Co to w ogóle znaczy polityczne polityka to np też to iż za aborcję będzie dożywocie a za wstąpienie do jakieś partii np 100 zł na miesiąc. Konstytucję ustalili politycy to polityczny kompromis. Jak dotąd TK się spisywał. TK nie odbierze 500 zł na dziecko ponieważ nie zajmuje się sprawami gospodarczymi. Za to ustawa o inwigilacji aż się prosi o sprawdzenie w TK. Mało kto wie ale teraz fiskus będzie mógł wejść na czyjeś konto i normalnie ściągnąć kasę. DO tego to dąży co do leków na seniorów jest to kosztem wysokości emerytury czyli wielkie oszustwo jakby senior nie mógł sam decydować na co wyda swoje pieniądze, za te pieniądze jeszcze przecież trzeba opłacić urzędnika który to zdecyduje czy ten emeryt jest wystarczająco biedny by dostać czy nie. Co do TK Kijowski nie należał i nie będzie należał do żadnej partii. Wracając jeszcze do TK to TK dixzal jak sąd jest normalna rozprawa a każdy wyrok jest dogłębnie uzasadniony (sam ze stron rządowych sprawdziłem kilka wyroków min. w sprawie religii w szkołach). Rzepliński to nie moja bajka ponieważ on ma min. za sobą zasądzonych kilka prokatolickich wyroków zasądził min. religię w szkołach a mimo to jest na straży konstytucji to człek podobny do Gowina w swoich poglądach kato-konserwa dlatego mu ufam iż nie odpuszcza.
716 2016-03-21 19:09:33 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-03-21 19:20:20)
(...) Co do TK Kijowski nie należał i nie będzie należał do żadnej partii.
A skąd ty Paweło wiesz, do czego będzie czy nie będzie należał alimenciarz ?
Co karzą mu zrobić, to zrobi. Przecież to zwykła wynajęta marionetka.
718 2016-03-21 19:29:17 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-03-21 19:37:11)
(...) Jak dotąd TK się spisywał. (...)
Trybunał Konstytucyjny został utworzony w czasie stanu wojennego przez Wojskową Radę Ocalenia Narodowego (WRON). Jego zadaniem było legalizowanie przestępczych działań Jaruzelskiego, Kiszczaka i całej komunistycznej ekipy. Trybunał Konstytucyjny miał przekonywać społeczeństwo, że wypowiedziana mu przez Jaruzelskiego wojna jest zgodna z Konstytucją. Sposób w jaki TK służy obecnie obronie swoich mocodawców jest już tylko farsą.
Jak ujawnili na polecenie Naczelnego Sądu Administracyjnego sędziowie TK, to oni właśnie pod przewodnictwem aktualnego prezesa TK Andrzeja Rzeplińskiego opracowali ustawę zgłoszoną potem jako projekt prezydenta Bronisława Komorowskiego i przegłosowaną głosami koalicji PO - PSL.
To TK bronił postkomunistów przed odpowiedzialnością.
Najważniejszym z orzeczeń był niewątpliwie wyrok z 11 maja 2007 r. Właśnie w efekcie tych orzeczeń w rękach postkomunistycznych elit pozostał aparat gospodarczy, wymiar sprawiedliwości, media i inne ośrodki władzy.
W wielu krajach demokratycznych nie ma TK i demokracja świetnie funkcjonuje.
719 2016-03-21 19:56:53 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-21 19:57:15)
Najwiekszy wstyd Polsce w chwili obecnej na arenie miedzynarodowej to akurat nie POprzednicy a obecnie rzadzacy przynosza.
Pytanie tylko jakież to zyski z tej zagranicy płyną skoro trzeba się tak przejmować ich opiniami. Tu trzeba się patrzeć przede wszystkim na siebie a nie co tam zachodnie media czy UE mają mądrego do powiedzenia. Większość i tak tym lewackim bełkotem z zachodnich mediów się nie przejmuje.
720 2016-03-21 20:09:02 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-03-21 20:25:07)
Paweło napisał/a:(...) Co do TK Kijowski nie należał i nie będzie należał do żadnej partii.
Co karzą mu zrobić, to zrobi. Przecież to zwykła wynajęta marionetka.
Uważaj bo cię pozwie gdy to mu napiszę A co do alimentów już psiałem ale ty swoje niereformowalna jak Macierewicz.
Kurski też alimenciarz i zdrajca a zarządza telewizją Polską ma stanowisko a kijowski stworzył apolityczny ruch tak jak ruch przeciw ACTA. Na twoje nieszczęście większość znanych mi ludzi czytała konstytucję którą dotąd mam. Mam ją od czasu gdy na niepolecenie prezydenta Aleksandra Kwaśniewskiego dano ją każdemu obywatelowi.
Miszmasz zależy jaka gazeta. Nowojorczycy to mądrzy nowocześnie myślący ludzie w przeciwieństwie do ciemnogrodu z Teksasu, Montany Ty lepiej się martw o swoich ludzi ukrywane gwałciciela i wyciek machlojek Artura Zawiszy. Konstytucja to podtsawa demokracji której wy neofaszyści nie uznajecie.
721 2016-03-21 20:24:15 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-03-21 20:36:22)
in_ka napisał/a:Paweło napisał/a:(...) Co do TK Kijowski nie należał i nie będzie należał do żadnej partii.
Co karzą mu zrobić, to zrobi. Przecież to zwykła wynajęta marionetka.Uważaj bo cię pozwie gdy to mu napiszę (...)
(...) kijowski stworzył apolityczny ruch tak jak ruch przeciw ACTA.(...)
Paweło, ale ty zabawny jesteś
722 2016-03-21 20:26:50 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-03-21 20:32:42)
I jedna i ostatnia prośba nie używajcie słów których znaczenia nie znacie mam tu na myśli słowo lewak. Słowo to zazwyczaj jest nadużywane przez ludziz mową rodem z rynsztoka.
I jedna i ostatnia prośba nie używajcie słów których znaczenia nie znacie mam tu na myśli słowo lewak. (...)
ultralewicowy awanturnik polityczny - SJP
724 2016-03-21 20:40:16 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-21 20:41:22)
I jedna i ostatnia prośba nie używajcie słów których znaczenia nie znacie mam tu na myśli słowo lewak. Słowo to zazwyczaj jest nadużywane przez ludziz mową rodem z rynsztoka.
Apeluje typek wyzywający innych od neofaszystów, haha co za hipokrytka
Konstytucja to podtsawa demokracji której wy neofaszyści nie uznajecie.
Mało kto wie ale teraz fiskus będzie mógł wejść na czyjeś konto i normalnie ściągnąć kasę.
Nie wiem czy miałeś do czynienia z procedurą odzyskania przez urząd skarbowy jakiejś zaległości wg dotychczasowych procedur? Otóż wygląda to mniej więcej tak samo, bo US wysyła do banku decyzję zajęcia określonych środków i bank zajmuje ci tą kasę, i przesyła do US bez pytania cię w ogóle o zdanie. Żeby US mógł wchodzić na czyjeś konto bezpośrednio musiałby być wpięty w systemy wszystkich banków i prędzej mi kaktus urośnie niż uwierzę, że w Polsce w ciągu najbliższych 25 lat opracuje się system komputerowy umożliwiający takie działanie Przecież do tej pory nie zbudowano jednolitego systemu komputerowego dla służby zdrowia...
A co do alimenciarzy, to nie jest hańbą dla pana Kijowskiego, że nie jest już ze swoją żoną, tak samo jak dla pana Kurskiego. Tylko, że Kurski chyba te alimenty na dzieci płaci, a Kijowski tak płaci, że ma prawie 100 tys. zaległości. No i niedawno rzucił chyba dobrze płatną posadę, z której mógłby alimenty płacić, bo przecież ojczyzna wzywa...
Kurski alimentów nie płaci tak jak i wiele tysięcy panów w Polsce.
