Moje zdrady (Netkafejka) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Moje zdrady (Netkafejka)

Strony Poprzednia 1 198 199 200 201 202 234 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12,936 do 13,000 z 15,189 ]

12,936

Odp: Moje zdrady (Netkafejka)
Tunbergia napisał/a:

Mam jeszcze jedno pytanie która jest godzina , mam wrażenia ,że czas zegarowy niekoniecznie zgadza się  z tym co pokazuje  forum.
/.../.

Rożnicę pomiędzy czasem letnim i zimowym trzeba samemu skorygować w ustawieniach w profilu. Kiedyś był włam hakerski na forum, potem forum tydzień nie działało, a jak się pojawiło, to było sporo błędów i niedoróbek. Niestety, niektóre są nie do naprawienia i tak już pozostało...

Zobacz podobne tematy :

12,937

Tunbergia napisał/a:

Właśnie prześledziłam najnowszy wątek dotyczący banów. Wciąż ten temat budzi wiele moich wątpliwości i nie jest dla mnie do końca jasny i przejrzysty.

W zasadzie nigdy nie było jasnych i przejrzystych zasad którymi bany rozdawane są przez moderatorki. Czasami wystarczy polemika z nimi... (na którejś stronie pisała o tym Aurora), a czasami wielokrotne zgłaszanie wpisów które są poniżej jakiejkolwiek krytyki, nie spotykają się z żadną reakcją...

12,938

starr napisał/a:
Tunbergia napisał/a:

Właśnie prześledziłam najnowszy wątek dotyczący banów. Wciąż ten temat budzi wiele moich wątpliwości i nie jest dla mnie do końca jasny i przejrzysty.

W zasadzie nigdy nie było jasnych i przejrzystych zasad którymi bany rozdawane są przez moderatorki. Czasami wystarczy polemika z nimi... (na którejś stronie pisała o tym Aurora), a czasami wielokrotne zgłaszanie wpisów które są poniżej jakiejkolwiek krytyki, nie spotykają się z żadną reakcją...

zajrzyj na pocztę proszę

12,939

Tunbergia napisał/a:

/.../
zajrzyj na pocztę proszę

Zajrzałem smile

12,940

starr napisał/a:
Tunbergia napisał/a:

/.../
zajrzyj na pocztę proszę

Zajrzałem smile

dziękuję smile smile smile

12,941

Prawie trzynasta w nocy.
Czas na sen...
Dobranocka z Andów dzisiaj smile

12,942

puk puk
Dobry wieczór ,wpadłam , o cisza !
Starr zapaliłam światło w kafejce,  na stole zostawiam  soczyste i słodkie mandarynki ,częstujcie się  smile smile smile

12,943

pstrykam. (rozsypana nadal, nie czuję się dobrze --- bardzo dziękuję za miłe słowa i przytulki.).
ale pstrykam, bo ...... bo mam kota chyba. Jeśli przeżyje...
Mały, chyba taki 3-4 mce. Samochód go przetrącił (dom przy ruchliwej ulicy) na moich oczach (tzn. na moim plecach, bo się odwróciłam z bezsilności po tym jak próbowałam go spłoszyć ze środka ulicy, a on nic, tylko się patrzy na mnie). Spylił na dwóch nogach na ogród mój. Obiecałam sobie, że jak wrócę wieczorem i będzie żył, bo dostanie opiekę. To było w czwartek nad ranem, a on żyje do dziś, nogę ma podkuloną lewą tylną i ranę w pachwinie tej nogi i ją sobie oblizuje i na brzuszku zadrapanie. Ale krwi nie było nigdzie. Chodzi na 3 łapach, sika i kupy robi. Pije i je. Tylko taki przymulony lekko, Taki spokojny i mało miauczy. Był zostawiony na cały dzień w piątek na zewnątrz (w prowizorycznym ciepłym namiociku), żeby sobie odszedł skąd się zawieruszył i trochę, że by zobaczyć czy wyjdzie znów na ulicę - został na miejscu. Nie była u weterynarza bo nie wiem, czy zabrać go do domu (teraz nocuje w dawnym warsztacie na ogrodzie), czy zapłacę milion, czy faszerować go tabletkami, czy jednak 'zostawić w spokoju' naturalnym, żeby "się wylizał"? Słyszę, że koty się wylizują. Nie wiem w sumie co robić ... Może ten kotełek teraz u mnie to jakieś - nie wiem jak to nazwać - "zadanie od życia", czy co.. ?
Przeżyje?

12,944

Bry wieczór.
O'Kruszynko - ja zabrałabym kotka do weterynarza. Może się sam wyliże, a może nie. Jeśli został potrącony przez samochód, to pomoc fachowca pewno by się przydała. Może mieć obrażenia, na które trzeba zadziałać, a może mieć też obrażenia tego rodzaju, że nie da się uratować i wtedy lepiej go uśpić żeby się nie męczył.

Przytulam ponownie.

12,945

luc! dobry wieczór.
Czyli zaniedbałam? sad  będę mogła go zabrać dopiero we wtorek sad chyba że znajdę jakąś lecznicę czynną w niedzielę

12,946

Dzieńdobrywieczór wszystkim widzialnym i niewidzialnym smile

Tunbergia napisał/a:

puk puk
Dobry wieczór ,wpadłam , o cisza !
Starr zapaliłam światło w kafejce,  na stole zostawiam  soczyste i słodkie mandarynki ,częstujcie się  smile smile smile

Dzięki serdeczne, dołożę bezpestkowe winogrona i wstawię wodę na kawę i herbaty... Może się przyda jeszcze

O'kruszynka napisał/a:

pstrykam. (rozsypana nadal, nie czuję się dobrze --- bardzo dziękuję za miłe słowa i przytulki.).

Nie ma za co... Zawsze tu na Ciebie będą czekać...

O'kruszynka napisał/a:

ale pstrykam, bo ...... bo mam kota chyba. Jeśli przeżyje...
Mały, chyba taki 3-4 mce. Samochód go przetrącił (dom przy ruchliwej ulicy) na moich oczach (tzn. na moim plecach, bo się odwróciłam z bezsilności po tym jak próbowałam go spłoszyć ze środka ulicy, a on nic, tylko się patrzy na mnie). Spylił na dwóch nogach na ogród mój. Obiecałam sobie, że jak wrócę wieczorem i będzie żył, bo dostanie opiekę. To było w czwartek nad ranem, a on żyje do dziś, nogę ma podkuloną lewą tylną i ranę w pachwinie tej nogi i ją sobie oblizuje i na brzuszku zadrapanie. Ale krwi nie było nigdzie. Chodzi na 3 łapach, sika i kupy robi. Pije i je. Tylko taki przymulony lekko, Taki spokojny i mało miauczy. Był zostawiony na cały dzień w piątek na zewnątrz (w prowizorycznym ciepłym namiociku), żeby sobie odszedł skąd się zawieruszył i trochę, że by zobaczyć czy wyjdzie znów na ulicę - został na miejscu. Nie była u weterynarza bo nie wiem, czy zabrać go do domu (teraz nocuje w dawnym warsztacie na ogrodzie), czy zapłacę milion, czy faszerować go tabletkami, czy jednak 'zostawić w spokoju' naturalnym, żeby "się wylizał"? Słyszę, że koty się wylizują. Nie wiem w sumie co robić ... Może ten kotełek teraz u mnie to jakieś - nie wiem jak to nazwać - "zadanie od życia", czy co.. ?
Przeżyje?

Przeżyje, będziesz jego człowiekiem, bo chyba Ciebie wybrał. Wet by na pewno nie zaszkodził, jak również nie zaszkodzi odpchlanie i odrobaczanie. To ostatnie trzeba powtarzać co kilka miesięcy. Wet poinstruuje... Przytulam Was serdecznie... smile

12,947

O'kruszynka napisał/a:

luc! dobry wieczór.
Czyli zaniedbałam? sad  będę mogła go zabrać dopiero we wtorek sad chyba że znajdę jakąś lecznicę czynną w niedzielę

W każdym mieście są lecznice dyżurne...

