Sierpniowe Mamusie 2014 - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 261 do 325 z 2,151 ]

261

Odp: Sierpniowe Mamusie 2014

Kiniak i tak trzymaj! Bez białka i bez problemu wink

Kati, to Ty już jesteś kobieto nieźle obkupiona. Fajnie, że już masz dużo z głowy.

Ja dziś trochę posegregowałam ciuszki, które już mam dla Olka. Kurczę, zastanawiam się, czego mi będzie więcej potrzeba; bodziaków z krótkim czy długim rękawkiem?
No bo w sierpniu to może być różnie. Upały i zimnica mogą się trafić z takim samym prawdopodobieństwem tongue
A Wy na jakie ciuszki się na początek nastawiacie?

Zobacz podobne tematy :

262

Dorota szczerze mówiąc do tej pory kupiła, dla swojego synka jedną rzecz, spodenki które tak strasznie mi się podobały że nie mogłam ich nie kupić smile a resztę rzeczy to mam od swojej siostry i siostry męża, więc dość dużo wydatków mi odeszło, no i za wózek musiałam zapłacić ale niewiele w porównaniu do kupna nowego, także na naszej głowie do kupienia zostały tylko pampersy i reszta chemii dla maluszka no i dla siebie muszę pokupić do szpitala. Teraz jak mąż przyjedzie to wybieram się po kołyskę bo u rodziców jeszcze stoi i można powiedzieć że będę gotowa na przyjęcie synka smile
Ja mam różne ciuszki przygotowane dla maluszka, krótki rękawek, długi, spodnie spodenki, a jak będę go ubierać to się okaże w trakcie bo trudno przewidzieć jaka pogoda i jakie temperatury będą na zewnątrz, bo jeśli chodzi o nasz pokój to jest od strony południowej i w lecie to w pokoju mamy gorzej gorąco jak na zewnątrz, więc na noc będę musiała małego ubierć naprawdę lekko żeby go nie przegrzać.

263

Kati nie miałam zamiaru straszyć, piszę tylko jak było u mnie smile Skoro lekarz tak powiedział to go słuchaj przede wszystkim. Jesteś w ciąży więc nerki teraz są obciążone, na pewno dużo pij, nie zaszkodzi, nie wiadomo czy coś ci dolega. Rób mocz częściej. Nie wiem jakie inne badania, ale w ciąży nic więcej raczej nie zrobisz, ze wszystkim do swojego gin i nie martwić się na zapas. Tak, ja miałam nieraz bardzo wysokie tsh, a w pierwszej ciąży nie chorowałam na tarczycę. Teraz jestem na wizycie co miesiąc i mam bardzo dobry wynik podobno, ok 1,5, mam dawkę 137.

Dorota, dziękuję, mam zamiar tak trzymać, oby organizm na to pozwolił smile Nie mam pojęcia na jakie ciuszki się nastawić, ale dziecko bardzo szybko rośnie, mój na 2 miesiące nie mieścił się w te rzeczy pierwsze.  Trochę rzeczy na upały, krótki rękawek zawsze się przyda, ale też na chłód i deszcz. Krzyś urodził się w kwietniu, w czerwcu było chłodno i padało to miałam nawet dla niego takie pajace polarowe. Powodzenia na zakupach smile

Dobranoc.

264

Witam w kolejny deszczowy dzień! Kati jeszcze chciałam powiedzieć że ja miałam gestozę, co związane jest z nadciśnieniem, więc nerki wtedy ciężko pracowały.. Aby sytuacja się nie powtórzyła u mnie i u Ciebie także nie wystąpiła. Ja teraz mierzę ciśnienie 2 razy dziennie i zapisuje- nakaz lekarki. Miłego weekendu.

265

Kiniak ja nie mam możliwości mierzenia regularnie ciśnienia, ale na każdej wizycie czy to u ginekologa czy endokrynologa ciśnienie mam bardzo dobre, więc może rzeczywiście to końcówka ciąży wpływa na to że te nerki bolą.
Również życzę miłego i słonecznego weekendu smile

266

kati no ja tez się na 37 tydzień już szykuje żeby być w gotowości:) Więc też od lipca zacznie się gorący okres. W sumie to tego czasu coraz mniej wink Nie wiem gdzie to tak szybciutko zleciało. Nerki się sprawdza jeszcze oznaczając kreatyninę we krwi. Jak Ci mocz wychodzi w porządku (jak na ciążowe normy) to nie ma potrzeby dodatkowych badań robić. Nerki jak zaczynają boleć to bolą cały czas bez przerwy i z bólu się zwijasz dosłownie. Nic nie jesteś w stanie zrobić, siedzieć, leżeć, stać.

asienka mi na każdym usg potwierdzają termin na 23.08, podobno obowiązujący jest ten z usg w 10-14tc. Ja na allegro kupiłam ciuszki dla Mani i pewnie będę kupować zakupy higieniczne typu podkłady, koszule do karmienia, zestaw do pazurków itd Nie lubie chodzić po sklepach. Torbę też muszę sobie sprawić.

dorota podobno jutro ma być u nas wreszcie słońce smile Ja mam chyba po równo body z długimi i krótkimi rękawami. Na ten krótki w razie co to jakiś kaftanik czy bluzeczkę z długim rękawem można założyć. Zresztą jak teraz sobie pływa w temeraturze 37st to jak na dworzu będzie 32 to dla Olka moze być zimnica:D

Ostatnio zauważyłam że jak rano wstaje to mam strasznie opuchniętą twarz, policzki, brodę, pod oczami schodzi mi po jakiejś godzinie ale nigdy tak nie miałam.

267

Kulka na początku ciąży sama sprawdzałam wyniki po normach, narobiłam sobie tylko strachu bo nie mieściły się w normach i od tamtej pory nie przeglądam tak wyników bo nawet lekarz powiedziała że normy podane na wynikach są ogólne nie dla kobiet w ciąży. Z moczu znowu mi wyszła infekcja ta co miesiąc temu i biorę znowu tabletki, ale zaczyna się chyba już poprawiać bo nie ganiam już co 10min do toalety smile ale po za tą infekcją (które w ciąży to niestety rzadkością nie są) to mam w porządku wyniki zarówno mocz jak i krew.
NO tak zleciało bardzo szybko, ale mnie to nie martwi a wręcz przeciwnie, bo już niedługo powitamy na świecie nasze pierwsze dziecko smile
JA też czasami mam opuchnięte powieki jak się budzę i też wcześniej tego nie miałam, ale znalazłam sposób na to, jak tylko po przebudzeniu czuję opuchnięte powieki moczę ręcznik w chłodnej wodzie i robię sobie okład na10-15 min i przechodzi, ale mam zamiar kupić sobie żelową, chłodzącą opaske na oczy żebym nie musiała się bawić z ręcznikiem. Może takie coś Ci pomoże na opuchliznę twarzy

268

Witam niedzielnie i trochę słonecznie- w końcu smile

Kati, mi lekarka radziła zainwestować w ciśnieniomierz z powodu pierwszej ciąży, były wskazania, skoro Tobie nie każe to jest ok, ja też na wizytach mam ciśnienie w porządku, ale mam mierzyć w domu codziennie smile Jak masz wyniki moczu ok, to się cieszyć:)

Kulka ja też mam termin na ok. 23 sierpnia smile Potem faktycznie już nie chcieli mówić jaki wychodzi. Twarz to ja mam opuchniętą rano normalnie.

