Polskie kobiety chcą zjeść jabłko i mieć jabłko. O podejściu do zwi... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Polskie kobiety chcą zjeść jabłko i mieć jabłko. O podejściu do zwi...

Strony Poprzednia 1 2 3 4 9 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 130 z 570 ]

66 Ostatnio edytowany przez Abizer (2014-02-06 19:18:44)

Odp: Polskie kobiety chcą zjeść jabłko i mieć jabłko. O podejściu do zwi...

alienek- ile Ty lat masz tak w ogóle?
Bo coś mi się wydaje, ze rubryka na forum kłamie;)

Zobacz podobne tematy :

67 Ostatnio edytowany przez Lwica_ (2014-02-06 19:19:00)

Moje spostrzeżenia:

1. Osoba uważająca, iż jej płeć powinna bawić się seksualnie do woli celem zdobycia doświadczenia, a płeć odmienna powinna się od tego powstrzymywać, gdyż jest to ku*estwo  = osoba mająca duże problemy z samooceną, posiadająca kompleksy,s frustrowana niepowodzeniami oraz wykazująca się ogromną hipokryzją.

2. Osoba mająca problemy z przeszłością partnera nie nadaje się do dojrzałego związku, gdyż ma problemy nie tylko z dojrzałością i tym, co napisałam wyżej, ale i ze swoim ego.

3. Osoba rozdzielająca penetrację od "przyjmowania w sobie" penisa musi być albo zupełnie nieobyta (choćby w teorii) w sprawach seksu, albo niesamowicie, wybaczcie, głupia. Dla jasności dodam, iż penetracja to DWIE osoby. I one W JEDNAKOWYM STOPNIU odpowiadają za zaistniałą sytuację.

4. Mężczyźni uważający, iż sami powinni "zdobywać" (czyli, kolokwialnie mówiąc, bzykać byle co, bo nie zdają sobie sprawy z tego, że ze zdobywaniem kobiety nie ma to nic wspólnego), a kobiety powinny unikać sytuacji, których oni unikać nie muszą (a wręcz nie powinni!), są hipokrytami. I szkoda mi Was - mężczyźni z takim podejściem, ponieważ nie reprezentujecie sobą nic ciekawego i wątpię, by zainteresowała się Wami kobieta, którą chcielibyście za żonę - kobieta "porządna".

5. Żal mi facetów, bo to już nawet nie mężczyźni, którzy usprawiedliwiają swoje żądze i chęć "zaliczania" swoją "samczą naturą". Samcza natura, serio? Mózgu nie macie, schował się w rozporku? Tym mniejsze szanse na znalezienie kogoś na dłużej niż jedną noc.

6. Powszechnie znany wszystkim fakt: wirusami przenoszonymi drogą płciową zarażają się OBIE PŁCIE. Serio!

7. Naprawdę myślicie, że trzeba odbyć x stosunków z różnymi kobietami, by nabrać doświadczenia?
To dlaczego mój facet, którego jestem jedyną kobietą, przez te wszystkie lata zdobył ze mną w łóżku takie doświadczenie, że robi mi się gorąco na samą myśl o tym i wiem, że gdyby kiedyś miał inną partnerkę, potrafiłby ją w 100% zaspokoić? Ja tak samo - nabrałam ogromnego doświadczenia z jedynym partnerem łóżkowym i nie ma rzeczy, która mogłaby mnie zaskoczyć.
Da się? Da się. Ale po co tworzyć stały związek, skoro można iść na łatwiznę i zaliczać byle co i byle jak.

8. Chodzę do klubów bardzo często i nie zauważyłam, żeby większość kobiet chodziła tam po to, by się zeszmacić. Zdecydowanie więcej facetów niż kobiet w klubach okazuje się niewyżytymi głąbami myślącymi główką schowaną w bieliźnie. Prawdę mówiąc dziewczyn, które dają się obmacywać obcym kolesiom jest bardzo mało, natomiast facetów chętnych na łatwe panny - cała masa. To powinno dać Wam do myślenia (mózgiem, nie rozporkiem).

Biedni faceci - przyzwyczajajcie się do tego, że kobiety stają się coraz bardziej samodzielne i wyzwolone.
Rozumiem sytuację, w której mężczyzny nie interesują przelotne znajomości, tylko coś więcej i również szuka kobiety, która nie korzystała z przygodnego seksu.
Jeżeli jednak facet zalicza na potęgę, bo "taka jego natura" i dorabia sobie do tego żałosne ideologie, a potem szuka dziewicy lub prawie-dziewicy, to jest on, dla mnie osobiście, mentalnym zerem.

Dla jasności: ja innym do łóżek nie zaglądam. Szanuję wszystkich ludzi, niezależnie od ich poglądów i sposobu prowadzenia się (za wyjątkiem hipokrytów).
ALE: uznaję tylko seks z miłości, w związku. Nie wyobrażam sobie przygodnego seksu. W związku z tym nie chciałabym mieć partnera, który w takie przygody się bawił. Obrzydzałby mnie.

68

Teo napisał/a:

Wyobraź sobie, że z obserwacji zauważyłam, że większe jest prawdopodobieństwo na zdradę ze strony dziewicy/prawiczka niż tego, co się wyszalał. Czemu? Bo taka dziewica, jak już przestanie dziewicą być, rozluźni się trochę i ten tajemny świat seksu pozna, to zaczyna się zastanawiać, jakby to było z kimś innym. Te bardziej odważne idą w tango i szaleją, a niekiedy rozstają się i wiążą z kimś innym. W życiu nie chciałabym mieć prawiczka za faceta życia, bo raz, że wiedziałabym, że mu siedzi w głowie to, że nie był "pierwszym", a dwa, nie miałabym żadnej gwarancji, że po kilku latach nie będzie się chciał sprawdzić na innych polach. Z dziewczynami to samo..

To może opublikuj swoje obserwacje? Wiesz ile są warte, jeżeli nie przeprowadziłaś ich zgodnie z metodologią naukową? Podejrzewam, że jest dokładnie odwrotnie, tylko chcesz tylną furtką wprowadzić usprawiedliwiające puszczalskie zachowania przesłanie: "Im więcej partnerów, tym więcej doświadczenia i tym mniejsza ochota na próbowanie w związku". Jeśli jakaś kobieta ma mało doświadczeń seksualnych, jest to prawdopodobnie spowodowane jej cechami osobowości i wpływem ludzi wśród których przebywa. "Mentorzy" zawsze by się znaleźli. Poza tym każdy psycholog ci powie, że działania które podejmujemy określają nas na tyle istotnie, że z wiekiem przejawiamy silną tendencję do powtarzania swoich utartych już nawyków życiowych.

Teo napisał/a:

Dużo łatwiej jest podjąć życiową decyzje, gdy się z "niejednego pieca chleb jadło" i to niekoniecznie tylko w sprawie seksu. Wtedy stawia się bardziej na uczucia, bo to, co się miało spróbować już się spróbowało i taki związek będzie trwalszy i stabilniejszy.

Jest dokładnie odwrotnie. Jeszcze raz przypominam o wynikach badań, które tu zamieściłem. Im więcej partnerów miała kobieta tym związek małżeński był mniej trwały, a trwałość związku jest miarą jakości decyzji które podejmujemy, nieprawdaż?

69

Lwica- zgodzę się ze wszystkim prócz 2.

70

alienekpl napisał/a:
Teo napisał/a:

Ha! Jakbyś mnie poznał, to bardzo, ale to BARDZO byś się zdziwił! smile Co więcej! NA BANK należałabym do grona tych Twoich "szlachetnych" i "oddanych" i mówię to zupełnie poważnie.

