wczoraj obejrzałam komedie romantyczną "sex & love" jak dla Mnie świetna taka słodka po prostu
Jak ja lubię jak Polacy knocą tłumaczenia, nie powinno być naznaczony, ale PODSTĘPNY,albo ZDRADLIWY....nasz tytuł nie ma się nic jak piernik do wiatraka....a mi się nawet podobał ten film
Ech nie ma co nawet poruszać tematu polskiego tłumaczenia tytułów bo to temat rzeka! Dobrze przetłumaczony tytuł zdarza się może raz na 20 ? a może i rzadziej.
A co do tego że film się podobał - ja oczekiwałam czegoś lepszego więc może dlatego moja negatywna ocena
"Oszukać przeznaczenie 5 - 3D " --> Według mnie nawet oryginalne sceny śmierci, niektóre sceny trzymające w napięciu, że aż ciężko było patrzeć w monitor, gra aktorska nie najgorsza. Dość zaskakujące pod koniec, lecz np sama końcówka nie przypadła mi do gustu, dla mnie wyszła groteskowo . 6 na 10 mogę dać .
A ja przed chwilą obejrzałam w TV film "Osaczeni" i cóż mogę powiedzieć - całkiem niezły. Bardzo dobra gra głównych bohaterów, ciekawy rozwój akcji i według mnie - świetne zakończenie.
Polecam jeśli jeszcze ktoś nie widział.
Wczoraj razem z moim A obejrzeliśmy Fast Five podobał Nam się, fabuła do przyjęcia, można się pośmiać,
Dzisiaj na wieczór w planie jest Sala samobójców wreszcie
"Nocna audycja" , oryginalny tytuł " Shimyaui FM" (2010) - thiller japoński opowiadający o seryjnym mordercy, który zabije swoje ofiary słuchając audycji radiowych pewnej Pani pracującej w radio , dla którego Jej audycje są inspiracją dla kolejnych zabójstw, której audycje bierze zbyt poważnie i zabija złych ludzi , czując, że to jego "misja". Pewnego dnia porywa Jej dzieci i siostrę , szantażując Ją, żeby grała w radio to co chce i robiła wszystko na Jego żądanie...
Moim zdaniem bardzo ciekawy thiller, wyróżniający się od większości, z oryginalną fabułą, bardzo dobrą grą aktorską. Plusem jest to, że trzyma w napięciu, ciągle coś się dzieje, właśnie nie ma oklepanej fabuły, jedyne co ja bym zmieniła to zakończenie. Reszta zdecydowanie na plus.
Daję 9/ 10
Ja dziś właśnie mam obejrzeć FAST 5 Mój TŻ bardzo chce.. No to obejrzymy
Stosunki Miedzymiastowe.Jak na komedie romantyczna calkiem calkiem.
wczoraj byłam w kinotece na 'szefowie wrogowie'.
ja się uśmiałam, ale wiem, że ten rodzaj humoru nie dla każdego się nadaje.
może zbyt ostrawy?
zabawna i przekonująca rola zmienionego Farella.
"Papieżyca Joanna" - uwielbiam filmy historyczne i kostiumowe
Ostatnia część "Harry'ego Pottera" - niezła, przyjemnie trzyma w napięciu ale wielkiego szału nie ma.
I "Ostatnie tango w Paryżu" - dosłownie wgniótł mnie w fotel.
Kac Vegas..Mogłabym oglądać całymi dniami;)
A najbardziej lubie filmy historyczne..IIWojna Światowa..
A j ostatnio ogladalam Pamietnik/The Notebook.
Film o prawdziwej milosci, doslownie nie umiem opisac slowami jak bardzo mnie on poruszyl.
Wylalam morze lez i zuzylam mnustwo chusteczek higienicznych.
Film cudowny polecam.
A j ostatnio ogladalam Pamietnik/The Notebook.
Film o prawdziwej milosci, doslownie nie umiem opisac slowami jak bardzo mnie on poruszyl.
Wylalam morze lez i zuzylam mnustwo chusteczek higienicznych.
