Komitet Obrony Demokracji - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 326 do 390 z 1,482 ]

326

Odp: Komitet Obrony Demokracji
kitkaoskara napisał/a:

, bo wreszcie ktoś się zaopiekuje ofiarami losu, uciskanymi przez złych kapitalistów z PO, dorabiających się na krzywdzie owych ofiar losu. Nareszcie nastanie sprawiedliwość i ofiary losu wreszcie zostaną zauważone i wreszcie dostaną coś za nic.
.

Kwintesencja poglądów zwolenników KOD-u. Jaka szkoda, że ofiary losu w ogóle posiadają prawo głosu...O ile świat były piękniejszy gdyby rządy wybierali właściciele firm, szlachta, patrioci...Ach ten plebs niepokorny i głupi...

Ktoś już mówił o gorszym sorcie Polaków? A niech to , fajne hasło wam sprzątnął, bo to własnie sie tu odbywa z waszej strony....podziały , sortowanie, segregacja. Jeśli ktoś za PIS-em to najpewniej od pługa oderwany, ewentualnie głupek na śmieciowej umowie...

Ja nie głosowałam w ostatnich wyborach, bo w moim przekonaniu nie było na kogo, ale gdybym mogła cofnąć czas , to postąpiłabym inaczej i glosowałabym na PIS własnie. Nie przekonali mnie do tego zwolennicy tej partii, bo oni to wiadomo, że zachwalają, ale własnie jej przeciwnicy. Takiego wiadra pomyj dawno nie widziałam. Upokarzanie, wyższość, popisywanie się wielką zaradnością i kasą...Coś strasznego! A równocześnie wykrzykiwanie haseł o równości, tolerancji i demokracji. Totalne zakłamanie. MY - lepsi, ONI - gorsi. To już wolę słuchać o Smoleńsku i nanotechnologii i mam gdzieś taką demokrację, w której każdy kto nie ma firmy i pieniędzy poupychanych na pięciu kontach jest nazywany głupią ofiarą losu.

Zobacz podobne tematy :

327 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-03 11:52:38)

MamaMamusia, i właśnie dzięki takim osobom PO się utrzymało przez tyle lat u władzy. Tak im zrobili wodę z mózgów strasząc PiSem, że ci do teraz wychwalają partię złodziei, aferzystów i krętaczy. A sami krętacze pewnie śmieją się do rozpuku z tych co na nich głosowali.

Obywatel płaci podatki, więc ma PRAWO również wymagać a nie podkulić ogon i przymykać oko na kolejne afery, podnoszenie podatków, podniesienie wieku emerytalnego. Oczywiście jak ktoś się odezwie to będzie nazwany ofiarą losu. Ofiary losu to są ci co przymykają oko na to co robią z nimi politycy.

Jak ludzie się wkur*** i zaczęli wychodzić na ulicę to we wszystkich mediach jazgot i sraczka i wmawianie, że przecież jest tak wspaniale, więc po co ci podpalacze wychodzą na ulice. To była właśnie demokracja według PO. Gorszy sort wychodził wtedy, a teraz wychodzą sami oświeceni, inteligencja i najlepsi Polacy. Widać po tych durnowatych hasłach i okrzykach kto wychodzi na ulice.
To nie powinno się nazywać Komitet Obrony Demokracji tylko Komitet AntyPiSowski. Na szczęście takie osoby nie mają żadnej siły przebicia, sam Prezes to chyba ma niezły ubaw z tego.

Lis i Petru co o majdanie majaczą, ale kto im ten Majdan zrobi? Antify z Niemiec już chyba nikt nie poprosi o pomoc, bo na polskich chłopaków to są za ciency w uszach.
Jakby przynajmniej było dużo takich jak forumowy Paweło co to dziesięciu potrafi na raz powalić jednym ciosem niczym Chuck Norris to może by mieli jakieś szanse, ale sam Paweł napisał, że takich jak on jest tylko kilku.

328 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-03 12:07:31)

Paweło napisał/a:

PO to nie moja bajka ale to wolę już te PO od PISu
http://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/v/t1.0-9/12105963_765654543564205_4147223206287092886_n.jpg?oh=1028df12a6728be2b4622bd4fd00263e&oe=572E3379

A teraz poproszę o porównanie najważniejszego czyli CEN.

329

I jaki wpływ na to miały rządy. Np. ciekawie mnie wpływ rządów PO na długość życia tudzież na to słynne PKB. I uściślić, że 98% z powstałych nowych żłobków to żłobki prywatne. U nas faktycznie klika powstało nowych, ale publiczny jak jeden był tak jest. JEDEN żłobek publiczny z 80 miejscami w 80 tysięcznym mieście. Ponadto należałoby dodać że wydatki na pewne źródła to procent PKB, a więc przy rosnącym PKB automatycznie rosną wydatki jako % z tego PKB. A PKB to wypracowują obywatele a nie rząd. Więc rząd ma niewielkie zasługi.

330

MamaMamusia napisał/a:

Kwintesencja poglądów zwolenników KOD-u. Jaka szkoda, że ofiary losu w ogóle posiadają prawo głosu...O ile świat były piękniejszy gdyby rządy wybierali właściciele firm, szlachta, patrioci...Ach ten plebs niepokorny i głupi...

Ktoś już mówił o gorszym sorcie Polaków? A niech to , fajne hasło wam sprzątnął, bo to własnie sie tu odbywa z waszej strony....podziały , sortowanie, segregacja. Jeśli ktoś za PIS-em to najpewniej od pługa oderwany, ewentualnie głupek na śmieciowej umowie...

(...) Upokarzanie, wyższość, popisywanie się wielką zaradnością i kasą...Coś strasznego! A równocześnie wykrzykiwanie haseł o równości, tolerancji i demokracji. Totalne zakłamanie. MY - lepsi, ONI - gorsi. To już wolę słuchać o Smoleńsku i nanotechnologii i mam gdzieś taką demokrację, w której każdy kto nie ma firmy i pieniędzy poupychanych na pięciu kontach jest nazywany głupią ofiarą losu.

Takie zdanie na temat KODu opierasz na czym właściwie?  Na wypowiedzi dwóch nicków z forum? Gdzie widziałaś tę nienawiść do zwykłych ludzi? Konkretnie? Wiesz, ja byłam na wszystkich (oprócz jednego) marszach, należę do trzech KOD-owych grup na fb  i jakoś tej nienawiści nie widziałam. Wieszanie psów na politykach, owszem, ale pogarda do zwykłych ludzi, nie. Może dlatego, że sami jesteśmy zwykłymi ludźmi.
Chciałabym przy okazji uczulić: na fb są dwie duże grupy otwarte nazwane Komitet Obrony Demokracji. Pierwsza liczy w tej chwili 56 tys. ludzi, ta jest autentyczna. Na liście członków, co każdy może sprawdzić - prawie sami Polacy. Druga ma 62 tys. członków i jest założona przez prorosyjskie trolle. Na liście członków bardzo duży odsetek kont z Pakistanu, Maroka itd., a posty dodawane przez członków partii Zmiana. Wiele z prowokacyjnych wpisów na tej stronie było podchwytywane przez prawicowe media jako autentyczne.

331 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-03 13:24:45)

MamaMamusia napisał/a:

Ja nie głosowałam w ostatnich wyborach, bo w moim przekonaniu nie było na kogo, ale gdybym mogła cofnąć czas , to postąpiłabym inaczej i glosowałabym na PIS własnie. Nie przekonali mnie do tego zwolennicy tej partii, bo oni to wiadomo, że zachwalają, ale własnie jej przeciwnicy. Takiego wiadra pomyj dawno nie widziałam. Upokarzanie, wyższość, popisywanie się wielką zaradnością i kasą...Coś strasznego! A równocześnie wykrzykiwanie haseł o równości, tolerancji i demokracji. Totalne zakłamanie. MY - lepsi, ONI - gorsi. To już wolę słuchać o Smoleńsku i nanotechnologii i mam gdzieś taką demokrację, w której każdy kto nie ma firmy i pieniędzy poupychanych na pięciu kontach jest nazywany głupią ofiarą losu.

Ja też nie głosowałam w ostatnich wyborach, świadoma tego, źe nie ma co liczyć, źe to już ten poziom polityki, w którym zaczną się liczyć ponadpartyjne interesy na rzecz rozwoju kraju i narodu. Ba, śmieszyła mnie ta antypisowska i propisowska propaganda, bo wiadomo było, że konieczna jest zmiana warty przy korycie a dla przeciętnego obywatela niewiele się zmieni. Gdybym dzisiaj mogła cofnąć czas zagłosowałabym na którekolwiek z ugrupowań przeciwko PIS (pewnie oszołomów od Kukiza pominęłabym, bo to dla mnie zbyt duża egzotyka smile ). Przekonali mnie do tego ani przeciwnicy tej partii, ani jej zwolennicy, ale sami członkowie, którzy dotarli do władzy.
Nie miałam wcześniej pojęcia, źe można aż tak bardzo nie liczyć się z wyrokami Trybunału Konstytucyjnego, którego wyroki zgodnie z KONSTYTUCJĄ są ostateczne. Przekonała mnie do tego ich obłuda polityków PIS (przebili obłudę swoich poprzedników powielokroć) i zaprzeczanie oczywistym faktom. Do głowy mi nie przyszło, że dorwą się do władzy ludzie, dla których praworządność jest niczym a spokój obywateli jest ostatnim z priorytetów, dużo dalekimi poza osobistymi niesnaskami Najjaśniejszego Jarosława Zawsze Dziewicy oraz jego partykularnych interesów. I że to wszystko będzie się działo w pośpiechu, pod osłoną nocy niczym spisek przeciwko rodakom, bez żadnych hamulców, bez próby wyjaśnienia i nawiązania jakiegokolwiek dialogu.
Tak, zdecydowanie udało się PIS jak żadnemu innemu ugrupowaniu skłócić i spolaryzować postawy Polaków, nawet tych, którzy od polityki trzymali się z daleka smile

Ale okazało się również jak Polacy są nieświadomi i podatni na totalitaryzm, jak łatwo jest ich podporządkować swoim celom.