Oczywiście smile

Degradowanie mnie nic Ci nie da i tak już widać, że trollujesz big_smile

alienekpl napisał/a:
Teo napisał/a:

Twoje ego jest gigantyczne, do tego nie potrzebuje Twoich zapewnień smile ale szczerze wątpie żebyś mi cokolwiek przysłonił XD

Uważaj bo się zdziwisz tongue

Heh, chciałbyś XD

alienekpl napisał/a:
Teo napisał/a:

Większość dziewczyn i ludzi w ogóle, chodzi do klubu, żeby się pobawić, potańczyć i napić.

i zabawić z kolegą , poślinić się a może poznać smile

Czyżbyś dostał kosza w klubie? smile Jedni się idą zabawić a inny pobawić. Znowu generalizujesz.

alienekpl napisał/a:
Teo napisał/a:

Zdajesz sobie sprawę, że podając ten przykład potwierdzasz, że to facet jest winny zakażeniu? XD Bo gdyby nie on, to by do zakażenia nie doszło podczas zbliżenia seksualnego big_smile

A w ogóle, co ma HPV do czegokolwiek?! Równie dobrze, Twoja wybranka- dziewica może się tym zarazić od Ciebie podczas nocy poślubnej i co?

No pięknie , to facet dopuszcza do tego smile Przecież ostateczne zdanie zależy od kobiety nie od faceta , może się zgodzić lub odrzucić. To jest odpowiedź co się dzieje po stosunkach. Facetowi nic się nie stanie , kobieta może mieć problemy i nie tylko ona.

Noale jak odniesiesz się do tego, że żona-dziewica dostaje raka z zakażenia HPV po stosunku ze swoim mężem?? To co, jemu ma odmówić? Te Twoje teorie kupy się nie trzymają.

alienekpl napisał/a:
Teo napisał/a:

Tak i nie. 50% jeśli ludziom zależy na stosunkach. z 10% jeśli mają inne priorytety i inne potrzeby. Bo związek to nie tylko seks, co cały czas próbujesz udowodnić.

Zależne od libido.

łaaaał ryyyliiii??? A słyszałeś o czymś takim jak DOPASOWANIE w związku?

alienekpl napisał/a:

Zapewne , ale wybierzesz faceta który da Ci orgazm niż tego który Ci go nie da. Tego który poświęci Tobie odpowiednią ilość czasu niż tego który zrobi swoje.

Jeśli podkreślam wszystko inne byłoby takie same w związku.

Jeszcze raz przypominam - DOPASOWANIE w związku jest najważniejsze. Skoro ja mam takie a nie inne wymagania, to nie znaczy, że inna kobieta ma takie same. To, co ja wybiore nie ma najmniejszego znaczenia ani wpływu na to, co wybierze moja koleżanka, więc po co pytasz o prywatne preferencje?

71

Alienek, ja wiem co to jest HPV. To co mnie interesuje, dlaczego czujesz potrzebę, żeby mnie edukować  tym zakresie.
Nie wiem czy przeszłam zakażenie HPV, ale ponieważ raka szyjki macicy mogę dostać i bez niego, regularnie robię badania.
Na choroby weneryczne nie badam się regularnie, bo od ponad 10 lat mam tego samego męża smile i ufam mu.

Ale cieszę się, że choć trochę rozproszyłam Twoją ignorancję w temacie niepodatności mężczyzn na choroby weneryczne wink

72

jejciujejku napisał/a:

To może opublikuj swoje obserwacje? Wiesz ile są warte, jeżeli nie przeprowadziłaś ich zgodnie z metodologią naukową?

Studencik... sesja się skończyła, koledzy wyjechali na ferię, a Ty siedzisz w akademiku z kremem anty-pryszczowym i się uzewnętrzniasz na forum? Czy sesja nadal trwa, ale lepiej jest trochę potrollować niż się za książki wziąć?

Metody naukowe...dzizys...

Po dwóch stronach widzę, że jejciu postanowił wsadzić kij w mrowisko (może w celach naukowych) i przy okazji powylewać swoje frustracje, a alienek zwyczajnie trolluje XD Z resztą... wystarczy przyjrzeć się tym nickom tongue

73 Ostatnio edytowany przez Abizer (2014-02-06 19:36:12)

Strzeliłbym nawet w gimbazę, bo chyba ferie gdzieniegdzie jeszcze trwają. Oni teraz tacy naukowi podobno.

74

Abizer napisał/a:

Strzeliłbym nawet w gimbazę, bo chyba ferie gdzieniegdzie jeszcze trwają. Oni teraz tacy naukowi podobno.

Nieeee, za mądre na gimbaze XD Gdzie tam jakieś naukowe teorie i przykłady statystyk! W życiu XD

Jak nic studia i to jakieś początkowe lata, pryszcze jeszcze nie wyleczone, prawdopodobnie "słoiki" i się odnaleźć nie mogą, bo te dziewczyny takie "puszczalskie" i "niedobre". Ewentualnie to Ci, ktorych dziewczyny na studia własnie wyjechały i odkryły, że jest świat poza patrzeniem i snuciu planów ślubnych i o tym jak to im będzie cudownie mieszkać u mamusi chłopaka, z jego siostrą, szwagrem, dziećmi siostry i jak teściowa cudowna będzie i pomocna XD

75

Teo napisał/a:

Ależ samczy bełkot XD

Prawda jest taka, ze mądra kobieta i się wyszaleje i męża znajdzie. I będzie miala tyle kochanków ile sobie zechce, a swojemu wybrankowi powie, że jest prawie dziewicą, a on będzie w niebowziety smile

myślę, że tę metodę stosuje zdecydowana większość kobiet:)

PRAWIE DZIEWICA! dobre:)

76 Ostatnio edytowany przez moniaCo (2014-02-06 19:58:51)

Ja szczerą nadzieję mam, że to trolle...nie może to być, żeby tacy po świecie chodzili...
A jeśli chodzą.....to strach się bać....:D

Hipokryzja galopująca....a poziom wiedzy żenujący sad

77

misiorek36 napisał/a:
Teo napisał/a:

Ależ samczy bełkot XD

Prawda jest taka, ze mądra kobieta i się wyszaleje i męża znajdzie. I będzie miala tyle kochanków ile sobie zechce, a swojemu wybrankowi powie, że jest prawie dziewicą, a on będzie w niebowziety smile

No prawie dziewica ^^ To taka tknięta, ale przez niewielu ^^

Ale tak z drugiej strony... jakby pomyśleć, to czy taka, która miała jednego partnera przez wiele lat i robiła to z nim ciągle, wszędzie i na wszyskie sposoby przez te kilka lat, nie jest bardziej "rozr*chana" (wybaczcie słowo) niż ta, co miała 5 partnerów, ale z każdym robiła to po  kilka razy tylko i w ostatecznym rozrachunku ponad połowę mniej razy niż ta pierwsza?

Do tego dodajmy, że parner pierwszej lubił sobie wsadzać nie tylko w nią, co dało jej różne choroby weneryczne, przypadłości i inne problemy.

JAK można patrzeć na wartość człowieka pod względem ilości partnerów seksualnych?! o.O

Ale ten temat jest jak pytanie zadane na kongresie kobiet: "Czy uważa pani, że kobiety powinny mieć takie same prawa jak inni ludzie?" XD

78

Teo napisał/a:
Abizer napisał/a:

Nieeee, za mądre na gimbaze XD Gdzie tam jakieś naukowe teorie i przykłady statystyk! W życiu XD

Jak nic studia i to jakieś początkowe lata, pryszcze jeszcze nie wyleczone, prawdopodobnie "słoiki" i się odnaleźć nie mogą, bo te dziewczyny takie "puszczalskie" i "niedobre". Ewentualnie to Ci, ktorych dziewczyny na studia własnie wyjechały i odkryły, że jest świat poza patrzeniem i snuciu planów ślubnych i o tym jak to im będzie cudownie mieszkać u mamusi chłopaka, z jego siostrą, szwagrem, dziećmi siostry i jak teściowa cudowna będzie i pomocna XD

Atakujesz mnie personalnie ponieważ brak ci merytorycznych argumentów. Co więcej, a to już budzi mój niesmak, próbujesz pozbawić mnie szacunku u czytelników tego wątku degradując moją osobę do rangi pryszczatego, nic nie znaczącego studencika, mimo iż nic o mnie nie wiesz. W ten sposób nie prowadzi się poważnych dyskusji. Wiem jednak, że to forum to nie miejsce do tego. Mimo wszystko moja wypowiedź, co sama nieumyślnie przyznałaś, ugodziła w mrowisko, a to uczy i bawi zarazem:)

