Komitet Obrony Demokracji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 391 do 455 z 1,482 ]

391 Ostatnio edytowany przez emde (2016-02-07 12:41:15)

Odp: Komitet Obrony Demokracji
Paweło napisał/a:
_miszmasz napisał/a:

A niedawno schizofrenik Pawełek płakał, że wtedy zginęła Jaruga-Nowacka.

Nie obrażaj mnie bo dostaniesz bama. Pisałem iż to jedyna wartościowa osoba co nie znaczy że nie wyszło na plus. Jej rodzina nie wykorzystuje katastrofy do celów politycznych. Tylko jest w autentycznej żałobie.

Paweło, rozdajesz bamy?
Po czym wnosisz autentyczność czyjejś żałoby?
Na podstawie zapisów w odpowiednich teczkach? smile

Zobacz podobne tematy :

392

No jak, on przecież jest w tych co tam wykradają różne informacje, a wiadomo, że w różnych archiwach i teczkach jest zapisane kto jaką żałobę przeżywa...

393

Czarna Kotka napisał/a:

No a kto nie pozwala tej sprawie zostać zakończoną,(...)

A dlaczego ma zostać zakończona (zamknięta) sprawa, która nie jest jednoznacznie wyjaśniona?
Jest tylko na tę chwilę niedbale przeprowadzonym śledztwem, ot wszystko.

394

Czarna Kotka napisał/a:

Przecież to jest czysta groteska. Mrożek by lepszej nie wymyślił.

i to jest bardzo smutne rzeczywiście ...
Czy PEK czuła się (czuje nadal) odpowiedzialna za współtworzenie tej groteski? Nie miała problemu kłamiąc rodziny ofiar ? Czy tylko sobie zwyczajnie komentuje - ot zwykła komedia to była i tyle

395

Kolejna płaszczyzna podziału. My z PIS chcący rzetelnego wyjaśnienia sprawy i reszta otumanionych. To się nigdy nie skończy, prawda?
Nie mam nic przeciwko rzetelnemu wyjaśnianiu sprawy. Nie mam nic przeciwko powołaniu  kompetentnej komisji z nadania PIS, może to „nadanie” będzie wystarczająco legitymizowało wnioski i uspokoi ludzi. Nie zachwyca mnie jednak pomysł oddania tak istotnej sprawy osobie przekonanej o teorii „dwóch wybuchów” i nie dopuszczającej żadnych innych możliwości.  Nie przekonuje mnie powierzenie funkcji szefa takiej komisji osobie, która była konstruktorem Boeingów i to o specjalizacji dot. materiałów komponentowych, które Tupolew miał tylko w osłonie radaru i która nigdy nie uczestniczyła w komisjach badania wypadków lotniczych. Ale skoro to ma zapewnić rzetelność, trudno. Mam tylko nadzieję, że rzetelne badanie przyczyn katastrofy odbędzie się bez błysków fleszy, w spokoju, a wyniki o podłożeniu bomby zostaną ogłoszone po wykonanej pracy ze wskazaniem nadto motywów w tym wyjaśnieniem dlaczego do zamachu na Prezydenta musiało dojść poprzez poświęcenie życia tylu innych ludzi a nie wystarczył dobry snajper.  Ciekawa jestem czy ktoś w ogóle czytał ustalenia z raportu Millera, po zdziwieniu tym co "odkrył" Snake, mogę domniemywać, że nie. Określenie, że kraj zdał egzamin nie dotyczyło ustaleń dotyczących katastrofy a tego, że po takiej dekapitacji państwo (instytucje państwowe) działały.
Miszmasz, film odlatującego do Smoleńska samolotu był. Nadto zwróć uwagę, że wówczas wydarzeniem były uroczystości w Smoleńsku. Nie twórz hipotez o podłożeniu bomby do samolotu, zostaw to A. Macierewiczowi.
Inka, co masz na myśli będąc przekonaną o okłamywaniu rodzin ofiar przez jak piszesz PEK?
Paweło są jakieś granice oszołomstwa i zwykłego człowieczeństwa, hamuj.

396 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-07 17:29:06)

złata napisał/a:

Inka, co masz na myśli będąc przekonaną o okłamywaniu rodzin ofiar przez jak piszesz PEK?

Nie pamiętasz jej wystąpień ? Zapewnień, jak wszystko jest sprawdzane i dopilnowane? A potem okazało się, że guzik prawda. Bo na szybko, bo byle jak, bo żadnego przedstawiciela naszej strony, w wielu działaniach nie było. Poszukać materiałów dla ciebie, w celu przypomnienia?

Ja nie zgadzam się, z Twoim stwierdzeniem dotyczącym dzielenia. Postrzegam to bardzo prosto. Są ludzie przekonani, że już wiedzą wszystko nt katastrofy Smoleńskiej (albo ich to kompletnie nie interesuje) i tacy, którzy uważają, że nie zostało prawidłowo przeprowadzone śledztwo, a tym samym nie wskazano imiennie osób odpowiedzialnych za niedopilnowanie czy zaniedbanie wykonania swoich obowiązków.

złata napisał/a:

(...) Określenie, że kraj zdał egzamin nie dotyczyło ustaleń dotyczących katastrofy a tego, że po takiej dekapitacji państwo (instytucje państwowe) działały.(...)

Ale czyja to jest interpretacja?
Co znaczy działały? Dlaczego miałyby nie działać ?

