej restauracji - nie moja bajka powiem krótko
Mag świetnie napisałaś o byciu singlem. W zasadzie to każdy ma swój wewnętrzny świat, w którym przeważnie przebywa sam.
Ja potrzebuję czasami pobyć sama, wtedy mogę sobie prowadzić spokojnie różne przemyślenia. I tak naprawdę to wiem, że mało kto jest w stanie mnie zrozumieć, z wyjątkiem Mag
Chcę się jeszcze wypowiedzieć w kwestii uroda a uczucia. Ja mam tak, że jeżeli kogoś polubię to staje się on dla mnie ładny, a jeśli ktoś nie podoba mi się w swoim zachowaniu to żeby nie wiem jak był urodziwy to na mnie i tak nie zrobi wrażenia.
Wielbicielu pamiętaj, żeby dać znać kiedy wydasz swoją poezję. Bardzo przypadła mi do gustu.
Co do tematu maturalnego - przypomniało mi się że wybrałam miłość romantyczną
Do zobaczenia wieczorem ![]()
3,946 2016-10-09 18:50:07
Odkryje sie zatem bardziej i powiem ze mialem jeden powazny (biorac pod uwage czas trwania ) zwiazek po rozwodzie z osoba spoza mojego typu urody. Oprocz tego 70% pasowalismy do siebie 30% dogadywalismy się. Bylo pieknie, ufalismy sobie , szanowalismy sie, mowilismy sobie mile rzeczy, wspolne wyjazdy wraz zdziecmi z obu stron, dzieki naszej madrosci , doswiadczeniu i cierpliwosci zaczelo sie ladnie wszystko ukladac. Prawie wszystko. Bycie ze soba to takze wspolne cielesne obcowanie (kapiele, poranki, seks, basen ) no i juz wiedzialem, wiedzialem ale nie chcialem dopuscic tej mysli do wiadomosci ze krzywdze ta osobe bo nic z tego nie bedzie, bo ...nie jest w moim typie. Zal mi bylo to przerwac , naprawde żal lecz zrobilem to dla dobra ~no chyba nas obojga. Dlatego niestety teraz fiksuje sie na chudzielcach bo nie bede nikogo krzywdzil znowu. Dla spokojnosci mysli i spokoju wewnetrznego godze sie tez z faktem ze moze juz nie znajde odpowiedniej partnerki i nie piszcie ze na pewno znajde bo introwertykom to nie pomaga ~oni musza byc nastawieni takze na wersje pesymistyczna i wtedy moga sie rozluźnić : )
3,947 2016-10-09 19:05:30
Piotrze ja to się na introwertykach nie znam
Myślę, że skoro nie było z Twojej strony "tego" uczucia do tamtej kobiety, to uczciwe było z Twojej strony zakończenie tego związku.
Co do "chudzinki" to mam takie pytanie - co zrobisz jak poznasz taką, zakochasz się a ona za powiedzmy 5 lat przytyje?
3,948 2016-10-09 19:10:58
![]()
Myślę, że skoro nie było z Twojej strony "tego" uczucia do tamtej kobiety, to uczciwe było z Twojej strony zakończenie tego związku.
Co do "chudzinki" to mam takie pytanie - co zrobisz jak poznasz taką, zakochasz się a ona za powiedzmy 5 lat przytyje?
Dokładnie Piotr co wtedy?
Moje BMI wynosi teraz 20 wiec co chudzinka ale nie patyk bo mam tu i tu ale co jak mi się wszystko unormuje poznam kogoś i się zakocham będę mu dogadzać na wszelkie sposoby i przytyję to co on mnie rzuci?
3,949 2016-10-09 19:14:07
Rozumiem Piotrze że dla siebie jeśli chodzi o męski wygląd też jesteś wymagający?