79

jejciujejku napisał/a:
Teo napisał/a:
Abizer napisał/a:

Atakujesz mnie personalnie ponieważ brak ci merytorycznych argumentów. Co więcej, a to już budzi mój niesmak, próbujesz pozbawić mnie szacunku u czytelników tego wątku degradując moją osobę do rangi pryszczatego, nic nie znaczącego studencika, mimo iż nic o mnie nie wiesz. W ten sposób nie prowadzi się poważnych dyskusji. Wiem jednak, że to forum to nie miejsce do tego. Mimo wszystko moja wypowiedź, co sama nieumyślnie przyznałaś, ugodziła w mrowisko, a to uczy i bawi zarazem:)

Cóż za wnikliwa analiza - brawo smile Szacunek czytelników straciłeś na starcie wypisując taki post i degradując kobiety, które miały więcej niż jednego partnera smile

Twoje "godzenie w mrowisko" jest niesmaczne moim zdaniem, bo równie dobrze mogłabym wysnuć teorię, że mężczyźni nie nadają się do niczego poza zarabianiem pieniędzy i nie są absolutnie do niczego innego potrzebni. Myślisz, że nie podniósł by się szum? smile Pytanie jest - po co takie rzeczy w ogóle robić? Z nudów i chęci trollingu, nic poza tym.

80

Teo- wiesz u mnie w miejscowości jest paru takich co to czytają "zakazaną literaturę" a potem recytują ją swoim rówieśnikom żeby się popisać "nauką" gdzie ani "widownia" ani oni sami 1/10 z tego materiału nie rozumieją- tak że wiesz, wszystko jest możliwe;)
Co do wątku- to według mnie ci tacy wielce rozdrażnieni albo powinni sobie wykupić bilet międzygalaktyczny poszukać gdzie indziej jakichś planet jak nie umieją zaakceptować rzeczywistości albo spiąć tyłek i wziąć się za poszukiwanie wartościowej kobiety. Pytanie tylko która taka by ich chciała.

81

Abizer napisał/a:

Teo- wiesz u mnie w miejscowości jest paru takich co to czytają "zakazaną literaturę" a potem recytują ją swoim rówieśnikom żeby się popisać "nauką" gdzie ani "widownia" ani oni sami 1/10 z tego materiału nie rozumieją- tak że wiesz, wszystko jest możliwe;)

Ojej... tongue To takie... przygnębiające... chociaż jak sobie gadają tylko to spoko, gorzej jak w praktykę zaczną to wcielać rozmuiejąc co 5 zdanie tongue Noale tym później będą się martwić panie położne i wenerolodzy XD

Abizer napisał/a:

Co do wątku- to według mnie ci tacy wielce rozdrażnieni albo powinni sobie wykupić bilet międzygalaktyczny poszukać gdzie indziej jakichś planet jak nie umieją zaakceptować rzeczywistości albo spiąć tyłek i wziąć się za poszukiwanie wartościowej kobiety. Pytanie tylko która taka by ich chciała.

Ale dobrze wiesz, że tacy jak już mają faktycznie tak naryte w bani, to nie zepną pośladów, bo po co, skoro łatwiej jest obwiniać wszystkich i wszystko XD

82

Czasami z wiekiem przechodzi.

83

Abizer napisał/a:

Czasami z wiekiem przechodzi.

Jak myślisz jakie było założenie? Po ilu stronach domyślą się, ze to troll?? XD

84

Możliwe, że się w ogóle nie domyślą.

85

Teo napisał/a:

Twoje "godzenie w mrowisko" jest niesmaczne moim zdaniem, bo równie dobrze mogłabym wysnuć teorię, że mężczyźni nie nadają się do niczego poza zarabianiem pieniędzy i nie są absolutnie do niczego innego potrzebni. Myślisz, że nie podniósł by się szum? smile Pytanie jest - po co takie rzeczy w ogóle robić? Z nudów i chęci trollingu, nic poza tym.

Sama użyłaś tego sformułowania. Po co prowokować dyskusję? By poznać opinie i reakcje innych, by przedstawić swoje przemyślenia, by kogoś uświadomić, by zmieniać swoje przekonania pod wpływem dobrze umotywowanych racji rozmówcy, czasem z nudów, ale przecież do tego służy forum? Określanie mnie mianem "trolla" jest wyrazem twojej bezsilności w ramach prowadzonej wymiany zdań. Sama nie ustosunkowałaś się racjonalnie do żadnej z moich wypowiedzi. Imputujesz mi tylko, że degraduję kobiety, przez fakt iż zwróciłem uwagę na pewien dość niesprawiedliwy, aczkolwiek powszechny proceder stosowany przez NIEKTÓRE z nich. Proceder zmierzający do tuszowania przeszłości i transformacji wizerunku. Osobiście bardziej lubie kobiety, które od kolebki aż po grób nie boją się mówić otwarcie o swojej seksualnej otwartości, od tych, które "zapominają" co było i mydlą oczy. Może i byś chciała by wszystkie dziewczyny podzielały twoje podejście do życia-jakkolwiek ono wygląda-ale myślę, że tak nigdy nie będzie. A z kobietami przebywać lubię:) W wirtualu i realu. Może też dlatego zawitałem na forum. Hehe

86 Ostatnio edytowany przez alienekpl (2014-02-06 23:02:49)

I kto tu troluje ? smile Wybacz nie było mnie więc na bieżąco nie odpowiadałem na zarzuty , zacznę od tego że takie trolowanie próbowanie zdegradować autora czy też mnie w moim przypadku w żaden sposób nie godzi we mnie. Mimo że autor wziął to do siebie , ja natomiast odwrotnie wypowiedzi traktuje z dystansem , a tego typu zachowanie pokazuje jak dojrzałą osobą jesteś Teo Szukasz poparcia? Super smile dowartościowałaś się smile pomijając komentarze na które nie ma sensu odpowiadać czy też wdawać się przepychankę słowną do rzeczy:

Lwica:

Pozwól że się odniosą do punktów które wymieniłaś pomijając fakt że to Twój pierwszy związek , zapewne nawet nie przekracza 3 lat więc tak naprawdę nie wiesz o problemach z seksem , związkiem bo one pojawiają się przeważnie w późniejszym okresie kiedy to już właśnie to wszystko się wykorzysta i brakuje hot nowości.

Ad 1. Jest to płytka ocena mnie , mimo że tak naprawdę nie znasz. Ale to Twoja sprawa , takie rzeczy czasem warto zachować dla siebie.

Ad 2. Zauważ że przeszłość partnera wiele o tym partnerze mówi , czasem warto ją znać. Choć oczywiście nie wszystko.

Ad 3. No wybacz moja droga, ale jest to jednak różnica jeśli jej nie dostrzegasz to masz problem... Którego po prostu nie widzisz albo nie chcesz widzieć.

Ad 4. Zgadzam się , jeśli uznałaś że bzykam byle co to jesteś w wielkim błędzie , sam jestem przeciwny przygodom. Reszte sobie dodaj.

Ad 5. Z samczą naturą miałem co innego namyśli niż jak to mówiłaś to zaliczanie , jak sama wskazałaś zdobywanie a zaliczanie to jednak jest różnica.

Ad 6. Dlatego warto wiedzieć z kim się idzie , odpowiedź dotyczyła konkretnej kwestii.

Ad 7. Doświadczenie , ano właśnie nie nabrałaś go a jedynie poznałaś swojego faceta czego on od Ciebie oczekuje a mianowicie nie każdy lubi to co Twój facet , tak samo jest z kobietami. Samo doświadczenie polega na tym że potrafisz się domyślić na podstawie "mowy ciała" a jak to z Kobietami bywa "facet musi być jasnowidzem" na co ona ma kaprys danego dnia smile

Ad 8. Nie wiem gdzie chodzisz do tych wspaniałych klubów , ja w Warszawie mam jeden obok drugiego i gdzie nie spojrzysz to ciekawe towarzystwo , zarówno dziewczyny jak i Panowie im dorównujący.

Och tak kobiety samodzielne smile 3 wojna światowa i szybko się zakończy ta samodzielność smile

Nie zaliczam na potęgę smile

Bardzo mądre lecz jeszcze pewnie życie Cię nauczy chodź życzę Ci jak najlepiej bo wydajesz się być poukładaną dziewczyną...