397 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-07 17:35:24)

To było bagno im mogło się wydawać ze wszystko wzięli potem wszystko wypłynęło. Chyba nie znasz bagiennych okolic, wieś Brzostowo potem z powodu najazdu Hitlerowców uciekli aż do Nieledwi (Beskid śląski blisko Żywca) W ten sposób moja babcia straciła dom oraz dwie córki. Bagno zabrało je oraz masę rzeczy które po roku wypłynęły wraz ze szczątkami zwłok. Widzieliście ją jak to mówiła prawie płakała to była trauma dla pani Kopacz. Żyła na terenach bagiennych. Dla was to pretekst powtarzam pretekst. Tak jak z sędziami trybunału wybranymi prze PO i odmienianymi przez wszystkie przypadki.

398

złata napisał/a:

Określenie, że kraj zdał egzamin nie dotyczyło ustaleń dotyczących katastrofy a tego, że po takiej dekapitacji państwo (instytucje państwowe) działały.

To było takie pierniczenie w myśl najpopularniejszej polskiej zaśpiewki "Polacy nic się nie stało". Stało się, bo był to pierwszy taki przypadek nie tylko w historii Polski ale i Europy, a kto wie czy nie świata żeby w dużej mierze przez zaniedbania jakiś kraj pozbył się prawie całego naczelnego aparatu władzy. Państwo zawiodło, bo okazało się, że nikt nie koordynuje przygotowań do takich wypraw. Coś tam sobie jedna kancelaria, coś tam druga, coś tam trzecia, nikt nic nie wie. Państwo zawiodło, bo przez lata zabierało pieniądze i motywację ludziom, którzy mieli wozić najważniejsze osoby w kraju. Bo nawet nie zawsze o pieniądze chodziło, głupia sprawa ale nikt nie pomyślał jak środowisko pilotów odbierze to, że zabrano im przydział na tradycyjne lotnicze kurtki... Jak państwo polskie sobie radziło z katastrofą wystarczy poczytać wywiad z pracownikiem polskiego konsulatu. Był już z rok temu albo wcześniej, w Wyborczej jeśli to ma dla kogoś znaczenie. Co do wypowiedzi polityków, że państwo zrobiło tam na miejscu wszystko, to cóż świadczą tylko o głupocie tych polityków. Jak się mówi "wszystko", to trzeba przygotować tyłek na okoliczność kiedy wychodzi, że nie wszystko...

399

in_ka napisał/a:

Postrzegam to bardzo prosto. Są ludzie przekonani, że już wiedzą wszystko nt katastrofy Smoleńskiej (albo ich to kompletnie nie interesuje) i tacy, którzy uważają, że nie zostało prawidłowo przeprowadzone śledztwo, a tym samym nie wskazano imiennie osób odpowiedzialnych za niedopilnowanie czy zaniedbanie wykonania swoich obowiązków.

Są też ludzie, którzy uważają, że nigdy nie dowiemy się całej prawdy a obecne działania ministra Macierewicza bynajmniej mają za zadanie dotarcie do obiektywnej prawdy, o czym świadczą te wszystkie dawno podważone tezy, które on nadal głosi oraz sam skład komisji, o którym tu już trochę napisano.
Uważam, że Macierewicz swoimi działaniami robi rodzinom ofiar największą krzywdę. Ja nie chciałabym, aby ktoś na śmierci moich bliskich budował swój kapitał polityczny.

400 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-07 18:15:01)

kitkaoskara napisał/a:

Uważam, że Macierewicz swoimi działaniami robi rodzinom ofiar największą krzywdę. Ja nie chciałabym, aby ktoś na śmierci moich bliskich budował swój kapitał polityczny.

Czy robi krzywdę? To zależy jak podejdziemy do tematu. Są bliscy ofiar, którzy domagają się wznowie działań (śledztwa). Są też tacy, którzy nie wyrażają takiej potrzeby.
A co do polityków i polityki. Ona jest brudna - taka prawda. Nie łudźmy się, że jest inaczej. Tylko kwestia kto, co i na kim/czym ugra.

401 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-07 18:27:42)

in_ka napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Czy robi krzywdę? To zależy jak podejdziemy do tematu. Są bliscy ofiar, którzy domagają się wznowie działań (śledztwa). Są też tacy, którzy nie wyrażają takiej potrzeby.
A co do polityków i polityki. Ona jest brudna - taka prawda. Nie łudźmy się, że jest inaczej. Tylko kwestia kto, co i na kim/czym ugra.

Na pewno zdajesz sobie sprawę, że wielu osobom trudno jest pogodzić się ze śmiercią bliskich osób, że trudno im uwierzyć, że mogła się wydarzyć "zwykła" katastrofa lotnicza, że koniecznie chcą winnych śmierci i pragną zemsty. Na takich emocjach żeruje Macierwicz. I to miałam na myśli pisząc, że robi krzywdę rodzinom tragicznie zmarłych, gdy wciąż podgrzewa emocje, które mogłyby już wybrzmiewać. Dla mnie to nieludzkie, pozbawione emoatii działanie.

402

Dalej aktualne: https://www.youtube.com/watch?v=EJXUY3M_HPk        https://www.youtube.com/watch?v=pH5BBKHKlQ8

403

kitkaoskara napisał/a:

Na pewno zdajesz sobie sprawę, że wielu osobom trudno jest pogodzić się ze śmiercią bliskich osób, że trudno im uwierzyć, że mogła się wydarzyć "zwykła" katastrofa lotnicza, że koniecznie chcą winnych śmierci i pragną zemsty. Na takich emocjach żeruje Macierwicz. I to miałam na myśli pisząc, że robi krzywdę rodzinom tragicznie zmarłych, gdy wciąż podgrzewa emocje, które mogłyby już wybrzmiewać. Dla mnie to nieludzkie, pozbawione emoatii działanie.