Pozdrawiam wszystkie!

269

kati mi wychodza jakies male ilosci bakteri w moczu ale posiew zawsze jalowy wiec tylko zurawine kaze mi lekarz brac i duzo pic.

mi sie robia oponki pod oczami i pomaga rozmasowanie szybciutko wtedy znikaja, ale na reszte twarzy nie mam sposobu musi po prostu samo zejsc.

270

Witam w słoneczne i cieplutkie popołudnie smile U mnie dzisiaj słonecznie, w końcu i humorek dopisuje smile NO widzę że chyba bez potrzeby panikuję smile Muszę chyba trochę dystansu nabrać bo do końca ciąży zwariuję z tego przejęcia i zamiast na porodówkę to wywiozą mnie do szpitala psychiatrycznego smile
Jak Wam mija dzień kobietki? U mnie wszystko w jak najlepszym porządku, mały dzisiaj rozbrykany trochę smile

271

Witajcie smile

U mnie też słonecznie, to humorek od razu lepszy chociaż męża nie ma bo musiał do Poznania pojechać,  ale na szczęście już wraca i wieczorem będzie smile Pojechał o 1 w nocy oczywiście obudziłam się jak miał jechać bo chciałam buziaka a potem nie mogłam zasnąć do 5.30! Haha i dziś trochę jak zombi chodzę big_smile

Dziewczyn współczuję Wam tych problemów z nerkami i opuchlizną, ja tam nie mogę narzekać bo czasem tylko kręgosłup mnie troszkę boli, ale ogólnie nie jest źle. 

Remont uważam za skończony smile zostało kupić karnisz, firanke chce tzw. makaron, żyrandol  i kilka dodatków,  i najważniejsze łóżeczko i komódkę na rzeczy dla Michasia smile hehe już się nie mogę doczekać. 

Co do ciuszków to też nie za bardzo orientuje się ile jakich ubranek mi potrzeba. Mam nadzieję,  że nie wykupię calego adortymentu wink

Kiniak extra, że nie masz tego białka w moczu, czyli wszystko ok. Jak samopoczucie? Jak z mamą? 

Kati mój szkrab też dziś rozbrykany. Schizować to ja coś czuję,  że będę pod koniec ciąży czy dzidziusiowi nic nie jest czy wystarczająco dużo się rusza itd.

Dorotka co u Ciebie? pewnie zapracowana, nadrabiasz deszczowe dni?

kulka mi z usg z 13 tyg na 30 lipca wychodzi termin a co będzie to się okaże. 

Dziewczyny jakie plany na jutro? Ja idę na morfologię i mocz, ciekawe czy te bakterie się choć trochę zmniejszyły. 

Buziaki dla Wszystkich

272

Asienka ja od początku ciąży mam schizy że coś może być nie tak, straciłam kiedyś jedną ciążę i może dlatego świruje czasami, w każdym bądź razie mam nadzieję że wszystko do samego końca będzie w porządku smile No z resztą do tego końca to nam wile czasu już nie zostało smile Napisz jak Ci wyniki wyszły, jak już je dostaniesz.

Jak dzisiejsze samopoczucie kobietki? U mnie dobre a nawet bardzo dobre, słońce od samego rana przygrzewa porządnie, a jak jest słońce to i humorek dopisuje smile

273 Ostatnio edytowany przez asienka88 (2014-05-19 11:01:11)

Hej

Już po pobraniu, wyniki wieczorem więc dam znać.

Kati przykro mi  z powodu straty pierwszej ciąży, teraz wszystko będzie dobrze!
będzie zdrowy, piękny Syn!
Mi humorek też dopisuje bo i pogoda piękna smile słoneczko świeci i jest cieplutko.
Synuś harcuje w brzuszku smile 

Teraz mała kawka i biorę się za dokończenie sprzątania i może czas na pranie,  na ten tydzień mam ambitny plan hehe posprzątać strych zobaczymy czy się uda smile

Dziewczyny a co u Was?

Pozdrawiam i przesyłam duuuuuuużo słoneczka smile

274

Od wczoraj w Wawie pięknie! Nie mogło tak być w sobotę? My mieliśmy sesję plenerową (wieczór panieński) i akurat było takie oberwanie chmury, że masakra tongue

Kulka, no właśnie, racja z tymi bodziakami z krótkim, bo zawsze można coś narzucić dodatkowego. U mnie też na razie wychodzi, że mam w miarę po równo. Tylko jeszcze rozmiarówki muszę ogarnąć.

Asieńka, no i macie wszystko pięknie gotowe. Zazdroszczę, bo my jeśli chodzi o meble i miejsce dla Olka jesteśmy w czarnej dupie tongue
Może w czerwcu będzie więcej czasu, bo na razie to nie ma opcji.

Kati, wiem o czym piszesz, jeśli chodzi o schizy. Też mam i nawet z tym nie walczę, bo to mocno i głęboko siedzi w psychice. Staram się tylko, aby pozytywnych myśli było dużo, to trochę tłumią te demony z przeszłości. Dobrze będzie. Musi być smile

Julka, czy Ty już dostępna? Chwal się, jak było wink

PatrycjaKornelia, zaginęła. Na "nadziei" też się nie pojawia. Daj znać, jak Ci ciąża mija.

Pozdrowionka ze słonecznej Wawy od Olka smile

275

Witam !

Kati spokój na pewno pomoże smile

Asienka z mamą jak to z nią smile raz lepiej, raz gorzej. Na razie jeszcze mogę z domu wyjść w razie czego, ale jak będzie dzidziuś to już nie będę mogła tak wyjść zawsze. Daj znać jak wyniki badań.

Samopoczucie ok, mąż rano pojechał znowu na cały tydzień. Mam zamiar coś zamówić na allegro dla dziecka w tym tygodniu. Znowu słonko i teraz tak ma być. Dziewczyny narzekać będę jak się upały zaczną..