Film cudowny polecam.
Oj prawda.
To film o naprawdę przecudownej i ciekawej fabule, super grze aktorskiej i prawdziwej miłości, która pokonała wszelkie przeszkody .
Polecam !
145 2011-08-29 22:50:28 Ostatnio edytowany przez Lexy (2011-08-29 22:53:12)
Ostatnio sama kaszana..
wkońcu zobaczyłam film NAZNACZONY bo słyszałam dużo pozytywnych opini
Jak dla mnie szajs do kwadratu.
kolejny tytuł Straszny hiszpański film - nie wiem co było gorsze to czy naznaczony..?
41 letni prawiczek zalicza wpadkę - dno, dno i jeszcze raz dno
wszystkie 0/10
Ostatnio sama kaszana..
wkońcu zobaczyłam film NAZNACZONY bo słyszałam dużo pozytywnych opini
Jak dla mnie szajs do kwadratu.kolejny tytuł Straszny hiszpański film - nie wiem co było gorsze to czy naznaczony..?
41 letni prawiczek zalicza wpadkę - dno, dno i jeszcze raz dno
wszystkie 0/10
no kwestia gustu
mi się Naznaczony spodobał ./
"Zycie jest piękne" Wzruszająca historia rodziny żydowskiej.
"Tylko Seks"-4/10. Słaby.Jedyny plus to Justin Timberlake
"Żona na niby"- 7,5/10
"Lilja 4 Ever"-8\10
"Adam"-5\10
"Marley i ja"- 7/10
"Martys-skazani na strach" - minus to drastyczność, w wielu momentach nie patrzyłam na ekran, ale oglądałam na zabicie nudy.
Plusem dobra gra aktorska, ciekawie ukazane cierpienie katowanych dziewczyn od strony psychologicznej, wstrząsający, aż chwyta za serce, ciekawe zakończenie.
Dam 6 na 10.
Czy któraś z Was widziała "O północy w Paryżu"? Co sądzicie o tym filmie bo mi kompletnie nie przypadł do gustu.
Czy któraś z Was widziała "O północy w Paryżu"? Co sądzicie o tym filmie bo mi kompletnie nie przypadł do gustu.
ja słyszałam, że bardzo przyjemna komedia. ale wiadomo, nie każdy lubi styl allena
ja polecam "Jestem Bogiem", świetny, nietypowe zakończenie i niezły Bradley Cooper.
A ja wam polecam film ,,Obsesja" thiller z 2009 roku. W roli głównej Beyonce... Film trzyma w napięcia, nie wiedziałam nawet że Beyonce tak świetnie zagra w takiej tematyce filmu
Hanka, jak dla mnie Woody miał ciekawy pomysł, ale chyba nie do końca mu się udało go zrealizować. Jak na razie najlepszy film Allen'a w ostatnich latach to "Wszystko gra".
Ja lubię starsze filmy Allena,jak np Annie Hall. O północy w Paryżu mam,ale jeszcze nie oglądałam.
Z ostatnich to Amityville- nawet dobry, Benny&Joon- ujdzie, Hooligans- jak dla mnie baaardzo dobre.
Hoolignas, Amityville - to są filmy Allena? No to teraz mnie zagięłaś!
Napisałam,że lubię filmy Allena(to było na marginesie), a ostatnio oglądałam Hooligans i Amityville.
Chyba źle zrozumiałaś.
Hahahahaha rzeczywiście się nie zrozumiałyśmy! A co do Hooligansów - nie wymagająca produkcja, ale ich uwielbiam. Podobnie jak Footbal Factory albo Fever Pitch (oba związane z piłką).
mnie sie podobał.... :)
fajna opowieść bez efektów specjalnych...
Ostatnio głównie bajki oglądam z dzieciakami. Pozaliczaliśmy większość Disneja, znalazłam w wypożyczalni n ?Safari?. Bardzo w stylu ?Madagaskaru?, ale miło się oglądało
"Szefowie wrogowie' przez cały film umierałam ze śmiechu Teraz numer jeden na mojej liście filmów do obejrzenia jest 'Drive'
Hooligans 2-podobał mi się, Hostel-nie.