Ja chciałabym znać winnych śmierci moich bliskich, jak również prawdy nt okoliczności ich śmierci. Nie wiem czy to nazwałabym chęcią zemsty.
Ale rozumiem, bywa różnie. Tylko, czy to co napisałaś oznacza, że nie powinno się już powracać do tematu katastrofy smoleńskiej? Zamknąć drzwi, zostawić tak jak jest ? Nie ważne, że partactwo, fuszera, może zniszczenie dobrego imienia kilku niewinnych osób, jednocześnie brak konsekwencji wobec winnych, ale co tam.

404 Ostatnio edytowany przez majkaszpilka (2016-02-07 18:45:31)

in_ka napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Ja chciałabym znać winnych śmierci moich bliskich, jak również prawdy nt okoliczności ich śmierci. Nie wiem czy to nazwałabym chęcią zemsty.
Ale rozumiem, bywa różnie. Tylko, czy to co napisałaś oznacza, że nie powinno się już powracać do tematu katastrofy smoleńskiej? Zamknąć drzwi, zostawić tak jak jest ? Nie ważne, że partactwo, fuszera, może zniszczenie dobrego imienia kilku niewinnych osób, jednocześnie brak konsekwencji wobec winnych, ale co tam.

Dodam tylko do Inki ...i poniesienia odpowiedzialności,bo głównie o rozmycie tej kwestii chodzi.

Sorrki,nie doczytałam...tak się zaperzyłam.

405 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-07 19:06:45)

in_ka napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Inka,
Powtórzę jeszcze raz. Są marne szanse na dotarcie do wszystkich przyczyn katastrofy i jeszcze mniejsze do wskazania, co zaważyło. Tyle było wszelkich zaniedbań, zarówno ze strony POprzedników, jak i PISowców, a do tego jeszcze skrajne warunki atmosferyczne, słabe (jeśli nie żadne) przygotowanie lotniska w Smoleńsku.

A Macierewicz swoimi teoriami spiskowymi o zamachachu tylko rozmyje jeszcze bardziej te wszystkie kwestie.

Jakaś komisja z prawdziwego zdarzenia może miałaby i szansę na zbliżenie się do prawdy, ale ten zbiór przypadkowych osób, które teraz się zajmie tematem, to strata czasu, rozbudzanie  złych emocji wśród rodzin ofiar i mącenie. Szkoda.

Odpowiadając na twoje pytanie, ani "poprzednia" komisja, ani obecna podkomisja nie miała i nie ma na celu dotarcie do prawdy obiektywnej sad

Majka, masz rację. POprzednicy umniejszali swoim zaniedbaniom, ale obecni będą kamuflować swoje.

406

kitkaoskara napisał/a:

Inka,
Powtórzę jeszcze raz. Są marne szanse na dotarcie do wszystkich przyczyn katastrofy (...)

Rozumiem, że to są twoje racje, w które wierzysz.
Ja nie zakładam, że "marne". Nie zakładam też - ile. Moim zdaniem jest szansa dowiedzieć się więcej, niż do tej pory wiem na temat tej katastrofy. O reszcie motywacji wspomniałam już, w postach powyżej.

407 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-07 19:16:46)

kitkaoskara napisał/a:

A Macierewicz swoimi teoriami spiskowymi o zamachachu tylko rozmyje jeszcze bardziej te wszystkie kwestie.

Tu się zgadzam, bo powinni zaczynać śledztwo od Okęcia. Najważniejsi ludzie w państwie a tu brak telewizji i dziennikarzy na lotnisku? Akurat w tym dniu nie działał monitoring?

408 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-07 20:47:42)

in_ka napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Jak np Małgorzata Gosiewska która dostała się do sejmu na śmierci swojego męża. Żeby nie było to samo zarzucano Barbarze Nowackiej. Pierwsze trzeba się zapytać o motywy kto zyskał a kto stracił na smoleńsku. Czemu lot prezydencki odbył się inaczej niż lot premiera. Czemu nie opublikowano rozmów Jarka z Lechem amerykanie mają te rozmowy. Czemu nie chciano nowych samolotów choć to już postulował Leszek Miller.

409

Paweło napisał/a:
in_ka napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Jak np Małgorzata Gosiewska która dostała się do sejmu na śmierci swojego męża. Żeby nie było to samo zarzucano Barbarze Nowackiej. Pierwsze trzeba się zapytać o motywy kto zyskał a kto stracił na smoleńsku. Czemu lot prezydencki odbył się inaczej niż lot premiera. Czemu nie opublikowano rozmów Jarka z Lechem amerykanie mają te rozmowy. Czemu nie chciano nowych samolotów choć to już postulował Leszek Miller.

Jasne.

Dlatego powinien zostać zachowany status quo w tym temacie,bo obie panie,zapewne były bardzo zadowolone z tragicznej śmierci ich bliskich.
Wszak mogą teraz zająć się karierą polityczną.

Ty myślisz jak piszesz,czy tylko klepiesz bezmyślnie w klawisze dla zabicia czasu?

410 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-07 20:56:24)

Czemu było mało ćwiczeń na symulatorze często były w tym pólku fałszywe szkolenia które w rzeczywistości się nie odbyły (były już wypowiedzi ludzi z tego pólku ale to przycichło). Było tak zarówno za rządów PO jak i PIS. Majko nikt z bliskich nie będzie zadowolony. Wymieńcie mi bliskich ofiar niepartyjnych jak i ofiar polityków innej partii niż PIS którzy uważają że prawda nie została wyjaśniona smile
Poza tym większość polaków nie interesują dramaty rodzin smoleńskich które i tak dostały wielkie uposażenie w stosunku do ze tak powiem językiem Jarka niekawiorowych rodzin zwykłych ludzi którzy zginęli w wypadkach gdzie winien też był aparat państwowy np Hala w Katowicach, wypadek samolotu Kasa.