727 2016-03-21 23:18:29 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-03-21 23:40:29)
Kurski alimentów nie płaci
tak jak i wiele tysięcy panów w Polsce.
Kurski nie płaci ? A to co za problem ściągnąć? Jest z czego.
Gorzej z bidą Kijowskim, no ni ma z czego. Facet goły jak święty Turecki. Ktoś go żywi, ubiera, gadżety kupuje. Łon tylko za free dla ojczyzny walczy
728 2016-03-21 23:29:23 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-03-21 23:35:06)
Kurski ma immunitet więc nikt mu nie ściągnie do tego zdradził żonę i rozwiódł się dopiero po wyborach.
Co do neofaszyzmu termin ten jest używany do opisania szeregu ugrupowań wyłaniających się po II wojnie światowej, które reprezentują znaczną część ideologii faszyzmu. Faszyzm, zapoczątkowany we Włoszech w latach 20. XX wieku, rozprzestrzenił się w Europie w okresie pomiędzy I wojną światową i II wojną światową. Często utożsamiany z neonazizmem.
Faszyzm jest charakteryzowany przez:
totalitarne próby nałożenia kontroli państwowej na wszystkie aspekty życia: społeczne, polityczne, kulturalne i ekonomiczne
państwo faszystowskie reguluje i kontroluje (zamiast nacjonalizowania) środki produkcji
faszyzm wynosi państwo jako nadrzędną ponad jednostki, instytucje oraz grupy je tworzące
faszyzm używa wyraźnej retoryki, wzywa do heroicznego, masowego wysiłku w celu np. odtworzenia minionej potęgi
wzywa do posłuszeństwa wobec jednego lidera, często prowadzi do kultu jednostki
Faszyzm jest wiązany przez wielu naukowców z jedną lub więcej spośród poniższych charakterystyk:
wysoki poziom nacjonalizmu
ekonomiczny korporacjonizm
silny dyktatorski przywódca, który przedstawia naród, państwo albo wspólnotę jako nadrzędną wobec jednostek albo grup je tworzących.
Co do Kurskiego
Jeszcze nie tak dawno Jacek Kurski (49 l.) deklarował w specjalnym oświadczeniu, że z żoną rozstaje się „w atmosferze dialogu”. Potem próbował nawet odbudować swoje małżeństwo. Chciał udobruchać Jarosława Kaczyńskiego (66 l.) i jeszcze przed wyborami wrócić do PiS. Ale teraz były europoseł przekroczył granice przyzwoitości i raczej przekreślił swoje szanse i u żony, i u prezesa. Od miesięcy nie płaci alimentów na 8-letniego synka!
W sierpniu 2014 r., po pierwszej rozprawie rozwodowej przed sądem, Jacek Kurski zabrał synka Olgierda do parku na rower. Później były wspólne wypady na basen, a nawet męska wakacyjna wyprawa do Chorwacji. Czy to tylko na pokaz? Wygląda na to, że Jacek Kurski ojcem roku nie zostanie. Najpierw złożył wniosek o wymeldowanie z domu starszego syna Antoniego (23 l.), a w grudnia 2014 r. przestał łożyć na swoje najmłodsze dziecko!
Jest to tym bardziej bulwersujące, że na brak pieniędzy polityk nie może narzekać. Przez pięć lat zasiadania w Parlamencie Europejskim inkasował ok. 25 tys. zł miesięcznie! A jakby tego było mało, na koniec pracy w Brukseli dostał odprawę – od połowy 2014 roku przez kolejnych pięć miesięcy na konto wpływały mu pieniądze z europarlamentu – w sumie ok. 125 tysięcy złotych.
Jedno jest pewne – tak postępując, bardzo szybko może mieć na karku komornika. I na powrót na łono PiS, jako niesolidny rodzic, raczej nie ma co liczyć.
jeszcze jedna różnica Kijowski płacił wcześniej na nieswoje dziecko bo tak zadeklarował. A jak żona go nie chciała to nie chciał już płacić ale nie mógł już tego zrobić. Wieź pomiędzy nim a dzieckiem jeszcze nie powstała. Więc prawnie jest alimenciarzem. Moralnie już nie. Kijowski z tego powodu z tego powodu nie straszył sądem nie zdradzał żony a Kurski tak min. tygodnik Nie.
Ale nazwanie go bezpodstawnie marionetką jak najbardziej prosi się o proces. Na pewno to go nie ucieszy.
729 2016-03-21 23:43:54 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-03-22 00:57:32)
Straszne starocie o Kurskim Paweło wklejasz i nawet nie zaznaczasz, że to nie twoje tylko kopiuj/wklej uruchamiasz. Ostatnie wypowiedzi byłej żony pana Kurskiego o nim bardzo pochlebne. Coś mi się widzi, że z tymi alimentami naciągane bardzo i nieaktualne na dodatek.
Ale z Kijowskim pocieszny jesteś nadal
(...) Więc prawnie jest alimenciarzem. Moralnie już nie (...)
wg czyjej moralności ? KODziarzy może?
730 2016-03-22 00:00:43 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-22 00:04:12)
Paweło to teraz coś o komunizmie i komunistach zapodaj. O Kwaśniewskich, Millerach i reszcie czerwonej świty.
731 2016-03-22 19:40:58 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-03-22 20:10:38)
Pisałem już ale widać nie dociera. gdybyś była mężem i uwierzyłabyś zdrajcy (choć z czego wiem sama zdradziłaś) przyjęłabyś nie swoje dziecko jako swoje a ona by cię kolejny raz oszukała to co byś zrobiła a właściwie zrobił... Szczególnie że w tym związku ona była zamożna a on tym biedniejszym. A te przeróbki mnie nie paszą.
Co do lewakrów jak nazwać skrajnie prawicowego awanturnika ?
732 2016-03-22 19:56:10 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-03-22 20:04:18)
Paweło, nie da się zrozumieć, co napisałeś. Spróbuj poprawić, żebyś był zrozumiały.
I jak coś, o kimś piszesz, najpierw to sprawdź, bo bzdurzysz strasznie. Ogólny bałagan u ciebie i chaos kompletny.
733 2016-03-22 20:07:29 Ostatnio edytowany przez Madman88 (2016-03-22 20:11:15)
Mnie dziwi, że Wam się chce odpowiadać na te jego kocopoły...Ja od dawna czytam jego wpisy z bananem na twarzy. Czemu? Bo on sam siebie masakruje.
Mnie dziwi, że Wam się chce odpowiadać na te jego kocopoły...Ja od dawna czytam jego wpisy z bananem na twarzy. Czemu? Bo on sam siebie masakruje.
Mnie też dziwi, że nadal z nim rozmawiam
Mówiłem zebrali się zgraja domorosłych narodowców (może to jedno konto) ja mam argumenty a wy wymijacie to. Czepiając się detali.
Przypominam iż kolejny raz sprawdza się to powiedzenie Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz.
I to ja wygrywam.
(...) I to ja wygrywam.
W chińczyka czy warcaby
Oj Paweło pocieszny jesteś
737 2016-03-22 21:09:32 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-03-22 21:11:43)
W polityce. Wy tylko oddajecie piłeczkę i to niezdarnie. Wszystkie moje argumenty omijacie. Twój wpis tylko to potwierdza.
Wszystkich których znam a głosowali na PIS teraz jest głupio wcześniej chwalili władze śmiali się teraz siedzą cicho. A jak ich się przyciśnie to żałują głosu.
W polityce. (...)
A to gra planszowa czy komputerowa
739 2016-03-22 21:20:40 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-03-22 21:26:23)
Nie żartuj sobie dobrze wiesz o co chodzi o tą dyskusję. Kolejna informacja o której pisałem sprawdza się
http://www.netkobiety.pl/p2702591.html#p2702591 post 1193 fundacja prolife chce całkowitego zakazu aborcji. Kobieta w razie dokonania ciąży ma być karana. Pani Szydło stwierdziła iż jeśli ten projekt wpłynie to ona nim się zajmie.