276

hej:) Już od 5 dni jesteśmy w domu ale nie miałam weny zaglądać sad
Było cudnie ale średnio ciepło hmmm tubylce nam mówili, że pechowo trafiliśmy bo na ogół Maj mają cieplejszy. Dzień przylotu do Aten i poniedziałek było pięknie bo 24-25 stopni ale już we wtorek byliśmy na Corfu a tam d**a bo pochmurno i niecałe 20 stopni hmm dopiero po kilku dniach się ociepliło i gdy wracaliśmy to było bardzo ciepło wrrrrr
Ale i tak Grecja jest piękna i zjawiskowa smile Zazdroszczę tym co tam mieszkają! Trochę mi ten brzuch przeszkadzał i nie weszłam na Akropol ale wysłałam męża by zdjęcia porobił a ja zostałam na dole w takim pareczku koło teatru ze śpiącą Lilą tongue
Powybieram i postaram się wrzucić jaką foteczkę. A tak poza tym to podróż minęła mi bez problemów i powiem nawet , że czułam się tam znakomicie smile klimat mi służył wink Lilce na odwrót bo jak nam przesypia noce to tam się budziła i ogólnie była bardziej marudna...no ale tragedii nie było i nawet wypoczęłam hehe big_smile

A jak wasze samopoczucie dziewczynki? Poczytam was trochę by być na bieżąco
I wchodzę dzisiaj w 27 tydzień smile Więc stawiam soczek smile

277

Dzien dobry dziewczynki:-) Wczoraj juz nic nie pisalam bo zajecia ze szkoly rodzenia sie przeciagnely i wrocilam wykonczona do domu. Ogolnie jak macie mozliwosc chodzic to polecam. Ja osobiscie jestem zadowolona bardzo, wczoraj byly zajecia bardziej teoretyczne o porodzie i skad kobieta wie jak rodzic i czemu powinno jej sie pozwolic na swobode porodu. Dla facetow bylo jak nie przeszkadzac (moj zadal takie pytanie) :-D Seks przyspiesza porod jak sie juz zacznie a nie jak panuje przekonanie jest sposobem na wywolanie :-)

Dzis obciazam sie glukoza, nie takie straszne to badanie jak pisza, ale bez cytryny to bym nie dala rady:-P

278

Julka, grunt, że wyjazd i relaks udany. Z pogodą to jest zawsze ryzyko, a może i lepiej, że upałów nie było, bo byś się może z brzuszkiem męczyła.
Zdjęcie dawaj, chętnie sobie pomarzymy o pięknych widoczkach wink
A jak Twoje samopoczucie, dawaj nam tu też swojego brzucha. My się już tu chwaliłyśmy smile

Kulka, no nam też babeczka o seksie i jego wpływie na przyspieszanie opowiadała. Dodatkowo nasienie ma bardzo dobry wpływ na nasz "środek" i warto je sobie przed porodem aplikować tongue
Ale żeby można było mówić o pobudzeniu do porodu, to czop się musi usunąć, bo inaczej właśnie blokuje dostęp.
Dlatego seksu unikać podczas ciąży nie trzeba, bo niczym nie on grozi.

Glukoza u mnie też dzięki cytrynce była taka znośna.
A kiedy wyniki?

279

Witam Dziewczynki smile co tam u Was? U mnie dziś początek malowania salonu. I w takich chwilach żałuje że nie mam drzwi w domu np do kuchni tongue makabra nie mam jak obiadu ugotować tongue będę musiała jakiś bar zaliczyć przed zajęciami z dzieciakami wink) hihihi Mąż był 2 i pól dnia i znów wyjechał sad niby na tak długo puki co ostatni raz ale ciężko mi bez niego. Za każdą błachostką muszę się prosić kogoś nawet głupiej trawy nie mogę sama skosić bo kosz ciężki ;/ ale pozatym było miluśko jak był mimo, że tak krótko big_smile

Mam pytanko. Czy któraś z Was ma ból którejś kończyny? Bo od niedzieli makabrycznie boli mnie lewa noga z tyłu sad wczoraj myślałam, że na zajęciach nie wysiedzę tak mnie bolało sad dzwoniłam wieczorem do gin powiedział, żeby brać magnokal nie 1 tylko 3 razy dziennie, że widocznie magnez aż tak mi spada. A że jak nie pomoże to wtedy się do niego zgłosić. Czy któraś tak miała?

Co wogóle porabiacie na taką piękną pogodę?? big_smile pozdrowienia z południa Polski tongue

280

Cześć dziewczyny! No i zaczęło się gorąco, będę w domu siedzieć popołudniami, bo nie dam rady chodzić na upał. Kręgosłup pobolewa, szczególnie z jednej strony.

Julia UK dobrze że wróciłaś i odpoczęłaś przede wszystkim smile Witamy po przerwie i w 27 tygodniu również smile Zdjęcia bardzo mile widziane smile Ja brzucha i dzidziusia z usg dodałam smile

Kulka24 u mnie też nie było najgorzej z tą glukozą, tzn. nie zwróciłam jak z synkiem w ciąży smile
Daj znać jaki wynik smile

Witaj Dorota smile Pogoda na sesje zdjęciowe piękna smile

Misiak1234 mój też wyjechał na tydzień znów lub dwa.. Nogi raczej nie bolą, tylko takie zastoje mam jak wstaje, że nie mogę ruszyć nimi w ogóle.

Reszta odzywać się i pozdrawiam smile

281

Wyniki beda dzis popoludniu, ale w czwartek mam wizyte wiec dopiero w czwartek odbiore:-) Jeszcze ciasta i owoce powcinam:-)

Mnie szczesliwie takie bole i skurcze omijaja. Czasem mi dretwieje reka ta na ktorej spie, bo teraz jak sie juz uloze na jednym boku to tak cala noc spie.

282

Kulka to całkiem spokojną masz noc, ja wstaję zawsze do wc i przewracam się dużo razy w nocy, a ciężko z brzuchem smile To czekamy na czwartek i wieści smile

Ja jutro mam badania podstawowe i drugi raz toxoplazmoza. Wyniki w poniedziałek na wizycie.

283

Ja tak jak Kulka rowniez polecam szkole rodzenia.W pierwszej ciazy chodzilam i wiele cennych informacji zdobylam z mezem np. o poprawnej postawie kobiety ciężarnej czyli o tym jak powinno sie siadac po 34 tygodniu aby wspomoc dziecko w prawidlowym ulozeniu do porodu i wiele wiele innych "dobrycg rad" wink Poznałam tez bardzo fajna dziewczyne z ktora do dzis utrzymuje kontakt.
Teraz moj szpital zaczal zajecia dla ciezarnych ale mi czasowo nie pasuje i dlatego daruje sobie. Chodze z Lila na takie zajecia rozrywkowe dla mam z maluszkami do Baby clinic i dlatego na szkole rodzenia braklo juz czasu :)Mam w tym Children's Centre zajęcia muzyczne, masaz dla najmlodszych, czytanie, spiewanie oraz zabawy na placu zabaw wink a wszystko to w towarzystwie innych maluchow i mam wiec jest milo i wesolo wink

a to ja w 26 tygodniu ciazy
http://static.pokazywarka.pl/i/2954537/289725/27weeks.jpg

284

Co do szkoły rodzenia żałuję, że mi się nie uda uczęszczać. Ale to drogo.
Julia piękny brzuch, zgrabny smile

285

dorota.f miło, że myślisz o moim zaginięciu smile
Jestem jestem. Remont mam, internet tylko po 22 ( i to dopiero od prawie 2 tyg siadam po raz pierwszy).
Ale myślę o was smile i trzymam kciukasy za rozwój waszych maluszków smile

Julia UK - piękny brzuszek! smile

286 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-05-21 09:43:03)

Dzień dobry w upalny dzień! Byłam rano na badaniu, słabo mi było przed, podczas pobierania krwi ok smile

Cześć Patrycja Kornelia, co u Ciebie?

