Witaj droga Tunbergio , dawno Cię nie było
Serdeczne myśli przesyłam Wam wszystkim w ten piątkowy wieczór ... może ktoś dzisiaj wpadnie albo chociaż wspomni ...
Bywajcie w zdrowiu
....i hop na górę
14,821 2020-10-02 18:53:01
14,822 2020-10-02 18:55:03
Bry wieczór piątkowo.
Auroro - wiesz, że myślami jestem z Tobą.
14,823 2020-10-04 19:59:59
Witajcie, moje drogie Panie.
Na razie tyle tylko.
14,824 2020-10-07 02:19:25
Witaj Excopie
Zostawiam czekoladę i ciepłe ciasto ze śliwkami , chyba ostatnie tej jesieni i bukiet serdeczności .
Auroro :*
14,825 2020-10-10 17:20:17
Dzień dobry.
Czy Wszyscy zdrowi? Dbacie o siebie?
Żyjecie? Żyjcie...
pstryk.
14,826 2020-10-11 00:57:19
Okruszku kochany , zdaje się , że żyję ... czy dbam , chyba nie najlepiej , ale od jutra postanawiam poprawę w tej kwestii
.
Serdecznie przytulam , Ty też dbaj o siebie
Jak miło usłyszeć dźwięczne "pstryk"
14,827 2020-10-16 17:43:08
przyczepiło się do mnie dzisiaj...
https://www.youtube.com/watch?v=dIonZ_CMWUg
14,828 2020-10-17 01:16:58
Random , z wielką przymnością posłuchałam ( jak to już dawno było )
Dajecie radę drodzy Starrbywalcy ?
Serdecznie , jak zawsze pozdrawiam (z czerwonej )
14,829 2020-10-18 14:21:04 Ostatnio edytowany przez O'kruszynka (2020-10-18 14:21:41)
pstryk.
ciężej jest. mi jest ciężej.
ale posiedzę tutaj dzisiaj w Starrówce. Wzięłam włóczkę ze sobą, posplatam trochę półsłupków, wzięłam szarlotkę jeszcze ciepłą (gruszotkę może bardziej, bo z gruszkami zamiast jabłek) i wzięłam kubek na kakao z naszej szafki nad barem - widzę, że kubki Każdego z Was stoją niepotłuczone...
Ktoś zaglądał tu dziś rano - pali się w kominku mały ogień.
DOBRO... Dobro jest dziś prawie najważniejsze, jeśli ręce opadły i kilka piór z naszych skrzydeł.
Mało go mam, sama potrzebuję zapasów, ale ...
częstujcie się DOBREM bo go Wam słowami przelewam na opadłe ręce i wplatam szydełkiem cerując Wasze skrzydła.
pstryk
14,830 2020-10-18 19:29:37
Random , z wielką przymnością posłuchałam ( jak to już dawno było
)
Prawda - dawno Jakoś od czasu od czasu coś 'starszego' podsłyszę i wtedy odtwarzam cały repertuar, który choć dawny to bliski
, no to jeszcze dorzucę bo w tle u mnie leci...
Auroro? Spokojniej choć trochę ?
https://www.youtube.com/watch?v=KxqcEVbVDGs
14,831 2020-10-28 01:37:53
Prawda - dawno
Jakoś od czasu od czasu coś 'starszego' podsłyszę i wtedy odtwarzam cały repertuar, który choć dawny to bliski
, no to jeszcze dorzucę bo w tle u mnie leci...
Och , tego też bardzo chętnie posłuchałam .
"cud niepamiąci" to doprawdy prawdziwy cud , jak dobrze, że potrafimy zapominać ...
Dzięki
pstryk.
DOBRO... Dobro jest dziś prawie najważniejsze, jeśli ręce opadły i kilka piór z naszych skrzydeł.
Mało go mam, sama potrzebuję zapasów, ale ...częstujcie się DOBREM bo go Wam słowami przelewam na opadłe ręce i wplatam szydełkiem cerując Wasze skrzydła.
pstryk
Baśniowy Okruszku , ustawiam się w kolejce do cerownia. Napracujesz się u mnie , bo ze skrzydeł zostały ledwie strzępy. Dobro chwytam chciwie, napełnię kieszenie ,
żebym mogła się podzielić , dopiero wtedy widać jakie jest piękne i do Ciebie powróci ,co w świat wysyłasz.
Nastały ciężkie czasy; mam wrażenie , że w pewnym sensie kończy się świat jaki znałam.... Smuci mnie i złości rzeczywistość I nawet nowe trójszybowe - grube okna ,
nie oddzielają od tego co złe, podłe i cyniczne .