12,948

O'kruszynka napisał/a:

.
Czyli zaniedbałam? sad

Nie od razu - zaniedbałam wink
Po prostu, tak uważałaś, że może się sam wylizać.

O'kruszynka napisał/a:

będę mogła go zabrać dopiero we wtorek sad chyba że znajdę jakąś lecznicę czynną w niedzielę

Jeśli jest możliwość zabrania go jutro do weta, to dobrze byłoby to zrobić. Zwłaszcza, że to młodziutki kot.

12,949

Dziękuję Starr smile

12,950

Witaj Starr smile
Wczoraj opuściłam kafejkę bez pożegnania < kajam się > ale Słoik przyjechał i były nocne Polaków rozmowy.

12,951 Ostatnio edytowany przez starr (2016-11-26 23:47:14)

luc napisał/a:

Witaj Starr smile
Wczoraj opuściłam kafejkę bez pożegnania < kajam się > ale Słoik przyjechał i były nocne Polaków rozmowy.

Spoko... w piątek mieliśmy przedsmak krakowskiego smogu...
Jedni twierdzili, że to tylko mgła, ale zalecenie było, żeby z domu nie wychodzić, kto nie musi...

http://bi.gazeta.pl/im/dc/42/12/z19144924Q,Wedlug-jednych-mgla--wedlug-innych-smog-nad-Warsza.jpg

12,952

starr napisał/a:

Spoko... w piątek mieliśmy przedsmak krakowskiego smogu...
Jedni twierdzili, że to tylko mgła, ale zalecenie było, żeby z domu nie wychodzić, kto nie musi...

Mgła była rzeczywiście okrutna przez dwa dni, co zapewne przyczyniło się do zgęstnienia smogu. W radiu podawali, że zanieczyszczenie powietrza przekraczało normy pięciokrotnie sad
Dziś za to nawet słońce się pojawiło i niebieskie niebo.
Widuję coraz więcej (zwłaszcza młodych ludzi) noszących maski. Moje dzieci też ciągle nas na to namawiają.

12,953

luc napisał/a:

/.../
Mgła była rzeczywiście okrutna przez dwa dni, co zapewne przyczyniło się do zgęstnienia smogu. W radiu podawali, że zanieczyszczenie powietrza przekraczało normy pięciokrotnie sad
Dziś za to nawet słońce się pojawiło i niebieskie niebo.
Widuję coraz więcej (zwłaszcza młodych ludzi) noszących maski. Moje dzieci też ciągle nas na to namawiają.

A i we wsztolycy słonko zawitało dzisiaj smile Ale ja jutro dziadkuję, to na jutro zamawiałem takie samo słońce, tylko nieco cieplej niż dzisiaj smile

12,954

starr napisał/a:

Ale ja jutro dziadkuję, to na jutro zamawiałem takie samo słońce, tylko nieco cieplej niż dzisiaj smile

Wobec tego życzę na jutro (właściwie to już dziś) słonecznej i ciepłej pogody.
Wszystkim życzę miłej niedzieli.
Dobranoc.

12,955 Ostatnio edytowany przez Przyszłość (2016-11-27 15:05:28)

Dzień Dobry na Niedzielę smile

O'kruszynko, ja poszłabym z kotkiem do weterynarza, szukałabym dla niego pomocy i ulgi w cierpieniu.
Napisz, jak się miewacie.

Czasami nie powinno się zaglądać do niektórych działów, bo inaczej:

12,956 Ostatnio edytowany przez luc (2016-11-27 17:06:08)

Dzień dobry niedzielnie.
O'Kruszku - przyłączam się do pytania Przyszłości.

Przyszłość - jak oceniasz burzę w wątku LeisurePainter?
Ja jestem nieco ... zdziwiona (?)
Choć chyba już nie powinnam.

12,957 Ostatnio edytowany przez Przyszłość (2016-11-27 17:27:49)

luc napisał/a:

Dzień dobry niedzielnie.
O'Kruszku - przyłączam się do pytania Przyszłości.

Przyszłość - jak oceniasz burzę w wątku LeisurePainter?
Ja jestem nieco ... zdziwiona (?)
Choć chyba już nie powinnam.

Cześć luc smile
Do końca nie rozumiem tej burzy.
Sama LeisurePainter (sorki LeisurePainter, że o Tobie w 3 osobie smile ) wydaje się być emocjonalnie wycofana w stosunku do wydarzeń z własnego życia, a jednak w tamtym dziale mamy historie naszpikowane bolesnymi emocjami. Tak sobie myślę, że publika łaknie emocji, żąda igrzysk. Rozbuchana emocjonalność jest bardziej w cenie niż stoicki spokój. Trochę lipa, nie sądzisz?

EDIT: po czasie: tu chyba nawet nie chodzi o to, że BARDZIEJ w cenie w tamtym dziale są trudne emocje. Chyba po prostu nie akceptowany jest spokój, opanowanie, zrównoważenie emocjonalne. Stąd próby zdewaluowana LeisurePainter, doszukiwanie się drugiego dna, podważanie jej wiarygodności, a jej wypowiedzi sensowności.
Sama przeszłam emocjonalne tornado, ale gdybym dzisiaj opowiadała o dawnych wydarzeńiach to już niemal bez cienia emocjonalnego zaangażowania. Było - minęło.

12,958 Ostatnio edytowany przez luc (2016-11-27 17:32:27)

Przyszłość napisał/a:

Tak sobie myślę, że publika łaknie emocji, żąda igrzysk. Rozbuchana emocjonalność jest bardziej w cenie niż stoicki spokój. Trochę lipa, nie sądzisz?

Trochę tak, a trochę myślę, że jest to kwestia mierzenia własną miarą.
Nikomu (z krytykujących) nie przyjdzie do głowy, że niektórzy (choć zdecydowana mniejszość) może podejść do takiej sytuacji inaczej.
Poza tym (na co chyba nie zwrócono uwagi), kluczowym jest, że mąż LeisurePainter nie ukrywał się, nie oszukiwał, tylko postawił sprawę prosto. Jasne, że to pewno i tak boli, ale pozwala na inne poukładanie sprawy.
Tak sobie tylko gdybam, bo nie byłam w takiej sytuacji (małżeńskiej). Co innego długotrwały romans w ukryciu, a co innego proste postawienie sprawy. Znów powtórzę, zapewne boli tak czy siak, ale pozwala zachować szacunek do drugiej osoby.

Edit.
No właśnie. Przecież od tamtych zdarzeń upłynęło trochę czasu, więc zrozumiałym jest, że (przy pokojowym rozstaniu) mogą być zachowane poprawne stosunki.

12,959 Ostatnio edytowany przez Przyszłość (2016-11-27 17:44:09)

luc napisał/a:
Przyszłość napisał/a:

Tak sobie myślę, że publika łaknie emocji, żąda igrzysk. Rozbuchana emocjonalność jest bardziej w cenie niż stoicki spokój. Trochę lipa, nie sądzisz?

Trochę tak, a trochę myślę, że jest to kwestia mierzenia własną miarą.
Nikomu (z krytykujących) nie przyjdzie do głowy, że niektórzy (choć zdecydowana mniejszość) może podejść do takiej sytuacji inaczej.
Poza tym (na co chyba nie zwrócono uwagi), kluczowym jest, że mąż LeisurePainter nie ukrywał się, nie oszukiwał, tylko postawił sprawę prosto. Jasne, że to pewno i tak boli, ale pozwala na inne poukładanie sprawy.
Tak sobie tylko gdybam, bo nie byłam w takiej sytuacji (małżeńskiej). Co innego długotrwały romans w ukryciu, a co innego proste postawienie sprawy. Znów powtórzę, zapewne boli tak czy siak, ale pozwala zachować szacunek do drugiej osoby.