Teo

Degradowanie mnie nic Ci nie da i tak już widać, że trollujesz big_smile

Ach smile  dziwne bo nie zauważyłem.

Czyżbyś dostał kosza w klubie? smile Jedni się idą zabawić a inny pobawić. Znowu generalizujesz.

Być może , oceniam to co widzę. W klubie ciężko dostać kosza , prędzej bym się spodziewał na ulicy smile

Noale jak odniesiesz się do tego, że żona-dziewica dostaje raka z zakażenia HPV po stosunku ze swoim mężem?? To co, jemu ma odmówić? Te Twoje teorie kupy się nie trzymają.

Ze skrajności w skrajność , jeśli sobie takie męża dobierze to ma jak ma. Dlatego lepiej znać przeszłość partnera , a tym bardziej męża. Po za tym również to świadczy o nim.

Jeszcze raz przypominam - DOPASOWANIE w związku jest najważniejsze. Skoro ja mam takie a nie inne wymagania, to nie znaczy, że inna kobieta ma takie same. To, co ja wybiore nie ma najmniejszego znaczenia ani wpływu na to, co wybierze moja koleżanka, więc po co pytasz o prywatne preferencje?

Faktycznie zagalopowałem się. Niemniej chyba każda dąży w końcu do szczęścia , chodź słyszałem również że są kobiety pełne poświęcenia...

Czarna Kotka napisał/a:

Alienek, ja wiem co to jest HPV. To co mnie interesuje, dlaczego czujesz potrzebę, żeby mnie edukować  tym zakresie.
Nie wiem czy przeszłam zakażenie HPV, ale ponieważ raka szyjki macicy mogę dostać i bez niego, regularnie robię badania.
Na choroby weneryczne nie badam się regularnie, bo od ponad 10 lat mam tego samego męża smile i ufam mu.

Ale cieszę się, że choć trochę rozproszyłam Twoją ignorancję w temacie niepodatności mężczyzn na choroby weneryczne wink

Moja droga , nie mam zamiaru Cię edukować. Doskonale zdaje sobie sprawę że akurat o tym wiesz bo Ciebie to dotyczy. Niemniej spójrz wyżej kto kogo chciał edukować...

Teo napisał/a:
misiorek36 napisał/a:
Teo napisał/a:

Ależ samczy bełkot XD

No prawie dziewica ^^ To taka tknięta, ale przez niewielu ^^

Ale tak z drugiej strony... jakby pomyśleć, to czy taka, która miała jednego partnera przez wiele lat i robiła to z nim ciągle, wszędzie i na wszyskie sposoby przez te kilka lat, nie jest bardziej "rozr*chana" (wybaczcie słowo) niż ta, co miała 5 partnerów, ale z każdym robiła to po  kilka razy tylko i w ostatecznym rozrachunku ponad połowę mniej razy niż ta pierwsza?

Do tego dodajmy, że parner pierwszej lubił sobie wsadzać nie tylko w nią, co dało jej różne choroby weneryczne, przypadłości i inne problemy.

JAK można patrzeć na wartość człowieka pod względem ilości partnerów seksualnych?! o.O

Ale ten temat jest jak pytanie zadane na kongresie kobiet: "Czy uważa pani, że kobiety powinny mieć takie same prawa jak inni ludzie?" XD

Jeśli już zaczęłaś to Ci powiem. Jak to ujęłaś rozrc*ana Panna będzie odczuwała mniej lub wcale niż ta po jednym facecie. Dlaczego? Bo penis penisowi nie równy. A co lepsze jeśli eksperymentuje na różne sposoby to rozpycha mięśnie pochwy. W zależności jak bardzo eksperymentowała tym mniej może sprawić przyjemności stosunek z kolejnym. Zarówno jest to dyskomfort dla faceta jak dla kobiety. Nie wiem czy macie tego świadomość. W przypadku eksperymentowania z jednym zawsze wchodzi ta sama wielkość penisa więc nic się nie zmienia. A może jest inaczej ? smile

Teo napisał/a:
Abizer napisał/a:

Ojej... tongue To takie... przygnębiające... chociaż jak sobie gadają tylko to spoko, gorzej jak w praktykę zaczną to wcielać rozmuiejąc co 5 zdanie tongue Noale tym później będą się martwić panie położne i wenerolodzy XD

Abizer napisał/a:

Ale dobrze wiesz, że tacy jak już mają faktycznie tak naryte w bani, to nie zepną pośladów, bo po co, skoro łatwiej jest obwiniać wszystkich i wszystko XD

Teo napisał/a:
jejciujejku napisał/a:
Teo napisał/a:

Cóż za wnikliwa analiza - brawo smile Szacunek czytelników straciłeś na starcie wypisując taki post i degradując kobiety, które miały więcej niż jednego partnera smile

Zejdź z niego... Niczym Ci nie zawinił...

87

Po co tyle wulgaryzmów w Twojej wypowiedzi? Co do tego co napisałeś, czemu Cię boli kto z kim się zwiąże? Jeśli facetowi, nawet jeśli sam miał mało partner będzie odpowiadać kobieta, która miała wielu partnerów, to czemu Ciebie to tak obchodzi? To nie jest kwestia honoru, ludzie są różni i może np Tobie to przeszkadzać, a innemu facetowi nie i to nie jest powód, by go obrażać.

88

"Moja droga , nie mam zamiaru Cię edukować. Doskonale zdaje sobie sprawę że akurat o tym wiesz bo Ciebie to dotyczy. Niemniej spójrz wyżej kto kogo chciał edukować..."
Jak sobie z tego doskonale zdajesz sprawę, to po co przeklejałeś taką ilość tekstu?

Tobie edukacja jak widać była i wciąż jest potrzebna, więc w moim przypadku na chęciach się nie skończyło.
Dzięki mnie, Teo, Lwicy itd Twoja wiedza stała się pełniejsza. Cieszysz się? Ja się cieszę smile

"3 wojna światowa i szybko się zakończy ta samodzielność"
No proszę. Wojna mu nie straszna, byle tylko baba znała swoje miejsce.

89

"Atakujesz mnie personalnie ponieważ brak ci merytorycznych argumentów. Co więcej, a to już budzi mój niesmak, próbujesz pozbawić mnie szacunku u czytelników tego wątku degradując moją osobę do rangi pryszczatego, nic nie znaczącego studencika, mimo iż nic o mnie nie wiesz."
Merytorycznych argumentów jej nie brak, ale co z tego, jak wszystkie odbijają się, hm... od HEŁMU. Garnczkowego.
Rangę pryszczatego studencika sam bardzo uwiarygadniasz.
Cenisz szczerość? Stać Cię na nią? To odpowiedz: Czy masz niewiele mniej lub więcej niż 20 lat i ostatnio przeżyłeś jakiś zawód związany z kobietą?

90

Alienekpl, serio 3 partnerów to maks, a 5 optymistycznie? A jak spotkasz kobietę np 30 letnią i miała 5 partnerów to już dużo? Sam mówiłeś, że czasem coś w związku może nie wyjść, a u 30 letniej kobiety to raczej naturalne, że nawet i 5 partnerów mogła mieć i więcej. Czemu ją po tym oceniać, jak może być wartościową osobą, tylko coś nie wyszło? Po co takie liczenie? Z tego co piszesz Twoja dziewczyna ma mieć jak najmniej doświadczeń, a Ty niby dużo, bo potem Twoim zdaniem lepiej ją zaspokoisz? A nie widzisz, że to niesprawiedliwe, że Twoim zdaniem jedna strona może, a druga nie? A dziewczyna może też chce "poćwiczyć" jak to ujmujesz, bo żeby dać przyjemność, to obie strony muszą coś z siebie dać, przecież jak dziewczyna będzie leżeć jak kłoda, to chyba nie jest fajne. Widzisz, sama miałam jednego partnera przed obecnym, czyli niewiele według tych wyliczeń, ale wiem, że ludzie mają różne sytuacje w życiu i nie przyszłoby mi do głowy, by uważać, że ktoś jest gorszy, bo miał więcej doświadczeń. Najważniejsze jaka ta osoba jest, dlatego generalnie nie oceniam po ilości partnerów, tylko zawsze starałam się poznać. Jakby facet miał więcej doświadczeń jak ja, to raczej by mi to nie przeszkadzało smile Przeszkadzałoby jedynie, gdyby w tych doświadczeniach były prostytutki, bo akurat temu jestem przeciwna, ale inne doświadczenia, by mi nie przeszkadzały, najważniejsze jaki byłby ogólnie, starałabym się poznać, nie oceniałabym po liczbie.