Nie wiem, może i PIS ma "dobre" intencje na potem, jak już uporządkują na swoje potrzeby władzę sądowniczą, ale zabrali się do tych "porządków" nazbyt gorliwie, łamiąc wszelkie standardy, budząc niepokój w kraju i za jego granicami. Tak nie działają przygotowani profesjonaliści, tak działają buce bez wyobraźni, zbyt pewni siebie. Wieszczę im niezbyt świetlaną przyszłość, jak wszystkim w historii, którzy pragnęli zbyt szybko, zbyt wiele i którym zabrakło wyobraźni, źeby przewidzieć skutki swoich zbyt pośpiesznych działań.

332

MamaMamusia napisał/a:

(...) Upokarzanie, wyższość, popisywanie się wielką zaradnością i kasą...Coś strasznego! A równocześnie wykrzykiwanie haseł o równości, tolerancji i demokracji. Totalne zakłamanie. MY - lepsi, ONI - gorsi. To już wolę słuchać o Smoleńsku i nanotechnologii i mam gdzieś taką demokrację, w której każdy kto nie ma firmy i pieniędzy poupychanych na pięciu kontach jest nazywany głupią ofiarą losu.

Takie zdanie na temat KODu opierasz na czym właściwie?  Na wypowiedzi dwóch nicków z forum? Gdzie widziałaś tę nienawiść do zwykłych ludzi? Konkretnie? Wiesz, ja byłam na wszystkich (oprócz jednego) marszach, należę do trzech KOD-owych grup na fb  i jakoś tej nienawiści nie widziałam. Wieszanie psów na politykach, owszem, ale pogarda do zwykłych ludzi, nie. Może dlatego, że sami jesteśmy zwykłymi ludźmi.
Chciałabym przy okazji uczulić: na fb są dwie duże grupy otwarte nazwane Komitet Obrony Demokracji. Pierwsza liczy w tej chwili 56 tys. ludzi, ta jest autentyczna. Na liście członków, co każdy może sprawdzić - prawie sami Polacy. Druga ma 62 tys. członków i jest założona przez prorosyjskie trolle. Na liście członków bardzo duży odsetek kont z Pakistanu, Maroka itd., a posty dodawane przez członków partii Zmiana. Bywało, że prowokacyjne wpisy na tej stronie były podchwytywane i cytowane przez prawicowe media jako autentyczne.

333 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-03 13:12:47)

Czarna Kotko,
Nie zwracałabym specjalnej uwagi na słowa MamyMamusi, gdyż na podstawie wyrwanych z kontekstu, kilku słów z wypowiedzi nie odnoszącej się do KOD zbudowała ona na swoje potrzeby wydumaną teorię. Zwykła manipulacja sfrustrowanej kobitki i już wink

334

Widziałam wypowiedzi Mamusi w innych wątkach i wyłania mi się z nich bardzo sensowna osoba. Tym bardziej mnie dziwi takie jej zdanie.

335 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-03 14:13:33)

kitkaoskara napisał/a:

Czarna Kotko,
Nie zwracałabym specjalnej uwagi na słowa MamyMamusi, gdyż na podstawie wyrwanych z kontekstu, kilku słów z wypowiedzi nie odnoszącej się do KOD zbudowała ona na swoje potrzeby wydumaną teorię. Zwykła manipulacja sfrustrowanej kobitki i już wink

Równie dobrze można napisać tak, o tobie kitkooskara, nie zwracałabym specjalnej uwagi na twoje słowa, zwykła manipulacja, dodałabym jeszcze kilka innych przymiotników na twój temat, ale po co ...

Czarna Kotka napisał/a:

Takie zdanie na temat KODu opierasz na czym właściwie? (...)

Nie żartuj Czarna Kotko, sama przecież korzystasz, z takiego narzędzia jakim jest internet. Tam można znaleźć wszystko, przecież dobrze, o tym wiesz. Oczywiście warto mieć świadomość możliwości manipulacji i zwyczajnie sprawdzać.
Nie należy oczywiście wrzucać wszystkiego do jednego worka. Wierzę, w to, że jakiś procent ludzi uczestniczących, w marszach KODu, wyrażało swój sprzeciw przeciwko sytuacji dla nich nie do zaakceptowania. Jednak ruch KODowy zbudowała i podkręca opozycja we własnym celu i dla własnych korzyści. Wierzysz, w to, że chodzi, o dobro zwykłego obywatela? Naprawdę ?

336

kitkaoskara napisał/a:

Czarna Kotko,

slowa wyrwane z kontekstu? To może cały wątek taki jest?
Wielu jawnie deklaruje tutaj poparcie dla KOD-u i jaki jest ich stosunek do osób mających inne poglądy, bądź inny status społeczny? Ano najczęściej pojawiające sie określenia to - nieudacznik, złodziej, leń, ofiara losu, głupek, prostak, łysa pała, mięśniak, moher, ogłupiony pisowski pionek, zmanipulowana łajza bez rozumu...a w odniesieniu do ogółu - motłoch, plebs, klechostan, ciemna masa, ciemnogród....
I nie mówię tu Czarna Kotko o tobie, bo z twoich postów nie bije taka nienawiść.
Nie, nie byłam na marszu KOD-u, i nie głosowałam też na PIS, ale po przeczytaniu tego wątku widzę co nieco.... Sposób, w który zwolennicy KOD - u ( w tym wątku ) wyrażają swoje zdanie jest przerażający. To jest obrażanie i mieszanie z błotem.
Po co ja mam bronić demokracji,w  której człowiek bez kasy i firmy jest nazywany ofiara losu?
Te same osoby , które krzyczą hasła o równości i tolerancji, w tym i innych wątkach, nawołują do przyjmowania uchodźców. Taki uchodźca może według nich otrzymać od państwa 2000 euro, ale niechby Polak w swoim kraju  upomniał się o 500 zł na dziecko to wielkie larum sie podniesie, że na państwo liczy leń i nieudacznik jeden. Ja nie jestem zwolenniczką żadnego ruchu narodowego, nie śmiem siebie nazywać nawet patriotką, ale jak widzę taką jednostronną i zakłamaną pseudo tolerancję, to coś mi tu nie gra jednak.
Przeczytałam cały watek, opowiedziałam sie po jednej ze stron, tyle.
KOD - u w takiej formie jaka została mi tu przedstawiona na pewno bronic nie będę

kitkaoskara - nie musisz na moje wpisy zwracać uwagi, nikt ci tego nie nakazuje. Obrażając mnie odnosisz skutek odmienny od zamierzonego, bo mi to lotto co ty o mnie myślisz, więc nie potrzebnie sie unosisz i irytujesz. Twój sposób traktowania rozmówcy, świadczy o tobie nie o mnie.

337 Ostatnio edytowany przez MamaMamusia (2016-02-03 16:10:23)

in_ko, nie napiszę tak o kitce.....nie mój poziom.

Zresztą i tak zostałam potraktowana dość łagodnie wink Jestem tylko "sfrustrowana" a nie oderwana od pługa lub ogłupiona, czy ślepa smile

338 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-03 16:36:43)

MamoMamusi,
Najlepiej będzie, jeśli wrócisz do bawienia dzieci a w wolnej chwili lepiej poczytaj sobie Machiavelliego wink
Twój ostatni post to stek uogólnień, nadinterpretacji i zebranych w jednym poście zbiór zarzutów, wynikający zapewne z twojej bezsilności.
To, że nie przeczytałaś ze zrozumieniem i cos tam sobie wydumałaś trzy po trzy, po czym przypięłaś do wszystkich, którzy są w opozycji do PIS, to już twój problem, którym nie zamierzam się przejmować, ale, że przypisujesz mi cały szereg sformułowań, które ja nie napisałam to uważam za spore nadużycie, bo przyznaję się tylko do ofiar losu, które użyłam sarkastycznie w odpowiedzi na post Snake, który traktował o bezwolności tzw. Polski B. Jednak nie podejrzewam ciebie konkretnie o czytanie ze zrozumieniem, więc tym razem przymknę a twoje fochy oko wink Ale następnym razem zanim zaczniesz przypinać innym metki, upewnij się, że faktycznie użyli zwrotów, które im przypinasz i czy rzeczywiście popierają KOD, bo ja takiej deklaracji nigdzie nie umieściłam big_smile
Wiesz, takie przypisywanie jednemu określeniu całego szeregu innych pejoratywów, nie zastosowanych przeze mnie to język destrukcji i wrogości.
Trochę zmiarkuj kobieto z agresją smile
Ciao /

Czarna Kotka napisał/a:

Widziałam wypowiedzi Mamusi w innych wątkach i wyłania mi się z nich bardzo sensowna osoba. Tym bardziej mnie dziwi takie jej zdanie.