Aborcja nie będzie mogła być dokonana ze względu na gwałt czy trwały uszczerbek zdrowia matki. Kaczorek już ze strachu trzęsie się że to może pogrążyć całkowicie elektorat PIS ponieważ zdecydowana większość ludzi nie chce zaostrzenia tejże ustawy. Już więcej popiera aborcję na życzenie matki (ok 9-10% Polaków). Prosił nawet kler by odroczył ten projekt a PIS nie chcąc stracić u rydzyka nie może się nie zgodzić no to mamy drugi kryzys w którzy obecny rząd sam się wpakował na własne życzenie
Na dodatek już chodzą słuchy iż nowy szef BOR współodpowiedzialny za wypadek Dudy awansuje na generała
740 2016-03-28 01:29:48 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-28 01:31:03)
Małe pytanko. Czy KOD planuje w najbliższym czasie jakieś protesty w stolicy Belgii? Policja w Brukseli rozgania ludzi na antyislamskich demonstracjach, co według mnie jest zamachem na demokrację.
No to, Miszmasz, do roboty. Coś Ci się nie podoba, to zrób z tym coś.
742 2016-03-28 19:54:36 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-28 19:58:53)
No to, Miszmasz, do roboty. Coś Ci się nie podoba, to zrób z tym coś.
No wiesz, myślałem, że skoro KOD jak sama nazwa wskazuje broni demokracji to zmobilizują emigrację do protestów w tej sprawie w Brukseli. Tam łamana jest właśnie demokracja, bo nie pozwalają ludziom głośno wyrażać tego co myślą o uchodźcach.
No chyba, że pojęcie obrona demokracji odnosi się tylko do obrony kolesi co stracili władzę. W takim razie przepraszam i nie było pytania.
https://www.youtube.com/watch?v=V0ALwYDY_74 Wreszcie ktoś powiedział prawdę jak wygląda demokracja w eurokochłozie i ogólnie jak wygląda dzisiejsza Europa.
Nie no co ty, po co KOD miałby demonstrować w Brukseli? Przecież to jest tak śmieszny kraj, że nawet jak ogłaszają demonstrację pod hasłem "nie dać się zastraszyć" czy jakoś tak, to ją odwołują ze strachu przed zamachami...
Gdybym tak miała demonstrować to, co myślę o ruchu narodowym, to też by mi zabronili, z tych samych względów.
Snake, no niektórzy widać się nie boją, ale z takimi to znowu policja jedzie. A co do zaKODowanych to oni mają jakieś dziwne pojęcie wolności i demokracji, także moje pytanie było ironiczne co pewnie zauważyłeś.
746 2016-03-28 22:52:05 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-28 22:54:28)
Gdybym tak miała demonstrować to, co myślę o ruchu narodowym, to też by mi zabronili, z tych samych względów.
E tam, sporo zaKODowanych demonstruje swoją nienawiść do przeciwników i jakoś nadal sobie spokojnie człapią po ulicach
Na tym właśnie między innymi demokracja polega.
A śpiewają, że będziecie wisieć na drzewach?
Nazywają Was zboczeńcami? Brudasami? Wyliczają komu śmierć a komu nie?
A śpiewają, że będziecie wisieć na drzewach?
Nazywają Was zboczeńcami? Brudasami? Wyliczają komu śmierć a komu nie?
Nie jesteśmy ani komunistami, ani zboczeńcami ani brudasami także nie
749 2016-03-29 00:02:21 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2016-03-29 00:03:40)
Nie o to chodzi czy jesteście, ale czy jest jakaś grupa, która Was w ten sposób ocenia, w taki sposób Was nazywa, pogardza Wami i wierzy w Waszą podrzędność a swoją nadrzędność - czyli robi wszytko to, co Wy w stosunku do innych grup? (Może to KOD właśnie? )
Pomijając islamistów, którzy są, podobnie jak Wy, religijnie motywowanymi konserwatystami nie tolerującymi odmienności.
750 2016-03-29 00:30:03 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-29 00:39:25)
Nie o to chodzi czy jesteście, ale czy jest jakaś grupa, która Was w ten sposób ocenia, w taki sposób Was nazywa, pogardza Wami i wierzy w Waszą podrzędność a swoją nadrzędność - czyli robi wszytko to, co Wy w stosunku do innych grup? (Może to KOD właśnie?
)
Pomijając islamistów, którzy są, podobnie jak Wy, religijnie motywowanymi konserwatystami nie tolerującymi odmienności.
Ale do jakich grup konkretnie?
O komunistach śpiewamy to co śpiewamy, bo mają krew Polaków na rękach. Komuś się to nie podoba to znaczy, że stoi po ich stronie. A zbrodniarzy takich jak choćby jaruzelski to popiera całkiem spora grupa osób i to bynajmniej nie są osoby związane z prawą stroną. Kogoś bolą takie okrzyki to pokazuje po której stoi stronie.
Jakie to jeszcze inne grupy? Uczestniczący w paradach miłości czy równości? Nic nie mam do homoseksualistów, dopóki nie będą wychodzić na ulicę i wszem i wobec ogłaszać jakie to jest normalne i cool. Czy hetero chodzą po ulicach i ogłaszają, że są normalni? Nie muszą do tego przekonywać ludzi. Sorry, ale nie mam ochoty w Polsce idąc ulicą oglądać dwóch całujących się panów. I sporo normalnych ludzi również nie ma na to ochoty.
Religijnie motywowani? Ja nie jestem religijnie motywowany, wyrażam po prostu swoją opinię i nikt mną nie manipuluje. Niektórzy jednak są zmanipulowani i ulegają poprawności politycznej co jest bardzo niebezpieczne i efekt tego mamy chociażby w Belgii gdzie policja rozgania demonstrantów. Ta harda brukselska policja niech się częściej wybiera do dzielnicy Molenbeek.
A tolerancja jest cnotą ludzi bez przekonań.
751 2016-03-29 02:43:40 Ostatnio edytowany przez Paweło (2016-03-29 02:49:31)
Chociażby homoseksualistów, libertynów, pacyfistów, hippisów, hindusów przykłady Białystok. Mordy mniejszości. Na zdjęciach widać wasza współpracę z Combat 18. Jakbyscie doszli do władzy to byście wprowadzili zakaz propagowania homoseksualizmu (ala Rosja) ateizmu + wyjście z UE i zamkniecie granic.
752 2016-03-29 09:51:42 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-29 09:53:54)
Chociażby homoseksualistów, libertynów, pacyfistów, hippisów, hindusów przykłady Białystok. Mordy mniejszości. Na zdjęciach widać wasza współpracę z Combat 18. Jakbyscie doszli do władzy to byście wprowadzili zakaz propagowania homoseksualizmu (ala Rosja) ateizmu + wyjście z UE i zamkniecie granic.
Już napisałem co sądzę na temat propagowania homoseksualizmu. Lobby robi to w konkretnych celach, najpierw wmówienie, że to jest normalne, a w dalszej kolejności co już się od dawna dzieje wymuszenie zgody na małżeństwa osób tej samej płci i adopcja przez nich dzieci. Na to nie może być zgody i prawa strona nigdy nie zmieni w tej kwestii zdania.
Co do zakazu publicznego propagowania ateizmu to za tym opowiadał się Łukasz Kluska, a nie RN jako całość.
I jacy Hindusi?
Ci pobici w różnych miejscach w Polsce. Tylko dlatego, że mają ciemniejszą karnację i zostali wzięci za muzułmanów.
754 2016-03-29 09:57:34 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-29 09:58:26)
Ci pobici w różnych miejscach w Polsce. Tylko dlatego, że mają ciemniejszą karnację i zostali wzięci za muzułmanów.
Teraz wpisałem w google i wyskoczyła Września i Białystok. Skala zjawiska faktycznie ogromna i trzeba o tym pisać. Nie popieram tego żeby nie było.
a nawet gdyby byli muzulmanami, to daje komus jakies automatyczne prawo do bicia czy wyzywania?
