Sierpniowe Mamusie 2014 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 391 do 455 z 2,151 ]

391 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-06-02 17:47:10)

Odp: Sierpniowe Mamusie 2014

Julia UK uważaj na siebie. Piękne zdjęcia smile Ja mam nadzieję, że się gdzieś wybierzemy na weekend przed porodem smile

Asienka jestem. Jak po wieczorze panieńskim? smile doczytałam, do 5, to poszalałaś smile Ja to się budzę o 5, maleństwo wtedy kopie:) nie martw się, ja wymiotuję do tej pory..

Kati odpoczywaj, najważniejsze, że w domu smile A mąż teraz na długo pojechał ?:) Ja mojego miałam na weekend- choć miało go nie być, ale już pojechał. Igor, Hubert, ładne smile Widziałam dzidziusia smile Ja to mam bardzo mało rzeczy dla dziecka, bo nie mam gdzie trzymać..

Kulka niedobrze, ale, w końcu w porządku. Jaka wyprawka, ja coś niecoś pamiętam, co miałam dla synka, ale patrzyłam teraz na wyprawkę dla bobasa. Muszę coś pokupować koniecznie, bo tanio naraz nie będzie.

Misiak wszystkiego najlepszego smile

Dorota wróciłaś? jak było? smile

Butelki to myślę, że kupie te większe, bo faktycznie dziecko szybko coraz więcej je.

U mnie pada, mąż pojechał, weekend udany, wczoraj na turnieju z synem byliśmy- 2 miejsce zajęli smile Dziś pojechał na zieloną szkołę do piątku, także sama z rodzicami jestem.
W tym tygodniu leżę i odpoczywam, lekarza nie mam żadnego.

Zobacz podobne tematy :

392

Kiniak mój mąż przyjeżdża teraz znowu na długi weekend w Boże Ciało, więc za dwa tygodnie znowu będziemy kilka dni razem, ale za to później przyjedzie dopiero w sierpniu, chyba  że Małemu się będzie śpieszyć i wcześniej się urodzi to i mąż wcześniej przyjedzie smile
JAk już pisałam mnie za bardzo szpital przestraszył i wolę być przygotowana na wszystko wcześniej, teraz już nie ma żartów, wszystko się może wydarzyć. Zostaniemy chyba przy Igorku, mężowi się bardzo podoba to imię smile A to tatuś dla synia miał wybierać imię, taką mieliśmy "umowę" między sobą smile
Ja to się niedawno najadłam truskawek ze śmietaną już z własnych zbiorów, pychotka smile i Małemu też chyba posmakowały bo brykać zaraz po zjedzeniu zaczął smile
U mnie też dzisiaj niemal cały dzień padało, ale osobiście to nie bardzo mi to przeszkadzało bo przesiedziałam cały dzień w domu, jeszcze wolę nie ryzykować z wyjściami bo lekarz kazał chodzić jak najmniej, o ile to możliwe oczywiście.
Ja mam wizytę w przyszłą środę i szczerze mówiąc trochę się boje, bo o ile dobrze zrozumiałam to jęsli się nie poprawi albo pogorszy to wróce znowu do szpitala, a tego to ja jednak wolałabym uniknąć.

393

Kati czyli mąż niedługo będzie smile Ja tez w domu w taką pogodę, przynajmniej nie ma upału.
Byłam tylko w sklepie i aptece po leki. To musisz wypoczywać i uważać.
Mi tak smutno teraz bez synka, cisza, nudno.. Nie mam komu sprawdzić zadania, kolacji zrobić, ale on tam zadowolony chyba.

394

hehe dziewczynki te zdjęcia to mi mało efektowne wyszły bo z telefonu ot tak cykane.Mój mąż to robił profesjonalne z nami na pierwszym planie wink Ale co tu dużo mówić-Grecja to piękny kraj:)

Kulka, a ubranka? smile Polecam z Mothercare zestawy 8 częściowe:) Idealne do szpitala!
W mojej liście dla Lilly był tez sterylizator i elektroniczna niania oraz kołyska na pierwsze 6 m życia, która stała w naszej sypialni przy łóżku;) Oprócz tego oczywiście łóżeczko drewniane w pokoju małej...Może nie są to rzeczy niezbędne ale baaardzo ułatwiają życie smile
Teraz wszystko dla drugiego dziecka będzie hehe nic się nie zmarnuje big_smile

395

Kiniak, tak niedługo przyjedzie ale później się nie będziemy widzieć 6-7 tygodni sad Ja bym chciała żeby był ze mną przy porodzie, ale raczej nie da rady zjechać bo mają dość sporo pracy.
Julia ja też mam narazie kołyskę, ale jak mój będzie rósł w takim tempie jak siostrzenica to po niespełna 4 miesiącach będę musiała już zmienić kołyskę na łóżeczko (za którym dopiero będę się rozglądać smile )

396

to fakt wink Moja niunia w 5 m była niemal na styk w kołysce i gondoli od wózka wink
A i dopisuję do listy laktator;) Ja mam elektryczny który mi ratował życie w nawale pokarmu i nie tylko!

Kulka, teraz doczytałam o wypadku sad dobrze kochana, że nic się Tobie ani maleństwu nie stało! Uważaj na siebie!

397

Witajcie sierpniowe mamuśki!

Trochę mam nadrabiania i pewno jutro więcej skrobne.
Dziś egoistycznie: u mnie wszystko w porządku. Wyjazd i rajd mega udane. Bardzo intensywnie i ogrom roboty, ale za to zabawa super udana.

Na dziś pozdrawiam, bo zaczęłam nadrabiać Nadzieję, a tam poszalały z tekstem i chyba nie dam rady dziś wszystkiego tongue

Bużki i kopniaki od Olka zostawiam.

Jedno pytanie na dziś: miałyście już Usg, to pomiędzy 28-32 tyg?
Zastanawiam się, czy to warto robić w 3d/4d, bo dzieciaczek już duży...
Chyba muszę się na wcześniejszy termin przepisać,a skoro mam płacić, to mogę coś sobie wybrać

398

Witam deszczowo.

Julia Uk masz wszystko po młodszej córce, więc faktycznie się nie zmarnuje smile

Kati to długo go nie będzie, mój też dostał propozycję wyjazdu za granicę (już był kiedyś) i nie wiem co zrobi.

Dorota wróciłaś z wyprawy smile Ja dostałam skierowanie na to usg, ale najwcześniejszy termin był na 23 czerwca i wtedy mam smile Zwykłe, nie 3/4d. A nie wiem co doradzić, czy warto zrobić w 3/4d..

Miałam dziś podjechać do koleżanki, ale pada i siedzę w domu. Ciekawe jak mój synek na wycieczce, dziś będę dzwonić do pani.

399

Hej babeczki

Kulka lista, że fiu fiu ale przydatna, z pewnością skorzystam smile

kati ja to odrazu łóżeczko zamówiłam, ale kołyska fajna rzecz tymbardziej, że w prezencie dostałaś smile

dorotka wróciłaś smile fajnie, że rajd udany, akumulatory rozumiem, że naładowane smile
co do usg 3D/4D to ja miałam w 21 tyg wtedy dzidziuś jest jeszcze mały, ale już wyglądał jak normalne dziecko i potem  w 25 tyg i wtedy Bobo pięknie buźkę pokazało i to zdjęcie a nawet 2 zdjęcia sobie do ramki wezmę,  ostatnio też miałam, ale Synuś całą twarz rączkami zasłonił i nie było sensu robić fotki. Ja za taką wizytę (oczywiscie prywatną) wraz z usg 3D/4D płacę 140 zł ale to nie u siebie w mieście tylko w mieście wojewódzkim w prywatnej klinice więc myślę, że nie jest to tak strasznie drogo, tymbardziej, że zdjęcia sa wydrukowane na papierze takim fotograficznym czyli już lepszej jakości , do tego lekarz zawsze opowiada co mierzy i pokazuje na usg, oczywiście mąż też jest zawsze podczas usg nawet lekarz każe go zaprosić smile  ja Ci powiem, że na tym zwykłym usg czarno - białym to nie odróżniam czasami gdzie noga a gdzie ręka a na takim to wszystko  widać.  Wiadomo,  że im dziecko większe to potem chyba tylko buźkę będzie widać.
Wiem, że to trochę  taka fanaberia z tym usg 3D/4D bo można by tą kasę na dziecko przeznaczyć, ale jak masz ochotę to polecam, przeżycia niesamowite, jak miałam pierwszą fotkę to się mało nie popłakalam, a mój mąż to te zdjęcia chyba wszystkim znajomym już pokazał bo tak się cieszył.  Jak mi sie uda to dodam jeszcze dziś te fotki.