Gruszotka choć na chwilę pozwala zapomnieć , pyszna jest Okruszku :-*
/matkojedyna ! znów za dużo zjadłam i inni mniejszymi kawałkami zadowolić się będą musieli:p /
Kochani Starrprzyjaciele trzymajcie się , dbajcie o siebie
Na stole zostawiam leciutkie, biszkoptowe ciasto z żurawiną w środku i jak zwykle na trudne chwile parę tabliczek , pocieszycielek.
Miejcie się jak najlepiej .
14,832 2020-11-04 02:09:58
Dobry wieczór, Mili,
Przychodzę z ukłonem do samej ziemi, serdecznymi życzeniami na ten najbrzydszy miesiąc w roku i z Covidem, który na dziesięć dni postanowił uczynić mnie królową...
Za oknem - jest to, co jest i co trzeba przyjąć "z dumą i godnością osobistą" ; - )))
Nie przemakajcie! Nie dajcie się ukoronować! Trwajcie w zdrowiu gdziekolwiek teraz jesteście! A w tym czasie, gdy na zewnątrz i wewnątrz przetaczają się wszelakie burze hasło: "Nie wiesz, co robić? Rób dobro!" - wydaje się najlepszym rozwiązaniem...
---
Wszystkim Wam dziękuję za ciepłe słowa w ciągu ostatnich miesięcy. To był szczególnie trudny czas...
14,833 2020-11-04 19:27:17
Aurorko! Cała jesteś Dobrem!
Mam nadzieję że przechodzisz "koronację" łagodnie. Ściskam, głaszczę i pstrykam w nosek.
14,834 2020-11-05 03:36:57
O' Drobinko,
Prawdę mówiąc, zastanawiam się, jakby tu jak najszybciej abdykować, bo korona mózg mi uciska, aż oczy bolą ; - )
Niezależnie od "koronacji" czuję się, jak partyzant co wyszedł z lasu po czterdziestu latach od zakończenia wojny. Jak w tym skeczu sprzed lat.
Poobijana, podrapana, poczochrana, brudna i zdziczała... No ale cóż, kiedyś trzeba porzucić sosnowy zagajnik ; - )))
Wprawdzie siąpię już rzadko i na szczęście skąpo, to wszystkie piękne, dołujące utwory, taki jak ten, Poświatowskiej, stanowią moją top listę: https://youtu.be/WQSbY9u6mqU
A co u Ciebie, prześliczna Arachne?
14,835 2020-11-07 02:15:30
Aurorko , Królową literek to byłaś zawsze i żadnej korony do tego nie potrzebowałaś . Zdejmij lepiej ten niepotrzebny gadżet z głowy , nie jest Ci potrzebny
Jakże trafnie teraz brzmi : niech ci korona lekką będzie
Wierzę , że z każdym dniem jest lepiej .... i jaśniej . Może po wyjściu z lasu, nie od razu zobaczysz słońce , ale przynajmniej czasem , choć na krótką chwilę ,
ale coraz częściej, nad głową dostrzeżesz maleńki skrawek błękitu. Mocno przytulam i cieszę się , że znów jesteś :*
O, widzę , że jesteś aktywna w "moich najlepszych" godzinach ; to przez koronację czy sowią naturę ?
Ostatnio więcej myślę o czasie przeszłym , o tym co za sobą zostawiłam . Taki to czas , że wyłączona częściowo z normalnego życia, mam więcej czasu i więcej ciszy wokół siebie
a to pozwala przystanąć , pomyśleć , przyjrzeć się wspomnieniom.
Nie wiem jeszcze czy to dobrze czy źle , dokąd mnie to może zaprowadzić . Póki co pozwalam przesuwać się myślom , obrazom , zatrzymanym w kadrze zdarzeniom.
A może to tylko atrybut wieku ... a ja niepotrzebnie obarczam winą wirusa w koronie , jakby mało mu było win .
Dobrych dni , mimo wszystko
14,836 2020-11-09 00:11:19
Dobry wieczór,
Dziękuję Ci, Minze. Jesteś urocza!
Moja korona z blachy podłego gatunku... Niech już spada! ; - )))
Trudno mi siedzieć przy komputerze, bo ta moja wersja wirusa to mięśniowa, a nie oddechowa. Sama zresztą nie wiem, jak z tym wirusem jest...
Tak, mam sowią naturę. Lubię noc i ciszę. Najlepsze pomysły do pracy, przychodzą do mnie nocą. Udało mi dopasować godziny pracy do rytmu mojego dnia i nocy, a to dla mnie ogromna zaleta.
Melancholijna Pani Minze... ładnie to brzmi, co Pani pisze. Wkomponowałaś się cała w jesień, w jej sens, ale i urok. Na półkach ustawia się równiutkie słoje myśli, "wekuje" wspomnienia, usypuje kopczyki minionych zdarzeń. I to jest dobre! Pamiętam, że niedawno organizowałaś swoją przestrzeń, Minze. Udało się skończyć tę pracę? Czy jesteś zadowolona z efektu?