Edit.
No właśnie. Przecież od tamtych zdarzeń upłynęło trochę czasu, więc zrozumiałym jest, że (przy pokojowym rozstaniu) mogą być zachowane poprawne stosunki.

Wiesz luc, z mojej perspektywy po raczej gorszych doświadczeniach, które zawdzięcza się małżonkowi można nie tylko zachować poprawne stosunki, ale wręcz może lepsze niż kiedykolwiek wcześniej big_smile Zatem jestem niewiarygodna wink

Tak, zdecydowanie mąż LeisurePainter zachował się w porządku wobec niej. Może nie w porządku wobec ich związku, ale z pewnością wobec swojej żony smile

12,960

Przyszłość napisał/a:

Wiesz luc, z mojej perspektywy po raczej gorszych doświadczeniach, które zawdzięcza się małżonkowi można nie tylko zachować poprawne stosunki, ale wręcz może lepsze niż kiedykolwiek wcześniej big_smile Zatem jestem niewiarygodna wink

Oj, to zdecydowanie nie jesteś wiarygodna wink
Ja się zawsze cieszę, że - jeśli już musiało dojść do rozstania - ludzie potrafią przy tym zachować się z klasą.
Niestety zbyt wiele takich przypadków nie znam.

12,961

luc napisał/a:

Ja się zawsze cieszę, że - jeśli już musiało dojść do rozstania - ludzie potrafią przy tym zachować się z klasą.
Niestety zbyt wiele takich przypadków nie znam.

Niestety, mnie również nie było dane widzieć wielu "pokojowych" rozstań. Więcej tych, gdzie trzeba było uważać na latające kule, włócznie i wszelkie inne rzeczy. To chyba urażona duma, niechęć do wzięcia na swoje barki części odpowiedzialności za rozpad związku itp.

12,962

Przyszłość napisał/a:

To chyba urażona duma, niechęć do wzięcia na swoje barki części odpowiedzialności za rozpad związku itp.

I chyba jeszcze dużo więcej...

Czasem gdy rozpadają się małżeństwa w moim otoczeniu, zastanawiam się nad takimi sytuacjami. Jak ja bym się zachowała, jak zachowałby się mój mąż, dlaczego to się stało, etc.
Jednego już się dawno nauczyłam - gdy rozpadało się małżeństwo mojej przyjaciółki (pięknej, inteligentnej, sympatycznej). Nic nam nie jest dane na zawsze. Jak nie dbamy o związek, to może (choć nie musi) w końcu dojść do jego rozpadu. Niekoniecznie do rozstania, ale do faktycznego rozpadu tak.
Co i tak (dbanie o związek) nie musi uchronić przed zakochaniem się w kimś innym. Ale na pewno w znacznej mierze może temu przeciwdziałać.

12,963

luc napisał/a:
Przyszłość napisał/a:

To chyba urażona duma, niechęć do wzięcia na swoje barki części odpowiedzialności za rozpad związku itp.

I chyba jeszcze dużo więcej...

Czasem gdy rozpadają się małżeństwa w moim otoczeniu, zastanawiam się nad takimi sytuacjami. Jak ja bym się zachowała, jak zachowałby się mój mąż, dlaczego to się stało, etc.
Jednego już się dawno nauczyłam - gdy rozpadało się małżeństwo mojej przyjaciółki (pięknej, inteligentnej, sympatycznej). Nic nam nie jest dane na zawsze. Jak nie dbamy o związek, to może (choć nie musi) w końcu dojść do jego rozpadu. Niekoniecznie do rozstania, ale do faktycznego rozpadu tak.
Co i tak (dbanie o związek) nie musi uchronić przed zakochaniem się w kimś innym. Ale na pewno w znacznej mierze może temu przeciwdziałać.

To trudne luc,
Związek to w dużej mierze interpretacja wyniesiona z wcześniejszych doświadczeń. Najczęściej z rodzinnego domu. Albo kopiujemy to, co zaobserwowaliśmy albo robimy odwrotnie, żeby nie powielać "błędów" rodziców i popełniamy własne big_smile. Wydaje mi się, że mimo wszystko niewiele jest takich domów, gdzie związek rodziców jest wzorem, który w pewnym sensie gwarantuje nam sukces w naszym własnym związku.
Prawdą jest też to, że idealizujemy przeszłość, więc wydaje nam się, że to, w jaki sposób żyli nasi rodzice jest tzw. normalnością. Zatem, gdy mija okres wzajemnej fascynacji, to ludzie żyją nie z sobą tylko obok siebie. Co z tego, że nie kłócą się, nie wyzywają, nie biją, nie zdradzają, jak niemal siebie nie zauważają, nie są siebie ciekawi i sami się nie rozwijają ani swojej relacji. Po prostu - trwają sad
Czasem po prostu ktoś trzeci wprowadza emocje, co pozwala poczuć, że życie może wyglądać inaczej.

12,964

Przyszłość napisał/a:

To trudne luc,
Związek to w dużej mierze interpretacja wyniesiona z wcześniejszych doświadczeń. Najczęściej z rodzinnego domu. Albo kopiujemy to, co zaobserwowaliśmy albo robimy odwrotnie, żeby nie powielać "błędów" rodziców i popełniamy własne big_smile. Wydaje mi się, że mimo wszystko niewiele jest takich domów, gdzie związek rodziców jest wzorem, który w pewnym sensie gwarantuje nam sukces w naszym własnym związku.
Prawdą jest też to, że idealizujemy przeszłość, więc wydaje nam się, że to, w jaki sposób żyli nasi rodzice jest tzw. normalnością.

Zgadzam się całkowicie. Właśnie myślę, że małżeństwo moich Rodziców, które trwało prawie 50 lat (do śmierci Mamy) i mimo pewnych konfliktów było bardzo dobre (żeby nie rzecz, że znakomite) i w ogóle mój dom rodzinny jest dla mnie takim odniesieniem. Podobnie jak dla mojego męża.
Nie chroni to przed różnymi "gromami z jasnego nieba", ale daje wskazówki.
Mogę mieć tylko nadzieję, że moje dzieci postrzegają nasz dom podobnie wink

12,965

luc napisał/a:
Przyszłość napisał/a:

To trudne luc,
Prawdą jest też to, że idealizujemy przeszłość, więc wydaje nam się, że to, w jaki sposób żyli nasi rodzice jest tzw. normalnością.

Zgadzam się całkowicie. Właśnie myślę, że małżeństwo moich Rodziców, które trwało prawie 50 lat (do śmierci Mamy) i mimo pewnych konfliktów było bardzo dobre (żeby nie rzecz, że znakomite) i w ogóle mój dom rodzinny jest dla mnie takim odniesieniem. Podobnie jak dla mojego męża.
Nie chroni to przed różnymi "gromami z jasnego nieba", ale daje wskazówki.
Mogę mieć tylko nadzieję, że moje dzieci postrzegają nasz dom podobnie wink

O to chodzi smile
Żeby Twoje/Wasze dzieci uważały za "normalność" to, że dwoje ludzi w związku siebie szanują, dbają o siebie nawzajem, uczucia drugiego są dla każdego z nich ważne jak własne, rozumieją swoje "światy wewnętrzne", ba, są ich ciekawi.
A jeśli ktoś uważa, że "normalnością" jest związek, w którym partnerzy niemal z sobą nie rozmawiają, dzielą obowiązki, łóżko i opiekę nad dziećmi mechanicznie jak dobrze prosperujące przedsiębiorstwo, to właściwie niewiele więcej wymagają od partnera. Źyją obok siebie. Tam nie ma miejsca na ciepłą wymianę emocjonalną, życzliwość, ciekawość partnera i autentyczną bliskość. Widzę wokół siebie mnóstwo związków tego typu. Niby nie ma patologii, ale jest samotność we dwoje.

