Sierpniowe Mamusie 2014 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Strony 1 2 3 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 2,151 ]

Temat: Sierpniowe Mamusie 2014

Witam wszystkie Mamusie a szczególnie te które po raz pierwszy zostaną Mamami tak jak ja. aktualnie jestem w połowie ciąży. Termin mam na koniec sierpnia i tu moje multum pytań tongue jakie ciuszki kupić maluszkowi na pierwsze 3 miesiące życia? Myślicie, że jeszcze letnie? Czy już ciut cieplejsze? Tak poza tym rozmiar 56 czy raczej 62?

Pozdrawiam wszystkie Kobiety na tym forum smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Sierpniowe Mamusie 2014

Kup na pierwszy miesiac zycia a na nastepne 2 miesiace zaopatrzysz sie w trakcie ich trwania smile

3 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2014-04-08 10:50:19)

Wydaje mi się że lepiej kupować 62, bo nie wiesz jeszcze jak duże urodzi się dziecko smile Moja siostrzenica skończyła ledwo trzy miesiące a siostra zakłada już jej ciuszki w rozm 74 i większe, mała nie dość że rośnie jak na drożdżach to i urodziła się ważąc 4400 a miała ważyć prawie kilo mniej smile Więc lepiej się zaopatrzyć w troszkę większe ciuszki smile

Ja też mam termin na sierpień tyle że na początek smile Ja już mam większość ciuszków dla maluszka, tyle że ja dostałam te ciuchy i są wszystkie rozmiary do roku czasu (będę miała w czym przebierać smile ) Misiak1234  będzie synek czy córka? smile

4

Ale Ci dobrze. Ja jeszcze nie mam nic... wczoraj pierwszy raz byłam w sklepie z ciuszkami i połowa mi się podobała hihihi tylko właśnie nie wiem czy raczej będą potrzebne cieplejsze czy letnie ciuszki. A będzie córeczka smile) też właśnie myślę, że 62 jest bardziej prawdopodobne ty bardziej, że ani ja ani mąż do niskich ludzi nie należymy smile kati a u Ciebie córcia czy synek? pierwszze dziecko? bo u mnie tak i może dlatego nic nie wiem tongue hihihi

5

Ale Ci fajnie smile Sukieneczki, spódniczki, warkoczyki smile Od początku miałam nadzieję że będzie córka, ale jednak będzie syn smile Ale oczywiście z syna cieszymy się również bardzo, najważniejsze żeby było wszystko w porządku z małym. To nasze pierwsze dziecko (raczej nie ostatnie smile ) i pewnie będzie prawdziwym oczkiem w głowie bo dość długo się o niego staraliśmy smile Ja mam kogo podpatrzeć bo siostra urodziła w styczniu i widzę co tak naprawdę przy dziecku jest potrzebne, a co mogę sobie odpuścić smile takie podpatrywanie naprawdę dużo pomaga.
U mnie w dalszej rodzinie w przeciągu roku urodziło się dwóch chłopców więc mój syn ma ubranek sporo smile
Rozglądacie się już za łóżeczkiem, wózkiem, itp? Może pomożemy i polecimy sobie coś na wzajem:)

6

Hihihi my zaś liczyliśmy na synka bo Mąż z poprzedniego związku ma Córkę ale już dosyć dużą tongue choć teraz już jak wiemy co i jak to cieszymy się równie mocno z Córeczki big_smile także łóżeczko muszę  pooglądać jakie mamy po Córce Męża i pewnie takie zostanie wink a po wózek pojedziemy końcem maja  smile)) niestety u mnie w okolicy braki w dzieciaczkach także pójdę na głęboką wodę i będę musiała sobie jakoś poradzić big_smile już uczę się warkoczyki pleść tongue ihihihi a tak serio to już się nie mogę doczekać, choć u nas to było nie lada zaskoczenie bo w pierwszym miesiącu starania nam wyszło wink