Asienka miała dać znać jak wyniki ?

Jutro planuje podjechać do lidla, mają być rzeczy dla dziecka i biustonosz do karmienia. Syna nie karmiłam, ale pokarm był.

287

Witam słonecznie

Odpisuje dopiero teraz bo byłam strasznie zmęczona, robiliśmy wykończenie pokoju tz. karnisz, firanki itd. zeszło się z tym wszystkim.
Wyniki  hmmm coś tam w moczu jest tz. jakieś bakterie, ale więcej to mi gin powie, na razie się nie przejmuje, morfologia też chyba w normie.

Julia fajnie, że wyjazd się udał! zapodaj tu jakieś zdjęcia z wyjazdu smile  aaaaaaaaaaa i brzusio piękny!!!

Misiak współczuje z tym remontem sama się dopiero co ze swoim uwinęłam, a to tylko tylko jeden pokój... ale za to jestem bardzo zadowolona. Jak samopoczucie?

Kulka super, że szkoła rodzenia Ci się podoba, a chodzisz z mężem czy sama? (pisałaś- skleroza?:D) i glukoza zaliczona hehe

Dorotka teraz pogoda zacznie dopisywać to dopiero sesji będziecie mieli, od pracy się nie ogonisz.

Kiniak już lepiej się czujesz? w poniedziałek  wizyta u gina? Też bym do Lidla podjechała, ale u nas jak te stare babki się rzucą na te rzeczy z gazetki to się nie dopcham hehe (one to masowo wykupują a potem na pobliskim rynku sprzedają) chociaż może im biustonosze do karmienie nie potrzebne:D 

Patrycja no w końcu się odezwałaś! już myślałam, że gdzieś tam w tym remoncie zaginęłaś smile  wiem jak to jest, człowiek pada wieczorkiem i nie ma siły na nic trzymaj się i pochwal się koniecznie jak skończycie.

A mnie dziś potworne skurcze łydek rano obudziły, myślałam, że się popłacze i to jeszcze w obu łydkach na raz, najgorzej to pod kolanami mnie boli, czuje nawet jak po schodach schodzę to mnie tam coś pobolewa ehhh chyba jakiś magnez muszę w aptece kupić.

A dziewczyny i od jutra w Biedronce jakieś rzeczy i akcesoria dla Mamusiek i Dzidziusiów cą dokładnie to nie wiem co, ale widziałam na ulotce Sudocrem i jakieś ubrania dla ciężarnych, może warto zobaczyć co tam  mają.

Lecę bo pogoniłam chłopa to mi dywan wytrzepie:) tylko muszę sama na niego okiem rzucić big_smile

Buziaki

288

Asienka czuję się dobrze, choć upały dają mi popalić, ale to chyba każdej, tak to kręgosłup z jednej strony boli od kilku dni. Mam nadzieję, że do końca tak nie będzie. A wizytę mam w poniedziałek.

Ja się właśnie wybieram jutro do lidla i do biedronki, słyszałam, że tam też ma coś być. Wiem jak ze starymi babkami, mieszkam w dużym mieście, pełno ich jak jest nowa ulotka smile Ale masz rację, być może na rzeczy dla matek się nie rzucą smile

289

Hej smile
Dziękuję dziewczynki :** Brzuszek może i zgrabny ale w ostatnim miesiącu w uda mi poszło i czuję się grubo tongue W pierwszej ciąży byłam szczuplejsza smile No cóż...
Zbiorę siły i chęci i wrzucę kilka foteczek ale najpierw muszę powybierać bo mój mąż to zapalony fotograf amator więc zdjęć chyba z tysiąc mamy z tej Grecji big_smile

290

Kiniak to super, że już lepiej. U mnie też dzisiaj cieplutko tz. 25-28, ale ja lubię taką pogodę, do tego pranie expresowo schnie.
Zobaczymy tylko jak będzie dalej z tym ciepełkiem, oby nogi nie puchły.

Muszę się ogarnąć bo dziś znajomi mają wpaść wieczorkiem i coś do jedzenia przygotować.

Kati a co u Ciebie?? Jak samopoczucie?

Pozdrawiam

291

Julia UK ale Ty jesteś niedawno po porodzie, a ja ponad 9 lat i też byłam szczuplejsza w pierwszej ciąży i to o kilkanaście kg..

Asienka ja też lubię ciepło, ale nie upał, a mam załatwiania trochę i akurat wychodzić muszę, właśnie o te nogi chodzi najbardziej i żeby nie zasłabnąć.

292

kiniak no wstaje raz w nocy do łazienki ok 2, mój mniej więcej wtedy z pracy wraca i to jest pora aktywności Mani, ale jak się już ułoże na jednym boku to tak śpie, bo ciężko mi się przekręcać.

Julia zgrabniutki masz brzuszek smile Pokazuj zdjęcia z podróży smile

Asienka chodzimy razem. Ja to przerabiam te zajęcia oddechowe i pozycje porodowe na ćwiczeniach dla brzuchatych to już trochę obyta jestem smile

293

Cześć dziewczyny smile
Trochę się opuściłam z pisaniem przez te ostatnie dni ale brak mi normalnie siły, fajnie że jest cieplutko ale ta pogoda mnie wykańcza czuję się dosłownie jak słonica smile
Wczoraj byłam u reumatologa i przesiedziałam prawie 5 godz w poczekalni, jak wróciłam to nie miałam siły na nic, nawet z mężem nie rozmawiałam jak zawsze (zazwyczaj nadaję jak katarynka smile ), no a dzisiaj wymyśliłam sobie że pójdę trochę teściowej pomóc w polu i chyba to odchoruję hmm zmogło mnie całkowicie i przez tą pogodę i przez pole hmm
A samopoczucie bardzo dobre, tylko nogi strasznie puchną przez te upały, u mnie dzisiaj termometr pokazał w cieniu 28 stopni hmm
Julia śliczny Twój brzusio smile Zazdroszczę Ci tego wypadu do Grecji, też gdzieś bym pojechała na wakacje ale niestety nie damy rady, myślałam że nam coś wyjdzie na weekend w czerwcu w Boże ciało, ale okazało się że mamy wesele, a nawet dwa w jeden dzień smile

294

Kulka ja właśnie wstaję tak ze 2 razy w nocy, ale przed ciążą też, ze względu na nerki. A tak to przekręcam się ale ciężko, bo albo kręgosłup albo ręka coś pobolewa.