Czytałam ostatnio pewien historyczny wątek chyba na rozstaniach, gdzie ją nieźle wyśmiano, więc może jeszcze ja pamiętając tamtą sytuację od razu postanowiłam ją zignorować.

339

kitkaoskara napisał/a:

MamoMamusi,
Najlepiej będzie, jeśli wrócisz do bawienia dzieci a w wolnej chwili lepiej poczytaj sobie Machiavelliego wink
Twój ostatni post to stek uogólnień, nadinterpretacji i zebranych w jednym poście zbiór zarzutów, wynikający zapewne z twojej bezsilności.
To, że nie przeczytałaś ze zrozumieniem i cos tam sobie wydumałaś trzy po trzy, po czym przypięłaś do wszystkich, którzy są w opozycji do PIS, to już twój problem, którym nie zamierzam się przejmować, ale, że przypisujesz mi cały szereg sformułowań, które ja nie napisałam to uważam za spore nadużycie, bo przyznaję się tylko do ofiar losu, które użyłam sarkastycznie w odpowiedzi na post Snake, który traktował o bezwolności tzw. Polski B. Jednak nie podejrzewam ciebie konkretnie o czytanie ze zrozumieniem, więc tym razem przymknę a twoje fochy oko wink Ale następnym razem zanim zaczniesz przypinać innym metki, upewnij się, że faktycznie użyli zwrotów, które im przypinasz i czy rzeczywiście popierają KOD, bo ja takiej deklaracji nigdzie nie umieściłam big_smile

A ja ostatniego postu nie kierowałam bezpośrednio do ciebie smile

Najlepiej będzie , jeśli zaniechasz mówienia mi co mam robić...nie żebym zamierzała słuchać smile

Nawet jeśli moje wypowiedzi ci się nie podobają , to wyobraź sobie , ze mimo to, mam do nich prawo wink

Nie musisz przymykać oka na moje fochy, wcale na to nie liczę.

Twoje słowne gierki i wydumane, mocno demagogiczne określenia nie robią na mnie wrażenia

Możesz nie wierzyć, ale nie czuję się od ciebie ani gorsza ani mniej inteligentna.

340 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-03 16:42:42)

MamaMamusia napisał/a:

Możesz nie wierzyć, ale nie czuję się od ciebie ani gorsza ani mniej inteligentna.

Przyznam szczerze, że ja czuję się od ciebie inteligentniejsza i nie dziwi mnie, że ty ode mnie nie big_smile
Możesz mi wierzyć lub nie big_smile

Dobra, kończę tę dziecinadę z tobą. Pa smile

341

kitkaoskara napisał/a:
MamaMamusia napisał/a:

Przyznam szczerze, że ja czuję się od ciebie inteligentniejsza i nie dziwi mnie, że ty ode mnie nie big_smile
Możesz mi wierzyć lub nie big_smile

Dobra, kończę tę dziecinadę z tobą. Pa smile

gratuluję więc wysokiej samooceny wink

342 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-04 00:09:28)

Snake napisał/a:

Ja już na tym forum faszystą i nazistą byłem więc cóż jeszcze mogę przeczytać o sobie lol Na dodatek golę łeb na łyso i chodzę na siłownię. Masakra...

Nic o tobie nie pisałem to własnie jest próba kompromitacji odbiorcy. Stara stalinowska metoda jak mówił Jarosław Kaczyński. Co do cen rzecz względna dużo zależy od samych handlowców np podwyższają ceny by potem obniżać że niby promocja sam wiem bp trochę działałem w tej branży wink

343 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-04 00:00:39)

Paweło napisał/a:
Snake napisał/a:

Ja już na tym forum faszystą i nazistą byłem więc cóż jeszcze mogę przeczytać o sobie lol Na dodatek golę łeb na łyso i chodzę na siłownię. Masakra...

Nic o tobie nie pisałem to własnie jest próba kompromitacji odbiorcy. Stara stalinowska metoda jak mówił Jarosław Kaczyński.

Paweło ty się już sam niejednokrotnie skompromitowałeś na tym forum.

Dalej nie odpowiedziałeś na pytanie, jaki masz stosunek do CHErwonego zbrodniarza z Argentyny.Jest dla ciebie bohaterem tak jak dla twoich przyjaciół z lewej strony?

344 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-04 00:30:41)

Ja się nigdy dotąd nie skompromitowałem lol Ja nie przynależę do żadnego stada jak wy lol Jestem wolny strzelec robię  co chcę. Jak chcę to pomagam anonimowym  jak nie to nie. Częściej wolę z żoną igraszki. Ostatnio samodzielnie walczę z hejterami internetowymi trollami.
Kogo bo nie rozumiem. Jestem anarchistą a nie socjalistą tylko stwierdziłem ze Polacy są z natury socjalistyczni tj roszczeniowi big_smile
Pojęcie prawica lewica to pojęcie przestarzałe ponieważ ważne jest podejście zarówno do gospodarki (socjalista, liberał) jak i ideologii czy to chrześcijańskiej czy świeckiej czy liberalnej.
Im rząd słabszy a silniejsze struktury lokalne jak no w Niemczech tym lepiej. Głosowałem na SLD z powodu ich pragmatyczności (dużo nie obiecywali) a do UE weszliśmy co niestety nie przełożyło się na poparcie UE zawłaszczyła sobie platforma.
Ty idizesz w myśl zasady nie ważne co mówią ważne iż mówią.
http://img5.demotywatoryfb.pl//uploads/201308/1377720421_o4kzpj_600.jpg
Tu masz swoich kolegów co kapitalizm nazywają socjalizmem lol
http://www.nacjonalista.pl/2015/06/24/r … apitalizm/
Za same "twarze" dożywocie big_smile
https://i.ytimg.com/vi/eKXjU0zC9-Q/maxresdefault.jpg
Komunizm to kolektyw wy zamieniliście czerwone na czarne. A metody te same. Rządy szewców szukających tylko haków.

345

Paweło napisał/a:
Snake napisał/a:

Nic o tobie nie pisałem to własnie jest próba kompromitacji odbiorcy. Stara stalinowska metoda jak mówił Jarosław Kaczyński.

Uderz w stół... chłopie skąd ci przyszło do głowy, że ja w tej krótkiej wypowiedzi do twojej osoby się odnosiłem? Trochę mniej megalomanii...

346

Paweło napisał/a:

Ja się nigdy dotąd nie skompromitowałem lol Ja nie przynależę do żadnego stada jak wy lol

A to dowcip ci się udał Paweło lol

347 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-05 13:30:21)

Jedna literówka ale nie kompromitacja lol
Lepiej przyznajcie się iż ten rząd a właściwie nierząd sprzedał Polaków na wyspach. Wszyscy już to widzą, klapki opadają.

348

Po pierwsze to kogo obchodzą Polacy na Wyspach? Myślisz, że mnie, mojego sąsiada, znajomych obchodzi jakie zasiłki mogą otrzymać w Wlk. Brytanii przyjeżdżający tam Polacy? Podpowiem - nie obchodzą. Mnie ze względów oczywistych, mieszkam tu w Polsce smile Moich sąsiadów też zasiłki w Wlk.Brytanii nie obchodzą choć ich dzieci za granicę do pracy wyjeżdżają. Właśnie, do pracy, a nie po zasiłki. To są ludzie, których ci od sukcesów i przebojowości nazwaliby ubogimi ale to są tacy ubodzy co idą do każdej pracy jaka jest w okolicy i o dziwo udaje im się pieniądze odkładać. Spluwają pod nogi tych co zamiast pójść jak oni cały dzień na kolanach w szkółce robić biorą zapomogi z gminy albo żarcie i odzież. Zapewniam cię, że oni też mają brytyjskie zasiłki w dupie.
Po drugie, zmniejszenie zjawiska wyjazdu młodych ludzi za granicę Polski tylko po to żeby brać tam zasiłki jest z korzyścią dla Polski. Jeśli więc kogoś rząd sprzedał to nierobów i oszustów.

349 Ostatnio edytowany przez MamaMamusia (2016-02-05 16:14:00)

Snake napisał/a:

Po pierwsze to kogo obchodzą Polacy na Wyspach? Myślisz, że mnie, mojego sąsiada, znajomych obchodzi jakie zasiłki mogą otrzymać w Wlk. Brytanii przyjeżdżający tam Polacy? Podpowiem - nie obchodzą. Mnie ze względów oczywistych, mieszkam tu w Polsce smile Moich sąsiadów też zasiłki w Wlk.Brytanii nie obchodzą choć ich dzieci za granicę do pracy wyjeżdżają. Właśnie, do pracy, a nie po zasiłki. To są ludzie, których ci od sukcesów i przebojowości nazwaliby ubogimi ale to są tacy ubodzy co idą do każdej pracy jaka jest w okolicy i o dziwo udaje im się pieniądze odkładać. Spluwają pod nogi tych co zamiast pójść jak oni cały dzień na kolanach w szkółce robić biorą zapomogi z gminy albo żarcie i odzież. Zapewniam cię, że oni też mają brytyjskie zasiłki w dupie.

Snake, ja - emigrantka od wielu lat mieszkająca w Wielkiej Brytanii - szczerze dziękuje ci za te słowa!

350 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-05 15:22:57)

Snake napisał/a:

Po pierwsze to kogo obchodzą Polacy na Wyspach? Myślisz, że mnie, mojego sąsiada, znajomych obchodzi jakie zasiłki mogą otrzymać w Wlk. Brytanii przyjeżdżający tam Polacy? Podpowiem - nie obchodzą. Mnie ze względów oczywistych, mieszkam tu w Polsce smile Moich sąsiadów też zasiłki w Wlk.Brytanii nie obchodzą choć ich dzieci za granicę do pracy wyjeżdżają.