411 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-07 20:53:18)

majkaszpilka napisał/a:

Ty myślisz jak piszesz,czy tylko klepiesz bezmyślnie w klawisze dla zabicia czasu?

majeczko, u Paweło to drugie wink

412

Paweło napisał/a:

Czemu było mało ćwiczeń na symulatorze często były w tym pólku fałszywe szkolenia które w rzeczywistości się nie odbyły (były już wypowiedzi ludzi z tego pólku ale to przycichło). Było tak zarówno za rządów PO jak i PIS. Majko nikt z bliskich nie będzie zadowolony. Wymieńcie mi bliskich ofiar niepartyjnych jak i ofiar polityków innej partii niż PIS którzy uważają że prawda nie została wyjaśniona smile

A pomyślałeś,że najzwyczajniej inni niż politycy PIS nie chcieli?
Ty się doszukujesz jakiejś teorii spiskowej,aby mieć jakiekolwiek argumenty.
Nie jestem zwolenniczką PIS,ale jak chcą zbadać katastrofę,bo uważają,że były jakieś zaniechania,to niech badają.W garnku Ci ubywa z tego powodu?Dostajesz mniejsze wynagrodzenie?Przedłuża Ci się wizyta na NFZ?

Niech badają,taka jest wola partii rządzącej...wybranej chyba przez większość społeczeństwa.

413 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-07 20:59:38)

A ty im tak ufasz bo ja nie to nie są specjaliści a politycy oni chcą zbić na tym polityczny kapitał. Więc dojście do prawdy będzie dla nich priorytetem ale to będzie ich prawda. Jeśli np wyjdzie iż zaniechała tego kancelaria prezydęta nie zaznaczą tego. Nie większość a góra 20% patrząc na frekwencję. Konstytucyjnej większości też nie mają wiec próbują obejść konstytucję.

414

Paweło napisał/a:

A ty im tak ufasz bo ja nie to nie są specjaliści a politycy oni chcą zbić na tym polityczny kapitał. Więc dojście do prawdy będzie dla nich priorytetem ale to będzie ich prawda. Jeśli np wyjdzie iż zaniechała tego kancelaria prezydęta nie zaznaczą tego. Nie większość a góra 20% patrząc na frekwencję. Konstytucyjnej większości też nie mają wiec próbują obejść konstytucję.

Prezydenta jak już...

Ufam tylko sobie.
Jak im zazdrościsz zbijania politycznego kapitału...kandyduj.Choć obawiam się,że marne Twoje szanse.
Mnie to ani ziębi,ani grzeje.

Resztę własnych motywacji zawarłam w poście powyżej,więc nie zamierzam się powtarzać,bo i tak to wyglada z Tobą,że gadał dziad do obrazu.

415

Paweło napisał/a:

Nie większość a góra 20% patrząc na frekwencję.

Paweło, większość.
Ci którzy dobrowolnie zrzekli się prawa do udziału w wyborach nie mogą być brani pod uwagę.
Więc nie licz ich głosów, tym bardziej że nie wiesz jakby zagłosowali gdyby w owych wyborach wzięli udział.
Manipulujesz w dosyć prostacki sposób.

416 Ostatnio edytowany przez bjo (2016-02-07 21:30:34)

Komitet Obrony Demokracji to słuszna alternatywa dla tego syfu, które obecnie się wyrabia pod chorymi rzadami Jarosław Kaczyńskiego. Szkoda tylko, że brakuje im sily i tak sporej umiejętności manipulowania ludzkimi słabościami jak w przypadku Jarosława.

Odnoszę wrażenie, ze społeczeństwo nie zdaje sobie sprawy co to znaczy nacjonalizm wink.
Trzeba z tym walczyć.

Kibicuję i się nawet jak mogę - udzielam.

Szkoda tylko, ze tu taki burdel w tym poście.

417

Paweło napisał/a:

Czemu było mało ćwiczeń na symulatorze często były w tym pólku fałszywe szkolenia które w rzeczywistości się nie odbyły (były już wypowiedzi ludzi z tego pólku ale to przycichło). Było tak zarówno za rządów PO jak i PIS.

Coś tam ci dzwoni ale nie wiesz jeszcze w którym kościele. Symulator załatwia tylko część szkolenia i tej kwestii była zasadnicza różnica między okresem PiS i PO. Otóż za rządów PO unowocześniono wyposażenie samolotu ale symulator został stary więc szkolenie odbywało się w sposób idiotyczny. Załoga w symulatorze symulowala sobie nowe elementy awioniki, które były już w samolocie. Co generalnie ośmieszało samą ideę symulatora, bo w nim załoga ma ćwiczyć komunikację między sobą, a nie odczytywać z kajetu, że teraz powinno zadziałać urządzenie A, którego w symulatorze nie ma. To tak w skrócie. Osobną kwestią jest to, że nalot do uprawnień robi się tylko w prawdziwym locie szkoleniowym. Załogi ich nie wykonywały, bo.... nie miały kiedy. Zostało tak mało pilotów, że ciągle latali z politykami, a te loty rzadko odpowiadały warunkom lotów szkoleniowych. Stąd pojawiły się oszustwa w dokumentacji tych lotów. Załogi wpisywaly w papiery np. gorsze warunki atmosferyczne jakie im brakowały w szkoleniu. I tak wg tej oszukanej  dokumentacji pilot miał wylatane np. 10 lądowan bez widoczności, a w rzeczywistości miał 0 i przyszło mu potem ćwiczyć nad Smoleńskiem...

418

Nie sądziłam, że zostanie nawet zakwestionowane stwierdzenie, że katastrofa była ciosem nie tylko w wymiarze ludzkim ale i państwowym. Ale spodziewałam się, że nie będzie żadnej argumentacji usuwającej wątpliwość co do osoby gwarantującej rzetelność badania okoliczności katastrofy. A tylko taka została tutaj podniesiona.