Kiniak Synek odpoczywa to Ty też odpoczywaj,  napewno się dobrze bawi wśród rówieśników i jest grzeczny, ale wiadomo zadzwonić do  pani zawsze można, wcale się nie dziwię, że smutno Ci bez niego,  jak się pogoda poprawi to leć do tej koleżanki  bo potem to czasu nie będzie hehe ja też się jutro z koleżanką na zakupy i plotki umowiłam, bo później to wiadomo że nie będę miala tyle czasu.

taka jedna co u Ciebie?

Julia jak samopoczucie? fajnie,  że Ci tyle rzeczy dla drogiej córki zostanie. 

misiak a Ty nie przesadzasz z tą pracą? jak wycieczka po  sklepach?

dziś nam przyszła komoda i narożnik, więc już mogę się za pranko ubranek brać, bo mam wreszcie miejsce na ciuszki, ale pralka się zepsuła ! haha , tz. poszła jakaś uszczelka, na szczęście mąż już ogarnął temat i jutro ma być sprawna, w sumie to nawet dziś pogoda u mnie nie na pranie bo jest pochmurno. Kto tam ma słoneczko niech mi troche podeśle smile

400

asienka, u mnie wporządku smile tylko coś boli mnie brzuszek,jak się schylę,albo wstane z łóżka... Wydaje mi się,że to mięśnie brzucha,bo wczoraj przesadziłam z porządkami w domu robiłam wczystko na raz.  A pozatym wszystko wporządku,jutro mam wizyte u położnych więc zobaczymy co i jak. smile
A jak u Ciebie ??

401

Dorota jak byłam w szpitalu lekarz mi wydrukował zdjęcie buźki Małego w 3d i powiem Ci że wrato (linka do fotki dodałam wcześniej, więc możesz podejrzeć), nie wiem czy mój lekarz ma usg w 3d ale jeśli ma to też poproszę o wydruk zdjęcia maluszka.
Kiniak no niestety taka jest nasza Polska rzeczywistość, przy zarobkach w kraju ciężko byłoby ogarnąć wszystko, tym bardziej że tylko mąż pracuje. Właśnie wczoraj rozmawiałam z nim na temat następnego zjazdu i okazało się że jeśli wcześniej pojadę rodzić to zamiast w sierpniu to wcześniej przyjedzie, aż mi się buźka sama uśmiechnęła jak mi to powiedział smile bo istniała taka możliwość że nawet po miesiącu dopiero by syna zobaczył, a to mi się nie za bardzo widzi.
Asienka no mi się właśnie udało z tą kołyską, bo siostra dostała od ciotki a teraz siostra przekazała dla mojego maluszka i to z całym wyposażeniem smile Ogólnie to w porównaniu z niektórymi mami ja nie zbyt dużo wydałam na dziecko bo bardzo dużo rzeczy dostałam, ciuchy, rożki, kocyki, itp., za to na wizyty mi idzie sporo pieniędzy, ale przynajmniej jestem traktowana jak człowiek, a nie jak w niektórych państwowych przychodniach. To co się teraz dzieje w niektórych miejscach (państwowych poradniach K) to przewyższa chyba wszystko, niestety.

U mnie dzisiaj fajna pogoda, ciepło ale nie gorąco a ta temperatura najbardziej mi odpowiada:)
Co dzisiaj kobietki porabiacie? Ja według zaleceń lekarza odpoczywam smile Zrobiłam pranie dla maluszka i jeszcze zostało mi prasowanie, ale nie wiem czy dzisiaj się za to wezmę smile

402

taka jedna u mnie dobrze smile chociaż czuję,  że moje ruchy są już  powolniejsze bo brzuszek daje o sobie znać,  ja na wizytę idę w czwartek i mam mieć usg smile Ty daj koniecznie jutro znać co położna powiedziała.

kati ja na poradnie K nie mogę narzekać, (mimo, że na nfz) pielęgniarki są miłe,  dostałam od nich nawet plan porodu do wypełnienia i jeden egzemplarz oddaję im, a drugi zabieram ze sobą do szpitala jak już będę jechała rodzić. Gdyby w tej poradni nie było ok to szukałabym z pewnością innej.

Wiecie co ja do tej listy jeszcze dopiszę mleko modyfikowane/w puszce.
A to dlatego,  że moja siostra cioteczna notabene matka dwójki dzieciaczków rodząc swoje trzecie dziecko była przekonana, że będzie karmić piersią. Po powrocie do domu nakarmiła małą, ale w nocy okazało się, że nie ma pokarmu i zonk. Malutka przez dwie godziny ryczała zanim pojechali do miasta (mieszkamy na wsi)  i znaleźli nocny sklep w którym kupili mleko.
I taka to oto historia, więc wolę być na przygotowana. 

Mi się dziś nic za bardzo nie chce, wyleguje się na nowej kanapie big_smile chyba przez tą pogodę,  trochę ogarnęła dom i poczytałam książkę. Chodzą za mną schabowe chyba sobie zrobię big_smile

403

Wraca człowiek po urlopie i chce odpocząć, a tu robota się wali na łeb i tyle z odpoczynku tongue
Cóż, nie dane mi jest zejście z wysokich obrotów.

Takajedna, wybacz sklerozę, ale chyba Ci jeszcze cześć nie powiedziałam. Witaj kochana, fajnie że nasze grono się powiększa. Będzie z kim po porodzie obgadywać sposoby na okiełznanie noworodków tongue

Julka, no faktycznie to świetny układ, móc sobie od jednej córeczki dla drugiej rzeczy pożyczyć wink

U mnie w otoczeniu raczej baby, więc część rzeczy odpada, bo kolorystyka nie bardzo dla Olka.
No ale kołyskę, wózek i trochę innych przydatnych rzeczy chętnie przygarniam budżet odciążając.

Zapisałam się na jutro na usg. Robię full wypas; 3d/4d z przepływami, co by małego dokładnie podejrzeć.
Zafundował mi w sobotę chwilę grozy, bo tak jak zazwyczaj szaleje wieczorem, to nie ruszał się bardzo długo. Zanim to uczynił, zdążyłam spanikować, ale na szczęści po tym jednorazowym wybryku ruchy wróciły do normy.
Mąż mnie uspokajał, że mały się dotlenił mazurskim powietrzem i zmęczył organizacją rajdu, więc musiał sobie porządnie odpocząć wink

404

dorotka TY nie szalej tak z tą pracą, świetnie, że idziesz na te usg życzę niesamowitych przeżyć i niech Dzidziulek buźkę pokarze smile
jak możesz napisać to ile płacisz za te usg?

405

Asieńka, koszt wybranego przeze mnie to 250 zł. Z tego, co wiem, to bez przepływów jest taniej, ale mi ginka poleciła, żeby takie zrobić.

406

Asienka odpoczywam smile Musiałam się przejść bo głowa mnie boli od siedzenia w domu, trzeba pochodzić trochę po powietrzu. A synek ok, właśnie rozmawiałam z nim i zadowolony, pogodę mają i ciągle na polu.

Pochodziłam sobie, teraz już odpoczywam- znowu smile dziewczyny mam pytanie odnośnie lekarzy, do których chodzicie? Czy to są lekarze, którzy pracują w szpitalu, w którym będziecie rodziły? Pytam, bo lekarka do której chodzę na nfz (zadowolona jestem), pracowała w szpitalu, w którym zamknęli teraz oddział. Więc będę rodzic gdzie indziej niż planowałam, ale tam nikogo nie mam. Jak to u Was wygląda?