Co racja, to racja. Nie wiem skąd ten larum.

A mam inne pytanie do zwolenników PIS, czy wy naprawdę wierzycie w to, że katastrofa w Smoleńsku to był zaplanowany zamach ?

351

Tak. To byli reptilianie i weganie.

352

Martainn napisał/a:

Tak. To byli reptilianie i weganie.

To chyba jeden z niezbadanych dotąd wątków wink

353 Ostatnio edytowany przez MamaMamusia (2016-02-05 16:15:03)

kitkaoskara napisał/a:

Nie wiem skąd ten larum.

Nie "ten larum" , tylko "to larum "  wink
Co za paradoks - osoba czytująca  Machiavelliego nie odróżnia rodzaju męskiego od nijakiego...

wybaczcie dygresję, ale nie mogłam się powstrzymać smile

354 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-05 16:59:05)

kitkaoskara napisał/a:

A mam inne pytanie do zwolenników PIS, czy wy naprawdę wierzycie w to, że katastrofa w Smoleńsku to był zaplanowany zamach ?

Nie wierzę, w zaplanowany zamach, może inaczej nie chcę wierzyć ale powiedz mi kitko, co wydarzyło się tam wtedy, w Smoleńsku tylko tak wiesz ze 100 % pewnością. I kto (imiennie) za ten burdel organizacyjny odpowiada?
I mam taką wręcz pewność, że gdyby nie motano, w smoleńskim śledztwie, przeprowadzono je i zamknięto wg światowych standardów temat by zwyczajnie nie powracał.
I ciekawostka, w wykonaniu mojego "ulubieńca" p.Jacka

https://pbs.twimg.com/media/CacIIvlWcAARNBD.jpg:large

355 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2016-02-05 17:08:58)

MamaMamusia napisał/a:
Snake napisał/a:

Snake, ja - emigrantka od wielu lat mieszkająca w Wielkiej Brytanii - szczerze dziękuje ci za te słowa!

A gofno prawda, pojedz i przekonaj sie na wlasne oczy,ja emigrantka Ci to mowie. Do Snaka to pisze, jakby co.

356 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-05 17:20:00)

in_ka napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Nie wierzę, w zaplanowany zamach, może inaczej nie chcę wierzyć ale powiedz mi kitko, co wydarzyło się tam wtedy, w Smoleńsku tylko tak wiesz ze 100 % pewnością.

Myślę, że z taką 100% pewnością to my nigdy nie poznamy dokładnego przebiegu tej katastrofy i wagi poszczególnych czynników, które się do niej się przyczyniły. A było ich wiele, zarówno czynnik ludzki, jak i czynniki od ludzi niezależne. Ot, zbieg różnych okoliczności z fatalnym, bo najgorszym z możliwych, skutkiem.

MamaMamusia napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Nie wiem skąd ten larum.

Nie "ten larum" , tylko "to larum "  wink
Co za paradoks - osoba czytująca  Machiavelliego nie odróżnia rodzaju męskiego od nijakiego...

wybaczcie dygresję, ale nie mogłam się powstrzymać smile

Jak zwykle Mamusia cenny głos w dyskusji big_smile
Ale dzięki, nie wiedziałam, że to rodzaj nijaki wink

357

kitkaoskara napisał/a:

Myślę, że z taką 100% pewnością to my nigdy nie poznamy dokładnego przebiegu tej katastrofy i wagi poszczególnych czynników, które się do niej się przyczyniły. A było ich wiele, zarówno czynnik ludzki, jak i czynniki od ludzi niezależne. Ot, zbieg różnych okoliczności z fatalnym, bo najgorszym z możliwych, skutkiem.

Czynniki można nazwać, czynniki można zidentyfikować, to nie jest ani niemożliwe, ani nierealne. A tego nie zrobiono rzetelnie i uczciwie. I dlatego jest problema...

358

in_ka napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Czynniki można nazwać, czynniki można zidentyfikować, to nie jest ani niemożliwe, ani nierealne. A tego nie zrobiono rzetelnie i uczciwie. I dlatego jest problema...

Komuś z pewnością zależało, żeby uchronić brzozę przed konsekwencjami wink

359 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-05 17:49:05)

Mussuka napisał/a:

A gofno prawda, pojedz i przekonaj sie na wlasne oczy,ja emigrantka Ci to mowie. Do Snaka to pisze, jakby co.

Ty różne rzeczy mówisz i co z tego? Twoja wersja musi być przyjęta do wiadomości, że piszesz gofno prawda do kogoś? Chyba, że sama po te zasiłki pojechałaś i piszesz z autopsji to okej.

360 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-05 20:39:43)

kitkaoskara napisał/a:

Komuś z pewnością zależało, żeby uchronić brzozę przed konsekwencjami wink

można również tak jak ty kitko trywializować ...
można tak jak ja oczekiwać rzetelnej (bez matactw) i pełnej analizy przyczyny katastrofy, z wyciągnięciem konsekwencji wobec osób, które nie dopełniły swoich powinności

361

Mussuka napisał/a:

Ale co mam zobaczyć? smile Przecież ja o moich sąsiadach w Polsce pisałem, że biedni ale chwytają się każdej pracy i w dodatku potrafią ją znaleźć. Tylko, że to jest ciężka praca, nie dla większości młodych ludzi teraz smile Oni właśnie pogardzają takimi co zamiast zarobić raz tu, raz tam wyciągają ręce po zapomogi i zasiłki. Ich dzieci zaś jeżdżą sezonowo do pracy za granicę i to też jest praca, którą nie każdy udźwignie. Zarabiają, wracają i inwestują w coś. Z ich punktu widzenia te zasiłki w Wielkiej Brytanii to sobie Angole mogą w d... wsadzić. Mój jeden szwagier mieszka w Irlandii od ponad 10 lat i tylko raz brał zasiłek dla bezrobotnych. Po tym jak przepracował odpowiedni okres pracy, który uprawniał go do zasiłku w razie utraty pracy. Wtedy faktycznie stracił pracę, poszedł na zasiłek i ten okres i pieniądze z zasiłku wydał na szkołę językową. Drugi szwagier właśnie pojechał do Anglii i jakoś nie zaczął od szukania zasiłku tylko od pracy gdzie się da.

362 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-06 01:14:14)

in_ka napisał/a:
kitkaoskara napisał/a:

Nie wierzę, w zaplanowany zamach, może inaczej nie chcę wierzyć ale powiedz mi kitko, co wydarzyło się tam wtedy, w Smoleńsku tylko tak wiesz ze 100 % pewnością. I kto (imiennie) za ten burdel organizacyjny odpowiada?
I mam taką wręcz pewność, że gdyby nie motano, w smoleńskim śledztwie, przeprowadzono je i zamknięto wg światowych standardów temat by zwyczajnie nie powracał.
I ciekawostka, w wykonaniu mojego "ulubieńca" p.Jacka

https://pbs.twimg.com/media/CacIIvlWcAARNBD.jpg:large

Mnie to wisi, to temat zastępczy, ważna jest gospodarka. mniej polityków, generałów pasożytów, klech lepiej dla Polski smile Tylko szkoda mi obsługi niewinne stewardessy.
Co do brzozy sam widziałem jak ciężarówka rozbiła się o brzozę. Skrzydła samolotu są cienkie aerodynamiczne mój wykładowca miał ubaw z Bzdur Biniendy bez danych RAW (samo wideo z symulacji) i innych matołków. Jego symulacja to był temat mojej magisterki t metody numeryczne. więc jestemw  tym temacie smile
Nawet profesor Kleiber były szef PAN  doradcza śp Lecha Kaczyńskiego uznał ta komisję za polityczny organ złożony z ludzi niekompetentnych. To chyba coś znaczy.

363

Mój mąż (projektujący w pracy silniki do samolotów) polecił mi kiedyś ten filmik, na którym bardzo ładnie widać co się dzieje ze skrzydłem samolotu, które się zderza z drewnianym słupem. Skrzydłem starszego niż Tupolew samolotu o cięższej i bardziej wytrzymałej konstrukcji.

Co do karania winnych, to oni w dużej mierze zostali już ukarani, zginęli w katastrofie.

364 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-06 11:45:21)

in_ka napisał/a:

można tak jak ja oczekiwać rzetelnej (bez matactw) i pełnej analizy przyczyny katastrofy, z wyciągnięciem konsekwencji wobec osób, które nie dopełniły swoich powinności

No tak smile
Faktycznie zanosi się, że tym razem będzie rzetelna analiza wszystkich przyczyn wink
Teraz już się brzozie nie upiecze. Może nawet dotrą do tych, którzy wieledziesiąt lat wstecz posadzili brzozę i tych, którzy przez ten czas pozwalali jej tam rosnąć i tylko czekali aż polski prezydent będzie chciał, mimo niesprzyjających warunków atmosferycznych, wystartować a później lądować na zacofanym technicznie lotnisku.
Daj spokój inka.

365 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-06 11:59:56)

kitkaoskara napisał/a:

No tak smile
Faktycznie zanosi się, że tym razem będzie rzetelna analiza wszystkich przyczyn wink
Teraz już się brzozie nie upiecze. Może nawet dotrą do tych, którzy wieledziesiąt lat wstecz posadzili brzozę i tych, którzy przez ten czas pozwalali jej tam rosnąć i tylko czekali aż polski prezydent będzie chciał, mimo niesprzyjających warunków atmosferycznych, wystartować a później lądować na zacofanym technicznie lotnisku.
Daj spokój inka.