419

W dniu wczorajszym w TV pokazano wywiad z autorem teorii dwóch wybuchów. Sęk w tym, że autor tej teorii nie powiedział wcale o wybuchach ale o "dwóch uderzeniach" bodajże, co w w fizyce wcale nie oznacza wybuchu. Ale Antonio temat podchwycił i cały czas gadał o wybuchach, a że autor protestował, że jemu wcale o wybuchy nie chodziło tylko o zakłócenia pracy urządzeń, to przestał być kolegą Antonia, a teorię lansował inny kolega Antonia doktór, na podstawie danych wyliczonych przez tego fizyka amatora. Czyli teoria została przerobiona tak, żeby pasowała do teorii Antonia. Autor oryginalnej teorii zaprzecza jakoby mówił o wybuchach. Dlatego nie wierzę w wyjaśnienie. Natomiast dziwi mnie że ktoś chciał żeby przyczyny zostały wyjaśnione w ciągu kilku tygodniu. Lądowanie awaryjne na rzece Hudson gdzie nie zginął nikt było badane kilka lat i do dziś nie ma jednoznacznych wyników co było tak naprawdę przyczyną. I w wielu katastrofach lotniczych tak jest. Są mniej lub bardziej prawdopodobne przyczyny, natomiast ewidentne zdarzają się mimo wszystko rzadko.

420 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-08 09:27:48)

Martainn napisał/a:

(...) Natomiast dziwi mnie że ktoś chciał żeby przyczyny zostały wyjaśnione w ciągu kilku tygodniu.(...)

a kto chciał? oczywiście, że niemożliwe
przeanalizowanie chociażby wszystkich danych, odczytanie parametrów lotu, zbadanie szczątków maszyny itd. wymaga czasu
Spartaczono tę robotę i teraz będzie już zawsze odbijać się czkawką i "męczyć", tutaj nie ma dobrego rozwiązania, a tym samym zakończenia, tak to widzę

421

Za dużo polityki. Może, gdyby PIS nie powierzył zadania zbadania katastrofy człowiekowi, który nie ukrywa swoich poglądów, co do faktycznych przyczyn, może gdyby obecnie na spotkanie zaproszono nie tylko rodziny wierzące w zamach, nie budziłoby to żadnych emocji. Ta sprawa nie jest mi obojętna. Nie chciałabym, by zamiast dokonania ustaleń rzetelnych doszło do kolejnego dzielenia na tle zapatrywań partyjnych. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że ludzie, którzy tym się zajmą zachowają wymaganą dozę obiektywizmu, oprą się na dowodach, nie będą wróżyć z fusów i nie zajmą pozycji trybunów ludowych wychodząc poza zakres powierzonych im obowiązków. I pozostaje mieć nadzieję, że likwidacja prokuratury wojskowej spowodowana została innymi  celami niż polityczne (smoleńskie).

422

Z rzadka oglądam TV, ale dzisiaj mi się zdarzyło, matko ile pogardy na niektórych stacjach wobec tragedii smoleńskiej. Nic już, w nas, z człowieczeństwa nie pozostało? Wszystko zdominowała polityka? To ja jestem od dziś apolityczna - taki mój kod ...

423

in_ka napisał/a:

Z rzadka oglądam TV, ale dzisiaj mi się zdarzyło, matko ile pogardy na niektórych stacjach wobec tragedii smoleńskiej. Nic już, w nas, z człowieczeństwa nie pozostało? Wszystko zdominowała polityka? To ja jestem od dziś apolityczna - taki mój kod ...

Akurat politykę pogardy wobec tej ludzkiej tragedii rozpoczął PiS i wszystkie przychylne im media. To akurat wybitny przyklad tego, jak zrobić cyrk z katastrofy samolotowej.

424

in_ka napisał/a:

To ja jestem od dziś apolityczna - taki mój kod ...

I ta droga brzmi zachęcająco. Się zmęczyłam....

425 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-09 22:36:25)

Snake napisał/a:
Paweło napisał/a:

Czemu było mało ćwiczeń na symulatorze często były w tym pólku fałszywe szkolenia które w rzeczywistości się nie odbyły (były już wypowiedzi ludzi z tego pólku ale to przycichło). Było tak zarówno za rządów PO jak i PIS.

Coś tam ci dzwoni ale nie wiesz jeszcze w którym kościele. Symulator załatwia tylko część szkolenia i tej kwestii była zasadnicza różnica między okresem PiS i PO. Otóż za rządów PO unowocześniono wyposażenie samolotu ale symulator został stary więc szkolenie odbywało się w sposób idiotyczny. Załoga w symulatorze symulowala sobie nowe elementy awioniki, które były już w samolocie. Co generalnie ośmieszało samą ideę symulatora, bo w nim załoga ma ćwiczyć komunikację między sobą, a nie odczytywać z kajetu, że teraz powinno zadziałać urządzenie A, którego w symulatorze nie ma. To tak w skrócie. Osobną kwestią jest to, że nalot do uprawnień robi się tylko w prawdziwym locie szkoleniowym. Załogi ich nie wykonywały, bo.... nie miały kiedy. Zostało tak mało pilotów, że ciągle latali z politykami, a te loty rzadko odpowiadały warunkom lotów szkoleniowych. Stąd pojawiły się oszustwa w dokumentacji tych lotów. Załogi wpisywaly w papiery np. gorsze warunki atmosferyczne jakie im brakowały w szkoleniu. I tak wg tej oszukanej  dokumentacji pilot miał wylatane np. 10 lądowan bez widoczności, a w rzeczywistości miał 0 i przyszło mu potem ćwiczyć nad Smoleńskiem...