7

No my się ponad rok staraliśmy i zaczęłam powoli tracić nadzieję na dziecko, ale w końcu się udało smile
Ja też się już właśnie nie mogę doczekać maleństwa smile zleci szybciej niż nam się wydaje smile Z jednej strony Ci zazdroszczę że  będziesz wszystko sama kupować, uwielbiam chodzić po sklepach z dziecięcymi ciuszkami, no ale u mnie nie ma sensu chodzić po sklepach i kupować rzeczy które już mam.
No odnośnie zakupów typu wózek, łóżeczko: wózek odkupimy od siostry męża, a łóżeczko nie wiem czy nie kupić używanego, nie ma za bardzo sensu kupować nowego bo to są astronomiczne niekiedy ceny, a używane na tablicy czy allegro można kupić za grosze i do tego z całym kompletem, za wózkiem też się początkowo rozglądałam za używanym no ale mam już więc jeden problem z głowy smile

8

No to faktycznie chwilkę smile tym bardziej, że Ty z tego co widzę dużo młodsza odemnie jesteś ja jestem rocznik 85 smile ale najważniejsze że się udało smile a chodzenia po sklepach nie ma co zazdrościć wszystko co mi się podoba niestety bardzo drogo wychodzi... także chyba troszkę kupię używki i kilka sztuk takich ładniejszych nowiuśkich big_smile chyba się nie oprę tongue hahaha

9

No ja jestem 89 rocznik, choruje na niedoczynność tarczycy i tak się zeszło, ogólnie była opcja że mogłam wogóle nie mieć dzieci... ale na szczęście będziemy mieć wymarzone dziecko smile
Szczerze Ci powiem że jakbym miała kupować cała wyprawkę dla malucha, w większej części kupowałabym ciuszki używane bo nie wyrobiłabym finansowo kupować wszystko nowe, tym bardziej że mąż tylko pracuje. Ja dzisiaj kupiłam takie śliczne spodenki dla synka używane, a wyglądają jak nowiutke smile wystarczy wyprać dwa razy, trzeci raz w proszku dla dzieci i gotowe do użytku smile

10

Tak właśnie dziś stwierdziłam, że jak jest trochę czasu to będę stopniowo kupować po troszkę ciuszków big_smile także pierwsze 2 za mną big_smile hihihi my oboje pracujemy także bardzo źle nie ma big_smile a zmieniając temat powiedz mi ile do tej pory zdążyłaś przytyć bo ja 4,5 kg i nie wiem czy to dużo czy mało jak na połówkę ciąży... i mój dosyć wysoki wzrost...

11

Oj temat wagi... nie lubię go smile Doszło mi jakieś 7-8 kg hmm
Nie jestem pewna ale wydaje mi się że waga w ciąży to zależy od kobiety, tak samo jak przejście przez ciążę, jedna kobieta będzie ją przechodzić źle a druga może niemalże cała ciążę bez żadnych dolegliwości smile

12

Ja właśnie się zastanawiałam czy nie za dużo przytyłam. do tej pory mam jakieś niecałe 5kg do przodu... ale to się okaże na końcu dopiero. Puki co odpukać nie mam większych zachcianek:p hihihi nie latam po śledzie czy coś w śrdoku nocy do lodówki tongue

13

No u mnie różnie bywało jak byłam u rodziców to potrafiłam o północy iść do lodówki po przekąskę jakaś smile Ale jak jestm u teściów to nie mam jak bo mają pokój koło kuchni smile więc nie podjadam już w nocy, a jeśli już to ewentualnie wafle ryżowe mam pod ręką, dobre i nie tuczą smile

14

Wafli nie lubie jak bym już miała podjadać to czekoladę albo lody czekoladowe:p hihihi ale puki co jest ok.... my mieszkamy sami więc sama decyduje co mam w lodówce więc jak nie kupię czekolady to jej nie mam więc i ochota mniejsza wink) hihihi

Mam pytanie co robić jak mnie bierze jakieś przeziębienie a nie chce się rozchorować?
Czy w ciąży to już jedynie czosnek zostaje? Czy można coś więcej wziąść? sad( mam nadzieje, że mnie nie rozłoży całkiem... walczę cały czas tongue

15

Nie mogę Ci nic doradzić bo mnie jak narazie nie rozłożyło, teściowa już drugi albo trzeci raz choruje a ja (odpukać) nie zaraziłam się od niej. Wiem że na ból gardła są specjalne tabletki dla ciężarnych i karmiących, a po za tym możesz w ciąży brać w ostateczności paracetamol. A z takich domowych sposobów spróbuj może zagotować mleko dodać łyżeczkę miodu, żabek czosnku pokrojony lub starty na tarce i pół łyżeczki masła. mnie kiedyś babcia takim sposobem leczyła i pomagało smile

16

Podłączam się! Witajcie smile

Też będę rodzić w sierpniu.
Jestem z sąsiedniego wątku "nadzieja na...", ale wpaść i do drugiego też nie zaszkodzi wink

Co do wyprawki, jeszcze zakupy nie rozpoczęte. Czaję się z tym strasznie tongue

Co do przeziębienia, to poza domowymi metodami, na gardło można pić syrop Prenalen.
Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i karmiących.
Tej samej firmy są też pastylki do ssania.
Mi ostatnio taki zestaw mocno pomógł.