Bo moja zasada jest taka że nie oczekuję od partnera więcej niż sama od siebie wymagam ![]()
3,950 2016-10-09 19:14:13
![]()
Dobry wieczór kochani ![]()
Własnie Lilka to samo pytanie przyszło mi do głowy ![]()
Piotrze a te "chudzinki" - jestem ciekawa jaki to przedział wagowy ? ![]()
3,951 2016-10-09 19:17:38
nie piszcie ze na pewno znajde bo introwertykom to nie pomaga ~oni musza byc nastawieni takze na wersje pesymistyczna i wtedy moga sie rozluźnić : )
TRUE. Introwertyk analizuje różne możliwe scenariusze, jeśli spełnia się najczarniejszy, jest ... przygotowany.
Witajcie Dziewczyny! ![]()
Mój leniwy dzień dobiega końca. Nie zrobiłam nic konkretnego dzisiaj i ... nie boję się tego napisać. Zadbałam po prostu o swoje zdrowie.
Poza tym codziennie jestem "na wysokich obrotach", tak więc naturalne jest, że muszę od czasu do czasu zwolnić.

Jak Wam minęła niedziela? ![]()
3,952 2016-10-09 19:22:02
Ja się szwendalam we wszelakich rodzajach i we wszelakich miejscach ciała maseczkach
żarłam szarlotkę teraz piję winko jednym okiem oglądam program o moich ukochanych laserach i Was tu podczytuje ![]()
3,953 2016-10-09 19:24:18 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-10-09 19:24:56)
Pomyślałam i chyba już rozumiem to o czym Piotr mówi.
To znaczy dla mnie całkowicie nie pociągający fizycznie są mężczyźni niscy i szczupli, nigdy nie mogłabym się w takim zakochać.
To jest jakby niezależne ode mnie.
Jeśli dla Piotra pociągające są szczupłe kobiety to raczej nic nie poradzi na to. Tylko, że nawet jeśli spotka taką to będzie miał problem kiedy ona przytyje, a tak się z różnych powodów może stać.
Jeśli chodzi o wzrost to jest to mniej kłopotliwe kryterium, bo już na samym początku skreślasz daną osobę jako potencjalnego partnera.
3,954 2016-10-09 19:25:30
Mag, wspomniana przeze mnie próbna matura stanowiła totalną porażkę mojej humanistycznej w 90% Duszy
Zapętliłem się w tym temacie w sposób niemożliwy.
Lilko, hvala od srca po wielekroć
Wydanie własnego tomiku wierszy nie należy do łatwych spraw. Jeżeli kiedykolwiek dojdzie to do skutku, na pewno Cię poinformuję ![]()
Zagadka niedzielna: gdzie znajduje się najstarsza w Europie plaża naturystyczna?
Tyle rozprawiam o Chorwacji, tak więc dla ciekawych:
3,955 2016-10-09 19:27:38 Ostatnio edytowany przez Piotr Introwertyk (2016-10-09 19:29:11)
Odpowiadam ~ w kwestii wagi ja mam metode ze waze sie codziennie rano i jak przytyje 1kg to dzialam kilka dni az wroci do normy, tego samego oczekiwalbym od partnerki. Naprawde to moje przywiazanie do chudosci to nie jest moje widzimisie dziewczyny ~tak mam i co mam zrobic ? Szczerze wolalbym zeby podobalo mi sie szersze spektrum ~przeciez ulatwia to wybor no i nie ma klopotow w przyszlosci.
Co do jednoczesnych wymogow wzgl siebie to coz kaloryfera nie mam i o niego nie walcze ale tu rownouprawnienie nie dziala ~ wy z reguly bardziej zwracacie uwage na charakter dziewczyny ~nawet Lilka u gory to pisala. Czyz nie ?
WLB ~czy ty mi cos sugerujesz z ta plaza ![]()
3,956 2016-10-09 19:33:10
Piotr Chorwackich plaż naturystycznych Ci nie polecam bo tam same grube Czeszki ;D
3,957 2016-10-09 19:33:10 Ostatnio edytowany przez Lilka787 (2016-10-09 19:35:04)
Mag, jak to dobrze, że napisałaś o tym dniu leniuchowania. Ja o tym marzę, żeby tak choć jeden raz.
Chciałabym żeby moje niedziele takie były. Ja to w ogóle potrzebuję takiego psychicznego i fizycznego odpoczynku.