407

Ja chodzę na Nfz do lekarza, który CHYBA pracuje w szpitalu, z tym, że jak sprawdzałam na stronie internetowej szpitala (tz. oddziału ginekologii) to nie ma go na liście lekarzy więc już sama nie wiem!  kiedyś kazał mi przyjść na usg do szpitala to był i był obecny przy usg, ubrany w biały fartuch, mówił,  żeby przyjść po 10 bo ma jeszcze jakiś zabieg,  więc chyba pracuje  w szpitalu, aż się go na wizycie dopytam! teraz ma już być mój lekarz właśnie co od początku mi ciążę prowadził, bo złamał rękę czy palce i inny lekarz go zastępował. I ten co był na zastępstwie na 100% pracuje w szpitalu bo jest na liście, w sumie też fajny i nawet mógłby zostać do końca. Ogólnie nie narzekam bo poznałam przynajmniej lekarza, który w szpitalu pracuje, a co do tego czy lekarz prowadzący ciążę będzie przy porodzie to taka loteria, jak będzie miał dyżur to pewnie zajrzy, a jak nie to przecież nie będzie specjalnie jechał, no chyba, że ma się super lekarza, który jest na zawołanie pacjentki w co wątpie.

Ja to wogóle nie wiem gdzie jeszcze będę rodziła czy w klinice (120 km od domu) czy w szpitalu więc mam jeszcze trochę do przemyślenia.

408

JA jestem pewna że mój lekarz prowadzący pracuje w szpitalu, a co ięcej jest chyba nawet ordynatorem oddziału, ja będę rodzić w szpitalu oddalonym o ok 50km, mam bliżej inny szpital ale szczerze to pożal się boże ten szpital i personel, w tym co będę rodzić nawet na ginekologi gdzie ostatnio byłam pielęgniarki są naprawdę przyjemne.
Dorota z tego co wiem to im bardziej ciąża zaawansowana to dziecko ma mniej miejsca i ruchy są już mniej intensywne niż wcześniej bo maluch ma mniej miejsca ale za to jak już się rusza to mocniej się odczuwa te ruchy, a po za tym czasem maleństwo może obrócić się tak że kręgosłup będzie się opierał na brzuchu a kopać będzie do środka smile nie martw się z małym napewno wszystko w porządku, ja też czasem już nie odczuwam tak intensywnych ruchów małego ale jak już się zacznie wiercić to coraz bardziej boleśnie smile

409

Ja tak wstępnie już myślę o tym gdzie rodzić i właśnie myślę o tym konkretnym szpitalu, dobre opnie słyszałam. Ale to też dla mnie większego znaczenia nie ma, bo przy synku większość była niezadowolona, ja tam chodziłam do lekarza i z porodu też zadowolona byłam, tzn. z rozwiązania, czyli cesarki. Asienka no nie wiadomo czy lekarz akurat wtedy będzie, ale jakoś raźniej, a tak to nic nie wiedzą o tobie. Poszukam tam lekarza i prywatnie udam się na wizytę.

410

Julia nie pisałam o ubrankach bo tu inaczej dla chłopca i dziewczynki no i inne rozmiary smile Szczerze to my ubranek nie kupowaliśmy z żadnej listy tylko tak spontanicznie. Trochę dostaliśmy i jak policzyłam to wyszło mi że tych najmniejszych na 56 mam dosłownie kilka sztuk, ale kuzyn mi przywiózł po córce 2 kartony ciuszków i wszystkie na 56-62 a tego jest masa. Znowu muszę poprać, poprasować, policzyć i zobaczyć czego brakuje smile Na liście niezbędnych ubranek do szpitala są wymienione: 5x body, 3x śpiochy lub pajacyki, 2 bawełniane czapeczki, 2 pary skarpetek, 2 pary łapek niedrapek. Nianie miałam wpisaną jako zakup na później jak pojedziemy do teściów a ostatecznie sąsiadka teściowej po swoich wnukach przyniosła więc nie ma jej na mojej liście, w domu jej nie potrzebujemy bo za mało przestrzeni smile A laktator faktycznie może być potrzebny ale nam położne radziły wstrzymać się z zakupem i zobaczyć jak to będzie z karmieniem, bo kupić zawsze można a może być w ogóle nieprzydatne. Pokazują u nas w szpitalu jak w sytuacji awaryjnej ściągnąć ręką smile Ale jak będę kupować to tylko elektryczny, żeby nie męczyć nadgarstków smile

dorota.f ja jestem zapisana na przyszły tydzień na usg i jak będzie możliwość to zrobimy w 4D (jak się źle ułoży to zrobi zwykłe) z przepływami bo to jest w standardzie chociaż już miałam badane przy wypisie i wszystko jest w porządku. Teraz w szpitalu jedno z usg robił mi ten sam dr co zawsze i nawet mnie poznał i pokazał mi buźke małej w 3D, tylko nie mógł wydruku dać niestety. No i Polsza też tak robiła mniej więcej w tym czasie i zachwalała smile Tyle tylko że Ci sie cały Olek może nie zmieścić na ekranie big_smile

asienka z tym mm to dobry pomysł smile Ja nie pomyślałam bo mam apteke 24h pod domem i te 5 minut oczekiwania mnie nie przeraża, a w szpitalu mają swoją (sprawdźcie to bo nie każdy szpital ma).

kiniak ja wybierając lekarza patrzyłam też pod kątem szpitala, moja dr pracuje w szpitalu w którym będę rodzić, no i też dzięki temu teraz znalazło się dla mnie miejsce na oddziale jak przyszliśmy sprawdzić czy małej nic nie dolega.

I jeszcze co do listy smile Wczoraj na szkole rodzenia położna nam radziła żeby zamiast oliwki kupić parafinę ciekłą. Ma takie samo działanie, a nie uczula smile

411 Ostatnio edytowany przez asienka88 (2014-06-04 13:35:57)

A to mój kochany Synek w 25 tygodniu:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fb9d327d3b700fb1.html

A to jego domek smile

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7204de786eb793cb.html

Głodek na schabowe zaspokojony big_smile zaraz się szykuje na zakupy z koleżanką.

Dorotka czekamy na zdjęcia Olka smile

Kiniak wiadomo, że fajnie jakby lekarz był przy porodzie, masz rację nie zaszkodzi na prywatną wizytę iść.

Patrycja halooooo gdzie się podziewasz kobietko. A reszta co porabiacie?

412

Asienka nasi synowie są bardzo podobni do siebie smile A domek maluszka śliczny smile to w 25 tygodniu czy później? Ale Ty to szczuplutka bardzo jesteś smile nie to co ja, ja to już całkiem się czuję jak słonica smile
Jeździłam dzisiaj po resztę zakupów dla maluszka, cieszę się bardzo że to już reszta zakupów bo mam dość jeżdżenia i chodzenia po sklepach.
Kulka Twoja lista naprawdę bardzo się przydała smile

413

Jestem już po usg. Wszystko w jak najlepszym porządku.
Olek pięknie rośnie i stoi już na głowie wink
Lepsze zdjęcie to mam siusiaka niż jego buźki, bo szybko się łapkami zasłonił tongue
Teczka z wynikami została w samochodzie, wieczorem spróbuję coś wkleić.

Kiniak, ja jeszcze cały czas się waham, co do szpitala w którym będę rodzić. A moja lekarz prowadząca nie pracuje w żadnym szpitalu.
Zastanawiam się nad wyborem i opłaceniem położnej.

Kulka, lista już spisana. Porównuję ze swoją i robię z tego jedną, aby złożyć zamówienie hurtowe i mieć z głowy wink
Czy dobrze pamiętam, że będziesz rodzić na Żelaznej? A bierzesz położną?
Ja też o tym szpitalu myślałam, ale trochę mam do niego daleko, no i różne opinie słyszałam, więc zaczęłam się przymierzać do placówki na Madalińskiego.

A jeszcze do zakupów, to zamawiałam i raz jeszcze skorzystam z polecanej na Nadziei internetowej apteki Gemini.