I ten pacyfistyczny KOD - ha, ha koń by się uśmiał. Wprawdzie może i marzy im się "pogonić" i tych i owych ale z siłą młodzieżówki KODziarzy, to lichutko, słabiutko.
Wystarczy posłuchać lub poczytać ich "język miłości".
757 2016-03-29 17:14:38 Ostatnio edytowany przez Czarna Kotka (2016-03-29 17:15:46)
Nie mierz innych własną miarą, Inko.
Miszmasz, co do adopcji dzieci przez pary homo, jednym z najpoważniejszych minusów jest ten, że dziecko takiej pary będzie miało pod górkę jeśli chodzi o reakcję otoczenia - szczególnie tego otoczenia, które gorliwie biega do kościoła, nie ma sobie nic do zarzucenia i swoje własne dzieci wychowuje w sposób idealny, i żeby miłowały bliźniego - tak jak rodzice.
Heteroseksualiści nie "manifestują" swojej orientacji, bo nigdy nie byli z jej powodu dyskryminowani. To aż tak proste.
Nie, nie bronię komunizmu. Przyśpiewka, ta akurat, jest jednak bardzo charakterystyczna dla Waszego środowiska, które po prostu POTRZEBUJE mieć wroga. Nie istniejecie bez wroga. Pomyśl, świat bez nikogo, kogo można nienawidzić/pogardzać/chcieć mu wklepać... horror, co?
Nikt Tobą nie manipuluje... dobre sobie. Manipulacja jest tak powszechna - od codziennych stosunków międzyludzkich, przez media do polityki - że padamy jej ofiarą codziennie. Każdy z nas - chyba że żyje w głuszy i nie kontaktuje się z ludźmi. Twierdzenie "nikt mną nie manipuluje" jest dowodem... nazwijmy to, wybitnej naiwności.
Tolerancję dewaluujecie po to, żeby lepiej się czuć we własnym sosie.
758 2016-03-29 18:56:17 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-03-29 19:06:46)
(...) Nikt Tobą nie manipuluje... dobre sobie. Manipulacja jest tak powszechna - od codziennych stosunków międzyludzkich, przez media do polityki - że padamy jej ofiarą codziennie. Każdy z nas - chyba że żyje w głuszy i nie kontaktuje się z ludźmi. Twierdzenie "nikt mną nie manipuluje" jest dowodem... nazwijmy to, wybitnej naiwności.(...)
hmm, na ile udało się w takim razie i ciebie zmanipulować?
759 2016-03-29 19:04:11 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-29 19:13:44)
Nie mierz innych własną miarą, Inko.
Miszmasz, co do adopcji dzieci przez pary homo, jednym z najpoważniejszych minusów jest ten, że dziecko takiej pary będzie miało pod górkę jeśli chodzi o reakcję otoczenia - szczególnie tego otoczenia, które gorliwie biega do kościoła, nie ma sobie nic do zarzucenia i swoje własne dzieci wychowuje w sposób idealny, i żeby miłowały bliźniego - tak jak rodzice.
To jest twoje zdanie i znowu nie mogło zabraknąć tego argumentu z kościołem. Typowe.
Jednym z najpoważniejszych minusów jest to, że dziecko nie ma wyboru. I okazuje się, że inne dzieci wychowywane przez mamę i tatę a 'ja mam dwóch tatusiów'. Nikt nie myśli o dzieciach tylko spełniane są czyjeś zachcianki. Jest to chore o czym nawet mówią niektórzy homoseksualiści.
Małżeństwa to kolejny chory wymysł i mam nadzieję, że w Polsce nigdy nie będzie na to zgody.
Nie, nie bronię komunizmu. Przyśpiewka, ta akurat, jest jednak bardzo charakterystyczna dla Waszego środowiska, które po prostu POTRZEBUJE mieć wroga. Nie istniejecie bez wroga. Pomyśl, świat bez nikogo, kogo można nienawidzić/pogardzać/chcieć mu wklepać... horror, co?
Wy macie głównego wroga w postaci Jarosława i PiSu także nie wiem o co Ci chodzi za bardzo. Pogardę i nienawiść to widać po reakcjach zaKODowanych, także zacznij robić porządek na własnym podwórku i może od siebie samej, wszak jeszcze wczoraj pisałaś, że gdybyś demonstrowała to co myślisz o RN to by ci nie pozwolili. Myślisz o kimś z pogardą?
Pełni tolerancji i miłości lewacy są chyba w tej kwestii największymi hipokrytami, bo z jednej strony żądają by coś czy kogoś tolerować, a jak ktoś ma inne zdanie, to wylewa się wtedy kubeł pomyj i oszczerstwa typu 'ty faszysto' 'homofobie' 'nazisto'.
Co do komunistów to nie są oni jakimś wyimaginowanym wrogiem. Ta czerwona swołocz nie została rozliczona za swoje liczne zbrodnie, więc należy im na każdym kroku przypominać o tym kim są, tak jak np. szwedzcy nacjonaliści przypominają Ozjaszowi Szechterowi vel Michnikowi, który to zbrodniarz uciekł do Szwecji i z Polski pobiera emeryturkę w wysokości kilku tysięcy złotych. Szwecja wydać zbrodniarza nie chce.
Nikt Tobą nie manipuluje... dobre sobie. Manipulacja jest tak powszechna - od codziennych stosunków międzyludzkich, przez media do polityki - że padamy jej ofiarą codziennie. Każdy z nas - chyba że żyje w głuszy i nie kontaktuje się z ludźmi. Twierdzenie "nikt mną nie manipuluje" jest dowodem... nazwijmy to, wybitnej naiwności.
To kto manipuluje Tobą w takim razie? Ja mam niezmienne zdanie w pewnych kwestiach od lat i tego nie zmieni żadna propaganda, manipulacja czy szykany.
Tolerancję dewaluujecie po to, żeby lepiej się czuć we własnym sosie.
To zależy co kto toleruje. Mi nikt nie narzuca co i kogo mam tolerować, a czego nie.
760 2016-03-29 20:17:24 Ostatnio edytowany przez Martainn (2016-03-29 20:17:58)
Wychowywanie przez dwóch ojców lub dwie matki jest akurat niezgodne z ludzką naturą. Jeśli chcą mieć dziecko niech sobie je zrobią. Pech. Natura nie pozwala. Nie postępujmy niezgodnie z naturą. Jeśli mają potrzebę niech się biorą śluby. Na adopcję dzieci zgody nie będzie. Mam nadzieję, ze nigdy do tego nie dojdzie.
Wychowywanie przez dwóch ojców lub dwie matki jest akurat niezgodne z ludzką naturą. Jeśli chcą mieć dziecko niech sobie je zrobią. Pech. Natura nie pozwala. Nie postępujmy niezgodnie z naturą. Jeśli mają potrzebę niech się biorą śluby. Na adopcję dzieci zgody nie będzie. Mam nadzieję, ze nigdy do tego nie dojdzie.
Co Ty, zaraz pojawią się argumenty z tyłka, że lepszych dwóch ojców niż jakiś ojciec patol. Przecież nie ma wspanialszych ludzi od gejów. Taką propagandą niestety karmi się ludzi.
Co do małżeństw to chyba śluby cywilne. Czy może kościół ma jawnie postępować wbrew temu co mówi PS i udzielać im ślubów, bo są naciski ze strony lobby? Dasz palec to wezmą całą rękę.
762 2016-03-30 10:00:31 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2016-03-30 10:00:49)
miszmasz, zrob sobie prosze, tak na wlasny uzytek tylko, maly wewnetrzny rachunek sumienia czy moze jakis przeglad wartosci czy zwal jak zwal. Tak tylko i wylacznie dla siebie.
Z Twoich postow czy tu czy gdzie indziej wynika, ze masz tolerancje na inych ludzi na poziomie pitbulla, prawie nikt Ci nie pasi.
