Fryzura faceta wpływa na jego atrakcyjność? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Fryzura faceta wpływa na jego atrakcyjność?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 89 z 89 ]

66

Odp: Fryzura faceta wpływa na jego atrakcyjność?

No widzisz, a ja facetów w typie Jasona uwielbiam. Widać kwestia gustu. To w sumie dobrze, że nie ma ludzi, którzy podobają się wszystkim, bo świat byłby nie do zniesienia.

Charakter dużo robi, naprawdę dużo. Mnie się na pierwszy rzut oka mój kolega kompletnie nie spodobał z twarzy i jakoś tak mi się odmieniło bardzo szybko jak go lepiej poznałam, a przecież nie wyładniał wcale. Ja w sumie sama byłam trochę tym faktem zaskoczona. Zdarzało mi się wielokrotnie, że kogoś bardzo lubiłam, ale wygląd mnie powstrzymywał przed tym żeby z tym kimś być - po prostu zero pociągu fizycznego i po sprawie, nie zmuszę się przecież. A tu taka sytuacja. Nie wiem od czego to zależy.

Co do wzrostu mam trochę inne podejście może dlatego, że sama nie jestem specjalnie wysoka, w szpilkach też raczej rzadko chodzę, większość facetów jest ode mnie wyższa, więc wzrost jakoś nie jest dla mnie taki ważny. Nie powiem, lubię jak facet ma ze 190cm, absolutnie mi to nie przeszkadza, miałam dwóch facetów, co mieli po 195 cm. Miałam też takiego, co miał 176. Ja po prostu tego nie analizuję, podobnie jak włosów. Dla mnie jest ważne żeby facet nie był na tych włosach lub ich braku skupiony jakby to była najważniejsza rzecz na świecie - standardowa dbałość o wygląd zupełnie mi u mężczyzny wystarczy - ma być czysty, zadbany, dobrze pachnieć, dbać o ciało. Ogólnie ma wyglądać estetycznie, ale po męsku. Jak ma ładne włosy to super, jak nie ma, to i tak żadna strata skoro jest fajny i mi się podoba.

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez Beckendorf (2014-12-03 23:44:29)

Charakter, owszem, robi dużo, ale zasada ta tyczy się raczej facetów. Sympatyczna grubaska pozostanie sympatyczną grubaską dla wielu mężczyzn. Raczej nie bardzo widzę, żeby była uważana za atrakcyjny obiekt seksualny.

Co do włosów: prawdą jest, że to faceci robią z tego większy problem. Moim zdaniem uzasadniony jednak. Każdy chce dobrze wyglądać. Włosy w wielu przypadkach  mogą wywindować kolesia z 4/10 do 7/10. Zresztą zobacz sobie jak wygląda facet z systemem i bez. Klik Zdjęcia bez włosów w połowie wątku mniej więcej. Ten facet wygląda maskarycznie źle z resztkami włosów. Idę o zakład, że zgolony wyglądałby podobnie (kształt czaszki bardzo niekorzystny, broda jakby szpiczasta)

EDIT: parę literówek

Dla mnie liczy się tylko atrakcyjność (zawartośc) portfela.
Ale ja stara jestem.
wink

ps. nie martw się tak naprawdę i tak wszystko chuj, a prawdziwą siłe mają tylko feromony

69

Wiadomo, że kasa jest najważniejsza. Niscy, stając na portfelu, stają się koszykarzami, brzydcy pięknieją w oczach etc. big_smile

70

Dobrze, że ja na stan swojego portfela nie narzekam, nie muszę się martwić cudzym.

Beckendorf - Dla mnie sympatyczny grubas też będzie dalej sympatycznym grubasem. Nie kręcą mnie grubi faceci, po prostu nie są dla mnie atrakcyjni fizycznie, w ogóle mnie nie pociągają. Są jednak kobiety, którym to nie przeszkadza, a wręcz lubią. Podobnie jak są mężczyźni, którzy gustują w grubszych dziewczynach. Naprawdę sporo grubych ludzi jest przecież w związkach.