Pozdrawiam wszystkich StarrBywalców!
https://youtu.be/Ik2PUPq3r9k
14,837 2020-11-12 04:56:43
Magiczna Auroro , mam nadzieję , że podłej jakości blachę z głowy skutecznie zrzuciłaś , wirus opuścił Twoje progi i spokojnie wracasz do zdrowia , po tej niechcianej koronacji. Dziękuję za miłe słowa , chociaż mam świadomość , jak skromne są moje możliwości wyrażania myśli literkami.
Ostatnie wypracowanie , to była praca maturalna ; moje studia nie rozwijały mnie w tym kierunku i przyznaję , że pisząc tutaj u Was , którzy
macie wszyscy dar pięknego pisania , bardzo się muszę starać Jak pierwszoklasista kreślący pierwsze literki z mozołem, pomagający sobie
językiem ; tak i ja trudzę się bardzo , bo wprawy nie mam : p
Kochana Auroro czy te moje myśli takie równiutko w słoiczkach ubite . po brzegi nimi wypełnione , to nie jestem pewna. Chyba bardziej chaotycznie ; tak jakby grzybki w occie
razem z konfiturą malinową , w jednym szkiełku zamknąć ; no ale na nic lepszego mnie obecnie nie stać .
Pytasz o moją przestrzeń ....zacznę od najłatwiejszego : tak , jestem zadowolona , bo nieskromnie powiem, że projektowanie ,urządzanie , zabawy światłem i barwą ( taką ledwo, ledwo różniącą się od bieli) dość dobrze mi wychodzą . Z niektórych pomysłów zrezygnowałam ze względu na pandemię ale efekt ogólny jest bardzo fajny, funkcjonalny i wygodny- szyty na miarę, choć niekonwencjonalny. Czy udało się skończyć .... trochę jeszcze brakuje. Wewnątrz w zasadzie drobiazgi (ale jest ich parę) na zewnątrz w trakcie jest wymiana
ogrodzenia i jeszcze tylko schody zewnętrzne muszą być zmienione , czyli stare usunięte i zrobione nowe całkiem inne . I to zdaje się być największym problemem , bo znalezienie solidnego murarza jest niełatwe . Firma, która wszystko wykonywała (a była to całkowita przebudowa a nie remont) niestety z powodu choroby szefa , się rozpadła
i dlatego szukam kogoś ,już tylko na tą jedną , ostatnią pracę typowo budowlaną . No i ogród , w zasadzie ogródeczek - chyba jednak dopiero wiosną. W każdym razie . opuściłam już podziemia i powolutku oswajam nową siedzibę , po przebudowie niesamowicie pełną światła . Może część tej jasności rozproszy mroczność , która w sercu.
Och , strasznie się rozpisałam ...
Trudna ta jesień w tym roku , bo oprócz naszych , osobistych trosk , smutków , dochodzi jeszcze to wszystko co na zewnątrz się dzieje .
Pozdrawiam wszystkich , trzymajcie się przede wszystkim zdrowo , dbajcie o siebie i zaglądajcie tutaj , bezpieczniejszej kafejki nigdzie nie ma ; nawet w koronie można przychodzić i o każdej porze , nawet takiej później (wczesnej ?)
Auroro ,Tobie szczególnie zdrowia i spokoju serca :*
i coś , czego już dawno nie słuchałam
https://www.youtube.com/watch?v=-qJkAosmEZM
14,838 2020-11-15 15:31:40
pstryk.
Aurorko zdrowam na ciele, jakoś brnę przez tą polskę dziwaczną.
Dobrego tygodnia Ludzie! Dobrego i spokojnego.
14,839 2020-11-16 18:47:35
Dobry wieczór, moi drodzy.
Listopad nie może otrząsnąć się u mnie z polskiej złotej jesieni.
Stosunkowo ciepło, bo słonecznie. Szeleszczą opadłe liście, gnane wiatrem między żywopłotami.
Pięknie jest.
Trzymajcie się zdrowo, uważając na siebie i swoich bliskich.
14,840 2020-11-19 23:30:59
Dzieńdobrywieczór
W dobie zarazy, od niej mnie opaczność chroni. Może nawet to sam pambuk...
Auroro przepraszam, ale nie byłem w stanie niczego sensownego, czy pocieszającego napisać.
U mnie bez zmian...
Dzięki wszystkim za trzymanie starrkafejki na pierwszej stronie.
https://www.youtube.com/watch?v=8UXircX3VdM
14,841 2020-11-20 00:05:13 Ostatnio edytowany przez Tunbergia (2020-11-20 00:24:50)
Puk puk.
Kłaniam się wieczornie.Wokół mnie sami ukoronowani ,czekam i ja. Rezygnuję z korony i berła. Z królewskich insygń zadowolę się jabłkiem. . Trzymajcie się Starrowicze.