Kati i co u reumatologa ? Ja w dzień staram się odpoczywać bo nie daje rady na taki upał, te nogi jak puchą to udręka, a ja jeszcze kręgosłup. Jeśli chodzi o słonicę smile to ja jak najbardziej się podpisuję, nie mogłam z wanny wyjść, jest coraz gorzej.

My też chcieliśmy gdzieś wyjechać ale nie wiadomo jak się będę czuła i jak mój będzie pracował po Bożym Ciele. Bo tylko 2 dni wchodzą w rachubę jak coś.

295

w poniedziałek jadę na badania bo dała mi skierowania a za tydzień na kontrolę. Diostałam skierowanie na posiew moczu, robiła któraś z Was kiedyś to badanie? Oprócz tego mam skierowanie na boleriozę, Igg, Igm i coś jeszcze ale nie pamiętam nazwy badań.
Ogólnie jest chyba w porządku, a na te badania podobno pani doktor kieruje niemal każdego dla sprawdzenia czy wszystko jest w porządku.

Ja jak narazie w nocy nie muszę wstawać do toalety, ale za to rano jak tylko się budzę to prawie biegiem lecę do łazienki smile

Zerkałam z ciekawości na stronę lidla i biedronki, w lidlu ciekawego jak dla mnie nic nie ma, ale za to w biedronce widziałam że będą chusteczki nawilżające z Dady, używałyście może ich kiedyś? Polecacie czy nie koniecznie? No i Lovela w biedronce wychodzi ok 8zł taniej jak w Rossmanie.

296

Julia, piękny brzusio. Bardzo zgrabny i kształtny! smile

Patrycja, Ty nam się tu melduj co i raz, żebyśmy wiedziały, jak się miewasz.

Wizyty w toalecie w przerwie snu zaliczałam jeszcze przed ciążą, więc teraz oczywiście też biegam.
Wiem już, że jak przyjdzie końcówka ciąży, kiedy to dzidzia mocno na pęcherz napiera, to ja w toalecie zamieszkam tongue

No i witam w klubie tych, którym skurcze nockę umilają. Na razie głównie jedna noga mi doskwiera, ale już się boję, że mój organizm się jeszcze rozkręci tongue

A dziś było bardzo pracowicie, bo się plenerowo wyżywaliśmy.
Tylko głowa potem rozbolała, bo chyba za dużo tego słońca i wrażeń było.
Jutro przerwa od zdjęć i czas na lekarza, a piątek znów fotki. Ciekawe, czy dalej będzie tak gorąco.

297

Hej babeczki smile

U mnie dziś cieeeeeepło, schowałam się w domu i robię małe porządki w szafkach z ubraniami.

Kati TY się kobieto oszczędzaj! gdzie tam robota w polu dla Ciebie! mam nadzieję, że się troszkę lepiej czujesz.

Dorotka to dziś się wizytujesz? daj znać co tam gin powiedział.

Kiniak daj znać czy coś w tym Lidlu upolowałaś:D ja się może do Biedry wybiorę po proszek do prania bo żadne ciuszki jeszcze nie uprane, z resztą nie mam tego dużo, ale proszek się przyda, czekam aż mi te Tesco otworzą, a to jeszcze tydzień... bo tam też podobno mają fajne ciuszki i chciałbym coś kupić dla Małego. 
Muszę się jeszcze z koleżanką umówić bo ona robiła zakupy w hurtowni z ciuszkami i brała całe opakowania (inaczej nie dało rady) tz. po kilka takich samych sztuk więc coś od niej odkupię.

Buziaki

298

Dorota tak myślałam, że zdjęciowo u Was w taką pogodę smile

Asienka byłam w lidlu i biedronce, w lidlu kupiłam biustonosz do karmienia, sukienkę ciążową, dla dzidziusia spodnie- 2 pary i body- 2 pary smile W biedronce body miały duże rozmiary, a krótki rękawek, więc jak maleństwo będzie miało 2, 3 miesiące to będzie jesień i kupiłam tylko proszek lovela, mały 600 g. Na allegro będę zamawiała ciuszki.

Upałów ciąg dalszy, a moje dziecko gra dziś mecz i trzeba z nim jechać.

Jak tam u Was?

299

Asienka no wymyśliłam sobie że jak pójdę na godzine czy dwie to nic mi nie będzie, teraz już wiem że to nie był najlepszy pomysł, a czuję się dobrze jedynie wczoraj mnie kręgosłup trochę bolał ale mi przeszło smile
U mnie też strasznie gorąco, od rana dwa razy wyszłam tylko na dwór bo nie daję rady, nogi opuchnięte do tego stopnia że kostek nie widać i głowa mnie do tego rozbolała hmm

Dorota napisz po wizycie smile

300

Dziś wizyta ekspresowa, bo głównie po receptę byłam.
Synka nie widziałam, ale za to posłuchałam pięknie bijącego serduszka.
Krew, ciśnienie w normie.
Waga na szczęście w gabinecie nie obecna, więc zostaję w błogiej niewiedzy, co do mojego przyrostu ciała tongue

Mi z Lidla koleżanka spodenki dla Olka kupowała, bo ja nie miałam dziś jak dotrzeć.
Jeszcze ich nie mam, ale podobno to dobra jakość tych ciuszków.
Ostatnio w lumpku trochę kupiłam - taniocha, a jakościowo super, bo prawie nie zniszczone.

Organizm mój chyba nieźle znosi upały. Dziś w Wawie ukrop, a mnie się całkiem dobrze funkcjonowało.
A u Was jak dzień minął?

301

Ja na upały nie narzekam chociaż większość czasu w domu spędziłam.

Dorota fajnie, że przynajmniej serduszka posłuchałaś. A na wagę to ja też nie wchodzę big_smile

Ja byłam w Biedrze i też tylko proszek do prania kupiłam, na początek wystarczy, zastanawiałam się jeszcze nad chusteczkami - chyba 3 opakowania plus pudełko, ale w końcu nie wzięłam.

Kiniak ja też te body oglądałam, ale było tylko na 68 i większe i mi się jakieś takie wielkie wydawały i też nie brałam, a do Lidla to może jutro zajrzę. A co do staników do karmienia TO JA TAKICH NIE ZNOSZĘ big_smile jak ja taki założę big_smile

302

Kati teraz tak puchną na upały, musisz uważać i leżeć do góry z nogami.

Dorota dobrze, że po wizycie dobrze smile a ta waga to się specjalnie schowała? smile Ja się aż boję, mam tak napompowany brzuch ostatnio, a tu dopiero początek 7 miesiąca..