12,966 Ostatnio edytowany przez Przyszłość (2016-11-28 11:57:38)

Cześć Wszystkim smile

Zimno i wietrznie nad Zatoką zaczyna się nowy tydzień. A jak u Was?
Dużo ciepełka na nowy tydzień ślę Wam smile

12,967

Dzień Dobry Moi Mili,

Dzień dobry Przyszłość, zobaczymy się jutro wink, pozdrów teraźniejszość big_smile

Dochodzę powoli do siebie, jednak nie czuję się najlepiej....

Zastanawia mnie tak wiele rzeczy po tym jak zdecydowałam się zostać netkobietą... tak wiele mnie zadziwia.
Marna imitacja płatków śniegowych za oknem spada.

Skoro w ludziach jest tak duża doza irytacji, złości oraz sarkazmu, którym emanują w świecie wirtualnym, jak radzą sobie z kontaktami międzyludzkimi w świecie realnym?
Czego musi doświadczyć człowiek, żeby zrozumiał, że wszystkie te emocje są zgnilizną trawiącą jego, a nie otoczenie?

ruszam na kłucie
zostawiam piosenkę smile

https://www.youtube.com/watch?v=NOG3eus4ZSo

12,968

dzien dobry poniedziałkowo smile
wczoraj padało, krupiło, śnieżyło, słońce wciąż zza pieknych chmur wygladało, a dziś? dziś jest bleee sad

na rozgrzewkę, ja już przytupuję smile

12,969

LeisurePainter napisał/a:

Dzień dobry Przyszłość, zobaczymy się jutro wink, pozdrów teraźniejszość big_smile

Dzień Dobry LeisurePainter smile

Dzisiaj już tak nie pędzę do przodu, żyję bardziej w dniu dzisiejszym niż jutrzejszym czy - o zgrozo - wczorajszym smile

Dochodzę powoli do siebie, jednak nie czuję się najlepiej....

Co właściwie Ci dolega, Moja Droga ?
Jak w grę wchodzą zastrzyki, to raczej to wygląda na coś poważniejszego niż typowe o tej porze roku przeziębienie sad

Zastanawia mnie tak wiele rzeczy po tym jak zdecydowałam się zostać netkobietą... tak wiele mnie zadziwia.
Marna imitacja płatków śniegowych za oknem spada.

Skoro w ludziach jest tak duża doza irytacji, złości oraz sarkazmu, którym emanują w świecie wirtualnym, jak radzą sobie z kontaktami międzyludzkimi w świecie realnym?
Czego musi doświadczyć człowiek, żeby zrozumiał, że wszystkie te emocje są zgnilizną trawiącą jego, a nie otoczenie?

Dlatego pisałam, że forum to wymagająca emocjonalnie miejscówka. Chciałoby się tak czasami pomóc ludziom zrozumieć, że sami się niszczą swoimi emocjami, że można inaczej. Ale nie da się, jeśli oni sami tego nie chcą.

12,970

annaJo napisał/a:

wczoraj padało, krupiło, śnieżyło, słońce wciąż zza pieknych chmur wygladało, a dziś? dziś jest bleee sad

Cześć AnnaJo smile
U mńie co jakiś czas przebija się słońce zza chmur, ale był tez już dzisiaj i śnieg, i grad. I nieustannie wieje, żeby nie używać bardziej dosadnych określeń big_smile
Pełen przegląd stanów pogody big_smile

AnnaJo, a jak Twój wyjażd na Kubę? Miał być jakoś tak jesienią, jeśli mnie pamięć nie myli.
Był, jest, będzie, czy nie będzie?

12,971

Przyszłość napisał/a:
annaJo napisał/a:

Cześć AnnaJo smile
U mńie co jakiś czas przebija się słońce zza chmur, ale był tez już dzisiaj i śnieg, i grad. I nieustannie wieje, żeby nie używać bardziej dosadnych określeń big_smile
Pełen przegląd stanów pogody big_smile

AnnaJo, a jak Twój wyjażd na Kubę? Miał być jakoś tak jesienią, jeśli mnie pamięć nie myli.
Był, jest, będzie, czy nie będzie?

A ja powiem dosadnie: to jest piździwa i już!

Niestety Kuba jest wciąż w planach, a kiedy uda nam się je zrealizować, zupełnie nie wiem. Gdybym była samotnym podróżnikiem, zapewne już gdzieś tam bym była. Ale ja jestem zwierzątkiem stadnym, wyjeżdżam w doborowym towarzystwie i wspólnie musimy o takim wyjeździe zadecydować. Jesienny nie doszedł do skutku, bo cena wzrosła o 20%. W tym roku zamieniłyśmy Kubę na Albanię i było super.

Mam też inne marzenia turystyczne: 2 tygodnie z plecakiem po Indiach, tylko czy moje wspóltowarzyszki podróży będą tak chciały? Obstawiam, że raczej nie.

12,972

Dzień dobry.
Piździwa to trafne określenie na dzisiejszą aurę sad

annaJo napisał/a:

Mam też inne marzenia turystyczne: 2 tygodnie z plecakiem po Indiach, tylko czy moje wspóltowarzyszki podróży będą tak chciały? Obstawiam, że raczej nie.

Gdybyś planowała taki wypad do Chin, to ja się piszę.
Pozostałaby kwestia czy spełniam wymogi "doborowego towarzystwa" wink
Albania jest super.

12,973

Bry wieczór.
O'kruszynko - jak kotek?

12,974

Wpadłem i zaraz wypadam... od rana znowu kierat.

luc napisał/a:

Bry wieczór.
O'kruszynko - jak kotek?

Przyłączam się do pytania

12,975

Gapa ze mnie - zapomniałam przywitać LeisurePainter.
Witaj nam w progach gościnnego gospodarza.

Dobranoc wszystkim i miłego wtorku.
Starr nie przemęczaj się tak wink

12,976

Witajcie Wszyscy smile
Mam nadzieję że humory dopisują smile
Przyda się trochę uśmiechu, bo mrózzzzzz jest jak na Syberii big_smile

Przyszłość napisał/a:

Co właściwie Ci dolega, Moja Droga ?
Jak w grę wchodzą zastrzyki, to raczej to wygląda na coś poważniejszego niż typowe o tej porze roku przeziębienie sad
.

Już dziś wiadomo iż dopadło mnie PM. Krążę więc między kliniką, a domem, zahaczając w międzyczasie o pracę. Mam jednak nadzieję (bo czuję się coraz lepiej, wyłączając wykańczające badania do których zostałam "zmuszona"), że od przyszłego tygodnia zacznę funkcjonować w normalny sposób i wyjdę z roli "szczura" laboratoryjnego " big_smile

luc napisał/a:

Gapa ze mnie - zapomniałam przywitać LeisurePainter.
Witaj nam w progach gościnnego gospodarza.

Witaj Mistrzyni gry wink

annaJo napisał/a:

Niestety Kuba jest wciąż w planach, a kiedy uda nam się je zrealizować, zupełnie nie wiem. Gdybym była samotnym podróżnikiem, zapewne już gdzieś tam bym była. Ale ja jestem zwierzątkiem stadnym, wyjeżdżam w doborowym towarzystwie i wspólnie musimy o takim wyjeździe zadecydować. Jesienny nie doszedł do skutku, bo cena wzrosła o 20%. W tym roku zamieniłyśmy Kubę na Albanię i było super.

Mam też inne marzenia turystyczne: 2 tygodnie z plecakiem po Indiach, tylko czy moje współtowarzyszki podróży będą tak chciały? Obstawiam, że raczej nie.

Witaj Anno smile
Kuba warta jest nawet tych 20% smile uwierz. I chociaż ja również zwykłam do poruszania się watahą to dla takich doznań opłaca się nawet osamotnić.

https://www.youtube.com/watch?v=tGbRZ73NvlY

Marzenie o którym wspominałaś również jest piękne, nie wiem tylko czy 2 tygodnie nie pozostawią niedosytu. Spędziłam w Indiach sześć pierwszych miesięcy ciąży z pierworodną córką i był to wspaniały czas, jest to jednak podróż pozostawiająca wiele smutku w sercu odwiedzającego, ponieważ całe piękno tego kraj naznaczone jest ciężką sytuacją mieszkańców.