22 Kule z Jeanem Reno
oglądałam niedawno u kumpla Zabawę w śmierć, bardzo dobry dokument! pod teleturniejem kryje sie przykrywka eksperymentu. warto obejrzeć, wiem, że jutro też mają puszczać na hbo2
Drive.
Mega lipa.
165 2011-10-03 00:57:12 Ostatnio edytowany przez Mrok (2011-10-03 00:57:59)
Właśnie byłem na "O północy w Paryżu" - niestety czuje niedosyt, muzyka świetna od razu widać klimaty Allenowskie, a sam film - fajnie się rozwija, jest kilka komicznych akcji ze smacznym żartem, ale końcówka jest nagle jakby brakowało pomysłu na zakończenie - historia nagle się urywa i odebrałem to tak jakby wszystkie rozpoczęte wątki w filmie ni stąd ni zowąd zostały ucięte - więc nie do końca jestem zadowolony.
Ostatnio obejrzałam 2 filmy.
Pierwszy pt. "Kształt rzeczy". Na początku trochę przynudzający, lecz potem mnie zainteresował. Bardzo spodobała mi się gra aktorska i fabuła. Zakończenie było dla mnie nieprzewidywalne i interesujące. Ciekawy film, skłania do refleksji!
Drugi pt."Wpuszczony w kanał". Całkiem ciekawa i zabawna bajeczka o szczurku wpuszczonym do...kibelka . Tam poznaje inny świat, przeżywa niezłe "przygody" itp. Dość śmieszne, dobry wg mnie dubbing i dobrze dobrana fabuła. Miło mi się oglądało tę bajeczkę
.
Wczoraj " Woda dla Słoni" niby nic wielkiego ale mnie jednak wciągnął
ostatnio też Prawnik z Lincolna - bardzo fajny
Mary i Max-tak glupie,ze momentami smieszne
Widmo-slabe
Wiezien Nienawisci- b.dobre
Oczy Julii - początek nudny ale potem można było obejrzeć, jednak myślałam, że będzie bardziej trzymający w napięciu
Też oglądałam "Oczy Julii'.
Jasne, że mogło być lepsze, ale ogólnie moje wrażenia są na plus.
Ja ostatnio ogladalam 'lustra' 7raz kolei tak to lubie..
Trzęsienie ziemi w 5D - nie mam słów aby opisać ten niewypał
"Drive" z Goslingiem - świetny!
174 2011-10-26 18:55:11 Ostatnio edytowany przez iw25 (2011-10-26 18:55:43)
hm... moja ostania lista to;
- "Drapieznik" z Richadrem Geere
- " Abecadlo moredercy" swietny
- "Przepowednia Doomsday"
Droga bez powrotu 4 - film nienajgorszy, lecz myślę, że zmarnowany potencjał.
Postacie morderców nie takie straszne jak w poprzednich częściach i sporo niespójności, głupoty bohaterów, co trochę odstraszało. Ale za to były też momenty, gdzie napięcie sięgało zenitu, więc nie było najgorzej. Zakończenie kiepskie. Daję 6/10.
Ja natomiast oglądałam ostatnio horror "Mroczna plaża". Świetny film, mimo że amatorski. Nie jest to żaden horror dla młodzieży w stylu "zabili go i uciekł", gdzie jakiś psychopata próbuje dopaść grupę ludzie, ale zupełnie coś innego. Psychodeliczny, o zaskakującym zakończeniu.
Ja natomiast oglądałam ostatnio horror "Mroczna plaża". Świetny film, mimo że amatorski. Nie jest to żaden horror dla młodzieży w stylu "zabili go i uciekł", gdzie jakiś psychopata próbuje dopaść grupę ludzie, ale zupełnie coś innego. Psychodeliczny, o zaskakującym zakończeniu.