Ten facet ze zdjęć ma przede wszystkim paskudny zarost - to przykuło moją uwagę w pierwszej kolejności. Wszystko tam rośnie jak chce. Nie przeczę, że z włosami będzie wyglądał młodziej i atrakcyjniej, aczkolwiek i tak nie widać twarzy, więc ciężko coś więcej powiedzieć.
Ja tam w dalszym ciągu nie mam nic do łysych panów - jak ktoś mi się ktoś spodobał, to nieważne czy jest łysy.

Są też aktorzy, których sobie kompletnie nie wyobrażam z włosami na głowie np. Vin Diesel. To jest facet, który po prostu wygląda lepiej bez włosów.

71

gellal napisał/a:

Kolega powiedział, jeśli chłopak podoba się dziewczynie to nie ważne jaką ma fryzurę. Trudno mi zgodzić się z jego zdaniem bowiem według mnie fryzura w dużej mierze wpływa na prezentację.

Kolega bzdurę powiedział. Pierwsze wrażanie to przede wszystkim wygląd. Ja od swojego faceta to wymagam nienagannej fryzury, i codziennego golenia. Fryzura tylko włosy krótkie elegancko uczesane. Facet bardzo powinien dbać o siebie. I o fryzurę również.

72 Ostatnio edytowany przez Beckendorf (2014-12-04 19:15:33)

WitchQueen--> Tak, zarost ma facet obleśny wręcz. Z twarzy tak naprawdę nie widać oczu. Pod warunkiem, że koleś nie ma spojrzenia jakiegoś niedorobionego stworzenia, trzeba założyć, że z włosami wygląda znacznie lepiej. Vin Diesel wygląda bez włosów rewelacyjnie, to fakt. Ale naprawdę mało jest takich facetów jak on. Dlatego przyjąć należy, że łysienie jest poważnym defektem kosmetycznym. Jeśli facetowi to nie przeszkadza i dalej dobrze się "nosi" z małym kapitałem włosów, to okej. Jeśli zaś płacze, że przez łysienie traci pewność siebie i powodzenie u kobiet, niech coś z tym zrobi (rzekłbym, że jest to jego moralny obowiązek). Jak ma problem z kasą, niech zarobi. Jak nie potrafi zarobić, ma prawdziwy problem.

73

Na pewno fryzura wpływa na atrakcyjność, ale osobiście z nikim się nie zwiążę tylko dlatego, że ma fajną fryzurę, tak samo jak nikogo nie skreślę bo mi się jego fryz nie podoba.
Piękno i uroda to coś co z czasem przemija więc uważam, że nie ma co się aż tak bardzo na tym skupiać.

74

Beckendorf napisał/a:

Charakter, owszem, robi dużo, ale zasada ta tyczy się raczej facetów. Sympatyczna grubaska pozostanie sympatyczną grubaską dla wielu mężczyzn. Raczej nie bardzo widzę, żeby była uważana za atrakcyjny obiekt seksualny.

Co do włosów: prawdą jest, że to faceci robią z tego większy problem. Moim zdaniem uzasadniony jednak. Każdy chce dobrze wyglądać. Włosy w wielu przypadkach  mogą wywindować kolesia z 4/10 do 7/10. Zresztą zobacz sobie jak wygląda facet z systemem i bez. Klik Zdjęcia bez włosów w połowie wątku mniej więcej. Ten facet wygląda maskarycznie źle z resztkami włosów. Idę o zakład, że zgolony wyglądałby podobnie (kształt czaszki bardzo niekorzystny, broda jakby szpiczasta)

EDIT: parę literówek

Możliwe,  ja teaz  mam duza nadwagę i faceta już długo mam i jest dobrze między nami. No ale ogolowi mogę się nie podobać jasne. Ważne że z nim ok jest dobrze. Poznał mnie i zakochał się 6 lat temu. No ale schudne w końcu dla zdrowia i dobrego samopoczucia.

Co fo stanu pottfela to cóż co dla kogo jest ważne.  Aby dało się godnie żyć to jasne, ale bogactwa nie są fla mnie potrzebne, nie tozgladalam się żeby był bogaty czy coś.

75

Z tym portfelem to pisałem pół żartem, pół serio smile

A co do grubszych dziewczyn - osobiście nie przeszkadza mi to w ogóle. Chyba że jest szersza niż wyższa, ale to zjawisko rzadkie w przyrodzie smile Sporo moich znajomych twierdzi jednak inaczej.