Gdybyś ruszała w świat ja chętnie podnoszę rękę do góry i mogę biec za Tobą smile

Pozdrawiam Wszystkich Starrowiczów smile

12,977

Dzień dobry!
Podobnie do krakowskiej Siostrzyczki, zagapiłem się i nie powitałem na czas LeisurePainter. Proszę Cię zatem o wybaczenie. smile

Witajcie Wszyscy smile

Oj tam, oj tam!
I tak dziwię się, że do tej pory ulice są suche. A późną jesienią przy nocnym mrozie, to rzadko spotykane.
Kilka dni temu, koło 22.00, szyby mojego staruszka zmatowiały, migocąc w świetle latarni osiadłą szadzią (chyba masło maślane?).
Rano zaś, czyściutkie.
Okazało się, że nadszedł w nocy niż i otulił ziemię grubą warstwą chmur. Jak pierzynką. smile

Już dziś wiadomo iż dopadło mnie PM. Krążę więc między kliniką, a domem, zahaczając w międzyczasie o pracę. Mam jednak nadzieję (bo czuję się coraz lepiej, wyłączając wykańczające badania do których zostałam "zmuszona"), że od przyszłego tygodnia zacznę funkcjonować w normalny sposób i wyjdę z roli "szczura" laboratoryjnego ". big_smile

Cóż to jest, owe PM?
Przyznam, że z tymi skrótami na Forum jestem daleko w tyle. smile

12,978

Excop napisał/a:

Dzień dobry!
Podobnie do krakowskiej Siostrzyczki, zagapiłem się i nie powitałem na czas LeisurePainter. Proszę Cię zatem o wybaczenie. smile

Wybaczam smile I Witaj serdcznie smile

Oj tam, oj tam!
I tak dziwię się, że do tej pory ulice są suche. A późną jesienią przy nocnym mrozie, to rzadko spotykane.
Kilka dni temu, koło 22.00, szyby mojego staruszka zmatowiały, migocąc w świetle latarni osiadłą szadzią (chyba masło maślane?).
Rano zaś, czyściutkie.
Okazało się, że nadszedł w nocy niż i otulił ziemię grubą warstwą chmur. Jak pierzynką. smile

U mnie szyby matowe od rana do nocy smile aaaa i od nocy do rana smile od samiuśkiej niedzieli. Gdyby nie garaż zostałabym mistrzynią skrobania po szkle.

Cóż to jest, owe PM?

Zapalenie wielomięśniowe  z łaciny polymyositis stąd nazwa skrótowa PM smile

12,979 Ostatnio edytowany przez Przyszłość (2016-11-29 17:12:21)

Czołem StarrDrużyno smile

annaJo napisał/a:

Mam też inne marzenia turystyczne: 2 tygodnie z plecakiem po Indiach, tylko czy moje współtowarzyszki podróży będą tak chciały? Obstawiam, że raczej nie.

Witaj Anno smile
Kuba warta jest nawet tych 20% smile uwierz. I chociaż ja również zwykłam do poruszania się watahą to dla takich doznań opłaca się nawet osamotnić.

https://www.youtube.com/watch?v=tGbRZ73NvlY

Marzenie o którym wspominałaś również jest piękne, nie wiem tylko czy 2 tygodnie nie pozostawią niedosytu. Spędziłam w Indiach sześć pierwszych miesięcy ciąży z pierworodną córką i był to wspaniały czas, jest to jednak podróż pozostawiająca wiele smutku w sercu odwiedzającego, ponieważ całe piękno tego kraj naznaczone jest ciężką sytuacją mieszkańców.

Gdybyś ruszała w świat ja chętnie podnoszę rękę do góry i mogę biec za Tobą smile

Podpisuję się pod słowami LeisurePainter. Warto dopłacić smile
Atmosfera tego miejsca na Ziemii jest niesamowita. Muzyka, muzykalność i BVSC to szeroko rozpoznawalna wizytówka Kuby, ale na mnie piorunujące wraźenie zrobiła otwartość ludzi, przyroda i sypiąca się Hawana.
I jeszcze coś, co może wydawać się nieco dziwne, ale kurczaki tam smakowały tak, jak kiedyś u nas zanim na potęgę zaczęto je "leczyć" antybiotykami. Fajnie było sobie przypomnieć smaki, ale także poznać nowe.
Warto pojechać na Kubę zańim Amerykanie wejdą tam z całą swoją komercją i BurgerKingami wink

Indie to także jeden z moich wymarzonych kierunków podróży, ale napawają mnie nieco strachem.
AnnaJo, piszesz o podróżowaniu z towarzyszkami, a podróżujące samotnie kobiety w tym kraju powinny chyba uważać bardziej niż w innych regionach.

12,980 Ostatnio edytowany przez Przyszłość (2016-11-29 17:11:31)

Excop napisał/a:

Cóż to jest, owe PM?

Zapalenie wielomięśniowe  z łaciny polymyositis stąd nazwa skrótowa PM smile

Wygooglowałam sobie to choróbsko, bo też nie było mi ono wczejśniej znane. Nie wygląda ciekawie.
Dużo zdówka LeisurePainter Tobie życzę i przesyłam pozytywne, ozdrowieńcze fluidy smile

Excop napisał/a:

Oj tam, oj tam!
Rano zaś, czyściutkie.

Excop, jak pięknie opowiedziałeś o okolicznościach przyrody. Pięknie smile Poetycko smile Zobaczyłam smile

Wyobraźcie sobie, że u mnie dzisiaj pogodowa pozytywna niespodzianka, bo nie dość, że przestało wiać, to temperatura, którą na zewnątrz pokazywało mi moje auto koło 14tej to było 7 C na plusie a moja przydomowa stacja meteorologiczna odnotował najniższą temp w ostatniej dobie na poziomie 0,3 C poniża zera. Tak to może zostać na razie. Śnieg i mróz poproszę na święta big_smile

12,981

LeisurePainter
Jak wskazuje Twój nick i opis, wyjątkowo bliskie jest Tobie malarstwo. Mogłabyś coś więcej napisać na ten temat, proszę?
Zastanawiam się co lubisz malować i jaką techniką.
Czy to jest Twój sposób na wyrażanie siebie, swoich emocji?
Czy malarstwo od zawsze było czy raczej od niedawna stało się Twoim hobby?

Tak mnie to interesuje, bo sama uważałam siebie przez długi czas za plastyczne beztalencie a ostatnio mam takie doświadczenia, które podważają to myślenie.

12,982

Przyszłość napisał/a:

LeisurePainter
Jak wskazuje Twój nick i opis, wyjątkowo bliskie jest Tobie malarstwo. Mogłabyś coś więcej napisać na ten temat, proszę?
Zastanawiam się co lubisz malować i jaką techniką.
Czy to jest Twój sposób na wyrażanie siebie, swoich emocji?
Czy malarstwo od zawsze było czy raczej od niedawna stało się Twoim hobby?

Tak mnie to interesuje, bo sama uważałam siebie przez długi czas za plastyczne beztalencie a ostatnio mam takie doświadczenia, które podważają to myślenie.

dziękuję, za życzenia powrotu do zdrowia smile

Malarstwo ohhh
towarzyszy mi od zawsze, mój Tato maluje, Mama rzeźbi i maluje, Brat malował

Długi czas malowałam olejami, pędzle, szpachla, palce następnie nastąpiła przerwa
Później była zabawa z węglem, po nim fascynacja tuszem, pióra, tusze kolorowe, nagle pojawiły się tatuaże (dużo nauki... efekt nie zadowalający), powrót do farb olejnych i nowa miłość rzeźba i spawanie big_smile

Wszelkie formy twórczości są dla mnie nie jedynie formą ekspresji, a swego rodzaju terapią jak również "moim śladem" na Ziemi, w każdym odwiedzanym przeze mnie kraju zostawiłam coś po sobie smile

Po śmierci mojego brata malowanie stało się terapią,  płótno miejscem na wyrzucenie z siebie bólu. Podczas rozwodu również mazałam zawzięcie.