Na katar można psikać sól morską i smarować nos maścią majerankową.

17 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2014-04-12 09:19:00)

Witamy sierpniową mamusię dorota.f i zapraszamy do dyskusji smile Znasz już płeć maluszka? 

No co do wyprawki to ja już część rzeczy sobie wczoraj przejrzałam, bo dostałam od siostry męża dwa spore pudła ciuszków smile I u swoich rodziców mam też trochę ciuszków więc moja wyprawka jest już w pewnej części zrobiona smile Ale i tak Wam dziewczyny zazdroszczę tego chodzenia po dziecięcych sklepach i kupowania takich maleńkich ciuszków, pewnie i tak się  nie oprę żeby wejść do takiego sklepu kilka razy i coś kupić smile

18

Płeć już znana. W moim brzuszku rośnie synek Olek smile

No ja też właśnie mam wór ciuchów do ogarnięcia, ale to po dziewczynce, więc zobaczę, czy coś w neutralnych kolorach tam znajdę.
W różowe fatałaszki synka ubierać nie zamierzam tongue

19

Hihihi no to tylko ja biedna i szukam po sklepach i na allegro jakiś ładnych mogą być różowe:p choć ogólnie wole neutralne kolory wink)) Synka bym w róż nie ubrała ale Córeczkę w niebieski bym nie miała kłopotu wink hihihi Gratulujemy Dorotka smile a na kiedy masz dokładnie termin? smile

20

No koszulki, spodenek czy bluzy to bym synowi różowych nie założyła, ale jeśli chodzi o body, czy śpioszki do spania, czemu nie.
dorota.f u mnie też będzie synek smile ale imienia jeszcze nie wybraliśmy, ja chciałam dać imię Bartuś ale mąż  nie chce smile za tydzień przyjeżdża na kilka dni do domu więc pewnie będziemy myśleć nad imieniem dla synia smile
misiak1234 jaka biedna smile jak dla mnie to frajda tak łazić po takich sklepach smile dasz radę, jeszcze masz troszkę czasu więc dasz radę ze wszystkim smile na allegro można nieraz kupić fajne "paczki" ciuchów (jeśli bierzesz pod uwagę używane ciuszki) szczególnie jak są licytacje, bo na kup teraz są astronomiczne ceny nieraz.

21

Nie no zakupy suuuper tylko żeby kasy mieć duuuużo tongue szukam szukam i kupię troszkę używki bo na wszystko nowe to mnie chyba nie stać a pozatym trochę szkoda na codziennie zupełnie nowych ciuszków wink) a na wyjściowo troszkę sobie pokupię;)) u mnie z imieniem tez puki co debaty z Mężem zobaczymy jeszcze co wyjdzie wink))

22

Z imieniem dla córki to ja bym nie miała problemu smile Od dawna wiem że gdyby to była córka to miałaby na imię Zuzia, strasznie podoba mi się to imię smile i nawet męza udało mi się przekonać do tego imienia wink
Może Wy dziewczyny podrzucicie mi jakieś propozycje imion dla synka? smile

23

Misiak, mój termin to połowa sierpnia.

Kati, ja to miałabym problem z imieniem dla córki, gdyby to ona siedziała w brzuszku tongue
Imion dla chłopaka to ja lubię sporo, np. Szymon, Kuba, Tymon, Konrad, Maciuś, Jaś.

Co do ciuszków używanych, to bardzo często są one w dobrej cenie i w niezłym stanie.
Dzieci szybko rosną, więc ciuszek się nie zdąży zniszczyć.