A skąd to wiesz podaj dane. Ja słyszałem wywiady z ludźmi z pułku i mówili oni że generalnie od końca rządów SLD pułk się staczał coraz bardziej. Za PO to nieznacznie przyśpieszyło ale cały upadek zaczął się od rządów PIS. Niech odpowie ten kto sprzeciwiał się kupnu nowego samolotu po pamiętnym wypadku Leszka Millera...
Piszesz jak Kaczyński który sugeruje iż coś wie a nie powie.

426

Paweło napisał/a:

A skąd to wiesz podaj dane. Ja słyszałem wywiady z ludźmi z pólku i mówili oni że generalnie od końca żadów SLD pułk się staczał coraz bardziej. Za PO to nieznacznie przyśpieszyło ale cały upadek zaczął się od rządów PIS. Niech odpowie ten kto sprzeciwiał się kupnu nowego samolotu po pamiętnym wypadku Leszka Millera...

Paweło: pułku, nie półku
            rządów, nie żądów, nie kalecz języka polskiego

427

Pisze na linuksie ze kiepskim wbudowanym otwartym słownikiem. Żadów to wyraz ze słownika a było słowo rządów. półku wzięło się od złego określenia półki słownik poprawił w czasie pisania.

428

Paweło napisał/a:

A skąd to wiesz podaj dane. Ja słyszałem wywiady z ludźmi z pułku i mówili oni że generalnie od końca rządów SLD pułk się staczał coraz bardziej. Za PO to nieznacznie przyśpieszyło ale cały upadek zaczął się od rządów PIS. Niech odpowie ten kto sprzeciwiał się kupnu nowego samolotu po pamiętnym wypadku Leszka Millera...

Pisałem wyraźnie, że problem dotyczył kilku rządów, nie tylko PO. Kiedy Platforma objęła rządy na fali walki z tzw. kryzysem obcięła mocno finansowanie armii i robili to jeszcze kruczkami i krętactwami, bo akurat finansowanie armii jest sztywnym wydatkiem budżetu opartym na wskaźniku 1.95 % PKB. To były decyzje ministra Klicha. Dramat obsady personalnej rozkwitł właśnie za rządów PO i to nie jest tak, że nikt nic nie wiem o tym, że personel odchodzi. Składa się odpowiednie papiery, zwierzchnicy mogą reagować. Nikt nie chciał... Zakup nowego samolotu, to temat zastępczy. Nowe samoloty byłyby po prostu tańsze w eksploatacji, nie miałyby problemów z emisją spalin i tego typu pierdoły. Nie w tym rzecz. Samolot, którym leciał prezydent był po generalnym remoncie i modernizacji podczas której dostał kupę nowoczesnej awioniki. Tylko widzisz, to jest właśnie tak z tym "Polska zdała egzamin", że Polska płaci za wsadzenie do samolotu mnóstwa nowych zabawek ale skąpi pieniędzy aby wymienić symulator lotu na taki, który będzie odzwierciedlał nowe wyposażenie samolotu. I załoga w symulatorze posługiwała się po staremu instrumentami przed modernizacją, a kiedy wg symulacji miał zadziałać nowy przyrząd, to odczytywała, że zadziałał z kajecika... Nowy, kosmiczny sposób symulacji made in Poland... No i to co pisałem, że symulacja służy treningowi na sucho. Do wylatania godzin niezbędnych do właściwego doświadczenia załogi służą realne loty szkoleniowe w odpowiednich warunkach. Załogi ich nie wylatywały ze względu na:
- brak czasu, bo wszyscy piloci byli ciągle w rozjazdach w lotach dla rządu i prezydenta,
- obcięciu funduszy na loty szkoleniowe.
Więc się w pułku oszukiwało... jak w całym wojsku. Tak jak oszukiwali generałowie lotnictwa, którzy do nalotu dla dodatku lotniczego potrzebowali iluś tam rocznie godzin za sterami. Kiedy więc pan generał był wieziony na naradę do punktu X, to mówił załodze - wpisałem się w dziennik, że ja pilotuje, pan panie pilocie siądzie sobie w przedziale pasażerskim... Zresztą nieważne.
Nikt nie podważył jak na razie ustaleń, że prezydencki Tupolew był sprawny. Banalna prawda o "państwo zdało egzamin" jest taka, że państwo polskie posadziło za sterami samolotu wiozącego głowę państwa załogę, której 3/4 nie miała ważnych dokumentów dopuszczających do lotów. Załoga, której państwo polskie nie dało możliwości treningu lotów w trudnych warunkach atmosferycznych podjęła się wykonania trudnego manewru właśnie w trudnych warunkach atmosferycznych i topograficznych. O ile pamiętam lekturę raportów, to ironią losu jest to, że tej załodze zabrakło 2-3 sekund do bezpiecznego zakończenia tego manewru. Może zawinił właśnie brak doświadczenia z takich sytuacji? To co mnie męczy od tych paru lat to fakt, że gdyby mimo wszystko poszczęściło im się wtedy, to byliby bohaterami. Pan generał i pan prezydent poklepałby po ramieniu - zuch mołodiec... i dalej byłoby tak samo. I było, bo załoga lądującego wcześniej rządowego Jaka zachowała się przy lądowaniu skandalicznie ale wylądowała i nie było tematu... zuch chłopaki. Jedynymi rozsądnymi ludźmi wtedy w powietrzu byli wynajęci piloci z Rosji, którzy transportowym samolotem podeszli parę razu i dali sobie spokój. No nie mieli takich jaj jak ich polscy koledzy ale żyją i latają sobie dalej...