91

Truskaweczka - ćwiczenia nie sprawiają, że kobieta leży lub nie leży jak kłoda. To kwestia temperamentu i ciekawości. Są faceci, którzy mogą robić minetkę latami a i tak nie będą umieć...

Natomiast kwestia ilości partnerów - to jest zawsze ważne dla osób o niskiej samoocenie, osób które się boją, że nie sprostają, że będą gorsze. A przecież osoba która miała 1 partnera nie musi być gorsza od tej co miała 10 jak i odwrotnie. Sytuacja idealna dla facetów to taka, że on wiele umie, ona niewiele, gdy jest odwrotnie to jednak pokutuje zakorzeniony stereotyp, że jednak to nie jest najlepsza opcja. Facet musi być pewny siebie by czuć się dobrze i spełniać pokładane w nim nadzieje i droga wiedzie 1. albo ma doświadczenie praktyczne z płcią przeciwną, 2. albo spotyka mądrą kobietę. A mądrych kobiet bez liku smile Pozdrawiam.

92

To prawda, ale jeśli zdaniem alienkapl facet musi "ćwiczyć", by dać przyjemność kobiecie, to analogicznie kobieta też, bo seks to dwie osoby, a nie jedna i obie muszą się postarać. To tylko było porównanie do jego myślenia. Ja sama też uważam, że można mieć jednego partnera, z nim mieć świetny seks, mimo braku doświadczenia. Tylko nie przychodzi mi nawet na myśl obrażać kogoś, kto ma więcej partnerów czy w ogóle tak się tym przejmować, a panowie tak się tym przejmują, że widać, że raczej mają kompleksy i wyciągają tutaj jakieś swoje doświadczenia...

Dobrze napisałeś, właśnie o to mi chodzi Remi, kompleksy, kompleksy i jeszcze raz kompleksy, a potem właśnie tak to wychodzi, że się przesadnie interesują, kto z kim w łóżku, mimo że ich to nie dotyczy, to nazywają faceta, który z nimi jest "frajerem". Dla mnie to słabe jest... no i bardzo stereotypowe, że kobieta ich zdaniem musi mieć jak najmniej partnerów, bo inaczej cierpi ich duma roll

93

Może i jakiś tam zalążek honoru ma w sobie, tylko bardzo pyskaty jest.
Kobiety na to nie lecą;)

94

I tak wygrywa argument ze penis penisowi nie równy i kobieta która rożne penisy miała ma mniej wrażliwa pochwe.
Hahahahaha!! To jest boskie.
Jestes królem autorze tej tezy. Po prostu miodzio. Złota myśl.
Miejmy jeszcze panowie nadzieje ze ci poprzednicy mieli malucienskie dzieciece penisiki...
Bo inaczej satysfakcji my biedne misie z 7 cm przyrodzeniem miec nie będziemy.
Czyli wniosek jeden.
Jak mam kobietę. A ona w łóżku nie usatysfakcjonowana. To nie dlatego ze ja beznadziejny
Dupkiem jestem... Ale dlatego ze wcześniej pięciu zaliczyła i juz nic nie czuje.
Oj chłopcy. Chłopcy. Mniej teorii wiecej praktyki. I dorosnijscie...

95 Ostatnio edytowany przez ego82 (2014-02-07 11:20:26)

Ja wiem jedno. Męskie czy żeńskie k---y  niczym się nie różnią. Każdy może robić co chce, kiedy chce, i z kim chce - z psem, suką czy własnym kotem. Należy jednak pamiętać, że małżeństwo to związek, który rządzi się swoimi zasadami, a takie prowadzenie się niestety w żaden sposób mu nie sprzyja, ponieważ bije ono prosto w jego system wartości i na wiele sposobów podważa, na przykład, przyszłą, potencjalną wierność podczas gdy taki związek to duża inwestycja i poświęcenie. Jeśli oboje, facet i kobieta, mają za sobą wiele związków, niepowodzeń, czy zaliczeń, to po prostu zostaną w otwartym związku, lub wezmą ślub i nie będzie to dla nich stanowić większego problemu. Nie jest to kwestia, co komu wolno, raczej kwestia równowagi między partnerami i ich systemu wartości, światopoglądu.

96

Remi napisał/a:

Truskaweczka - ćwiczenia nie sprawiają, że kobieta leży lub nie leży jak kłoda. To kwestia temperamentu i ciekawości. Są faceci, którzy mogą robić minetkę latami a i tak nie będą umieć...

Natomiast kwestia ilości partnerów - to jest zawsze ważne dla osób o niskiej samoocenie, osób które się boją, że nie sprostają, że będą gorsze. A przecież osoba która miała 1 partnera nie musi być gorsza od tej co miała 10 jak i odwrotnie. Sytuacja idealna dla facetów to taka, że on wiele umie, ona niewiele, gdy jest odwrotnie to jednak pokutuje zakorzeniony stereotyp, że jednak to nie jest najlepsza opcja. Facet musi być pewny siebie by czuć się dobrze i spełniać pokładane w nim nadzieje i droga wiedzie 1. albo ma doświadczenie praktyczne z płcią przeciwną, 2. albo spotyka mądrą kobietę. A mądrych kobiet bez liku smile Pozdrawiam.

No i zeszło się kółko wzajemnej adoracji. Kobietki wymyśliły sobie frazes, a ty jeden z drugim go powtarzasz jak ta małpka i myślisz że jesteś dla nich bardziej atrakcyjny przez swoje płaszczenie się. Z tego co piszesz można by mniemać, że dziwki są dla facetów z wyższą samooceną. Zupełne pomylenie męskich wartości. Nie rozumiem też wypowiedzianego z protekcjonalnym tonem stwierdzenia Abizera "Kobiety na to nie lecą;)". Ja się pytam, czy to jest temat o uwodzeniu kobiet?
A propos frazesów, znam wiele innych, którymi już co niektórzy szermowali w tym wątku, np. niedojrzały, zachowujący się niesmacznie, zakompleksiony, zazdrosny, z niskim poczuciem wartości, przedmiotowo traktujący kobiety, zfrustrowany, samczy bełkot itd. To zachowanie właściwe nastolatkom, którzy swojego kolege w klasie wyzywają od kujonów, żeby go zdegradować i usadzić do swojego poziomu.

97

"I tak wygrywa argument ze penis penisowi nie równy i kobieta która rożne penisy miała ma mniej wrażliwa pochwe. "
Idąc tym tokiem rozumowania, główka, która penetrowała tyle pochew traci swoją wrażliwość, bo się ściera smile

98

"No i zeszło się kółko wzajemnej adoracji. Kobietki wymyśliły sobie frazes"
Ty wymyśliłeś sobie frazes. A właściwie cały system frazesów, które mają podtrzymać tezę, że facetom wolno więcej, kobietom mniej i to jest naturalny porządek rzeczy, a jak ktoś mówi: "zaraz, ale dlaczego mi mniej wolno" to jest niemoralny. Bo to takie niemoralne - zabierać mężczyźnie przewagę, która mu się w sposób naturalny należy wink

Remi się nie płaszczy, jego słowa wzbudzają mój szacunek. W tym co pisze widać dojrzałość. Życiową mądrość. Brak frustracji. Takie cechy są dla kobiet pociągające. To co NIE jest dla kobiet pociągające, to to, czym emanują Twoje posty: Pretensje, niedojrzałość, frustracja, niepewność siebie, miotanie się na lewo i prawo. Jeśli masz tego w sobie tyle, nie ma bata, żeby to nie wychodziło od czasu do czasu w realu, nawet pomimo maskowania i udawania normalnego faceta. I to może być przyczyna Twoich niepowodzeń z kobietami, większość z nas po prostu umie wyczuć frustrata i wtedy ucieka.