24

Szymon i Kuba odpada mamy już to imię w bliskiej rodzinie. Tymon- nie, Maciuś nie bardzo Jaś też a Konrad mi się wogóle nie podoba. Jak widzisz jestem wybredna smile

25

A my dalibyśmy Synkowi Piotruś tongue mi się Maciuś podoba big_smile hihihi a że będzie dziewczynka to ja chciałam baaaardzo Nikolę ale Mąż upiera się przy Maji tongue także jeszcze zobaczymy co wyjdzie:P może wymyślimy całkiem coś innego tongue a ciuszków już zdążyłam parę kupić big_smile gorzej jak okaże się że to nie dziewczynka to lekarza uduszę za te różowe ciuszki tongue hahaha

26

misiak ja w piątek mam wizytę u lekarza i mam jeszcze taką cichą, malutką nadzieję że jednak będzie dziewczynka smile ostatnio nie powiedział mi że na sto procent będzie chłopak więc jest jeszcze nadzieja smile

27

Kati, no to faktycznie musisz się pozbyć wybredności i jakieś imię przygarnąć.
U nas było tak, że ja bardzo chciałam chłopca, mąż raczej dziewczynkę, więc bardzo się cieszyłam, jak na genetycznym zasugerowali, a na połówkowym potwierdzili, że rośnie w brzuszku synek wink
Choć i tak najważniejsze, żeby dziecię było zdrowe!

Misiak, gender od pierwszych chwil mu wtedy wprowadzisz tongue

28

No napewno jakieś imię przyjmę, nie mam innego wyjścia smile
Mąż ma dużą rodzinę i jeśli chodzi o dzieci to przeważa płeć męska, tak więc jest sporo imion które mi się podobają a są już zajęte, bardzo mi się podoba imię Szymon, Tomasz, Adrian no ale te imiona są zajęte smile

29

No dziewczyny coś się tu cicho zrobiło smile Co u Was, jak przygotowania do Świąt?

30

Hihihi widocznie prace przedświąteczne nie pozwalają tongue a tak serio to ja ostatnio wogóle nie mam czasu na nic... jak sobie nie umyśliłam za firanką do kuchni jeździć to rolety do okna zamawiać i tak schodzi tongue  ale za to rozłożyliśmy ostatnio takie przenośne łóżeczko dla Małej wink)) teraz czekam tylko na ładniejszą pogodę i będę krzewy w ogródku sadzić bo już czas najwyższy ale takie zimno, że nie ma jak sad

31

Ja to bardziej niż do Świąt, już teraz przygotowuję moje małe mieszkanko na nowego lokatora. Zaczęłam od czystek w szafach wink

Co świątecznych robót, to ja mam właściwie z głowy, bo wybywam na działkę i tam dopiero będziemy myśleć nad gotowanie. Ale oczywiście ma być mało, co by za dużo czasu przy stole nie siedzieć.

Jak Wasze poszukiwania imion? Coś się wyklarowało?

32 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2014-04-15 20:28:51)

No u mnie wypieki będą się zaczynać w czwartek, tak sobie umyśliłyśmy z teściową smile sałatkę zrobię dopiero w sobote, bo będę robić z pomidorem i może mi wodą podejść.
misiak1234 Ja to do ogródka się wybieram od zeszłej środy, chcę róże trochę podciąć ale się zebrać nie mogę smile Chciałabym trochę porządków konkretnych porobić na podwórku ale pogoda do niczego i najzwyczajniej w świecie jak się wezmę za coś to zaraz mnie zadyszka bierze smile
dorota.f ja imię mam w pewnym sensie wybrane tylko czekam aż męża przekonam do Bartosza smile chyba że mąż znajdzie jakieś ładniejsze imię smile a może okaże się że jednak będzie dziewczynka smile No ja jako takie porządki w szafie już zaczęłam robić jakiś czas temu, mam dość sporo miejsca na ciuszki dla dziecka.

33

Witam;-) ja też mam termin na połowę sierpnia, pierwsze dziecko;-) do tej pory z dzidzią było wszystko ok, ale dzisiaj na usg dowiedziałam się, że główka jest wielkości jak w 22 tyg. a jest już 23 tydzień:-(

34

Witam Rurka z kremem smile
Przede wszystkim gratuluję smile
Wszystko się ułoży i będzie w porządku, ale po za tym wszystko dobrze z maluszkiem?