414

Asienka jaka ty szczupła jesteś smile Gdzie to dzidzi się chowa? smile

Dorota czyli po usg i wszystko w porządku?

Ja dziś byłam w końcu u koleżanki, tak jak inni, stwierdziła, że wyglądam na chłopca smile resztę spraw tez pozałatwiałam i sporo połaziłam, kilka przystanków na nogach i ledwo siedzę teraz smile

415 Ostatnio edytowany przez takajedna18 (2014-06-04 17:34:26)

Hej,hej dziewczyny smile !
Dorotko,bardzo się cieszę,że po usg już jesteś i wszystko u małego wporządku smile
Ja  właśnie wróciłam ze spotkania u położnej smile miałam mierzony brzuch,mówiła że już ma 32 cm,czyli bardzo dobrze,maleńki obrócił się już głową w dół,słuchała serduszka,ale mały nie dał się pomacać,bo rączką podobno ją szturchał smile
Dała mi tabletki-żelazo. Teraz spotkanie mam za 2 tyg,oraz za 3 w tym za 3 tygodnie będę miała właśnie takie małe przygotowania,omawianie porodu,będą mi mówić/pokazywać jak mam się zrelaksować,jak kłaść do łóżeczka dzidziusia etc. Będzie to spotkanie trwało b.długo podobno,ale trudno:)nawet fajnie,znowu czegoś się dowiem i się przygotuję.

Nogi mi spuchły sad

416

Cześć takajedna18! Przypomniałaś mi o wizycie z położną, wiem że jest taka możliwość w czasie ciąży już. Nie wiem czy się umawiać. Jak o porodzie mówi to dobrze. Jak nogi spuchły to leż z uniesionymi do góry. Powinno pomóc, jeśli nic więcej się nie dzieje. u mnie z synkiem tak nie było, tzn. opuchlizna nie schodziła i pojawiła się na całym ciele.
Ja tak patrzę na jedną stronę internetową i chyba będę zamawiać więcej rzeczy w przyszłym tyg na niej dla mnie po porodzie i dla dziecka.

417

Dziewczyny dziękuję za komplementy wink domek jest z 30 tygodnia, ale jeszcze urośnie przynajmniej mam taką nadzieję wink

kati też tak pomyślałam , że podobni są smile

kiniak to w końcu się wyrwałaś do koleżanki prawidłowo smile zapodaj stronkę mozę coś upatrzę bo ja też muszę zakupy poczynić tz. takie dla siebie po porodzie i dzidzi.

dorotka super, że na usg wszystko dobrze, mówisz, że lepsze zdjęcie masz siusiaka hihi najważniejsze, że Dzidzi zdrowa

takajedna czyli też wszystko oki smile fajnie, ze masz taką położną co Ci wszystko wytłumaczy, ja to nie mam zielonego pojęcia o niemowlakach, ale mam nadzieję, zę instynkt macierzyński mi podpowie jak i co.

Właśnie dziewczyny jak to jest z tymi położnymi środowiskowymi, wiecie coś na ich temat?
Bo niby od 24 czy 25 tyg ciąży ona może już przychodzić do nas i nas "uczyć", rozmawiać o porodzie, opiece nad dzieckiem itp, ale jak rozmawiałam z koleżanką, która też jest w ciąży, to mi powiedziała, że one te usługi świadczą w ramach NFZ tz. my za to nie płacimy, tylko one (te położne) maja taką listę i jak ciężarna tam składa swój podpis to jakby świadczy iż jest pod jej opieką i ona z tego tytułu kasę dostaje. Problem jest podobno tylko w tym, że ja np. od takiej położnej środowiskowej  mieszkam 25 km i jej się zwyczajnie nie opłaca do mnie przyjeżdżać bo ona więcej kasy na paliwo wyda niż dostanie od funduszu (z tego co wiem to ona te usługi, świadczy poza pracą w szpitalu czy szkole rodzenia) czyli też ma ograniczony czas bo jak ma 5 czy 6 ciężarnych to nie będzie pracowała przez calutki tydzień po 24h.   
Poza tym ja się o takiej opiece położnej dowiedziałam od koleżanki co prawda taka opieka w ogóle nie jest wymagana przed porodem chyba dopiero po porodzie przychodnia rodzinna wysyła jakąś tam położną na wizytę, ale czy tak jest to nie wiem, muszę chyba do swojej poradni rodzinnej zadzwonić i się dopytać.

Fajnie by było jakby taka babeczka przyszła i mnie poduczyła, albo chociaż porozmawiała o porodzie czy opiece nad dzidziusiem.
Niny za darmo nam coś przysługuje, ale jak co do czego przychodzi to i tak nic z tego.

Byłam dziś w Tesco, ale tam mają fajne ciuszki z F&F Baby dla maluszków tylko  ceny to mają zajebi... 
takie małe (co prawda śliczne) body 34zł - jak dla mnie to za drogo, kupiłam tylko łapki nie drapki 2 pary za 4,50, kiedyś się może skuszę tam na jakieś małe zakupy, ale to może innym razem.

Kto ma ochotę na arbuza?? zapraszam big_smile

418

Asienka czytasz w moich myślach- arbuza też mam i byłam dziś w tesco smile Ciuszki bardzo drogie, choć udało mi się body kupić za 8 zł, ale to wielka przecena. Stronka to- abc- bobasa. Ja pytałam położnej i może przyjść w czasie ciąży, tylko nie wiem jak u ciebie jak taka odległość. Po porodzie rejestrujesz dziecko w przychodni i położna też przychodzi, u mnie była ze 3 razy przy synku, bardzo pomogła. A teraz chciałabym ją podpytać o poród, itd.

419

Asienka ale jesteś szczuplutka, a domek śliczny smile A co do położnej środowiskowej to zgłaszasz się do placówki i wypełniasz oświadczenie o wyborze położnej i oni tam zaznaczają że jesteś w ciąży i potem właśnie jeździ na te wizyty przygotowujące do porodu, za dojazdy też jej płacą, popytaj w placówce smile Ja się nie zdecydowałam bo udało się ze szkołą rodzenia smile

dorota.f dobrze pamiętasz. Nie decyduje się na opłacenie położnej, tym bardziej że Żelazna liczy sobie 1500 za taką przyjemność. Personel jest tam bardzo sympatyczny jedyne co to może być tak że położna skończy zmianę i inna będzie kontynuować asystowanie przy porodzie. Mania też już leży główką do dołu na szczęście. Czekam na zdjęcie Olka smile

takajedna niech Ci facet wymasuje, to pomaga smile  No i leżenie z nogami do góry

420 Ostatnio edytowany przez dorota.f (2014-06-05 10:10:19)

Asieńka, piękny maluszek i brzuszek!

Takajedna, masaż dla spuchniętych stóp się należy, może da to ulgę. Zarzuć stopy i daj jakimś zwinnemu masażyście się nimi zająć wink

Ciuszki w Tesco moim zdaniem są za drogie. Tym bardziej, że podobno zdarza się, że szybko się "zeszmacają".

Kiniak, jeśli jest możliwość, to koniecznie zaproś położną do siebie.
Ja wczoraj skończyłam zajęcia ze szkoły rodzenia (nawet dyplom dostaliśmy wink ), z której jestem bardzo zadowolona.

Co do wizyt po porodzie, to ja nawet wiem, kto mnie odwiedzi. Moja teściowa, bo właśnie jest taką położną wink

Kulka, na Madalińskiego ceny za położną są podobne. Sama nie wiem. Z jednej strony to się zastanawiam, czy to potrzebne, a z drugiej myślę sobie o komforcie, jaki taka opłacona położna daje. Urodzić za mnie nie urodzi, ale wszystko dopilnuje.
Zobaczę jak tam budżet nasz się będzie przedstawiał w lipcu i wtedy będę decydować.
Co do Żelaznej, przyszło mi tam spędzić moją traumę ronienia i faktycznie personel bardzo się sprawdził - profesjonalnie i po ludzku.