Podsumujmy: Zydzi - nie, geje i lesbijki - nie, innowiercy - nie, Cyganie - nie, osoby z tzw. srodowiska komunistycznego (czyli lwia zesc pokolenia mojego albo moich rodzicow) - nie, zachodni Europejczycy - nie, USA - nie, Ukraincy (nie Polacy z Ukrainy) - nie, Watykanscy duszpasterze - nie, osoby posiadajace wlasny kapital i w miare ustawione - nie, kazdy kto smie byc przeciw obecnej "wladzy"- nie.
To kto Ci pozostaje na tak? Ziomale z tej samej druzyny bejsbolowej? Kukizowe pajace? Kibole z Jasnej Gory? Moherowe babcie z krzyzykami na Krakowskim Przedmiesciu? Putin ze swoim zelaznym ramieniem (oby go tylko w strone Twoich ziomali nie przekierowal jak go taka fantazja najdzie, a ma chlop fantazje, trzeba mu przyznac)? No sam powiedz, jak zyc, jak zyc w takim swiecie pelnym wrogow na kazdym kroku?
Nie widzisz Ty sam tego, jaki zawezony masz ten swoj swiat i nie widzisz, ze bardzo trudno bedzie Ci zyc w dzisiejszych czasach i okolicznosciach jako szczesliwy czlowiek? Bo niestety, a raczej na szczescie, epoke twardoglowych i kamienia lupanego mamy juz za soba, nie wystarczy maczuga, zeby jakos sie z innymi dogadac. Taki IS tez w ten sposob, maczuga, probuje. A jak skoncza, to chyba latwo przewidziec. Czy to sa ludzie szczesliwi? Czy zmanipulowani i calkiem z rozumu wyprani? To jest wlasnie fanatyzm i brak tolerancji dla innych. Zaczyna sie od wysmiewania kolegi geja w szkole, skonczyc sie moze na uwierzeniu we wlasna wyzszosc. A stad tylko krok do ludobojstwa.
Mnie wiele osob pasuje, szczegolnie takich, ktore wiecej robia niz klapia ozorami i takich, ktore patrza przed siebie a nie za swoim ogonem. Calkowicie niezaleznie od ich pochodzenia, religii, koloru skory, plci. I zaloze sie o co chcesz, ze to mnie latwiej i przyjemniej zyje sie czy tu czy tam czy gdziekolwiek indziej.
I w ten sam sposob, niezaleznie od rasy, narodowosci, plci czy przekonan religijno-politycznych nie toleruje glupoty nabytej, lenistwa, obludy, klamstwa i manipulacji. I tego to akurat daleko szukac bym nie musiala bedac teraz w Twoim srodowisku (i nie obrazam tutaj Ciebie osobiscie tylko odnosze sie do tego "lepszego" gatunku nadludzi).
Jakbyś czytała ze zrozumieniem wszystko co piszę nie musiałabyś tracić czasu na tak długi post w moją stronę.
I proponuję zacząć od siebie. Zrób rachunek sumienia, przejrzyj te swoje posty a dopiero potem zwracaj uwagę innym.
'Kukizowe pajace', 'kibole z Jasnej góry', 'drużyna bejsbolowa' 'moherowe babcie'
I Ty piszesz, że nie tolerujesz obłudy, manipulacji i kłamstwa? Dobre sobie
Mnie wiele osob pasuje, szczegolnie takich, ktore wiecej robia niz klapia ozorami i takich, ktore patrza przed siebie a nie za swoim ogonem. Calkowicie niezaleznie od ich pochodzenia, religii, koloru skory, plci. I zaloze sie o co chcesz, ze to mnie latwiej i przyjemniej zyje sie czy tu czy tam czy gdziekolwiek indziej.
Wystarczyło napisać szczególnie takich, którzy zgadzają się z Twoim zdaniem
(...) I Ty piszesz, że nie tolerujesz obłudy, manipulacji i kłamstwa? Dobre sobie
No można by dodać do tej listy jeszcze dużo "przyjaznych" i wyjątkowo "miłych" określeń znanej finlandzkiej użytkowniczki ale skończmy z wątpliwą reklamą
766 2016-03-30 11:02:34 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2016-03-30 11:56:52)
'Kukizowe pajace', 'kibole z Jasnej góry', 'drużyna bejsbolowa' 'moherowe babcie'
ale co jest sprzecznego z tym co pisalam w moim poscie o glupocie, lenistwie, hipokryzji? To sa wlasnie takie osoby czy grupy, reprezentujace te "wartosci". Dokladnie takich ludzi nie lubie i nie toleruje, poniewaz sa klamcami, hipokrytami, twardoglowymi bucami i obibokami na krzywa buzke. Nie wszystko na raz rzecz jasna.
Natomiast nie uprzedze sie do milej i zyczliwej osoby tylko dlatego, ze ojciec jest Zydem, Cyganem, Afrykanczykiem czy moze ma znajomych gejow.
Widzisz roznice?
A jak Ci nomenklatura nie pasuje, to mozna inaczej "kukizowi fani", "pseudokibice", "panie w kudlatych nakryciach glowy". Ale to zawartosci nie zmieni i gdzie tu wtedy obluda?
767 2016-03-30 11:37:32 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-30 11:50:46)
_miszmasz napisał/a:'Kukizowe pajace', 'kibole z Jasnej góry', 'drużyna bejsbolowa' 'moherowe babcie'
ale co jest sprzecznego z tym co pisalam w moim poscie o glupocie, lenistwie, hipokryzji? To sa wlasnie takie osoby czy grupy, reprezentujace te "wartosci". Dokladnie takich ludzi nie lubie i nie toleruje, poniewaz sa klamcami, hipokrytykami, twardoglowymi bucami i obibokami na krzywa buzke. Nie wszystko na raz rzecz jasna.
Natomiast nie uprzedze sie do milej i zyczliwej osoby tylko dlatego, ze ojciec jest Zydem, Cyganem, Afrykanczykiem czy moze ma znajomych gejow.
Widzisz roznice?
A jak Ci nomenklatura nie pasuje, to mozna inaczej "kukizowi fani", "pseudokibice", "panie w kudlatych nakryciach glowy". Ale to zawartosci nie zmieni i gdzie tu wtedy obluda?
Twoje posty są pełne sprzeczności, obłudy i hipokryzji co potwierdził także wpis powyższy.
Jakie jest Twoje pojęcie głupoty? Bo jak na razie to widać, że głupkami i hejterami są wszyscy, którzy mają inny punkt widzenia niż Twój.
Skoro przeszkadza Ci u innych wrzucanie do jednego wora to dlaczego sama klasyfikujesz ludzi na tej samej zasadzie? Powyższy post to potwierdza.
Mussuka, proponuję przeczytać jeszcze raz to co napisałem. O gejach - nie przeszkadzają mi dopóki nie wychodzą na ulicę i nie pajacują jacy to są normalni, jestem przeciwny adopcji dzieci przez nich, ślubom w kościołach. Żydzi - kiedyś pisałem o żydokomuchach, którzy mordowali Polaków i nie zostali rozliczeni za swoje liczne zbrodnie, przykładów jak chcesz mogę podać wiele. Ostatnio o USraelu, który rozpieprza Bliski Wschód i giną niewinni ludzie. A wszystko dla zysków i wpływów, więc niech kolejny raz gdzieś pieprznie w Europie i ludzie poprą nasze działania(tzw. operacje false flag)
Ukraińcy - pisałem o ludziach popierających banderę i jego zbrodniarzy, ludzi którzy zbrodni wołyńskiej nie uznają za ludobójstwo, ludzi dla których zwyrodnialcy zarzynający kobiety i dzieci to bohaterowie. To tak jakby bohaterami mieli być hitlerowcy albo komuniści. Dla niektórych ci drudzy są, a ciekawi mnie gdyby tak teraz w Niemczech zaczęli stawiać pomniki hitlerowcom a władza uznała ich za bohaterów za walkę z bolszewikami.
watykańscy duszpasterze - tak nagle zmieniłaś zdanie na temat 'czarnych', bo Franciszek umył stopy muzułmanom? Napisałem szopka bo sami Muzułmanie jednoznacznie to odbierają - jako poddaństwo.
