Dobrze, moi Drodzy. Czytam Was i ... moja miłość własna zaczyna sięgać nieba
A więc ... witajcie w mojej bajce !
Dokończę temat masażu, który zaczęłam. Postaram się za bardzo nie rozkręcać, nie wiem, kto czyta to forum w trybie offline i bez rejestracji, a nie chciałabym choćby pośrednio odpowiadać za czyjś atak serca
Na przykład biskupa lub administratora. Lilka, ale ... kajdanki - musimy to jeszcze przemyśleć 
Odpowiem w kontekście mojego podejścia do Człowieka w ogóle.
Jest to podejście, nazwijmy to ogólnie, integralne.
Obejmuje ono cztery obszary:
a. psychikę,
b. ciało,
c. energię,
d. duchowość.
Wszystkie te sfery są ze sobą ściśle powiązane. Jeśli zacznie szwankować jedna, ma to wpływ na pozostałe.
Podpunkt c staram się cały czas na bieżąco rozwijać w temacie goszcząc u Astrala.
Ciało. Czasami staje się „ciałem bolesnym” – w sensie fizycznym oczywiście, np. od dłuższego siedzenia przed laptopem.
Eckart Tolle zaś, w swojej książce „Potęga teraźniejszości” opisuje ciało bolesne w sensie mentalnym i emocjonalnym. Zainteresowanych odsyłam do w/w lektury 
W jednym i drugim przypadku można zastosować środki łagodzące ból.
Skupię się teraz na w/w doświadczeniu osobistym.
W skrócie: Dobrze po prostu odreagować stres 
Mam zaprzyjaźnioną koleżankę
(nie mam wpływu na to, co kto wyczyta między wierszami, wieczorem na przykład
), która jest z wykształcenia fizjoterapeutką. Czasem bywam u niej na masażach właśnie.
Moim skromnym zdaniem warto korzystać z takich przyjemności . Są różne rodzaje masaży – mój ulubiony to po prostu relaksacyjny 
Będąc u tej mojej osobistej fizjoterapeutki, wybieram sobie fajne olejki zapachowe – wczoraj na przykład przez cały dzień pachniałam lawendą.
Lubi ktoś lawendę?
Obiecałam fakty, proszę: na rynku jest mnóstwo różnych masażystów, którzy kończą weekendowe kursy masażu i otwierają gabinety. Korzystanie z nich może się okazać ... ryzykowne, tak to ujmę
. Uważam, iż osoby pracujące z ciałem powinny mieć ku temu odpowiednie kwalifikacje – lekarz, pielęgniarka czy fizjoterapeuta.
Moja głęboka osobista konkluzja z tego wykładziku:
Warto oddać swoje ciało tylko w ręce godne zaufania.
PS Lilka, cieszę się, że czerpiesz inspiracje z tego wątku, zgodnie z intencjami, of course 
Krych23 napisał/a:124 576 czułych miejsc
Bijesz zatem rekordy!
Zatem moje poradnictwo w temacie powinno jakoś Ci pomóc.
Oczywiście również zgodnie z założeniami wątku 
[BTW] Mogę być Maggi.
Tę przyprawę mam akurat u siebie w kuchni
I sometimes spice my life up. Choć Spice Girls nie lubię, to tekst jednego kawałka mają niezły:
La la la la la la la la la
La la la la la la la
La la la la la la la la la
La la la la la la la
When your feelin',
Sad and lone
We will take you,
Where you gotta go
Smilin' and dancin',
Everything is free
All you need is
positivity