14,842 2020-11-20 20:32:04
Zgłaszam się piątkowo
Tunbergio , dawno niewidziana , jak miło :* Szefie zaczarowanej miejscówki - dobrze słyszeć , że masz się dobrze , koronacji unikasz.
Aurorko - blaszany diadem wyrzucony ? Wróciłaś do zdrowia ? Pstryczku Okruszku , Random , u Was też wszystko ok ?
Excopie . wczoraj jeszcze napisałabym , że u mnie też na bogato i złoto ale dzisiejsza noc, widać pozazdrościła
nam tych złoceń i sporo zabrała pod osłoną własnej ciemności. Moja ukochana brzoza , którą z okna sypialni oglądam ,
jeszcze jaśnieje i próbuje zrehabilitować to wszystko, co już bezbarwne. W poprzednim roku wytrwała na kolorowym posterunku
prawie do połowy grudnia. Kocham ją za to (i nie tylko )
Miejcie się najlepiej , ani wirus ani paranoja niech Was/ nas nie zdominuje .
( a na stoliku zostawiam parę mlecznych i gorzkich tabliczek , gdyby ktoś potrzebował ...)
Przepraszam , że łamię tradycję - tylko raz ! ale to takie aktualne , że nie mogłam się powstrzymać
https://www.youtube.com/watch?v=vN2eQ_CKZT8
i zgodnie z tradycją :
14,843 2020-11-25 03:03:25 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2020-11-25 03:05:50)
Cześć Dzieciaki Kochane!
Rety! Jak Wy fajnie piszecie!
I jesteście!
Nawet Hetman Wielki (mam nadzieję, że nie koronny) nas zaszczycił! Jupi!!! Tak dawno Cię tu nie było...
Panowanie moje trwało trzy tygodnie, ale ten ostatni tydzień wykorzystałam, aby dojść do siebie, bo gdy tylko wstawałam z mego królewskiego łoża, by Wodnika Szuwarka zwizytować, to czułam się tak zmęczona tą przechadzką, że natychmiast musiałam znowu się położyć.
Przekazałam koronę dwóm kumplom w pracy i wróciłam do ludu...
Uśmiałam się, gdy powiedziano, że covid właśnie obchodzi swoje pierwsze urodziny, bo dokładnie rok temu wykryto pierwszy przypadek infekcji. Uprasza się jednak o nieśpiewanie "Sto lat!"...
A teraz usiłuję wydostać się na powierzchnię zasypana w czasie mej nieobecności e-korespondencją, e-dokumentacją, e-spotkaniami, e-samaniewiemczym...
Bądźcie pozdrowieni z akcentem na zdrowie!
Oto tabletka o podwójnym działaniu: https://youtu.be/MlInnWzYiZo
14,844 2020-11-28 14:31:52 Ostatnio edytowany przez random.further (2020-11-28 14:32:18)
Na zdrowie.
A ta melodia ma gdzieś słowa ale bez nich chyba nawet lepiej brzmi...
https://www.youtube.com/watch?v=IGoOw-MBHSQ
14,845 2020-12-16 22:02:11
Coś ode mnie
14,846 2020-12-21 13:08:49
Coś ode mnie
Nie odtwarza mi się, ale - za to, odsłuchałem kilka wykonań "Czarnej Madonny" w języku niemieckim, w tym, zrealizowanej chyba, w bazylice jasnogórskiej.
Mówiąc "chyba" oznacza, że nigdy w sanktuarium znanym mi z "Potopu", m. in., nie byłem, więc pewien nie jestem.
14,847 2020-12-21 13:21:35
Cześć Dzieciaki Kochane!
Rety! Jak Wy fajnie piszecie!
I jesteście!
Nawet Hetman Wielki (mam nadzieję, że nie koronny) nas zaszczycił! Jupi!!! Tak dawno Cię tu nie było...Panowanie moje trwało trzy tygodnie, ale ten ostatni tydzień wykorzystałam, aby dojść do siebie, bo gdy tylko wstawałam z mego królewskiego łoża, by Wodnika Szuwarka zwizytować, to czułam się tak zmęczona tą przechadzką, że natychmiast musiałam znowu się położyć.
Przekazałam koronę dwóm kumplom w pracy i wróciłam do ludu...
Uśmiałam się, gdy powiedziano, że covid właśnie obchodzi swoje pierwsze urodziny, bo dokładnie rok temu wykryto pierwszy przypadek infekcji. Uprasza się jednak o nieśpiewanie "Sto lat!"...
A teraz usiłuję wydostać się na powierzchnię zasypana w czasie mej nieobecności e-korespondencją, e-dokumentacją, e-spotkaniami, e-samaniewiemczym...
Bądźcie pozdrowieni z akcentem na zdrowie!