Osoby posiadające własny kapitał i w miarę ustawione - nie pomawiaj, bo nigdzie nie napisałem, że jestem przeciwko takim osobom. Jedynie przeciwko takim którzy dorobili się na ludzkiej krzywdzie a ludzi traktują jak niewolników, takich cwaniaków jest od groma.
Każdy kto śmie być przeciw obecnej władzy - tylko tym krótkowzrocznym, którzy nie pamiętają albo nie chcą pamiętać co robiła i do czego doprowadziła władza poprzednia.
Komuniści, czy osoby ze środowiska komunistycznego czy jak to tam sobie nazwałaś sprytnie - nie, miałem na myśli zbrodniarzy komunistycznych a w dalszej kolejności tych co doprowadzili Polskę do ruiny.
768 2016-03-30 12:30:45 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2016-03-30 12:45:38)
Mussuka, proponuję przeczytać jeszcze raz to co napisałem. O gejach - nie przeszkadzają mi dopóki nie wychodzą na ulicę i nie pajacują jacy to są normalni, jestem przeciwny adopcji dzieci przez nich, ślubom w kościołach. Żydzi - kiedyś pisałem o żydokomuchach, którzy mordowali Polaków i nie zostali rozliczeni za swoje liczne zbrodnie, przykładów jak chcesz mogę podać wiele. Ostatnio o USraelu, który rozpieprza Bliski Wschód i giną niewinni ludzie. A wszystko dla zysków i wpływów, więc niech kolejny raz gdzieś pieprznie w Europie i ludzie poprą nasze działania(tzw. operacje false flag)
Ukraińcy - pisałem o ludziach popierających banderę i jego zbrodniarzy, ludzi którzy zbrodni wołyńskiej nie uznają za ludobójstwo, ludzi dla których zwyrodnialcy zarzynający kobiety i dzieci to bohaterowie. To tak jakby bohaterami mieli być hitlerowcy albo komuniści. Dla niektórych ci drudzy są, a ciekawi mnie gdyby tak teraz w Niemczech zaczęli stawiać pomniki hitlerowcom a władza uznała ich za bohaterów za walkę z bolszewikami.
watykańscy duszpasterze - tak nagle zmieniłaś zdanie na temat 'czarnych', bo Franciszek umył stopy muzułmanom? Napisałem szopka bo sami Muzułmanie jednoznacznie to odbierają - jako poddaństwo.
Osoby posiadające własny kapitał i w miarę ustawione - nie pomawiaj, bo nigdzie nie napisałem, że jestem przeciwko takim osobom. Jedynie przeciwko takim którzy dorobili się na ludzkiej krzywdzie a ludzi traktują jak niewolników, takich cwaniaków jest od groma.
Każdy kto śmie być przeciw obecnej władzy - tylko tym krótkowzrocznym, którzy nie pamiętają albo nie chcą pamiętać co robiła i do czego doprowadziła władza poprzednia.
Komuniści, czy osoby ze środowiska komunistycznego czy jak to tam sobie nazwałaś sprytnie - nie, miałem na myśli zbrodniarzy komunistycznych a w dalszej kolejności tych co doprowadzili Polskę do ruiny.
Prywate pomine, bo mija sie z celem ale do tego fragmentu moge sie odniesc.
Widzisz sam, jaka sobie spora grupe wrogow na calym swiecie ustawiles, gdzie sie nie ruszysz ktos na Twoja dusze czycha i z przeszlosci i z przyszlosci i z terazniejszosci. Masakra nie zycie. Moze i sa pewne argumenty z przeszlosci, tylko jak Ty chcesz z takim bagazem dalej zyc i isc do przodu a nie stac w miejscu? Jesli Ty bedziesz rozliczal i rozliczal i karal i wypominal wszystkim wszystko dookola? To moze, jak juz wczesniej kiedys pisalam, jeszcze Niemcom za Malbork rachunek wystawmy? A moze to oni powinni nam? W koncu ich zamek, ich ziemie.
Wiesz kogo mi te Twoje argumenty przypominaja? Waszczykowskiego. Co palnie jakas glupote w kraju czy zagranica, to potem wykreca sie jak piskorz z sieci. Ostatni jego hicior - "nareszcie odchodzimy od murzynskosci w stosunkach z USA" - czy jakos tak. To na wiesc, ktora lotem blyskawicy sie rozeszla, niestety;)), ze to jednak nie z Duda spotka sie prezydent Obama. Zgadnij za to z kim sie spotka i to chetnie:) Ale murzynskosc poszla juz w swiat, myslisz, ze bez echa? I taki bezmozgowiec reprezentuje Polske na swiecie. Do spolki z Antonim, drugim duplomata.
A jeszcze do niedawna USA bylo zdaje sie jedynym naszym sprzymierzencem, czy dobrze kojarze wystapienia wodza? Dokladnie jak PIS chcial - na lewo wrog, na prawo wrog..a kto nam sie ostal? Silne mocarstwa:)) Czechy, Slowacja, Rumunia i mimo wszystko podupadajace Wegry. Nie ma to jak dobrze sie zabezpieczyc:)
Co do Watykanu, ja nie zmienilam zadnego swojego zdania apropos kleru, pytalam tylko zagorzalych wiernych i zadeklarowanych chrzescijan/katolikow co sadza o postepowaniu ich duszpasterza:) Ode mnie akurat wielkie bravo dla Franciszka. No ale skoro sam JPII wczesniej Koran ucalowal, to ja juz nie wiem co tam sie dzieje w stolicy Piotrowej. Pakt z diablem zawarli czy jak?:)) Masz jakas teorie? Ja wiem, papiez moze miec rozne opinie..:)
I tyle komentarza od posko-finlandzkiej donosicielki ( o ile miejsce mojego zamieszkania ma takie istotne znaczenie i musi byc niejednokrotnie podkreslane;). Ups, jeszcze nie donosilam na nikogo na forum i nie szczulam na niego w kafejkach, moze zaczne sie uczyc? Przeciez to opozycja slynie ze skarg i donosow:)
769 2016-03-30 13:15:02 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-03-30 13:57:13)
(...) Waszczykowskiego. Co palnie jakas glupote w kraju czy zagranica, to potem wykreca sie jak piskorz z sieci. Ostatni jego hicior - "nareszcie odchodzimy od murzynskosci w stosunkach z USA" - czy jakos tak. (...)
No właśnie to "jakoś tak". Nie ma znaczenia przecież, że nawiązywał do wypowiedzi R. Sikorskiego (cytował jego słowa). I po co znać całość oraz kontekst wypowiedzi. Coś tam, coś tam i już jest - gotowe. Przecież "mądre" media już zrobiły papkę informacyjną.
770 2016-03-30 13:15:52 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-30 13:23:01)
Widzisz sam, jaka sobie spora grupe wrogow na calym swiecie ustawiles, gdzie sie nie ruszysz ktos na Twoja dusze czycha i z przeszlosci i z przyszlosci i z terazniejszosci. Masakra nie zycie. Moze i sa pewne argumenty z przeszlosci, tylko jak Ty chcesz z takim bagazem dalej zyc i isc do przodu a nie stac w miejscu? Jesli Ty bedziesz rozliczal i rozliczal i karal i wypominal wszystkim wszystko dookola? To moze, jak juz wczesniej kiedys pisalam, jeszcze Niemcom za Malbork rachunek wystawmy? A moze to oni powinni nam? W koncu ich zamek, ich ziemie.