Dziś w Wawie piękna pogoda, a ja się muszę zamknąć w pomieszczeniach, bo dziś dwa zlecenia sesyjne do obcykania.
Pooddychajcie świeżym powietrzem za mnie i Olka wink

O zdjęciu synka pamiętam, ale zrobię to, gdy dopcham się do komputera, bo potrzebuję z płytki je odpalić.

421

Dorota chcę się spotkać z położną i w tym celu muszę się udać do przychodni, bo nie odbierają telefonu:)

Ja dziś zrobiłam to co miałam, sprzątanie. Niedługo na spacerek idę z koleżanką. A jutro już wraca moje dziecko smile Mam bardzo dużo rzeczy do kupienia dla maluszka i muszę się wziąć za to od przyszłego tygodnia, bo potem budżet to odczuje za bardzo. Fotelik samochodowy upatrzyłam już, ale to zostawiam z łóżeczkiem na lipiec.

422

Heeeeej jestem, ale miałam dzień... mąż o 2 w nocy musiał do Poznania wyjechać i oczywiście buzi na do widzenia chciałam, z resztą mam bardzo czujny sen i się obudziłam jak wstawał i koniec spania tak do około 3.30
A o 4.30 dzwoni do mnie, że pod Wa-wą mu się auto zepsuło i że na lawetę musi go zabrać hmm  ehhh dobrze, że brat mojego M. mógł pojechać i mu drugie auto zaprowadzić. Dzwoniłam niedawno i za 3 godz. ma być w domku, jak ja nie lubię jak on gdzieś wyjeżdża....

Byłam na wizycie i oczywiście co...! mój lekarz dalej na zwolnieniu! i był znowu ten inny doktorek - chyba już go zdążyłam polubić. Było usg i mój Synuś jest zdrowy! lekarz tylko mi zwrócił uwagę, że mam bardzo mały brzuch jak na ósmy miesiąc, ale powiedział, że wszystko jest dobrze, więc nie ma się czym przejmować! ułożony jest główkowo bo nawet wymacał go pan doktor smile
jestem szczęśliwa, a moje Bobo kopie!!

A z tych przyjemniejszych rzeczy to przyszło dziś łóżeczko z materacem i przewijakiem,  pościel i rożek, no i pralka w końcu działa!!! hehe teraz tylko pranie i można kącik do spania dla Małego urządzać smile

kiniak pewnie stęskniona za Synkiem co??? Jaki fotelik upatrzyłaś?

dorotka to fajnie masz z tą teściową smile oby tylko za dużo rad nie udzielała big_smile

kulka no właśnie jakbym miała możliwość darmowej szkoły rodzenia to też bym korzystała, a tak to popytam o tą położną.

takajedna jak dziś się czujesz? opuchlizna zeszła?

Reszta  misiak, kati, patrycja co u Was?

A dziś dla odmiany truskawkowa uczta big_smile trzeba siebie i Synka troszkę po rozpieszczać big_smile

423

Cześć sierpnióweczki smile
Dzisiaj sobie odpuściłam za bardzo odpoczywanie i chyba odżałuję, dość mocno mnie noga boli w pachwinie/biodrze, jutro będę musiałą chyba ograniczyć do minimum chodzenie bo na wieczór już dzisiaj ciężko było hmm A po za tym dzień zleciał nawet przyjemnie, maluszkowi mojemu poprałam już wszystko, od razu wyprasowałam i teraz zostaje mi tylko czekać na przyjście na świat synka smile
Asienka mi w nocy to synek pobudki robi jak się wyciąga i wkłada nóżki pod żebra smile Ostatniej nocy taką pobudkę mi zafundował 3 razy smile Ja truskawkowe uczty mam prawie codziennie ze swoich truskawek smile

Dobranoc smile

424 Ostatnio edytowany przez misiak1234 (2014-06-05 22:51:51)

Witam Dziewczynki smile
Sorki, że tak długo mnie nie było ale Mąż mi jednej nocy zrobił niespodziankę i przyjechał niespodziewanie wcześniej. Niestety nic nie zdążyłam pokupić. Wózek jak wybrałam to znów kolory mi sie nie podobają i tak to jest. Musimy z Mężem do Krakowa i Bochni podjechać jeszcze pooglądać więcej. Także Dziewczyny z krk proszę o poradę gdzie można coś pooglądać.
Asieńkka śliczny brzusio big_smile
Dziś byliśmy u Lekarza Mała zapowiada się duuuża big_smile już waży 1400g big_smile
aaa no i byliśmy na 1 zajęciach szkoły rodzenia tongue

425

Cześć dziewczyny!

Asienka bo masz malutki i zgrabniutki brzuszek jak dla mnie smile Ale jak wszystko w porządku, to rozmiar brzucha nie ma znaczenia smile Nie będziesz miała nic do zrzucania po porodzie smile Fajnie też, że masz już rzeczy smile Synek wraca dziś i nudno mi bez niego było smile A fotelik upatrzyłam w komisie, ale bardzo ładny, tylko nie wiem jaka firma. ale to jeszcze zobaczę, bo na internecie też coś mi się spodobało smile

Misiak ja jestem z Krakowa, ale chyba nie doradzę, bo jeśli chodzi o te większe sklepy to ja takich rzeczy nie kupuję, bo drogo, ale jest kilka galerii. Wózka dla synka też nie kupowałam, a teraz mam po nim.

Ja dziś odbieram dziecko z wycieczki smile a potem idę do fryzjerki, dawno nie byłam smile

426

Helołł smile

Misiak i jak po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia? podobało się? ja z mazowsza jestem więc nie doradzę w sprawie sklepów,  ale polecam odwiedzić sklep Smyk -  przynajmniej w kwesti pooglądania i testowania wózków, bo ubranka i reszta rzeczy to masakrycznie droga.

kiniak1 do fryzjera idziesz hehe ale Ci fajnie! co będziesz robić? jakieś cięcie czy odświeżanie kolorku?  ja dopiero na weselicho idę do fryzjera się uczesać i zaszaleje bo umowiłam się też na makijaż razem z rzęsami za całe 40 zł! hehe a co potem to czasu nie będzie bo Bobo najważniejszy:)

Kati jak tam lepiej dziś się czujesz?

Reszta babeczek co u Was?

427

Asienka, super, że bobo zdrowe!
Co do teściowej, to wyjdzie w praniu, jak nam się stosunki po narodzinach ułożą. Bardzo dobre są do tej pory, ale może się okazać, że zaczniemy się przed nią chować tongue

Kati, zazdroszczę tak zaawansowanych przygotowań. Ja na razie nic nie uprałam, nic nie wyprasowałam. Mam nadzieję, że zdążę, zanim brzuch jeszcze tak urośnie, że ciężko będzie z deski do prasowania korzystać wink

W Wawie dziś mega mokro. Na szczęście pracuję przy kompie, więc pogoda bardzo nie przeszkadza. Oby sobota i niedziela były suche.

I jeszcze obiecana fota Olka. Uchwycony jeden moment, kiedy nie zasłaniał się ostentacyjnie dając do zrozumienia, żeby dać mu spokój tongue
http://www.indidi.pl/pics/olek.jpg

428

Hej dziewczyny, ja dzisiaj jakaś nie taka jestem, byłam na zakupach spożywczych w mieście ze szwagierką i padłam z nóg (oczywiście zero dźwigania) i do tego jeszcze zaczęło padać, głowa mi pęka i ta noga dokucza, ale rozmawiałam z siostrą i mówiła że nogi pod koniec bolą właśnie w okolicy pachwin/bioder więc trochę mnie uspokoiła bo myślałam że za dużo bardzo się przemęczyłam wczoraj, ale cały weekend mam zamiar odpoczywać.
Dorota właściwie przez te intensywne przygotowania trafiłam do szpitala, chciałam za szybko zrobić, ale na szczęście mam już wszystko zrobione i pokupione smile Śliczny Oluś smile

Jak mija popołudnie mamuśki? smile

429

hej czy mogę się dołączyć do forum mam termin na 20 sierpnia i będzie synek smile

430

Witamy ciepluśko Sylwia smile młodziuśka jesteś bardzo smile następny chłopak gratulacje smile  powiedz coś o sobie? Skąd jesteś , jak przygotowania przed porodem itd,...