Oto tabletka o podwójnym działaniu: https://youtu.be/MlInnWzYiZo
Siostrzyczko, jestem emerytem od pał, więc czasu mi staje.
Wszystko przeszłe siedzi w głowie. Bo dzieci, wnuczęta itp.
Czas uzdrawia. To frazes niby, ale ma podstawę w rzeczywistości.
Jeśli ja znalazłem ukojenie, to i Tobie, Zorzeńko, "Puk, puk, do nieba bram", już nie tak dalekie.
14,848 2020-12-24 03:02:09
Drodzy Starrowicze.
Jakkolwiek kafejka ledwo dycha ostatnio i to nie z powodu korony.
Życzę wszystkim wspaniałych, bez względu na okoliczności, Świąt Bożego Narodzenia.
Wyciszenia i optymizmu na przyszłość, bo jest to nam wszystkim bardzo potrzebne.
Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
14,849 2020-12-24 11:27:37
Można znaleźć Muzyka modlitewna odkryta w Płaszczu Matki Bożej z Guadalupe.
Piękna ,kojąca melodia na te ciężkie czasy, z ogromnym przesłaniem do Wszystkich!
14,850 2020-12-24 23:40:03 Ostatnio edytowany przez starr (2020-12-24 23:43:24)
Dzieńdobrywieczór
Zdrowych przede wszystkim, a za razem radosnych ale i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia.
Idziecie na pasterkę?
14,851 2020-12-25 04:39:51
Kochani Starrbywalcy z Szefem na czele
z okazji Swiąt , życzę Wam przede wszystkim zdrowia i dobrego czasu w towarzystwie. najbliższych . Zapomnienia o tym , co na zewnątrz , ogrzania serc , wypoczynku ciała . Tym , co wierzą w Narodzonego ; aby światło bijące z betlejemskiej stajenki, dotarło do każdego ciemnego zakątka duszy .
Miejcie się najlepiej , jak to tylko możliwe
I zaglądajcie częściej , bo jedna strona starcza prawie na pół roku :-Ooo
Szefie , Pasterka oo.Dominikanów z mojego miasta przyszła tym razem do mnie Jasne, że to nie to samo , ale przynajmniej nie zmarzłam
14,852 2020-12-27 17:00:09
Spóźnione, niestety, tym razem słowa piosenki
Queen - Thank God It's Christmas
Kochanie, wspólnie dzieliliśmy nasze łzy. Przyjacielu, mieliśmy wspólne nadzieje i obawy. Przyjacielu, to był ciężki i długi rok. Ale teraz są Święta. Tak, są Święta. Dzięki Bogu, że są Święta. Księżyc i gwiazdy wydają się być okropnie zimne i jasne. Miejmy nadzieję, że śnieg sprawi, że te Święta będą lepsze. Przyjacielu, cały świat będzie brał udział w tej wyjątkowej nocy. Bo są Święta. Tak, są Święta. Dzięki Bogu, że są Święta. Przez tą jedną noc. Dzięki Bogu, że są Święta. Dzięki Bogu, że są Święta. Dzięki Bogu, że są Święta. Czy to mogą być Święta. Niech Święta będą. Codziennie....
14,853 2020-12-28 21:38:11
Dobry wieczór!
Jeszcze jodłowo i świerkowo...
Jeszcze z kawałkiem dobrze sprawionego karpia i kawałkiem wybornego sernika...
Jeszcze z opłatkiem w dłoni, co jest znakiem pojednania wszystkich ze wszystkimi, kimkolwiek i gdziekolwiek są i jakie są ich poglądy...
Dobrze Wam życzę, Kochani! Niech to dobro spłynie na Was taką miarą, jakiej potrzebujecie. O jakie głośno lub niedosłyszalnym szeptem prosicie...
---
Moja Wigilia i tegoroczny Świąteczny Czas, to - 3 talerze przy stole i tylko + 1 dla zbłąkanego wędrowca...
14,854 2020-12-31 04:54:55
Życzę Wam i sobie , Kochani , żebyśmy odnaleźli siłę na życie w tym niełatwym czasie. Z dnia na dzień. Z planami czy bez planów. Z marzeniami lub bez marzeń. Tak jak tego pragniecie , tak jak lubicie.
I jak najwięcej dobrych ludzi wokół , dobrych relacji
No i zdrowia na cały rok
i normalności
Sciskam bardzo serdecznie :**
14,855 2020-12-31 13:22:39 Ostatnio edytowany przez random.further (2020-12-31 13:38:43)
Z najlepszymi życzeniami - wszystkiego co kto potrzebuje
Skonał rok stary; z jego popiołów wykwita
Feniks nowy; już skrzydła roztacza na niebie;
Świat go cały nadzieją i życzeniem wita.