76

Beckendorf napisał/a:

WitchQueen--> Tak, zarost ma facet obleśny wręcz. Z twarzy tak naprawdę nie widać oczu. Pod warunkiem, że koleś nie ma spojrzenia jakiegoś niedorobionego stworzenia, trzeba założyć, że z włosami wygląda znacznie lepiej. Vin Diesel wygląda bez włosów rewelacyjnie, to fakt. Ale naprawdę mało jest takich facetów jak on. Dlatego przyjąć należy, że łysienie jest poważnym defektem kosmetycznym. Jeśli facetowi to nie przeszkadza i dalej dobrze się "nosi" z małym kapitałem włosów, to okej. Jeśli zaś płacze, że przez łysienie traci pewność siebie i powodzenie u kobiet, niech coś z tym zrobi (rzekłbym, że jest to jego moralny obowiązek). Jak ma problem z kasą, niech zarobi. Jak nie potrafi zarobić, ma prawdziwy problem.

Tak, obleśny to dobre słowo żeby ten stan opisać wink Jak już zapuszczać brodę, to trzeba o nią dbać. Ja takich fest zarośniętych entuzjastką nie jestem, ale taki fajny, krótki, dobrze utrzymany kilkudniowy zarost jest całkiem ok. O ile komuś w ogóle porządnie rośnie.

Najgorsze jest właśnie płakanie i nicnierobienie. Mojemu byłemu jak zaczęły wypadać włosy to był dramat - nic w tym kierunku mądrego nie robił żeby to powstrzymać, obciąć się na krótko też nie chciał, a marudził. Nie rozumiał, że mi zwisa serdecznie, czy mu wypadną te piękne blond kłaki i nie będzie już wyglądał jak Thor z komiksów Marvela tongue W sumie rozumiem, że jemu przeszkadzało, ale nie rozumiem, że nie potrafił tego jakoś ogarnąć skoro już taki był z tego problem.

Ja szczerze ubolewam, że jest mało takich facetów jak Vin Diesel, ale nie mam na myśli akurat wyglądania rewelacyjnie bez włosów big_smile

Bruce Willis też zawsze świetnie wyglądał ogolony na krótko. Nigdy mu to jakoś nie ujmowało urody. Natomiast pamiętam, że w jakimś filmie miał kiedyś długie i kompletnie mi się nie podobał, mimo że ja zazwyczaj nic nie mam do długowłosych.

77 Ostatnio edytowany przez Beckendorf (2014-12-05 01:50:06)

Może Twój były po prostu nie wiedział, że można coś robić z łysieniem androgenowym? (Panuje powszechna opinia, że powstrzymać tego nie można, a jedynym rozwiązaniem jest przeszczep lub peruka. Jest to błędne przekonanie. Z dzisiejszymi środkami - bądź co bądź bardzo niedoskonałymi - można zatrzymać proces utraty włosów na lata, często zdarzają się też jakieś odrosty/zagęszczenie.) Jest to jednak dość kiepskie usprawiedliwienie dla Twojego byłego, bo w dobie internetu nie powinien mieć problemów ze znalezieniem potrzebnych informacji. A może wiedział już co nieco, ale bał się, że spadnie mu libido i/lub spotka go nieprzyjemność wspomagania się viagrą z powodu dysfunkcji erekcji? (co jest oczywiście dość rzadkie, ale i taki scenariusz należy przyjąć do wiadomości big_smile) Facetom zwisa np. że macie  jakąś fałdkę tłuszczu pod pośladkami, ale się tym przejmujecie. Tak samo jest z łysieniem (z tym, że oczywiście problem ten widać na pierwszy rzut oka). Nawiasem mówiąc, nie znam faceta, który przejmowałby się zmarszczkami smile Ale lwia grzywa być musi ;d

Bruce Willis też ma czaszkę stworzoną do łysiaka. Muszę Cię jednak poinformować, że bardzo długo występował w zaczeskach albo perukach - wstydził się tej łysiny zapewne.  Co do Vina, nie wypowiem się za bardzo, bo innych jego walorów niż łysina i piękna muskulatura po prostu nie znam smile