Asienka no właśnie body za duże, pamiętam jak mój się topił w rozmiarze 50/56 smile A nie wiadomo jaka potem pogoda będzie więc na jesień coś cieplejszego trzeba. Te biustonosze też mi nie pasują, ale coś muszę mieć i wzięłam. Przy synku nie miałam takiego. Zamówiłam koszulę do karmienia do spania, szeroka taka, już teraz się przyda bo w spodenki na noc nie mieszczę się..

303

Ja już po wizycie i ćwiczeniach smile Słodycze mogę wcinać, glukoze mam idealną smile i po raz pierwszy wszystko w moim moczu książkowo jak nie u kobiety w ciąży smile
Za to w 4 tygodnie przytyłam 6kg ale dr nic nie komentowała, chociaż zwróciłam sama na to uwagę. Powiedziała że nareszcie widać że jestem w ciąży i nie ma żadnej wątpliwości że to to:) Teraz kolejna wizyta za 4tyg, potem już co 2 będą no i usg za 3 tyg mamy zrobić, mam nadzieje że Mania dalej jest Manią bo mam 35 sukienek dla niej smile Wczoraj układałam i liczyłam żeby wiedzieć co jeszcze kupować. No i jak będę chciała to oczywiście mogę się znieczulić w trakcie porodu bezpłatnie (do tej pory było płatne 600zł).

Nie udałam się w końcu do biedry po te body bo brakuje mi mniejszych rozmiarów a tam od 68 się zaczynały.

304

Asienka ja właśnie kupiłam te chusteczki Dady i powiem że są delikatne, myślałam że będą gorszej jakości ale sie myliłam i pozytywnie zaskoczyłam, tak w sumie to bardziej je kupiłam ze względu na pudełko smile spróbować można, jakby się mój Mały przyzwyczaił to bym kupowała te chusteczki, zawsze to troszkę taniej. Bo jeśli chodzi o pampersy z tej firmy to zamierzam ich spróbować, wg mnie nie ma sensu wydawać kasy na oryginalne Pampersy, no chyba że dziecko uczulenia dostanie to już inna sprawa.
Ja osobiście wolę prać ciuchy w płynie do prania, nie lubię proszków, dla dziecka też kupiłam płyn do prania.
Dorota ja na każdej wizycie słucham bicia serduszka ale za każdym razem to tak samo super uczucie usłyszeć bicie serca człowieczka w środku smile Cieszę się że w porządku z Wami smile
Mi lekarz na ostatniej wizycie zapowiedziała że to ostatnia wizyta w odstępie 4 tyg teraz już będę częściej na wizyty chodzić, lekarza wspomogę finansowo smile

305

Witam upalnie!

Kulka, to razem wcinamy słodycze smile Ja mam wizytę w poniedziałek i waga to się chyba popsuje jak stanę smile Ciekawe czy już będę chodzić co 2 tygodnie na wizyty. Z synem tak było od 4 miesiąca.Jak nie Mania to Maniek smile W biedronce duże były rozmiary, w lidlu mniejsze smile

Ja dziś raczej nie wybieram się na dłuższy spacer, dopiero jak odbiorę syna ze szkoły popołudniu, to na chwilkę.

306

Chyba dajecie radę w ten upał ?
Ja tylko chwilę byłam na polu dziś. ale wzięłam się za prasowanie, a przy żelazku dodatkowe ciepło.

Dobranoc

307

kiniak dla mnie pogoda jest super smile Nie narzekam, jedziemy dziś do teściów i mam w planach jutro calutki dzień spędzić na dworzu a podobno ma być jeszcze cieplej niż dziś.

308

Kulka, no takie wieści medyczne to wspaniałe info! Oby wszystko już tak pięknie zostało do końca!
A z tą wagą to chyba teraz tak będzie, że jeszcze trochę ciałka nam przybędzie wink No i dobrze niech nasze maluszki mają wielkie chaty na wypasie tongue

Kinak, ja tam gwiżdżę na upały tongue Dziś znów cały dzień sesyjny - w prawdzie częściowo w pomieszczeniu, ale jakoś dałam radę.

Pisałyście tu o tych pięknych i seksownych stanikach ciążowych.
Ja mam takie dwa, w spadku, ale jak na nie patrzę, to mam ochotę wyrzucić za okno i zapomnieć o ich istnieniu tongue
Sprawę jeszcze przemyślę, ale niektóre mamuśki mówią, że dają radę w normalnych, tylko trochę luźniejszych i wcale im nie są do karmienia potrzebne te specjalne. Myślę, czy by nie spróbować właśnie w normalnych, a potem najwyżej się z tymi dla karmiących przeprosić.

309

U mnie inaczej, pocę się na te upały, a żebra doskwierają. Jeszcze trzeba uważać na to słońce, głowa boli i trzeba dużo pić.

310

Jeśli chodzi o stanik , to nie miałam przy synku i lekarz mnie ochrzanił, a w zwykłym ciężko było wyciągnąć. Nawet nie wiem czy dam rade karmić.

311

Hej sierpniówki!

Jak sobota mija?

Pewno dziś korzystacie z pięknej pogody. No i bardzo dobrze, trzeba te nasze dzieciątka w brzuszkach porządnie dotlenić wink
Proszę za mnie trochę powdychać, bo ja wczoraj po ważnym zleceniu kontynuuję pracę. Niestety przed kompem, więc o wypadzie dziś nie ma mowy.

Kiniak, jak to lekarz Cię ochrzanił za brak stanika? A jaki był jego argument? Istnieją jakieś medyczne wskazania?...

312

Cześć!

Cześć Dorota, sobota mija na porządkach i odpoczynku. Była burza i się ochłodziło. Nareszcie.
Jak urodziłam synka, miałam normalny stanik w szpitalu, miałam problemy z piersiami, lekarz powiedział, gdzie mam stanik dla karmiącej i ten co mam się nie nadaje.. Nie wiem czy chodziło mu o wygodę czy o piersi.. ? Już nie pamiętam, teraz będę przygotowana w razie czego.

Jak weekend mija u reszty? Mój dziś przyjeżdża do domu smile A syn grał kolejny mecz jeszcze przed burzą na upale.

313

Hej Babeczki!

U mnie też upalnie przez cały dzień, teraz się troszkę ochłodziło i jest akurat. Sobota dobrze mija, też troszkę sprzątania a tak to odpoczywanie.

Dorotka ja też tych staników do karmienia nie cierpię!! nie wiem jak ja będę chodziła z takimi cycochami ;D haha ale jak trzeba się będzie z nimi przeprosić to nie ma wyjścia, ja tez ogólnie na upały nie narzekam lubię jak jest cieepło smile

kiniak wiadomo od razu humorek lepszy bo mąż wraca smile hehe a dzieciaki to się muszą wyszaleć i im upały chyba tak nie przeszkadzają, a kto wygrał mecz? drużyna twojego Synka? czy to taki mecz towarzyski?

kati mam nadzieję, że Cię dziś w pole nie wywiało!! i odpoczywasz w domu. Daj znać co u Ciebie.

kulka jak tam u teściów? co robiłaś? tongue

A i pochwalę się big_smile wczoraj kupiliśmy Michałowóz smile Bebetto Luca kolor szary (jak się douczę to wstawię fotkę, bo teraz myszka mi nie działa i nie mam jak obrazka zapisać, a linka chyba nie można dodawać bo tego regulamin zabrania).

