jak przyśpieszyć wzrost włosów? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » jak przyśpieszyć wzrost włosów?

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 84 z 84 ]

66

Odp: jak przyśpieszyć wzrost włosów?

Polecam wcierkę do włosów Jantar firmy Farmona. Jest niestety trudno dostępna, ale efekty są wspaniałe. Cena również przystępna. Za swoja zapłaciłam 10,50 zł! Polecam!

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez Leila01 (2012-05-19 14:35:50)

A co ma podcinanie końcówek włosów do ich wzrostu?
Włosy rosną od cebulki. Przecież na końcach się nie przedłużają. (tak samo jak paznokcie)

Trzeba być cierpliwym.
Gdyby to było takie proste to zmieniałybyśmy sobie fryzury(z długich na krótkie i na odwrót) kilka razy do roku.

P.S. Wowo...skorzystalam z porad:) Dziekuję:)

68

Ostatnio miałam problem z wypadaniem włosów i polecono mi Full Spectrum firmy CaliVita INTERNATIONAL. Nie wierzyłam, że tabletki mogą mi pomóc, ale nie dość że włosy mi zgęstniały to zaczęły rosnąć jak szalone. Wiem, że na stronie CaliVita jest specjalny środek skierowany tylko i wyłącznie na wzrost i prawidłowy rozwój paznokci i włosów, ale ten jest genialny. Ja po miesiącu stosowania zauważyłam, że włosy mi bardzo szybko urosły - najlepiej można to zaobserwować po odroście. Ostatnio poleciłam to koleżance, która bierze ślub i chce na tą uroczystość zapuścić włosy. Zaraz minie miesiąc, a ona uważa, że widzi efekty. Mi i kilku osobom pomogło. Cena jest adekwatna do ilości tabletek i swojego działania - takie jest moje zdanie.
Pozdrawiam

69

to zależy od organizmu ,mi np szybko rosną włosy i paznokcie ,ale za to końcówki niszczą się okropnie w równie szybkim tempie ;/ postanowiłam jednak nie podcinać póki co bo i tak jest to na darmo za jakiś czas znowu to samo i włosy stoją w miejscu ,a mam długość za ramiona i są najbardziej narażone na zniszczenie poprzez ocieranie się o ramiona .Niech sobie rosną same i żyją swoim życiem,jakoś przeboleję te zniszczone końce podetnę je dopiero gdy włosy będą dłuższe. Bo zależy mi na zapuszczeniu ich .

70

WOWA bardzo cenne rady big_smile skąd Ty to wszystko wiesz?? tongue:D na pewno co nieco wypróbuje tongue

71

Ja słyszałam że płukanie w piwie pomaga, ale ja też stosuje szampon z czarnej rzepy i według mnie pomaga;)

72

A co zrobic gdy po ciazy wlosy wypadaja i zaden szampon nie pomaga a na glowie sa placki lyse?
??

73

To o czym wspomniałaś jest skuteczne.

Podczas masowania skóry głowy pobudzasz cebulki do wzrostu ale nie koniecznie podczas mycia, może być nawet na sucho.

Do tego jedz dużo witamin i minerałów.

No i odżywki do włosów wypróbuj wink

74 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-11-21 09:01:53)

Ja stosuje maseczke z żółtka - w ciągu roku włosy o 20 cm urosły. Tutaj trochę o tej maseczce można przeczytać spam

75 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-11-21 09:02:17)

andrea_ste napisał/a:

Ja stosuje maseczke z żółtka - w ciągu roku włosy o 20 cm urosły. Tutaj trochę o tej maseczce można przeczytać spam

Maseczka z żółtka bardziej działa na jakość włosa niż na jego wzrost.
Od siebie polecam wcierkę jantar i masaże skóry głowy smile

Andrea Twój miesięczny przyrost włosa to 1,5cm czyli w normie,mnie wcierkami udało się osiągnąć 2,5cm miesięcznie wspomagając się również suplementami.

76

Zuzanna Czajkowska napisał:

Przycinanie włosów, tak by szybciej rosły to mit.

Dokładnie. Fryzjerzy zalecają podcinać włosy ok. 1cm na dwa miesiące, bo niby będą szybciej rosły. Ale jak mogą rosnąć szybciej, skoro normalnie rosną ok. 1cm na miesiąc, więc jeżeli będziemy je podcinać, to będą cały czas stały w miejscu.
Ja polecam dodawać kropelkę olejku rycynowego do szamponu podczas mycia włosów. smile

Szkoda, że zdążyłam już założyć temat odnośnie dodawania olejku rycynowego do szamponu, z tym że chciałam sie dowiedzieć, czy to będzie miało jakiś wpływ na kolor odrostów.