99

Dojrzałość polega na tym, by sobie wzajemnie nie wyliczać, nie rozliczać ile kto miał partnerów.
Dojrzałość polega na tym, by tą przeszłość zaakceptować, jeśli się daną osobę kocha i wiąże się z nią swoja przyszłość.

A takie problemy jak autor, to mają jedynie zakompleksieni frustraci, którzy się obawiają, że kobiecie mogło być z poprzednikiem lepiej w łóżku, więc dla bezpieczeństwa wymyślili taka teoryjkę, żeby uniknąć blamażu smile

Dzięki ci Boże, że trafiłam na normalnego faceta, którego nie interesuje, czy miałam jednego, pięciu, czy piętnastu facetów przed nim. Jak opowiedziałam mu jakie autor ma podejście do tych spraw, to się tylko zaśmiał i popukał w czoło.

No ale cóż...do pewnych rzeczy trzeba dorosnąć, aczkolwiek istnieje ryzyko, że niektórzy nigdy nie dorastają.

100

Czarna Kotka napisał/a:

"I tak wygrywa argument ze penis penisowi nie równy i kobieta która rożne penisy miała ma mniej wrażliwa pochwe. "
Idąc tym tokiem rozumowania, główka, która penetrowała tyle pochew traci swoją wrażliwość, bo się ściera smile

big_smile big_smile big_smile

101

Czarna Kotka napisał/a:

Remi się nie płaszczy, jego słowa wzbudzają mój szacunek. W tym co pisze widać dojrzałość. Życiową mądrość. Brak frustracji. Takie cechy są dla kobiet pociągające. To co NIE jest dla kobiet pociągające, to to, czym emanują Twoje posty: Pretensje, niedojrzałość, frustracja, niepewność siebie, miotanie się na lewo i prawo. Jeśli masz tego w sobie tyle, nie ma bata, żeby to nie wychodziło od czasu do czasu w realu, nawet pomimo maskowania i udawania normalnego faceta. I to może być przyczyna Twoich niepowodzeń z kobietami, większość z nas po prostu umie wyczuć frustrata i wtedy ucieka.

Na wielu płaszczyznach zgadzam się z Remim. Potwierdzam, że jego słowa: "A przecież osoba która miała 1 partnera nie musi być gorsza od tej co miała 10 jak i odwrotnie" i to co dalej napisał świadczą o życiowej dojrzałości. Nie uważam jednak, by odrzucanie w związku kobiety mającej bujną przeszłość seksualną było z mojej strony wyrazem niskiej samooceny. Jest dokładnie na odwrót. Właśnie dlatego, że się cenię i jestem pewny siebie wybiorę dziewczynę ze znacznie mniejszą liczbą partnerów. Co wtedy pomyślą męscy uwodziciele? "Sukinkot. Ma tą jedyną dziewczynę, której żadnemu z nas nie udało się wtedy przelecieć!". I to jest właśnie ta duma, którą ty przewrotnie określiłaś frustracją i miotaniem się. Co do twoich diagnoz psychologicznych to są nieprzyzwoite, ponieważ nie znasz mnie osobiście.

ps. bardzo was proszę, nie dyskutujmy o mojej osobie tylko o problemach, które sformułowałem w głównym wątku

102

Jejciu - dobrze. To od początku. Proszę o krótkie i zwięzłe odpowiedzi.
Jakie emocje wzbudza w Tobie wizja bycia w stałym, długotrwałym związku z kobietą, która miała przed Tobą wielu partnerów?

103

Ileż mizoginów ;-P.

Ja miałam 6ciu partnerów (żadnego przygodnego), w tym dwa związki 5 i 7 lat. Ciekawa jestem, czy plasuję się już do rozwiązłych?

104

Związek małżeński nie jest dla mnie trochę się szwędałem i czasem się szwędam po klubach i widzę co mężatki wyprawiają ^^ to jest istna masakra to doświadczenie mi przekreśliło na amen związek małżeński. Poza tym związek bardzo długi nie jest dla mnie nuda mnie zabije, chyba, że nie wiadomo jaką boginią by była ta kobieta.

Kobiety lubię z dużym doświadczeniem i te, które starają się w łóżku, a nie leżą jak kłody smile

105

Co za brednie...

106

jejciujejku napisał/a:
Czarna Kotka napisał/a:

Na wielu płaszczyznach zgadzam się z Remim. Potwierdzam, że jego słowa: "A przecież osoba która miała 1 partnera nie musi być gorsza od tej co miała 10 jak i odwrotnie" i to co dalej napisał świadczą o życiowej dojrzałości. Nie uważam jednak, by odrzucanie w związku kobiety mającej bujną przeszłość seksualną było z mojej strony wyrazem niskiej samooceny. Jest dokładnie na odwrót. Właśnie dlatego, że się cenię i jestem pewny siebie wybiorę dziewczynę ze znacznie mniejszą liczbą partnerów. Co wtedy pomyślą męscy uwodziciele? "Sukinkot. Ma tą jedyną dziewczynę, której żadnemu z nas nie udało się wtedy przelecieć!". I to jest właśnie ta duma, którą ty przewrotnie określiłaś frustracją i miotaniem się. Co do twoich diagnoz psychologicznych to są nieprzyzwoite, ponieważ nie znasz mnie osobiście.

ps. bardzo was proszę, nie dyskutujmy o mojej osobie tylko o problemach, które sformułowałem w głównym wątku

Ale dlaczego Ty się ceniąc przelecisz stado panienek? A ona ma sie cenić i cnote dla Ciebie zachować, albo mieć max 2 panów, żeby jej dziurka wciąż ciasna była?
Czy według Ciebie, to nie jest hipokryzja? Bo dla mnie gigantyczna.

107

sluuu napisał/a:

Ileż mizoginów ;-P.

Ja miałam 6ciu partnerów (żadnego przygodnego), w tym dwa związki 5 i 7 lat. Ciekawa jestem, czy plasuję się już do rozwiązłych?

No wiesz....to juz jest 5+ big_smile

108

Unikalny napisał/a:

Związek małżeński nie jest dla mnie trochę się szwędałem i czasem się szwędam po klubach i widzę co mężatki wyprawiają ^^ to jest istna masakra to doświadczenie mi przekreśliło na amen związek małżeński. Poza tym związek bardzo długi nie jest dla mnie nuda mnie zabije, chyba, że nie wiadomo jaką boginią by była ta kobieta.

Kobiety lubię z dużym doświadczeniem i te, które starają się w łóżku, a nie leżą jak kłody smile

Następny, który generalizuje...
Tak samo mężatki wyprawiają różne rzeczy, jak i żonkosie, więc o co kaman?
Zawsze wszystkiemu winne są kobiety?

109 Ostatnio edytowany przez Abizer (2014-02-07 11:35:20)

jejciu- proponowałbym coś ustalić- jeżeli chodzi o to, że komuś nie odpowiada przeszłość seksualna partnera/partnerki i nie chce się z taką wiązać to nie rozumiem tutaj sprzeciwów. Powody mogą być różne (ktoś nie chce "używanej/go"- poużywał sobie w młodości to jest używany;)) i zakładanie z góry niedojrzałości jest moim zdaniem błędne. Komuś nie odpowiada i koniec. Jeżeli nie podoba mi się zielony kolor to czy ktoś mnie zmusza żebym go właśnie wybierał? I czy jeżeli nie chcę za żonę kobiety, która ma 70 lat a sam mam dajmy na to 35 to od razu wszystkie 70-latki uważam za gorsze??? Nie- są dla mnie nieodpowiednie ( a to nie to samo). Co nie zmienia faktu, że mając samemu przeszłość seksualną i wymagając jednocześnie jej braku od przyszłego partnera trąci to trochę hipokryzją, no ale wolno przecież.
Chorą jest tylko sytuacja, kiedy wbrew sobie bez przemyślenia konsekwencji wchodzi się z taką nieodpowiednią dla siebie osobą w związek i wypomina jej to co było kiedyś- to prowadzi do patologii i niszczy związek a w szczególności psychikę osoby którą wpędza się w poczucie winy- to jest dopiero niedojrzałość a rzekłbym nawet głupota.