35

Gratulujemy Rurka z kremem! Wymiarami aż tak bardzo się nie przejmuj mój lekarz twierdzi, że nawet do 2 tygodni niektóre mogą się mylić. Także zajmij się przyjemniejszymi rzeczami przed narodzinami niż zamartwianiem co i jak. Każde dziecko rozwija się innaczej i w różnym tempie smile Także głowa do góry i duuuużo uśmiechu wink))

36

dziękuję;-) cała reszta jest ok

37

Dziewczyny mam do Was pytanie odnośnie ruchów dziecka. Ja jestem obecnie w 25 tygodniu i wydaje mi się że zbyt mało dziecko się rusza. Zazwyczaj najbardziej aktywny jest wieczorem a dzisiaj jakoś tak nie czuję ich zbyt wiele. A jak jest u Was, Wasze dzieciaczki często są aktywne? W ogóle to orientujecie się jak to powinno wyglądać w tym tyg ciąży?

38

Rurka z kremem witaj!
Nie martw się na zapas! Tydzień różnicy to przecież mieć znaczenia zupełnie nie powinien.
A co powiedział lekarz?

Kati, ja mam środek 22 tygodnia i mój syn też jest raczej leniwy wink
Najczęściej czuję go, tak jak Ty przed spaniem. Ale to też pewno dlatego, że za dnia jestem dość aktywna, a gdy się ruszam, to dziecko od bujania się lula i śpi. No i podczas swojej aktywności mogę też nie czuć tych ruchów.
Po za tym, wydaję mi się, że na razie to jeszcze za wcześnie na regularność ruchów.

39 Ostatnio edytowany przez kati1989 (2014-04-17 08:18:11)

Dorota.f posiedziałam jeszcze trochę wczoraj na internecie i wyczytałam że dziecko można też nie czuć dlatego że ma jeszcze dość sporo miejsca i się może obracać w dowolną strone nawet tak że jego kregosłup będzie opierał się o moj brzuch i jak kopie w tym momencie można po prostu nie odczuwać tych ruchów bo są one skierowane nie na zewnątrz tylko wewnątrz. Tak więc się troszkę uspokoiłam, po za tym jutro mam do lekarza to będę widziała małego na usg i zobaczymy co tam w tym brzuchu wyprawia smile
no i po 28 tyg powinno się już liczyć ruchy, min 10 ruchów na 12 godz. więc możliwe że jeszcze za wcześnie na regularność ruchów małego smile

40

Witam wszystkie dziewczyny!
Termin mam na drugą połowę sierpnia. Jest to 2 dziecko smile Obecnie jestem w 22 tygodniu, jak Dorota.f.

41

Witamy Cię kiniak1 smile
Mamy się kogo teraz doradzać skoro to już Twoje drugie dziecko smile

42 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-04-17 17:34:47)

kati1989 napisał/a:

Witamy Cię kiniak1 smile
Mamy się kogo teraz doradzać skoro to już Twoje drugie dziecko smile

Witaj kati1989 smile
Jasne, że możecie, tylko nie wiem czy będę pamiętać bo to było trochę temu. Dziecko już w szkole podstawowej jest smile Ale ciążę przechodzę podobnie. Na kiedy masz termin dokładnie, jak się czujesz? Doczytałam, że masz niedoczynność tarczycy, ja także, na razie jest w porządku na lekach.

43

kiniak1 napisał/a:

Witaj kati1989 smile
Jasne, że możecie, tylko nie wiem czy będę pamiętać bo to było trochę temu. Dziecko już w szkole podstawowej jest smile Ale ciążę przechodzę podobnie. Na kiedy masz termin dokładnie, jak się czujesz? Doczytałam, że masz niedoczynność tarczycy, ja także, na razie jest w porządku na lekach.

Termin mam wyznaczony na 2 sierpnia. Teraz to już niemalże bajka smile żadnych mdłości, wymiotów (a to chyba najgorsze w ciąży), jedynie zgaga mnie czasem dopada, bo po za tym jest w porządku, mały się rozwija prawidłowo. No choruję na niedoczynność od dawna, robiłam badania w poniedziałek, bo jutro jadę na kontrole do lekarza gin. i przy okazji tsh zrobiłam podwyższone trochę ale w normie (1,7). W zeszłym miesiącu wynik był sporo niższy (0,7) ale gin. mówił że lepiej jak jest bliżej 1,5 bo taki jest prawidłowy wynik. Ja w tej chwili przyjmuje euthyrox 175, mam dość różne wyniki, tsh skacze już od jakiegoś czasu, to samo miałam jeszcze przed ciążą.