Jak to zrobić? Może zaplanować wszystko tak, żeby w ciągu 6 dni zrobić co trzeba. I tan plan wykonać
Wielbicielu podrzuciłeś ciekawy temat z tą plażą. Nie wiem gdzie jest najstarsza, ale wiem, że moi znajomi byli na takiej w Chorwacji.
Kto by się z Was zdecydował na to?
3,958 2016-10-09 19:35:46 Ostatnio edytowany przez AiR7 (2016-10-09 20:04:48)
O, winka też bym się napiła, ale nie mam
po wczorajszej imprezie odpoczywam sobie i piję zieloną herbatę ![]()
Dziś chciałam zrobić sobie leniwą niedzielę, ale nie do końca mi to wyszło. Trochę posprzątałam, pojechałam do siostry po dzieci i klops... mój samochód nie odpalił... Po godzinie jakoś zaskoczył
ale czeka mnie wizyta u mechanika... gdzie ci mężczyźni !
Taką mam refleksję ![]()

3,959 2016-10-09 19:36:03
Lily ja nie bo za dużo piachu do tyłka wlazi ![]()
3,960 2016-10-09 19:38:25
No właśnie Air a gdzie spojrzeć to takie same chlapy są ![]()
SORRY Panowie ale w pewnym wieki to my jesteśmy bardziej zadbane i fizycznie i intelektualnie
oczywiście wyjątkami są tu nasi net-faceci ![]()
3,961 2016-10-09 19:42:21
~ wy z reguly bardziej zwracacie uwage na charakter dziewczyny ~nawet Lilka u gory to pisala. Czyz nie ?
Piotr udzielił szczerej męskiej odpowiedzi odnośnie pożądania. Jeśli dziewczyna na faceta "nie działa", koniec, kaplica. Tak wynikałoby z lektury forum. Czytam również posty pisane przez net-facetów.
Myślę, że u dziewczyn może być tak jak piszesz. Choć czytałam różne wypowiedzi na ten temat.
Mogę napisać o sobie - mój mąż podoba się kobietom, podobał się przez długi czas i mnie. Dziś nie ma mowy o jakiejkolwiek intymności ze względu na to, z jakiej strony mi się pokazał.
Intymność zaczyna się u mnie "w głowie". Ja i on razem? MISSION IMPOSSIBLE.
Dorzucę Wam co nieco relaksu:

PS Pamiętajcie, że Wszyscy jesteście SEXY. ![]()
3,962 2016-10-09 19:43:30
To ja sobie zjem jeszcze dwa kawałki szarlotki aby mi w cycki poszło i zbyt chuda nie była bo ciągle zjeżdżam z wagą
ze stresu ![]()
3,963 2016-10-09 19:45:40
A to się nie zgodzę jeżeli chodzi o zadbanie ,bo widzę i obserwuje kobiety którym przydałoby trochę tyłek ruszyć ,a nie stękają jak to im ciężko że chciałyby schudnąć ale im się nie chce itp. itd. standard
A ja pomimo że łakomczuch to dbam o siebie no dobra taka dodatkowa profesja ![]()
3,964 2016-10-09 19:50:24 Ostatnio edytowany przez I_see_beyond 7176 (2016-10-09 19:51:03)
Kaja, ja zawsze byłam szczupła, ale przez to rozstanie i towarzyszące temu okoliczności też schudłam. Stres ![]()
Powiadasz, że szarlotka ma takie właściwości?
To ja też poproszę, tylko mi takie większe kawałki daj, OK?
Preferencje mężczyzn są różne. Są i tacy, którzy twierdzić będą, że kochanego ciała nigdy za wiele.
A mnie, oprócz MY LOVE, i tak nikt nie chce.
![]()

Heloł, jedentaki. Z wieloma rzeczami wszystko zaczyna się od dobrych chęci, to prawda. Spektrum tematów baaardzo szerokie. ![]()
3,965 2016-10-09 19:51:54 Ostatnio edytowany przez kaja77 (2016-10-09 19:53:55)
Bo te z dużymi tylkami na zumbę chodzą ![]()
Ale to większość Panów ma bojlerki zamiast kaloryferki ![]()