Pan nam godzinkę w sklepie tłumaczył o różnych wózkach, nie mieliśmy zamiaru od razu kupować, ale facet był naprawdę obeznany w tym temacie i wszystko nam świetnie przedstawił. Najlepsze było to że nie chciał nam "wcisnąć" najdroższego wózka tylko rzeczowo przedstawił temat. Nie chcieliśmy się z mężem zastanawiać nie wiadomo ile bo i tak nie ma wózka idealnego, a opinie w necie to są różne, bo każdemu co innego pasuje. I padło na tego Luca.
Dokupiliśmy tylko oddzielnie fotelik z maxi cosi bo Luca to wózek 2 w 1.
Mam nadzieję, że się go będzie dobrze użytkować, a co będzie to czas pokaże. Mam go właśnie obok i się ciesze jak dziecko big_smile
z resztą mąż też big_smile 

Babeczki miłego weekendu i dbajcie o siebie!

314

Asienka a bardzo fajnie tongue W sumie cały dzień łaziłam po dworzu i tak się trochę kręciłam bez celu bo za wiele to ja już zrobić nie mogę smile Robiłam za przekładacza przedłużacza przy koszeniu trawnika, płukałam ścierkę w wiaderku jak mój okna mył, pobawiłam się ze szczeniakami na kocyku o i cały dzień mi zleciał. Wysmarowałam się ze 3 razy kremem z filtrem żeby się nie poparzyć i cały dzień na słońcu. Za wiele nie pospałam bo dojechaliśmy gdzies ok 4 rano a o 6 Mania zarządziła pobudkę więc dziś pospałam trochę jak wrócilismy.

Ja wiem że jak będę kupować stanik do karmienia to muszę mieć sztywny, w miękkich to ja tylko śpię i one za bardzo swojej roli nie spełniają.

U nas pojawił się problem że wyszedł ulepszony model tego wózka co chcemy kupić z dłuższą, szerszą i głębszą gondolą i chyba się jednak na ten nowy zdecydujemy. Tylko kolory no nie do końca mi pasują  no i wiadomo muszę mimo wszystko go pomacać i czekam aż będzie dostępny w sklepie.

315

Witam po weekendzie smile!

Asienka gratuluje kupna Michałowozu smile Zawsze do przodu z zakupami smile Ja swój muszę przywieźć i wyprać. Jeśli o mecz chodzi, mój syn po kontuzji czwartkowej chciał grać, bo on uwielbia piłkę nożną i wygrali, nawet strzelił gola smile

Wczorajszy dzień minął bardzo przyjemnie, mąż zabrał nas na obiadek, potem spacerek i lody smile Potem lody wylądowały w wc smile Normalne u mnie. Dziś już pojechał z rana na tydzień znowu.
Ja po południu mam wizytę. Co u Was Kati, Misiak, Asienka, Dorota, Kulka, Patrycja, Julia   (chyba wszystkie)?

316

hej

kulka to fajnie miałaś smile ja lubię kosić trawę, ale teraz dałam sobie z tym spokój.  Co do wózka to wiadomo,  że najlepiej samemu w sklepie pomacać, przejechać się itd. a o jakiej firmie myślicie?

kiniak to masz Synka zapalonego piłkarza!  i jeszcze gola strzelił no to gratulacje! daj znać jak po wizycie, ja w czwartek idę do gina.

My też zaliczyliśmy lody i spacerek w weekend, z tym  że moje lody w brzuszku zostały smile

Julia dawaj te foty z tej Grecji smile jak samopoczucie?

Misiak jak remont i zdrowko?

kati a Ty gdzie się podziewasz?

patrycja daj znać co u Ciebie jak bedzuesz internet miała.

dorota pewnie sesje pstrykasz pełną parą, uważaj tylko na słoneczko! jak zdrówko?

Lecę lenia mam, ale może jakiś obiadek zrobię big_smile

aaaaaaaaa i Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Matki smile za roczek to już pełną parą będziemy świętowały razem z naszymi dzieciaczkami smile

317

Asienka postawiliśmy na Coletto Marcello.

Ja dziś na obiad zrobiłam makaron z sosem z truskawek i jeszcze go pogryzałam całymi truskawkami no i troche musu truskawkowego na lody przerobiłam. I w sumie mogłabym jeszcze truskawek pojeść big_smile

Dołaczam się do życzeń z okazji Dnia Matki :*

318 Ostatnio edytowany przez kiniak1 (2014-05-26 14:40:19)

Dziękuję za życzenia i dołączam się również, zdrowia i kopniaków dla Was dziewczyny ! smile
Ja od synka dostałam laurkę i słodycze smile

Asienka strzelił gola, poprzednim razem nawet 2 smile jest faktycznie zapalonym piłkarzem, mecze też ogląda, na razie piłka to jego świat smile

Po wizycie ok, dostałam skierowanie na usg, które mam za miesiąc i skierowanie do pulmonologa, skontrolować astmę, bo na razie nie wiadomo czy będę rodzić naturalnie. A już myślałam, że nie ma przeciwwskazań jak przy synku. Dałam lekarce listę z ciśnieniem (mierzę codziennie)  i w porządku, tylko puls wysoki zawsze i mam zrobić ekg. Kolejna wizyta dopiero za ponad miesiąc.

Chyba tyle. Jak tam u Was? Piszcie coś sierpniowe mamusie, niektóre 2, niektóre 3 miesiące i będziemy pisać już o dzieciaczkach naszych smile

319

Witam Dziewczynki.... a u mnie dalej to samo już miałam dziś leżeć brzuchem do góry cały dzień i dalej mi 48 godzin brakło w dniu tongue hihihi no ale... nie ma co narzekać pogoda ładna tyle że większość czasu spędziłam w samochodzie. Najgorzej to tylko było jak musiałam z psiakiem jechać do wet bo 2 kleszcze złapał a ja nie umiem takich rzeczy robić a Mąż wraca dopiero za 2 tygodnie sad remont już prawie skończony tzn salonu przynajmniej dziś zakupiłam obraz więc końcówkę widać big_smile a co do Dzieciaczka to Jej pokoik będziemy w lipcu chyba robić albo końcem czerwca a puki co się rozglądam za wózkiem i dalej nie wiem jaki chcę tongue
pozdrowienia Kobietki smile prawie Mamy wink)

320

Asienka, no ja na najwyższych obrotach przez ostatnie dni, bo wszystko się skumulowało i roboty masa.
Zdrówko dopisuje i mam nadzieję, że ten łaskawy czas bez bardzo uciążliwych dolegliwości będzie trwał jak najdłużej.