Kitko, ale ty masz spokój, ciebie nie interere, ty wiesz ...
Mnie interesuje nadal, szczególnie kto i po co mataczył podczas śledztwa? Na ile brzoza była skutkiem (złe decyzje - kogo - pilotów, czy naziemnej obsługi), na ile przyczyną ? I dlaczego tak łatwo "sprzedaliśmy" nas wtedy co, w zamian mieliśmy zyskać ? itp.
Czy wyjaśni te wątpliwości obecna komisja - nie wiem. Może zdobędzie więcej informacji, uzyska albo odzyska "zaginione" dokumenty. Może dopiero po iluś tam latach dowiemy się więcej.
Historia pokazuje (uczy), że niewyjaśnione "zagadki" są dość proste do rozwiązania ale często nie dla współczesnych, tylko dopiero dla kolejnych pokoleń. Może i tak będzie ze smoleńską tragedią, kto wie.

366

Porządne śledztwo to by się w końcu przydało. Prawie 6 minęło, a ja nadal nie wiem kto poniósł odpowiedzialność karną za powierzenie samolotu z prezydentem lotnikom, z których 3 na 4 nie miało ważnego "prawa jazdy". Oczywiście niby ukarano jednostkę rozformowując ją i coś tam czepiano się kadry dowódczej i szkoleniowej ale to są winni tylko z najniższego szczebla. Oni po prostu byli pod presją wykonania zadania nawet kiedy środki ku temu są takie jakie mają. To w końcu wojsko. Dowódca Sił Powietrznych, który ten stan aprobował zginął w katastrofie ale to ta sama bajka, to żołnierz. Na końcu tej hierarchii jest minister obrony czyli wówczas pan Klich. Miał dwa wyjścia z sytuacji. Albo przyznać się, że tolerował ten syf w podległym sobie ministerstwie (nie żądam ekstremy czyli przyznania, że jego własne decyzje i kolegów z rządu miały duży wpływ na ten syf) albo przyznać, że nie panował nad tym co się dzieje i działo w podległym mu ministerstwie i podać się do dymisji. Pan minister wybrał oczywiście trzecie wyjście czyli ogłosił, że o niczym nie wiedział, nikt mu nic nie meldował, to nie on, to ci na dole i odczepcie się od niego. Kwintesencja mendy... nie bez powodu wojsko wspomina go jako najgorszego ministra obrony przez 25 lat III RP.

367 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-06 12:09:33)

Snake napisał/a:

Porządne śledztwo to by się w końcu przydało. Prawie 6 minęło, a ja nadal nie wiem kto poniósł odpowiedzialność karną za powierzenie samolotu z prezydentem lotnikom, z których 3 na 4 nie miało ważnego "prawa jazdy". Oczywiście niby ukarano jednostkę rozformowując ją i coś tam czepiano się kadry dowódczej i szkoleniowej ale to są winni tylko z najniższego szczebla. Oni po prostu byli pod presją wykonania zadania nawet kiedy środki ku temu są takie jakie mają. To w końcu wojsko. Dowódca Sił Powietrznych, który ten stan aprobował zginął w katastrofie ale to ta sama bajka, to żołnierz. Na końcu tej hierarchii jest minister obrony czyli wówczas pan Klich. Miał dwa wyjścia z sytuacji. Albo przyznać się, że tolerował ten syf w podległym sobie ministerstwie (nie żądam ekstremy czyli przyznania, że jego własne decyzje i kolegów z rządu miały duży wpływ na ten syf) albo przyznać, że nie panował nad tym co się dzieje i działo w podległym mu ministerstwie i podać się do dymisji. Pan minister wybrał oczywiście trzecie wyjście czyli ogłosił, że o niczym nie wiedział, nikt mu nic nie meldował, to nie on, to ci na dole i odczepcie się od niego. Kwintesencja mendy... nie bez powodu wojsko wspomina go jako najgorszego ministra obrony przez 25 lat III RP.

Taaa...wszystko jasne.
Wystarczyłoby żeby minister sprawdzał licencje pilotów i byłoby OK?
Teraz MUSI odpowiedzieć za brak schodzenia głęboko, głęboko w dół w swoich obowiązkach służbowych.

Wiesz to tak jakby prezes wielkiego koncernu sprawdzać miał każdą w wielu tysięcy faktur, które każdego miesiąca trafiają do firmy, którą zarządza.

Inka
Śmieszą mnie te wyssane z palca informacje o zaginięciu setek meldunków, ale przyznaję, ze gdyby to była prawda (w co nie wierzę), to by oznaczało, ze ludzie, którzy to uczynili i ci, na których polecenie to uczyniono, powinni odpowiedzieć i ponieść surową karę

368

W tej katastrofie zginął prezydent RP, zginęli posłowie, zginęli inni wielce zasłużeni dla naszego kraju ludzie. A pozostał syf.
Sprawa niewyjaśniona wystarczająco. To jest zwykła kompromitacja. I dla mnie każdy obywatel naszego kraju powinien odczuwać dyskomfort. I nie ma znaczenia już kto (z której opcji politycznej) przyczynił się do takiego finału nieszczęsnego smoleńskiego lotu. Wszyscy odpowiedzialni powinni zostać imiennie wskazani. A cały przebieg katastrofy rzetelnie punkt po punkcie wyjaśniony. Bo inaczej, to jest zwykła polska kompromitacja na którą my się godzimy.
Ale oczywiście, to jest tylko mój punkt widzenia sprawy.

369 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-06 12:22:24)

in_ka napisał/a:

W tej katastrofie zginął prezydent RP, zginęli posłowie, zginęli inni wielce zasłużeni dla naszego kraju ludzie. A pozostał syf.
Sprawa niewyjaśniona wystarczająco. To jest zwykła kompromitacja. I dla mnie każdy obywatel naszego kraju powinien odczuwać dyskomfort. I nie ma znaczenia już kto (z której opcji politycznej) przyczynił się do takiego finału nieszczęsnego smoleńskiego lotu. Wszyscy odpowiedzialni powinni zostać imiennie wskazani. A cały przebieg katastrofy rzetelnie punkt po punkcie wyjaśniony. Bo inaczej, to jest zwykła polska kompromitacja na którą my się godzimy.
Ale oczywiście, to jest tylko mój punkt widzenia sprawy.

Ale wiesz, ze dla reszty świata ta sprawa jest już wyjaśniona?
Mój partner lubi oglądać takie fabularyzowane dokumenty m.in. "Katastrofy w przestworzach" czy jakoś tak podobnie. Już przed rokiem oglądaliśmy wspólnie odcinek, w którym była rekonstrukcja katastrofy, w której zginął Prezydent Kaczyński i wyjaśnienie jej przyczyn smile

370 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-06 12:29:10)

kitkaoskara napisał/a:

Ale wiesz, ze dla reszty świata ta sprawa jest już wyjaśniona?
Mój partner lubi oglądać takie fabularyzowane dokumenty m.in. "Katastrofy w przestworzach" czy jakoś tak podobnie. Już przed rokiem oglądaliśmy wspólnie odcinek, w którym była rekonstrukcja katastrofy, w której zginął Prezydent Kaczyński i wyjaśnienie jej przyczyn smile

Co znaczy dla "reszty świata", albo, że jakaś stacja telewizyjna zrobiła film?
Dla reszty świata nadal są polskie obozy koncentracyjne, a ostatnio nawet to my Polacy byliśmy, w strukturach SS.

Właśnie, to nam Polakom powinno zależeć na smoleńskiej PRAWDZIE, nie reszcie świata.
I dlatego powtarzam, to jest nasza kompromitacja, że nie dopilnowaliśmy. Nie wyciągnęliśmy (bo nie potrafimy) konsekwencji wobec winnych zaniedbań.

371 Ostatnio edytowany przez Snake (2016-02-06 12:46:48)

kitkaoskara napisał/a:

Taaa...wszystko jasne.
Wystarczyłoby żeby minister sprawdzał licencje pilotów i byłoby OK?
Teraz MUSI odpowiedzieć za brak schodzenia głęboko, głęboko w dół w swoich obowiązkach służbowych.

Wiesz to tak jakby prezes wielkiego koncernu sprawdzać miał każdą w wielu tysięcy faktur, które każdego miesiąca trafiają do firmy, którą zarządza.