44

Ja także biorę euthyrox, wyniki są w normie, a przed ciążą nigdy nie były. Tzn. wahały się np.75, 56, potem spadało i znowu rosło, także duże odstępstwa. Objawy ciążowe nadal są, zgaga, wymioty- nie wiem kiedy i czy przejdzie.. Wymiotuję dosyć dużo, być może mój organizm nie toleruje cukru- nie wiem czy może tak być. W przyszłym tygodniu mam obciążenie glukozą, a w pierwszej ciąży miałam cukrzycę ciążową sad Jeszcze problemy z astmą, choć nie biorę leków i przewlekłe zapalenie zatok- po operacjach.. Bez leków ledwo daje radę z nosem..

45

Witam, ja termin mam na 26.08 pozdrawiam przyszłe mamusie

46 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-04-18 10:26:56)

Witaj Katrinola! Ja też mam podobny termin, trochę wcześniej, ale pierwsze dziecko miałam 3 tyg wcześniej więc na początek sierpnia muszę być gotowa.
Który to dzidziuś, pierwszy?

47

Witaj Katrinola smile Jak u Ciebie samopoczucie?

Kiniak1 oj to chorób masz trochę, ja mam tylko albo aż niedoczynność. U mnie na szczęście wymiotów nie było wcale, skończyło się na mdłościach.

Wczoraj byłam u lekarza z małym jest wszystko w porządku, rośnie i rozwija się prawidłowo, no i opuściła mnie już nadzieja że lekarz się pomylił co do płci smile

48

Kati1989 to tylko się cieszyć że wszystko w porządku,  chłopiec- gratuluję smile
Zdrowych, wesołych i spokojnych Świąt dla Was! smile

49

Dziękuję smile Tak chłopiec będzie, pokazał się tym razem już całkiem wyraźnie i już raczej pomyłka nie wchodzi w grę smile Najważniejsze aby był duży i zdrowy chłopak smile
Masz rację trzeba się cieszyć że jest wszystko w porządku.

Również życzę wszystkim Wesołych Świąt i mokrego Dyngusa smile

Witam dziewuchy smile
Ja jestem chyba jedna z nielicznych z września, więc nie mam co zakładać wątku. Jeszcze w Sierpniu mam 38 tydzień, więc ciąża będzie się liczyła jako donoszona, a termin mam na początek września. Mogę się dołączyć? smile

51

Oczywiście, że możesz Patrycja Kornelia smile witam wszystkie tutaj nowe Mamusie. Jak święta? Dużo zjadłyście? wink

52

Witaj Patrycja Korneli smile Jak u Ciebie samopoczucie? Pierwsze dziecko?

Oj jedzenia było pełno jak to na Święta, podjadło się troszkę smile Święta, święta i po świętach smile Więcej zamieszania jak tych Świąt smile  A u Was jak po świętach?

53

Kiniak, Katrinola witajcie!

Patrycja, dobrze Cię tu widzieć. Będziemy teraz nadawać w dwóch wątkach, a co! smile

Co do tarczycy, to ja też mam małe problemy, ale obecnie leki zbiły TSH do 1,5, więc nie jest źle.

Kiniak, współczuję objawów. Mnie mdłości i wymioty uwięziły w domu właściwie do końca I trymestru. Wspominam ten czas koszmarnie. Na szczęście już minęły. A dostajesz jakieś leki na zmniejszenie objawów?

Kati, to będziemy miały sierpniowych synów! Następnym razem zapolujesz na dziewczynkę, a wtedy będzie miała już starszego braciszka, który się nią będzie dzielnie opiekował wink

54

No będzie widać czy napewno sierpniowych smile Narazie termin jest na 2 sierpnia ale to ten początkowy termin więc może się jeszcze zmienić. Oj co do dziewczynki to może być problem z genami męża, u niego w rodzinie to same chłopaczki się rodzą smile u palcach na jednej ręki można zliczyć dziewczynki smile Ale nadzieję będę miała że następne dziecko to będzie dziewczynka, chyba że mąż nie zechce się zdecydować na dalsze powiększanie rodziny smile

55 Ostatnio edytowany przez yacha (2014-04-22 16:22:45)

dorota.f napisał/a:

Podłączam się! Witajcie smile
Co do przeziębienia, to poza domowymi metodami, na gardło można pić syrop Prenalen.
Jest bezpieczny dla kobiet w ciąży i karmiących.
Tej samej firmy są też pastylki do ssania.
Mi ostatnio taki zestaw mocno pomógł.