Mussuka, może ustalmy jedno. Martw się swoim życiem, ok? Masz swoich wrogów czy przeciwników i uważaj, żeby ci ktoś w białym kapturku, któregoś pięknego dnia nie wyskoczył z lodówki.
A co do rozliczania to bardzo ciekawe podejście. Dajmy spokojnie żyć przestępcom, po co żyć przeszłością, niech sobie dalej kradną i pozostaną bezkarni
Wiesz kogo mi te Twoje argumenty przypominaja? Waszczykowskiego. Co palnie jakas glupote w kraju czy zagranica, to potem wykreca sie jak piskorz z sieci. Ostatni jego hicior - "nareszcie odchodzimy od murzynskosci w stosunkach z USA" - czy jakos tak. To na wiesc, ktora lotem blyskawicy sie rozeszla, niestety;)), ze to jednak nie z Duda spotka sie prezydent Obama. Zgadnij za to z kim sie spotka i to chetnie:) Ale murzynskosc poszla juz w swiat, myslisz, ze bez echa? I taki bezmozgowiec reprezentuje Polske na swiecie. Do spolki z Antonim, drugim duplomata.
Nie chcę pisać kogo mi Twoje argumenty przypominają i zostawię to dla siebie.
Mnie zdecydowanie bardziej uwiera jak słyszę o 'polskich obozach zagłady' z ust tego Obamy czy przykładowo szefa FBI. I taka wieść rozchodzi się lotem błyskawicy, a potem niby jakieś przeprosiny i prostowanie. Oni doskonale wiedzą co mówią i to nie jest żadna pomyłka. Mówił o tym nawet Szewach Weiss jakiś czas temu.
A jeszcze do niedawna USA bylo zdaje sie jedynym naszym sprzymierzencem, czy dobrze kojarze wystapienia wodza? Dokladnie jak PIS chcial - na lewo wrog, na prawo wrog..a kto nam sie ostal? Silne mocarstwa:)) Czechy, Slowacja, Rumunia i mimo wszystko podupadajace Wegry. Nie ma to jak dobrze sie zabezpieczyc:)
Co mnie to obchodzi co wódz mówił. Ja bym zapytał co Polska zyskała ładując się w konflikt na BW(Afgan, Irak). Gdzie są choćby te obiecane wizy. Bo oceniać należy po czynach. Już nie cofam się wstecz i nie powiem co zrobili w 1945.
I słów kilka o Putinie, bo zdaje się, że jak LK nadepnął mu na odcisk poparciem Gruzji to opozycja podnosiła raban, że dąży do wojny. Teraz jak wszyscy jadą po Putinie to już nie jest podjudzanie i dążenie do wojny? Znowu krótkowzroczność i podwójne standardy.
Co do Watykanu, ja nie zmienilam zadnego swojego zdania apropos kleru, pytalam tylko zagorzalych wiernych i zadeklarowanych chrzescijan/katolikow co sadza o postepowaniu ich duszpasterza:) Ode mnie akurat wielkie bravo dla Franciszka. No ale skoro sam JPII wczesniej Koran ucalowal, to ja juz nie wiem co tam sie dzieje w stolicy Piotrowej. Pakt z diablem zawarli czy jak?:)) Masz jakas teorie? Ja wiem, papiez moze miec rozne opinie..:)
Ja nie jestem zagorzałym katolikiem i moją odpowiedź znasz. Zwykła szopka patrząc na to jak odbierają to sami Muzułmanie.
771 2016-03-30 13:27:36 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-30 13:31:40)
Mussuka napisał/a:(...) Waszczykowskiego. Co palnie jakas glupote w kraju czy zagranica, to potem wykreca sie jak piskorz z sieci. Ostatni jego hicior - "nareszcie odchodzimy od murzynskosci w stosunkach z USA" - czy jakos tak. (...)
No właśnie to "jakoś tak". Nie ma znaczenia przecież, że nawiązywał do wypowiedzi R. Sikorskiego (cytował jego wypowiedź). I po co znać całość oraz kontekst wypowiedzi. Coś tam, coś tam i już jest - gotowe. Przecież "mądre" media już zrobiły papkę informacyjną.
''Minister spraw zagranicznych Witold Waszczykowski powiedział, że "po czterech miesiącach rządów PiS Polska odchodzi od murzyńskości w relacjach z USA". Słowa, odwołujące się do wypowiedzi Radosława Sikorskiego z rozmowy podsłuchanej w 2014 roku, były szef MSZ skomentował na Twitterze.
- Odchodzimy od zapaści w stosunkach polsko-amerykańskich, jaka miała miejsce za poprzedniego rządu, gdy poprzedni minister spraw zagranicznych Radosław Sikorski określał je określał mianem "murzyńskości". My od tej murzyńskości odeszliśmy, poprzez intensyfikację dialogu polsko-amerykańskiego - powiedział w TVN24 Witold Waszczykowski.
Jego wypowiedź była nawiązaniem do podsłuchanej w 2014 r. rozmowy byłego szefa MSZ Radosława Sikorskiego z ówczesnym ministrem finansów Jackiem Rostowskim. Sikorski określił wówczas podejście Polski do relacji z USA jako "taką murzyńskość".''
Mussuka, jak o czymś piszesz to doinformuj się także z innych źródeł, a nie wierz w ślepo w to co zapodaje Newsweek czy inna wyborcza.
772 2016-03-30 14:07:25 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2016-03-30 14:13:19)
Jego wypowiedź była nawiązaniem do podsłuchanej w 2014 r. rozmowy byłego szefa MSZ Radosława Sikorskiego z ówczesnym ministrem finansów Jackiem Rostowskim. Sikorski określił wówczas podejście Polski do relacji z USA jako "taką murzyńskość".''
jasne jasne, kazde INNE, odmniennego zdania zrodlo pisze bzdety i manipuluje:)) . Tylko z ust wiedzmina zoliborskiego splywa swieta i najjasniejsza prawda, np. jak ta o animalnych wrogach. Kurcze, na kota sie chyba zapatrzyl, jak to glosil. Naprawde nie wstyd kogos takiego publicznie pokazywac? Wiek wodza juz nieco posuniety, ale kto wie, moze jeszcze wasik mu sie pod nosem na starosc sypnie.
Ach, i dzieki za doinfoirmowanie wszystkich, ze rozmowa Sikorskiego byla prywatna i podsluchana. Waszczykowski z Macierewiczem jada ze swoimi opiniami publicznie, medialnie i na caly swiat.
Zreszta, jak to sie ma do tego, do jakich spotkan dojdzie w USA?:) TEN Obama jednak nie taki w ciemie bity. Moze sobie jakos z Donaldem i Maciejem wyjasnia te obozy i bedziesz mogl spac spokojnie.
A tak w ogole, to swietnie wykombinowales wszystkie riposty - ten zly, ten niedobry, a ten jeszcze gorszy. Same jakies duchy i demony Cie otaczaja.
A ja nie obawiam sie ani bialych ani czerwonych kapturkow, ani gadajacych ludzkim glosem krasnali ogrodowych ani brzoz placzacych, bo ludzie wokol mnie nieco madrzej juz mysla. Nie mnoza sobie wrogow kazdego dnia jak leci i buduja swoj kraj a nie bawia sie w wykopaliska.
773 2016-03-30 14:30:21 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-30 14:31:35)
Ach, i dzieki za doinfoirmowanie wszystkich, ze rozmowa Sikorskiego byla prywatna i podsluchana. Waszczykowski z Macierewiczem jada ze swoimi opiniami publicznie, medialnie i na caly swiat.
Zreszta, jak to sie ma do tego, do jakich spotkan dojdzie w USA?:) TEN Obama jednak nie taki w ciemie bity. Moze sobie jakos z Donaldem i Maciejem wyjasnia te obozy i bedziesz mogl spac spokojnie.
No to może sobie Waszczykowski też tam z kimś wyjaśni i będziesz mogła spokojnie zasnąć. Obama też jedzie z opiniami na cały świat choć wie jaka jest prawda.