Nie rozumiesz co się działo w MON. Za ministra Klicha doszło do dwóch największych katastrof lotniczych w Wojsku Polskim, w całej jego historii. Po katastrofie w Mirosławcu śledztwo nie zostawiło suchej nitki na całym systemie jakim zarządzał minister Klich. Miał być wdrożony cały system naprawczy za który odpowiadał kto? Minister Klich, a dwa lata później dochodzi do jeszcze większej katastrofy, po której wychodzi, że wdrożenie tego systemu naprawczego po Mirosławcu, to był jeden wielki pic na wodę. Minister ponosi za to ostateczną odpowiedzialność. Nawet jeśli postępowaniu sądowym udałoby mu się z odpowiedzialności karnej wywinąć, to dla człowieka honoru sprawa jest jasna jak należy postąpić. Przed II wojną światową polscy oficerowie wiedzieli co to honor i z dużo bardziej błahych uszczerbków na honorze oficera, dowodzącego strzelali sobie w łeb... Nie oczekiwałem od ministra Klicha aż takiego staroświeckiego podejścia do honoru ale dymisja, to było absolutne minimum co ten człowiek powinien 5 lat temu zrobić.
To nie jest kwestia tego, że jacyś piloci nie mają ważnych licencji. Co się dzieje w Pułku Specjalnym było wiadomo powszechnie. W wyniku działań pana Klicha ale również jego poprzedników dla sprawiedliwości z pułku odeszła większość kadry. Głównie doświadczeni piloci w wieloletnim stażem i wylatanymi tysiącami godzin. Po prostu uznali w pewnym momencie, że mają dość takiej służby jaką oferowali im politycy. Część odeszła na emeryturę, część zainwestowała prywatne pieniądze i zdobyła cywilne licencje pilotów, dzięki czemu przeszli do cywilnych linii, gdzie zaczęli pracować jak ludzie i zarabiać dużo większe pieniądze. W Pułku Specjalnym zostały niedobitki, głównie młodzi ludzie bez doświadczenia. Nie było dla ministra Klicha żadną tajemnicą, że dochodziło do tak kuriozalnych sytuacji, że premier i prezydent kraju nie mogą jednocześnie polecieć w dwa różne miejsca, bo jest jeden pilot, który może ich zawieźć! To był efekt cięć finansowych jakie w wojsku wprowadził nie kto inny jak minister Klich na polecenie premiera Tuska. Bywało, że aby lot z premierem lub prezydentem mógł się odbyć łamano wprost przepisy ściągając pilota z domu, w środku nocy kiedy miał obowiązkowe wolne po wykonanym locie. To właśnie w wyniku decyzji ministra Klicha system szkolenia w lotnictwie specjalnym kompletnie się rozsypał. Nie było winą pilotów nad Smoleńskiem, że nie mieli ważnych papierów. Oni ich nie mieli, bo państwo polskie nie zapewniło im wylatania odpowiedniej ilości lotów szkoleniowych. Pilot wojskowy nie wsiada sobie ot tak do prywatnego samolotu i sobie ćwiczy. Robi to wtedy kiedy taką możliwość daje mu państwo, a państwo mu takiej możliwości nie dało. System szkolenia przed ministrem Klichem działał przez lata, a za jego rządów kompletnie się rozleciał. Te dwie wielkie katastrofy są efektem właśnie tego i za to właśnie minister Klich odpowiada. Mam nadzieję, że facet do końca swych dni nie będzie już spał spokojnie....

372

Snake napisał/a:

(...) Te dwie wielkie katastrofy są efektem właśnie tego i za to właśnie minister Klich odpowiada. Mam nadzieję, że facet do końca swych dni nie będzie już spał spokojnie....

I właśnie, z takich faktów Polacy powinni sobie zdawać sprawę, w raporcie nt katastrofy jasno i wyraźnie powinno zostać uwzględnione, co, kto, za co odpowiada i dlaczego.

Ale najprościej - nie chcieć wiedzieć, nie widzieć, bo po co ? Znowu ponapuszczać na siebie, wtedy przecież łatwiej ugrać swoje interesy, kosztem pospólstwa.

373

Dlatego jak słyszałem te gęby mówiące, że państwo wówczas zdało egzamin, to aż mną trzęsło. To państwo wówczas legło na kolanach, a nawet z mordą w gnoju i błocie... Dwie katastrofy. W wyniku pierwszej giną wysocy oficerowie WP, w tym dowódcy kilku ważnych jednostek Sił Powietrznych i szefowie szkolenia i (sic!) bezpieczeństwa lotów. W wyniku drugiej ginie prezydent państwa i ludzie, którzy odpowiadają za cały system bezpieczeństwa i obrony państwa, a politycy PO mówią państwo zdało egzamin. Wiecie, że do smoleńskiego Tupolewa wsiedli wszyscy dowódcy rodzajów sił zbrojnych, szefowie sztabów, ciał zajmujących się bezpieczeństwem narodowym itp.? W jednej katastrofie zniknął cały naczelny aparat decyzyjny bezpieczeństwa wojskowego Polski. Do tego należy dodać ludzi odpowiadających za bezpieczeństwo ekonomiczne. A oni mówią - państwo zdało egzamin. Już po katastrofie w Mirosławcu mówiono żeby nie wsadzać do jednego samolotu ludzi o takich kompetencjach i odpowiedzialności kierowniczej, a przed lotem do Smoleńska nikt nie sprawdzał kto do tego samolotu wsiadał. Strach pomyśleć co by było gdyby się jednak dogadali w kwestii wspólnego lotu premiera i prezydenta. Przecież wtedy do tego samolotu radośnie dosiadłby się jeszcze premier i zapewne wszyscy marszałkowie Sejmu i Senatu. To jest taka żenada, że na myśl o tym jacy ludzie rządzą tym krajem robię się czerwony...

374

Snake napisał/a:

(...) To państwo wówczas legło na kolanach, a nawet z mordą w gnoju i błocie... (...)

Tylko ilu, z obywateli tego państwa zdaje sobie, z tego sprawę. Komu ten gnój i to błoto przeszkadzało, przeszkadza? Patrząc na to, co dzieje się tu i teraz, wnioski są nader przygnębiające ...

375

Pismo min. W. Stasiaka, które wyjaśnia kto był organizatorem wylotu do Smoleńska:

„Warszawa, 5 marca 2010

Pan Bronisław Komorowski
Marszałek Sejmu RP

Z upoważnienia Pana Prezydenta RP pragnę poinformować, że na uroczystości 70 rocznicy zbrodni katyńskiej w dniu 10.04.2010 w Katyniu Kancelaria Prezydenta RP organizuje przelot samolotu specjalnego. Obok Pana Prezydenta, w skład wchodzą przedstawiciele rodzin katyńskich, wojska, duchowieństwo, osoby zaproszone przez Pana Prezydenta. Liczba miejsc w samolocie jest ograniczona. Odpowiadając jednak na prośbę Pana Marszałka proponuje udostępnienie miejsc w samolocie dla 12 przedstawicieli parlamentu, po trzech z każdego klubu. W związku z koniecznością prowadzenia dalszych prac organizacyjnych proszę o przekazanie listy osób zgłoszonych na uroczystości.
Władysław Stasiak”

I jeszcze kilka cytatów:

"Każdy kto będzie próbował zmienić miejsce lądowania prezydenckiego samolotu zostanie oskarżony o utrudnianie prezydentowi RP sprawowanie władzy."
Jarosław Kaczyński

I przyszedł marzec 2010r, I w TVP pojawił się prezydent RP z wystąpieniem.
Do sprawdzenia w archiwach TVP.

Oto co powiedział:

Ja i moja kancelaria przygotujemy wizytę w Smoleńsku. Tusk i rząd mają się do tej wizyty nie wtrącać.
Lech Kaczyński.

Rzetelne śledztwo... tylko rzetelne śledztwo jak wskaże, że żadnego zamachu nie było, a wśród winnych jest spory odsetek osób związanych z PiSem... to się zrobi rzetelniejsze, prawda? Żeby wyszło tak jak trzeba. Bo JUŻ WIDZĘ jak Macierewicz z Kaczyńskim są w stanie przyznać się do JAKIEJKOLWIEK winy lub pomyłki  PiSu.

376 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-06 17:26:07)

Rzetelne Czarna Kotko oznacza oparte na faktach, potwierdzone dowodami (a nie tezami), dokumentami, analizami, itd, oparte na światowych standardach postępowania, w przypadku katastrof lotniczych.
Nieprowadzone, w oparciu, o podejrzenia, zatajenia, komentarze czy interpretacje "różnych innych nam przyjaznych". Jeżeli nie posiada się części składowych trudno mówić, o rzetelności.
A my tych wszystkich dowodów nadal nie posiadamy.

I jeszcze jedno, ktoś bierze (brał) pieniądze (z naszych, obywateli podatków) za wykonywanie pewnych czynności, nadzorowanie danych obszarów dotyczących bezpieczeństwa państwa, również tego lotu. Te wszystkie osoby powinny zostać pociągnięte do odpowiedzialności za niewykonanie (niedopilnowanie) swoich obowiązków. Rozliczone, a także wyciągnięte wobec nich konsekwencje prawne.
I oczywiście, odpowiedzialność winnych bez względu na przynależność partyjną.

377 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-02-06 17:56:22)

Tylko czemu tylko PISiakom tak zależy tam zginęli także ludzie innych ugrupowań czy zwykłych ludzi. I jakoś tak nie szaleją. PISiaki zachowywali się jak chamy miast ciszy która jest zawsze następstwem śmierci żałoby tylko zbijali polityczny interes an śmierci. Macierewicza nawet tam nie było ze strachu pościły mu zwieracze lol Objadał się z innymi posłami miast przyjechać ...
Babranie się w resztkach bo coś pomieszane to przecież nekrofilia. Jakby wierzyli w Boga to by nie zajmowali się takimi bzdurami że np cześć ciała innej osoby jest w innym miejscu jakby maiło to jakieś znaczenie. Powtórzę dobrze się stało i stało by się to najprawdopodobniej jak nie wtedy to w następnym roku. Samolot już nie raz płatał figle. A Komisja nic nie wyjaśni jeśli maiło by się okazać iż winowajcą jest była kancelaria prezydencka bądź nawet sam prezydent czy prezes który go namawiał big_smile
Już widzę jak Kaczyński by się starał gdyby to samolot z premierem rządu uległ katastrofie ....