Asieńka do smyka muszę się właśnie wybrać pooglądać parę rzeczy. Ubranek już mam praktycznie na tyle. Puki co 3 rzeczy muszę zakupić wózek, mebelki i pościel a raczej 2 pościele do łóżeczek tongue a reszta jakoś się dogra... co do szkoły rodzenia bardzo dużo ma być zajęć pierwsze 45 min zawsze to gimnastyka później ćwiczenia oddechowe a na końcu wykłady na różne tematy. Wczoraj Pani bardzo fajnie opowiadała o pielęgnacji skóry dziecka, kosmetykach jakich używać itd tzn tak pobieżnie puki co ale coś tam się dowiedziałam jak i co...
prócz tego dostaliśmy mega dużo prezencików od różnych firm także fajnie smile

431

Dorotka jaki fajniusi Olek! co do prania i prasowania to też wszystko na mnie czeka więc kochana nie jesteś sama smile Ja to Cię podziwiam jaka Ty aktywna w tej pracy jesteś! chyba motorek w tyłeczku masz big_smile

kati ja też dziś jakaś maruda jestem smile u mnie to deszcz to słońce trochę wychodzi i taki nastrój beznadziejny przez tą pogodę mam. Odpoczywaj ile wlezie, teraz trzeba smile

misiak, ale fajnie masz z tą szkołą rodzenia,  szkoda, że u mnie jest płatna bo też bym poszła,
a wózek i resztę rzeczy napewno  znajdziesz w takich kolorach w  jakich będziesz chciała smile

halo halo a gdzie nasza kulka? jak zdrówko?

a Patrycja to już chyba o nas zapomniała...

i witam kolejną mamusie smile Sylwia widać u nas na wątku chłopcy rządzą smile hehe  imię wybrane? pochwal się brzuszkiem jeśli chcesz, albo zdjęciem z usg smile
jak się czujesz i jak znosisz ciążę?

Pozdrawiam

432

Kati, to teraz możesz już leżeć do góry brzuchem i czekać wink

Misiak, u nas też były prezenciki i teraz nie wiem, co z nimi zrobić, bo co i raz upycham gdzieś jakąś buteleczkę albo książeczkę tongue

Asienka, ja ćwiczę kondychę do porodu. Mówi się, że to taki wysiłek. No to ja się pilnie do niego przygotowuję! smile

Sylwia, witaj wśród sierpnióweczek!

A gdzie Julka i Takajedna? Meldować się! smile

Dziewczyny, będziecie mieć wózki nowe, czy używane?
Dostaliśmy wczoraj wózek od kuzyna i mam straszną zagwozdkę, co teraz. Sprzęt dobrej firmy (Bebe confort), w pełni wyposażony, ale model sprzed 10 lat. Pompowane koła i konstrukcja bardzo masywna. Ciężkawy i taki gabarytowo mocno klockowaty.
Wydatek duży z głowy, ale tak się zastanawiam, czy to nie będzie strzał w stopę i szybko jak Olka tam wsadzimy będziemy go wyciągać tongue

433

Asienka robiłam kolor, bo zawsze sama w domu, a teraz postanowiłam zaszaleć bo potem faktycznie będę w domu siedzieć z dzidziem smile

Dorota ja nie dość że nic nie uprane, to jeszcze mało kupione smile Wy znacie płeć smile a ja kupiłam póki co różne kolory, ale rzeczy bardzo mało smile Co do zdjęcia jakie fajne uchwycenie buźki otwartej smile

Kati ja też mam ostatnio bóle większe nóg, a w tym tygodniu coś brzuch pobolewa, ale dziecko się rusza, więc chyba ok.

Sylwia1995 witaj smile Gratuluję płci męskiej w brzuszku:) Jak mija ciąża?

Misiak i na jakie kosmetyki stawiać, jakie do kąpieli? Jeśli chodzi o pupę dziecka to ja miałam sudocrem dla synka i nigdy nie miał pupy odparzonej, bardzo wydajny i polecam smile

U mnie dziś ciepło, bez deszczu, synek zadowolony, w domu już smile

434

A ja byłam trochę u teściów i dziś wróciłam, wczoraj była taka piękna pogoda że cały dzień w hamaku przeleżałam tongue No i już tylko wózek musimy dokupić i mamy wszystko smile Z wózkiem się wstrzymujemy bo nam się rodzina zamiast prezentów na urodziny obiecała dołożyć no i jest dostępny od ręki w razie co.

W c&a są fajne zestawy body po 5 szt.

dorota.f ale ma fajne poliki smile Do kogo bardziej podobny? smile

Sylwia witaj

Asienka mi do uprania i uprasowania te 2 najnowsze kartony ciuszków zostały, ale odkładam to na za 2 tygodnie.

Dziś Mania szaleje, ani chwili nie poleżała spokojnie, cały czas mnie kopie albo szturcha.

435

Dorota właśnie taki mam zamiar, a co więcej takie zalecenia lekarza smile No jedynie co muszę jeszcze zrobić to poprzenosić do sypialni ciuszki Małego, bo jeszcze w drugim pokoju mam. My odkupiliśmy wózek od siostry męża, używała tylko gondoli, bo jej córka urodziła się w lipcu, więc może jak masz wózek to nie warto teraz inwestować w nowy, tylko na wiosnę kupić nową spacerówkę rozkładaną.
Kiniak mnie nogi dopiero zaczęły teraz boleć na dniach wcześniej nie odczuwałam bólu nóg, jak zbyt dużo pochodzę to stanąć ciężko na tą nogę bo boli. Ale pocieszający jest dla mnie fakt że już coraz bliżej do porodu i mam nadzieję że przejdą wszystkie bóle smile Kiniak a kiedy masz wizytę u swojego lekarza? Koniecznie powiedz o tych bólach bo może to być niepokojący sygnał te bóle (nie chcę Cię straszyć ale ja z bólem brzucha, podobnym jak na miesiączkę trafiłam na oddział, więc uważaj na siebie)
Witam nową sierpniową mamuśkę- Sylwia1995 smile Jak samopoczucie?

436

Dorota ja mam wózek po synku, stary jest ale bardzo dobry. Nie wiem jak wam ten pasuje i czy macie pieniądze na inny. Ciężko doradzić, bo jeśli wózek jest dobry, mało zniszczony to po co kupować? Z drugiej strony to  zależy czy wam to pasuje.

Kati bóle nóg mam od jakiegoś czasu, to bardziej tak że ruszyć nimi nie mogę, a bóle brzucha nie jak na okres, tylko jakbym coś zjadła i brzuch taki twardy czasem się robi. Wizytę mam dopiero 30 czerwca, ale mam zamiar wybrać się wcześniej prywatnie do innego lekarza, który przyjmuje w szpitalu gdzie chcę rodzić.

Okazało się, że dziś znowu na mecz jedziemy, synek gra. Więc teraz w każdy weekend. Pogoda jest nawet, jeszcze nie pada, czuję się dobrze, a męża nie ma, więc jadę z nim. Co u was?

437

Hej ja tylko na chwilkę,  pogoda piękna to pranie robię,  i na obiad placki ziemniaczane będą smile wieczorem może na grilla skoczymy do znajomych.

Dorotka ja mam nowy wózek więc ciężko doradzić z pewnością po 10 latach trochę się zmieniło przy produkcji wózków, najlepiej idź do sklepu i porównaj sobie ten co dostałaś z innymi wózkami,  ewentualnie możesz też kupić samą spacerówkę.

kiniak udanego meczu!

Przesyłam Wam duuuużo słoneczka.