A tak w ogole, to swietnie wykombinowales wszystkie riposty - ten zly, ten niedobry, a ten jeszcze gorszy. Same jakies duchy i demony Cie otaczaja.
A ja nie obawiam sie ani bialych ani czerwonych kapturkow, ani gadajacych ludzkim glosem krasnali ogrodowych ani brzoz placzacych, bo ludzie wokol mnie nieco madrzej juz mysla. Nie mnoza sobie wrogow kazdego dnia jak leci i buduja swoj kraj a nie bawia sie w wykopaliska.
Nie kompromituj się i nie porównuj Finlandii do Polski. Im żydokomuna kraju nie rozgrabiła.
Twoje riposty są tak wykombinowane, by odwrócić uwagę i rzeczowo nie odpowiedzieć.
774 2016-03-30 14:41:27 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-30 14:42:29)
_miszmasz napisał/a:Jego wypowiedź była nawiązaniem do podsłuchanej w 2014 r. rozmowy byłego szefa MSZ Radosława Sikorskiego z ówczesnym ministrem finansów Jackiem Rostowskim. Sikorski określił wówczas podejście Polski do relacji z USA jako "taką murzyńskość".''
jasne jasne, kazde INNE, odmniennego zdania zrodlo pisze bzdety i manipuluje:)) . Tylko z ust wiedzmina zoliborskiego splywa swieta i najjasniejsza prawda, np. jak ta o animalnych wrogach. Kurcze, na kota sie chyba zapatrzyl, jak to glosil. Naprawde nie wstyd kogos takiego publicznie pokazywac? Wiek wodza juz nieco posuniety, ale kto wie, moze jeszcze wasik mu sie pod nosem na starosc sypnie.
I to jest rzeczowa odpowiedź? Podobno nie trawisz manipulacji i kłamstwa, a sama cytujesz czyjeś wyrwane z kontekstu słowa. Teraz jak wyszło do czyich słów się odniósł to chcąc odwrócić od siebie uwagę bierzesz na tapetę Kaczyńskiego i wypisujesz jakieś pierdoły nie związane z tematem.
To jest właśnie manipulacja, którą się tak brzydzisz.
(...) Co do małżeństw to chyba śluby cywilne. Czy może kościół ma jawnie postępować wbrew temu co mówi PS i udzielać im ślubów, bo są naciski ze strony lobby? Dasz palec to wezmą całą rękę.
Małżeństwo jest zdefiniowane w naszej konstytucji. Związek kobiety i mężczyzny. Wszystko w temacie.
776 2016-03-30 20:02:24 Ostatnio edytowany przez _miszmasz (2016-03-30 20:03:28)
_miszmasz napisał/a:(...) Co do małżeństw to chyba śluby cywilne. Czy może kościół ma jawnie postępować wbrew temu co mówi PS i udzielać im ślubów, bo są naciski ze strony lobby? Dasz palec to wezmą całą rękę.
Małżeństwo jest zdefiniowane w naszej konstytucji. Związek kobiety i mężczyzny. Wszystko w temacie.
Niech sobie biorą w Holandii czy innej Belgii.
W Polsce to nie przejdzie jeszcze przez długie lata, tak jak nie będzie już tęczy PO deszczu.
Coś czuję, że jak zwolennicy małżeństw homoseksualnych zaczną się na to głośniej skarżyć, to będzie jak z aborcją. Ktoś zgłosi projekt zmiany konstytucji, który ten zapis jeszcze bardziej zaostrzy
Trochę o manipulacjach i kłamstwach mediów, którymi to kłamstwami niektórzy tak się brzydzą.
''Duda: niektóre dyskusje na temat moich spotkań z Obamą są żenujące.
• Andrzej Duda skomentował dyskusje na temat dwustronnej rozmowy z Barackiem Obamą
• Wszyscy się spotkamy, będzie oficjalna kolacja - powiedział
• Przy okazji szczytu odbędzie dwustronne spotkania z prezydentami Gruzji, Turcji i Ukrainy
- Niektóre dyskusje, która się toczą w polskiej przestrzeni publicznej w takich kwestiach, są żenujące. Także niektóre informacje czy też sposób ich podania jest żenujący. Wczoraj niektóre media podawały, że pan przewodniczący Rady Europejskiej Donald Tusk spotka się z prezydentem Obamą. Wszyscy się spotkamy, będzie oficjalna kolacja, wszyscy jesteśmy zaproszeni do Białego Domu i takie spotkanie będzie miało miejsce - powiedział prezydent polskim dziennikarzom.
Prezydent przyleciał we wtorek do Waszyngtonu z kilkudniową wizytą, w czasie której weźmie udział m.in. w czwartym Szczycie Bezpieczeństwa Nuklearnego. W czwartek w Białym Domu odbędzie się oficjalna kolacja dla przywódców państw i organizacji przybyłych na szczyt. Weźmie w niej udział także prezydent Polski. Wiadomo już, że nie dojdzie do dwustronnego spotkania Andrzeja Dudy z prezydentem Stanów Zjednoczonych.
Andrzej Duda pytany, o czym będzie chciał porozmawiać z Barackiem Obamą podczas kolacji w Białym Domu, powiedział, że "nie tylko z prezydentem USA, ale i innymi przywódcami o kwestiach bezpieczeństwa, szczycie NATO, terroryzmie oraz kryzysie imigracyjnym w Europie". Andrzej Duda przy okazji szczytu odbędzie dwustronne spotkania z prezydentami Gruzji, Turcji i Ukrainy.
Prezydent był też pytany o unieważnienie kolejnego przetargu na samoloty dla VIP-ów oraz zapowiedź MON, że najwcześniej w 2019 roku będzie flota samolotów dla najważniejszych osób w państwie. - Polska powinna mieć flotę samolotów, którymi można się przemieścić na ważne międzynarodowe spotkania. To przede wszystkim kwestia prestiżu kraju - powiedział. Jak dodał, on sam do USA przyleciał samolotami rejsowymi, bo nasz kraj nie posiada samolotu rządowego, który może przelecieć Ocean Atlantycki.
- Czas najwyższy, abyśmy mieli w Polsce porządną infrastrukturę, która pozwala na godne reprezentowanie naszego kraju także wtedy, kiedy taki samolot stoi na lotnisku - dodał prezydent.
Andrzej Duda zaznaczył, że obecność Polski na Szczycie Bezpieczeństwa Nuklearnego służy przede wszystkim zacieśnieniu współpracy z innymi krajami w zakresie kontroli nad cywilnymi zasobami nuklearnymi. - W ostatnich latach, kiedy te szczyty się odbywają, kiedy ta współpraca jest realizowana, poczyniono duże kroki w zakresie tego bezpieczeństwa. Zresztą Polska jest uważana za jednego z liderów i cały czas awansujemy wśród krajów, które zapewniają w jak największym stopniu bezpieczeństwo nuklearne - dodał Andrzej Duda.''
No to bedzie czy nie bedzie sie spotykal w koncu?:) bo juz chyba sami Amerykanie zaczynaja manipulowac medialnie:
http://www.usnews.com/news/politics/art … with-obama
Czy USNews to jakis zydowski szmatlawiec?
780 2016-03-31 10:24:59 Ostatnio edytowany przez in_ka (2016-03-31 10:52:44)
(...) Prezydent przyleciał we wtorek do Waszyngtonu z kilkudniową wizytą, (...)
wow, nawet Siemoniak chwali PAD za sukces jaki odniósł w Stanach
A tak pluto i szkalowano. Czyżby kolejna porażka opozycji ? Mimo tylu manipulacji.
"Rzetelni" dziennikarze Wybiórczej oraz innych szmatławców jak zwykle puszczali tylko bąki
I jak wyczyścili ślady swoich kłamstw, wody nabrali w usta. Co to da ? Kompromitacja totalna, zresztą kolejna.
I co tam ze znanym alimenciarzem ? Jak to było?
Bąki fuj ...