378 Ostatnio edytowany przez kitkaoskara (2016-02-06 19:02:08)

Czarna Kotko, Snake,
Jak dobrze, że są tacy ludzie jak wy, którzy sięgają do "źródeł zamieszania". Uczę się przy was smile
Przyznaję, że ja nie mam na ten temat specjalnej wiedzy (bo i też nie leży to w obrębie moich zainteresowań), ale jednocześnie wystarczająco dużo lat i doświadczenia, żeby wiedzieć, że było szereg zaniedbań ze strony ówczesnej władzy, ale także ze strony pragnącego udowodnić za wszelką cenę swoją determinację, samodzielność i niezależność, środowiska wokół prezydenta. A i tak  w znakomitej większości takich przypadków zdecydował zapewne czynnik ludzki. Bo to ludzie zlekceważyli i warunki atmosferyczne i kiepskie zaplecze techniczne lotniska w Smoleńsku.

Ulgę czuję, że nie wszyscy PISowcy podzielają szaleństwo Macierewicza big_smile

379

A co powiecie na to?

''Dzień przed katastrofą pod Smoleńskiem w bazie wojskowej na Okęciu został wyłączony system bezpieczeństwa. Dowództwo Sił Powietrznych tłumaczy to wymianą serwera.''

Dowództwo Sił Powietrznych mówi o wymianie serwera. Świadkowie o usterce i problemie z zapisem zdarzeń. Z informacji, do jakich dotarł "Nasz Dziennik", wynika, że system kontroli dostępu w bazie wojskowej na Okęciu, gdzie funkcjonował 36. Specjalny Pułk Lotnictwa Transportowego, nie działał. I to zarówno 9, jak i 10 kwietnia 2010 roku. Jak ustaliliśmy, system akceptował uprawnienia dostępu nadane elektronicznym przepustkom, ale nie rejestrował zdarzeń. Oznacza to, że na dysku nie zostały zapisane dane dotyczące tego, kiedy i za pomocą czyjej przepustki uzyskano dostęp do stref chronionych. Informacje te potwierdzały się także w relacjach jednego z pracowników odpowiadających w bazie na Okęciu za ochronę informacji niejawnych. Mężczyzna mówił śledczym o "problemie" z systemem kontroli dostępu. Ale tylko w dniu katastrofy. Pytane o sprawę Dowództwo Sił Powietrznych zapewnia, że awarii systemu kontroli dostępu (SKD) w dniach poprzedzających lot do Smoleńska nie było. Ale potwierdza, że system 9 i 10 kwietnia nie działał. - W 1. Bazie Lotniczej oraz 36. SPLT były prowadzone bieżące prace konserwacyjne związane z wymianą wyeksploatowanego kontrolera sieciowego na nowy. Odbywały się w weekend, gdyż wtedy system przepustowy jest znacznie mniej obciążony niż w dni powszednie. Prace rozpoczęto 9 kwietnia w godzinach popołudniowych, około godziny 16.00. SKD został wyłączony i nie był prowadzony zapis w elektronicznym rejestrze wejścia/wyjścia na teren ochranianego obiektu - tłumaczy ppłk Artur Goławski, rzecznik prasowy DSP. Elektroniczny SKD na wojskowej części Okęcia, funkcjonujący w specpułku, oparty był na imiennych kartach magnetycznych, które personel "odbijał" na czytniku przy wejściu. Równocześnie wartownicy nie zawsze sprawdzali - jak ustaliliśmy - wszystkie osoby pod kątem tego, czy posługują się one swoją przepustką. W specpułku obowiązywały dwie strefy bezpieczeństwa. Pierwsza z nich obejmowała teren samej jednostki. Druga, wymagająca dodatkowych uprawnień, obejmowała płytę. W ocenie pilotów, z którymi rozmawiał "Nasz Dziennik", nieaktywny system stwarzał duże ryzyko sytuacji, w której na teren jednostki mogła wejść osoba nieuprawniona, posługując się choćby cudzą przepustką. Awarie systemu kontroli dostępu na wojskowym Okęciu zdarzały się, ale nie były częste. Dowództwo Sił Powietrznych określa je mianem "sporadycznych", wynikających z intensywnej eksploatacji SKD. W takim przypadku zwykle nie funkcjonował cały system (bramki były "zacięte"), a wartownicy musieli każdego członka personelu jednostki indywidualnie sprawdzać. Tak miało być także w dniach konserwacji SKD. Jak zapewnia Dowództwo, o wyłączeniu SKD powiadomiono Odział Wart Cywilnych. - Wartownicy wnikliwiej niż zwykle kontrolowali osoby uprawnione do wejścia (wyjścia) poprzez sprawdzanie ich przepustek. Porównywali zdjęcie umieszczone na przepustce z okazicielem - zapewnia ppłk Goławski. Tyle że takiej awaryjnej sytuacji 10 kwietnia 2010 r. lotnicy, którzy wjeżdżali na teren bazy, nie odnotowali w pamięci. W ich ocenie, anomalie w zakresie funkcjonowania SKD nie były w ogóle zauważalne, podobnie zresztą jak rzekoma nadmierna czujność wartowników, a przejście przez bramki odbywało się tak jak zazwyczaj, przy sprawnym SKD. - Na pewno komisja Jerzego Millera sprawdzała, o której godzinie załogi, które leciały do Smoleńska 10 kwietnia 2010 r., przybyły na Okęcie. Czasy ustalono z dość dużą dokładnością. Na pewno wartownik tych godzin nie zapisywał. Zatem musiał być jakiś ślad elektroniczny - mówi jeden z lotników rozformowanego 36. Specjalnego Pułku Lotnictwa Transportowego. Rzeczywiście w raporcie Millera widnieją takie informacje. Ale dane dotyczące czasu przybycia załogi czy personelu technicznego nie pochodzą z SKD, ale z zapisu kamer monitoringu na Okęciu. Zatem mogło dojść do sytuacji, w której wartownicy przeoczyli osobę nieuprawnioną, posługującą się cudzą przepustką, a równocześnie z powodu prac konserwacyjnych niezarejestrowany zostałby czas tegoż wejścia i personalia prawowitego właściciela przepustki. Jak usłyszeliśmy od byłego pilota specpułku, tego typu prace powinny być realizowane w czasie, gdy w jednostce panuje mniejszy ruch. Są to zwykle weekendy lub godziny nocne. Jednak prac konserwatorskich zdecydowanie nie należało prowadzić w czasie, gdy zaplanowane były loty VIP-owskie, gdyż jak usłyszeliśmy, tego rodzaju wyłączenia funkcjonalności SKD mają wpływ na poziom ochrony. - Jeśli wyłączenie nie miało tu znaczenia, to powstaje pytanie o to, po co ten system jest i jaką rolę spełnia. Zastanawia też to, w jaki zastępczy sposób kontrolowany był przepływ osób. Przecież jeżeli SKD był niesprawny, to powinien działać jakiś inny system, np. ręczny, na papierze. Bo taki minutowo-osobowy wykaz wejść i wyjść powinien zostać w jakiejś formie utrwalony - mówi pilot. Co się działo z samolotem? Dzień po wizycie premiera w Katyniu z 7 kwietnia 2010 r. Tu-154M odbył lot do Pragi. To wtedy doszło do uszkodzenia osłony radaru, która została zreperowana na Okęciu. 9 kwietnia ok. godz. 14.00 samolot został przekazany dyżurnemu hangaru. Następnego dnia rano maszyna była przygotowywana do lotu. Na podstawie zapisu kamer komisja Jerzego Millera ustaliła czas przybycia techników specpułku (od ok. 2.30 do 4.00). Około godz. 4.00 personel przejął samolot z hangaru i rozpoczął obsługę. Godzinę później maszynę wystawiono przed hangar i przeprowadzono próby silników. O godz. 5.40 starszy technik dopuścił Tu-154M "101" do lotu. W tym czasie samolot został sprawdzony przez pirotechników BOR. Załoga w komplecie na pokładzie samolotu była o 6.21 (na Okęciu lotnicy zgłaszali się między godz. 4.00 a 5.25). Start był zaplanowany na godz. 7.00. O godzinie 6.30 rozpoczęto załadunek bagaży i cateringu. Przed zaplanowaną godziną startu na pokładzie był już komplet pasażerów. Delegacja oczekiwała na prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Z niespełna półgodzinnym opóźnieniem samolot wystartował z Okęcia. Rzecznik DSP pytany o to, czy i jak kontrolowano, kto w dniach poprzedzających lot do Smoleńska miał dostęp do znajdującego się w hangarze samolotu Tu-154M, zaznacza jedynie, że "w dniach 7-10 kwietnia 2010 roku dostęp do maszyny miały tylko osoby uprawnione (piloci, technicy, funkcjonariusze BOR oraz pasażerowie)". - Przygotowanie Tu-154M przed wylotem do Smoleńska 10 kwietnia odbyło się według takich samych procedur jak przy wszystkich lotach o statusie HEAD (oblot i czynności obsługowe - przeglądy, sprawdzenie działania systemów pokładowych oraz próba silników - nadzorowane przez przewodniczącego Komisji Oblotów Samolotów i Śmigłowców). Przed lotem samolot został sprawdzony przez funkcjonariuszy BOR. Po powrocie z Pragi 9 kwietnia wprowadzono go do hangaru, a po naprawie osłony radaru zaplombowano - dodaje. Zadanie dla służb W ocenie płk. rez. Andrzeja Pawlikowskiego, szefa BOR w latach 2006-2007, tego rodzaju wyłączenie SKD powinno zostać zgłoszone do Biura. - Wszystkie kwestie związane z bezpieczeństwem najważniejszych osób w państwie powinny być analizowane przez BOR. Jeśli dochodzi na lotnisku do tego rodzaju zdarzenia (ale też w innym miejscu, w którym mają przebywać lub przebywają osoby ochraniane), właściciel obiektu powinien natychmiast poinformować o tym fakcie BOR, by formacja ta w sposób zgodny z procedurami podjęła działania mające na celu ulepszenie, wsparcie, poprawę systemu bezpieczeństwa i wyeliminowanie ewentualnych nieprawidłowości, które mogłyby skutkować zagrożeniem bezpieczeństwa ochranianych osób - podkreśla Pawlikowski. Jak zaznacza, BOR powinno dokonać analizy sytuacji i w razie potrzeby wzmocnić działania ochronne oraz udostępnić swoje środki i potencjał ludzki, aż do momentu naprawienia usterki. - Taka informacja powinna znaleźć się w posiadaniu Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, ponieważ kwestie ochrony lotnisk, także wojskowych, leżą w zainteresowaniu tej służby - wskazuje Bogdan Święczkowski, szef ABW w latach 2006-2007. Jednak rolą Agencji byłaby diagnoza przyczyn i okoliczności wyłączenia systemu bezpieczeństwa. Jak zauważa Święczkowski, kiedy patrzy się na problem szerzej, nie ulega wątpliwości, że system ochrony polskich lotnisk odbiega od standardów amerykańskich, a nawet europejskich. To dlatego, że zasady działania tych systemów nie odpowiadają w wystarczającym stopniu na wyzwania, jakie stawia przed nimi potrzeba przeciwdziałania zagrożeniom terrorystycznym. - Brakuje też wizji całościowej sposobu zabezpieczania istotnych budynków czy obiektów państwowych - uzupełnia. Nieco inaczej problem postrzega BOR, które podkreśliło, że kontrola dostępu realizowana przez tę służbę na WPL Warszawa Okęcie "jest systemem niezależnym od wszelkich masowych systemów kontroli dostępu i ich awarie nie wpływają na poziom bezpieczeństwa, którego zapewnienie leży w kompetencjach Biura Ochrony Rządu". BOR, pytane o kwestie zabezpieczenia samolotu, jako stronę odpowiedzialną wskazuje wojsko. - Codzienną ochroną i opieką techniczną samolotu Tu-154M zajmował się 36. SPLT. Biuro Ochrony Rządu rozpoczyna działania mające na celu uniemożliwienie dostępu osób niepowołanych do statku powietrznego od momentu rozpoczęcia w nim sprawdzeń pirotechnicznych do momentu odlotu - informuje mjr Dariusz Aleksandrowicz, rzecznik prasowy BOR. Jak dodaje, w tym czasie "zagrożenie dostępem osób nieupoważnionych do samolotu specjalnego nie istniało". Z pytaniem o sprawę wyłączenia SKD, związanych z nią procedur, ich realizacji oraz konsekwencji w kontekście bezpieczeństwa ochranianych osób "Nasz Dziennik" zwrócił się pod koniec listopada do Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego. ABW dotąd nie udzieliła odpowiedzi.''