Sama styczność ze sztuką, obrazem, rzeźbą, wierszem, powieścią, tatuażem, rysunkiem daje mi swego rodzaju "dotknięcie" to tak jakbym mogła delikatnie musnąć palcem czyjąś myśl, czyjeś uczucie.

12,983

pstryk.

Kot żyje. Jest kotką i ma 2 miesiące. Nogi nie złamał, dostał trzy zastrzyki jakieś i inne specyfiki "oczyszczające dzikość". Opatrunek na łapce też miał założony, ale oczywiście długo to nie trwało. Jakoś muszę się pogimnastykować, by maść nakładać na tą nogę, bo ropieje i żeby się ziarnicowała (cz jako to się nazywa). Jeszcze raz za tydzień mam się pojawić u weterynarza. I wtedy pewnie się przeprowadzi kotełek z warsztatu do domu. No i tak.

A ja... czuję, że jestem na granicy jakiejś psychiczno-fizycznej. Jak długo można chodzić po granicy? Myślicie, że można w nieskończoność?
Jakby nie zajęcia z jogi...

Aha, jeszcze chciałam napisać LeisurePainter, że dobrze, że JEST.
I Wszystkim: Dobrej nocy.

12,984

Witaj O'Kruszynko.
Świetna wiadomość co do kotka.

O'kruszynka napisał/a:

A ja... czuję, że jestem na granicy jakiejś psychiczno-fizycznej. Jak długo można chodzić po granicy? Myślicie, że można w nieskończoność?
Jakby nie zajęcia z jogi...

Można długo, ale nie w nieskończoność. U Ciebie to już chyba zbyt długo trwa.
Joga swoją drogą, ale to chyba za mało.
Przytulam.

12,985 Ostatnio edytowany przez Tunbergia (2016-11-30 00:30:36)

puk puk
Dobry wieczór Starrowiczom
Witaj LeisurePainter ,sukcesów  z paletą życzę. Napisz proszę  więcej o  śladach  ,które zostawiasz na swojej drodze.
O,kruszynko  zrób krok ,chociaż mały kroczek  , zejdź z tej niebezpiecznej granicy ,spróbuj ,musi się udać .
Kotek, czytam trafił w dobre ręce ,jeszcze chwila i będzie jak nowy smile
U nas powiało chłodem ,trochę pobieliło ,postraszyło zimą i ucichło . Zapowiada się lepsze jutro.
Dobre sny wszystkim zostawiam smile smile smile

Auroro weszłam na drabinę ,żebyś widziała jak macham do Ciebie .

12,986 Ostatnio edytowany przez aurora borealis (2016-11-30 02:09:22)

Dobry wieczór Najmilsi!

Początkowo, wchodząc dziś do naszej Starrbucks Coffee, sądziłam, że pomyliłam działy...
Najpierw natknęłam się niespodziewanie na "traktat hydrauliczny" napisany w zupełnie nieznanym mi narzeczu, a potem na zgrabniutkie jak degasowskie baletniczki literki LeisurePainter ;- ) Dopiero po przeczytaniu wszystkich wpisów od mojego ostatniego logowania, pojęłam w czym rzecz.

Ogromnie się ucieszyłam, że StarrPrzestrzeń poszerzyła się gwałtownie o wizyty dawnych Bywalców, o nowe tematy i o Pokojowego Malarza, (to jest Osobę o wyraźnie pokojowym nastawieniu) oraz o całkiem nowego Kotełka! ; -))) Staram się więc zrobić wdzięczny "dyg" w kierunku wszystkich Ludzi Mistrza Starr'a.

A jako, że dopiero wczoraj, późnym wieczorem, wypuściłam z rąk walizkę powróciwszy od Nowego Świata, a dziś zmuszona od bladego świtu po zmrok do odbywania stosunku pracy, jestem w związku z tym trochę przetrącona emocjonalnie, więc pozwolę sobie odfrunąć już w kierunku połogich stoków poduszek, ale jeśli wolno, zapowiadam się na jutro! ; -))))))

Dobrej nocy, Kochani, z muzyczką, która przykleiła się do mnie klejem "Uhu Power" ; -)))))

PS Tunbergio, a ja wlazłam z drugiej strony drabiny i choć nie dorastam do Twego poziomu, to "kukam" do Ciebie z trzeciego szczebla i posyłam uśmiech szeroki jak Dunaj.

12,987

Witajcie,
Jest Was coraz więcej, a ja dziś tak zmęczona, że nie jestem w stanie napisać nic konstruktywnego.

co do zostawianych przeze mnie śladów, to w każdym miejscu w którym zostałam ugoszczona pozostawiłam obraz malowany pod wpływem emocji jakie miejsce to na mnie wywierało.
Zazwyczaj obdarowani reagowali bardzo entuzjastycznie, pamiętam jednak pewną starszą Panią na obrzeżach Lhasy, która wystraszyła się iż będzie musiała zapłacić za obraz. Była naprawdę przestraszona, do tego stopnia iż chciała wyrzucić mnie i eks za drzwi. Jednak udało nam się dojść do porozumienia i wytłumaczyć przy pomocy translatora, że jest to prezent. W zamian za to otrzymaliśmy zapas sha bale na cały tydzień smile

Miło mi zaglądać do Was.

U mnie coraz bardziej biało, jest okropnie zimno smile
Powinnam się położyć, ale mam dzisiaj gościa... wink może i coś dobrego z tej choroby wyniknie... tongue

12,988

aurora borealis napisał/a:

Dobry wieczór Najmilsi!

Początkowo, wchodząc dziś do naszej Starrbucks Coffee, sądziłam, że pomyliłam działy...
Najpierw natknęłam się niespodziewanie na "traktat hydrauliczny" napisany w zupełnie nieznanym mi narzeczu, a potem na zgrabniutkie jak degasowskie baletniczki literki LeisurePainter ;- ) Dopiero po przeczytaniu wszystkich wpisów od mojego ostatniego logowania, pojęłam w czym rzecz.

Ogromnie się ucieszyłam, że StarrPrzestrzeń poszerzyła się gwałtownie o wizyty dawnych Bywalców, o nowe tematy i o Pokojowego Malarza, (to jest Osobę o wyraźnie pokojowym nastawieniu) oraz o całkiem nowego Kotełka! ; -))) Staram się więc zrobić wdzięczny "dyg" w kierunku wszystkich Ludzi Mistrza Starr'a.

A jako, że dopiero wczoraj, późnym wieczorem, wypuściłam z rąk walizkę powróciwszy od Nowego Świata, a dziś zmuszona od bladego świtu po zmrok do odbywania stosunku pracy, jestem w związku z tym trochę przetrącona emocjonalnie, więc pozwolę sobie odfrunąć już w kierunku połogich stoków poduszek, ale jeśli wolno, zapowiadam się na jutro! ; -))))))

Dobrej nocy, Kochani, z muzyczką, która przykleiła się do mnie klejem "Uhu Power" ; -)))))

/.../.

Witaj Auroro
oby bilans Twoich startów do Nowego Świata i lądowań w tym Starym Świecie  zawsze wychodził na zero... smile

Witajcie,
Jest Was coraz więcej,/.../

Nas LeisurePainter, nas... smile
Było nas kiedyś więcej, nie nadążałem za odpisywaniem wszystkim.
Majko_Szpilko, In_Ko, EmDe, Kosmiczny i wszyscy inni zbanowani - pamiętamy i pozdrawiamy...