110 Ostatnio edytowany przez Unikalny (2014-02-07 11:50:48)

moniaCo napisał/a:
Unikalny napisał/a:

A gdzie napisałem, że kobiety winne? Piszę o kobietach, bo na nie patrzę, nie na facetów dlatego je oceniam. Ciężko jest nie generalizować, widząc za każdym razem sporą elitę mężatek, która tylko czeka, aż kto jest wyrucha. No wyprawiają, więc po co związek małżeński?

111

Arbizer, masz rację oczywiście.
Tylko rozsądny człowiek wie, że jego upodobania dotyczą jego i na tym wszystko się kończy.
Nie tworzy po forach wątków, w których udowadnia, że te nieodpowiednie DLA NIEGO osoby nie powinny liczyć na szczęśliwy, długoletni związek.
Popatrz na ten fragment w pierwszym poście:
"Niech chłopak, którego rozkochała hipotetyczna bohaterka tej opowieści sobie poużywa, bo przecież jeszcze jest młody, niech go ta dziewczyna uszczęśliwi w imię miłości, którą go przecież darzy, tak jak kiedyś uszczęśliwiała innych i niech pogodzi się z tym, że nie będzie jego ostatnią. On nie jest dla niej. Dla niej jest przeznaczony mężczyzna, który swoje przeżył, a teraz chce się ustatkować i myśli o dzieciach, powiedzmy taki koło trzydziestki. Ale taki jegomość miłością się już nie pozwoli omamić. Patrzy trzeźwo na sytuację. Romantykiem już nie jest, być może był nim kiedyś, ale ileż to razy można kochać? "
Nie uważasz, że dominującą emocją w tym fragmencie jest chęć odwetu i ukarania "tych kobiet"?

112

Wiem, czytałem te wypociny.
Skwitowałbym to tak: Pretensje do garbatego, że ma dzieci proste.

113

Unikalny napisał/a:
moniaCo napisał/a:
Unikalny napisał/a:

A gdzie napisałem, że kobiety winne? Piszę o kobietach, bo na nie patrzę, nie na facetów dlatego je oceniam. Ciężko jest nie generalizować, widząc za każdym razem sporą elitę mężatek, która tylko czeka, aż kto jest wyrucha. No wyprawiają, więc po co związek małżeński?

Wiesz Unikalny....ja równiez bywam w klubach..i kurka no jakoś nie widziałam, żeby kobiety same się nadziewały na męskie paliki...a poza tym...Ty masz rentgena w oczach, żeby widzieć, ktora to mężatka a która nie? Nie każda nosi obrączkę, wiele kobiet nosi pierścionki podobne do obrączek...
Generalizowanie zawsze wychodzi na szkodę...tak samo kobiety zdradzają jak i faceci. I nie ma sensu się spierać o to kto więcej.

114 Ostatnio edytowany przez Unikalny (2014-02-07 12:14:53)

moniaCo napisał/a:
Unikalny napisał/a:
moniaCo napisał/a:

Wiesz Unikalny....ja równiez bywam w klubach..i kurka no jakoś nie widziałam, żeby kobiety same się nadziewały na męskie paliki...a poza tym...Ty masz rentgena w oczach, żeby widzieć, ktora to mężatka a która nie? Nie każda nosi obrączkę, wiele kobiet nosi pierścionki podobne do obrączek...
Generalizowanie zawsze wychodzi na szkodę...tak samo kobiety zdradzają jak i faceci. I nie ma sensu się spierać o to kto więcej.

A gdzie NAPISAŁEM, że kobiety więcej? Wkładasz mi do ust NIE MOJE SŁOWA. Mówię, że dla mnie nie warto brać ślubu i tyle w temacie i podałem argumenty, które ja zauwazylem i jeszcze sporo innych, o ktorych nie potrzebuje tutaj pisac. Moze bywalas w dziwnych klubach, ja bywałem w najlepszych w Polsce i to dużych klubach smile

Masz jakieś problemy ze sobą w kontekście tego, że jeśli coś się napisze na temat kobiet to od razu linczujesz na facetów, wmawjąc innym słowa, których NIE NAPISALI I NIE POWIEDZIELI.

115

jejciujejku napisał/a:

Właśnie dlatego, że się cenię i jestem pewny siebie wybiorę dziewczynę ze znacznie mniejszą liczbą partnerów. Co wtedy pomyślą męscy uwodziciele? "Sukinkot. Ma tą jedyną dziewczynę, której żadnemu z nas nie udało się wtedy przelecieć!".

Ewentualnie: poderwal ten pasztet, ktorego zadnemu z nas nie chcialo sie przeleciec - jest jeszcze taka opcja:))

116 Ostatnio edytowany przez Unikalny (2014-02-07 12:17:09)

Mussuka napisał/a:
jejciujejku napisał/a:

Właśnie dlatego, że się cenię i jestem pewny siebie wybiorę dziewczynę ze znacznie mniejszą liczbą partnerów. Co wtedy pomyślą męscy uwodziciele? "Sukinkot. Ma tą jedyną dziewczynę, której żadnemu z nas nie udało się wtedy przelecieć!".

Ewentualnie: poderwal ten pasztet, ktorego zadnemu z nas nie chcialo sie przeleciec - jest jeszcze taka opcja:))

Hahaha, a skąd Ci wszyscy męscy uwodziciele będą wiedzieć jaki ona ma przebieg, jeśli nawet z nią nie mieli jakiejkolwiek relacji jak ich zlewała? Słabe dowartościowanie się na takim czymś. W dupie mam co kto sobie pomyśli, bardziej się skupiam na przyjemności i frajdzie.

117 Ostatnio edytowany przez moniaCo (2014-02-07 12:28:29)

Unikalny napisał/a:
moniaCo napisał/a:
Unikalny napisał/a:

A gdzie NAPISAŁEM, że kobiety więcej? Wkładasz mi do ust NIE MOJE SŁOWA. Mówię, że dla mnie nie warto brać ślubu i tyle w temacie i podałem argumenty, które ja zauwazylem i jeszcze sporo innych, o ktorych nie potrzebuje tutaj pisac. Moze bywalas w dziwnych klubach, ja bywałem w najlepszych w Polsce i to dużych klubach smile

Masz jakieś problemy ze sobą w kontekście tego, że jeśli coś się napisze na temat kobiet to od razu linczujesz na facetów, wmawjąc innym słowa, których NIE NAPISALI I NIE POWIEDZIELI.

Mieszkam w dużym mieście i bywam tak gdzie sie bywa najchętniej smile
I nie mam problemów ze sobą...to Ty wyłącznie puszczające mężatki widujesz wkoło!
Ty linczujesz tym samym kobiety.

118

Mussuka napisał/a:
jejciujejku napisał/a:

big_smile big_smile

119

jejciujejku napisał/a:
Teo napisał/a:

Ależ samczy bełkot XD

Naprawdę wszystkie kobiety na tym forum podzielają twoje podejście do życia?

ja podzielam smile

120

Unikalny napisał/a:

Hahaha, a skąd Ci wszyscy męscy uwodziciele będą wiedzieć jaki ona ma przebieg, jeśli nawet z nią nie mieli jakiejkolwiek relacji jak ich zlewała? Słabe dowartościowanie się na takim czymś. W dupie mam co kto sobie pomyśli, bardziej się skupiam na przyjemności i frajdzie.

Otoz wlasnie! big_smile tak się zastanawiam na wlasnym przykladzie i skad ewentualnie facet mialby czerpac informacje na temat mojego zycia seksualnego, skoro jest ono rozlozone na 5 miast i 2 kraje? big_smile

Teoretycznie mogę wcisnac kazdemu dowolna historie. Sprrawdzic wiarygodnosci nie ma jak tongue

121 Ostatnio edytowany przez Mussuka (2014-02-07 12:46:34)

Unikalny napisał/a:
Mussuka napisał/a:
jejciujejku napisał/a:

I skad ow wybranek bedzie wiedzial kto kogo "zlewal" i dlaczego? Moze i ladna, ale jakas popapraniec umyslowy i nikt na nia nie mial ochoty, a tu sie amator trafil, wiec siup z nim pod kolderke?
Jeszcze jest jedna mozliwosc - ona miala tylu dokladnie partnerow, o ilu sama powiedziala:)) A jaka prawda to wie ona i jej ..no, pomine:) Aureole kazdy moze sobie ustnie dopasowac, gorzej ze sprawdzeniem autentycznosci kruszca.