438 Ostatnio edytowany przez Sylwia1995 (2014-06-07 13:32:21)

Hej a ciąża już teraz wszystko ok tylko malutki dokucza a te kopniaki coraz mocniejsze smile na początku miałam straszne mdłości i nie mogłam nic jeść a teraz wszystko przeszło a to nasz Piotruś w 27 tygodniu

http://www.tinypic.pl/hyh3qh7icdwa

http://www.tinypic.pl/maf5te1f1y2j

Mam już komodę , sporo ubranek i kilka kosmetyków no i próbek  big_smile
Jestem z Małopolski znaczy tu mieszkam po Ślubie a, pochodzę z Mazur
A torba do szpitala stoi i czeka kilka rzeczy trzeba jeszcze dołożyć a, dla maluszka u nas nie trzeba brać ubranek tylko pampersy i chusteczki a na wyjście to już swoje rzeczy smile
U mnie pogoda przepiękna no i trzeba robić pranie tongue

439

Asienka mój wózek ma 9 lat ale nie wygląda, trójkołowy Esprit, zadbany. A spacerówkę faktycznie można samą kupić, mój jeździł w niej 2 lata, a w gondoli 4 miesiące, tylko urodził się na wiosnę. Teraz pewnie zimę przechodzimy w gondoli. A mecz się udał, 5:1 smile Chłopcy zadowoleni, mi trochę gorąco, ale już odpoczywam smile

Sylwia jaki maluszek smile Ja też miałam mdłości i wymioty, dopiero od 2 tygodni jest lepiej. Wcześniej wstawiałam zdjęcie z usg. Ja też z małopolski jestem, Kraków, a Ty?
Do szpitala to teraz nie wiem jakie rzeczy dla maleństwa, ale jakieś wyniki badań trzeba mieć, ja nie miałam robione bo chodzę na nfz i chyba będę musiała prywatnie zrobić. Jak rodziłam synka to miałam ubranka, pampersy dla niego, mleko oni dawali.

440 Ostatnio edytowany przez dorota.f (2014-06-07 17:11:50)

Kiniak, ten sudocrem to położna na szkole rodzenia odradzała. Tzn. mówiła, że to maść lecznicza i można ją mieć w razie odparzeń, ale jako pielęgnacyjna to jest za mocno działająca.

Kulka, te poliki mojego syna to raczej tatusiowe wink

Sylwia, piękny synuś!

Wywaliłam dziś ciuszki z szafy i trochę je poprzeglądałam. Nie mam bladego pojęcia, czy to na początek wystarczy tongue
Macie gdzieś listę ilościową, czego ile i w jakim rozmiarze potrzeba na pierwsze powiedzmy 3 miesiące? Help smile

A z tym wózkiem, to właśnie porównamy go z tym, co w sklepie.
Upatrzyliśmy sobie do tej pory jeden i jest zupełnie inny niż ten co dostaliśmy. Ciężka decyzja.
Najwyżej wystartujemy z nim, a jak będzie do bani, to szybko będziemy szukać nowego wink

Naczytałam się o tych Waszych bólach nóg, to i moje zaczęły mi dokuczać tongue
Ciekawe, czy to jednorazowe, czy też wejdzie już do ciążowego repertuaru.

Dziś po dniu pracy, czas na relaks.
Będę dziś przyrządzać, a potem wpierdzielać ze znajomymi sushi. Ależ mam na to ochotę!

Miłego sobotniego wieczoru sierpniówki! smile

441

Dorota to mnie zaskoczyłaś z tym sudocremem, wtedy polecali i u mnie się sprawdził smile To teraz spróbuje coś innego, tylko nie wiem jakiej firmy?
Ciężko powiedzieć ile ciuszków i  jakie na 3 miesiące pierwsze, bo mój np. jak miał 2 miesiące to ważył już ponad 5 kg i był pucek smile Po kilka, kilkanaście sztuk najmniejszych pajaców, body, śpiochów, czapeczki, skarpetki, potem na większe rozmiary. A jakie kupujecie pampersy pierwsze? Ja pampersa chyba, potem się zobaczy.
Miłego wieczoru!

Mój mąż w pracy na upale, w nocy ma być. Ja już odpoczywam. A reszta jak sobotnie?

442

dorota.f spróbuj wystartować z tym wózkiem a potem w razie czego kupisz smile Co do ubranek to ciężko wyczuć jak długi Olek będzie. Ja zakładam że na 56cm będę mieć 6x body, 6xpajace, 6x śpiochy, 6x skarpetki, 6x łapki niedrapki, 6x czapeczki. Na 62 już zdecydowanie więcej. Wiadomo że jeszcze jakaś bluza czy kaftanik albo sukieneczka też się trafi smile W samym szpitalu wymagają 5szt body i 3 pajacy lub śpiochów. A jak się większa urodzi (nie po mnie tongue) to nie będzie szkoda wink

kiniak gratulacje dla syna smile Co do Sudocremu to potwierdzam to co mówi Dorota. Nam też położna mówiła żeby Sudocremu używac tylko wtedy jak już będa odparzenia i działa super, a tak na codzień to Alantan lub Bepanthen. Do szpitala kupiliśmy paczke Pampersów, ale decydujemy się na pieluchowanie wielorazowe więc już więcej jednorazówek póki co nie kupuję. A co do szpitala to często na stronie jest napisane czego wymagają żeby przynieść. Tak naprawdę nawet jak nic nie weźmiesz to dadzą tylko powiedzą żeby swoje dowieźć. Przecież nie będą dziecka gołego i bez pieluchy trzymać smile

Dziś cały dzień w garach spędziłam bo jutro mamy gości, no ale już nic do szykowania na jutro nie zostawiałam. Jutro będę się lenić smile

443

Witam po weekendzie!

Kulka dzięki w imieniu syna smile Na pewno będę mieć swoje rzeczy do szpitala. O tym bepanthenie myślałam, więc chyba go kupię.

Ja dla synka miałam rozmiar 56 i 50, to pływał w tym bo jak się urodził miał 50 cm smile na początek na pewno kupuję 50, 56.

Ja dziś robiłam tsh, w czwartek wizyta u endokrynologa. Upał, więc się topię. A weekend na wsi z mężem i dzieckiem spędziłam smile A od dziś znowu sama bez męża na tydzień. W tym tygodniu zamówię jakieś rzeczy dla dziecka. Jak reszta dziewczyn?

444

Witam poniedziałkowo smile

U mnie dziś z rana burza i deszcz, teraz trochę się ochłodziło, ale nadal jest pochmurno.

dorotka, ale te sushi to chyba nie z surową rybką wcinałaś co? tylko z wędzoną, mój M. uwielbia się w sushi bawić hehe ja mu lubię pomagać, ale zjeść też czasem zjem smile co do ciuszków na pierwsze 3 miesiące to jestem zielona, więc muszę koleżankę podpytać.
W sumie to tak jak kiniak napisała dużo od dziecka zależy, jak szybko na wadze przybiera i jak długie się urodzi.

kulka co tam za dobrych rzeczy nagotowałaś? podziel się trochę big_smile ja mam ochotę na jakieś ciasto z truskawkami. Goście zadowoleni? 

Też słyszałam o tym sudocremie, że tylko jak dziecko ma odparzoną pupę to wtedy, a tak profilaktycznie to może być chyba linomag.
Ja nie wiem jeszcze jakie pampersiochy kupię, ale dziś UWAGA oglądałam jak przewijać niemowlaka na necie i tam pokazywali pampersy z Happy, które mają wycięte miejsce na kikut pępowinowy, więc może się na te zdecyduje, przynajmniej na sam początek bo się będę bała o ten pępek a potem to się okaże co będzie, myślałam o tych papmersach Dada z biedronki.

kiniak fajnie że, udało się na wieś wyskoczyć i odpocząć smile ja też w tym tygodniu chce jakieś butelki, smoczki i inne rzeczy dla siebie i dzidziusia zamówić no i jakaś torba do szpitala by się przydała.

Reszta babeczek co tam u Was?