77

Witajcie,
Jestem obecnie na etapie szybkiego zapuszczania włosów, ponieważ pod wpływem chwili poszłam je obciąć o połowę a teraz pluję sobie w brodę z tego powodu. Oto kilka sposobów które obecnie stosuję (bądź stosowałam, bo nie wszystko na raz ;P), może komuś też pomogą:

- mycie włosów piwem, a dokładnie:
szklankę piwa podgrzewam dość mocno, aż wytworzy się piana na wierzchu, potem studzę, wbijam do tego jedno żółtko, mieszam i używam to jako szampon. Myję tym włosy, zostawiam pod czepkiem i ręcznikiem, chodzę z tym na głowie ile mam akurat czasu (raczej max do 2h) i spłukuję.

- odżywka drożdżowa babci agafii (ja kupiłam akurat przez internet bo jest trudno dostępna). Maska jest w pełni ze składników naturalnych. Oczywiście nie musi działać u wszystkich, ale jeśli nie pomoże w szybszym poroście to na pewno rewelacyjnie odżywi. Ja trzymam pod czepkiem i ręcznikiem min. 2 godz. Następnie spłukuję zimną wodą aby zamknąć łuski włosa.

- wcierka firmy Radical. Można kupić w formie ampułek lub w szklanej buteleczce w większej ilości. Ja mam akurat buteleczkę i wcieram po każdym myciu póki mam jeszcze mokre włosy.

- olejek łopianowy - jeszcze nie stosowałam, bo na razie stosuję radical, ale jak skończę tą kurację to na pewno spróbuję bo dużo o tym czytałam i ponoć jest rewelacyjny.

- jeśli chodzi o suplementy to nie ma nic lepszego od tabletek Calcium Pantothenicum Jelfa. Są ekstremalnie tanie (ja za pudełko 50 tabl. płacę ok 7 zł, zależy od apteki). Oczywiście nie spodziewajcie sie efektu po tygodniu. Powinno sie je brać ok 3 m-cy i potem zrobić miesiąc przerwy. Ja biorę 1 tabl rano, jedną po południu i jedną wieczór i wystarcza spokojnie wink

78

kasiaWU napisał/a:

słyszałam że czeste przycinanie samych końcówek powoduje ze wlosy szybciej rosna... i wydaje mi sie ze jest w tym troche prawdy smile tak po swoich wlosach zauwazylam

Tu się zgadzam smile + witaminy smile

79

Dziewczyny, przycinanie końcówek NIE MA WPŁYWU na szybkość porostu włosów! To jest kompletna bzdura. Włosy rosną POD SKÓRĄ w mieszkach włosowych- podcięcie końcówek które NIE ROSNĄ (nie wydłużają się w żaden sposób) nic nie daje- no bo jak? Co niby miałoby to dać? Włosy są wtedy zdrowsze, bo pozbywamy się rozdwojonych i połamanych końcówek, ale wcale nie przyspiesza to ich wzrostu.

Przy zapuszczaniu włosów najważniejsza jest dieta bogata w witaminy, dużo ruchu (właśnie tak!), brak nałogów (papierosy i alkohol odstawiamy) i życie bez stresu. Wtedy cera, paznokcie i włosy będą zdrowsze. Osobiście uważam że "magiczne preparaty na porost włosów" nie istnieją. Moja koleżanka zaś poleca witaminy z grupy B.

80 Ostatnio edytowany przez DongfangMeiren (2014-01-10 10:06:32)

I tu się mylisz. "Magiczne" może nie, ale naturalne jak najbardziej wink

Prosty przykład: Drożdże piwne (Yeast Extract) ? poprawiają strukturę włosa, wzmacniają, przyśpieszają wzrost.

Ale skoro mówisz, że:

missF napisał/a:

Osobiście uważam że "magiczne preparaty na porost włosów" nie istnieją. Moja koleżanka zaś poleca witaminy z grupy B.

To ja pytam jakim cudem istnieją "magiczne" preparaty przeciwko wypadaniu włosów?

81

Może inaczej: nie wierzę we wszelakie głośno reklamowane tabletki na wzmocnienie włosów. Nie przemawia to do mnie, podobnie jak nie wierzę w tabletki na odchudzanie.

Co do drożdży, wcierek i innych takich na skórę głowy- odżywienie skóry na pewno wzmocni włosy, będą grubsze, gęstsze, bardziej lśniące, ale nie wiem jak to wpływa na prędkość wzrostu. Skoro mówicie, że działa, to pewnie macie rację, nie mogę się wypowiedzieć, nie próbowałam smile

82

Olejek rycynowy jest super, szampon dermena również przynosi niesamowite efekty, zużyłam dwie buteleczki, włosy mi prawie wcale już nie wypadają, rosną dużo szybciej smile

83

Ostatnio spotkałam się z dużą ilością pozytywnych komentarzy na temat na płukanki z kozieradki. Podobno wzmacniają i odżywiają skórę głowy, zmniejszają wypadania włosów, stymulują wzrost nowych.
Sama zastanawiam się na zakupem kozieradki, gdyż po urodzeniu dziecka strasznie dużo włosów zaczęło mi wypadać, a że karmię piersią odpadają specyfiki z apteki.

Posty [ 66 do 84 z 84 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » jak przyśpieszyć wzrost włosów?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024