122

Mussuka napisał/a:
Unikalny napisał/a:
Mussuka napisał/a:

Ich zlewala? A co to za slowotwor?
A skad ow wybranek bedzie wiedzial kto kogo "zlewal" i dlaczego? Moze i ladna, ale jakas popapraniec umyslowy i nikt na nia nie mial ochoty, a tu sie amator trafil, wiec siup z nim pod kolderke?
Jeszcze jest jedna mozliwosc - ona miala tylu dokladnie partnerow, o ilu sama powiedziala:)) A jaka prawda to wie ona i jej ..no, pomine:) Aureole kazdy moze sobie ustnie dopasowac, gorzej ze sprawdzeniem autentycznosci kruszca.

Dokładnie...na szczęście nikt nie ma licznika wszczepionego na tyłku big_smile

123

moniaCo napisał/a:
Mussuka napisał/a:
Unikalny napisał/a:

A skad ow wybranek bedzie wiedzial kto kogo "zlewal" i dlaczego? Moze i ladna, ale jakas popapraniec umyslowy i nikt na nia nie mial ochoty, a tu sie amator trafil, wiec siup z nim pod kolderke?

jak to mawial ojciec mojej kolezanki - zeby pole zyzne bylo trza od czasu do czasu przeorac, inaczej chwastem zarosnie;=)

124

Mussuka napisał/a:
moniaCo napisał/a:
Mussuka napisał/a:

jak to mawial ojciec mojej kolezanki - zeby pole zyzne bylo trza od czasu do czasu przeorac, inaczej chwastem zarosnie;=)

Albo komin przeczyścić, żeby pajęczyną nie zarósł big_smile

125 Ostatnio edytowany przez Unikalny (2014-02-07 13:16:34)

moniaCo napisał/a:
Unikalny napisał/a:
moniaCo napisał/a:

A gdzie NAPISAŁEM, że kobiety więcej? Wkładasz mi do ust NIE MOJE SŁOWA. Mówię, że dla mnie nie warto brać ślubu i tyle w temacie i podałem argumenty, które ja zauwazylem i jeszcze sporo innych, o ktorych nie potrzebuje tutaj pisac. Moze bywalas w dziwnych klubach, ja bywałem w najlepszych w Polsce i to dużych klubach :)

Mieszkam w dużym mieście i bywam tak gdzie sie bywa najchętniej :)
I nie mam problemów ze sobą...to Ty wyłącznie puszczające mężatki widujesz wkoło!
Ty linczujesz tym samym kobiety.

Znów wmawiasz mi, że widze tylko mężatki puszczające mężatki :) Nie zadaje się nawet z nimi, a zadaje się z innymi więc to oznacza, że widzę inne poza mężatkami? Wysil się trochę, a nie używaj moich słów trochę jak w podstawówce.

jak to mawial ojciec mojej kolezanki - zeby pole zyzne bylo trza od czasu do czasu przeorac, inaczej chwastem zarosnie;smile

Truizm :)

Mussuka napisał/a:
Unikalny napisał/a:
Mussuka napisał/a:

I skad ow wybranek bedzie wiedzial kto kogo "zlewal" i dlaczego? Moze i ladna, ale jakas popapraniec umyslowy i nikt na nia nie mial ochoty, a tu sie amator trafil, wiec siup z nim pod kolderke?

Jeden CHU... ;)

126

smutna26 napisał/a:
jejciujejku napisał/a:
Teo napisał/a:

Ależ samczy bełkot XD

Naprawdę wszystkie kobiety na tym forum podzielają twoje podejście do życia?

ja podzielam smile

yay! fanka! XD

Iceni napisał/a:
Unikalny napisał/a:

Otoz wlasnie! big_smile tak się zastanawiam na wlasnym przykladzie i skad ewentualnie facet mialby czerpac informacje na temat mojego zycia seksualnego, skoro jest ono rozlozone na 5 miast i 2 kraje? big_smile

Teoretycznie mogę wcisnac kazdemu dowolna historie. Sprrawdzic wiarygodnosci nie ma jak tongue

Ty się nie przyznawaj, bo wyjdziesz na pannę lekkich obyczajów o zasięgu międzynarodowym XD

Mussuka napisał/a:
Unikalny napisał/a:
Mussuka napisał/a:

No właśnie ja też nie wiem, skąd to wszechobecne przekonanie u panów, że oni "będą widzieć"... Nikt o zdrowych zmysłach i zdrowym podejściu nie przechwala się ile miał partnerów łóżkowych, bo po co to komu wiedzieć?!

W ogóle, cały ten wątek jest o prywatnej preferencji Autora i o dopasowaniu w ziwązku. Problem polega na tym tylko, że Autor swoje preferencje chce ustawić i ogłosić jako prawo powszechne i prawdę niepodważalną...

127

No właśnie ja też nie wiem, skąd to wszechobecne przekonanie u panów, że oni "będą widzieć"... Nikt o zdrowych zmysłach i zdrowym podejściu nie przechwala się ile miał partnerów łóżkowych, bo po co to komu wiedzieć?!

Niektórzy grają na punkty, na poklask kolegów, a nawet koleżanek różnie bywa smile Tak czy owak głupie na maksa przechwalanie się.

128

Unikalny napisał/a:

Niektórzy grają na punkty, na poklask kolegów, a nawet koleżanek różnie bywa smile Tak czy owak głupie na maksa przechwalanie się.

Przechwalanie się tak, ale wiadomo, ze 90% z tego to zwymyślone brednie XD Jak to zwykle w przechwalaniu jest. Noale logiczne powinno być, że jeśli nie pasuje nam bogata przeszłość seksualna u potencjalnych partnerów, to nie szukamy ich w gronie ludzi, którzy własnie taki styl życia uprawiają, proste. Zmieniamy towarzystwo i szukamy gdzie indziej, a nie linczujemy i palimy na stosie za to, że nam sie to nie podoba i my akurat tam nie możemy znaleźć partnera.

129

Teo napisał/a:
Unikalny napisał/a:

Przechwalanie się tak, ale wiadomo, ze 90% z tego to zwymyślone brednie XD Jak to zwykle w przechwalaniu jest. Noale logiczne powinno być, że jeśli nie pasuje nam bogata przeszłość seksualna u potencjalnych partnerów, to nie szukamy ich w gronie ludzi, którzy własnie taki styl życia uprawiają, proste. Zmieniamy towarzystwo i szukamy gdzie indziej, a nie linczujemy i palimy na stosie za to, że nam sie to nie podoba i my akurat tam nie możemy znaleźć partnera.

Ja się odcinam od ludzi, którzy przechwalają się takimi rzeczami, bo wiem, że życiowo są cienkimi znajomymi.
DOKŁADNIE! smile

130

Teo napisał/a:

Noale logiczne powinno być, że jeśli nie pasuje nam bogata przeszłość seksualna u potencjalnych partnerów, to nie szukamy ich w gronie ludzi, którzy własnie taki styl życia uprawiają, proste. Zmieniamy towarzystwo i szukamy gdzie indziej, a nie linczujemy i palimy na stosie za to, że nam sie to nie podoba i my akurat tam nie możemy znaleźć partnera.

wlasnie, sa Oazy, chory przykoscielne, kluby szchistow - tam ryzyko juz nieco mniejsze, ze sie na jakas szumowine trafi.

A ja tam sie ciesze, ze moj facet mial pare albo i nascie panien przede mna. Jak to mowia: praktyka czyni mistrza;) I ja z tego mistrzostwa teraz korzystam:)

Posty [ 66 do 130 z 570 ]

Strony Poprzednia 1 2 3 4 9 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Polskie kobiety chcą zjeść jabłko i mieć jabłko. O podejściu do zwi...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024