445

witam Dziewczynki w upalny poniedziałek... u mnie dziś 31 na termometrze także można się opalać tongue a tak serio to na taką pogodę nic się nie chce dobrze że choć praca sama zmusza bo bym pewnie pod drzewkiem na leżaku cały dzień spędziła wink)

jak ktoś ma ochotę na ciasto truskawkowe to zapraszam jeszcze mi z wczorajszego grilla zostało troszkę serniczka na zimno z truskawkami i galaretką wink) dziś mam nową dostawę truskawek więc na śniadanko znów był koktail truskawkowy bez cukru:P hihihi

Asieńka u mnie niestety też płatna szkoła rodzenia bo do szpitala na darmową ciężej się dostać jeszcze z moim czasem pomiędzy pracą. Co do sudocremu to właśnie tak mówili, że nie profilaktycznie tylko na odparzenia. A dziś następne zajęcia to Wam streszczę jutro co i jak tongue u nas to idzie dosyć wolno bo jest aż 16 zajęć 2 razy w tygodniu także powoli będę Wam streszczać co ja "starszawa" pierworódka się dowiem wink)

Co do ciuszków to ja kupowałam odrobinkę 56 a resztę 62 bo ani ja ani Mąż nie jesteśmy niscy więc nie widzę sensu mniejszych. Zresztą Lekarz też też twierdzi, że raczej jak nie będzie wcześniak to będzie Mała dosyć wysoka.

446

Misiak mówisz, że zapraszasz na serniczek i to z truskawkami mniaaaaaaaaaaam big_smile
ja się wzięłam i też upiekłam ciacho z truskawkami, mąż się zajada smile sporo masz tych zajęć w szkole rodzenia, słuchja tam pilnia a potem nam streścisz.

Wiecie co mój Mały już teraz nie rusza się tak jak wcześniej tylko tak jakby "mieli" w moim brzuchu, nie wiem jak to dokładnie nazwać. Nogi mi pod żebra wbija i to nawet boli!!!

Zrobiłam dziś małe zakupy na Allegro tz. rzeczy takie dla mnie do szpitala i trochę dla Małego, teraz zostało czekanie na kuriera.
Ja jak tak popatrzyłam na ciuszki to mam praktycznie same body hehe i ze dwa kaftaniki plus śpioszki, czyli muszę się jeszcze w pajacyki uzbroić smile łapki niedrapki mam dwie albo trzy pary, a o skarpetkach to chyba wcale zapomniałam big_smile

Taka jedna, dorotka, kati co u Was? Jak po weekendzie?

Buziaki

447

Asienka pisałaś że masz ochotę na ciasto z truskawkami smile Za mną także chodziło od rana i zrobiłam z biszkoptem, kremem i galaretką smile U mnie ruchy też takie przechodzenie czuje, wypychanie i pod żebrami smile

Misiak a u mnie ciast z biszkoptem i truskawkami smile

Dużo nie chodziłam po tym upale, ale nogi spuchły. Miejmy nadzieje, że przejdzie do jutra.

448 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2014-06-09 22:42:47)

Cześć kobietki smile
Jakoś mi weny brakowało na czytanie i pisanie forum, ale już wszystko nadrobiłam smile no u mnie znowu wróciła huśtawka nastrojów smile sobota, masakra dla mnie nie dość że miałam mały wypadek to i do tego doszły jeszcze humory, nie wiele mi brakło żeby na kogoś się pożądnie nie wydrzeć hmm niedziela, też nie lepsza niestety i jeszcze do tego brzuch mnie bolał z lewej strony, ale na szczęście mi przeszło, w środę mam wizytę i będę się pytać lekarza czym mogło to być spowodowane. No a dzisiaj w sumie od południa siedziałam przy truskawce, a dokładniej przy szypułkowaniu, jak na dzisiaj mam truskawki powyżej uszu.
Co do ciuszków to ja w większości szykuję się na rozmiar 62 bo oboje z mężem jesteśmy wysocy i podejrzewam że syn też niski nie będzie smile Moje maleństwo w brzuchu dzisiaj mi równo daje popalić, wierci się jak by mrówki w tyłku miał i momentami z pęcherza sobie trampolinę robi:) Nie chcę zapeszać ale ja już zapomniałam jak wyglądają spuchnięte nogi smile w szpitalu jak mi zeszła opuchlizna tak do tej pory ani śladu smile
Kiniak daj znać jak ci tsh wyszło.

449

Kiniak ja do endo ide w środę, a w czw mam usg i wizyte smile

Asienka chyba zadowoleni bo siedzieli do 23 tongue Nic z truskawkami nie robiłam:P Robiłam sałatke hawajską, chilli con carne z nachosami, tort kawowy i takie grzanki czosnkowe z pomidorem ogórkiem i twarożkiem. CO do pieluch z tym wycięciem to nam położne na szkole rodzenia mówiły że rzadko się sprawdzają i ostateczni i tak pieluchę się wywija przed zapięciem, bo ta dziura nie do końca pasuje.

kati co za wypadek? Mam nadzieje że nic groźnego.

450

misiak, My też nie niscy :)Tomas ma ponad 190 tongue a jednak jak się Lilly urodziła to w ubrankach 62 się topiła i przez pierwsze  6 tygodni zakładaliśmy jej rozmiar 56. I też mówiono nam, że będzie długa:) I jest duża jak na swój wiek smile

Idę zaraz dziewczynki do połoznej więc poproszę o kciuki!! Napisze więcej po powrocie...
MIłego dnia babeczki i uważajcie na siebie!

451

Witam słonecznie, u mnie dziś cieeeeeeeeepło wink

kati co za wypadek? wszystko dobrze?

kulka torcik kawowy mniaaaaaaam  ja uzależniona od kawy jestem to bym go cały wtryniła big_smile takie smakołyki to nic dziwnego, że goście posiedzieli smile daj znać jak po wizytach.

julia daj znać co położna powiedziała.

A ja jutro ruszam do stolicy smile hehe będę po galerii buszować smile

452

Cześć dziewczyny!

Kati mi nogi spuchły wczoraj i nie zeszło po nocy, teraz leżę, bo dalej takie są. Mam nadzieję, że to tylko od upałów, bo jest okropnie. W czwartek mam wizytę u endokrynologa, więc wtedy się dowiem jaki wynik tsh, ale jestem na lekach i myślę, że jest ok, jak do tej pory. Co się dzieje u Ciebie, czemu takie humory?

Kulka ja w czwartek mam wizytę, a potem idę prywatnie do ginekologa, który pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić.

Julia witaj w końcu smile Z tym wzrostem u dziecka to się zgadzam, nie wiadomo jakie się dziecko urodzi, mój też jest wysoki (mąż), a syn mały się urodził bo jednak przed terminem. A teraz ma 140 cm na 9 lat smile Jak u położnej?

Ja dziś odpoczywam ze względu na nogi. Z synem na trening się nie wybieram nawet. Mój mąż ma jeszcze goręcej i chyba się spali na tym upale, pracuje na zewnątrz.

453

Cześć Dziewczyny. My dziś z Mężem po większych zakupach wink) majątek stracony ale mebelki już są klupś z żyrafką tongue łóżeczko, komoda z przewijakiem, regalik, pościel, ,materacyk i w prezencie dostaliśmy duże opakowanie sudocremu tongue hihihi oglądaliśmy wózki i w sumie już się prawie zdecydowaliśmy na edrema iq, tylko jeszcze nei wiemy z jakim nosidełkiem.... czy ktoś widział ten model albo ma jakieś doświadczenia?? smile

454

czesc sierpnioweczki. wybaczcie ze bez polskich znakow ale z tel pisze. tak wiec odnosnie wypadku to rada dla was patrzcie pod nogi ja nie patrzylam i sie przewrocilam na dolku o ktorym widzialam ale zapomnialam. na szczescie nic sie nie stalo kolana troszke obite ale juz zeszlo. nie rozpisuje sie za bardzo bo zbierac sie musze do lekarza. pozniej napisze co na wizycie. pozdrowiam z goracego i upalnego poludnia.

455

Kati dobrze, że nie w brzuch się uderzyłaś. Czekamy na wieści z wizyty.

Misiak ja zamówiłam kilka rzeczy higienicznych na allegro. Ale fotelika, pościeli i łóżeczka nie mam jeszcze, nie mam nawet gdzie trzymać.

U mnie upalnie, głowa boli. Jutro 2 wizyty i zebranie w szkole.

Posty [ 391 do 455 z 2,151 ]

Strony Poprzednia 1 5 6 7 8 9 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024