12,989 Ostatnio edytowany przez Tunbergia (2016-12-01 00:37:59)

Witam Starrkafejkowiczów w Andrzejowy Wieczór .
Życzę  pomyślnych wróżb i spełnionych nadziei. Kafejka niech cieszy wszystkich ,którzy do niej trafią. Starr ,Excop ,Auroro ,Luc ,Przyszłość, annoJo  ,O,kruszynko, LeisurePainter oraz Ci ,których pominęłam , oby nam się  wszystkim wiodło   smile smile smile

12,990

No tak smile Nas smile
Chciałam jedynie życzyć Wam kolorowych i inspirujących snów kochani smile

Do zobaczenia jutro:)

12,991

Bry wieczór.
Tunbergio - dziękuję i wzajemnie wszystkiego najlepszego.

12,992 Ostatnio edytowany przez Tunbergia (2016-12-01 00:58:10)

PS Tunbergio, a ja wlazłam z drugiej strony drabiny i choć nie dorastam do Twego poziomu, to "kukam" do Ciebie z trzeciego szczebla i posyłam uśmiech szeroki jak Dunaj.

Auroro taplam się  cały dzień w Twoim  dunajowym uśmiechu .Jedno jest pewne  nasza  drabina ma niezłe możliwości .

12,993

Przyjechałam na naszą Starrówkę nocnym autobusem, by choć chwilę tu odpocząć i Wasze wizytówki zobaczyć.
Wszędzie tu już czuć cynamon i goździki...
Może w końcu uda mi się jutro za dnia tutaj zajrzeć i w nieco lepszej formie.

Dziękuję Wam za ten punkt we wszechświecie, gdzie grawitacja działa najmocniej...
Ściskam wszystkich walczących o nowe, lepsze jutro : ))))))))))))

Pa!

12,994 Ostatnio edytowany przez Przyszłość (2016-12-01 12:31:38)

Dzień Dobry Kochani smile
Ściskam Wszystkich zabieganych i zapracowanych, podróżujących i uziemnionych smile

Malarstwo ohhh
towarzyszy mi od zawsze, mój Tato maluje, Mama rzeźbi i maluje, Brat malował

Długi czas malowałam olejami, pędzle, szpachla, palce następnie nastąpiła przerwa
Później była zabawa z węglem, po nim fascynacja tuszem, pióra, tusze kolorowe, nagle pojawiły się tatuaże (dużo nauki... efekt nie zadowalający), powrót do farb olejnych i nowa miłość rzeźba i spawanie big_smile

Wszelkie formy twórczości są dla mnie nie jedynie formą ekspresji, a swego rodzaju terapią jak również "moim śladem" na Ziemi, w każdym odwiedzanym przeze mnie kraju zostawiłam coś po sobie smile

Po śmierci mojego brata malowanie stało się terapią,  płótno miejscem na wyrzucenie z siebie bólu. Podczas rozwodu również mazałam zawzięcie.

Sama styczność ze sztuką, obrazem, rzeźbą, wierszem, powieścią, tatuażem, rysunkiem daje mi swego rodzaju "dotknięcie" to tak jakbym mogła delikatnie musnąć palcem czyjąś myśl, czyjeś uczucie.

Zatem sztukę masz w genach, LeisurePainter smile
I zdaje się, że w ten sposób komunikujesz się ze światem, wyrażasz na zewnątrz to, co rodzi się wewnątrz. Dzieci "porozumiewają się" rysunkiem, ale nie odbierają w ten sposób myśli i uczuć innych osób. A Ty rozwinęłaś w sobie nie dość, że taki sposób ekspresji i wyrażania siebie, to dodatkowo odbierania odczuć innych. To fascynujące smile. Ja mam często ciary i czuję emocje innych, gdy ludzie grają, śpiewają lub tańczą, ale mój odbiór twórczości plastycznej ogranicza się raczej tylko do warstwy estetycznej.
Pewien czas temu przeżywałam zauroczenie blajwinami. Znasz?

Powinnam się położyć, ale mam dzisiaj gościa... wink może i coś dobrego z tej choroby wyniknie... tongue

Zabrzmiało tajemniczo, ale i z nutką optymistycznej nadziei smile
Dbaj o siebie LeisurePainter smile

O'kruszynko, dobrze, że kotka miewa się już lepiej smile
Lecz niedobrze, że:

O'kruszynka napisał/a:

... czuję, że jestem na granicy jakiejś psychiczno-fizycznej. Jak długo można chodzić po granicy? Myślicie, że można w nieskończoność?

Po krawędzi, na granicy można balansować bardzo długo. Dokładnie tyle, ile potrzeba, żeby podjąć wybór i zdecydować się zrobić wyraźny krok w wybranym kierunku.
A co jest O'kruszynko po obu stronach granicy, po której się przechadzasz? Jaki masz wybór?

Tunbergio, serdecznie dziękuję i ślę gorące uściski smile

Aurora, zwolnij nieco, Kochana i przysiądź z nami na dłużej smile
Widzę, że relacja z Nowym Światem nabrała tempa i rumieńców smile Cieszę się bardzo smile

12,995

Przyszłość napisał/a:

Dzień Dobry Kochani smile
Ściskam Wszystkich zabieganych i zapracowanych, podróżujących i uziemnionych smile

Zatem sztukę masz w genach, LeisurePainter smile
I zdaje się, że w ten sposób komunikujesz się ze światem, wyrażasz na zewnątrz to, co rodzi się wewnątrz. Dzieci "porozumiewają się" rysunkiem, ale nie odbierają w ten sposób myśli i uczuć innych osób. A Ty rozwinęłaś w sobie nie dość, że taki sposób ekspresji i wyrażania siebie, to dodatkowo odbierania odczuć innych. To fascynujące smile. Ja mam często ciary i czuję emocje innych, gdy ludzie grają, śpiewają lub tańczą, ale mój odbiór twórczości plastycznej ogranicza się raczej tylko do warstwy estetycznej.
Pewien czas temu przeżywałam zauroczenie blajwinami. Znasz?

Zabrzmiało tajemniczo, ale i z nutką optymistycznej nadziei smile
Dbaj o siebie LeisurePainter smile

Witajcie Wszyscy smile
Dziś Rozpoczynamy kolejny piękny i niepowtarzalny DZIEŃ smile
Bierzmy z niego ile się da, bo drugi taki już się nie powtórzy smile

Witaj Przyszłość

Tak, dzieci sztuką prowadzą swego rodzaju monolog smile Moje maluchy zamalowały większą część odsłoniętych w domu ścian i rysunków z każdym tygodniem przybywa, są nie tylko kalendarzem obrazującym ich rozwój, ale również swego rodzaju zapisem przemian emocjonalnych.
Co do mojej "zdolności" to nie do końca jest tak, iż w pełni odbieram emocje, które artysta chce przekazać, a zapewne ich własną interpretacje.
Blajwin stał mi się dość bliski z uwagi na wielką przyjemność wynikającą z poznania Krzysztofa Iwina, który kreuje swoją sztuką niesamowity świat.

Nawiązując do tajemniczego gościa... to był bardzo interesujący wieczór smile

Miałam dziś namacana styczność  z zadziwiającym działaniem plotki smile Na wesoło.