Oglądałam, to fakt psychodeliczny i nie taki jak większość horrorów, ale mnie akurat średnio się podobał.
Kapitan Ameryka - całe szczęście, że nie wybrałam się na to do kina bo byłabym strasznie zła
Hellaiser 2012 - Czy ktoś kiedyś zrobi dobry horror ?? szkoda czasu
Ostatnio oglądałam Crazy Stupid Love i mimo, że był fajny to spodziewałam się czegoś lepszego. Jednak mój ukochany Ryan Gosling wynagradzał wszystko )
A ja ostatnio oglądałam "Chłopiec w pasiastej koszuli"...wzruszający i piękny film.. "Incepcja",taki inny,ale dobry. Polecam...moja wyczekiwana "sala samobójców", hmm ,dziwne odczucia po oglądnieciu,czyli dobry i "wojna polsko ruska",gdyby nie Szyc i kilka śmiesznych momentów i zwrotów,tzn nie takich ,które miały byc śmieszne,ale sa tak glupie,ze śmiesza,to mysle ze nie oglądnelabym do konca...Film mial ukazywać perypetie pewnej grupy społecznej i skutki cpania.Niestety Maslowska w swojej książce chciala dobrze,cos innego,ale przedobrzyla i wyszlo z tego nic. Tak jak książka film bardzo pokrecony i tak naprawde o niczym. . Oglądając pewne sceny mialam wrażenie,ze chcial byc zrobiony na miarę"requiem dla snu",ale wyszlo niesmacznie....
"Marley i ja" zabawna komedia obyczajowa, ze świetną obsadą. Głównie o przyjaźni, miłości, szczególnie dobra dla miłośników zwierząt. Także wzruszająca. Ma wszystko czego potrzebowałam. Mogę polecić.
@truskaweczka19 też ogladałam Marley i ja też polecam:)
ostatnio też oglodałam ,,zielona mila'' polecam
Śpiąca Królewna - Sleeping Beauty 2011
mardi gras
żona na niby
Life.As.We.Know.It.2010.
czarny łabadź
A ja ostatnio oglądałam Wyjazd integracyjny ;-) Śmieszny film polecam ;-)
Byłam na lansowanych ostatnio ?listach do m.?. Owszem ciekawe i niebanalne, ale spodziewałam się czegoś innego. Dzisiejszy wieczór natomiast mam zamiar poświęcić czterem laskom z Nowego Jorku Druga część ?Seksu w wielkim mieście? na hbo
Ja oglądałam film "nasza klasa" naprawdę fajny i na faktach.
Krzyżowy ogień z Van Dammem, nawet fajnie się oglądało
Oddział ( The Ward )
Najnowszy Zmierzch-ale się uśmiałam...:-)
No i coś co zawsze mi pomaga to "Pamiętniki z wakacji" :-)
Dzien swira,Psy,Sara,E=mc2,Chlopaki nie placza,Poranek Kojota,wszystko w jeden dzien i ktorys raz z rzędu,zajebiste polskie filmidła :-)
,,Świadek bez pamięci'' ( dramat,kryminał 2007)
,,Plaga'' (Horror 2007)
,,The Help'' (Służące) ( Dramat 2011)
Pierwszy film mnie znudził... Dwa pozostałe mi się podobały
Ja ostatnio byłam na Listach do M i bardzo mi się podobały milutka cieplutka i zabawna komedia romantyczna a jutro wybieram sie na zmierzch -
A ja oglądałam Pozdrowienia z Paryża bardzo fajny film. Jest to film sensacyjny....
Ja ostatnio "Born bad", taki film o psychopacie, ale podrzędny i przeciętny niestety.
A ja oglądałam Pozdrowienia z Paryża bardzo fajny film. Jest to film sensacyjny....
Fajny, podobał mi się, czasami wracam do niego
Z s-f : Super8, Pandorum - obydwa porażki
Polski : Kret z Szycem
Naznaczony - jestem mile zaskoczona
Listy do M - bardzo przyjemna polska wersja filmu ' To właśnie miłość'