Czegóż w tym nowym roku żądać mam dla siebie?
14,856 2020-12-31 15:59:34
14,857 2021-01-04 17:29:58
Cześć, dziewczyny, cześć, chłopaki, w tym nowym co roku, Roku.
Niczego więcej, niż by było lepiej, życzyć nie sposób, by w banale nie ugrzęznąć. Trzymajcie się, moi drodzy.
14,858 2021-01-07 01:19:51 Ostatnio edytowany przez Excop (2021-01-07 01:22:29)
Dobry wieczór!
Jeszcze jodłowo i świerkowo...
Jeszcze z kawałkiem dobrze sprawionego karpia i kawałkiem wybornego sernika...
Jeszcze z opłatkiem w dłoni, co jest znakiem pojednania wszystkich ze wszystkimi, kimkolwiek i gdziekolwiek są i jakie są ich poglądy...Dobrze Wam życzę, Kochani! Niech to dobro spłynie na Was taką miarą, jakiej potrzebujecie. O jakie głośno lub niedosłyszalnym szeptem prosicie...
---
Moja Wigilia i tegoroczny Świąteczny Czas, to - 3 talerze przy stole i tylko + 1 dla zbłąkanego...
Siostrzyczko, te trzy talerze plus ten czwarty, to to samo, jak dwadzieścia i kilka w mojej rodzinie kiedyś.
Wszystko to, co spajało familię, posypało się wraz ze śmiercią - Taty pierwej, a Mamy dziesięć lat później.
Jesteśmy w kilka osób teraz. Moja pani i rodziny moich dzieci. Wirtualnie tylko, niestety, przez tę "cholerę z Chin. Jak zwykle zresztą, z Chin...
14,859 2021-01-16 02:30:25
O rany , prawie się w piątek wstrzeliłam , przypadkiem (choć niektórzy w przypadki nie wierzą). Zimna, ciemna pora roku , powoduje , że tracę rachubę dni i nocy.
Trzymacie się dobrze ? Wszyscy zdrowi ? Dajecie radę w tej nierealnej rzeczywistości ?
Wpadłam w przeddzień nadejścia lodowatego , złowrogiego podmuchu , który przeraża mnie nie mniej , niż ten koronowany . Przyniosłam gorący spory garnek;
każdy w nim znajdzie , co lubi , na co akurat ma ochotę . Prawda , że sympatyczny patent
No i parę mlecznym tabliczek, dla tych , co pociechy i wsparcia potrzebują .
Miejcie się dobrze , najlepiej ....
zaglądajcie tutaj , to takie dobre miejsce ....
pozdrawiam i hooop !
14,860 2021-01-16 12:34:08
Witaj, Minze, z garnka wygrzebałam pierogi
a pozostawiam poniższe dla dobrego miejsca
https://www.youtube.com/watch?v=xg_Xxcv … e=emb_logo
14,861 2021-01-18 00:27:36 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2021-01-18 00:29:19)
Dobry wieczór,
Mnóstwo skrzącego śniegu i - 16 za oknem.
Sucho.
Słońce.
Pewnie wyż jeszcze trochę bardziej przymrozi.
Ulubiony anturaż aurory borealis.
Jeszcze tylko renifer i Mała Rozbójniczka z Andersena oraz para łyżew i hop! jestem w krainie dzieciństwa... ; - )))
PS Z gara wyłowiłam pstrąga i oscypek. Dziękuję! Było pyszne!
14,862 2021-01-21 09:32:43
Jedynym ciepłem jakim mogę się podzielić to wspólny różaniec w łączności Medjugorie.
14,863 2021-01-23 17:58:51 Ostatnio edytowany przez Wielbiciel Lidiji Bacic (2021-01-23 17:59:53)
Auroro Borealis, na Twój parapet przyleciał gołąbek z wiadomością
Specjalnie dla Ciebie:
14,864 2021-02-08 20:04:40
Nie potrafię wrzucić z tego mojego telefoniku czegokolwiek, ale postaram się Was zainteresować tym, co u mnie mnie się dzieje.
Śniegu do pół łydki, nie ma komu odśnieżać, choć niektórzy biorą za to pieniądze. Samemu mnie, nie chce mi się, a pogoda taka, uwielbiana przeze mnie, do trzeciej dekady lutego ma trwać u nas!
Moje lasy. Piękno zimy tam się objawia dopiero.
Zwierzęta, które zimowego kamuflażu nie potrafią przybrać, poukrywały się w norach albo w gęstych młodnikach. Pozostałe, jak gronostaje lub kuny leśne, gdy w bezruchu tkwią, nie do rozróżnienia są od zawianych odłogów śniegu.
Pięknie jest. Przez ciszę, bo drwali do połowy marca słychać nie będzie. Wreszcie, prawdziwa zima od dobrych 10 lat.