78

Wiedział, wiedział. Nawet go uświadomiłam trochę co można zrobić w tym temacie, zachęciłam żeby coś z tym robił skoro mu to tak przeszkadza, sama chciałam mu pomóc, bo widziałam, że się męczy, więc trochę się sama o tym naczytałam. Ale to jest tak jak z narzekaniem na fałdki tłuszczu - masa kobiet narzeka, ale widać nie dokucza im to na tyle żeby zabrać tyłek na siłownię albo rower, mniej jeść itd. Poza tym właśnie wielu facetom w ogóle to nie przeszkadza, że kobieta nie ma figury supermodelki, wielu by nawet nie chciało żeby miała. Podobnie jest z łysieniem - mnie nie przeszkadza, byle nie było zaczesek i innego paskudztwa w tym stanie przejściowym - lecą kudły, to strzyżemy na krótko.

Co do męskich zmarszczek, to uważam, że niektórzy mężczyźni mają przepiękne zmarszczki wokół oczu.

O Vina to mi chodziło głównie o względy wizualne - zadbany, wysportowany, sprawiający sympatyczne wrażenie. Życzyłabym sobie więcej takich facetów.

Nie wnikam w czym na głowie występował Bruce Willis. Jego głowa moim zdaniem najpiękniej wygląda bez niczego wink

79 Ostatnio edytowany przez Beckendorf (2014-12-05 02:15:20)

Zaczeski (a właściwie przy takim stanie włosów - pożyczki) mogą być bardzo stylowe: https://www.youtube.com/watch?v=d1dKFCZQaxE big_smile
Btw, niektórzy faceci używają też nanogenu - preparatu służącego maskowaniu rzadkich włosów. Nie sposób tego wykryć. Chyba że pada deszcz lub ostro się spocisz smile Ów środek często utożsamiany jest z doskonalszą wersją zaczeski (gość z filmiku też wspomaga się czymś podobnym do tegoż). Z ciekawostek: wiesz, że Kubuś W. kiedyś kupował sobie tusz do rzęs w celu maskowania prześwitów? Teraz tego nie robi, bo nosi fajny tupecik. Cała śmietanka się po cichu podśmiechuje z niego. Kwestia jego włosów wyszła na jaw bodajże w toku afery jaką rozpętał Kuba, bo się na Tomka Lisa fochnął... tongue

Wydaje mi się, że dużo jest zadbanych i wysportowanych facetów. Przynajmniej ja takich widuję często.
A Bruce wygląda spoko, ale jak dla mnie to trochę taki zabytek - dotkniesz, a się zaraz rozwali. Nie wiem dlaczego, ale takie skojarzenia wywołuje we mnie ten aktor. ;d

80

Beckendorf dużo piszesz o rysach twarzy i wyglądzie facetów, jestem pewien że umiałbyś mi doradzić w sprawie fryzury.
Masz jakiegoś skypa, gg?

Po prostu kiedy wracam od fryzjera i patrzę w lustro widzę fajnego faceta, słyszę też od dziewczyn, że jestem ładny.
2 tygodnie później przestaję podobać się sobie, włosy rosną mi szybko i wyglądam w nich nietwarzowo, do tego przestaję słyszeć komplementy i dostrzegać zainteresowanie ze strony dziewczyn.

81

gellal napisał/a:

Beckendorf dużo piszesz o rysach twarzy i wyglądzie facetów, jestem pewien że umiałbyś mi doradzić w sprawie fryzury.
Masz jakiegoś skypa, gg?

Po prostu kiedy wracam od fryzjera i patrzę w lustro widzę fajnego faceta, słyszę też od dziewczyn, że jestem ładny.
2 tygodnie później przestaję podobać się sobie, włosy rosną mi szybko i wyglądam w nich nietwarzowo, do tego przestaję słyszeć komplementy i dostrzegać zainteresowanie ze strony dziewczyn.

No to częściej chodź do fryzjera. Ja mam wrażenie, że jednak odrobinę dramatyzujesz.

Beckendorf - dziwne, że akurat Kubuś W. sobie przeszczepu nie zrobił, bo jego ewidentnie stać. Akurat Kubuś robi się na wiecznie młodego, więc musi o czuprynę dbać, bo to bardzo istotny element jego wizerunku.