429 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-14 00:17:25)

O 500 plus smile

czyżby u was była już wojna domowa smile

430

Czy ktoś z KODowców może mi wytłumaczyć dlaczego chęć uczczenia powstania AK wywołał taki zdecydowany protest, a promowanie "fioletowej krówki", czy walentynek wręcz odwrotnie?

431 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-14 23:16:21)

KOD nie ma nic przeciw powstaniu AK

432 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-14 23:43:31)

Paweło napisał/a:

KOD nie ma nic przeciw powstaniu AK

To dlaczego Pierwszy Alimenciarz RP tak oponował?

433 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-14 23:52:06)

Mówisz bzdury a pierwszym alimenciarzem oraz zdrajcą małżeńskim jest Jacek Kurski smile Nigdy Kijowski nie oponował przeciw AK.
Lepiej się odnieś do filmiku, zamiast zmieniać temat wink

434 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-15 00:06:28)

Paweło napisał/a:

(...) Nigdy Kijowski nie oponował przeciw AK. (...)

Nigdy. Czyżby? To po co ta dzisiejsza akcja?
Nie gadaj Paweło, najbardziej popularny alimenciarz i gadżeciarz RP to Kijowski - sam chciał lol

435 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-15 00:11:31)

Płaci na nie swoje dziecko psiałem już do tego. Manifestacja nie jest przeciw AK tylko walentynkowa nie obracaj kota ogonem. To reakcja na PISowską propagandę rodem z epoki Stalina odwracająca kota ogonem iż oni dzielą Polaków. Dalej nie odniosłaś się do filmiku wstawię go ponownie w nowym poście jak nie uzyskam odpowiedzi do skutku.  Co do alimentów już pisałem. Nawet jego żona jest wkurzona na PISowskich szpiegów.

436 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-15 00:16:31)

A to widzę, że Paweło nie jesteś na bieżąco. Nie znasz przebiegu walentynkowej imprezy KODu w W - wie.
Na demonstracji KOD chcieli uczcić Armię Krajową. Kijowski wezwał na nich policję

437 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-15 00:27:40)

Kto chciał uczcić ? Aha ci z gazety Polskiej chodzi ci o prowokację coś czytałem. Nie było zgody na ich demonstrację. To pretekst tu nie chodzi o AK a o próbę rozbicia manifestacji. Co innego gdyby to byli inni KOD-owcy.

438

Kurde widzę ze dalej temat się ciągnie a poza tokowaniem nie przynosi to żadnych efektów.
W jakimś sensie ciesze się ze ominęła mnie ta dyskusja smile

439

dzieje się wink

https://pbs.twimg.com/media/CbgamB-WAAED0OL.jpg
Bolka już mają ! Uciekamy!!!

440 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-20 00:00:22)

A chcieli oczyścić Bolka, by stanął na czele KOD.

Mnie zastanawia co to za gierka z tymi dokumentami przekazanymi przez wdowę po kiszczaku. Niby kiszczak kazał jej to oddać prezesowi IPNu. Jeśli tak to on już doskonale wiedział co spalić a co zostawić.

441

_miszmasz napisał/a:

Mnie zastanawia co to za gierka z tymi dokumentami przekazanymi przez wdowę po kiszczaku. Niby kiszczak kazał jej to oddać prezesowi IPNu. Jeśli tak to on już doskonale wiedział co spalić a co zostawić.

Ale przecież, że Wałęsa to Bolek wiadomo od dawna ( lata 90- siąte), no może w pewnych kręgach ...
A teraz już nie da się udawać i tyle.
No "kto na szambie buduje w gównie kończy" taka prawda i tyle wink

442

Trzeba brać pod uwagę to, że w polityce przypadków jest niewiele i zazwyczaj wszystko jest zaplanowane z góry. Jaki jest cel tej gry?

443

_miszmasz napisał/a:

Trzeba brać pod uwagę to, że w polityce przypadków jest niewiele i zazwyczaj wszystko jest zaplanowane z góry. Jaki jest cel tej gry?

Jak to kiedyś powiedział stary SBek: dziecko, w tym kraju nic nie dzieje się przypadkiem wink

444

http://s.lubimyczytac.pl/upload/books/194000/194325/188172-352x500.jpg
warto przeczytać, żeby wiedzieć więcej wink

445

Czytanie Cenckiewicza, to jak czytanie hipotetycznej książki Macierewicza "Leszek - człowiek z trotylu". W jednym i drugim przypadku trolling najwyższej próby.

446

Oen_242 napisał/a:

Czytanie Cenckiewicza, to jak czytanie hipotetycznej książki Macierewicza "Leszek - człowiek z trotylu". W jednym i drugim przypadku trolling najwyższej próby.

A czytałeś?
Czy tak sobie piszesz recenzję tylko np. z wyglądu okładki wink
I tak z ciekawości jaka masz wiedzę nt okrągłego stołu i ustaleń tam zawartych ?
Jakie źródła i materiały, opracowania ? Tytuły może podrzucisz ...

447 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-20 13:28:07)

Oen_242 napisał/a:

Jakieś argumenty przeciwko? Bo bez argumentów to twój post jest trollingiem właśnie.