Tropy rysia, wilków kilka a i bocianów białych i parę czarnych nad jeziorkami leśnymi napotkałem.
Zima.
Ta, która nie pozwoli, by rolnicy znów liczyli tylko na jałmużnę śmiesznie niskich odszkodowań, a zdołali ozime zboża skosić i sprzedać, jako najwyższej jakości
towar. Na miejscu, a na Wschód i Zachód takoż.
Pozdrawiam.
14,865 2021-02-22 23:32:43
Ruszcie się, dzieciaki.
Jak długo mam czekać?!
14,866 2021-03-03 02:47:42 Ostatnio edytowany przez Excop (2021-03-03 02:51:01)
Na imienne zaproszenia mnie nie stać.
W końcu, emerytem jestem?!
Ruszcie się. Szkoda by było, gdyby ten temat zamarł.
Przynajmniej, pożegnać się by wypadało, gdy to koniec ma być?
14,867 2021-03-03 09:13:33
A wydawałoby się że covidowe czasy zwiększą ruch na forum, tak myślałam na początku.
Szkoda by było aby temat przepadł...
14,868 2021-03-05 17:00:40
A wydawałoby się że covidowe czasy zwiększą ruch na forum, tak myślałam na początku.
Szkoda by było aby temat przepadł...
Lenistwo było się objawiło, Random!
Jesli Ty jesteś, nie wszystko stracone.
Serdecznie pozdrawiam.
14,869 2021-03-05 17:08:49
A u mnie wiosna...Krokusy kwitną i przebiśniegi. I stada gęsi w locie jak zwykle o tej porze roku prawie całe niebo chwilami potrafią zasłonić.
I jestem dumna, bo umyłam samochód i taki wypucowany, że aż blask bije
14,870 2021-03-05 17:53:32
A u mnie wiosna...Krokusy kwitną i przebiśniegi. I stada gęsi w locie jak zwykle o tej porze roku prawie całe niebo chwilami potrafią zasłonić.
I jestem dumna, bo umyłam samochód i taki wypucowany, że aż blask bije
Mój złoty szerszeń stoi na razie. Gotówki potrzebuje, a tej, chwilowo, nie ma, by go szykować na dalsze podróże.. )
14,871 2021-03-05 17:58:36
Może to i lepiej że szerszeń stoi Przynajmniej bezpieczniej dla ciebie w dobie pandemii. Mądra maszyna
14,872 2021-03-06 08:43:19
Może to i lepiej że szerszeń stoi
Przynajmniej bezpieczniej dla ciebie w dobie pandemii. Mądra maszyna
Salomonko, masz rację. Gdy ma się na karku siódmy krzyżyk, forsowny spacer per pedes, najlepszym jest na tę moją jesień.
14,873 2021-03-07 16:25:38
Otóż, żegnam Państwa. Chyba już czas najwyższy, gdy inni w tyle głębokim mają ten temat od dłuższego czasu zresztą.
14,874 2021-03-28 17:57:58
Otóż, żegnam Państwa. Chyba już czas najwyższy, gdy inni w tyle głębokim mają ten temat od dłuższego czasu zresztą.
Strachy na Lachy, że się wyrażę.
Poważnie zaś, gdzieście się wszyscy podziali?
Wiosna przyszła. 5.00 na moim aparaciku była, w koło ciemno, jak nie powiem, gdzie.
Po chwili dopiero doszło do mnie, że dziś ostatnia niedziela w marcu, skutkująca nad ranem przejściem na czas letni w naszym pięknym kraju.
14,875 2021-03-31 11:38:34
Ups, nieładnie tak straszyć, słoneczko wyszło, kot się wygrzewa...
https://www.youtube.com/watch?v=QHHpa-BBFMo
14,876 2021-04-02 06:37:40
Ups, nieładnie tak straszyć, słoneczko wyszło, kot się wygrzewa...
https://www.youtube.com/watch?v=QHHpa-BBFMo
Nieśmiertelnie pobudzający do życia przebój Donny Summer. W wykonaniu nie gorszym.
Witaj, Random.
14,877 2021-04-02 10:55:26
Excop napisał/a:Otóż, żegnam Państwa. Chyba już czas najwyższy, gdy inni w tyle głębokim mają ten temat od dłuższego czasu zresztą.
Tylko bez takich
Gospodarz zaniedbał swoje podwórko, to i rozmowy się nie kleją.
Siostra Wazowa też zajęta życiem w realu.
zostawię Grechutę
14,878 2021-04-02 16:51:34
Excop napisał/a:Excop napisał/a:Otóż, żegnam Państwa. Chyba już czas najwyższy, gdy inni w tyle głębokim mają ten temat od dłuższego czasu zresztą.
Tylko bez takich
Gospodarz zaniedbał swoje podwórko, to i rozmowy się nie kleją.