380

Następna sprawa. Gdzie są jakieś zdjęcia i filmy z wylotu Tupolewa? Wszystko odłączone było na Okęciu czy jak? Nie śmierdzi wam ta sprawa?

381 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-06 19:37:05)

Paweło napisał/a:

(...)Babranie się w resztkach bo coś pomieszane to przecież nekrofilia.(...)

ty, Paweło ponoć niekompromitujący się na forum, wygoogluj sobie słowo nekrofilia zanim zaczniesz je używać, pożytek jaki może i z tego będzie, douczysz się ...

Paweło napisał/a:

(...) Powtórzę dobrze się stało i stało by się to najprawdopodobniej jak nie wtedy to w następnym roku. (...)

co Paweło dobrze się stało? Cieszy ciebie fakt, że tylu ludzi zginęło ? To widzę, że z tobą gorzej niż zakładałam, dużo dalej posunięte dysfunkcje ...

382

A niedawno schizofrenik Pawełek płakał, że wtedy zginęła Jaruga-Nowacka.

383 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-02-06 19:44:12)

_miszmasz napisał/a:

Następna sprawa. Gdzie są jakieś zdjęcia i filmy z wylotu Tupolewa? Wszystko odłączone było na Okęciu czy jak? Nie śmierdzi wam ta sprawa?

Badacze katastrof lotniczych powiadają, że zaczynają się one na ziemi przed startem. I z tą też tak było. A śmierdzi to tylko to, że do dzisiaj sprawa nie jest właściwie wyjaśniona i zamknięta.

384

in_ka napisał/a:
Paweło napisał/a:

(...)Babranie się w resztkach bo coś pomieszane to przecież nekrofilia.(...)

ty, Paweło ponoć niekompromitujący się na forum, wygoogluj sobie słowo nekrofilia zanim zaczniesz je używać, pożytek jaki może i z tego będzie, douczysz się ...

Paweło napisał/a:

(...) Powtórzę dobrze się stało i stało by się to najprawdopodobniej jak nie wtedy to w następnym roku. (...)

co Paweło dobrze się stało? Cieszy ciebie fakt, że tylu ludzi zginęło ? To widzę, że z tobą gorzej niż zakładałam, dużo dalej posunięte dysfunkcje ...

Już się nie udzielam...z wiadomych względów oczywiście.
Ale to co tutaj czytam,woła o pomstę do Nieba,albo wybitnego specjalisty.
Hejka Inuś

385

majkaszpilka napisał/a:

Już się nie udzielam...z wiadomych względów oczywiście.
Ale to co tutaj czytam,woła o pomstę do Nieba,albo wybitnego specjalisty.
Hejka Inuś

Jakich wiadomych ?
Ja widzę, że coraz więcej osób milknie na forum, bo woli nie mówić. Kurcze, no źle.  Rozmawiać, po to jest Forum.

386

Nie o to chodzi Inka,bo jak wiesz,trudno jest mnie zamknąć...no chyba,że banem big_smile

Zwyczajnie,nie zniżam się do pewnego poziomu, i dziwię się,że Wam jeszcze się chce.
Tu nie ma żadnego merytorycznego dialogu.
Same idiotyzmy i bełkot nawiedzonego człowieka.

387 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-02-06 19:57:07)

in_ka napisał/a:
_miszmasz napisał/a:

Badacze katastrof lotniczych powiadają, że zaczynają się one na ziemi przed startem. I z tą też tak było. A śmierdzi to tylko to, że do dzisiaj sprawa nie jest właściwie wyjaśniona i zamknięta.

Dlaczego więc nikt nie debatował o braku jakichkolwiek dowodów na to, że ten samolot w ogóle odleciał z Warszawy? Na to nigdzie nie ma nawet pół dowodu. Nie ma ani jednego zdjęcia, nie ma ani jednego nagrania video. Pomijając monitoring na Okęciu(akurat dziwnym zbiegiem okoliczności w tym dniu nie działał) to nie było ani jednej telewizji i ani jednego dziennikarza na lotnisku?

388

majkaszpilka napisał/a:

Same idiotyzmy i bełkot nawiedzonego człowieka.

No nie. Co to, to nie.
Nie zgadzam się na określanie w taki sposób twórczości czołowego przedstawiciela ruchu obrońców.
Jego wypowiedzi oddają całą logikę i mądrość napędzającą i popędzającą Komitet a jego powalająca mądrość i niezgłębione zasoby wiedzy nakazują wręcz nadanie mu dożywotnio honorowego tytułu "syna Michnika".
Jestem przekonany, że każdemu jego słowu przyklaskują z entuzjazmem nie tylko związani z nim terapeuci ale również dyplomowani lekarze określonych specjalności.
W związku z powyższym proszę o umiarkowanie w osądach.

389

No a kto nie pozwala tej sprawie zostać zakończoną, cały czas przy niej grzebiąc i wymyślając niestworzone brednie, których muszą wysłuchiwać rodziny ofiar?
Kto powołuje 105-osobową komisję do zbadania sprawy, a spośród tych 105 osób DWIE miały wcześniej kontakt z lotnictwem?
(dla porównania, komisja Laska, 34 osoby, w czym 16 inżynierów lotniczych, 9pilotów, kontroler lotów) Do tego nikt z tej komisji nie był na miejscu, ani nawet nie wykonali podstawowych analiz - dlaczego? Dlatego, że ta komisja nie została powołana żeby dociec prawdy, tylko żeby znaleźć jakieś dowody (na przykład parówki) na wygodną politycznie tezę. 
Kto fałszuje zdjęcia? Kto zatrudnia ludzi, którzy przyznają się potem, że BLEFOWALI?
Przecież to jest czysta groteska. Mrożek by lepszej nie wymyślił.

390

_miszmasz napisał/a:

A niedawno schizofrenik Pawełek płakał, że wtedy zginęła Jaruga-Nowacka.

Nie obrażaj mnie bo dostaniesz bama. Pisałem iż to jedyna wartościowa osoba co nie znaczy że nie wyszło na plus. Jej rodzina nie wykorzystuje katastrofy do celów politycznych. Tylko jest w autentycznej żałobie.

Posty [ 326 do 390 z 1,482 ]

Strony Poprzednia 1 4 5 6 7 8 23 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024