448 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-20 19:15:39)

_miszmasz napisał/a:

Bzdura !!!!! Wałęsa nie miał stanąć na czele KODu primo sekundo autentyczność teczek nie oznacza iż to co pisze w nich jest prawdziwe. Kaczyński też miał teczkę i uznał że jest sfałszowana...

in_ka napisał/a:

http://sw.lubimyczytac.pl/upload/books/194000/194325/188172-352x500.jpg

Ta książka to propaganda równa trybunie ludów z czasów stalinizmu. Mam gdzieś czy był Bolkiem czy nie. Jak ktoś czyta tego typu książki znaczy iż z nim jest coś nie tak. Taki no life polityczny. Autor już dawno został obalony big_smile
Cenckiewicz mały człowiek o małym rozumku który chciał się wybić jak Kaczyński an Wałęsie wink
Przypomianm KOD czcił bohaterów AK
http://komitetobronydemokracji.pl/wp-content/uploads/2016/02/MG_8131.jpg
http://komitetobronydemokracji.pl/wp-content/uploads/2016/02/MG_8173.jpg
http://komitetobronydemokracji.pl/wp-content/uploads/2016/02/MG_8185.jpg

Dla przypomnienia Piłsudski też zniszczył swoje teczki o dawnej współpracy z austriackim wywiadem cytuje ponieważ mogli by to wykorzystac przeciw mnie   big_smile

449

Paweło napisał/a:

(...) Mam gdzieś czy był Bolkiem czy nie. Jak ktoś czyta tego typu książki znaczy iż z nim jest coś nie tak.(...)

No, że ty Paweło masz "gdzieś" to mnie wcale nie dziwi. Historię swojego kraju, (prawdę historyczną) znać zawsze warto.
Książki różne, różniste czytać też warto, bo w ten sposób zwyczajnie zdobywa się wiedzę. smile

450 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-20 20:08:00)

Paweło napisał/a:

sekundo autentyczność teczek nie oznacza iż to co pisze w nich jest prawdziwe.

No, no. Trzymajmy się zatem jedynej i słusznej wersji, że Wałęsa to bohater.

A teraz pytanie:

Co obalił Wałęsa?

a)Komunizm w Polsce
b)Flaszkę z kiszczakiem w Magdalence
c)Płot przez który przeskakiwał

451

Strasznie Wałęsa się kompromituje. Takie pierdoły wypisuje. Pogrąża się coraz bardziej, aż przykro czytać. Ośmiesza się tylko. Lepiej już by zamilkł.

452 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-20 21:58:53)

in_ka napisał/a:
Paweło napisał/a:

(...) Mam gdzieś czy był Bolkiem czy nie. Jak ktoś czyta tego typu książki znaczy iż z nim jest coś nie tak.(...)

No, że ty Paweło masz "gdzieś" to mnie wcale nie dziwi. Historię swojego kraju, (prawdę historyczną) znać zawsze warto.
Książki różne, różniste czytać też warto, bo w ten sposób zwyczajnie zdobywa się wiedzę. smile

Wiedziałem że tego się czepisz big_smile  To że mam gdzieś nie oznacza iż to jest prawda lol wszyscy prawicowcy  mega przewidywalni zaraz wiem co powiedzą big_smile
@_miszmasz
Kolejny zerojedynkowiec a zapomniałeś iż ludzie nie są zero-jedynkowi a mają stany pośrednie. Chyba uczyłeś się fizyki kwantowej big_smile
Wałęsa i obrońce pedofilii JP II to jedyni wszędzie na świecie znani Polacy big_smile Plując na niego plujecie na siebie big_smile A  róbcie tak dalej nie pogrożę palcem a wykpijcie się do reszty lol
Ja powiem jedno nigdy się tego nie dowiemy a zawiść i jad to takie polaczkowanie aż bólu. I wy się nazywacie lepszym sortem lol
Poniżej obywatelski projekt konstytucji jak widać nie tylko narzekanie a konstruktywna propozycja dobrych zmian.
http://komitetobronydemokracji.pl/wp-co … y-o-tk.pdf
@Inka zamilkł jak Lepper ?
Wałęsa wskazał osobę o którą też znał Wyszowski(Dawny członek KLD liberałów aferałów obecnie PIS) więc coś w tym jest. Ty chyba tez się orientujesz kto to widać jesteś w temacie bo ja nie wiem kto to. Czyżby była członkiem PISu

453 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-21 00:46:24)

Paweło napisał/a:

(...) Czyżby była członkiem PISu

członkiem lol nie
obywatelem tego kraju - tak smile
znającym jego historię - tak, a na dodatek nie mam jej (tej historii) gdzieś wink

https://pbs.twimg.com/media/CbqCdFiW8AAK6tD.jpg

454 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-21 01:09:19)

Paweło napisał/a:

Plując na niego plujecie na siebie big_smile
Ja powiem jedno nigdy się tego nie dowiemy a zawiść i jad to takie polaczkowanie aż bólu. I wy się nazywacie lepszym sortem lol

Nie, będziemy go wychwalać. Czego się nigdy nie dowiemy? Że był kapustą i podstawionym człowiekiem przez czerwonych?

A co do plucia jadem to najpierw sam się ogarnij a potem innym zwracaj uwagę hipokrytko.

455 Ostatnio edytowany przez Tarantella (2016-02-21 09:42:05)

Tak dla ścisłości. Inko, ty wiesz, że właśnie hejtem się zajmujesz, prawda? Jak nie manipulacyjne fotki z demonstracji, to memy. Nie zauważyłam, żeby ktokolwiek inny zamieszczał tu taki zeroargumentowy i zeromerytoryczny materiał. A w sieci znalazłoby się tego sporo, żeby wejść z tobą w dialog na memy (i to dużo bardziej błyskotliwe, niż te zaproponowane przez ciebie).

Nikt się tu do tego nie zniża, bo każdy ma na tyle kultury, żeby nie wtórować twojemu hobby, które nie służy dialogowi. Jednych tym obrażasz, innych szczujesz. Jakieś to takie niekobiece mi się wydaje.

Mam dla ciebie propozycję. Do rozważenia. Niekoniecznie na dziś. Daj sobie czas. Skorzystasz – dobrze. Nie skorzystasz – nie obrażę się.

Nie bądź szczujnią. Bądź kobietą.

Posty [ 391 do 455 z 1,482 ]

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024