Siostra Wazowa też zajęta życiem w realu.zostawię Grechutę
Muszę mieć, Siostrzyczko, niebieski link. Bez tego, mogę się domyślać tylko.
14,879 2021-04-02 17:14:42 Ostatnio edytowany przez luc (2021-04-02 17:15:01)
Muszę mieć, Siostrzyczko, niebieski link. Bez tego, mogę się domyślać tylko.
bardzo proszę
https://www.youtube.com/watch?v=kUMbco5EZf8
14,880 2021-04-02 17:42:00 Ostatnio edytowany przez Excop (2021-04-02 17:50:31)
Krakowianko najmilsza, nie trafiłem. O porze roku obecnej zapomniałem, odnosząc się do twórczości naszego artysty.
Mimo tego, każdy występ Marka Grechuty, to świętem się zdawało.
Wiosna i - parafrazując, "ile nam zostało by zacząć cieszyć się życiem", a po zmarnowaniu czasu przeszłego, co "se ne vrati!", gdy już nie ma szans na powrót do tej dziecięcej niewinności, wciąż mnie wzrusza.
Życie. Takie lub nieco inne. Jedno wszelako.
14,881 2021-04-04 05:23:07
Krakowianko najmilsza, nie trafiłem. O porze roku obecnej zapomniałem, odnosząc się do twórczości naszego artysty.
Mimo tego, każdy występ Marka Grechuty, to świętem się zdawało.
Wiosna i - parafrazując, "ile nam zostało by zacząć cieszyć się życiem", a po zmarnowaniu czasu przeszłego, co "se ne vrati!", gdy już nie ma szans na powrót do tej dziecięcej niewinności, wciąż mnie wzrusza.
Życie. Takie lub nieco inne. Jedno wszelako.
Zacytowałem, by jeszcze raz życzyć Wam wszystkim zdrowia i pomyślności. Oraz konsekwentnej ostrożności i rozwagi w związku z pandemią.
Moje dzieci siedzą w domu, wnuczkowie także.
Telefon daje namiastkę bliskości tylko, ale innego wyjścia nie ma.
A! Nie pochwaliłem się, że czekam tylko na termin zaszczepienia, jako zgred 60+.
14,882 2021-04-04 06:27:09 Ostatnio edytowany przez Symbi (2021-04-04 06:27:53)
Excopie, Przyjacielu Netkobiet!
Z przyjemnością czytam Twoje wpisy, choć nie czuję się uprawniona do zabierania głosu w tej kafejce. Mamy coś wspólnego, bo mój tata też jest emerytem MSW i ponoć kiedy miałam rok, a on wrócił ze Szczytna, mówiłam na niego "Pan". Tym niemniej zdjęcie młodego taty w mundurze wisi u mnie na honorowym miejscu.
Nie potrafię tak pięknie życzyć, jak Ty, ale Tobie, Twej Pani i i pozostałym bywalcom starrówki wszystkiego dobrego, nie tylko na Święta, ale na każdy dzień.
Chciałabym, żeby ktoś na jesień życia zadbał o sprawy formalne ze mną, tak jak Ty zadbałeś o swoją Panią.
14,883 2021-04-05 10:10:07
niech tradycji stanie się zadość
14,884 2021-04-05 15:16:11 Ostatnio edytowany przez Excop (2021-04-05 23:56:37)
Excopie, Przyjacielu Netkobiet!
Z przyjemnością czytam Twoje wpisy, choć nie czuję się uprawniona do zabierania głosu w tej kafejce. Mamy coś wspólnego, bo mój tata też jest emerytem MSW i ponoć kiedy miałam rok, a on wrócił ze Szczytna, mówiłam na niego "Pan". Tym niemniej zdjęcie młodego taty w mundurze wisi u mnie na honorowym miejscu.
Nie potrafię tak pięknie życzyć, jak Ty, ale Tobie, Twej Pani i i pozostałym bywalcom starrówki wszystkiego dobrego, nie tylko na Święta, ale na każdy dzień.
Chciałabym, żeby ktoś na jesień życia zadbał o sprawy formalne ze mną, tak jak Ty zadbałeś o swoją Panią.
Czuj się upoważniona przeze mnie w imieniu Gospodarza, Symbi. Bo i nie pierwsza byłaś w tym sensie uczestnictwa w naszej, wielu rzeczy dotykającej StarrKawiarni.
Mam plenipotencje. Witam Cię więc, w naszym gronie, podupadłym ostatnio nieco.
Co do innego znaczenia "...nie czuję się upoważniona...", skromność także jest darem od Stwórcy, czy z innego źródła. Jedna z lepszych cech, które człowiek nabrał, po zejściu z drzewa.
14,885 2021-04-05 19:02:05
pstryk.
Wszystkiego DOBREGO na kolejną ciepłą wiosnę!