Nie przeczę, coraz więcej mężczyzn dba o swój wygląd i ciało, ale żeby tak jakoś dużo ich było, to bym nie powiedziała. Pozytywne jest to, że nieraz widzę jak przychodzą na treningi faceci grubi, mocno zapuszczeni i po pół roku poprawa bywa naprawdę widoczna.

Bruce już jest stary, to fakt, ale ja uwielbiam z nim filmy. I te starsze i te nowsze. Świetny facet, jeden z moich ulubionych aktorów.

82

Moim zdaniem dobra fryzura na facecie nie jest zbyt powszechna rzecza.
Dla mnie osobiscie najlepsze wlosy sa czarne, zdrowe i falowane.
Ale z kazdych wlosow da sie cos zrobic i do kazdej twarzy znajdzie sie odpowiednia fryzura, nie ma czegos takiego jak uniwersalne fryzury.

83 Ostatnio edytowany przez Beckendorf (2014-12-06 00:36:00)

gellal--> Pisz na mail. Uprzedzam jednak, że nie jestem żadnym stylistą i ewentualnych skarg nie przyjmuję smile
Ja mam z kolei odwrotnie. Zawsze kiedy wychodzę od fryzjera, czuję się fatalnie chociaż obiektywnie rzecz ujmując, kobieta dobrze mnie strzyże. Zawsze powtarzam sobie, że nigdy więcej nie dam sobie obciąć moich włosów. Obecnie grzywa ma 10 cm. Reszta też jest proporcjonalnie długa. Po nalakierowaniu wygląda to na bujną fryzurę ;d W tamtym roku miałem włosy do brody i czułem się zajebiście. Na święta ściąłem się prawie na zapałkę i też było nieźle (oczywiście przez tydzień narzekałem;d) pomimo większych niż obecnie zakoli i niezbyt męskich rysów twarzy.
Edit: Jeżeli nosisz się z zamiarem zapuszczania włosów, proś fryzjera, żeby pod tym kątem właśnie je ścinał. Ograniczy to sytuację, w której włosy żyją swoim życiem.

WitchQueen--> Kubuś oczywiście mógł sobie przeszczep zrobić. Jednak mógł uznać, że w jego przypadku dobry tupet sprawdzi się lepiej. Nie wdając się zbytnio w szczegóły techniczne, możliwe że jego donor nie starczyłby do uzyskania odpowiedniej gęstości, z która od zawsze jest kojarzony (np. ze względu na to, że jego naturalne włosy mogą być cienkie, a w takim przypadku iluzja gęstej fryzury wymaga ponasadzania większej liczby graftów). Musiałby się Kuba ratować mikrowłóknami i ewentualnie lakierem. Natomiast kupując odpowiedni system włosów, można sobie wybrać dowolną gęstość (oczywiście preferuje się naturalny wygląd, czasy tupecików z włosami trzy razy gęstszymi od tych przeciętnego człowieka na szczęście bezpowrotnie minęły).

84

NinaLafairy napisał/a:

Moim zdaniem dobra fryzura na facecie nie jest zbyt powszechna rzecza.
Dla mnie osobiscie najlepsze wlosy sa czarne, zdrowe i falowane.
Ale z kazdych wlosow da sie cos zrobic i do kazdej twarzy znajdzie sie odpowiednia fryzura, nie ma czegos takiego jak uniwersalne fryzury.

Fakt, niektórzy sobie wręcz tym co mają na głowie robią krzywdę. Ale najważniejsze i tak żeby te włosy i skóra były zdrowe. Taki sypiący się płatami łupież to jest makabra, albo przetłuszczone, niemyte od tygodnia kudły.

A mnie się podobają najbardziej włosy proste i blond. smile

85

Beckendorf wysłałem wiadomość na maila.

86

Fryzura bardzo duzo daje... Ja na przyklad nigdy w zyciu nie zwracam uwagi na facetow z dlugimi wlosami. Wyjatkiem jest chyba tylko Bradley Cooper ktory ma takie troche dluzsze.... Ale facet z kitka odpada.

87

gellal napisał/a:

i wyglądam w nich nietwarzowo, do tego przestaję słyszeć komplementy i dostrzegać zainteresowanie ze strony dziewczyn.

a Ty jesteś hetero?

88

Odezwał się ten, co toporem się goli ;p

Posty [ 66 do 89 z 89 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Fryzura faceta wpływa na jego atrakcyjność?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024