Rankiem udałam się do firmy, a tam już na dole Pan Witek otwiera mi drzwi z niewesołą miną. Weszłam do windy, zatrzymała się na drugim piętrze i wsiadły do mnie dwie dziewczyny z HR przywitały się i również dołączyły emocjonalnie do Pana Witka... zaczęłam się zastanawiać, co też takiego się wydarzyło, że wszyscy mają taką żałobę na twarzach, ale skupiona na czymś innym wjechałam na swoje piętro i biegnę do siebie, podchodzę do drzwi od biura i widzę Danusię, ona zawsze jest pierwsza do rozmowy i żartów, ale przywitała mnie z sarnimi mokrymi oczami.... wchodzę do gabinetu, a tam kwiaty... Moje zdziwienie osiągnęło zenit.
A teraz przechodząc do meritum - w piątek udając się na badania w klinicznej windzie sprawdzałam skrzynkę mailową i byłam tym tak tym faktem pochłonięta, iż wysiadłam na złym piętrze, z uwagi na to iż wszystkie poziomy są bardzo podobne a ja szłam wpatrzona w świecący prostokąt, przemaszerowałam ze zwieszoną głową przez cały oddział onkologii orientując się dopiero przy końcowym gabinecie, weszłam do windy na drugim końcu korytarza i pojechałam na reumatologię. Okazało się że na onkologii staż odbywa narzeczony sekretarki z mojego biura i poznał mnie, po tym jak widzieliśmy się na której z imprez integracyjnych. Tym sposobem cała firma uznała mnie za umierającą.
Musiałam zrobić zebranie w konferencyjnej i najdelikatniej wytłumaczyć, że nie mam zamiaru umierać w najbliższym czasie big_smile

Przyszłość, a jak Tobie mija dziś czas?
Jak mija Wam wszystkim?

12,996 Ostatnio edytowany przez Przyszłość (2016-12-01 13:30:13)

LeisurePainter,

Niezła historia z tą plotką big_smile (BTW: siła i szybkość plotki jest niesamowita). Ale profesjonalistka z Ciebie, że tak powiem "pełną gębą", bo od razu spotkanie w celu wyjaśnienia nieporozumienia smile

Co do odbioru emocji to jasne, że jest to jakaś interpretacja tego, co czują inni, ale i tak trzeba mieć specyficznie wyostrzony radar smile
Dziecięce nadawanie emocji przez rysunek z kolei ostatnio mnie mocno zafascynowało. Wystarczy ok. 10 dziecięcych prac żeby wyciągnąć pewne wnioski. Rodzice przeważnie skupiają się na pojedyńczych pracach. W ogóle świetny pomysł na książkę dla rodziców, to zredagowanie w przystępnej formie pewnych wzorców interpretacyjnych. Nie spotkałam się z taką pozycją w czasie, gdy moje dzieci były małe. A szkoda sad

Bardzo dziękuję za zainteresowanie smile
Dziś mam lajtowy dzień w przeciwieństwie do wczorajszego. Jest zatem specyficzna równowaga big_smile
Mam plan przysiąść i napisać esej - to w ramach studenckich obowiązków. Ale dopiero popołudniu smile
W najbliższy weekend idę na wagary i po sobotnich zajęciach wsiadam w auto i ruszam na Mazury na spotkanie z ekipą, z którą kilka miesięcy temu spędziłam kilka bardzo intensywnych dni na treningu interpersonalnym. Żałuję, że nie mogę - jak większość - pojechać już w piątek, ale dwudniowe wagary to by było przegięcie wink Zatem jestem podekscytowana zbliżającym się spotkaniem.

A jak Ty się dzisiaj czujesz, LeisurePainter?

12,997

Przyszłość napisał/a:

LeisurePainter,

Niezła historia z tą plotką big_smile (BTW: siła i szybkość plotki jest niesamowita). Ale profesjonalistka z Ciebie, że tak powiem "pełną gębą", bo od razu spotkanie w celu wyjaśnienia nieporozumienia smile

Co do odbioru emocji to jasne, że jest to jakaś interpretacja tego, co czują inni, ale i tak trzeba mieć specyficznie wyostrzony radar smile
Dziecięce nadawanie emocji przez rysunek z kolei ostatnio mnie mocno zafascynowało. Wystarczy ok. 10 dziecięcych prac żeby wyciągnąć pewne wnioski. Rodzice przeważnie skupiają się na pojedyńczych pracach. W ogóle świetny pomysł na książkę dla rodziców, to zredagowanie w przystępnej formie pewnych wzorców interpretacyjnych. Nie spotkałam się z taką pozycją w czasie, gdy moje dzieci były małe. A szkoda sad

Bardzo dziękuję za zainteresowanie smile
Dziś mam lajtowy dzień w przeciwieństwie do wczorajszego. Jest zatem specyficzna równowaga big_smile
Mam plan przysiąść i napisać esej - to w ramach studenckich obowiązków. Ale dopiero popołudniu smile
W najbliższy weekend idę na wagary i po sobotnich zajęciach wsiadam w auto i ruszam na Mazury na spotkanie z ekipą, z którą kilka miesięcy temu spędziłam kilka bardzo intensywnych dni na treningu interpersonalnym. Żałuję, że nie mogę - jak większość - pojechać już w piątek, ale dwudniowe wagary to by było przegięcie wink Zatem jestem podekscytowana zbliżającym się spotkaniem.

A jak Ty się dzisiaj czujesz, LeisurePainter?

Wagary!!!! big_smile Cudowny to pomysł smile A mazury nasze to piękne miejsce również zimową porą... zazdroszę odrobinę tego weekendu na łonie natury.
Eseje i czasy studenckie... boskie chwile smile
Ja dziś czuję się bardzo dobrze smile dziękuje,
jednak przezabawna historia z plotką uświadomiła mi, że moje trzecie "dziecko" w żaden sposób nie jest gotowe, ani zabezpieczone , na nagłą ewentualność mojego zniknięcia z tego świata. Dopadło mnie parę nut złości na samą siebie, iż nie zostało to przeze mnie dopilnowane, po rewolucyjnej zmianie mojego stanu cywilnego. Także teraz jestem w wirze planowania oraz konsultacji.
Muszę powoli wracać do świata realnego ... smile Jednak wciąż zaglądam do Was i nie ukrywam, że daje mi to dużo pozytywnej energii. Życie jednak małymi krokami znów wciąga mnie w dawny rytm. Upominają się o mnie wokół a świecące prostokąty rozbłyskują wołając o uwagę.

Nawiązując do prac dziecięcych i obecnych publikacji na ten temat to myślę, że na chwilę obecną brakuje pozycji, która w lekki i nie "straszący" sposób przemówiłaby do "polskich rodziców" może kiedyś znajdę w księgarni taką napisaną Twoją ręką smile ? smile

Życzę Ci aby wypad udał się w 100 % smile Pooglądaj "dla mnie" odrobinkę natury i pozdrów tafle jezior smile

Wszystkim Nam życzę aby weekend przyniósł Miłe Niespodzianki smile

12,998 Ostatnio edytowany przez Excop (2016-12-02 17:44:14)

Dzień dobry. smile
Nowa jakość w literaturze dla dzieci (i ich rodziców przy okazji)?
Popieram. Ostatnie ćwierćwiecze narobiło sporo szkód w umysłach kolejnych roczników naszych dzieci, którym nie zaoferowano sposobu bezpiecznego rozwoju w nowych warunkach społeczno-ekonomicznych.
Efekty widzimy choćby na stadionach. Nie tylko na tych wielkich, z  których rozgrywki ekstraklasy transmitują telewizje, ale i na tych małych   arenach niższych, lokalnych rozgrywek piłki. Kopanej po europejsku i l latynoamerykańsku.
Myślę, że łopata nie jest potrzebna, by skłonić dzieci do samodzielnego wejścia w głąb własnej wyobraźni.
Dajmy więc dzieciom kawałek miłości, której plonem ma być ich przyszłość.
Jeśli mamy przekonanie, że warto i podołamy, piszmy dla dzieci. Jak najwięcej. smile

.

12,999

Puk, puk.
Woda do fusiastej dawno już zawrzała. Nie szkodzi, zagotuję jeszcze raz. smile
Podwójne espresso na żądanie, również możliwe. smile

13,000

Excop napisał/a:

Puk, puk.
Woda do fusiastej dawno już zawrzała. Nie szkodzi, zagotuję jeszcze raz. smile
Podwójne espresso na żądanie, również możliwe. smile

ja jak zwykle, fusiasta... big_smile

Posty [ 12,936 do 13,000 z 15,189 ]

Strony Poprzednia 1 198 199 200 201 202 234 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Moje zdrady (Netkafejka)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024