Kulka, oj niepotrzebnie przeczytałam o tych truskawkach. Ale bym zjadła taką porcyjkę. No ale chyba za późno już na zakupy tongue
Muszę jutro koniecznie zaopatrzyć się w te pyszności.
A powiedz, jak u Ciebie z dolegliwościami? Pamiętam jak się w bólu łączyłyśmy, gdy przy kiblach nas trzymało wink

Kiniak, ale masz zdolnego synka sportowca. Może jakiś talent piłkarski rośnie smile

Julka, dawaj tu te foty! Co u Ciebie?

Patrycja, jak tam wieści z ciążowego żywota? wink

Jutro jadę na Mazury, to sobie świeże powietrze powciągam wink
Nie wiem, czy wspominałam, ale rajd motocyklowy z mężem organizujemy, więc roboty z tym też jest masa.
No a na miejscu trzeba wszystko porozwozić, poinstalować i skarby zakopać. Stres spory, bo już w czwartek się wszystko zaczyna, a my jeszcze tak wiele mamy do zrobienia!

Kopańce od Olka przesyłam!

321

Cześć dziewczyny smile
W końcu się pojawiałam smile ale niestety nie mam dobrych wieści, jestem od wczoraj w szpitalu hmm I kilka dni mi się tu zejdzie, właśnie jestem po rozmowie z lekarzem prowadzącym i powiedział że to był jakby początek przedwczesnego porodu, ból dołem brzucha i pleców, dosłownie jak przed miesiączką no i do tego opuchlizna nóg nie schodziła mi od piątku. Dzisiaj się już lepiej czuję ale lekarz mnie wcale nie pocieszył bo mam prawdopodobnie do weekendu zostać a w czwartek mój mąż przyjeżdża, tak się bardzo cieszyliśmy że przyjedzie i pobędziemy trochę razem a tu psikus sad
No a po za tym nie było mnie przez weekend bo w końcu mi się udało wyrwać do rodziców chociaż na troszkę, ale już planuję następny wypad do nich bo teraz już chyba do końca ciąży będę tylko leżeć hmm Wieczorem na wizycie lekarz ma powiedzieć jak wyszły mi badania i czy jest jakakolwiek możliwość że wyjdę jak mąż przyjedzie.

Jak Wam sierpnióweczki mija dzień?

322

Misiak fajnie, że do przodu remont idzie smile U nas nic sad

Dorota wypocznij na Mazurach smile

Kati co się dzieje, od czego takie bóle?? Oby się polepszyło i udało się wyjść do weekendu do  domu. Twój lekarz cię wysłał do szpitala czy to tak nagle wyszło?

Mnie dziś ból głowy męczy i bóle pleców z jednej strony, ostatnio tak codziennie. Więc dużo odpoczynku. Duszno jest, a jutro rano do lekarza- pulmonologa i w czwartek też.

Pozdrawiam

323

No właśnie mój lekarz mnie wysłął na izbę przyjęć no stamtąd już mnie skierowali na oddział, nie wiem od czego te bóle ale podejrzewam że wyszło mi noszenie siostrzenicy niby mała ale waży i to dobrze, no a po za tym ta moja wycieczka w pole też mi nie pomogła w niczym smile No mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i że wyjdę jak mąż wróci smile

324

oooo  Dorota.f - Mazury? Super! Zauwazylam, ze czesto tam jeździsz smile OStatnio chyba na majówkę o ile pamiętam tongue wink
kati1989 - oby wszystko było dobrze :* I to leżenie w szpitalu bez bliskich sad ale głowa do góry, najważniejsze jest teraz Twoje zdrowie i maluszka smile
kiniak - ja mam problemy z rwą kulszową i serduchem hmm więc wiem co czujesz. A z płucami coś nie tak, że aż do pulmologa?
kulka24 - ja też mam fazę na truskawki a w szczególności na czereśnie big_smile

A u mnie ok. Wczoraj teściowie mnie porwali i kupili nam sofę z okazji 1-wszej rocznicy ślubu (którą mamy 15 czerwca).
http://www.abra-meble.pl/duzy-pokoj-wypoczynek/sofy/sofa-previa.html - mega wygodna (do pokoju małego, by rodzice mogli od czasu do czasu też przyjechać i przenocować). Wszystkie sofy rozkładane produkują bez oparć! Tylko garstka z oparciami ( a wiem z doświadczenia, ze oparcia są niezastąpione)
Ogólnie remont pełną parą! Jeszcze tylko rolety, firanki i łóżeczko smile bo panele już położyliśmy i skręciliśmy Naszą szafę (potężną)  hura!!!!
Ja dzisiaj mam dzień spania i zamulania. Ogólnie wpadłam na jeden dzień do rodziców - stąd mam internet smile

Buziaki dla wszystkich! :*

325

Cześć

kiniak a chcesz rodzić naturalnie czy wolałabyś cesarkę? daj znać co ten pulmonolog powiedział.

kulka ja nienawidzę makaronu z truskawkami big_smile tak samo jak nie lubię lodów truskawkowych, ale truskawki bardzo lubię smile
wygooglowałam ten twój wózeczek i też bardzo fajny i masz dużo kolorów do wyboru, no właśnie jaki kolorek obstawiasz?  i jak tam zajęcia w szkole rodzenia?

misiak to remoncik już z górki smile a i tak urządzanie pokoju dla dzidziusia jest najfajniejsze smile a w ogóle jak masz na imię i ile masz lat jeśli mogę spytać?

kati a tak myślałam, że coś się stało bo się nie odzywałaś...
zostań w  tym szpitalu ile potrzeba i odpoczywaj, mam nadzieję, że masz tam dobrą opiekę! też tak pomyślałam, że ta "wyprawa" w pole Ci pomogła w tym, żeby się w tym szpitalu znaleźć.

Koniecznie daj znać co lekarz powiedział po obchodzie. Uszki do góry! Pogłaskaj swój brzuszek od cioci Asi. Będzie wszystko dobrze z Synkiem i Tobą zobaczysz!!! ciesz się, że już męża za dwa dni zobaczysz.

dorotka to na Mazurki ruszasz hehe ale fajnie i jeszcze rajd do tego superowo się zapowiada!!! udanej pogody!!!

Patrycja fajna ta kanapa smile podoba mi się kolorek, my szukamy narożnika z funkcją spania ciekawe czy coś znajdziemy... 
a jak twoje serducho już lepiej? super, że już remont na końcówce, pochwal się jak już będzie wszystko.

A ja byłam u koleżanki na kawce, potem z rodzicami na cmentarzu a teraz w domu zamulam.

Jutro mamy 3 rocznicę ślubu smile może na jakiś obiad albo kolację skoczymy tylko we dwójkę (tz. z dzidziusiem też:D )

Buziaki i kopniaki od Michałka smile

Posty [ 261 do 325 z 2,151 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 34 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Sierpniowe Mamusie 2014

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024