Załamana wyznaniem męża :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Załamana wyznaniem męża :(

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 70 z 70 ]

66

Odp: Załamana wyznaniem męża :(
Ewika99 napisał/a:
Eileen napisał/a:
Mikusia89 napisał/a:

Może doczytaj wszystko a potem obrażaj ;/
Nie pasożytuje na nikim, przed ciąża pracowałam ale teraz nie, co nie jest moją winą !
Nie napisałam że mamy mało pieniędzy bo tak nie jest. Na polskie realia mamy dobrą sytuację. Nie stać nas na wypady na Malediwy ale nie muśże kupować w Biedronce. Mąż zmienia pracę na lepiej płatną więc powinno być ok... z resztą po co się produkuję. I tak nie zrozumiesz mojej sytuacji skoro tak piszesz o mnie

A czyja to wina, że nie masz pracy?
Skoro nie "pasożytujesz", to jak zarabiasz na swoje utrzymanie?

Eileen, gotujac, piorac, sprzatajac, prasujac mezowi. I wychowujac takze JEGO dziecko. Chyba wykonujac te czynnosci u kogos obcego, w pracy autorka dostalaby za to niemala pensje. Nie uwazasz? Bez przesady. Niedlugo kobiety beda wracaly tydzien po porodzie do pracy, bo beda sie baly, ze maz nie bedzie chcial ich utrzymywac podczas, gdy one beda w pologu. Swoja droga- wspolczuje takiego myslenia. Ja tam wiem, ze w moim mezu mam oparcie i nie bedzie mi niczego wymawial. Oczywiscie ja tez musze sie wywiazywac ze swych obowiazkow jako matka i zona.

No i...? A jak mąż postanowi sobie też rzucić pracę (w końcu autorka tak sobie postanowiła do pracy nie wracać) i też będzie prał, sprzątał i gotował, to...? Obydwoje wg Ciebie będą zarabiać na swoje utrzymanie przez zwyczajne zajmowanie się sobą i domem? Bez przesady, mnóstwo kobiet pracuje, a obowiązki domowe można podzielić. Mam podobny przykład w rodzinie, ciotkę, licencjat miała, potem dziecko, dzieckiem się zajmować, domem, do pracy niet. Potem gdzieś tam w międzyczasie magisterkę zrobiła, kolejne dziecko, do pracy dalej niet, bo przecież ona się domem zajmuje, to też pracuje. A to, że pozostałe kobiety w rodzinie i pracują, i zajmują się domem - a co tam. A teraz ma ok. 45 lat, córka dorosła, na studia wyjedzie, a ciotka od 2 lat pracuje w byle jakiej pracy, jak dla osoby zaraz po studiach i wielce zdziwiona faktem, że te wszystkie kobiety z rodziny, które pracowały całe życie, dom tak samo wysprzątany mają, dzieci wychowane tak samo, ale stanowiska bardziej prestiżowe i pensja parę razy wyższa. Niesamowite...

Zobacz podobne tematy :

67

Właśnie. Podstawa to podział obowiązków. Ja jakoś tak z domu wyniosłem, że nie ma tak że jedno pracuje a drugie zajmuje się domem. Jak ja wracam wcześniej to zajmuję się ja, jak wraca żona to żona. I żadnych ustaleń robić nie trzeba było. Dla mnie to takie jakieś naturalne.

68

"załamana wyznaniem męża" - nie wiem po jakim gruncie stąpasz ale to przykre, że po jednym "tak strasznym" wyznaniu jesteś taka załamana. Myślę, że nieco przesadzasz. Jakby Ci powiedział, że od 3 lat Cię zdradza i odchodzi to byłoby wyznanie godne załamania. Poczytaj odpowiedzi ludzi na forum, większość z nich dobrze Ci radzi. Ja od siebie napiszę tyle: uspokój się, ochłoń, na spokojnie porozmawiaj z mężem, i nie tylko o tym 2 dziecku, tylko o wszystkim - naprawdę widać, że wam to potrzebne.

69

Inna sprawa, że takie kobiety często sobie same robią pod górkę i potem mamy tematy "nie kocham męża, odeszłabym ale nie mam gdzie i z czym, bo nigdy nie pracowałam".

70

Czym innym jest urodzenie dziecka przez osobę bezrobotną, a czym innym przez pracującą, której przysługuje macierzyński, wychowawczy i ma ciągłość zatrudnienia. Wcale mnie nie dziwi, że mąż nie zgadza się na kolejne lata żony na bezrobociu.

Posty [ 66 do 70 z 70 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Załamana wyznaniem męża :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024