Na katar można psikać sól morską i smarować nos maścią majerankową.

wtrącę się wink na katar też jest prenalen, właśnie się nim kuruję wink

56

Witam po świętach smile
Patrycja Kornelia witaj! Termin na początek września, więc bardzo blisko, a nigdy nie wiadomo smile
Dorota.f nic nie biorę na mdłości. Wczoraj się wystraszyłam bo spuchły mi nogi na wieczór, kostek nie widać, a miałam to w pierwszej ciąży... Dziś rano nie przeszło, teraz jeszcze bardziej spuchnięte, a leżałam..  Jutro wybieram się na badanie glukozy, też nie wspominam dobrze. A z nogami zobaczymy co będzie, na razie ciśnienie w miarę w normie.
Dorotę i Patrycję czytam od dawna na wątku nadzieja..:)
Co u Was, jak się czujecie?

Ja zjadłam trochę po świętach, ale się nie przeżarłam tongue
A dzisiaj mam dzień czekolady., oj ale ze mnie wyrodna matka tongue hehehe

58

Ja za dużo nie zjadłam, bo nie daje rady. A ze słodyczami jest ciężko, mdłości mam po nich, a tak to uwielbiam i jem dużo. Przy synku miałam cukrzycę ciążową. Więc może lepiej, na razie nie mam na nie ochoty.

kiniak ja nie mogłam patrzeć na słodycze i byłam przeszczęśliwa, ale widzę że od kilku dni to się zmienia i się martwię hmm

60

U mnie słodkości jak słodkości ale Mała chyba bardzo nie lubi majonezu tongue

Moja dzidziucha za to lubi surówki i owoce smile

62

Kati, no fakt, może Twój syn się w lipcu pojawić wink Nigdy się tego nie przewidzi, czy to przed czy po terminie się urodzi. Bo w terminie to podobno tylko kilka procent.

Kiniak, koniecznie zdaj relacje po tej glukozie. Ja dziś dostałam skierowanie i mało to zachęcająco się przedstawia tongue

Patrycja, no ja też owoce wcinam. Lubię, no i myślałam, że zdrowe są. No ale dziś mnie moja ginka trochę do pionu postawiła i kazała zmniejszyć ich pochłanialność i przerzucić się na większą ilość gotowanych warzyw, żeby zbyt nie tyć, bo jednak większość owoców to spore ilości cukru.
Na szczęście warzywa wchodzą mi równie dobrze, jak owoce wink

Dorota u mnie tak samo, mój gin też opieprza mnie za owoce sad Ale ja tak lubie truskawy i pomarańcze/mandarynki sad
wcinam z warzyw to paprykę, fasolę zieloną, marchJEwkę i szczypior tongue
A dzisiaj to prawie cała czekolada z okienkiem poszła sad
buuuuuuuuu

64

Dorota, nie wiem ile w tym prawdy ale podobno syn najczęściej rodzi się w terminie lub nawet po, więc możliwe że będzie sierpniowy syn smile

Tak się wtrące w Waszą dyskusję odnośnie owoców smile mi to najlepiej smakuje kiwi, mogłabym je wręcz non stop jeść smile Warzywa mi tak nie podchodzą za bardzo. Ja jak narazie mam polecenie od lekarza żeby odstawić słodycze lub chociaż do minimum zmniejszyć ich jedzenie (a ja je tak uwielbiam smile ), no ale czego się nie robi dla własnego dziecka.

A tak po za tym to jakie witaminy bierzecie? Chodzi mi o firme (prenatal, femibion itp.).

Ja biorę Witaminer Prenatal - bo są kapsułki z witaminami plus tran za około 25 zł. Starcza na miesiąc.
polecam, taki sam skład jak większość drogich tabletek dla mam w ciąży

Posty [ 1 do 65 z 2,151 ]

Strony 1 2 3 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024